UAH satelliittisarjan uusin iteraatio määrittää lämpenemisen 1,14 asteeseen vuosisadassa. Todellakin, yksi pahainen aste! Ollaan siis aika kaukana katastrofilukemista joita mediassa taukoamatta rummutetaan. Laskin aikaisemmin ketjussa hiilidioksidin lämmitysvaikutuksen ilmakehässä, ns. ilmastoherkkyyden eli paljonko CO2-tason kaksinkertaistaminen käytännössä nostaa lämpötiloja, historiadatan perusteella. Teoreettisesti se on n. 1 aste, mutta erilaiset takaisinkytkennät vaikuttavat lukemaan. Eräässä toisessa yhteydessä tuli asiaksi IPCC:n kolmas ilmastoraportti vuosituhannnen vaihteesta. Siinä 1900-luvun lämpeneminen oli määritetty 0,6 asteeseen (nykyään 0,74C) josta myös laskin kyseisen herkkyyden. Lopuksi laskin sen vielä edellä mainitun satelliittidatan pohjalta. Viitteet ja kätevä laskin löytyy linkin takaa.
Ihmisen aikaansaama ilmastonmuutos
Version 6.0 of the UAH Temperature Dataset Released: New LT Trend = +0.11 C/decade « Roy Spencer, PhD
Monthly CO2
Tulokset:
1850-nykyaika: 1,54
1940-nykyaika: 1,55
koko 1900-luku 1,59 (1,95)
1979-2015: 1,65
Löydätkö poikkeaman? Se on laskettu 2000-luvulla "adjustoidusta" datasta. Onko sitten sattumaa, että nämä ilmastotukimuksen Hansenit ja IPCC:t käyttävät edellä saatua lukemaa ennustustensa pohjana, tai oikeastaan pohjalukemana. Näiden ennustusten alimmaksi viitearvoksi on nimittäin valittu n. 1,5 ja ylimmäksi jotain ihan hulluja, tyyliin 6 ja siten kehityskin seuraa alinta arvioitua kehitystä. Nämä huru-ukot tietävät ihan tasan tarkkaan hiilidioksidin todellisen lämmitysvaikutuksen, mutta valehtelevat, jotta olematon lämpeneminen vaikuttaisi katastrofaaliselta.
https://pubs.giss.nasa.gov/docs/1981/1981_Hansen_ha04600x.pdf
Miksi sitten näin? Asiaa voi tiedustella Rooman Klubilta, jonka aivoriihestä on nykyisen "katastrofin" lisäksi sellaiset mestarilliset ajatukset kuin öljyhuippu, väestökatastrofi, vesipula, sekä raaka-aine- että ruokatuotannon romahdukset. Tämä syöpäläisjärjestö on takapiruna miltei jokaisessa merkittävissä katastrofiskenaarioissa viime vuosisadan jälkipuoliskolta. Vuoteen 2000 mennessä raaka-aineiden ennustettiin loppuvan, 2020-luvulle öljyn, 2050 ilmaston ja lopuksi oli tietysti luvassa väestöromahdus kun kaikki on pilattu ja tuhkatkin levitelty. Jokainen kupla on puhjennut järjestään.
"In searching for a common enemy against whom we can unite, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like, would fit the bill."
Club of Rome - Wikipedia
Edellä mainittu lainaus on tietysti ihan silkkaa hölynpölyä (vai tunsiko joku yhteenkuuluvuutta burkinafasolaisten kanssa öljykriisin johdosta? niinpä niin...) ja todellinen tarkoitus on hallita globaalilla tasolla väestön kollektiivista tajuntaa ja maailman resurssitaloutta, jota he tekevätkin ihailtavalla tehokkuudella. Seuraavan kerran, kun joku väittää ettei "laaja salaliitto" ole yksinkertaisesti mahdollista niin tässä on oiva esimerkki tai kuusi sellaisesta ja tunnustus vielä päälle. Kun poliitikot, talouselämä, media ja byrokraatit kaikki päättävät jotain niin siinä ei paljon kansan tuntoja kysellä. Asia nuijitaan puisiin päihin kouluissa, valemediassa, elokuvissa, poliittisessa retoriikassa jne. vaikka väkisin.
Hiilidioksidikatastrofi antaa esivallalle oivan tekosyyn määritellä energian hinnat uudestaan, riippumattomiksi niiden todellisista kustannuksista. Tämä sopii talouselämälle, koska kustantajana on kuluttajat ja veronmaksajat, öljy-yhtiöille, koska tämä ei estä heidän liiketoimintaansa nyt kun ydinvoima on vastatuulessa ja poliitikot ovat tietysti rahavallan juoksutettavissa olevia sätkynukkeja, kuten kotimaan politiikassakin on ikävällä tavalla saatu huomata. Tämä on anglo-yhdysvaltalaisen ja eurooppalaisen siirtomaa-ajattelun kolmas henkiinherääminen. Tuotanto pyritään siirtämään halpamaihin joita kiristetään ekotukiaisilla suostumaan länsimaiden määräiltäviksi.
Ohessa on pari ajatuksia herättävää raporttia. Ensimmäisessä on laskettu hiilen sosiaalis-taloudellisia kustannuksia ja hyötyjä. Siitä saatava hyöty on varsin vähäinen tuotantotaloudelle, mutta korkea kuluttajalle. HGW-teoria antaa mahdollisuuden siirtää taloudellista hyötyä takaisin talouselämälle, pois kuluttajalta. Jälkimmäisessä on arvoitu fossiilisten polttoaineiden riittävyyttä. Ne arvoidaan nykyään huimaksi 5000 Gigatonniksi hiiltä ja siten riittäisivät nykykulutuksella 500 vuodeksi. Käytännössä fossiiliset ovat loppumaton luonnonvara, vaikka niitä kaikkia ei voisikaan hyödyntää. Toisinsanoen kyseessä on uusi keinotekoisen niukkuuden luominen, joka nivoutuu saumattomasti taloudelliseen hyödyn tavoitteluun.
https://www.sussex.ac.uk/webteam/gateway/file.php?name=wps-07-2017.pdf&site=24
Fate of fossil fuel CO2 in geologic time
Takaisin ympäristövaikutuksiin. IPCC:n uusimmassa raportissa on annettu useita skenaarioita hiilen käytölle ja kasvihuonekaasupäästöille. Keskityn niistä keskimmäisiin ääriarvojen ollessa epärealistisia. Toinen on RCP4.5, toivottu, ja toinen RCP6.0 joka on todennäköinen. RCP4.5 vastaa hyvin nykyistä kehitystä. Sen mukaan vuonna 2100 lämpötila on asteen verran nykyistä korkeampi ja hiilidioksidin määrä n. 600ppm. On hieman epärealistista odottaa, että hiilidioksidipäästäjen kasvu jatkuu lineaarisesti koko vuosisadan.
RCP6.0 mielenkiintoisempi. Sen mukainen hiilidioksidimäärä vuosisadan lopulla olisi 700 ppm, 75% enemmän mitä nyt ja keskilämpötila vastaavasti 1,3 astetta nykyistä korkeampi. Se on varsin uskottava kehitys. Se ei ole niin tiukka, että tappaisi talouskasvun eikä myöskään sillä tavalla katastrofaalinen, että se pyrittäisiin estämään. Oman arvioni mukaan hiilidioksidi alkaa aiheuttamaan kasvavia ongelmia 1000ppm lukemissa. Useimmat kasvit ovat kehittyneet noihin oloihin, kognitio alkaa kärsiä ja lämpötilan nousu ylittää kaksi astetta. Tuohon lukemaan olisi siten kaksi vuosisataa aikaa varautua. Kahdensadan vuoden kuluttua meillä on luultavasti mielekkäämpääkin tekemistä kuin poltella hiiltä kattiloissa.
Summa summarum, ilmastoalarmismiin ei ole aihetta. Se on tarkoitushakuisesti luotu peikko jolla pelotella heikkomielisiä taloudellisen hyödyn ja vallan vuoksi.