Oiskohan ihan vaan ilmaa siellä pullossa kuitenikin ?Hei mamulit! Käyttäkää puhdasta happea painepullosta. Syttyy meinaan hiilet alta aikayksikön. Sukeltajien normisettiä.
Oiskohan ihan vaan ilmaa siellä pullossa kuitenikin ?Hei mamulit! Käyttäkää puhdasta happea painepullosta. Syttyy meinaan hiilet alta aikayksikön. Sukeltajien normisettiä.
Olisi pitänyt täsmentää: tekniikkasukeltajien. Kyllä tavallisella paineilmallakin saa hiilet hehkumaan, mutta nyt viestittiinkin mamuleilleOiskohan ihan vaan ilmaa siellä pullossa kuitenikin ?
Joo, tarvii testailla ihan ilman mitään nyt ensin, jos tuo Bono suvaitsee saapua ensiviikolla ja tarpeen vaatiessa sitten Amazonista "fööni" tilaukseen tms. Jenkkifoorumeilla moni kamadonisti kehui piippua turhaksi kamadon kanssa, kun kohtuu tiivis taitaa olla ja muodoltaan kun iso piippu itsessään tms..No kyllä toi kätevä laite on. Kovapuuhiiletkin saa hehkumaan nopsasti. Piippu jäänyt ton hankkimisen jälkeen pölyttymään käyttämättömänä.
Ketjusta kun etsit kamadolla, niin löytänet. Bigshop.fi näyttää olevan nyt Bonoa varastossa. Käytännössä se on takuu mistä maksat eri merkeillä ja tietysti brändi, mikä BGE:llä on se kallein…Onko kellään kokemusta Suomessa myytävistä Kamado malleista? Appiukko haluaisi sellaisen ja on jäämässä vuoden päästä eläkkeelle. Olisi täydellinen eläkelahja. Täällä on käsittääkseni kolmea merkkiä. Big Green Egg, Bastard ja Kamado Joe, joitain muitakin näyttäisi olevan mutta nuo ovat ne pääasialliset. Mitähän eroa noissa on. Lähinnä varmaan kiinnostaa laatu ja mahdolliset lisäosat kuten ritilät sun muut.
Weberin grilliharja nyt vaan sattuu olemaan käytettävyydeltään ihan eri luokkaa kuin "kolme kympillä" teräsharjat. Itselleni ollut paras ostos grillailussa ja on kestänyt monta vuotta käyttökelpoisena.Normi teräsharja ajaa saman asian ja niitä saa 3kpl kympillä. En ole ainakaan itse mitään eroa huomannu.
Suomessa myydään useampaankin merkkiä, mutta jos pitäisi rankata merkit, niin ne olivat seuraavasti:Onko kellään kokemusta Suomessa myytävistä Kamado malleista? Appiukko haluaisi sellaisen ja on jäämässä vuoden päästä eläkkeelle. Olisi täydellinen eläkelahja. Täällä on käsittääkseni kolmea merkkiä. Big Green Egg, Bastard ja Kamado Joe, joitain muitakin näyttäisi olevan mutta nuo ovat ne pääasialliset. Mitähän eroa noissa on. Lähinnä varmaan kiinnostaa laatu ja mahdolliset lisäosat kuten ritilät sun muut.
Omassa Weberissä on myös saranoitu ritilä, niissä uudemmissa taitaa kaikissa olla se irrotettava keskiosa. Ei ole kokemusta onko se parempi vai huonompi.Tuli itse päädyttyä lopulta saksalaiseen Rösleen Weberin sijasta. Tässä aika fiksu systeemi esimerkiksi tuo hiiliritilä on tuollainen käännettävä, jossa saa helposti tehtyä noita alueita ja käärmettä yms.
just eilen kattelin että olisko tullut syystarjousta, sopivasti edellinen 20kg lopussa niin pakkohan se oli tilata. on kyllä huippu kamaa.Täytyypi tarkastella varastosaldot.
Marabua olisi 26€/20kg toimitettuna noutopisteeseen.
MARABU CHARCOAL 10KG – Sunset Charcoal
sunsetcharcoal.com
Nyt ollaan asian ytimessä. Hyvä puuhiillos (tarkemmin katsottuna briketti?) ja kypsennettävä ruoka sen yläpuolella.Naapurin kanssa grillauksia äsken.
Brikettejä käytetään ainaNyt ollaan asian ytimessä. Hyvä puuhiillos ja kypsennettävä ruoka sen yläpuolella.
Orgaanista sekin on eli puuta.Brikettejä käytetään aina
Nämä on hyviä, mutta hankalia käyttää kun tottunut tasakokoisiin briketteihin. Lyöt yhtään liikaa grilliin, niin ihan sama miten ilmat säädetty, lämmöt yli 200 astetta. Helpompi säätää lämmöt briketeillä, muuten tykkäsin kyllä.Täytyypi tarkastella varastosaldot.
Marabua olisi 26€/20kg toimitettuna noutopisteeseen.
MARABU CHARCOAL 10KG – Sunset Charcoal
sunsetcharcoal.com
4.1 mallissa on sivukeitin. Mulla oli 4.1 useamman vuoden. Hyvä peli oli. Möin pois ja ostin pallogrillin. 2018 ostin ja oli käytössä talvea lukuunottamatta. Rasvapelti ainut mikä mulla ruostu tuona aikana ja siihen voi pistää alusta asti paksun folion niin pysyy kivempana. Lämmönjakolevyt tais hieman hapertua mutta ei hajonnut. Toimiva laitos ja ulkona oli säilytyksessä. Landmannin oma suoja myös laadukas tuolle. Oma malli ei ollut tosin Classic ja nuo sivut ei kääntynyt ja oli valurautaritilät eikä modulus tjsOnko kokemuksia tai mielipiteitä tästä Landman Triton Classic PTS 4.0 grillistä? Lähtisi 299 €:lla. Ilmeisesti jo korvattu 4.1-mallilla mutta mahtaako olla suuria eroja?
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Mulla oli Quebrachot ihan ok ainakin päältä. Laitoin sekaisin jo aikaisemmin hamstrattujen Marienburgien kanssa ja komeasti 10h+ veteli low and slow. Yhdellä sysytyspalalla sytytellyt tähän asti onnistuneesti =)Viime viikolla saapui bigshopilta kamado bono, mihin laiskuuttani otin mukaan hiiliä samaan toimitukseen. Pettymykseksi olivat ainakin Quebrachot pääosin pientä silppua, Marabut vielä avaamatta. Nyt päässee polttelemaan kunnon tavaraa ja halpaakin vielä. Kiitos!
Kiitos vinkistä. Pannaan testiin. Asiasta kolmanteen: Porin seudulla myös kivan hintaisia premium hiiliä saatavilla suht edullisesti vs. Sunsetin normaalihintaan. En ole itse testannut, mutta tuttu kehui hyviksi.Täytyypi tarkastella varastosaldot.
Marabua olisi 26€/20kg toimitettuna noutopisteeseen.
MARABU CHARCOAL 10KG – Sunset Charcoal
sunsetcharcoal.com
Ehkä sattui vaan huono säkki kohdalle. Suuri osa omasta oli sellaista 3-5 cm vaikka seassa muutamia nyrkin kokoisiakin murikoita. Tuollaista 10cm palaa olisin odottanut olevan enemmän, maksoihan tuo yksi säkki 19.90e. Tai sitten minulla on liian korkeat odotukset "high quality premium charcoal" laadulle. Toki laatu on muutakin kuin vain hiilen koko.Mulla oli Quebrachot ihan ok ainakin päältä. Laitoin sekaisin jo aikaisemmin hamstrattujen Marienburgien kanssa ja komeasti 10h+ veteli low and slow. Yhdellä sysytyspalalla sytytellyt tähän asti onnistuneesti =)
Pitää huomenna tutustua paremmin, jos sää sallisi grillailun, niin voisi koittaa pelkästään noilla hiilillä jos samalla näkisi paremmin mitä säkki on syönyt.Ehkä sattui vaan huono säkki kohdalle. Suuri osa omasta oli sellaista 3-5 cm vaikka seassa muutamia nyrkin kokoisiakin murikoita. Tuollaista 10cm palaa olisin odottanut olevan enemmän, maksoihan tuo yksi säkki 19.90e. Tai sitten minulla on liian korkeat odotukset "high quality premium charcoal" laadulle. Toki laatu on muutakin kuin vain hiilen koko.
Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?Itellekin tuli pari viikkoa sitten ostettua Clasulta tuo Landmann Triton 4.0. Muutaman kaasu- ja hiiligrillin kasanneena vaikuttaa erinomaiselta hinta/laatu -suhteelta. Sain vielä omani tarjouksesta hintaan 276e, joten oli aika selkeä valinta.
Pihalla on hiiligrillikin, josko viikonloppuna tulisi sekin korkattua tältä keväältä.
Kyllä niitä paloja voi tarvittaessa pieniä, kai tuohonkin joku nyrkkisääntö on olemassa. Itse ainakin teen jotain kahden/kolmen sormen kokoisia palasia. Palikoita ei kannata kastella, sillä niiden pitää sen jälkeen kuivua että ne syttyy ja alkaa tuottamaan savua. Saattaa jäädä Lohi savustumatta. Muutenkin tuo puun kastelu on täysin järjetöntä. Nuotiossa se märkä puu savuttaa, kun sen on tarkoitus palaa siellä. Grillissä se märkä puu tuottaa vain vesihöyryä, kun sen olisi tarkoitus on kyteä siellä.Ostin Weber Performer Deluxe -grillin. Ajattelin kokeilla lohifileen savustamista ja jos lopputulos miellyttää, heivaan erillisen savustuspöntön metallijätteeseen.
Onko foorumilla kokemuksia, miten tulee hyvä ja mitä kannattaa välttää? Ajattelin laittaa brikettikorit sivuille ja kalan keskelle folion ja leivinpaperin päälle. Ostin pussillisen weberin savustuspaloja. Pitääkö noita isompia paloja pilkkoa pienemmiksi, liottaa vedessä, ja laittaa suoraan brikettien päälle? Vai heittääkö vaan kuivana ja kokonaisina? Ilmeisesti melko pienellä (150-200 astetta) lämmöllä operaatio kannattaa suorittaa?
Oot aivan hakoteillä. Lue eka vaikka grillin ohjeet. Mutta näin lyhykäisyydessään SAVUSTUS:Ostin Weber Performer Deluxe -grillin. Ajattelin kokeilla lohifileen savustamista ja jos lopputulos miellyttää, heivaan erillisen savustuspöntön metallijätteeseen.
Onko foorumilla kokemuksia, miten tulee hyvä ja mitä kannattaa välttää? Ajattelin laittaa brikettikorit sivuille ja kalan keskelle folion ja leivinpaperin päälle. Ostin pussillisen weberin savustuspaloja. Pitääkö noita isompia paloja pilkkoa pienemmiksi, liottaa vedessä, ja laittaa suoraan brikettien päälle? Vai heittääkö vaan kuivana ja kokonaisina? Ilmeisesti melko pienellä (150-200 astetta) lämmöllä operaatio kannattaa suorittaa?
Ne lastut ei ole tarkoitettu brikettien tai hiilien päälle laitettavaksi, vaan savupöntössä, jossa ne on jonkun pellin päällä tai savulaatikossa käytettäväksi. Jo niitä laittaa brikettien päälle, niin ehkä kastelu auttaa.Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että varsinkin lastu kannattaa kastella.
Esim omenapuu kasteltuna on huomattavasti paremman tuoksuinen kuin kuivana savustettuna. Kuivana savu on kitkerämpää kun märkänä kuumassa lastun savu on huomattavasti pehmeämmän ja makeamman tuoksuinen. Ei toki niin intensiivinen mutta parempi niin kuin kitkerä.
Korjasin vähän ohjetta soveltumaan performer deluxeen, joka ei siis ole sama kuin smokey mountain, vaan kooltaan perinteinen weberin briketti/hiiligrilli kaasusytytyksellä ja sivupöydällä.Oot aivan hakoteillä. Lue eka vaikka grillin ohjeet. Mutta näin lyhykäisyydessään SAVUSTUS:
-ilmanotto alhaalla savustusasentoon
-siirrä brikettirengasalaritilän päälletoiseen reunaan sytytyksen jälkeen, sisään brikettejä ja niiden päälle / väliin voit laittaa savustuksessa käyttämääsi puulajia
-sytkäpala keskelle ja sytytys (ideoit sen siten, että tuli leviää keskeltä sivuille päin pikku hiljaa)
-rosterinen lämmöntasauslevy päälle peittämään briketit ym.
-levyn päälle siihen altaaseen vettä (ja halutessasi voit laittaa vaan tämän veden sekaan levyn päälle vaikka leppälastua)
-grilliritilä paikoilleen
-lohi/kala siihen päälle toiseen reunaan brikettikorista sellaisenaan ilman mitään folioita tai papruja. Pohjalle voi laittaa folion keräämään rasvat.
-savustus 85-95 asteessa kunnes oman maun mukaan sopiva kypsyys (tyypillinen kassilohifile 1,5 h sytytyksestä) suosittelen lämpötilan valvontaan Meater+ mittaria
-säädät yläventtiilin niin kiinni, että lämpötila tuo (eikö haittaa vaikka aluksi paljon matalampikin, sillon saa makua)
Avot.
Toi sun alkup. ehdotus on epäsuora grillausmenetelmä. Näkyy kunnon savustus olevan toisellakin hakusessa.
Joo en ole laittanutkaan. Pistän ne savustuslaatikkoon tai folioon ritilälle. Yhtä kaikki, märissä on miellyttävämpi savu kuin kuivissa. Paloissa ei huomaa niin helposti mutta lastuissa huomaa selkeästi.Ne lastut ei ole tarkoitettu brikettien tai hiilien päälle laitettavaksi, vaan savupöntössä, jossa ne on jonkun pellin päällä tai savulaatikossa käytettäväksi. Jo niitä laittaa brikettien päälle, niin ehkä kastelu auttaa.
Niiiiin? Kirjotin ohjeen Master Touch Premiumin pohjalta. Sama pönttö molemmissa pl. Performerissa pöytä sivussa ja lisäksi kaasusytkämalleja. Brikettirenkaan päälle lämmöntasauslevy vaikuttaa kovasti lämpöön ja palamiseen. Muutenhan se on epäsuoraa grillausta eikä savustusta. Tai no riippuu minkä nyt kukakin siksi mieltää, mutta savulla se savustettavaa pitää kypsyttää eikä millään muulla. Sen myönnän, että savustuksen jälkeen on joskus kiva grillata.Korjasin vähän ohjetta soveltumaan performer deluxeen, joka ei siis ole sama kuin smokey mountain, vaan kooltaan perinteinen weberin briketti/hiiligrilli kaasusytytyksellä ja sivupöydällä.
Ei tuossa ihmeitä, edelleen toimiva kampe. Parilahan tuohon piti ostaa erikseen.Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?
Ihan komeeta tavaraa oli mun säkisä tosiaan, en mä nyt niitä mittaillut mutta hyvin toimi jne. Edellisestä 10h sessiostakin oli varmaan 40% jälellä vielä. Syttyivätkin hyvin, kun siipiä rubatessa jäi luukut auki, niin lämmöt varmaan alle vartissa yli 200 C.Pitää huomenna tutustua paremmin, jos sää sallisi grillailun, niin voisi koittaa pelkästään noilla hiilillä jos samalla näkisi paremmin mitä säkki on syönyt.
Triton PTS 3.0 mallista on itellä kokemusta. En tiedä onko ne polttimet niin syvällä vai mitä, mutta suoraa lämpöä tuntuu tulevan tosi huonosti. Muuten kyllä grilli lämpenee ihan ok, toki ei se lämpö tasaisestikaan leviä vaikka PTS systeemin väitetään toimivan.Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?
Mistä firmasta kyse kun puhut maahantuojasta?Mistä mahtaa saada varaosia landmanniin? Suomen maahantuoja ilmeisesti mennyt konkurssiin?
Oho en tiennyt että tuommoinen oli ja meni. Grillikauppa.com väittää olevansa edustaja Pohjoismaissa. Ehkä heidän kauttaan myös saa.Landmann Finland Oy:llä oli konkurssihuutokauppoja jokin aika sitten.
Riippuu kanssa hieman osasta, mutta ihan geneerisetkin osat voivat sopia kuten vaikkapa polttimet...Mistä mahtaa saada varaosia landmanniin? Suomen maahantuoja ilmeisesti mennyt konkurssiin?