Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ainakin vanhassa grillissä missä ilman säätö oli vähän niin ja näin niin ite käytin ainoastaan lastuja ja lastupurkkia ja folionyyttiä ja likomärkiä lastuja. Palikoita kun laitto niin vaikka mihin ja kuinka märkinä vaan niin ne alko aina palamaan ja savu oli kitkerää. Savurasialla oli huomattavasti helpompi säätää oikea lämpötila kun rasian alla olevien hiilien määrää sääti.Itsekään ei suosi savutuslastuja koska ne "palaa" heti ja savuntuotto loppuu. Ennemmin pieniä paloja, jos joku miettii minkä kokoisia niin hiiren (tietokoneen) jaat kahtia niin siinä kaks sopivaa, tai jos tekee pitkää savustusta niin voi olla ihan sen hiirenkin kokoisia.
Oletko miettiny pellettigrilliä ? onnistuis low&slow, grillaus jne. eli toisin sanoen bbq-maailma aukeisi sinullekin. Kaasugrillillä sihen ei pääse.Onko täällä ketään joka olisi omistanut sekä Weberin että Napoleonin kaasugrillit? Taikka päässyt molempia testailemaan? Miten laatuvaikultema on näiden välillä, kumpiko tuntui paremmalta? Weberiä pääsisi Motonettiin hypistelemään, mutta yhtäkkiä katsottuna Napoleonia ei ole missään lähistöllä myynnissä.
Tässä olen katsellut näitä kahta, mallit ei nyt ole mitenkään päätetty mutta olisivat specsien puolesta lähellä toisiaan:
![]()
Kaasugrilli – Katso tarjoukset
Kaasugrilli tekee grillaamisesta vaivatonta. Laadukkaat mallit arkeen ja juhlaan Taloon.comista. Tutustu ja tilaa edulliseen hintaan!www.taloon.com
![]()
Kaasugrilli – Katso tarjoukset
Kaasugrilli tekee grillaamisesta vaivatonta. Laadukkaat mallit arkeen ja juhlaan Taloon.comista. Tutustu ja tilaa edulliseen hintaan!www.taloon.com
Hinta näillä on käytännössä sama, Weberistä tällä hetkellä karvan verran parempi tarjous.
Napoleonin puolesta puhuu:
- 15 v takuu vs. Weberin 10 v
- Alas taittuvat sivutasot
- Tehokkammaat polttimet (ainakin paperilla)
- Polttimissa "suuttimia" kahdessa rivissä molemmilla reunoilla, kun Weberissä on keskellä yksi rivi. Ei mitään käsitystä näkyykö tämä mitenkään lopputuloksessa, mutta mutuilen että tämän takia Napoleonin polttimilla on enemmän kW ja mahdollisesti lämpö jakautuu tasaisemmin?
Lopuilta ominaisuuksilta nämä vaikuttavat olevan omasta mielestäni samaa tasoa. Huikatkaa toki jos teidän mielestä joku asiassa olisi tuossa Weberissä paremmin kuin Napoleonissa, olen jotenkin enemmän viehättynyt tuosta Napoleonista, niin ehkä osaa ihan objektiivisesti asiaa tarkistella. Budjettina ajattelin sellaista 700-800e luokkaa ja mahdollisesti myöhemmin hankin tähän kaveriksi pikku kamadon.
Mitenkäs näin? Lohen kanssa tarvitsee savun tuottoa varmaankin max puolisen tuntia. Luulisi noilla sen verran saavan aikaan.Niiden palikoiden kostuttaminen on aivan turhaa, ainakaan kamadossa siitä ei hyödy yhtää mitään. Ne ei syty palamaan ja tuottaa savua kyllä monta tuntia, lihaan ei savu tartu enää sisälämmön ollessa n.60c
Eikä kannata laittaa niitä palikoita kaikkia heti sinne hiilloksen päälle. Savustuslastuja ei palloissa, wsm ja kamadoissa kannata käyttää ollenkaan.
Kuten yllä niin miettisin kyllä pellettigrilliä. Omaa kokemusta ei ole, mutta onhan se nyt paperilla ihan lyömätön kaasugrilliin verrattuna. Ylläpitoa tiety vaatii enemmän kuin kaasulla leikkiminen. Oman weberin ostin vasta 2-3v sitten ja nyt harmittaa kun pellettigrillejä ja pellettejä saa jo lähes joka marketista. Ennen ei uskaltanut kun pelkäsin että pellettien ostaminen olisi työlästä.Onko täällä ketään joka olisi omistanut sekä Weberin että Napoleonin kaasugrillit? Taikka päässyt molempia testailemaan? Miten laatuvaikultema on näiden välillä, kumpiko tuntui paremmalta? Weberiä pääsisi Motonettiin hypistelemään, mutta yhtäkkiä katsottuna Napoleonia ei ole missään lähistöllä myynnissä.
Tässä olen katsellut näitä kahta, mallit ei nyt ole mitenkään päätetty mutta olisivat specsien puolesta lähellä toisiaan:
![]()
Kaasugrilli – Katso tarjoukset
Kaasugrilli tekee grillaamisesta vaivatonta. Laadukkaat mallit arkeen ja juhlaan Taloon.comista. Tutustu ja tilaa edulliseen hintaan!www.taloon.com
![]()
Kaasugrilli – Katso tarjoukset
Kaasugrilli tekee grillaamisesta vaivatonta. Laadukkaat mallit arkeen ja juhlaan Taloon.comista. Tutustu ja tilaa edulliseen hintaan!www.taloon.com
Hinta näillä on käytännössä sama, Weberistä tällä hetkellä karvan verran parempi tarjous.
Napoleonin puolesta puhuu:
- 15 v takuu vs. Weberin 10 v
- Alas taittuvat sivutasot
- Tehokkammaat polttimet (ainakin paperilla)
- Polttimissa "suuttimia" kahdessa rivissä molemmilla reunoilla, kun Weberissä on keskellä yksi rivi. Ei mitään käsitystä näkyykö tämä mitenkään lopputuloksessa, mutta mutuilen että tämän takia Napoleonin polttimilla on enemmän kW ja mahdollisesti lämpö jakautuu tasaisemmin?
Lopuilta ominaisuuksilta nämä vaikuttavat olevan omasta mielestäni samaa tasoa. Huikatkaa toki jos teidän mielestä joku asiassa olisi tuossa Weberissä paremmin kuin Napoleonissa, olen jotenkin enemmän viehättynyt tuosta Napoleonista, niin ehkä osaa ihan objektiivisesti asiaa tarkistella. Budjettina ajattelin sellaista 700-800e luokkaa ja mahdollisesti myöhemmin hankin tähän kaveriksi pikku kamadon.
Koska se sama savustus hoituu niillä palikoilla. Savustuslastujahan sekä palikoita ei kannata ostaa, koska ne on ihan sairaasti hinnoiteltu, 1,5-2kg omenapuuta 8-9€. Ne kannattaa hommata itse joltain tutulta tai tutuntutulta jolla on omenapuu. Muulla tapaa hankkimisesta en mainitse mitäänMitenkäs näin? Lohen kanssa tarvitsee savun tuottoa varmaankin max puolisen tuntia. Luulisi noilla sen verran saavan aikaan.
Täytyy myöntää etten pellittivaihtoehtoon ole kyllä tutustunut ollenkaan. Mitenkäs nopeasti tuollainen on käyttövalmis?Oletko miettiny pellettigrilliä ? onnistuis low&slow, grillaus jne. eli toisin sanoen bbq-maailma aukeisi sinullekin. Kaasugrillillä sihen ei pääse.
Joo tuo on kyllä totta, että grilliä siirrellessä taittuvat sivutasot on huonot, mutta itse ajattelin sen plussaksi säilytyksen kannalta. Omassa käytössä grilli saa olla samassa paikassa keväästä loppusyksyyyn, joten eipä sitä tarvitse hirveästi siirrellä. Nykyisessä grillissä on kiinteät sivutasot ja se kyllä vie turhaan tilaa talven ajan kun niitä ei saa laskettua. Ehkä nuo taittuvat tasot on sitten +-Kuten yllä niin miettisin kyllä pellettigrilliä. Omaa kokemusta ei ole, mutta onhan se nyt paperilla ihan lyömätön kaasugrilliin verrattuna. Ylläpitoa tiety vaatii enemmän kuin kaasulla leikkiminen. Oman weberin ostin vasta 2-3v sitten ja nyt harmittaa kun pellettigrillejä ja pellettejä saa jo lähes joka marketista. Ennen ei uskaltanut kun pelkäsin että pellettien ostaminen olisi työlästä.
Noista alas taittuvista sivutasoista en laskisi lisäarvoa. Itsellä Weber jossa toinen taso on alastaittuva. Se on riittävän tukeva, mutta selvästi rimpulampi kuin kiinteä. Sekä grilliä siirrellessä se on riesa, siitä kun ei saa työntää tai vetää. En suosittele kiinteästä tasostakaan työntöä/vetoa mutta kiinteä tuntuu riittävästi kestävän grillin siirrot.
Lastut on tarkoitettu ennemminkin sellaisiin savustuspönttöihin joissa lastut ei ole suorassa kosketuksessa tulen kanssa. Hiilien ja brikettien päällä ne on helpommin vaarassa leimahtaa tuleen. Savun tuotto ja "palamisaika" noissa paloissa tietysti riippuu sen palikan koosta.Mitenkäs näin? Lohen kanssa tarvitsee savun tuottoa varmaankin max puolisen tuntia. Luulisi noilla sen verran saavan aikaan.
Kyllä tohon ihan hyvin mahtuu tavaraa ja lämpee myös nopeesti. Ennemmin mä ostaisin ton pelletin ja sihen sen pienen kamadon viereen ku kaasugrillin. Pieneen munaan ei pahemmin mahdu tavaraa, se on reverse sear, parit pihvit yms. varten, tai no miksei myös ribsejä mut sitä varten sulla on sitte toi pelletti. Siinä onnistuu sitten esim. joulukinkku, brisketti, pulled pork jne. mitä en missään nimessä laittais kaasugrilliin.Täytyy myöntää etten pellittivaihtoehtoon ole kyllä tutustunut ollenkaan. Mitenkäs nopeasti tuollainen on käyttövalmis?
Oma grillaustyyli on valitettavan usein sellainen ettei sitä hirveästi ennakkoon suunnitella, vaan tyyli on se että on jo valmiiksi kauhea nälkä, sitten keksitään kaveriporukalla että haetaan grillattavaa ja kauppareissulla on nälkä kohonnut pilviin ja sen jälkeen pitääkin saada äkkiä ruokaa valmiiksi. Tämä on tietysti vain ja ainoastaan omaa syytä ettei osaa ennakoida sen kummin näitä asioita. Tästä syystä omassa mielessä pyörittelin, että hyvä kaasugrilli + pieni munagrilli voisi olla hyvä kombo. Kaasugrillissä hätäisimmät grillailut ja pienessä munagrillissä sitten hitaat ja pitkät kypsytykset.
Meillä on yleensä syömässä 3 raavasta äijää + oma puoliso, joten grillausmäärät on melko suuria kun kaikki ostaa jotain grillattavaa ja siinä onkin sitten grilli täynnä. 2700 cm2 +yläritilä täytyisi olla paistopinta-alaa ettei mennä pienemmäksi kuin vanhassa grillissä. Ja joo, toki on vaihtoehto paistaa parissa erässä safkat, mutta kuten sanottua että silloin kun on kiljuva nälkä niin asiasta haluaa selvitä mahdollisimman nopeasti.
Loppujen lopuksi kaikki grillit lämpenee melko yhtä nopeasti. Hiiligrillin sytytys hiilillä ja piippusytyttimellä tapahtuu melkein yhtä nopeasti, kuin kaasugrillin lämpeneminen. Tokihan kaasugrilli syttyy heti, mutta ei se lämmin ole heti. Pellettigrilli on lämmin suurinpiirtein samoissa ajoissa, riippuu toki mille lämpötilalle sen haluaa. Itseltä löytyy kaikki kolme eri vaihtoehtoa ja en nyt menisi minkään nopeuden puolesta hirveämmin hehkuttamaan. Pallogrillin sytytys toki vie aikaa enemmän, kuin noiden muiden, kun ne ei tarvitse kuin napsauttaa päälle. Käyttövalmiina ne on kaikki lähes yhtä nopeasti.Täytyy myöntää etten pellittivaihtoehtoon ole kyllä tutustunut ollenkaan. Mitenkäs nopeasti tuollainen on käyttövalmis?
Oma grillaustyyli on valitettavan usein sellainen ettei sitä hirveästi ennakkoon suunnitella, vaan tyyli on se että on jo valmiiksi kauhea nälkä, sitten keksitään kaveriporukalla että haetaan grillattavaa ja kauppareissulla on nälkä kohonnut pilviin ja sen jälkeen pitääkin saada äkkiä ruokaa valmiiksi.
Mutta siitä ei tule mitään makua ruokaan. Ja tuosta näppäryydestä sekä nopeudesta voi olla montaa mieltä. Traeger ja sen app on kyllä aika näppärä laite. Valmiit asetukset, ilmoitukset milloin ruoka on valmis jne. Pellettigrillit ovat tehneet kaasugrillit ikäänkuin turhiksi.Kyllähän se kaasu vaan on ylivoimaisesti näppärin ja nopein. Itse en siitä luopuisi.
Monihan ajattelee kaasugrillissä sitä että heti ku siellä on vaikka 200+C niin grilli on valmis, näinhän asia ei kuitenkaan ole. Kyllä sen on hyvä antaa olla halutussa lämmössä hetken aikaa jotta ritilä on varmasti kuuma, varsinkin jos valurautaa on.Viime kesänä kellotin hiiligrillillä, niin 15 min kaiken kaikkiaan meni aikaa, kun sai grillattavat tulelle. 15 min siis alusta saakka valmisteluineen päivineen eikä pelkästään sytyttämisestä. Ei siis mahdoton aika, jos nopeutta halutaan vertailla kaasugrillin välillä.
Juuri näin. Tuohon omaan kellotukseen sisältyy juurikin, että grilli on kuuma ja ritilät harjattu edellisistä jätteistä puhtaaksi. Tuo piippusytytin on loistava varsinkin, kun laittaa muutamankin sytytyspalan alle, niin johan syttyy.Monihan ajattelee kaasugrillissä sitä että heti ku siellä on vaikka 200+C niin grilli on valmis, näinhän asia ei kuitenkaan ole. Kyllä sen on hyvä antaa olla halutussa lämmössä hetken aikaa jotta ritilä on varmasti kuuma, varsinkin jos valurautaa on.
Tulella pelehtiessä on myös säiden armoilla. Itse en ainakaan terassille palloa tuo ainaisen tulipalovaaran vuoksi ja vastaavasti sateesaa ei viitsi seistä.
Iso pullo kestää mulla kesän. Brikettejä saisi hakea usein jos kahden makkaran takia aina lämmittelisi sen pallon. Eikä sitä töiden jälkeen jaksa hieroa. Sen takia pallo on juuri juhliin, viikonloppuihin ja kekkereihin, kaasu arkeen, helppouteen ja nopeuteen.
Tuohon parin makkaran grillaamiseen heitän sellaisen option että hommaa erikseen pienen grillin, joka ei syö paljoa hiiliä. Minulla on kannettava lukkiutuvalla kannella oleva halpisgrilli joka esittelykappaleena maksoi 10€ (ovh 27€) ja on halkaisijaltaan jotain 35cm. Ei se Weberin Smokey Joelle pärjää mutta tulee silläkin pari makkaraa tai pihviä kätevästi.
Jos on kiire niin silti tuota ei voita mikään nopeudessa joten voihan se olla keinovalikoimassa tarvittaessa. Ja osa sytytysnesteistä ei ole fossiilista kamaa, vaan lähempänä kasviöljyä jolloin perinteinen sytytysnesteviha on vähän erikoista. Piippusytytintä monet kehuu mutta on sekin vähän sellaista värkkäämistä varsinkin hiilien kanssa jos on pientä jaetta seassa. Tai sitten tarvii niin paljon hiiliä ettei ne mahdu yhteen piippusytyttimeen kuten 57cm pallogrillin kanssa suoralla grillauskella.No hyi helvetti se sytytysnestehän onkin tosi järkevää kamaa. Onneksi laatumerkkien takuu loppuu sihen kertaan ku joku laittaa sytytysnestettä sinne.
En ole itse huomannut, kun ei ole jättänyt mitään makua. Vaikea kuuvitella millaisen maun esimerkiksi rypsiöljy jälkeensä jättää. Savustuslastut kylläkin jättävät omanlaisensa, onneksi.Aromia se tuo siinä missä savustuslastutkin![]()
Syttymisen nopeus tietenkin riippuu sytytystavasta. Vuosi sitten hommasin Looft Lighterin ja sillä saa valmiin hiilloksen ihan muutamassa minuutissa. Harvemmin tosin grillaan kelloa vastaan ja jos ihan hirveä nälkä niin pyöräytän ruoat liedellä. Ei kamado kaikille ole, mutta suosittelisin sitä ensimmäisenä sellaiselle, joka on hankkimassa hiiligrilliä.Sitä vähän ihmettelen kun kahdeksan vuotta sitten Weberin pallogrilli oli laatuvehje ja nyt täällä manataan sen surkeutta verrattuna Kamadoon. Yhden kirjoittajan kuvaamassa tilanteessa grillata kiireessä ja nälällä en näe Kamadolle paljonkaan järkeä: maksaa paljon, syttyy hitaammin (siis kuumenee) ja grillausala on usein pienempi. Painaakin kuin synti ja kansi ikävä käyttää.
Onhan se hyvä monella tapaa mutta en lähtisi kaasugrilliä katselevalle ehdottamaan Kamadoa suoraan, voi tulla pettymyksiä kun lähtökohta grillaamiselle ei ole monesti sama kuin hifistelijällä.
Ite ainaki grillannu terasseilla 15 vuotta hiiligrilleillä, ei se mitenkään maagisesti syty palamaan. Oikeastaan ainut skenaario on jos pallo hajoaa ja hiilet tippuu terassille, mutta kaippa se kaasupulloki voi räjähtääTulella pelehtiessä on myös säiden armoilla. Itse en ainakaan terassille palloa tuo ainaisen tulipalovaaran vuoksi ja vastaavasti sateesaa ei viitsi seistä.
Iso pullo kestää mulla kesän. Brikettejä saisi hakea usein jos kahden makkaran takia aina lämmittelisi sen pallon. Eikä sitä töiden jälkeen jaksa hieroa. Sen takia pallo on juuri juhliin, viikonloppuihin ja kekkereihin, kaasu arkeen, helppouteen ja nopeuteen.
Juu, noita looftlightereita valmistaa muutkin ja hinnat taitavat pyöriä neljässäkympissä. Viime kesänä Clasulla myytiin kopiota johonkin ihan naurettavaan kympin hintaan.Eikös tuo Looftlighter ole käytännössä kuumailmapuhallin. Aikaisemmassa viestissä kerroin että kaveri sytyttelee Kamadoaan ihan tavallisella kuumailmapuhaltimella ja kyllähän se nopeaa on, hintakin halvempi ja monelta jo sellainen kotoa löytyy. Tuo looflighter voi olla parempi käyttää pitkän etukappaleensa ansiosta mutta saa kuumailmapuhaltimeenkin vastaavia tötteröitä. Tämä lähinnä siksi että monesta omakotitalosta kuumailmapuhallin jo löytynee niin kannattaa ainakin sillä ensin kokeilla onko sytytystapa itselle miellyttävä.
Jos joku etsii hiiligrilliä vaikka alta 300€ niin ei siinä paljon Kamadoita voi suositella. Toki se pyörii samassa hintaluokassa kunnollisten kaasugrillien kanssa mutta ei grillaamisen automaattisesti tarvitse 1000€ maksaa. Tietysti jokainen käyttää rahaa halujensa ja mahdollisuuksiensa mukaan, kunhan toin toista näkökantaa esiin.
Siitä tulikin mieleen että onko kukaan rakentanut argentiinalaista hiiligrilliä, eli sen missä puita poltetaan korissa ja putoavia kekäleitä sitten siirretään ritilän alle jossa grillattava ruoka on. Joskus miettinyt tuollaisen tekemistä mutta jäisi varmaan vähälle käytölle hitautensa takia.
Tosin jos konjakkia kaatais sinne sytykkeeksi...ja makkarat perään...hmmm.
Juu, noita looftlightereita valmistaa muutkin ja hinnat taitavat pyöriä neljässäkympissä. Viime kesänä Clasulla myytiin kopiota johonkin ihan naurettavaan kympin hintaan.
Budjetti luonollisesti vaikuttaa siihen mitä kannattaa katsella. Itse melkein ohjeistaisin, että Kamadot kannattaa unohtaa tiukalla alle 200 euron budjetilla. Sitten 400-500 eurolla saa Auplexin Kamadoita sieltä täältä tai Kamado Bono Minimo -mallin. Noin 700 euron budjetilla irtoaa jo isompi Kamado Bono. Ei sen Kamado-grillaamisen myöskään tarvitse maksaa tonnia.
Makuasioista on myös ikävä väitellä. Jos joku haluaa helposti siirrettävän kevyen hiiligrillin niin vaikea alkaa tyrkyttämään 60 kiloista saviruukkua. Tai jos kaasugrillaus on se oma juttu, niin turha väitellä hiiligrillauksen paremmuudesta.
Itsellä tuo ja toiminut kuten pitää: Puhallin
Ja itse itselleni vastaten: vahva user error oli nyt.Toi arina on muuten huonoin asia tässä. Se kiikkuu ja kaakkuu ja heiluu miten sattuu. Pitääpä kattoo jos sen sais jotenkin pysyy fiksusti paikoillaan.
Miksi muuten tuo folio? Siisteyden tähden?Weber 47 kokosessa laittanu briketit molemmin puolin niin että keskellä jää tyhjää.
Kaikki röörit täysin auki.
Kala folion päälle niin että se folio on suunnilleen saman kokoinen kuin file.
Leppää ja sokeri paloja brikettien päälle ja about 20-25min savustusta.
Itsekkin tässä aloin haaveilemaan uudesta hiiligrillistä, kun naapurin hankki BGE:n. Totesin että itsellä ei sellaiselle ole tarvetta, mutta mikä olisi hyvä grilli kesäkeittiöön? Tarkoitus olisi upottaa se pöytätasoon. Jonkin verran vakoilin pinterestistä, niin kyllä noita webereitäkin on pöytätasoihin upotettu. Mutta mitä muita hyviä vaihtoehtoja on weberin lisäksi?Uusi hiiligrilli hakusessa, muutamaa vaihtoehtoa pyöritellyt.
Weber 57 master premium, tuntuu kovalta hinnalta perus teräspallogrillistä. Kamado houkuttelisi, mutta ei kiinnostaisi oikein auplex kopiot, koska niin tsägää halkeaako, irtooko maalit, meneekö pinnat, vuotaako tiivisteet jne.
Laadukkaammista kamado joe, bge hinnoiltaan kyllä ampuu mielestäni jo niin paljon yli hintaluokaltaan.
Bono menisi, saatavuus tosi huono, ehkä tulee alkukesästä, ehkä ei tule, ehkä kerkeet tilaa erästä, ehkä et kerkeä.
grillimarket.ee olisi vielä tavaraa, ei tosin löydy aivan viimeajalta kokemuksia toimittaako, mihin hintaan ja entä takuuhommat mikäli jotain tapahtuu. Ei huvita odottaa useita viikkoa kun vaurioita tutkitaan ja paketteja lähetellään edestakas.
Miksi muuten tuo folio? Siisteyden tähden?
Oon tainnu 8v pitää arinaa väärinpäin...Ja itse itselleni vastaten: vahva user error oli nyt.
Jotenkin olin ymmärtäny että arina laitetaan samoin päin kuin paistotaso, eli niin että "langat" on ylhäällä ja hitsisaumat alhaalla, mutta se pitääkin näköjään laittaa juuri päinvastoin ja niin että kaksi teräslankaa on päällä ja ne on ilmeisesti jotain brikettikoriohjureita. Flippasin arinan toisin päin ja se jämähti paikoilleen eikä heilu ja huoju.
No, olis ainakin saatu tuo ohjeissa näyttää vähän selvemmin kuitenkin![]()
Toivottavasti ei mene liikaa oman tyrkyttämiseksi mutta Weberin 57 hintaa saa huomattavasti pudotettua kun valitsee sen Masterin/Premiumin tilalta sen Classic/Originalin, jossa siis ihan sama muoto ja se parempi alailmansäätö, mutta tuhkapöntön sijaan tuhkalautanen alla ja grillausritilä perinteinen ilman keskellä olevaa irtoritilää (GBS) johon noita pitsakiviä voi asennella. Taitaa lämpömittarikin puuttua kannesta.Uusi hiiligrilli hakusessa, muutamaa vaihtoehtoa pyöritellyt.
Weber 57 master premium, tuntuu kovalta hinnalta perus teräspallogrillistä. Kamado houkuttelisi, mutta ei kiinnostaisi oikein auplex kopiot, koska niin tsägää halkeaako, irtooko maalit, meneekö pinnat, vuotaako tiivisteet jne.
Laadukkaammista kamado joe, bge hinnoiltaan kyllä ampuu mielestäni jo niin paljon yli hintaluokaltaan.
Bono menisi, saatavuus tosi huono, ehkä tulee alkukesästä, ehkä ei tule, ehkä kerkeet tilaa erästä, ehkä et kerkeä.
grillimarket.ee olisi vielä tavaraa, ei tosin löydy aivan viimeajalta kokemuksia toimittaako, mihin hintaan ja entä takuuhommat mikäli jotain tapahtuu. Ei huvita odottaa useita viikkoa kun vaurioita tutkitaan ja paketteja lähetellään edestakas.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.