Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä mä ostaisin Weberin tai Napoleonin. Jos sulla on laittaa tuo 700€ niin jos hiukan vielä raottaa nyörejä alkaa saamaan Weberin Genesistä, Gigantista 799€ ja on sitten ihan varmasti laadukas laite. Ei ole sivupoltinta tuossa halvimmassa mutta muuten on kyllä hieno kaasugrilli. Nyt sihen saa grillivartaan kaupan päälle. Weber Genesis II E310 kaasugrilli 61010169 (musta) - KaasugrilliOnko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?
Kaasugrilli Kingstone Cliff 455-I ES
Tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu Kingstone kaasugrilli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet grillaukseen. Tehokas grilli on varustettu kolmella ruostumattomasta teräksestä valmistetulla polttimella, kahdella infrapunapolttimella sekä sivukeittimellä. Grilli on valmistettu...www.bauhaus.fi
Otetaampas tähän väliin pieni ritilä vs parila keskustelu. Napolen lähtee tilaukseen, jahka tavara sapuu varastoon ja ajattelin ottaa siihen vielä mukaan parilan lisävarusteena.
Sanokaas Michelinkokit, että miksi parila olisi hyvä olla ? Ritilöillä vedetty noiden halpisgrillien kanssa ikuisuus, joten ei oiken muuta eneää osaa kaivatakkaan tai vaatia. Ritilällähän tulee enemmän sitä perinteisen grillaamisen fiilistä, savua , lieskoja ja vaarallisia tilanteita. Parilasta puuttuu tuo kaikki jännitys .
Mielestäni paras on "irtonainen" parila/pannu, sen voi heittaa vain ritilän päälle tarvittaessa. Ja nimenomaan tarvittaessa. Esim. täytetyt herkkusienet tykkään paistella siinä.
Nimenomaan parilalla pienemmät kasvikset, sipulit, höysteet, monet merenelävät ja pienet tuotteet. Myös teen esim. munat, pekonit, juustojen sulatukset burgereille jne.
Parila myös varastoi lämpöä paremmin esim. lämpimänä pitoon.
Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.
Eli periaatteessa et välttämättä tartte, voi käyttää jotai paistinpannuja tai kertakäyttöalustoja mut vähän makukysymys myös onko enemmän intohimoa/harrastelua vai vaan puurtamista pihalla.
Onko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?
Kaasugrilli Kingstone Cliff 455-I ES
Tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu Kingstone kaasugrilli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet grillaukseen. Tehokas grilli on varustettu kolmella ruostumattomasta teräksestä valmistetulla polttimella, kahdella infrapunapolttimella sekä sivukeittimellä. Grilli on valmistettu...www.bauhaus.fi
Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.
No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelilläHöpö höpö. Rst ritilä on kutakuinkin parasta mitä grilliin voi hommata..ja siis ilman mitään pinnoitteita. Pointti on vain siinä, että siinä pitää olla massaa. Eli minimissään jotain 7mm tankoa, mielummin enemmän, 9-10mm.
Valtaosassa grillejä ritilät on jotakin pinnoitettua paskaa, mm.nuo weberien valurautaritilät/-pannut.
Itselläni on Weberin hiiligrilli ja hyvä onkin. Mutta mitä hyötyä kamadosta olisi verrattuna tuohon? Mistään voimakkaasta savunmausta en välitä, riittään että saan kalan syödä savustettuna. Grillauksesta tuleva aromisavu tietenkin asia erikseen ja sehän se hiiligrillin pointti onkin. Kaupassakin yritän karttaa kaikkea palvattua ja savustettua.Ostat kamadon (laadukkaan sellaisen) sihen on saatavilla kaikenlaisia lisäosia. Onpahan jotain mitä jättää perinnöksi.
Komppaan tätä. Kaasussa käristäminen ei ole grillausta tai ruuan laittoa. Eri asia jos siinä välissä on joku valurautapannu.^Osta suoraan hiiligrilli niin säästät yhden vaiheen välistä
Ja teflonpannulla ei tee mitään ja lämpömittari on nykyajan hömpötyksiä.Komppaan tätä. Kaasussa käristäminen ei ole grillausta tai ruuan laittoa. Eri asia jos siinä välissä on joku valurautapannu.
Lämpömittari on kyllä hyvä olla mutta oikeassa olet että teflonpannut kuuluu roskiin.Ja teflonpannulla ei tee mitään ja lämpömittari on nykyajan hömpötyksiä.
Pakkohan ei ole savustaa eli laittaa savupalikoita joukkoon. Tai voit sitten joskus kokeilla että laitat vaikka yhden kaks jne. Siitä sit joko tykkää tai ei tykkää.Itselläni on Weberin hiiligrilli ja hyvä onkin. Mutta mitä hyötyä kamadosta olisi verrattuna tuohon? Mistään voimakkaasta savunmausta en välitä, riittään että saan kalan syödä savustettuna. Grillauksesta tuleva aromisavu tietenkin asia erikseen ja sehän se hiiligrillin pointti onkin. Kaupassakin yritän karttaa kaikkea palvattua ja savustettua.
Kalliimmassa saranat ja tulisko vielä jotain lisäosia enemmän mukana. Mulla toi saranamallinen, mutta eihän tuo toinenkaan huono olis, kun kuvun saa helposti sivuun.Onko näillä mitä muuta eroa kuin hinta ja toisessa sarana kansi? Weber Master-Touch® GBS® 57 cm brikettigrilli musta | Motonet Oy Weber Master-Touch Premium E-5770 Black | Motonet Oy
Meinaatko että esim. jollain Marienburgilla kestäis ton aikaa vai pitäiskö olla vielä kalliimpia hiiliä?Kamadossa ei tarvitse käyttää teollista brikettiä vaan hiiliä. Silti low&slow kuin 400+c onnistuu. Kamadoa ei pahemmin tarvii säätää, jotta lämpötila on se mitä haluat ja se pysyy siinä pitkään. 110-120 astetta pysyy koskematta helposti 12h+. Enkä itseasiassa tiedä miten pitkään se pysyis jos ei lopettais välillä. Täyteen ladattuna large kokoinen bastardi ainakin 20h+. Tämä päätellen siitä paljonko 14,5h joulukinkun jälkeen oli hiiliä jäljellä.
Lämmönjakolevyt joilla suora ja epäsuora onnistuu sekä ritilät saa eri korkeudelle kahteen jopa kolmeen eri kerrokseen.
Meinaatko että esim. jollain Marienburgilla kestäis ton aikaa vai pitäiskö olla vielä kalliimpia hiiliä?
Tämä. Eilen hain 20kg. Tänään lähtee ekan kerran testiin. Marabua. Kovapuuhiilet palaa hitaammin ja kauemmin.Ei kalliimpia vaan parempia. Katso vaikka Sunset Charcoal.
Näin se menee paistinpannuissa. Mutta grillatessa ei ole tarkoitus varata energiaa siihen ritilään vaan lämpö tulee hiilistä tai kaasusta joten ritilän tarkoitus on kannatella ruokaa. Ja tällöin nimenomaan rosteri on hyvä vaihtoehto.No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Koben laatu ei ole hyvä. Jos oot facebookissa niin kamado bbq tai kamado suomi. Sieltä löydät vastaukset.Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Pihvin ulkonäkö ja paistotulos on täysin erilainen jos se on paistettu valurautaritilällä vs rst.Näin se menee paistinpannuissa. Mutta grillatessa ei ole tarkoitus varata energiaa siihen ritilään vaan lämpö tulee hiilistä tai kaasusta joten ritilän tarkoitus on kannatella ruokaa. Ja tällöin nimenomaan rosteri on hyvä vaihtoehto.
Toiselta keskustelijalta hyvä huomio että kaikki kiiltävä ei ole rosteria, ja kromatut halpisritilät on äkkiä huonossa kunnossa.
No myönnettäköön etten kaasun kohdalla ole häävi tietäjä grilleissä kun en sen aparaatin sielunelämää tunne. Kaasuista kokemus on keittiön puolella ja siellä pätee eri säännöt.
Jos niitä raitoja pihviin haluaa niin ne tulee vaikka parilassa. Hiilistä irtoaa lämpöä moninkertaisesti kaasugrilliin verrattuna jolloin onnistunut paisto ei ole kiinni ritilän materiaalista vaan siitä hiilien kuumuudesta. Ja mielestäni raidat pihvissä on enemmänkin esteettinen ilme kuin takuu onnistuneesta paistosta. Toivottavasti grillaat pihvisi hiiligrillillä ettei mene tuo pullistelu ihan hihittelyksi.Pihvin ulkonäkö ja paistotulos on täysin erilainen jos se on paistettu valurautaritilällä vs rst.
Kokeile jos et tiedä.
Kamadolla vetelen ympäri vuoden. Ja kaunis ruoka maistuu paremmalta kuin rumaJos niitä raitoja pihviin haluaa niin ne tulee vaikka parilassa. Hiilistä irtoaa lämpöä moninkertaisesti kaasugrilliin verrattuna jolloin onnistunut paisto ei ole kiinni ritilän materiaalista vaan siitä hiilien kuumuudesta. Ja mielestäni raidat pihvissä on enemmänkin esteettinen ilme kuin takuu onnistuneesta paistosta. Toivottavasti grillaat pihvisi hiiligrillillä ettei mene tuo pullistelu ihan hihittelyksi.
Vähän kun hyökkäävää asennetta hellittää niin keskustelukin on mukavampaa.
No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.
Tää pätee myös sihen että mikäli haluaa rahoistaan eroon, kannattaa mennä kauppaan kun on kamala nälkäTyylejähän on monia, lopputulos tärkein.
Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin hemmetin nälkäisenä. Se on ehdottomasti parhain tekniikka, väline ja mauste.
Millään muulla ei saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi. Todeksi osoitettu niin monta kertaa
Kolmas kesä lähtee 21":sella Kobella. Ei pahaa sanottavaa, tai no isompi sais olla. Tohon hommasin Hobby Hallista divide & conquer setin. Saksan Amazonista hiilikorin. Tiivisteiden vaihto jossain vaiheessa edessä. Valmiina on cellon lasikuitutiivisteet odottamassa huopien tilalle.Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Kiitti! Empä ollutkaan törmännyt tuohon. Samalla hinnalla saa melkein tuota 10kg kuin Marienburgia 4kg. Pitää laittaa tilaukseen vaikka tulee vielä päälle postit.Ei kalliimpia vaan parempia. Katso vaikka Sunset Charcoal.
Grillaamiseen auttaa myös pari kaljaa tai lasia viiniä, on rennompi ote ja onnistuneempi lopputulos. Jos liikaa virittää itseään niin lopulta alkaa tulos huononemaanTyylejähän on monia, lopputulos tärkein.
Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin hemmetin nälkäisenä. Se on ehdottomasti parhain tekniikka, väline ja mauste.
Millään muulla ei saa yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi. Todeksi osoitettu niin monta kertaa
Siinä ei tarvita kamadoita eikä sudokuita yms härveleitä,
Selitys rosterin korkeammalle painolle löytynee sen tiheydestä, sama pätee myös normaaliin mustaan teräkseen. Valurauta on aika huokoista kamaa ja näin ollen keveämpää samalla ainevahvuudella. Rosteri on kieltämättä huonommin lämpöä johtavaa mutta tällä on merkitystä enemmän keittiössä paistinpannuissa kuin grillaamisessa kuten aiemmin sanottu.No sullahan nyt erikoista valurautaa on. 304 ruostumattoman ominaispaino lienee itse asiassa vähän korkeampi kuin valuraudalla, joten samassa tilavuudessa 304 on painavampaa.
Tuossa >7mm paksuudessa ritilällä alkaa joka tapauksessa olla riittävästi massaa, oli se tehty kummasta matskusta tahansa (edulliset rosteriritilät vain tahtoo olla liian ohuita)
Tämä ei kuitenkaan ole se koko asian ydin, vaan 304 hienous piilee helppoudessa. Ei ruostu, ei tartu, voi raapia/putsata millä vaan teräsharjalla, ja kestää kutakuinkin ikuisesti (sama ei päde noihin emaloituihin valurautaritilöihin, joita mm. Webereissä yleisesti käytetään)
Huippugrilleissä käytetään käytännössä poikkeuksetta ruostumatonta ritilöissä. Sekin kertonee jo jotakin.
Niin siis grillaushan lähtee siitä että avataan kalja. Käydään grillillä ja todetaan että jaahas, laitetaan tulille. Juodaan toinen. Sitten käydään katsomassa onko se jo lämmin ja kolmas on mennyt. Välissähän on toki laitettu vaikka ribsit valmiiks ja 6-pack on aika lailla taputeltu kun ribsit pääsee löylyihin.Grillaamiseen auttaa myös pari kaljaa tai lasia viiniä, on rennompi ote ja onnistuneempi lopputulos. Jos liikaa virittää itseään niin lopulta alkaa tulos huononemaan
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.
Noissa fb kamadoryhmissä useasti todettu. Aivan paska. Varaosia ei ole jne. Bonoja tulossa ilmeisesti toukokuun alussa. Suosittelen ehdottomasti. Vakiona kaikki.Tekeekö tällä mitään:
Roadmaster keraaminen grilli
499€ hinta houkuttelisi, mutta onkohan tuossa edes lämpösuojaa, että epäsuora grillaus onnistuu? Ja saakohan tälläiseen edes mitään lisä- tai varaosia?
Bonot kun on loppu ja hinta aikalailla kovempi.
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?
Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.
Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.