Grillit & grillaus

Itse sain juuri suurehkon omenapuun ihan ilmaiseksi kun tuttava hävitti sen pihastaan. Vedin moottorisahalla kiekoiksi ja kiekot pilkoin kirveellä sen kokoiseksi palikaksi mitä weberin pusseissakin on. Nyt on varmaan loppuelämäksi savustuspuuta.

Ketjuöljystä pikantti lisämaku savustukseen ;)
 
Kirjoitin tossa aiemmin kun ostin weberin smokey joe premiumin että jokin siinä kannen ilmanottosäätimessä on naarmuttanut maalit pois.
No weberiltä sanoivat suoraan että punaista väriä ei valmisteteta enää eli he ei voi auttaa asiassa mitenkään (joten hei hei 10 vuoden weberin takuun, en käsitä miten se tässä kohtaa enää voisi toimia)
Vastaa että värillä ei väliä. Voisi olettaa, että ainakin mustaa löytyy yhä ja se käy hyvin yhteen punaisen kanssa.
 
Ketjuöljystä pikantti lisämaku savustukseen ;)
En olisi huolissaan teräketjuöljystä, jos grillihiilestä tulee samaan aikaan tämän kaltaisia lisämausteita. Tuossa on gravity feed -grillin hiilisäiliön kansi, johon on kuivunut tuota hiilen palamisesta tulevaa mönjää ja menee tavallisella hiiligrillillä suoraan paistotilan läpi.

Hiilisäiliön kansi.jpg
 
Weber lupailee pallogrillin kuvun alle 260c, mikä tuntuu pitävän paikkansa näin kesällä. Onko joku testannut talvella, palaako hiilet loppuun asti pysyykö lämmöt asiallisena?
 
Moro! Eli olis muutto vihdoinkin rivariin jossa ei omaa pihaa mutta iso terassi. Oon tässä nyt viikkoja pohtinut minkä grillin hankkisin, kaasun vai Master Touch Premiumin. Kaasussa helppokäyttöys viehättää mutta hiilellä tulisi parempa. Kuinka aikaa vievää Master Touchilla on grillata? Ja kumpaa suosittelisitte. Budjetti olis just tuon Master Touch Premiumin verran
 
Ilman Premiumia (sitä saranaa). Ketjusta löytyy paljon aiheesta. Jos sähkö vieressä, niin halvin 2kW kuumailmapuhallin kaveriksi, niin hiilloksessa ei mene montaa minuuttia.
 
Juu ei todellakaan premiumia, miksi maksaa satku paskemmasta.
Perus master touch on loistava, itse ostin sen ja sen jälkeen kauppasin kaasugrillin pois.
Ei se paljoa enempää aikaa vie kuin kaasu, ja loppupeleissä on nopeampi kun ei mene siivoamisiin, kaasun tarkasteluihin, letkujen kunnon yms aikaa.
Aloittaminen kestää vähän kauemmin mutta ruoasta tulee parempaa sekä itelle ainakin hiilellä grillaamisessa on myös sitä grillaamisen fiilistä enemmän.
 
Kiitoksia vastauksista Pitääpi hakea toi perus master touchi ja käyttää se satku pizzakiveen ja grillausoluihin

Osta kaveriksi kunnon grillipihdit samalla, eli nämä Weberit tai kopiot näistä: Premium -pihdit | Ruoanlaitto | Grillaustarvikkeet - FI

Edit: Ja kolmioharja: Grilliharja | Hoito | Grilliharjat - FI
Kuumana pari pyyhkäisyä grillaamisen jälkeen niin pysyy ritilä siistinä.

Parin kympin sijoitus, mutta ei ole tarvinnut katua. Kolmen kilon kinkku on muun muassa tullut nostettua noilla pois grillistä. Ja silti näppärät pikkutavarankin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Osta kaveriksi kunnon grillipihdit samalla, eli nämä Weberit tai kopiot näistä: Premium -pihdit | Ruoanlaitto | Grillaustarvikkeet - FI

Parin kympin sijoitus, mutta ei ole tarvinnut katua. Kolmen kilon kinkku on muun muassa tullut nostettua noilla pois grillistä. Ja silti näppärät pikkutavarankin kanssa.
Tämä on hyvä suositus. Pihdit toimii myös hyvin kuumien hiilien & brikettien asettelussa. Ja piippusytytin tietysti myös hankintaan. Weber, ei käsiin hajoava Cello tmv.

EDIT: Ja mm. ritilän irrotettava keskiosan nostaa näillä helposti kuumanakin syrjään, jos tarvii vaikkapa hiiliä lisätä enemmän.
 
Tämä on hyvä suositus. Pihdit toimii myös hyvin kuumien hiilien & brikettien asettelussa. Ja piippusytytin tietysti myös hankintaan. Weber, ei käsiin hajoava Cello tmv.

EDIT: Ja mm. ritilän irrotettava keskiosan nostaa näillä helposti kuumanakin syrjään, jos tarvii vaikkapa hiiliä lisätä enemmän.

"Muutamien" rimpula pihtien jälkeen tänä keväänä vihdoin maltoin ostaa nämä weberin pihdit. Olis pitänyt raaskia ostaa aikoja sitten
 
On mulla Weberinkin harja, mutta tää on musta paras Mastertouchin ritilälle


Ja siihen kaveriks sitte Weberi jos haluaa kääntöpuolelle uran joka sopii arinan profiiliin...
 
Millainen grilli olisi hyvä terassille satunnaiseen grillailuun? Pohdiskellut jonkinlaista halvempaa hiiligrilliä.
 
Viimeksi muokattu:
Millainen grilli olisi hyvä terassille satunnaiseen grillailuun? Pohdiskellut jonkinlaista halvempaa hiiligrilliä.
Riippuu mitä tykkää grillailla. Makkarat ja maissit "kypsyy" millä tahansa välineellä. Pitkissä tasaista lämpöä vaativissa kypsytyksissä sitten laadukkaampi vehje, kuten suositeltu Weber parempi.
 
Weber Master touch muutamalla satasella tai sitten "merkitön" muutaman kympin pallogrilli jos pitää oikeasti olla halpa :cigar2:
Riippuu mitä tykkää grillailla. Makkarat ja maissit "kypsyy" millä tahansa välineellä. Pitkissä tasaista lämpöä vaativissa kypsytyksissä sitten laadukkaampi vehje, kuten suositeltu Weber parempi.


Mitenkäs nämä halvemmat merkit, jotka eivät ole Weberiä? Löytyykö muiltakin valmistajilta ihan hyvää kamaa?
 
Viimeksi muokattu:


Mitenkäs nämä halvemmat merkit, jotka eivät ole Weberiä? Löytyykö muiltakin valmistajilta ihan hyvää kamaa?

Oletko yhtään ajatellut vaikka lukea tätä säiettä taakseppäin?
 


Mitenkäs nämä halvemmat merkit, jotka eivät ole Weberiä? Löytyykö muiltakin valmistajilta ihan hyvää kamaa?

Noista vaihtoehdoista Roastmaster on eniten paska, muilla varmaan pärjää. Tuollaisella jouduin viime kesänä grillaamaan ja kaikki meinasi palaa, koska hiiliritilä on todella lähellä grillausritilää ja lämmönsäätö oli… sanotaanko tunnoton.

Jos on halukas käyttämään Phoenix grillin vaatiman määrän rahaa, pistäisin vähän lisää ja ostaisin Weberin perus Master Touchin ja viereen kirpparilta tarvikepöydän.
 
Mitenkäs nämä halvemmat merkit, jotka eivät ole Weberiä? Löytyykö muiltakin valmistajilta ihan hyvää kamaa?
Kyllä hinta jossain määrin kertoo myös laadun. Tuo halpis mustang maksaa sen pari sataa vähemmän kuin Weber, niin eihän laatu tai materiaalit voi olla vastaavia. Kyllä silläkin saa kuitenkin ruokaa tehtyä ja jopa varaosia on saatavilla. Eli, jos haluat pihistellä, ota tuo halpa Mustang ja grillaile menemään. Eipä tuossa paljoa rahaa kukkarosta katoa ja varmasti toimii sekin. Voipi fuskata ja olla vähän huojuvaisempi, mutta on sitä grillattu kertakäyttögrillilläkin ihan hyvää ruokaa.

Jos taas rahaa on laittaa yli 150€, niin osta se Weber, kuten suositeltiin.
 
Tuo mustang phoenix oli itellekin se ainoa mitä harkitsin master touchin lisäksi, ostin kuitenkin master touchin (ja pyörillä olevan muovisen säänkestävän apupöytävaunun 10e torista) ja oon ollu tosi tyytyväinen valintaani.
 
Tuo mustang phoenix oli itellekin se ainoa mitä harkitsin master touchin lisäksi, ostin kuitenkin master touchin (ja pyörillä olevan muovisen säänkestävän apupöytävaunun 10e torista) ja oon ollu tosi tyytyväinen valintaani.
Joo olisi mahdollista ostaa toi Mustang Phoenix 100€ hintaan, niin taidan mennä sillä sitten. Oletko nähnyt itse paikan päältä tuota Phoenixia, miltä vaikutti?
 
Joo olisi mahdollista ostaa toi Mustang Phoenix 100€ hintaan, niin taidan mennä sillä sitten. Oletko nähnyt itse paikan päältä tuota Phoenixia, miltä vaikutti?
En oo nähnyt, tuo pöytä siinä on silti ainoa hyvä, weberi kyllä on vitusti laadukkaampi, näkyy sillä että kokoaminen ei vie koko päivää, osat ei ole ruosteessa vuoden päästä ja säätimet toimii helvetin hyvin.
Mut sellaseen vähäiseen grillaamiseen toi phoenix varmaan on ihan jees.
 
Kyllä hinta jossain määrin kertoo myös laadun. Tuo halpis mustang maksaa sen pari sataa vähemmän kuin Weber, niin eihän laatu tai materiaalit voi olla vastaavia. Kyllä silläkin saa kuitenkin ruokaa tehtyä ja jopa varaosia on saatavilla. Eli, jos haluat pihistellä, ota tuo halpa Mustang ja grillaile menemään. Eipä tuossa paljoa rahaa kukkarosta katoa ja varmasti toimii sekin. Voipi fuskata ja olla vähän huojuvaisempi, mutta on sitä grillattu kertakäyttögrillilläkin ihan hyvää ruokaa.

Jos taas rahaa on laittaa yli 150€, niin osta se Weber, kuten suositeltiin.
Jos nyt olen ihan oikein tuon Mustangin käsittänyt, niin ne on jotain geneerisiä kiinalaisia joihin vain lätkäistäön Mustangin logo (muisss maissa joku muu). Joten noita varaosia saa varmaan melko rajoitetun ajan ja en kyllä laskisi niiden varaan. Napoleonilla oli joku ihan varteenotettava Pallogrilli, joka taisi olla Weberiä halvempi. Siitä ei vaan taida hirveästi olla kokemuksia täällä.
 
Kävin tutustumassa Mustang Cobolt grilliin ihan paikan päällä ja en nyt näin äkkiseltään mitään vikaa siinä keksinyt. Osat ainakin kokeilemalla vaikutti ihan jämäkiltä eikä mitenkään erityisen ohuilta.

Mustang hiiligrilli Cobolt 57.

Työskentelykorkeus: 82cm.
Kupu: Ø 58x18cm. Hiilipesä: Ø 57,5x30,5cm.
Kuvussa ja hiilipesässä kiiltävä metallipinnoite.
Kromattu grilliritilä: Ø 53,5(4 mm).
Galvanoitu hiiliritilä: Ø 42cm(5 mm).
Jalat ruostumatonta terästä 59x3,2cm/53x3,2cm.
Rengas 16,5x4,2cm.
 

Liitteet

  • IMG_20210725_125430.jpg
    IMG_20210725_125430.jpg
    3,8 MB · Luettu: 67
  • IMG_20210725_125518.jpg
    IMG_20210725_125518.jpg
    5,8 MB · Luettu: 67
Kävin tutustumassa Mustang Cobolt grilliin ihan paikan päällä ja en nyt näin äkkiseltään mitään vikaa siinä keksinyt. Osat ainakin kokeilemalla vaikutti ihan jämäkiltä eikä mitenkään erityisen ohuilta.


Mustang painaa 8,5 kg ja Weber 17,2 kg, joten kyllä siinä metallissa aikamoinen ero on. Bauhausin myymä Kingstone Deluxe painaa 13,3 kg ja ainakin kuvauksen mukaan olisi emaloitu kupu, toisin kuin Mustangissa. Eikä ole montaa euroa Mustangia kalliimpi.
 
Mustang painaa 8,5 kg ja Weber 17,2 kg, joten kyllä siinä metallissa aikamoinen ero on. Bauhausin myymä Kingstone Deluxe painaa 13,3 kg ja ainakin kuvauksen mukaan olisi emaloitu kupu, toisin kuin Mustangissa. Eikä ole montaa euroa Mustangia kalliimpi.
Näissäkin tosin onko kyseessä tuotteen vai pakkauksen paino, niin heittoa voi jonkin verran olla.
 
Näissäkin tosin onko kyseessä tuotteen vai pakkauksen paino, niin heittoa voi jonkin verran olla.
Kyllä voin ihan näppituntumalla sanoa että tuo pihalla oleva weberi painaa tuon 17kg. Tai ainakin lähelle sitä. Ja ite jalusta tuossa ei paina juuri mitään, ohutta alumiinputkea ja muovirenkaat.
 
Näissäkin tosin onko kyseessä tuotteen vai pakkauksen paino, niin heittoa voi jonkin verran olla.

Joo, suosittelen suhtautumaan varauksella. Taitaa olla hieman lähteestä riippuen eri painoja tarjolla. Mutta kun noita aikoinaan itse tutkiskelin, niin se painoero oli Weberin "hyväksi" aika selkeä kopioihin verrattuna. Kopioiden kesken sitten vaikeampi sanoa, mutta esim. toi kuvun emalointi voisi hyvin tuoda painoa lisää ja on ainakin Weberissä todella hyvä lisä puhdistuksen kannalta.
 
Mun neuvo on et osta mielummin käytetty hyvä kuntoinen Weber, jos vaan budjetti kestää.
 
Kävin tutustumassa Mustang Cobolt grilliin ihan paikan päällä ja en nyt näin äkkiseltään mitään vikaa siinä keksinyt. Osat ainakin kokeilemalla vaikutti ihan jämäkiltä eikä mitenkään erityisen ohuilta.

Sit sellainen huomio että mm. weberin master touchissa tulee gbs ritilä mukana, joka helpottas hommaa todella paljon versus tollanen kiinteä ritilä. jos vaikka ihan grillin sytyttämistä ajattelee, riittää että nostat ton keskellä olevan pikkuritilän pois ja kippaat hiilet koriin vs. se että nostat koko ritilän pois.
420290.jpg
 
Sit sellainen huomio että mm. weberin master touchissa tulee gbs ritilä mukana, joka helpottas hommaa todella paljon versus tollanen kiinteä ritilä. jos vaikka ihan grillin sytyttämistä ajattelee, riittää että nostat ton keskellä olevan pikkuritilän pois ja kippaat hiilet koriin vs. se että nostat koko ritilän pois.
420290.jpg

Irrotettavasta keskiöstä on vain haittaa. Kerää karstaa ritliöiden päihin/reunoihin ja hankaloittaa puhdistusta harjalla. Lasta tökkää reunoihin samoin puhdistusharja yms pientä. Jos tuota ei olisi, reunojen käännettävät osat olisi leveämpiä ja hiiliä olisi helpompi lisätä kesken grillailun. Nyt ritilässä on vähän kaikki pielessä paitsi materiaain laatu. Ainiin ja ritilävälikin voisi olla leveämpi saisi enemmän liekkiä pihvin alle. Ritilät(hiiliritilä ml) itseasiassa taitaa painaakin puolet koko grillin kokonaispainosta joka kertoo siitä ettei se ihan rautalankaa ole. Weberillä on se parempikin ritilä mutta harmi kun sitä ei voi valita suoraan pakettiin.
 
Ainiin ja ritilävälikin voisi olla leveämpi saisi enemmän liekkiä pihvin alle.

Niin toisaalta sitten pikkutavarat putoilee ritilän välistä niinkuin halpisgrilleissä käy.

Itse pidän tuota hyvänä ominaisuutena, että ritilä on paksu ja tiheä, niin saa heitellä pikku palasiakin pihdeillä huoletta ilman että ne on välittömästi rakojen läpi ja hiilien päällä.
 


Mitenkäs nämä halvemmat merkit, jotka eivät ole Weberiä? Löytyykö muiltakin valmistajilta ihan hyvää kamaa?

Tämä phoenix näyttääkin mielenkiintoiselta, tollainen kärrysysteemi olisi kätevä. Kenelläkään käyttökokemuksia tästä? Painoa on 25kg ja on lisäksi emaloitu:
Kromattu grilliritilä ja lämpöhylly. Emaloitu teräskupu lämpömittarilla ja rst-kahvalla. Myös hiilitila emaloitua terästä

1627372875241.png1627372885773.png1627372908709.png
 
Mikäs olisi vähiten paska halpiskaasugrilli tällä hetkellä? Budjetti noin 300€. Ehkä 400€ asti voisi venyä hyvillä perusteluilla. Tärkein ominaisuus olisi se, että ei nyt ihan parissa vuodessa lahoaisi alta pois ja toki sillä mielellään pitäisi pystyä grillaamaankin :)

Anton Oliver EX-4 nyt päälimmäisenä mielessä ja ominaisuuksiltaan varmasti riittäisi hyvin, mutta täälläkin joku kommentoi vehkeen ruostuneen parissa vuodessa. Onko kaikki nämä halpikset vain pari vuotta kestäviä ruostepommeja ja vastaavasti kestääkö nuo weberit ja muut kalliimmat automaattisesti moninkertaisesti pidempää käyttöä?
 
Mikäs olisi vähiten paska halpiskaasugrilli tällä hetkellä? Budjetti noin 300€. Ehkä 400€ asti voisi venyä hyvillä perusteluilla. Tärkein ominaisuus olisi se, että ei nyt ihan parissa vuodessa lahoaisi alta pois ja toki sillä mielellään pitäisi pystyä grillaamaankin :)

Anton Oliver EX-4 nyt päälimmäisenä mielessä ja ominaisuuksiltaan varmasti riittäisi hyvin, mutta täälläkin joku kommentoi vehkeen ruostuneen parissa vuodessa. Onko kaikki nämä halpikset vain pari vuotta kestäviä ruostepommeja ja vastaavasti kestääkö nuo weberit ja muut kalliimmat automaattisesti moninkertaisesti pidempää käyttöä?
Mulle on joku Prisman halppis Futur ollut 11 vuotta eikä ole älyttömän ruosteessa. Rakenteeltaan grilli on ihan vankan tuntuinen, mutta käytössä onhan tuo aika kuraa. Lämmitysteho on huono ja epätasainen ja puhtaanapito on ihan hemmetin työlästä. Tulee enemmän nykyään käytettyä hiiligrilliä, koska tuon siistinä pitäminen on niin työlästä...
 
Itselläni on käytössä Weberin 57cm pallogrilli, jonka ostin 2010 huhtikuussa. On ollut avoterassilla kesät ja talvet siitä lähtien, eikä osoita minkäänlaisia väsymisen merkkejä. Briketeillä grillaan ja olisikohan nyt jo kolmas weberin piippusytytin menossa...
 
Itsellä ollut noin kuusi vuotta käytössä tämän tyyppinen halppisgrilli. Ihan on hyvin palvellut toukokuusta - syyskuuhun terassilla. Oli muistaakseni alessa 199€ kun aikoinaan ostin.
Olen säilyttänyt suojapeitteen alla kun ei ole käytössä, niin en tiedä onko tuo jatkanut käyttöikää. Hyvin on pysynyt maalit pinnassa ja ei ole vielä ruostunut puhki pohjasta. Ainut huono puoli on se, että vaikka on neljä poltinta ja lämmönjakolevyt tasaisin välein, niin silti paistoala lämpenee epätasaisesti: grilli lämpenee paremmin perältä (saranapuoli) ja vasemmalta kuin oikealta. Nuo kun huomioi grillatessa niin ihan on ruoat onnistunut ok.
Kyllästyin mukana tulleeseen umpiparilaan ja vaihdoin sen tilalle ritilän. Eli koko paistoala on ritilää nyt. Samalla piti hankkia lämmönjakolevy, kun parilan alla ei sellaista ollut vakiona. Piezo -sytytinkin toimii edelleen kuin uutena.
Vielä en ole kokenut tarvetta vaihtaa. Kesäisin on tuolla grillattu 4 hlö. porukalle ruoat, jos nyt ei ihan päivittäin, niin useamman kerran viikossa.
EDIT: niin, joo. Talvenkin olen säilyttänyt terassilla peitteen ja lipan alla. Yllättävän kestävä on ollut kyllä.
 
Mikäs olisi vähiten paska halpiskaasugrilli tällä hetkellä? Budjetti noin 300€. Ehkä 400€ asti voisi venyä hyvillä perusteluilla. Tärkein ominaisuus olisi se, että ei nyt ihan parissa vuodessa lahoaisi alta pois ja toki sillä mielellään pitäisi pystyä grillaamaankin :)

Anton Oliver EX-4 nyt päälimmäisenä mielessä ja ominaisuuksiltaan varmasti riittäisi hyvin, mutta täälläkin joku kommentoi vehkeen ruostuneen parissa vuodessa. Onko kaikki nämä halpikset vain pari vuotta kestäviä ruostepommeja ja vastaavasti kestääkö nuo weberit ja muut kalliimmat automaattisesti moninkertaisesti pidempää käyttöä?
Mulla on nimenomaan toi EX-4 malli. Tai se on oikeesti äidin pihalla, mutta enivei. Tais olla poistomyynnissä noin 199eur ja hintaansa nähden ihan ok. Saa tarpeeksi kuumaksi ja on laadukkaan oloinen. Saattaa olla, että joku Weberi pitää lämmön tasaisemmin (cruise), mutta niissä on myös hintaakin enemmän. Vuoden käytön jälkeen ei mitään merkkejä 'kulumisesta'.
 
Mikäs olisi vähiten paska halpiskaasugrilli tällä hetkellä? Budjetti noin 300€. Ehkä 400€ asti voisi venyä hyvillä perusteluilla. Tärkein ominaisuus olisi se, että ei nyt ihan parissa vuodessa lahoaisi alta pois ja toki sillä mielellään pitäisi pystyä grillaamaankin :)

Anton Oliver EX-4 nyt päälimmäisenä mielessä ja ominaisuuksiltaan varmasti riittäisi hyvin, mutta täälläkin joku kommentoi vehkeen ruostuneen parissa vuodessa. Onko kaikki nämä halpikset vain pari vuotta kestäviä ruostepommeja ja vastaavasti kestääkö nuo weberit ja muut kalliimmat automaattisesti moninkertaisesti pidempää käyttöä?

Kyllä noilla halpiksillakin pärjää. Itellä tuollainen Barbec Terrace Prismasta neljällä polttimella ja kohta kymmenen vuotta täynnä. Nyt alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä; lämmönjakolevyt väänsin uusiksi rosterista ja nyt on rasvankeräyspellissä reikä. Mutta hintansa on haukkunut. Kahdella polttimella on valurautaritilä ja kahdella umpiparila mikä on ollut itselleni just sopiva.

Käyttöä näin kesä-elokuussa tulee kolmisen kertaa viikossa, että ei ole tyhjän panttina seisonut. Makkarat, kasvikset, lohet, kanat, sisäfileet ym. on tuolla tehty. Talvet seisoo hupun alla pihalla lumisateessa :lol: Keväällä ja syksyllä julmasti painepesurilla puhtaaksi.

Ei nyt kyllä vastannut juurikaan kysymykseesi, että mikä kannattaisi noilla spekseillä hankkia. Itse kyselin muutama kuukausi takaperin samaa, mutta en saanut muuta vastausta kuin että osta hiiligrilli.

Kattelen kuitenkin josko jokin järkevä kaasuvehje tulis syksyllä vastaan, jolloin kolmensadan grillistä saattaa lähteä helposti satanen pois kun myyvät varastoa pois.
 
Tekeekö noilla Webereillä, jossa ei ole tuhkakuppia mitään?
Tottakai tekee. Eihän siitä puutu kuin se tuhkasäiliö. Jos ei haittaa että tuhkat putoaa lautaselle ja vähän maahankin niin kyllähän se on hyvä grilli. Parempi kuin kopio master touchit. Motonetissä näkyy olevan 57cm malli 149 euroa joten hinta on kyllä tosi edullinen.
 
Tottakai tekee. Eihän siitä puutu kuin se tuhkasäiliö. Jos ei haittaa että tuhkat putoaa lautaselle ja vähän maahankin niin kyllähän se on hyvä grilli. Parempi kuin kopio master touchit. Motonetissä näkyy olevan 57cm malli 149 euroa joten hinta on kyllä tosi edullinen.
Muuten eivät eroa tuosta kalliimmasta master touchista?
 
Mikäs olisi vähiten paska halpiskaasugrilli tällä hetkellä? Budjetti noin 300€. Ehkä 400€ asti voisi venyä hyvillä perusteluilla. Tärkein ominaisuus olisi se, että ei nyt ihan parissa vuodessa lahoaisi alta pois ja toki sillä mielellään pitäisi pystyä grillaamaankin :)

Anton Oliver EX-4 nyt päälimmäisenä mielessä ja ominaisuuksiltaan varmasti riittäisi hyvin, mutta täälläkin joku kommentoi vehkeen ruostuneen parissa vuodessa. Onko kaikki nämä halpikset vain pari vuotta kestäviä ruostepommeja ja vastaavasti kestääkö nuo weberit ja muut kalliimmat automaattisesti moninkertaisesti pidempää käyttöä?
Mulla on 3 polttimen Weber spirit ollut nyt 10+ vuotta. En tiedä meneekö tänäpäivänä ihan tuohon hintaväliin, mutta sillon taisi olla 450€ tarjouksessa tms. Kerran teetätin flavor barsit paikallisella metallipajalla uusiksi kun vanhat emaloidut ruostui puhki. Korivaunun pohjalla pientä ruostumista, en ole jaksanut tehdä mitään. Itse grillin kansi, joka on vissiin ainoa 10v takuun piirissä oleva, on edelleen uuden veroinen. Eli Weber osaa nuo emalihommat kyllä. Polttimet itse uudenveroiset, kun ovat noiden flavor barien alla niin hyvin suojassa. Grillin olen varmaan kerran kunnolla putsannut uudin putsaus aineella tms. Muuten menty "polttaen puhtaaksi" menetelmällä. Ritilöissä, jotka olivat tuohon aikaan ohutta emalipeltiä alkaa tuostetta olevaan aika kunnolla, mutta kasassa pysyy edelleen, messinkiharjaa + öljyä välillä niin käy ja kukkuu =)
Eli voin suositella Weberiä kaasugrilliksi, jossei halua hillihommiin lähteä. Itselle on Kamado tulossa, kun haluan tutustua tuohon puoleen ja Spirit jää tuohon rinnalle pikagrilliksi makkaroille tms. ainakin aluksi. Jos tuntuu ettei ole tarvetta, niin voi varmaan koittaa myydä pois, jos joku noin vanhaa edes ostaa..
 
Taitaa olla ohuet lankaritität kun MT on kunnon paksusta materiaalista?
Elikkäs noi halvemmat Weberit samaa tasoa noiden kaliimpien halpisten kanssa?

Mitän nyt tutkinut, niin Weberin kanssa samaa tasoa ilmeisesti hiiligrilleissä ovat:
Landmann Kepler
Napoleon pro leg
Rösle, mutta ovat harvinaisempia Suomessa:

Vähän halvemmat melko laadukkaat ilmeisesti:
NDK Swiss
Kingstone Deluxe
Cello Premium 57

Harmillisen vähän tietoa näistä 100-200€ hintaluokan hiiligrilleistä.



Videolta paljastui myös, että ovat parin vuoden sisään avaamassa Euroopassa tuotantoa Puolaan.

Panattoni, market leader in industrial real estate in Europe, will build a dedicated facility for Weber, US manufacturer of grills and accessories. The 50,000-square-metre BTS (built-to-suit) facility will be developed in Zabrze, and the tenant will move in in August 2021.
 
Viimeksi muokattu:
Mikäs olisi vähiten paska halpiskaasugrilli tällä hetkellä? Budjetti noin 300€. Ehkä 400€ asti voisi venyä hyvillä perusteluilla. Tärkein ominaisuus olisi se, että ei nyt ihan parissa vuodessa lahoaisi alta pois ja toki sillä mielellään pitäisi pystyä grillaamaankin :)

Anton Oliver EX-4 nyt päälimmäisenä mielessä ja ominaisuuksiltaan varmasti riittäisi hyvin, mutta täälläkin joku kommentoi vehkeen ruostuneen parissa vuodessa. Onko kaikki nämä halpikset vain pari vuotta kestäviä ruostepommeja ja vastaavasti kestääkö nuo weberit ja muut kalliimmat automaattisesti moninkertaisesti pidempää käyttöä?
Verkkokaupassa muuten grillejä tarjouksessa, myös tuo Anton.

Siellä näytti olevan BGE tarvikkeita jne. myös jos jotakuta kiinnostaa...
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 759
Viestejä
4 515 737
Jäsenet
74 467
Uusin jäsen
ffracing75
Back
Ylös Bottom