Grillit & grillaus

No kyllä toi kätevä laite on. Kovapuuhiiletkin saa hehkumaan nopsasti. Piippu jäänyt ton hankkimisen jälkeen pölyttymään käyttämättömänä.
Joo, tarvii testailla ihan ilman mitään nyt ensin, jos tuo Bono suvaitsee saapua ensiviikolla ja tarpeen vaatiessa sitten Amazonista "fööni" tilaukseen tms. Jenkkifoorumeilla moni kamadonisti kehui piippua turhaksi kamadon kanssa, kun kohtuu tiivis taitaa olla ja muodoltaan kun iso piippu itsessään tms..
 
Onko kellään kokemusta Suomessa myytävistä Kamado malleista? Appiukko haluaisi sellaisen ja on jäämässä vuoden päästä eläkkeelle. Olisi täydellinen eläkelahja. Täällä on käsittääkseni kolmea merkkiä. Big Green Egg, Bastard ja Kamado Joe, joitain muitakin näyttäisi olevan mutta nuo ovat ne pääasialliset. Mitähän eroa noissa on. Lähinnä varmaan kiinnostaa laatu ja mahdolliset lisäosat kuten ritilät sun muut.
 
Joku 20 vuotta on tullut grillattua kaasugrillillä (n.350 €) ja aina jollain alevälineillä. Viime vuoden keväällä ostin Weber MT 5755 grillin. Viime viikolla ostin verkkiksen alesta weberin grillipihdit ja lämmitystason.

Muutama havainto: kaasulla grillatessa ei kyllä jäänyt ikinä nälkä silloinkaan mutta ruostetta ja puhkikulumista tuli ja vaihto viimeistään 5v kuluttua. Kaasuilu oli myös siistiä ja nopeaa.

Nykyinen Wberin hiiligrilli vaatii hiukan säätämistä ja aikaa. Mulla menee n. 30 min. et pystyy alkaa grillaamaan, piippusytytin. Maku on kuitenkin parempi ja tunnelma mukavampi. Hyvät grillipihdit ei ole välttämättömyys mutta helpottaa hommaa, olis kyl voinut hankkia jo 20 v. sitten lämmitystaso helpottaa myös kun ruokaa on yleensä aika paljon. Toi grilliritilä on myös mainio lisävaruste, esim. Kalalle saa hyvän pinnan.

Summa summarum. Grillaus on ihan parasta huolimatta härveleistä eikä ainakaan weberin kanssa ihan hirveesti metsään mene. Niin ja hiilellä grillailin talvellakin rivarin pihalla....
 
Onko kellään kokemusta Suomessa myytävistä Kamado malleista? Appiukko haluaisi sellaisen ja on jäämässä vuoden päästä eläkkeelle. Olisi täydellinen eläkelahja. Täällä on käsittääkseni kolmea merkkiä. Big Green Egg, Bastard ja Kamado Joe, joitain muitakin näyttäisi olevan mutta nuo ovat ne pääasialliset. Mitähän eroa noissa on. Lähinnä varmaan kiinnostaa laatu ja mahdolliset lisäosat kuten ritilät sun muut.

Ketjusta kun etsit kamadolla, niin löytänet. Bigshop.fi näyttää olevan nyt Bonoa varastossa. Käytännössä se on takuu mistä maksat eri merkeillä ja tietysti brändi, mikä BGE:llä on se kallein…
 
Tuli nyt tämä Inkbirdin IBT-2X lämpömittari ja ensivaikutelmaltaan vaikuttaa ihan hyvältä kapistukselta ja sovelluskin vaikuttaisi toimivan hyvin.

1628447202240.png1628447209639.png1628447215960.png
 
Normi teräsharja ajaa saman asian ja niitä saa 3kpl kympillä. En ole ainakaan itse mitään eroa huomannu.
Weberin grilliharja nyt vaan sattuu olemaan käytettävyydeltään ihan eri luokkaa kuin "kolme kympillä" teräsharjat. Itselleni ollut paras ostos grillailussa ja on kestänyt monta vuotta käyttökelpoisena.
 
Onko kellään kokemusta Suomessa myytävistä Kamado malleista? Appiukko haluaisi sellaisen ja on jäämässä vuoden päästä eläkkeelle. Olisi täydellinen eläkelahja. Täällä on käsittääkseni kolmea merkkiä. Big Green Egg, Bastard ja Kamado Joe, joitain muitakin näyttäisi olevan mutta nuo ovat ne pääasialliset. Mitähän eroa noissa on. Lähinnä varmaan kiinnostaa laatu ja mahdolliset lisäosat kuten ritilät sun muut.
Suomessa myydään useampaankin merkkiä, mutta jos pitäisi rankata merkit, niin ne olivat seuraavasti:
1. Big Green Egg, Kamado Joe, Primo
2. Bastard, Bono, (Cello pienin varauksin, tehdään samalla tehtaalla Bonon kanssa, mutta K-Rauta antaa huonomman takuun ja perusvarustelu on heikompi).
3. Kaikki muut ovat melkeinpä samaa tavaraa eri merkillä, mahdollisesti pienin muutoksin. Ns. Auplex-kamadoja.
 
Tuli itse päädyttyä lopulta saksalaiseen Rösleen Weberin sijasta. Tässä aika fiksu systeemi esimerkiksi tuo hiiliritilä on tuollainen käännettävä, jossa saa helposti tehtyä noita alueita ja käärmettä yms.

IMG_20210810_022254.jpg1628551609156.pngIMG_20210809_224328.jpgIMG_20210809_224339.jpg
 
Onkos ketään BONON omistaja tilaillut / väsännyt sadehattua piippuun? Smokeware rapakon takana tekee komeeta, mutta pitäisi sitten mitata tarkammin, että sopiiko jne. Tee-se itse sovellukset myös kiinnostaa. BONO limited saapui vihdoin ja eilen suoritettu koepoltto ja tänään olis tarkotus kokkailla, mutta sade ja ukkoskuurot vähän arvelluttaa tuon toiminnan kannalta =)
 
Tuli itse päädyttyä lopulta saksalaiseen Rösleen Weberin sijasta. Tässä aika fiksu systeemi esimerkiksi tuo hiiliritilä on tuollainen käännettävä, jossa saa helposti tehtyä noita alueita ja käärmettä yms.

IMG_20210810_022254.jpg1628551609156.pngIMG_20210809_224328.jpgIMG_20210809_224339.jpg
Omassa Weberissä on myös saranoitu ritilä, niissä uudemmissa taitaa kaikissa olla se irrotettava keskiosa. Ei ole kokemusta onko se parempi vai huonompi.
 
Viime viikolla saapui bigshopilta kamado bono, mihin laiskuuttani otin mukaan hiiliä samaan toimitukseen. Pettymykseksi olivat ainakin Quebrachot pääosin pientä silppua, Marabut vielä avaamatta. Nyt päässee polttelemaan kunnon tavaraa ja halpaakin vielä. Kiitos!
 
Täytyypi tarkastella varastosaldot.
Marabua olisi 26€/20kg toimitettuna noutopisteeseen.


Nämä on hyviä, mutta hankalia käyttää kun tottunut tasakokoisiin briketteihin. Lyöt yhtään liikaa grilliin, niin ihan sama miten ilmat säädetty, lämmöt yli 200 astetta. Helpompi säätää lämmöt briketeillä, muuten tykkäsin kyllä.
 
Onko kokemuksia tai mielipiteitä tästä Landman Triton Classic PTS 4.0 grillistä? Lähtisi 299 €:lla. Ilmeisesti jo korvattu 4.1-mallilla mutta mahtaako olla suuria eroja?

 
Onko kokemuksia tai mielipiteitä tästä Landman Triton Classic PTS 4.0 grillistä? Lähtisi 299 €:lla. Ilmeisesti jo korvattu 4.1-mallilla mutta mahtaako olla suuria eroja?

4.1 mallissa on sivukeitin. Mulla oli 4.1 useamman vuoden. Hyvä peli oli. Möin pois ja ostin pallogrillin. 2018 ostin ja oli käytössä talvea lukuunottamatta. Rasvapelti ainut mikä mulla ruostu tuona aikana ja siihen voi pistää alusta asti paksun folion niin pysyy kivempana. Lämmönjakolevyt tais hieman hapertua mutta ei hajonnut. Toimiva laitos ja ulkona oli säilytyksessä. Landmannin oma suoja myös laadukas tuolle. Oma malli ei ollut tosin Classic ja nuo sivut ei kääntynyt ja oli valurautaritilät eikä modulus tjs
 
Viime viikolla saapui bigshopilta kamado bono, mihin laiskuuttani otin mukaan hiiliä samaan toimitukseen. Pettymykseksi olivat ainakin Quebrachot pääosin pientä silppua, Marabut vielä avaamatta. Nyt päässee polttelemaan kunnon tavaraa ja halpaakin vielä. Kiitos!

Mulla oli Quebrachot ihan ok ainakin päältä. Laitoin sekaisin jo aikaisemmin hamstrattujen Marienburgien kanssa ja komeasti 10h+ veteli low and slow. Yhdellä sysytyspalalla sytytellyt tähän asti onnistuneesti =)
 
Mulla oli Quebrachot ihan ok ainakin päältä. Laitoin sekaisin jo aikaisemmin hamstrattujen Marienburgien kanssa ja komeasti 10h+ veteli low and slow. Yhdellä sysytyspalalla sytytellyt tähän asti onnistuneesti =)
Ehkä sattui vaan huono säkki kohdalle. Suuri osa omasta oli sellaista 3-5 cm vaikka seassa muutamia nyrkin kokoisiakin murikoita. Tuollaista 10cm palaa olisin odottanut olevan enemmän, maksoihan tuo yksi säkki 19.90e. Tai sitten minulla on liian korkeat odotukset "high quality premium charcoal" laadulle. Toki laatu on muutakin kuin vain hiilen koko.
 
Ehkä sattui vaan huono säkki kohdalle. Suuri osa omasta oli sellaista 3-5 cm vaikka seassa muutamia nyrkin kokoisiakin murikoita. Tuollaista 10cm palaa olisin odottanut olevan enemmän, maksoihan tuo yksi säkki 19.90e. Tai sitten minulla on liian korkeat odotukset "high quality premium charcoal" laadulle. Toki laatu on muutakin kuin vain hiilen koko.
Pitää huomenna tutustua paremmin, jos sää sallisi grillailun, niin voisi koittaa pelkästään noilla hiilillä jos samalla näkisi paremmin mitä säkki on syönyt.
 
Itellekin tuli pari viikkoa sitten ostettua Clasulta tuo Landmann Triton 4.0. Muutaman kaasu- ja hiiligrillin kasanneena vaikuttaa erinomaiselta hinta/laatu -suhteelta. Sain vielä omani tarjouksesta hintaan 276e, joten oli aika selkeä valinta.

Pihalla on hiiligrillikin, josko viikonloppuna tulisi sekin korkattua tältä keväältä.
Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?
 
Ostin Weber Performer Deluxe -grillin. Ajattelin kokeilla lohifileen savustamista ja jos lopputulos miellyttää, heivaan erillisen savustuspöntön metallijätteeseen.

Onko foorumilla kokemuksia, miten tulee hyvä ja mitä kannattaa välttää? Ajattelin laittaa brikettikorit sivuille ja kalan keskelle folion ja leivinpaperin päälle. Ostin pussillisen weberin savustuspaloja. Pitääkö noita isompia paloja pilkkoa pienemmiksi, liottaa vedessä, ja laittaa suoraan brikettien päälle? Vai heittääkö vaan kuivana ja kokonaisina? Ilmeisesti melko pienellä (150-200 astetta) lämmöllä operaatio kannattaa suorittaa?
 
Ostin Weber Performer Deluxe -grillin. Ajattelin kokeilla lohifileen savustamista ja jos lopputulos miellyttää, heivaan erillisen savustuspöntön metallijätteeseen.

Onko foorumilla kokemuksia, miten tulee hyvä ja mitä kannattaa välttää? Ajattelin laittaa brikettikorit sivuille ja kalan keskelle folion ja leivinpaperin päälle. Ostin pussillisen weberin savustuspaloja. Pitääkö noita isompia paloja pilkkoa pienemmiksi, liottaa vedessä, ja laittaa suoraan brikettien päälle? Vai heittääkö vaan kuivana ja kokonaisina? Ilmeisesti melko pienellä (150-200 astetta) lämmöllä operaatio kannattaa suorittaa?
Kyllä niitä paloja voi tarvittaessa pieniä, kai tuohonkin joku nyrkkisääntö on olemassa. Itse ainakin teen jotain kahden/kolmen sormen kokoisia palasia. Palikoita ei kannata kastella, sillä niiden pitää sen jälkeen kuivua että ne syttyy ja alkaa tuottamaan savua. Saattaa jäädä Lohi savustumatta. Muutenkin tuo puun kastelu on täysin järjetöntä. Nuotiossa se märkä puu savuttaa, kun sen on tarkoitus palaa siellä. Grillissä se märkä puu tuottaa vain vesihöyryä, kun sen olisi tarkoitus on kyteä siellä.

Itse tulee "savustettua" Lohifileet grillissä niin että laitan hiiliä toiseen reunaan ja lohet toiseen. Hiilien päälle heitän palikan omenapuuta ja lämmöt on siinä 200° tuntumassa. Mitään savustusta tuo ei varsinaisesti ole ja kala valmistuu todella nopeasti. Savusta tulee kevyt aromi, mutta ei todellakaan ole savustettua. Lämmöt huomattavasti pienemmäksi jos pitää saada oikeasti savustettua.
 
Pääsääntöisesti olen samaa mieltä lastujen kastamisesta. Joskus lastujen kastaminen saattaa kuitenkin tarpeen. Minun savustusputkeni käy liian kuumana ja sytyttää lastut tuleen, jollei niitä kasta. Kokeiltu myös isommilla paloilla. Jokin ylimääräinen metallinen levy saattaisi sekin auttaa, jos sillä saisi suoraa ir-lämpökuormaa vähennettyä.
 
Ostin Weber Performer Deluxe -grillin. Ajattelin kokeilla lohifileen savustamista ja jos lopputulos miellyttää, heivaan erillisen savustuspöntön metallijätteeseen.

Onko foorumilla kokemuksia, miten tulee hyvä ja mitä kannattaa välttää? Ajattelin laittaa brikettikorit sivuille ja kalan keskelle folion ja leivinpaperin päälle. Ostin pussillisen weberin savustuspaloja. Pitääkö noita isompia paloja pilkkoa pienemmiksi, liottaa vedessä, ja laittaa suoraan brikettien päälle? Vai heittääkö vaan kuivana ja kokonaisina? Ilmeisesti melko pienellä (150-200 astetta) lämmöllä operaatio kannattaa suorittaa?

Oot aivan hakoteillä. Lue eka vaikka grillin ohjeet. Mutta näin lyhykäisyydessään SAVUSTUS:

-ilmanotto alhaalla savustusasentoon
-brikettirengas alaritilän päälle, sisään brikettejä ja niiden päälle / väliin voit laittaa savustuksessa käyttämääsi puulajia
-sytkäpala keskelle ja sytytys (ideoit sen siten, että tuli leviää keskeltä sivuille päin pikku hiljaa)
-rosterinen lämmöntasauslevy päälle peittämään briketit ym.
-levyn päälle siihen altaaseen vettä (ja halutessasi voit laittaa vaan tämän veden sekaan levyn päälle vaikka leppälastua)
-grilliritilä paikoilleen
-lohi/kala siihen päälle sellaisenaan ilman mitään folioita tai papruja
-savustus 85-95 asteessa kunnes oman maun mukaan sopiva kypsyys (tyypillinen kassilohifile 1,5 h sytytyksestä)
-säädät yläventtiilin niin kiinni, että lämpötila tuo (eikö haittaa vaikka aluksi paljon matalampikin, sillon saa makua)

Avot.

Toi sun alkup. ehdotus on epäsuora grillausmenetelmä. Näkyy kunnon savustus olevan toisellakin hakusessa.
 
Viimeksi muokattu:
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että varsinkin lastu kannattaa kastella.
Esim omenapuu kasteltuna on huomattavasti paremman tuoksuinen kuin kuivana savustettuna. Kuivana savu on kitkerämpää kun märkänä kuumassa lastun savu on huomattavasti pehmeämmän ja makeamman tuoksuinen. Ei toki niin intensiivinen mutta parempi niin kuin kitkerä.
 
Tapoja on monia näköjään. Weberin sivuilla savustusohjeissa on erilaisia metodeja valittavaksi.

  1. Kaada piippusytyttimeen haluamasi määrä brikettejä. Huomaa! Useimmat savustusreseptit käyttävät alhaista tai keskikorkeaa lämpötilaa, joten sinun on tyydyttävä täyttämään sytyttimeen se määrä brikettejä, joka tuottaa halutun lämpötilan. Kolmasosa tai puolet piippusytyttimestä voi riittää.
  2. Aseta brikettiritilälle 2–3 sytytyspalaa ja sytytä ne. Aseta piippusytytin brikettiritilälle sytytyspalojen päälle. Briketit ovat valmiita, kun liekit yltävät ylimpien brikettien ylle.
  3. Kaada briketit varovasti brikettiritilälle valitsemasi grillausmenetelmän mukaan – suora tai epäsuora lämpö. Lisää savustuslastuja sytytettyjen brikettien päälle, suoraan ritilälle tai ritilälle laitettuun savustuslaatikkoon. Sulje kansi ja avaa ala- ja yläpelti. Grilli on valmis, kun yläpellistä alkaa työntyä valkoista savua.
  4. Laita ruoka ritilälle ja sulje kansi nopeasti. Avaa yläpelti puoliksi auki ja aseta kansi siten, että pelti on savulastujen alla olevan ritilän vastakkaisella puolella. Siten savu virtaa ruoan päältä pellin kautta ulos. Pohjapellin on oltava grillattaessa aina auki.
  5. Valmista ruoka ohjeen mukaan. Ruoka on valmista, kun sisälämpötila on oikea.
Vinkki! Voit säätää pallogrillin lämpötilaa lisäämällä tai poistamalla brikettejä. Voit myös laskea lämpötilaa laittamalla kylmällä vedellä täytetyn folioastian ritilälle.

Lastulaatikko on olemassa, joten sitäkin voisi kokeilla. Isommat palat laatikossa ei varmaan palaisi ainakaan kovalla liekillä täysin kuivanakaan. Folion päälle asettamista mietin sen vuoksi, jos tulee liikaa lämpöä brikettien puoleiselle sivulle. Tällöin olisi helppo kääntää file ympäri.
 
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että varsinkin lastu kannattaa kastella.
Esim omenapuu kasteltuna on huomattavasti paremman tuoksuinen kuin kuivana savustettuna. Kuivana savu on kitkerämpää kun märkänä kuumassa lastun savu on huomattavasti pehmeämmän ja makeamman tuoksuinen. Ei toki niin intensiivinen mutta parempi niin kuin kitkerä.
Ne lastut ei ole tarkoitettu brikettien tai hiilien päälle laitettavaksi, vaan savupöntössä, jossa ne on jonkun pellin päällä tai savulaatikossa käytettäväksi. Jo niitä laittaa brikettien päälle, niin ehkä kastelu auttaa.
 
Oot aivan hakoteillä. Lue eka vaikka grillin ohjeet. Mutta näin lyhykäisyydessään SAVUSTUS:

-ilmanotto alhaalla savustusasentoon
-siirrä brikettirengas alaritilän päälle toiseen reunaan sytytyksen jälkeen, sisään brikettejä ja niiden päälle / väliin voit laittaa savustuksessa käyttämääsi puulajia
-sytkäpala keskelle ja sytytys (ideoit sen siten, että tuli leviää keskeltä sivuille päin pikku hiljaa)
-rosterinen lämmöntasauslevy päälle peittämään briketit ym.
-levyn päälle siihen altaaseen vettä (ja halutessasi voit laittaa vaan tämän veden sekaan levyn päälle vaikka leppälastua)
-grilliritilä paikoilleen
-lohi/kala siihen päälle toiseen reunaan brikettikorista sellaisenaan ilman mitään folioita tai papruja. Pohjalle voi laittaa folion keräämään rasvat.
-savustus 85-95 asteessa kunnes oman maun mukaan sopiva kypsyys (tyypillinen kassilohifile 1,5 h sytytyksestä) suosittelen lämpötilan valvontaan Meater+ mittaria
-säädät yläventtiilin niin kiinni, että lämpötila tuo (eikö haittaa vaikka aluksi paljon matalampikin, sillon saa makua)

Avot.

Toi sun alkup. ehdotus on epäsuora grillausmenetelmä. Näkyy kunnon savustus olevan toisellakin hakusessa.

Korjasin vähän ohjetta soveltumaan performer deluxeen, joka ei siis ole sama kuin smokey mountain, vaan kooltaan perinteinen weberin briketti/hiiligrilli kaasusytytyksellä ja sivupöydällä.
 
Ne lastut ei ole tarkoitettu brikettien tai hiilien päälle laitettavaksi, vaan savupöntössä, jossa ne on jonkun pellin päällä tai savulaatikossa käytettäväksi. Jo niitä laittaa brikettien päälle, niin ehkä kastelu auttaa.
Joo en ole laittanutkaan. Pistän ne savustuslaatikkoon tai folioon ritilälle. Yhtä kaikki, märissä on miellyttävämpi savu kuin kuivissa. Paloissa ei huomaa niin helposti mutta lastuissa huomaa selkeästi.
 
Korjasin vähän ohjetta soveltumaan performer deluxeen, joka ei siis ole sama kuin smokey mountain, vaan kooltaan perinteinen weberin briketti/hiiligrilli kaasusytytyksellä ja sivupöydällä.

Niiiiin? Kirjotin ohjeen Master Touch Premiumin pohjalta. Sama pönttö molemmissa pl. Performerissa pöytä sivussa ja lisäksi kaasusytkämalleja. Brikettirenkaan päälle lämmöntasauslevy vaikuttaa kovasti lämpöön ja palamiseen. Muutenhan se on epäsuoraa grillausta eikä savustusta. Tai no riippuu minkä nyt kukakin siksi mieltää, mutta savulla se savustettavaa pitää kypsyttää eikä millään muulla. Sen myönnän, että savustuksen jälkeen on joskus kiva grillata.
 
Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?
Ei tuossa ihmeitä, edelleen toimiva kampe. Parilahan tuohon piti ostaa erikseen.
Kylmillä keleillä tulee harvemmin grillattua, mutta jos olisi tarvetta, kannattaa lämpöteipillä tiivistää vähän takaseinää, on pari reikää liikaa.
 
Pitää huomenna tutustua paremmin, jos sää sallisi grillailun, niin voisi koittaa pelkästään noilla hiilillä jos samalla näkisi paremmin mitä säkki on syönyt.
Ihan komeeta tavaraa oli mun säkisä tosiaan, en mä nyt niitä mittaillut mutta hyvin toimi jne. Edellisestä 10h sessiostakin oli varmaan 40% jälellä vielä. Syttyivätkin hyvin, kun siipiä rubatessa jäi luukut auki, niin lämmöt varmaan alle vartissa yli 200 C.
 
No nyt on testattu savustaminen Weberin pallolla. Omaan makuun tuli todella hyvä. Yksi brikettikorillinen reunaan ja muutama savustuspala suoraan päälle. Lastulaatikkoa kokeilin siihen brikettien päälle, mutta lämpö ei riittänyt kunnolla isoille puupaloille, kun kannen ilmaluukku oli kuitenkin pienellään.

Lohifileen laitoin brikettikorin vastaiselle puolelle ritilän päälle. Vähän alle tunnissa valmistui omaan makuun sopivaksi, eli juuri ja juuri kypsäksi. Savustuslämpötilasta ei ole tarkkaa tietoa. Suoraan brikettien yläpuolella ollut mittari näytti reilut 150 astetta. Luultavasti toisella reunalla alempana ollut lohifile oli aika sopivassa lämmössä.
 
Tuommoinen harkinnassa. Saako kysellä kokemuksia näin parin vuoden käytön jälkeen?

Triton PTS 3.0 mallista on itellä kokemusta. En tiedä onko ne polttimet niin syvällä vai mitä, mutta suoraa lämpöä tuntuu tulevan tosi huonosti. Muuten kyllä grilli lämpenee ihan ok, toki ei se lämpö tasaisestikaan leviä vaikka PTS systeemin väitetään toimivan.
 
Löytyisikö internetin ihmemaasta hyvää sivustoa, jossa olisi lueteltu suositeltu lämpötila ja grillaustapa erilaisille grillattaville esim. Vaalea kala, Kalkkuna, Kesäkurpitsa, Munakoiso, Sienet ..jne
 
Landmann Finland Oy:llä oli konkurssihuutokauppoja jokin aika sitten.
Oho en tiennyt että tuommoinen oli ja meni. Grillikauppa.com väittää olevansa edustaja Pohjoismaissa. Ehkä heidän kauttaan myös saa.

 
Jaahas, tivari hieman repsottaa kamadossa...vois varmaan tilata uudet ensi kesää varten. Eli kyssäri, kumpi parempi, se nauha vai se punosletkumalli? Ja millä kiinni? Amazonista varmaan tilaus koska muutakin samalla. Kyse 21" kamado.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 257
Viestejä
4 486 906
Jäsenet
74 127
Uusin jäsen
rkj

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom