Komppaan tätä. Kaasussa käristäminen ei ole grillausta tai ruuan laittoa. Eri asia jos siinä välissä on joku valurautapannu.^Osta suoraan hiiligrilli niin säästät yhden vaiheen välistä![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Komppaan tätä. Kaasussa käristäminen ei ole grillausta tai ruuan laittoa. Eri asia jos siinä välissä on joku valurautapannu.^Osta suoraan hiiligrilli niin säästät yhden vaiheen välistä![]()
Ja teflonpannulla ei tee mitään ja lämpömittari on nykyajan hömpötyksiä.Komppaan tätä. Kaasussa käristäminen ei ole grillausta tai ruuan laittoa. Eri asia jos siinä välissä on joku valurautapannu.
Lämpömittari on kyllä hyvä olla mutta oikeassa olet että teflonpannut kuuluu roskiin.Ja teflonpannulla ei tee mitään ja lämpömittari on nykyajan hömpötyksiä.
Pakkohan ei ole savustaa eli laittaa savupalikoita joukkoon. Tai voit sitten joskus kokeilla että laitat vaikka yhden kaks jne. Siitä sit joko tykkää tai ei tykkää.Itselläni on Weberin hiiligrilli ja hyvä onkin. Mutta mitä hyötyä kamadosta olisi verrattuna tuohon? Mistään voimakkaasta savunmausta en välitä, riittään että saan kalan syödä savustettuna. Grillauksesta tuleva aromisavu tietenkin asia erikseen ja sehän se hiiligrillin pointti onkin. Kaupassakin yritän karttaa kaikkea palvattua ja savustettua.
Kalliimmassa saranat ja tulisko vielä jotain lisäosia enemmän mukana. Mulla toi saranamallinen, mutta eihän tuo toinenkaan huono olis, kun kuvun saa helposti sivuun.Onko näillä mitä muuta eroa kuin hinta ja toisessa sarana kansi? Weber Master-Touch® GBS® 57 cm brikettigrilli musta | Motonet Oy Weber Master-Touch Premium E-5770 Black | Motonet Oy
Meinaatko että esim. jollain Marienburgilla kestäis ton aikaa vai pitäiskö olla vielä kalliimpia hiiliä?Kamadossa ei tarvitse käyttää teollista brikettiä vaan hiiliä. Silti low&slow kuin 400+c onnistuu. Kamadoa ei pahemmin tarvii säätää, jotta lämpötila on se mitä haluat ja se pysyy siinä pitkään. 110-120 astetta pysyy koskematta helposti 12h+. Enkä itseasiassa tiedä miten pitkään se pysyis jos ei lopettais välillä. Täyteen ladattuna large kokoinen bastardi ainakin 20h+. Tämä päätellen siitä paljonko 14,5h joulukinkun jälkeen oli hiiliä jäljellä.
Lämmönjakolevyt joilla suora ja epäsuora onnistuu sekä ritilät saa eri korkeudelle kahteen jopa kolmeen eri kerrokseen.
Meinaatko että esim. jollain Marienburgilla kestäis ton aikaa vai pitäiskö olla vielä kalliimpia hiiliä?
Tämä. Eilen hain 20kg. Tänään lähtee ekan kerran testiin. Marabua. Kovapuuhiilet palaa hitaammin ja kauemmin.Ei kalliimpia vaan parempia. Katso vaikka Sunset Charcoal.
Näin se menee paistinpannuissa. Mutta grillatessa ei ole tarkoitus varata energiaa siihen ritilään vaan lämpö tulee hiilistä tai kaasusta joten ritilän tarkoitus on kannatella ruokaa. Ja tällöin nimenomaan rosteri on hyvä vaihtoehto.No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Koben laatu ei ole hyvä. Jos oot facebookissa niin kamado bbq tai kamado suomi. Sieltä löydät vastaukset.Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Pihvin ulkonäkö ja paistotulos on täysin erilainen jos se on paistettu valurautaritilällä vs rst.Näin se menee paistinpannuissa. Mutta grillatessa ei ole tarkoitus varata energiaa siihen ritilään vaan lämpö tulee hiilistä tai kaasusta joten ritilän tarkoitus on kannatella ruokaa. Ja tällöin nimenomaan rosteri on hyvä vaihtoehto.
Toiselta keskustelijalta hyvä huomio että kaikki kiiltävä ei ole rosteria, ja kromatut halpisritilät on äkkiä huonossa kunnossa.
No myönnettäköön etten kaasun kohdalla ole häävi tietäjä grilleissä kun en sen aparaatin sielunelämää tunne. Kaasuista kokemus on keittiön puolella ja siellä pätee eri säännöt.
Jos niitä raitoja pihviin haluaa niin ne tulee vaikka parilassa. Hiilistä irtoaa lämpöä moninkertaisesti kaasugrilliin verrattuna jolloin onnistunut paisto ei ole kiinni ritilän materiaalista vaan siitä hiilien kuumuudesta. Ja mielestäni raidat pihvissä on enemmänkin esteettinen ilme kuin takuu onnistuneesta paistosta. Toivottavasti grillaat pihvisi hiiligrillillä ettei mene tuo pullistelu ihan hihittelyksi.Pihvin ulkonäkö ja paistotulos on täysin erilainen jos se on paistettu valurautaritilällä vs rst.
Kokeile jos et tiedä.
Kamadolla vetelen ympäri vuoden. Ja kaunis ruoka maistuu paremmalta kuin rumaJos niitä raitoja pihviin haluaa niin ne tulee vaikka parilassa. Hiilistä irtoaa lämpöä moninkertaisesti kaasugrilliin verrattuna jolloin onnistunut paisto ei ole kiinni ritilän materiaalista vaan siitä hiilien kuumuudesta. Ja mielestäni raidat pihvissä on enemmänkin esteettinen ilme kuin takuu onnistuneesta paistosta. Toivottavasti grillaat pihvisi hiiligrillillä ettei mene tuo pullistelu ihan hihittelyksi.
Vähän kun hyökkäävää asennetta hellittää niin keskustelukin on mukavampaa.
No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.
Tää pätee myös sihen että mikäli haluaa rahoistaan eroon, kannattaa mennä kauppaan kun on kamala nälkäTyylejähän on monia, lopputulos tärkein.
Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin hemmetin nälkäisenä. Se on ehdottomasti parhain tekniikka, väline ja mauste.
Millään muulla ei saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi. Todeksi osoitettu niin monta kertaa![]()
Kolmas kesä lähtee 21":sella Kobella. Ei pahaa sanottavaa, tai no isompi sais olla. Tohon hommasin Hobby Hallista divide & conquer setin. Saksan Amazonista hiilikorin. Tiivisteiden vaihto jossain vaiheessa edessä. Valmiina on cellon lasikuitutiivisteet odottamassa huopien tilalle.Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Kiitti! Empä ollutkaan törmännyt tuohon. Samalla hinnalla saa melkein tuota 10kg kuin Marienburgia 4kg. Pitää laittaa tilaukseen vaikka tulee vielä päälle postit.Ei kalliimpia vaan parempia. Katso vaikka Sunset Charcoal.
Grillaamiseen auttaa myös pari kaljaa tai lasia viiniä, on rennompi ote ja onnistuneempi lopputulos. Jos liikaa virittää itseään niin lopulta alkaa tulos huononemaanTyylejähän on monia, lopputulos tärkein.
Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin hemmetin nälkäisenä. Se on ehdottomasti parhain tekniikka, väline ja mauste.
Millään muulla ei saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi. Todeksi osoitettu niin monta kertaa
Siinä ei tarvita kamadoita eikä sudokuita yms härveleitä,
Selitys rosterin korkeammalle painolle löytynee sen tiheydestä, sama pätee myös normaaliin mustaan teräkseen. Valurauta on aika huokoista kamaa ja näin ollen keveämpää samalla ainevahvuudella. Rosteri on kieltämättä huonommin lämpöä johtavaa mutta tällä on merkitystä enemmän keittiössä paistinpannuissa kuin grillaamisessa kuten aiemmin sanottu.No sullahan nyt erikoista valurautaa on. 304 ruostumattoman ominaispaino lienee itse asiassa vähän korkeampi kuin valuraudalla, joten samassa tilavuudessa 304 on painavampaa.
Tuossa >7mm paksuudessa ritilällä alkaa joka tapauksessa olla riittävästi massaa, oli se tehty kummasta matskusta tahansa (edulliset rosteriritilät vain tahtoo olla liian ohuita)
Tämä ei kuitenkaan ole se koko asian ydin, vaan 304 hienous piilee helppoudessa. Ei ruostu, ei tartu, voi raapia/putsata millä vaan teräsharjalla, ja kestää kutakuinkin ikuisesti (sama ei päde noihin emaloituihin valurautaritilöihin, joita mm. Webereissä yleisesti käytetään)
Huippugrilleissä käytetään käytännössä poikkeuksetta ruostumatonta ritilöissä. Sekin kertonee jo jotakin.
Niin siis grillaushan lähtee siitä että avataan kalja. Käydään grillillä ja todetaan että jaahas, laitetaan tulille. Juodaan toinen. Sitten käydään katsomassa onko se jo lämmin ja kolmas on mennyt. Välissähän on toki laitettu vaikka ribsit valmiiks ja 6-pack on aika lailla taputeltu kun ribsit pääsee löylyihin.Grillaamiseen auttaa myös pari kaljaa tai lasia viiniä, on rennompi ote ja onnistuneempi lopputulos. Jos liikaa virittää itseään niin lopulta alkaa tulos huononemaan![]()
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Noissa fb kamadoryhmissä useasti todettu. Aivan paska. Varaosia ei ole jne. Bonoja tulossa ilmeisesti toukokuun alussa. Suosittelen ehdottomasti. Vakiona kaikki.Tekeekö tällä mitään:
Roadmaster keraaminen grilli
499€ hinta houkuttelisi, mutta onkohan tuossa edes lämpösuojaa, että epäsuora grillaus onnistuu? Ja saakohan tälläiseen edes mitään lisä- tai varaosia?
Bonot kun on loppu ja hinta aikalailla kovempi.
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Tän tilasin just:Olisiko suosituksia hyväksihavaituista lämpömittareista ruoan sisälämmön mittaamiseen? Noin 30€ sijoituksella ajattelin selvitä?
Tuo kestää max 250 astetta. Kannattaa huomioida. Muuten hyvä mittari.Tän tilasin just:
Inkbird Bluetooth 4.0 Grill IBT-2X Grill BBQ Kochthermometer Küche Fleischthermometer mit Temperaturalarm, Schwarz(IBT-2X+2 Sonden) : Amazon.de: Garten
Inkbird Bluetooth 4.0 Grill IBT-2X Grill BBQ Kochthermometer Küche Fleischthermometer mit Temperaturalarm, Schwarz(IBT-2X+2 Sonden) : Amazon.de: Gartenwww.amazon.de
Mikä osa siitä? Lanka vai? Sama se on kaikissa mittareissa, että lanka ei kestä esim. suoraa hiillosta.Tuo kestää max 250 astetta. Kannattaa huomioida. Muuten hyvä mittari.
Mikä osa siitä? Lanka vai? Sama se on kaikissa mittareissa, että lanka ei kestä esim. suoraa hiillosta.
Joo se lanka ei kestä. Minulla on tuo mittari ja toimii tosi hyvin, mutta kävin vielä hakemassa Clas Ohlsonilta kamadon kannessa olevan tilalle Weberin mittarin. Odottaa vielä mökille pääsyä ja asennusta.Mikä osa siitä? Lanka vai? Sama se on kaikissa mittareissa, että lanka ei kestä esim. suoraa hiillosta.
lanka ei kestä myöskään konepesua.
Ei kai noita ole tarkoitus koneeseen laittaa. Miksi ihmeessä pitäisi koneeseen tunkea ?
Eikö ole vaan helpompaa käyttää tälläistä mittaria joka tarvittaessa tökätään lihaan. Ei se grillaus kuitenkaan ihan sekuntipeliä ole , jotta reliaaliaikainen seuranta olisi tarpeen.
![]()
Roastmaster digitaalinen paistomittari | Motonet Oy
Roastmaster A-Series digitaalinen paistomittari • Lämpötila päivittyy nopeasti (4-6 s) • Lämpötilaväli: -45...+200 °C • Tarkkuus: 0,1 °C • Selkeä LCD-näyttö...m.motonet.fi
Ne kannattaakin pitää siinä lihassa koko ajan niin on mittaus ajantasalla. Menevät kyllä aika törkyiseen kuntoon grillissä mutta eihän se haittaa jos vaan pystyy asteikolta lukemaan. Tapoja ja välineitä on monia, pitää vain valita itselle se sopivin tässäkin hommassa.Analogimittari on hyvä myös, niissä yleensä "ongelmana" nopeus. Niillä mittaaminen vie kauemmin, eli nopea mittaaminen ei onnistu.
Mutta eihän grillatessa mikään kiire ole.......
Ite olen siirtynyt piippusytyttimestä siihen, että Slow'n Searsin brikettikorissa on hiilet ja vanhojen hiilien sekaan heitän pari kolme pientä sytytyspalaa. Päälle uusia hiiliä ja se on siinä.Ajattelin hypätä kevyen hifistelyn puolelle grillailussa keskustelua seurattua -> eli hiiligrilliin!
Tässä alkuun mietintöjä aloittelevalta "harrastelijalta"
Tarkoituksena hommata MTX barbecue kaasugrillin rinnalle(jopa korvaajaksi) Weber Master Touch 57 cm motonetistä.
Mitä lisäosia suosittelette hommaamaan grillille?
Oletteko piippusytyttimen kaverina kokeilleet pikkupullolla olevaa kaasusytytintä? Kelpaako piippusytyttimenä ihan Mustanginkin versio?
Onko Sunset Charcoal-hiiltä niiden mainitsemilla jälleenmyyjillä hyllytavarana? Ilmeisesti hyvää tavaraa hinta/laatusuhteeltaan?
Vklpksi on porsaan ribsit jo hommattu, onko pikasuositusta lämpötilalle ja paistoajalle?
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.Niin no. Bluetooth tai wifi mittari on siitä hyvä että niissä on monta anturia ja hälyttimet. Valmiit "ohjelmat" eri lihoille ja customit. Hälytykset jos savustuksessa lämmöt jostai syystä nousee/laskee asetettujen arvojen yli/ali.
Kunnon mittarit on hyvä olla.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.