- Liittynyt
- 08.08.2019
- Viestejä
- 2 463
Valtion maarajat, eli maapinta-ala ovat helpoin peruste. Toki merellä tapahtuva toiminta aiheuttaa myös päästöjä, jota luultavasti väkirikkaat maat aiheuttavat enemmän. Tämäkin pitäisi siis ottaa jossain välissä huomioon, mutta ensin pitäisi hyväksyä pinta-alaan perustuvat perusteiksi.
Helpoin peruste populistisille ja helpoille ratkaisuille? Jotka ei edes ratkaisisi itse ilmastonmuutosta? Okei, no kerroppas sitten, että miten se valtion maarajojen eli maapinta-alan mukaan pitäisi asettaa eri päästöpotit tai päästörajoitukset? Eli miten paljon pinta-alaltaan jonkun ison maan pitää leikata vs pienen? Saako pinta-alaltaan isompi maa siis ihan suoraan saastuttaa myös saman verran enemmän kuin pienempi?
Vastaa edes ihan suuntaa-antavasti, en vaadi tarkkoja toimia kun ei tässä ilmastopaneelissa olla. Mutta mikä on siis se logiikka, miten tässä teidän mallissa tehtäisiin ilmastotalkoita? Tähän ei ole mitään vastausta vielä aiemmin tullut. On vaan hoettu tuota samaa ''pinta-ala on se AINOA OIKEA mittari'', joka ei ole peruste vaan yksinkertaistettu mittari jonka pohjalta on muodostettu oma mielipide. Huom. Mielipide. Ei fakta.
Tätä taasen ei tule tapahtumaan, koska väkirikkaat maat...
Kyse onkin nyt tästä keskustelusta, eli mikä on reiluin vaihtoehto.
Joo samaa mieltä että tuskin tulee tapahtumaan, mutta hieman naurahdin tälle, koska tämä ''koska väkirikkaat maat'' on ihan kummeli-tason hokema jo. Tätä, sekä ''koska Kiina sitä ja tätä'' hokee yleensä ne oikeistolaiset, jotka ei oikeasti hirveästi ole kiinnostuneita siitä että ilmastonmuutosta edes ratkottaisiin. Enemmänkin puolustautuvat vaan että mitään ei täällä tehtäisi. Ja taas hörhöytyneet vasemmistolaiset hokee ''yksilöiden ratkaisut arjessa ratkaisevat (globaalin) ongelman'' -liibalaabaa, vaikka todellisuudessa Liisan ja Maunon vegaanius ei riitä pelastamaan maailmaa. Toki tietty naiivius ja idealismi on ihan hyvästä, eikä nyt ainakaan pahasta kansalaisten tasolla.
Viimeksi muokattu: