Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Panasonicin LZ -sarja. Sisäyksikkö on näissä 250mm korkea, mutta on taas syvempi kuin muut. Tämä toki lämmittää myös tarvittaessa.Kukaan keksinyt lisää maks 27,5cm korkeita sisäyksiöitä? Viilennyshommia.
Nyt ei ole, kuin Boschi6000 tiedossa.
Normaalia, automaattisen puhdistustoiminnon aiheuttamasta otsonista.Ostettiin Toshiba premium 25 ilppi talvella ja se asennettiin helmikuussa. Kesällä aina satunnaisesti kävellessä sisäyksikön ohi tulee sellainen etikkamainen tuoksu jostain. Lämmitystoiminnolla kun se on ollut nyt niin samaa hajua ei olla havaittu. Onkohan tämä normaalia vai tuleeko haju vuotavan aineen merkiksi?
Onko putsattu usein?
Varmistan vain että eihän ole night/silent modessa laite? Ihmettelin viime talvena kun laite puski vain jotain 35 asteista ilmaa, kunnes muistin että kirkkaan sinisen ledin takia laitoin sen vähän aiemmin yömodeen. Käytän laitetta vielä ainoastaan MelCloud appin kautta ja siinä ei tuota yömodea ole, joka helpotti unohtamaan koko asetuksen joka vain kaukosäätimessä.Putken pituus noin 5,7 metriä eli koneen mukana tulleet aineet pitäisi riittää.
Muistelisin, että alusta alkaen tämä kone on tuottanut huonommin lämpöä kuin toinen. Voiko se viitata siihen, että vuotoa ei välttämättä ole vaan ainetta on karannut asennusvaiheessa? Asentajat siirsivät ulkoyksikköä muutama päivä alkuperäisen asennuksen jälkeen (eivät muistaneet jättää tilaa ulkoyksikön suojakotelolle, vaikka tästä oli sovittu), joten olisiko tässäkin vaiheessa voinut karata ainetta. Toki tässä vaiheessa on myös voinut tulla vaurio putkeen, koska oli melkoista äherrystä se siirtäminen.
Soitin huoltoon niin puhelimessa mainitsi, että huoltaja tulee täyttämään putket. Kuulostaa siis juuri siltä, että sillä saa hetken helpotuksen ja mikäli vuoto löytyy, ongelma uusiutuu. Onkohan Mitsubishilla olemassa ohjeita korjaukselle, mihin voisin vedota ja vaatia tekemään asian kunnolla?
Itsellä oli alkuun sellaista hajua toshiba haori 13 kanssa, mutta se lähti itsestään. Hajua oli eniten tai ehkä ainoastaan pelkällä puhallustoiminnolla.Ostettiin Toshiba premium 25 ilppi talvella ja se asennettiin helmikuussa. Kesällä aina satunnaisesti kävellessä sisäyksikön ohi tulee sellainen etikkamainen tuoksu jostain. Lämmitystoiminnolla kun se on ollut nyt niin samaa hajua ei olla havaittu. Onkohan tämä normaalia vai tuleeko haju vuotavan aineen merkiksi?
Missä ilpissä olisi pieni sisäyksikkö ja olisi vielä hiljainenkin? Tehontarve ei ole suuri.
Pitää olla pieni sisäyksikkö. Näyttää olevan lattiamallejakin, mutta hintaa 2000e.Iso sisäyksikkö niin ei tarvii puhaltaa niin suurta ilmamäärää. Mutta tämä ei varmaan ollut oikea vastaus kun en tiedä muista kun Toshiba Premiumim+25
Varmaan ne mitat kannattaa kertoa ja miksi pieni.Pitää olla pieni sisäyksikkö. Näyttää olevan lattiamallejakin, mutta hintaa 2000e.
Pieni on helpompi sijoittaa. Ulkonäöllä ei ole merkitystä. Nykyinen toshiba tarvitsee vasemmalle 40cm tyhjää tilaa huoltamista varten. Normikokoinenkin käy jos tuota vaatimusta ei ole.Varmaan ne mitat kannattaa kertoa ja miksi pieni.
Onko myös ulkonäöllä väliä?
Ei ole tästä kyse Ledit olen teipannut valkoisella teipillä piiloon...Varmistan vain että eihän ole night/silent modessa laite? Ihmettelin viime talvena kun laite puski vain jotain 35 asteista ilmaa, kunnes muistin että kirkkaan sinisen ledin takia laitoin sen vähän aiemmin yömodeen. Käytän laitetta vielä ainoastaan MelCloud appin kautta ja siinä ei tuota yömodea ole, joka helpotti unohtamaan koko asetuksen joka vain kaukosäätimessä.
No itselle juuri eilen asennettiin osittain (sähköjä ei asennettu kokonaan, koska edellisen ilpin pistorasia oli nollattu eikä se ole kuulema enää sallittu, joten odotellaan sähkäriä vetämään sulaketaulusta->ilpiln vikakatkaisimeen maadoitettua johtoa) Mitsun RW35 n. 12 vuotta vanhan Panasonicin tilalle. Tuo vanha Panasonic toimi ihan hyvin -5 asteeseen, jonka jälkeen kyllä tippui COP nopeasti ja jossain -15 asteessa se oli melkein 1, eikä enää -20 asteen jälkeen tullut mitään lämmintä. Tuo uusi Mitsu pitäs Eurovent mittausten mukaan tuutata -25 asteessa vielä 4 kW lämmintä. Uusin ilpin juuri tästä syystä, koska asun Kainuussa ja täällä on tuollaisia pakkaslukemia useampia talvessa.Onko kukaan vertaillut miten uusien ilppien hyötysuhteet on kehittynyt 15v vanhoihin laitteiisiin verrattuna?
Jos saat laastipaljun sopivasti siihen alle niin saa vedet kerättyä suht helposti. Silikonispraylla pinnoitus ennen pakkaskelejä niin lohkareen pitäisi irrota helpommin eikä tarvi erillisiä lämmityksiä.Mites olette hoitaneet sulatusvedet? Oma ulkoyksikkö terassilla, niin ei viitsisi siihen alkaa mitään jäävuorta talvella kasvattamaan.
Olisko joku tämän tapainen riittävä? Sulatusveden ohjain maatukitelineelle Eli ohjaisi ne vedet vaikka johonkin ämpäriin, josta sitten kippaisi vedet/jäät jonnekin syrjemmälle. Vai onko syytä ostaa lämmityskaapelilla varustettu kaukalo?
Ite oon ohjannut kourulla vesiä, mutta ongelmana on että tahtoo jäätyä sinne kourun alapäähän möhkäle ja sitten tietysti hiljalleen kouru täyttyy jäästä. En usko ongelmaa tulevan niin helposti, jos kourun toinen pää on ilmassa esim. terassin reunalla. Saahan tuon kourun toki kopautettua tyhjäksikin, jos ei kovin kiinteästi asenna.Mites olette hoitaneet sulatusvedet? Oma ulkoyksikkö terassilla, niin ei viitsisi siihen alkaa mitään jäävuorta talvella kasvattamaan.
Olisko joku tämän tapainen riittävä? Sulatusveden ohjain maatukitelineelle Eli ohjaisi ne vedet vaikka johonkin ämpäriin, josta sitten kippaisi vedet/jäät jonnekin syrjemmälle. Vai onko syytä ostaa lämmityskaapelilla varustettu kaukalo?
Vähäinen veden/jään määrä kertoo sitten siitä, että pumppu ei tee paljon töitä. Olen nähnyt aika huimia kuvia kun pelkällä ilpillä lämmittävän talon omistaja on kasannut lohkareet koristeeksi pihaanOn muuten aivan jäätävän kallis muovinpala
Edit: toki hyvä olis joku tollanen olla itselläkin telineen alla, että vedet menis vähän kauemmas, mutta eipä tuota vettä/jäätä kauhean ihmeellisesti pumpun alle ole tähän saakka kerääntynyt..
Vähäinen veden/jään määrä kertoo sitten siitä, että pumppu ei tee paljon töitä.
Tai matala pulkka. Toki sitä joutuu tyhjentämään useammin, mutta liukuu hyvin talvella.Jos saat laastipaljun sopivasti siihen alle niin saa vedet kerättyä suht helposti. Silikonispraylla pinnoitus ennen pakkaskelejä niin lohkareen pitäisi irrota helpommin eikä tarvi erillisiä lämmityksiä.
Mites olette hoitaneet sulatusvedet? Oma ulkoyksikkö terassilla, niin ei viitsisi siihen alkaa mitään jäävuorta talvella kasvattamaan.
Olisko joku tämän tapainen riittävä? Sulatusveden ohjain maatukitelineelle Eli ohjaisi ne vedet vaikka johonkin ämpäriin, josta sitten kippaisi vedet/jäät jonnekin syrjemmälle. Vai onko syytä ostaa lämmityskaapelilla varustettu kaukalo?
Joo, on varmasti huomattavan paljon alempi lämmitystarve kuin sisempänä maata tai pohjoisempana. Voisi olla myös niin, että kenno pysyy plussalla ja vesi lähinnä haihtuu siitä ilmavirran mukana.Niin no, 125 neliöinen ok-talo lämpiää muksun huonetta (ovi kiinni öisin) ja wc/märkätiloja lukuunottamatta lähes pelkästään pumpun voimalla.
Enemmän taitaa vaikuttaa sijainti tässä Turun kupeessa kun täällä on talvisinkin aika lämmintä moneen muuhun Suomen kolkkaan verrattuna.
Joskus kun on ollut pidempi kylmä jakso niin siitä on joutunut jopa petkeleellä napauttamaan vähän jääkokkareen huippua matalammaksi, mutta aika vaatimaton määrä vettä on tullut siihen nähden mitä etukäteen ajattelin. Ei ole sitten paljoa jaksanut päätään vaivata asialla.
Edit: Tässä on naapurustossa melkein joka kämpässä pumppu seinällä, eikä mitään ihmeempiä vedenpostojärjestelmiä saati paljuviritelmiä näy kellään. Pieni kasa jäätä talvisin joka pumpun alla.
Joo, on varmasti huomattavan paljon alempi lämmitystarve kuin sisempänä maata tai pohjoisempana. Voisi olla myös niin, että kenno pysyy plussalla ja vesi lähinnä haihtuu siitä ilmavirran mukana.
Pari vuotta ollut työn alla. Sattui sitten Lidlissä silmään anemometri, jonka menin ostamaan. Nyt on kiinasta tulossa MAF- ja lämpötilasensoreita, ottotehoa olen jo mittaillut pistorasian kautta parisen vuotta. En kyllä tiedä kuinka tarkasti saan mitattua tuon sisäyksikön tuottaman lämpötehon, mutta kokeillaan nyt. Pumppuna vanhoilla kaasuilla toimiva Toshiba Arctic 25.Kun täällä moni puhuu noista cop yms lukemista, niin onko kukaan niitä mittaillut? Oma kokemus on ainoastaan panasonicin LN25, ja siinä sen puhelinäpin omat tiedot ovat kyllä todella kaukana todellisuudesta kun joskus mittailin kulutuksia. Taitaa siis ihan suoraan olla asetettu eri portaat sähkönkäytöllä ja laite itse laskee siitä laskennallisen hyötysuhteen sitten ulkolämpötilaa/käyttömoodia seuraillen.
Juuri näin. Toinen vinkki on, että palju pitää silloin tällöin pestä puhtaaksi. Likaiseen paljuun jää tarttuu kuin paska junttilan tuvan seinään. Puhdas palju, missä vähän silikonia, niin eikun kippaa paljun katolleen niin jää tipahtaa. Hakata, eikä polkea saa, silla halkeaa pakkasessa jos rajusti käsittelee. Hiukan voi hellästi koputella nyrkillä sisäpintoihin.Jos saat laastipaljun sopivasti siihen alle niin saa vedet kerättyä suht helposti. Silikonispraylla pinnoitus ennen pakkaskelejä niin lohkareen pitäisi irrota helpommin eikä tarvi erillisiä lämmityksiä.
Pumpun tuottaman lämpötehon saa laskettua näppärästi. Itse olen käyttänyt pumpun manuaalissa olevaa puhallusmäärää eri asetuksilla, välttämättä se ei ole ihan tarkka, mutta suuntaa-antavaa tietoa saa.Kun täällä moni puhuu noista cop yms lukemista, niin onko kukaan niitä mittaillut? Oma kokemus on ainoastaan panasonicin LN25, ja siinä sen puhelinäpin omat tiedot ovat kyllä todella kaukana todellisuudesta kun joskus mittailin kulutuksia. Taitaa siis ihan suoraan olla asetettu eri portaat sähkönkäytöllä ja laite itse laskee siitä laskennallisen hyötysuhteen sitten ulkolämpötilaa/käyttömoodia seuraillen.
Riippuu ilpistä. Monissa on toiminto, että saa puhalluksen pysymään päällä, mutta lämmöntuottoon ei käytetä energiaa.Vaikka säädän ilpistä puhallustehoa isommalle se ei ilmeisesti mene päälle jos tavoitettu lämpö on saavutettu?
Tässä puhallus on melkein nollissa vaikka säädetty manuaalisesti puhallus vaikka täysille..Riippuu ilpistä. Monissa on toiminto, että saa puhalluksen pysymään päällä, mutta lämmöntuottoon ei käytetä energiaa.
Tämä on hyvä tulisijan kanssa.
Kannattaa selata jos käyttöohjeessa on maininta takkatoiminnosta. Tai googlestahan tuo tietysti kuuluu katsoa, koska manuaali kuuluu laittaa pumpun pakkauksen mukana roskiin.Tässä puhallus on melkein nollissa vaikka säädetty manuaalisesti puhallus vaikka täysille..
Joo, ei tässä mallissa ole takkatoimintoa…Kannattaa selata jos käyttöohjeessa on maininta takkatoiminnosta. Tai googlestahan tuo tietysti kuuluu katsoa, koska manuaali kuuluu laittaa pumpun pakkauksen mukana roskiin.
Joo, ei tässä mallissa ole takkatoimintoa…
Tää on meillä ollu hyvä leivinuunin kans. Saa ilman liikkeelle.Mitsussa nimellä "circulator" -mode = takkatoiminto. Eli pitää pumpun päällä ja kierrättää ilmaa vain ja jos lämpötila tippuu tietyn asetetun asteen alle, niin alkaa sitten lämmittämään.
Sä tarviit 4 laattaa koska 4 jalkaa. 30x30 laatta riittää ihan hyvin. Ei tarvi mitää finnfoamia tms.Tyhmä (?) kysymys.
Ilmalämpöpumppu tulee maajalustalla, Riittääkö kaksi 50x50 betonilaattaa alle +sen alle finnfoam + sorapatja?
Ulkoyksikön koko 55 x 78 x 29, Paino 36kg
Millaisia perustuksia muilla?
Sä tarviit 4 laattaa koska 4 jalkaa. 30x30 laatta riittää ihan hyvin. Ei tarvi mitää finnfoamia tms.
Mulla itellä on erilainen teline, jalkojen alla vielä metalliset neliöt, joten siks 4kpl 30x30cm laatat. Tai toki voithan sä laittaa ne 6kpl jos haluat siistimmäksi.Tästä päättelin, että 2x 50x50 riittäisi?