Orgaanista sekin on eli puuta.Brikettejä käytetään aina![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Orgaanista sekin on eli puuta.Brikettejä käytetään aina![]()
Täytyypi tarkastella varastosaldot.
Marabua olisi 26€/20kg toimitettuna noutopisteeseen.
MARABU CHARCOAL 10KG – Sunset Charcoal
sunsetcharcoal.com
4.1 mallissa on sivukeitin. Mulla oli 4.1 useamman vuoden. Hyvä peli oli. Möin pois ja ostin pallogrillin. 2018 ostin ja oli käytössä talvea lukuunottamatta. Rasvapelti ainut mikä mulla ruostu tuona aikana ja siihen voi pistää alusta asti paksun folion niin pysyy kivempana. Lämmönjakolevyt tais hieman hapertua mutta ei hajonnut. Toimiva laitos ja ulkona oli säilytyksessä. Landmannin oma suoja myös laadukas tuolle. Oma malli ei ollut tosin Classic ja nuo sivut ei kääntynyt ja oli valurautaritilät eikä modulus tjsOnko kokemuksia tai mielipiteitä tästä Landman Triton Classic PTS 4.0 grillistä? Lähtisi 299 €:lla. Ilmeisesti jo korvattu 4.1-mallilla mutta mahtaako olla suuria eroja?
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Viime viikolla saapui bigshopilta kamado bono, mihin laiskuuttani otin mukaan hiiliä samaan toimitukseen. Pettymykseksi olivat ainakin Quebrachot pääosin pientä silppua, Marabut vielä avaamatta. Nyt päässee polttelemaan kunnon tavaraa ja halpaakin vielä. Kiitos!
Kiitos vinkistä. Pannaan testiin. Asiasta kolmanteen: Porin seudulla myös kivan hintaisia premium hiiliä saatavilla suht edullisesti vs. Sunsetin normaalihintaan. En ole itse testannut, mutta tuttu kehui hyviksi.Täytyypi tarkastella varastosaldot.
Marabua olisi 26€/20kg toimitettuna noutopisteeseen.
MARABU CHARCOAL 10KG – Sunset Charcoal
sunsetcharcoal.com
Ehkä sattui vaan huono säkki kohdalle. Suuri osa omasta oli sellaista 3-5 cm vaikka seassa muutamia nyrkin kokoisiakin murikoita. Tuollaista 10cm palaa olisin odottanut olevan enemmän, maksoihan tuo yksi säkki 19.90e. Tai sitten minulla on liian korkeat odotukset "high quality premium charcoal" laadulle. Toki laatu on muutakin kuin vain hiilen koko.Mulla oli Quebrachot ihan ok ainakin päältä. Laitoin sekaisin jo aikaisemmin hamstrattujen Marienburgien kanssa ja komeasti 10h+ veteli low and slow. Yhdellä sysytyspalalla sytytellyt tähän asti onnistuneesti =)
Pitää huomenna tutustua paremmin, jos sää sallisi grillailun, niin voisi koittaa pelkästään noilla hiilillä jos samalla näkisi paremmin mitä säkki on syönyt.Ehkä sattui vaan huono säkki kohdalle. Suuri osa omasta oli sellaista 3-5 cm vaikka seassa muutamia nyrkin kokoisiakin murikoita. Tuollaista 10cm palaa olisin odottanut olevan enemmän, maksoihan tuo yksi säkki 19.90e. Tai sitten minulla on liian korkeat odotukset "high quality premium charcoal" laadulle. Toki laatu on muutakin kuin vain hiilen koko.
Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?Itellekin tuli pari viikkoa sitten ostettua Clasulta tuo Landmann Triton 4.0. Muutaman kaasu- ja hiiligrillin kasanneena vaikuttaa erinomaiselta hinta/laatu -suhteelta. Sain vielä omani tarjouksesta hintaan 276e, joten oli aika selkeä valinta.
Pihalla on hiiligrillikin, josko viikonloppuna tulisi sekin korkattua tältä keväältä.
Kyllä niitä paloja voi tarvittaessa pieniä, kai tuohonkin joku nyrkkisääntö on olemassa. Itse ainakin teen jotain kahden/kolmen sormen kokoisia palasia. Palikoita ei kannata kastella, sillä niiden pitää sen jälkeen kuivua että ne syttyy ja alkaa tuottamaan savua. Saattaa jäädä Lohi savustumatta. Muutenkin tuo puun kastelu on täysin järjetöntä. Nuotiossa se märkä puu savuttaa, kun sen on tarkoitus palaa siellä. Grillissä se märkä puu tuottaa vain vesihöyryä, kun sen olisi tarkoitus on kyteä siellä.Ostin Weber Performer Deluxe -grillin. Ajattelin kokeilla lohifileen savustamista ja jos lopputulos miellyttää, heivaan erillisen savustuspöntön metallijätteeseen.
Onko foorumilla kokemuksia, miten tulee hyvä ja mitä kannattaa välttää? Ajattelin laittaa brikettikorit sivuille ja kalan keskelle folion ja leivinpaperin päälle. Ostin pussillisen weberin savustuspaloja. Pitääkö noita isompia paloja pilkkoa pienemmiksi, liottaa vedessä, ja laittaa suoraan brikettien päälle? Vai heittääkö vaan kuivana ja kokonaisina? Ilmeisesti melko pienellä (150-200 astetta) lämmöllä operaatio kannattaa suorittaa?
Ostin Weber Performer Deluxe -grillin. Ajattelin kokeilla lohifileen savustamista ja jos lopputulos miellyttää, heivaan erillisen savustuspöntön metallijätteeseen.
Onko foorumilla kokemuksia, miten tulee hyvä ja mitä kannattaa välttää? Ajattelin laittaa brikettikorit sivuille ja kalan keskelle folion ja leivinpaperin päälle. Ostin pussillisen weberin savustuspaloja. Pitääkö noita isompia paloja pilkkoa pienemmiksi, liottaa vedessä, ja laittaa suoraan brikettien päälle? Vai heittääkö vaan kuivana ja kokonaisina? Ilmeisesti melko pienellä (150-200 astetta) lämmöllä operaatio kannattaa suorittaa?
Ne lastut ei ole tarkoitettu brikettien tai hiilien päälle laitettavaksi, vaan savupöntössä, jossa ne on jonkun pellin päällä tai savulaatikossa käytettäväksi. Jo niitä laittaa brikettien päälle, niin ehkä kastelu auttaa.Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että varsinkin lastu kannattaa kastella.
Esim omenapuu kasteltuna on huomattavasti paremman tuoksuinen kuin kuivana savustettuna. Kuivana savu on kitkerämpää kun märkänä kuumassa lastun savu on huomattavasti pehmeämmän ja makeamman tuoksuinen. Ei toki niin intensiivinen mutta parempi niin kuin kitkerä.
Oot aivan hakoteillä. Lue eka vaikka grillin ohjeet. Mutta näin lyhykäisyydessään SAVUSTUS:
-ilmanotto alhaalla savustusasentoon
-siirrä brikettirengasalaritilän päälletoiseen reunaan sytytyksen jälkeen, sisään brikettejä ja niiden päälle / väliin voit laittaa savustuksessa käyttämääsi puulajia
-sytkäpala keskelle ja sytytys (ideoit sen siten, että tuli leviää keskeltä sivuille päin pikku hiljaa)
-rosterinen lämmöntasauslevy päälle peittämään briketit ym.
-levyn päälle siihen altaaseen vettä (ja halutessasi voit laittaa vaan tämän veden sekaan levyn päälle vaikka leppälastua)
-grilliritilä paikoilleen
-lohi/kala siihen päälle toiseen reunaan brikettikorista sellaisenaan ilman mitään folioita tai papruja. Pohjalle voi laittaa folion keräämään rasvat.
-savustus 85-95 asteessa kunnes oman maun mukaan sopiva kypsyys (tyypillinen kassilohifile 1,5 h sytytyksestä) suosittelen lämpötilan valvontaan Meater+ mittaria
-säädät yläventtiilin niin kiinni, että lämpötila tuo (eikö haittaa vaikka aluksi paljon matalampikin, sillon saa makua)
Avot.
Toi sun alkup. ehdotus on epäsuora grillausmenetelmä. Näkyy kunnon savustus olevan toisellakin hakusessa.
Joo en ole laittanutkaan. Pistän ne savustuslaatikkoon tai folioon ritilälle. Yhtä kaikki, märissä on miellyttävämpi savu kuin kuivissa. Paloissa ei huomaa niin helposti mutta lastuissa huomaa selkeästi.Ne lastut ei ole tarkoitettu brikettien tai hiilien päälle laitettavaksi, vaan savupöntössä, jossa ne on jonkun pellin päällä tai savulaatikossa käytettäväksi. Jo niitä laittaa brikettien päälle, niin ehkä kastelu auttaa.
Korjasin vähän ohjetta soveltumaan performer deluxeen, joka ei siis ole sama kuin smokey mountain, vaan kooltaan perinteinen weberin briketti/hiiligrilli kaasusytytyksellä ja sivupöydällä.
Ei tuossa ihmeitä, edelleen toimiva kampe. Parilahan tuohon piti ostaa erikseen.Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?
Ihan komeeta tavaraa oli mun säkisä tosiaan, en mä nyt niitä mittaillut mutta hyvin toimi jne. Edellisestä 10h sessiostakin oli varmaan 40% jälellä vielä. Syttyivätkin hyvin, kun siipiä rubatessa jäi luukut auki, niin lämmöt varmaan alle vartissa yli 200 C.Pitää huomenna tutustua paremmin, jos sää sallisi grillailun, niin voisi koittaa pelkästään noilla hiilillä jos samalla näkisi paremmin mitä säkki on syönyt.
Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?
Mistä mahtaa saada varaosia landmanniin? Suomen maahantuoja ilmeisesti mennyt konkurssiin?
Oho en tiennyt että tuommoinen oli ja meni. Grillikauppa.com väittää olevansa edustaja Pohjoismaissa. Ehkä heidän kauttaan myös saa.Landmann Finland Oy:llä oli konkurssihuutokauppoja jokin aika sitten.
Riippuu kanssa hieman osasta, mutta ihan geneerisetkin osat voivat sopia kuten vaikkapa polttimet...Mistä mahtaa saada varaosia landmanniin? Suomen maahantuoja ilmeisesti mennyt konkurssiin?
Jaahas, tivari hieman repsottaa kamadossa...vois varmaan tilata uudet ensi kesää varten. Eli kyssäri, kumpi parempi, se nauha vai se punosletkumalli? Ja millä kiinni? Amazonista varmaan tilaus koska muutakin samalla. Kyse 21" kamado.
Kellään täällä tarvetta kamado grillin suojukselle sopuhintaan? Tuli tilattua Amazonista (Onlyfire Kamado Grill Cover Suitable for Big Green Egg, Kamado Joe Classic, Large Grill Dome, Pit Boss K22, Louisiana K22 Etc 30" Dia X 34" H : Amazon.de: Garden) sellainen kun alunperin olin ostamassa kamadoa jossa ei moista tule mukana, mutta päädyinkin ostamaan Bonon.
Eipä ole, suojaa pyöreää pöytää.Onko tämä vielä jouten?
Sinituotteen peitettä käyttänyt about 8 vuotta, kerran vaihtanut. Aurinko polttaa nopsaa vaaleaksi, mutta mun mielestä muuten ihan ok ja edullinen.Onko kukaan löytänyt Weberin kaasugrillille Spirit II E-310 muuta hyvää suojapeitettä kuin Weberin omaa?
Noissa halvoissa on vaan yleensä se huono puoli että noi falskaa niin että lämmönsäätö on mahdotonta ja savu karkailee.![]()
Siis joku ton tapanen se voisi perusajatukseltaan olla, että olis tollanen sivupönttö, jotta epäsuoran savun saisi tarvittaessa myös mahdollisimman viileänä. En tiedä onko lämpötilan hallinta noissa pystymallisissa pöntöissä yhtä helppoa, mutta avoin myös sellaiselle. Tollasessa varmaan saa myös aika kuuman grillauslämmön aikaiseksi ja voi olla, että otan jonkun pallogrillin vielä kolmanneksi millä on mahdollista vetää pintoja todella kuumalla hiilloksella esim sous viden päälle.
Joo, se on täysin mahdollista eikä budjetti nyt ole mitenkään kiveen hakattu, lähinä vaan kun sellaseksi enemmänkin toissijaiseksi olisi tulossa, niin mitään tonnin savustinta en kaipaaNoissa halvoissa on vaan yleensä se huono puoli että noi falskaa niin että lämmönsäätö on mahdotonta ja savu karkailee.
Juurikin näin. Itse sorrun tähän aikoinaan ja ostin edullisen ja ison Anton Oliverin. Aivan hirveetä sontaa. Lämmönhallintaa ei ole, meni aina säkillinen brikettejä kerralla eikä niitä voinut sammuttaa vaan ne palo aina loppuun saakka. Palikoilla ei voinut savustaa koska kaikki räppänät kiinnikkin kävi niin kuumana että palikat syttyi palamaan.Näissä vaan usein sellainen homma, että hommataan hinnat alkaen mahdollisimman paljon ja mahdollisimman isoa.
Laatu onkin paskaa, eli vuotaa ilmat, ei saa tiiviyttä, lämmönhallinta mahdotonta ja tulokset sitten sen mukaisia. Tämä vaan usein tappaa harrastuksen ja ilon.
Yleisesti aikalailla yksinkertaisimmat laitteet ovat parhaimpia. Ihan tonnien tollanen smoukkeri vaatii työtä, säätöä, seuraamista ja harjoittelua. Sitten kun siihen yhdistetään vuotava, falskaava, hepponen vehje ilman säätöjä niin äkkiä lopahtaa kun on niin vaikeeta ja hankalaa, pikkuhiljaa siirtyy sinne nurkkaan käyttämättömäksi ruostumaan.
Toki löytyy toimiviakin yksilöitä, lisäksi kuten kirjoitin aikaisemmin niin pienillä muokkauksilla teeseitse-mies saa muokkailtua laitoksista siedettävämpiä.
Jos ei ihan varma, onko tämä juttu ja budjetti niukahko/tiukka niin lähtisin siksi back to basic ja yksinkertaisesta helposta laitteesta liikkeelle katsomaan onko tämä se juttu.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.