Grillit & grillaus

Kiitokset ehdotuksista, mutta jos kaasugrilleistä löytyy ylläolevilla spekseillä ehdotuksia, niin kuuntelen mielelläni.
Kaasussa tykkään sen nopeudesta, yhtäkkiä kun rupeaa grillimakkaraa tekemään mieli, niin sen saa nopeesti ilman hiilien virittelyä.

Kyllähän toki hiiligrillin aromi on jotain omaa luokkaansa paremmassa lihassa. Ehkä sellainen sitten kaasun rinnalle :)
 
Jos ei halua maksaa Weberin hintoja niin tuskin Kamado on vastaus. Makkaran paistoon halvin yllättävän kestävä laite on rosterinen hiiligrilli. Kaverilla oli tommonen 6 vuotta eikä ainakaan ruostunut kuten nuo samanhintaiset onnettomasti emaloidut mustat pallogrillit. Ei se mikään Weber tai Kamado ole kuitenkaan kuten hinnasta voi päätellä. Kaasugrilli jos pitää olla niin sellaista ei taida paljon alle satasella saada, ja halvimpien ongelmia tuossa ruodittiin jo ylempänä.

Edit: Kaasugrilliä halutaan edelleen, niitä en osaa suositella.
 
Viimeksi muokattu:
Silti suosittelen sen 400 euroa kaivamaan tuohon vähän aikaa sitten mainittuun Weber Spirit S-210 -malliin ennemmin kuin satasta tai kahta surkeaan, ruostuvaan, natisevaan ja epäluotettavaan halpisgrilliin. Oman vuonna 2008 hankitun perus- Weberin (2 polttimen Spirit) sisuskalut vetelevät valitettavasti viimeisiään. Viime syksyllä jo päätin, että keväällä saa tulla uusi grilli pihalle, mutta niin vaan mokoma taas lähti yhdestä napin painalluksesta päälle.

Myönnettäköön, että tuon vanhan Weberin laatua ei voi samana päivänäkään verrata uusiin perus-Webereihin - lähinnä vastaavaa saa etsiä nykyisestä Genesis-sarjasta. Silti veikkaan, että huoletta saa 10 vuotta grillailla uudellakin, kun taas halpagrillin ostaminen on oikeastaan lähinnä ympäristörikos, koska kaatopaikallehan se joutaa jo viidessä vuodessa.

Pointti on, että kerran se vain kirpaisee ja loppupeleissä on paljon tyytyväisempi hankintaansa.
 
Onko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?
 
Onko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?
Kyllä mä ostaisin Weberin tai Napoleonin. Jos sulla on laittaa tuo 700€ niin jos hiukan vielä raottaa nyörejä alkaa saamaan Weberin Genesistä, Gigantista 799€ ja on sitten ihan varmasti laadukas laite. Ei ole sivupoltinta tuossa halvimmassa mutta muuten on kyllä hieno kaasugrilli. Nyt sihen saa grillivartaan kaupan päälle. Weber Genesis II E310 kaasugrilli 61010169 (musta) - Kaasugrilli

Ite tuli 2013 ostettua weber spirit 210, eli perus kakspoltin kaasumikro. Se lähtee edelleen laakista tulille, polttimet olen kertaalleen vaihtanut pari kesää sitten, toki takuuna sain ne. Kaveri teki uudet flavorizer barit, vähän paksummasta rosterista eli ne tuskin hajoaa. Grilli on kuin uusi vaikka se on ollut pihalla 8 vuotta. Niin ja se lähtee laakista päälle vaikka en edes käytä sitä, tai käytän mutta 10kg kaasupullo on nyt kestäny 2-3 vuotta.
 
Otetaampas tähän väliin pieni ritilä vs parila keskustelu. Napolen lähtee tilaukseen, jahka tavara sapuu varastoon ja ajattelin ottaa siihen vielä mukaan parilan lisävarusteena.

Sanokaas Michelinkokit, että miksi parila olisi hyvä olla ? Ritilöillä vedetty noiden halpisgrillien kanssa ikuisuus, joten ei oiken muuta eneää osaa kaivatakkaan tai vaatia. Ritilällähän tulee enemmän sitä perinteisen grillaamisen fiilistä, savua , lieskoja ja vaarallisia tilanteita. Parilasta puuttuu tuo kaikki jännitys .

15c43518c7f091ba823c742711016112.jpg
 
Ne on tarkoitettu eri asioita varten. Smash-burgeri esimerkiks tai jos haluat muuten vaan tehdä parilalla jotain. Kyllähän valurautaritilästäkin tulee ihan erilainen paistotulos verrattuna tavalliseen ritilään. Eli molemmat on hyvä olla.
 
Otetaampas tähän väliin pieni ritilä vs parila keskustelu. Napolen lähtee tilaukseen, jahka tavara sapuu varastoon ja ajattelin ottaa siihen vielä mukaan parilan lisävarusteena.

Sanokaas Michelinkokit, että miksi parila olisi hyvä olla ? Ritilöillä vedetty noiden halpisgrillien kanssa ikuisuus, joten ei oiken muuta eneää osaa kaivatakkaan tai vaatia. Ritilällähän tulee enemmän sitä perinteisen grillaamisen fiilistä, savua , lieskoja ja vaarallisia tilanteita. Parilasta puuttuu tuo kaikki jännitys .

15c43518c7f091ba823c742711016112.jpg

Mielestäni paras on "irtonainen" parila/pannu, sen voi heittaa vain ritilän päälle tarvittaessa. Ja nimenomaan tarvittaessa. Esim. täytetyt herkkusienet tykkään paistella siinä.
 
Mielestäni paras on "irtonainen" parila/pannu, sen voi heittaa vain ritilän päälle tarvittaessa. Ja nimenomaan tarvittaessa. Esim. täytetyt herkkusienet tykkään paistella siinä.

No tämä, kierrätyskeskuksesta tai kirpparilta muutamalla eurolla vanha valurautapannu. Ja lisähuvina vielä että pääsee itse kunnostamaan sen ja tekemään kunnon rasvapoltot ja samalla voi nautiskella muutaman kylmän juotavan.

1617871927935.png
 
  • Tykkää
Reactions: ebu
Nimenomaan parilalla pienemmät kasvikset, sipulit, höysteet, monet merenelävät ja pienet tuotteet. Myös teen esim. munat, pekonit, juustojen sulatukset burgereille jne.
Parila myös varastoi lämpöä paremmin esim. lämpimänä pitoon.

Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.

Eli periaatteessa et välttämättä tartte, voi käyttää jotai paistinpannuja tai kertakäyttöalustoja mut vähän makukysymys myös onko enemmän intohimoa/harrastelua vai vaan puurtamista pihalla.
 
Nimenomaan parilalla pienemmät kasvikset, sipulit, höysteet, monet merenelävät ja pienet tuotteet. Myös teen esim. munat, pekonit, juustojen sulatukset burgereille jne.
Parila myös varastoi lämpöä paremmin esim. lämpimänä pitoon.

Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.

Eli periaatteessa et välttämättä tartte, voi käyttää jotai paistinpannuja tai kertakäyttöalustoja mut vähän makukysymys myös onko enemmän intohimoa/harrastelua vai vaan puurtamista pihalla.

Just tän takia haussa on grilli jossa molemmat, umpiparila ja ritilä ja valurautaisena niinkuin nykyisessä. Ainoastaan tuo sivupoltin uupuu tällä hetkellä, muuten on jees. Neljä poltinta, niin mahtuu isommankin porukan eväät kerralla.
Iso kaasupullo menee kesässä, eli sen verran on käyttöä. Pitää lähteä kiertelemään rautakauppoja/motonettejä ja tutkimaan tarjontaa.

Tätä nykyistä just tossa tutkailin ja ainoa vika on toi rasvapellin reikä, muuten toimii hyvin vaikka on kärsineen näköinen. Helposti lähtee tulille, eli alkuperäiset sytyttimetkin on kunnossa. Tän takia tuo vois mennä tämän kesän vielä ja syksyllä ostohousut jalkaan. Noita kun saa syksyllä aika hyvillä alennuksilla. Tosin Weberit ja muut kalliimmat vehkeet on varmaan samoissa hinnoissa ympäri vuoden.

Ton nykyisenkin lähtöhinta tais olla himpun päälle neljäsataa ja syksyn hinta oli 199€. Ja siis seitsemäs kesä on ainakin lähdössä. Hintansa on haukkunut.
 
Itsellä tuossa aiemmin mainitussa Weber S-210:ssä ritilässä se pyöreä pois nostettava ritilä siinä keskellä. Tälläistä ajattelin hankkia. Hinta on toki aika suolainen.


Perus valurauta pannulla ilmeisesti moni ajaa saman asian. Heittäkää linkkejä mitä valurautapariloita/pannuja olette ostaneet kassugrilleihin.
 
Onko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?

Ensimmäiset pihvit ja makkarat paisteltu
Kingstone Cliff 650-1
Uskallan suositella jos merkkinimenpuute haittaa. Ei oo rimpula kun on hyvin kasattu.
 
Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.

Höpö höpö. Rst ritilä on kutakuinkin parasta mitä grilliin voi hommata..ja siis ilman mitään pinnoitteita. Pointti on vain siinä, että siinä pitää olla massaa. Eli minimissään jotain 7mm tankoa, mielummin enemmän, 9-10mm.

Valtaosassa grillejä ritilät on jotakin pinnoitettua paskaa, mm.nuo weberien valurautaritilät/-pannut.
 
Höpö höpö. Rst ritilä on kutakuinkin parasta mitä grilliin voi hommata..ja siis ilman mitään pinnoitteita. Pointti on vain siinä, että siinä pitää olla massaa. Eli minimissään jotain 7mm tankoa, mielummin enemmän, 9-10mm.

Valtaosassa grillejä ritilät on jotakin pinnoitettua paskaa, mm.nuo weberien valurautaritilät/-pannut.
No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.
 
Viimeksi muokattu:
Ostat kamadon (laadukkaan sellaisen) sihen on saatavilla kaikenlaisia lisäosia. Onpahan jotain mitä jättää perinnöksi.
Itselläni on Weberin hiiligrilli ja hyvä onkin. Mutta mitä hyötyä kamadosta olisi verrattuna tuohon? Mistään voimakkaasta savunmausta en välitä, riittään että saan kalan syödä savustettuna. Grillauksesta tuleva aromisavu tietenkin asia erikseen ja sehän se hiiligrillin pointti onkin. Kaupassakin yritän karttaa kaikkea palvattua ja savustettua.
 
Itselläni on Weberin hiiligrilli ja hyvä onkin. Mutta mitä hyötyä kamadosta olisi verrattuna tuohon? Mistään voimakkaasta savunmausta en välitä, riittään että saan kalan syödä savustettuna. Grillauksesta tuleva aromisavu tietenkin asia erikseen ja sehän se hiiligrillin pointti onkin. Kaupassakin yritän karttaa kaikkea palvattua ja savustettua.
Pakkohan ei ole savustaa eli laittaa savupalikoita joukkoon. Tai voit sitten joskus kokeilla että laitat vaikka yhden kaks jne. Siitä sit joko tykkää tai ei tykkää.
Kamadossa ei tarvitse käyttää teollista brikettiä vaan hiiliä. Silti low&slow kuin 400+c onnistuu. Kamadoa ei pahemmin tarvii säätää, jotta lämpötila on se mitä haluat ja se pysyy siinä pitkään. 110-120 astetta pysyy koskematta helposti 12h+. Enkä itseasiassa tiedä miten pitkään se pysyis jos ei lopettais välillä. Täyteen ladattuna large kokoinen bastardi ainakin 20h+. Tämä päätellen siitä paljonko 14,5h joulukinkun jälkeen oli hiiliä jäljellä.
Lämmönjakolevyt joilla suora ja epäsuora onnistuu sekä ritilät saa eri korkeudelle kahteen jopa kolmeen eri kerrokseen.

Weberi on oikein loistava laite, sillä ei vaan pääse samoihin mihin kamadolla.
 
Kamadossa ei tarvitse käyttää teollista brikettiä vaan hiiliä. Silti low&slow kuin 400+c onnistuu. Kamadoa ei pahemmin tarvii säätää, jotta lämpötila on se mitä haluat ja se pysyy siinä pitkään. 110-120 astetta pysyy koskematta helposti 12h+. Enkä itseasiassa tiedä miten pitkään se pysyis jos ei lopettais välillä. Täyteen ladattuna large kokoinen bastardi ainakin 20h+. Tämä päätellen siitä paljonko 14,5h joulukinkun jälkeen oli hiiliä jäljellä.
Lämmönjakolevyt joilla suora ja epäsuora onnistuu sekä ritilät saa eri korkeudelle kahteen jopa kolmeen eri kerrokseen.
Meinaatko että esim. jollain Marienburgilla kestäis ton aikaa vai pitäiskö olla vielä kalliimpia hiiliä?
 
Ei kalliimpia vaan parempia. Katso vaikka Sunset Charcoal.
Tämä. Eilen hain 20kg. Tänään lähtee ekan kerran testiin. Marabua. Kovapuuhiilet palaa hitaammin ja kauemmin.

Marienburgit on ihan ok perus hiiliä mutten ostais niitä. Niissä on yleensä sellasta silppua millä ei tee yhtään mitään.
 
No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.
Näin se menee paistinpannuissa. Mutta grillatessa ei ole tarkoitus varata energiaa siihen ritilään vaan lämpö tulee hiilistä tai kaasusta joten ritilän tarkoitus on kannatella ruokaa. Ja tällöin nimenomaan rosteri on hyvä vaihtoehto.

Toiselta keskustelijalta hyvä huomio että kaikki kiiltävä ei ole rosteria, ja kromatut halpisritilät on äkkiä huonossa kunnossa.

No myönnettäköön etten kaasun kohdalla ole häävi tietäjä grilleissä kun en sen aparaatin sielunelämää tunne. Kaasuista kokemus on keittiön puolella ja siellä pätee eri säännöt.
 
Viimeksi muokattu:
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?

Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.

Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.

Mulla L kokoinen Mustang jolla vetänyt vasta kaksi slow&low sessiota. Toistaiseksi kokemukset ovat vain hyvät! Tänään pizzaa kovemmilla lämmöillä.
 
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?

Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.

Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Koben laatu ei ole hyvä. Jos oot facebookissa niin kamado bbq tai kamado suomi. Sieltä löydät vastaukset.
 
Näin se menee paistinpannuissa. Mutta grillatessa ei ole tarkoitus varata energiaa siihen ritilään vaan lämpö tulee hiilistä tai kaasusta joten ritilän tarkoitus on kannatella ruokaa. Ja tällöin nimenomaan rosteri on hyvä vaihtoehto.

Toiselta keskustelijalta hyvä huomio että kaikki kiiltävä ei ole rosteria, ja kromatut halpisritilät on äkkiä huonossa kunnossa.

No myönnettäköön etten kaasun kohdalla ole häävi tietäjä grilleissä kun en sen aparaatin sielunelämää tunne. Kaasuista kokemus on keittiön puolella ja siellä pätee eri säännöt.
Pihvin ulkonäkö ja paistotulos on täysin erilainen jos se on paistettu valurautaritilällä vs rst.
Kokeile jos et tiedä.
 
Pihvin ulkonäkö ja paistotulos on täysin erilainen jos se on paistettu valurautaritilällä vs rst.
Kokeile jos et tiedä.
Jos niitä raitoja pihviin haluaa niin ne tulee vaikka parilassa. Hiilistä irtoaa lämpöä moninkertaisesti kaasugrilliin verrattuna jolloin onnistunut paisto ei ole kiinni ritilän materiaalista vaan siitä hiilien kuumuudesta. Ja mielestäni raidat pihvissä on enemmänkin esteettinen ilme kuin takuu onnistuneesta paistosta. Toivottavasti grillaat pihvisi hiiligrillillä ettei mene tuo pullistelu ihan hihittelyksi.

Vähän kun hyökkäävää asennetta hellittää niin keskustelukin on mukavampaa.
 
Tosimies vetää pihvistä pinnat kiinni termiitin liekissä:


Ja videoltahan voi huomata myös se, että pelkkä sytytyspiippu ja weberin keskiritilä toimii aivan mainiosti todella kuuman grillin korvikkeena.
 
Jos niitä raitoja pihviin haluaa niin ne tulee vaikka parilassa. Hiilistä irtoaa lämpöä moninkertaisesti kaasugrilliin verrattuna jolloin onnistunut paisto ei ole kiinni ritilän materiaalista vaan siitä hiilien kuumuudesta. Ja mielestäni raidat pihvissä on enemmänkin esteettinen ilme kuin takuu onnistuneesta paistosta. Toivottavasti grillaat pihvisi hiiligrillillä ettei mene tuo pullistelu ihan hihittelyksi.

Vähän kun hyökkäävää asennetta hellittää niin keskustelukin on mukavampaa.
Kamadolla vetelen ympäri vuoden. Ja kaunis ruoka maistuu paremmalta kuin ruma :)
 
No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.

No sullahan nyt erikoista valurautaa on. 304 ruostumattoman ominaispaino lienee itse asiassa vähän korkeampi kuin valuraudalla, joten samassa tilavuudessa 304 on painavampaa.

Tuossa >7mm paksuudessa ritilällä alkaa joka tapauksessa olla riittävästi massaa, oli se tehty kummasta matskusta tahansa (edulliset rosteriritilät vain tahtoo olla liian ohuita)

Tämä ei kuitenkaan ole se koko asian ydin, vaan 304 hienous piilee helppoudessa. Ei ruostu, ei tartu, voi raapia/putsata millä vaan teräsharjalla, ja kestää kutakuinkin ikuisesti (sama ei päde noihin emaloituihin valurautaritilöihin, joita mm. Webereissä yleisesti käytetään)

Huippugrilleissä käytetään käytännössä poikkeuksetta ruostumatonta ritilöissä. Sekin kertonee jo jotakin.
 
Ominaispaino aikalailla samoissa, litrassa ~600grammaa enemmän painoa rosterilla. Lämmönjohtokyky valuraudassa lähes tuplat parempi.
 
Tyylejähän on monia, lopputulos tärkein.

Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin hemmetin nälkäisenä. Se on ehdottomasti parhain tekniikka, väline ja mauste.
Millään muulla ei saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi. Todeksi osoitettu niin monta kertaa :)
Siinä ei tarvita kamadoita eikä sudokuita yms härveleitä,
 
Tyylejähän on monia, lopputulos tärkein.

Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin hemmetin nälkäisenä. Se on ehdottomasti parhain tekniikka, väline ja mauste.
Millään muulla ei saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi. Todeksi osoitettu niin monta kertaa :)
Tää pätee myös sihen että mikäli haluaa rahoistaan eroon, kannattaa mennä kauppaan kun on kamala nälkä :)
 
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?

Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.

Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Kolmas kesä lähtee 21":sella Kobella. Ei pahaa sanottavaa, tai no isompi sais olla. Tohon hommasin Hobby Hallista divide & conquer setin. Saksan Amazonista hiilikorin. Tiivisteiden vaihto jossain vaiheessa edessä. Valmiina on cellon lasikuitutiivisteet odottamassa huopien tilalle.
 
Tyylejähän on monia, lopputulos tärkein.

Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin hemmetin nälkäisenä. Se on ehdottomasti parhain tekniikka, väline ja mauste.
Millään muulla ei saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi. Todeksi osoitettu niin monta kertaa :)
Siinä ei tarvita kamadoita eikä sudokuita yms härveleitä,
Grillaamiseen auttaa myös pari kaljaa tai lasia viiniä, on rennompi ote ja onnistuneempi lopputulos. Jos liikaa virittää itseään niin lopulta alkaa tulos huononemaan :)
 
No sullahan nyt erikoista valurautaa on. 304 ruostumattoman ominaispaino lienee itse asiassa vähän korkeampi kuin valuraudalla, joten samassa tilavuudessa 304 on painavampaa.

Tuossa >7mm paksuudessa ritilällä alkaa joka tapauksessa olla riittävästi massaa, oli se tehty kummasta matskusta tahansa (edulliset rosteriritilät vain tahtoo olla liian ohuita)

Tämä ei kuitenkaan ole se koko asian ydin, vaan 304 hienous piilee helppoudessa. Ei ruostu, ei tartu, voi raapia/putsata millä vaan teräsharjalla, ja kestää kutakuinkin ikuisesti (sama ei päde noihin emaloituihin valurautaritilöihin, joita mm. Webereissä yleisesti käytetään)

Huippugrilleissä käytetään käytännössä poikkeuksetta ruostumatonta ritilöissä. Sekin kertonee jo jotakin.
Selitys rosterin korkeammalle painolle löytynee sen tiheydestä, sama pätee myös normaaliin mustaan teräkseen. Valurauta on aika huokoista kamaa ja näin ollen keveämpää samalla ainevahvuudella. Rosteri on kieltämättä huonommin lämpöä johtavaa mutta tällä on merkitystä enemmän keittiössä paistinpannuissa kuin grillaamisessa kuten aiemmin sanottu.
 
Grillaamiseen auttaa myös pari kaljaa tai lasia viiniä, on rennompi ote ja onnistuneempi lopputulos. Jos liikaa virittää itseään niin lopulta alkaa tulos huononemaan :)
Niin siis grillaushan lähtee siitä että avataan kalja. Käydään grillillä ja todetaan että jaahas, laitetaan tulille. Juodaan toinen. Sitten käydään katsomassa onko se jo lämmin ja kolmas on mennyt. Välissähän on toki laitettu vaikka ribsit valmiiks ja 6-pack on aika lailla taputeltu kun ribsit pääsee löylyihin.
Tarvii lähtee kauppaan kun toiveena oli hamppareita, ribsit laitoin valmiiks. Kaljat vaan siellä kaupassa.
 
Eikä pelkästään grillaaminen, vaan kaikki hartaudella harrastettu ruuanlaitto vapaapäivänä noudattaa tuon suuntaista metodia.
 
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?

Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.

Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.


Itse just samaa pohtisin pidemmän aikaa tässä, vertailin pitkään hintoja ja ominaisuuksia.

Tilasin tosiaan itse bono-merkkisen bigshopista, lähinnä juuri fb-ryhmien suositteluista, ikuisen keraamisen takuun, laajan vakiovarustelun ja lisäosien saatavuuden takia.

Laskeskelin hintoja nimenomaan kobe/mustang/hobbyhalit/motonetit jne. vrt bonoon ja totesin aikalailla samoihin hintoihin asettuvan. Bge/kamadojoe sitten ampui aivan eri lukemille.

Tuotettahan en oo vielä saanut, tai kokemusta hirveämmin muistakaan kamadoista ole kun räpläily ja ravistelu.
 
Tekeekö tällä mitään:
Roadmaster keraaminen grilli

499€ hinta houkuttelisi, mutta onkohan tuossa edes lämpösuojaa, että epäsuora grillaus onnistuu? Ja saakohan tälläiseen edes mitään lisä- tai varaosia?

Bonot kun on loppu ja hinta aikalailla kovempi.
 
Tekeekö tällä mitään:
Roadmaster keraaminen grilli

499€ hinta houkuttelisi, mutta onkohan tuossa edes lämpösuojaa, että epäsuora grillaus onnistuu? Ja saakohan tälläiseen edes mitään lisä- tai varaosia?

Bonot kun on loppu ja hinta aikalailla kovempi.
Noissa fb kamadoryhmissä useasti todettu. Aivan paska. Varaosia ei ole jne. Bonoja tulossa ilmeisesti toukokuun alussa. Suosittelen ehdottomasti. Vakiona kaikki.
 
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?

Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.

Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.

Itsellä Mustangi 21" ja grillannut nyt vuoden, kaikki onnistunut joulukinkusta lähtien.Pizzat,savustukset etc. Ainoa miinus on koko, olisi voinut olla isompi mutta pärjätty hiinä ja hiinä näinkin. Hobbarista se divide-häkkyrä, pizzakivet ja lapio. Ja Sunset Charkoalista hiilet.
 
Olisiko suosituksia hyväksihavaituista lämpömittareista ruoan sisälämmön mittaamiseen? Noin 30€ sijoituksella ajattelin selvitä?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 811
Viestejä
4 517 542
Jäsenet
74 478
Uusin jäsen
Veeti Karjalainen
Back
Ylös Bottom