Daikinilta tulossa uusi malli maanantaina, Nepura. Joko jollain tietoa millainen?
Ss otettu daikinin facesta.
Tuollahan tuo

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Daikinilta tulossa uusi malli maanantaina, Nepura. Joko jollain tietoa millainen?
Ss otettu daikinin facesta.
Mistä?Mitsu ft35, 1299e lähti mukaan, toivottavasti on hyvä![]()
Jos ennen sulatusta osa kennosta (Yläreuna) ei ole huureteessa, niin laitteessa on luultavasti kylmäainevajausta..![]()
Tuossa on kuva hieman ennen sulatussykliä. Ei nyt se pohjan jää näy kovin hyvin, kun ei ollut kuvan varsinaisena kohteena, mutta tuo taakse kertyneen jään alareunassa näkyvä patti on sitä osuutta joka ei sula.
Mun tapauksessa sitä pölyä ei ollut edes älyttömästi siinä, mutta puhdistus vaikutti huomattavasti toimintaa. Meilläkään ei lapsi tai eläimiä, jotka sitä pölyä toisi, jonka lisäksi robotti-imuri pyörii pari kertaa viikossa kämpässä.Mitenköhän joillain tuota pölyä tuntuu kämpässä pyörivän niin, että suodattimet on kk tukossa? Itse pesen vedellä suodattimet n 2kk välein, eikä oikrastaan koskaan havaittavaa pölyä niissä.
Noin vanhan tilalle ottaisin kyllä suoraan uuden koneen, varsinkin, jos tuota on tarkoitus käyttää pääasiallisena lämmitysmuotona. Koneet ovat 12v kehittyneet melkoisesti hyötysuhteeltaan sekä ominaisuuksiltaan.Itellä olisi tuollainen Toshihan RAS-10PAPVP-ND ILP. Se on asennettu 12V sitten ja ei lainkaan huoltoja kylmäainepuolelle. Kokeilin tuon pumpun tehoja tänään, kun lämmitykset oli ollut pois päältä. Ei tuolta hirveästi tunnu tulevan lämpöä -4C keleillä.
Auttaisikohan tuohon kylmäaineiden lisääminen vai tilaanko suoraan uuden Mitsun? Saako näihin samanlailla lisää potkua kuten auton ilmastointiin kylmäaineita lisäilemällä huollossa?
Kone on ollut nyt pitkään täysillä ja IR-mittari näytti 56C kun osoitti suoraan sisäyksikön sisään. Virtausohjaimien pinnoilla nöytti olevan 50C. Taitaa olla vähän pieni tuo pumppu?En nyt tiedä onko ne melkoisesti kehittyneet.
@Geven kokeile lyödä lämmitys ja puhallus täysille ja sitten lämpömittarilla katsot kuinka lämmintä sieltä tulee ulos kotvasen päästä.
Kone on ollut nyt pitkään täysillä ja IR-mittari näytti 56C kun osoitti suoraan sisäyksikön sisään. Virtausohjaimien pinnoilla nöytti olevan 50C. Taitaa olla vähän pieni tuo pumppu?
Näin se varmaankin. Pörssiähköilijänä oli lämmitykset pois, niin onhan tuossa paljon massaa lämmitettävänä. Kävin katsomassa tuon tilan lämpötilakäyrää, niin kyllä tuo toimii kuten pitääkin. Ulkoyksikön sulatukset näkyy hyvin noina pudoituksina.Eipä tuon perusteella pumpussa vikaa ole. Tuntuu näillä keleillä ihan normaalilta lukemalta mitä sen pitäisikin puhaltaa ulos.
Ehjä pumppu ei vuoda, ja rikkinäistä ei kannata täyttää...Kyllä siihen nyt vähän lisää tulee lämmitystehoakin pelkällä kulmäainetäytöllä.
No ei vuoda joo, mutta 12 vuodessa sitä kylmäainetta jostain kuparin läpi tms vaan katoaa.Ehjä pumppu ei vuoda, ja rikkinäistä ei kannata täyttää...
Kuinka usein teet täyttöä jääkaapille Tai pakastimelle tms?No ei vuoda joo, mutta 12 vuodessa sitä kylmäainetta jostain kuparin läpi tms vaan katoaa.
Jep. Vissiin vanhempien aineiden höyrystymispiste ei vaan taivu noihin kylmiin lämpöihin kuten uudemmat.Uusi pumppu vaan. Se vanha ei tekohengityksellä kuitenkaan toimi kuten uudet. Kummasti on uusissa tehoa vaikka ois -25c niin lämmintä pukkaa.
Ei niissä höyrystymislämpötiloissa merkittäviä eroja ole.Jep. Vissiin vanhempien aineiden höyrystymispiste ei vaan taivu noihin kylmiin lämpöihin kuten uudemmat.
Itellä oli Toshiba vuodelta 2005. Taisi olla yks sen ajan parhaita pumppuja. Silti toi uusi Panasonicin keskimmäinen eli NZ sarja kyykyttää sen 100-0. Just oli -10c ja pelkästään sillä ja takalla pysyy kämppä lämpimänä. Vanhalla ei mitään toivoa.Jos rahalla on jotain merkitystä, niin miksi sitä toimivaa pumppua vaihtamaan. Ajaa loppuun ja ihmettelee sen jälkeen mitä markkinoilta löytyy.
Tuo Toshiba taisi kuitenkin olla aikansa parhaita lajissaan. Etäkäytön saa hiluilla siihenkin ja saattaa kysyjällä sellainen jo ollakkin.
Vähän kummallista väkisin puolustelua vanhan ja tehottomaksi jo todetun laitteen puolesta. Kyllä tässä on jo (järkevän tason) loppuun ajaminen tapahtunut, jos ei vehje jaksa lämmittää edes pikkupakkasilla. Eikä ole välttämättä koskaan erityisen hyvin jaksanutkaan. Kuten tässä on jo useampaan kertaan tullut mainittua, niin nykyvehkeet ovat oleellisesti edellä tehoiltaan ja hyötysuhteeltaan 10-15v pömpeleihin verrattuna.Jos rahalla on jotain merkitystä, niin miksi sitä toimivaa pumppua vaihtamaan. Ajaa loppuun ja ihmettelee sen jälkeen mitä markkinoilta löytyy.
Tuo Toshiba taisi kuitenkin olla aikansa parhaita lajissaan. Etäkäytön saa hiluilla siihenkin ja saattaa kysyjällä sellainen jo ollakkin.
Vähän kummallista väkisin puolustelua vanhan ja tehottomaksi jo todetun laitteen puolesta. Kyllä tässä on jo (järkevän tason) loppuun ajaminen tapahtunut, jos ei vehje jaksa lämmittää edes pikkupakkasilla. Eikä ole välttämättä koskaan erityisen hyvin jaksanutkaan. Kuten tässä on jo useampaan kertaan tullut mainittua, niin nykyvehkeet ovat oleellisesti edellä tehoiltaan ja hyötysuhteeltaan 10-15v pömpeleihin verrattuna.
Juu, jos laite on hankittu 2005 on sitä käytetty lähes 19 vuotta jo. Eikä tuo "ajaa loppuun" ole ehkä ihan 100% paras neuvo jos sieltä tulee lehmän henkäys noin nolla / pari pakkasastetta lämmöillä jo.
No ei kyllä tule pumpusta 56C puhallusta, näyttäköön hänen infrapunamittari mitä tahansa.Väkisin puolustelua. Minkä ihmeen takia pitäisi puolustaa, jotain vanhaa tuntemattoman ihmisen ilmalämpöpumppua. Se oli realismia. Tietojen mukaan pumppu on kunnossa. Nyky pumput eivät ole oleellisesti edellä 10-15v vanhoja pumppuja.
Oli 12 vuotias ja jos 56C puhallus on lehmän henkäys, niin minkälainen lohikäärmeen
puhallus tulee nykyisistä pumpuista?
Ei hyötysuhteella ole mitään tekemistä sen kanssa miten lämmintä ilmaa ilppi puhaltaa.No ei kyllä tule pumpusta 56C puhallusta, näyttäköön hänen infrapunamittari mitä tahansa.
Nykypumput on noita 15 vuotta vanhoja ilppejä lähes puolet parempia hyötysuhteeltaan. Etenkin jos pakkasta on enemmän kuin -10C niin erot alkaa syntymään. Nykyaikaiset pumput käyttävät huomattavasti vähemmän ottotehoa parin asteen pakkasella kuin vanhat pumput.
Lähtötilanne on, ettei tämä ko. pumppu jaksa kunnolla lämmittää edes 4 asteen pikkupakkasella. Ei siis ole "kunnossa".Tietojen mukaan pumppu on kunnossa.
Se, että toistelet tätä mielipidettäsi ilman perusteluja ei muuta asiaa. Laitteet ovat faktuaalisesti kehittyneet monella osa-alueella (mm. lämmitysteho, hyötysuhde, sulatus, äänitaso, toiminot, käyttömukavuus). 15v ikäinen vehje on jo auttamatta vanhaa teknologiaa, ja muutenkin käyttöikänsä ehtoopuolella. Toki sellain voisi edelleen "ajaa asiansa", mutta tässä tapauksessahan näin ei ole, kun ei lämpöä enää tuota kunnolla. Tuskin tuo Toshiba noin tehotun aikanaan uutena on kuitenkaan ollut.Nyky pumput eivät ole oleellisesti edellä 10-15v vanhoja pumppuja.
No tottakai sillä on, vaikken sitä tarkoittanutkaan. Jos vanha laite imuroi vaikka 1000W ja pyyntinä 22C ja laite esim. puhaltaa 32C asteista ilmaa. Uudempi malli ottaa 800W ja samalla pyynnillä puhaltaa 36C ilmaa niin onhan se hyötysuhde aivan eri. Sun ei tarvi pitää uutta laitetta yhtä kovalla puhalluksella jne.Ei hyötysuhteella ole mitään tekemistä sen kanssa miten lämmintä ilmaa ilppi puhaltaa.
Ei tietenkään kannata uusia mikäli laite toimii ja tuottaa lämpöä. Tässä tapauksessa jota nyt on käsitelty niin aloittajalla on ongelmaa ettei laite tuota lämpöä kun ulkona -4C. Voi vaan kuvitella mitä tapahtuu kun mittariin lävähtää -14C. Ja vaikka tuo vanha pumppu tuottaisikin lämpöä vielä niin vanha pumppu on tulossa tiensä päähän. Nyt se kannattaa uusia eikä sitte ku talvella on -20C ja se pumppu sanoo itsensä irti.Mulla on 2009 Mitsun FD25 lämmittämässä omakotitaloa. Viime vuonna koitin selvitellä, että kannattaako ostaa uusi. Lämpöpumppufoorumilla tuntui olevan konsensus, että rahan takia ei toimivaa kannata vaihtaa. Ominaisuudet ja käyttömukavuus sitten eri asia. Toisen käden tietoa, mutta peräisin kuitenkin alan foorumilta.
Ei tietenkään kannata uusia mikäli laite toimii ja tuottaa lämpöä. Tässä tapauksessa jota nyt on käsitelty niin aloittajalla on ongelmaa ettei laite tuota lämpöä kun ulkona -4C. Voi vaan kuvitella mitä tapahtuu kun mittariin lävähtää -14C. Ja vaikka tuo vanha pumppu tuottaisikin lämpöä vielä niin vanha pumppu on tulossa tiensä päähän. Nyt se kannattaa uusia eikä sitte ku talvella on -20C ja se pumppu sanoo itsensä irti.
Lähtötilanne on, ettei tämä ko. pumppu jaksa kunnolla lämmittää edes 4 asteen pikkupakkasella. Ei siis ole "kunnossa".
Huonommalla hyötysuhteella voidaan puhaltaa yhtä lämmintä ilmaa, se vaan vie enemmän energiaa.No tottakai sillä on, vaikken sitä tarkoittanutkaan. Jos vanha laite imuroi vaikka 1000W ja pyyntinä 22C ja laite esim. puhaltaa 32C asteista ilmaa. Uudempi malli ottaa 800W ja samalla pyynnillä puhaltaa 36C ilmaa niin onhan se hyötysuhde aivan eri. Sun ei tarvi pitää uutta laitetta yhtä kovalla puhalluksella jne.
Mikä muuten on se ikä, kun ILP kannattaa varmuuden vuoksi uusia pelkästään sillä perusteella, että joutuu ilpin hajottua kytkemään vaihtoehtoisen lämmitysmuodon päälle tai isommille tehoille?
Ei tuollaista yleistystä oikein voi tehdä. On edelleen laitteita joilla ei alle -15°C lämpötilassa tee mitään, ja 20 vuotta sitten oli jo laitteita jotka jaksoivat vielä hyvin -30°C.Vanhoissa koneissa suurin ongelma on se, että jossain -15..-20C paikkeilla ne joko sammuvat tai muuttuvat suorasähkölämmityksiksi. Muutenhan ne toimii siinä missä uudemmatkin jos vaan kylmäaineet on tallessa, varmasti huonommalla hyötysuhteella, mutta takaisinmaksuaika vaihdon hintaan peilaten on kyllä aika pitkä.