Grillit & grillaus

Jerzie

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
09.03.2020
Viestejä
87
Kokemuksia gigantin Nordic Season kaasugrilleistä? Grillausmaailma itselle uutta, ja pitäisi ensimmäinen kaasugrilli hommata, alle 300e hintaan. Saa myös ehdotella parempia vaihtoehtoja tuohon hintaan jos löytyy :)
 
Liittynyt
20.01.2017
Viestejä
253
Maustehylly ammottaa tyhjyyttä ja pitäisi uusia hieman sisältöäkin. Omat mausteet alkaa olemaan niin tuttuja niin mielellään kokeilisi jotain uutta. Itse lähinnä mennyt merisuolaa, eri pippureita ja sitten perus kaupan rubeja ja soosseja.

Eli mitkä on teidän must have mausteet?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
259
Kokemuksia gigantin Nordic Season kaasugrilleistä? Grillausmaailma itselle uutta, ja pitäisi ensimmäinen kaasugrilli hommata, alle 300e hintaan. Saa myös ehdotella parempia vaihtoehtoja tuohon hintaan jos löytyy :)
Ostin aikoinaan gigantista tarjouksesta Nordic Seasonin. Oli kaikki mahdollinen tarvike grillivalosta ja pyörivästä vartaasta mukana n. 300e hintaan. En ostaisi uudestaan. Kahvasta hilseili päällyste ensimmäisen kesän jälkeen (toki gigantti korvasi). Neljä poltilta eli kaasua menee mutta sisällä käytännössä yksi kämmenen kokoinen paikka jossa kunnolla kuuma.
 
Liittynyt
07.12.2016
Viestejä
171
Kokemuksia gigantin Nordic Season kaasugrilleistä?
Tuli hommattua se halvin 3 polttimon grilli 2 vuotta sitten 140€. Ei oo omasta mielestä mikään hirveä rimpula vaikka kevyt onkin, joka toki helpottaa pienellä pihalla siirtelyä.
Grilli oli koko kesän käyttössä useamman kerran viikossa. Kyllä sillä sai kaikki safkat pihvistä parsaan ja makkarasta melooniin väsättyä ihan hyvin 2-6 hengelle. Paristi kun yli 10 kaveria oli kylässä, niin apuna käytin ~15€ pallogrilliä, mikä toimi myös omaan tarpeeseen riittävästi.
Muuton jälkeen grilli on lojunut porukoiden takapihalla, jonka takia viime kesänä sitä tuli ite käytettyä vaan paristi, heidän kesät kun kuluu lähes kokonaan mökillä. Mutta kyllä sillä kaasugrillillä viime sunnuntaina sai vielä äitienpäiväburgerit hyvin kokkailtua eli kestää ainakin pari vuotta eikä ihan itsestään lahoa.
Omaan ostopäätökseen vaikuttivat opiskelijabudjetti ja tieto että tulen käyttämään sitä enemmän vain yhden kesän. 300€ saa varmaan jo jotain parempaa merkkiä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 661
Kokeilkaapa seuraavaa.
Ostakaa ihan naturelleja porsaan kylkiviipaleita. Voi olla että menee "kastikeliha" nimellä. Itse suosin Snelmannia kun ovat sopivan paksuisia.

Laittakaa siivut grilliin mahdollisimman kauas lämmöstä, mutta kuitenkin suoralle lämmölle. Itse laitan yläritilälle ja hiilet niin alas kuin mahdollista. Ja teen nämä yleensä ihan grillauksen alussa kun hiilet eivät ole vielä ihan tulikuumia.
Ja sitten vaan rauhassa odottelemaan. Herken päästä siivut on hyvin epäilyttävän näköisiä ja vaalen harmaita ja keitetyn näköisiä. Älä hättäile. Anna olla vaan ja kääntelet välillä. Hetken päästä ne alkavat jo ruskistua ja muistuttamaan pekonia. Kääntele usein. Kun ovat kauttaaltaan ruskeita ja pekonin näköisiä ja RAPEITA niin ovat valmiita. Ei tarvita mitään muuta kuin suolaa päälle ja ääntä kohden. On kyllä niin hyvää että pekonit jää kauas kakkoseksi.

Tärkeitä tuossa on se että ei laita liian kuumalle noita eikä hättäile. Liian kuumalla ruskistuuvat ja valmistuvat nopeammin, mutta sattavat jäädä sitkeisi ja päältä ruskeisksi ja rapeiksi mutta sisältä ovat liian "lihaisia".

Näitä tulee yleesä grillauksen alussa tehtyä naposteltavasksi. Voi tehdä myös paistinpannulla sisälläkin mutta rasvaa roiskuu ja kauhee käry. Grillissä tuleevat siististi.

Suosittelen kokeilemaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
300
Joo kyljestä tulee kyllä hyvää samalla reseptillä kuin ribseistäkin. Kypsennetään hitaasti ja lopuksi vähän väriä pintaan :)
Kylkeä saa lihatiskistä grillikaudella ihan palanakin ja sen voi vaikka esikypsentää vaikka uunissa.
 
Liittynyt
28.12.2017
Viestejä
86
Maustehylly ammottaa tyhjyyttä ja pitäisi uusia hieman sisältöäkin. Omat mausteet alkaa olemaan niin tuttuja niin mielellään kokeilisi jotain uutta. Itse lähinnä mennyt merisuolaa, eri pippureita ja sitten perus kaupan rubeja ja soosseja.

Eli mitkä on teidän must have mausteet?
Kiinnostaisi myös kuulla, miten raati maustaa grilliherkut. Omat musthavit, suolan ja pippurin (mylly) lisäksi, on oikeastaan valkosipuli, tuoreyrtit, chili ja sitruuna & lime. Tykkään tehdä salsa verde tai chimichurri tyyppisiä ”sooseja”, joilla maustan grillatun ja siivutetun punaisen lihan. Nam...
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
427
Perus oma dippi valkosipuliystäville grilliruokien kylkeen...2 Olympiasulatejuustoa, 1 kermaviili, 1 kok valkosipuli murskattuna sekaan. Sähkövatkaimella tasaiseksi ja eiku nauttimaan! Toimii biffin päällä, leivän päällä, dippinä, salaatin kanssa etc.....Tuohon on joskus lisätty sitten vielä naga chiliäkin.
 
Liittynyt
30.11.2018
Viestejä
161
Paprika ja savupaprika tuo kivasti väriä ja makua, valkosipuli- ja sipulijauheilla saa tasaisemmin maun pintaan kuin tuoreilla versiolla, chili- ja cayennejauhe antaa potkua ja yrteillä (tuoreet jos muistaa ostaa, kuivatut jos ei muista) voi muuttaa makua miten itse tykkää. Kokeilemalla selviää parhaiten mistä itse tykkää, eivät ne pienet maustepurkit niin kalliita ole, etteikö niitä voisi muutaman ylimääräisenkin ottaa mukaan kun kaupassa käy.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Komposiitti jos hintaero myöskään täytöissä ei ahdista.
Näet ilman vaakaa paljonko kaasua on jäljellä ja mukavampi kantaa. Suosittelen kahta pulloa, oli ne sitten pelti tai komposiitti, koska se kaasu loppuu kuitenkin väärään aikaan..
 

aceone

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.12.2016
Viestejä
40
Onko noissa halpakauppojen isommissa pallogrilleissä mitään todellista vikaa Weberiin verrattuna.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Piti oikein katsoa mikä se kaasunhinnan ero on, katsoin vain Puuilosta mutta saman suuntaista se ero lienee muuallakin.
11kg teräspullolla kaasulle tulee hintaa 1,8€/kg ja 10kg komposiitin kanssa 2,69€/kg.
Komposiittipullot pitää tarkistaa/katsastaa usemmamin kuin peltipullot, niin siitä tulee ainakin osa hintaerosta. Tarkastuksista ei kuluttajan tarvitse välittää.
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
49
Ostin viime viikolla Masterbuilt Gravity Series 560 hiiligrillin. Tähän astiset kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia ja grilli vastaa markkinointipuheita. Siinä yhdistyy hiiligrillin savuaromi, pellettigrillien helppous, kaasugrillien nopeus ja kaikkien grillien laaja lämpötilaskaala. Sytyttäminen edellyttää vain hiilisäiliön täyttämisen, sytytyskiepin sytyttämisen ja lämpötilan asettamisen. Lämpötila nousee nopeasti kuten kaasugrillissä ja grilli huolehtii sen jälkeen lämpötilasta kuten pellettigrillit niin kauan kuin hiiliä on säiliössä.


Positiivista:
-ensimmäinen grilli, jolla on helppo tehdä kaikkea: ruskistaa, grillata ja savustaa 65-370C välillä
-hiiligrillin savuaromi, tosin tällä tulee miedompi "hiilisavun maku" kuin aiemmilla hiiligrilleilläni - tämä johtunee siitä, että olen aina aloittanut grillaamisen liian hätäisesti ja "hiilisavun maku" on todellisuudessa epäpuhtaan palamisen kreosootteja yms. (tämä kokemus perustuu vain yhteen kertaan hampurilaisten grillaamisesta tällä uudella grillillä)
-pääsee helposti korkeisiin lämpötiloihin ja ruskistaa hyvin, viime viikonlopulla ulkolämpötila lähellä nollaa ja grillillä pääsi helposti 350C ja entrecotepihvit ruskistuivat erinomaisesti
-nopea lämpötilan nousu ja todella nopea lämpötilan palautuminen kannen avaamisesta
-pizzat kokeiltu, toistaiseksi ilman pizzakiveä "ylähyllyllä", erinomainen ja rapea lopputulos
-lämpötilan säädön helppous, tosin aivan sama onnistuu perinteisilläkin hiiligrilleillä, mutta edellyttää ilmanottoaukkojen säädön ja säätilan vaikutusten opettelua ja samaan nopeaan responsiivisuuteen pääseminen edellyttää erillistä puhallinta esim. kamadoissa
-grillissä tarkka lämpömittari, jolla säätää lämpöä ja paistomittari erikseen (yksi tuotteen mukana, neljä enintään)
-hiilien seassa voi polttaa puupalikoita, todennäköisesti toimii jopa pelkillä puupalikoilla, joten savua saa riittävästi matalassa ja pitkässä savustuksessa - tulevana viikonloppuna testiin menee ribsien savustus 4-5 tuntia
-hiilien lisääminen kesken pitkän savustuksen ei edellytä savustustilan kannen avaamista, lihojen pois ottamista ja muuta välppäämistä
-sammuu todella nopeasti - säästää hiiliä

Negatiivista:
-melko kallis, mutta hinta on suhteellista - suunnilleen samaa kuin keskihintainen kaasugrilli, pellettigrilleistä saa maksaa jopa kolme kertaa enemmän
-kestävyys on vielä kysymysmerkki, ei kuitenkaan vaikuta ihan räpsyltä vaan kestänee muutaman vuoden hyvällä pidolla
-grillaus on kokonaan epäsuoraa, vaikka 350C lämpötilassa paistoalan alle ylettyykin tuli ja tippuva rasva aiheuttaa pieniä liekkejä - todella kuumaan yli 400C grillaukseen ja suoraan hehkuvien hiilien säteilylämpöön hiiligrilli on edelleen paras
-vaatii sähköä, grillin liitosjohto vaikuttaa heikolta eikä ole roiskevesitiivis
-tuhkaa pöllyää hieman grillaustilaan - sama ongelma kaikissa hiiligrilleissä, jotka käyttävät lisäpuhallinta
-oman arvion mukaan pellettigrilli on hieman edullisempi käyttää

Yhteenveto:
-olen henkilökohtaisesti tyytyväinen kevyenä harrastelijana; aikaisemmat grillit ja härpäkkeet ovat Bradley digital -smoker, Traeger Timberline -pellettigrilli ja kamadogrilli (Masterbuilt kattaa lähes kaikki aikaisemmat, poislukien Bradleyn vielä alemmat lämpötilat ja kylmäsavustuksen)
-kaikille, jotka haluavat vaihtaa hinnakkaan kaasugrillin helppokäyttöiseen hiiligrilliin
-kaikille ensimmäisen grillin ostajille, joille hinta ei ole ongelma
-kaikille pellettigrilliä harkitseville, olisin hankkinut pelkästään tämän, jos pari vuotta sitten olisi ollut markkinoilla
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
938
Onko noissa halpakauppojen isommissa pallogrilleissä mitään todellista vikaa Weberiin verrattuna.

No esim kaikki oleelliset ominaisuudet. Pitäisi varmaan värkätä tähän ketjuun joku FAQ, kun kukaan ei kuitenkaan ikinä ja jaksa lukea mitä samoista aiheista on keskusteltu jo kymmeniä kertoja.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
259
Arvon nyt kahden kamadon välillä: Kamado Bono Grande Limited vai sitten pienempi BGE L. Kaasugrilli on usein täynnä grillattavaa joten tuo isompi koko Bonossa voisi olla etu. Toki jos sattuukin olemaan vähemmän grillattavaa niin taitaa vaatia turhan paljon hiiliä? BGE on toki hieman arvokkaampi mutta ilmeisesti sitten ikuinen. Mihin tässä nyt kannattaisi päätyä ekan kamadon kanssa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
BGE:n hintaan saat heitettää toista sataa lisää, että saat perustarvikkeet sen kaveriksi, mitkä Bonossa tulee mukana. Orkkis BGE osilla useamman satasen. Hiiliä voi käyttää uudelleen ihan hyvin. Säästyneillä rahoilla pikku kamado kaveriksi :)
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
259
BGE:n hintaan saat heitettää toista sataa lisää, että saat perustarvikkeet sen kaveriksi, mitkä Bonossa tulee mukana. Orkkis BGE osilla useamman satasen. Hiiliä voi käyttää uudelleen ihan hyvin. Säästyneillä rahoilla pikku kamado kaveriksi :)
Onhan tuossa toki vielä hintaeroa ~400e mutta ikuista olisi hakusessa. BGE:lle tulisi varmaan väsättyä pöytä. Bonossahan on nuo pienet sivupöydät mutta tiedä kauanko ne kestää (takuu vuosi).
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
312
IMG_20200519_195644.jpg

Tollasen ostin honkkarista. Hintaa oli 150e ja honkkarin tuotteeksi ihan pätevän oloinen. Ekalla kerralla valmistyi savustettuja katkarapuja ja saslikkia. Jälkimmäistä tehdessä tuli käytettyä kaikkia kolmea valmistusmenetelmää.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
55
Asun puisessa luhtitalossa ensimmäisessä kerroksessa. Meillä on terassi ja todella pieni muutaman neliön takapiha. Lisäksi autokatoksen yhteydessä on pieni huoneistokohtainen varasto.

Nyt kiinnostaisi kaasugrillin hankinta, mutta on jäänyt hieman epäselväksi miten niihin suhtaudutaan yleensä tällaisissa asunnoissa.
Mikäli grillin itsessään laittaisi tuohon pihaan niin silloin varmaan sen kieltäminen on melkein mahdotonta? Vaan miten kaasupullon säilytyksen laita? Onko vakuutusyhtiöllä sanansa sanottavana mikäli kaasupullo on jatkuvasti terassilla tai vaihtoehtoisesti taloyhtiöllä paloturvallisuuteen vedoten mahdollisuus valittaa? Entä miten pullon säilytys autojen lähellä varastotilassa? Kyseisessä varastorakennuksessa ei ole siis ihmisiä ja tuuletustakin on jonkin verran, kun se ei ole täysin umpinainen.

Isännöitsijältähän tämä varmiten selviää, mutta kiinnostaisi tietää ensin miten "yleensä", kun isännöitsijänä on vanhempi mies joka välillä menee omia teitään..
 

snappa

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
39
itse kaipaisin kipeesti jotain pottureseptejä, tällä hetkellä teen pihvien pariksi joko soijaperunat tai kermaperunat, olis kiva ku olis joku kolmaskin vaihtoehto:)
foliovuokaan esim. mummon pariisinperunoita, tai vaikka napakoiksi keitettyjä pieniä uusia perunoita ilman kuoria, ja melko reippaasti Pirkan vihreää pestoa (tämä siksi, koska on öljyistä). Vuoka grilliin aluksi melko kuumaan kohtaan, ja satunnaista pyörittelyä samalla kun grillailee lihoja.

Menee oivallisesti monenlaisten lihojen seurana :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 661
foliovuokaan esim. mummon pariisinperunoita, tai vaikka napakoiksi keitettyjä pieniä uusia perunoita ilman kuoria, ja melko reippaasti Pirkan vihreää pestoa (tämä siksi, koska on öljyistä). Vuoka grilliin aluksi melko kuumaan kohtaan, ja satunnaista pyörittelyä samalla kun grillailee lihoja.

Menee oivallisesti monenlaisten lihojen seurana :tup:
Muuten sama mutta esikeitettyinä ja myös esikeitettyjä porkkanoita ja sipulia. Kaikki foliovuokaan, paljon voita ja yrttejä ja sitten savustaa koko komeuden samalla kun savustaa muutakin.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Lisää vaan vinkkejä jos löytyy.
Voikohan ton vihreen peston vaihtaa punaiseen vai onko vihreä öljyisämpää tms, kun ei itelle tuo vihreä uppoa?
 

snappa

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
39
Lisää vaan vinkkejä jos löytyy.
Voikohan ton vihreen peston vaihtaa punaiseen vai onko vihreä öljyisämpää tms, kun ei itelle tuo vihreä uppoa?
Kokeilemallahan tuo selviää. Kuten yleensäkin kokkailussa, harvoin testailemalla täysin metsään menee, kun pitää järjen vain päässä :tup:. Helpostihan tuota voisi modata vaikka ihan vaan laittamalla vuokaan perunoiden seuraksi öljyä ja reippaat mausteet, tällöin paistetut perunat imee mukavasti grillin makua.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Kokeilemallahan tuo selviää. Kuten yleensäkin kokkailussa, harvoin testailemalla täysin metsään menee, kun pitää järjen vain päässä :tup:. Helpostihan tuota voisi modata vaikka ihan vaan laittamalla vuokaan perunoiden seuraksi öljyä ja reippaat mausteet, tällöin paistetut perunat imee mukavasti grillin makua.
Tuota itse juuri teen, lisäksi pistän soijaa, ja toinen mitä teen on kermaperunat, niin etsin jotain mikä ei maistuisi just noilta mun ”soijapotuilta” :D

Pistättekö muuten sen perunafolionyytin kiinni päältä vai auki kun teette grillissä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 661
Tuota itse juuri teen, lisäksi pistän soijaa, ja toinen mitä teen on kermaperunat, niin etsin jotain mikä ei maistuisi just noilta mun ”soijapotuilta” :D

Pistättekö muuten sen perunafolionyytin kiinni päältä vai auki kun teette grillissä?
Auki ehdottomasti että pintaan tulee paahtoa ja rapeutta.
 

snappa

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
39
Tuota itse juuri teen, lisäksi pistän soijaa, ja toinen mitä teen on kermaperunat, niin etsin jotain mikä ei maistuisi just noilta mun ”soijapotuilta” :D

Pistättekö muuten sen perunafolionyytin kiinni päältä vai auki kun teette grillissä?
nuo pestoperunat teen foliovuoassa, en lainkaan nyytissä.
 

Fox-x

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
847
Lisää vaan vinkkejä jos löytyy.
Voikohan ton vihreen peston vaihtaa punaiseen vai onko vihreä öljyisämpää tms, kun ei itelle tuo vihreä uppoa?
Jos ei pesto uppoa, kannattaa kokeilla harissatahnaa+öljyä. Öljyllä notkistaa tahnaa ja sekoittaa perunoihin ja kovaa paahtoa. Toimii :cool2:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Nyt on Weber Master Touch koottuna ja hiilet sytytettynä, nyt on kyllä pakko olla vähän pettynyt, tuo falskaa ilmaa kannen alta vielä pahemmin kuin 5 kertaa halvempi mustang pallogrilli, ja kaikenkukkuraksi se mun oston syy oli juuri toi, että saisi hiilet tukahdettua lopuksi :cry:
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 611
Nyt on Weber Master Touch koottuna ja hiilet sytytettynä, nyt on kyllä pakko olla vähän pettynyt, tuo falskaa ilmaa kannen alta vielä pahemmin kuin 5 kertaa halvempi mustang pallogrilli, ja kaikenkukkuraksi se mun oston syy oli juuri toi, että saisi hiilet tukahdettua lopuksi :cry:
Joko viallinen tuote tai väärin kasattu. Oma Weberi tukahduttaa hiilet todella hyvin.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
938
Nyt on Weber Master Touch koottuna ja hiilet sytytettynä, nyt on kyllä pakko olla vähän pettynyt, tuo falskaa ilmaa kannen alta vielä pahemmin kuin 5 kertaa halvempi mustang pallogrilli, ja kaikenkukkuraksi se mun oston syy oli juuri toi, että saisi hiilet tukahdettua lopuksi :cry:
Ei varmasti falskaa, ellei ole viallinen.
 

Tim Apple

Amazing!
Tukijäsen
Team Apple
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
716
Ei falskaa, jos toimii oikein. Aina tukahduttamalla lopetan grillaamisen.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Ei varmasti falskaa, ellei ole viallinen.
Kannen sivulta nousee aivan saatanasti savua kun grilli on päällä, ja kun kantta painaa sivulta niin klonksuu tosi reilusti, eli ei ole joka puolelta kiinni rungossa.

Ja tuota ei ole mahdollista koota väärin, kolme ruuvia koko paskassa ja ne ei voi vaikuttaa tohon mitenkään, kaikki muuhan siinä vaan painetaan paikalleen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Kannen sivulta nousee aivan saatanasti savua kun grilli on päällä, ja kun kantta painaa sivulta niin klonksuu tosi reilusti, eli ei ole joka puolelta kiinni rungossa.

Ja tuota ei ole mahdollista koota väärin, kolme ruuvia koko paskassa ja ne ei voi vaikuttaa tohon mitenkään, kaikki muuhan siinä vaan painetaan paikalleen.
Ei ole normaalia Weberille. Viallinen yksilö jos falskaa noin paljon.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
848
Onko se kansi kiero, saatko tsekattua laskemalla kannen esim. jonkun laajemman tasaisen pinnan päälle, pöydälle tms?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Tuota olin sanomassakin, että käyttöä vaan ja jättää ne puhdistukset ja puhdistusaineet väliin. Toki ennen kuin grillattavat lyö ritilälle, niin harjalla vähän pyyhkäsee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Ei itsellä kyllä vuotanut edes uutena tippaakaan savua kannen välistä, aivan hitusen kannen ilma-aukosta mutta ei välistä. Vaikka on aika hc savustussessioita tullut tehtyä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Ei itsellä kyllä vuotanut edes uutena tippaakaan savua kannen välistä, aivan hitusen kannen ilma-aukosta mutta ei välistä. Vaikka on aika hc savustussessioita tullut tehtyä.
Itsellä tulee kahdelta sivulta aivan törkeän paljon, sen huomaa sytytysvaiheessa aivan selvästi (tulee liki yhtä paljon kun täysin avonaisesta ilma-aukosta) mutta myös ihan kypsennysvaiheessakin.
 
Liittynyt
28.01.2017
Viestejä
853
Asun puisessa luhtitalossa ensimmäisessä kerroksessa. Meillä on terassi ja todella pieni muutaman neliön takapiha. Lisäksi autokatoksen yhteydessä on pieni huoneistokohtainen varasto.

Nyt kiinnostaisi kaasugrillin hankinta, mutta on jäänyt hieman epäselväksi miten niihin suhtaudutaan yleensä tällaisissa asunnoissa.
Mikäli grillin itsessään laittaisi tuohon pihaan niin silloin varmaan sen kieltäminen on melkein mahdotonta? Vaan miten kaasupullon säilytyksen laita? Onko vakuutusyhtiöllä sanansa sanottavana mikäli kaasupullo on jatkuvasti terassilla tai vaihtoehtoisesti taloyhtiöllä paloturvallisuuteen vedoten mahdollisuus valittaa? Entä miten pullon säilytys autojen lähellä varastotilassa? Kyseisessä varastorakennuksessa ei ole siis ihmisiä ja tuuletustakin on jonkin verran, kun se ei ole täysin umpinainen.

Isännöitsijältähän tämä varmiten selviää, mutta kiinnostaisi tietää ensin miten "yleensä", kun isännöitsijänä on vanhempi mies joka välillä menee omia teitään..
Ihan hyvin voit säilyttää kaasun siellä terassilla tai viedä lukittuun varastoosi halutessasi. Yhteistiloissa ei saane säilyttää. Kerrostaloasunnossakin voi säilyttää 25kg nestekaasua.
Älä erehdy kysymään isännöitsijältä mitään vaan laitat grillin pihalle ja thats it.

Mulla on kaasugrilli kerrostaloparvekkeella ja se on täysin luvallista. Hiili- ja kertakäyttögrillit on kielletty, kun ne ovat ns. avotulta.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
276
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.11.2018
Viestejä
305
Nyt on Weber Master Touch koottuna ja hiilet sytytettynä, nyt on kyllä pakko olla vähän pettynyt, tuo falskaa ilmaa kannen alta vielä pahemmin kuin 5 kertaa halvempi mustang pallogrilli, ja kaikenkukkuraksi se mun oston syy oli juuri toi, että saisi hiilet tukahdettua lopuksi :cry:
Onko kyseessä saranoitu kansi vai perinteinen? Saranoiduissa on ainakin ollut ongelmaa vuotamisen kanssa ja siitä pääsee eroon saranaa säätämällä. Omani ei vuoda juuri ollenkaan kannen välistä ja briketit sammuu tarvittaessa
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Onko kyseessä saranoitu kansi vai perinteinen? Saranoiduissa on ainakin ollut ongelmaa vuotamisen kanssa ja siitä pääsee eroon saranaa säätämällä. Omani ei vuoda juuri ollenkaan kannen välistä ja briketit sammuu tarvittaessa
Perinteinen master touch, tuo kun motonetissä on myynnissä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 200
Onkohan mitään mahista et motonet suostuis antaan uuden kannen ettei tarttis uusiksi koota koko grilliä...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 424
Viestejä
4 161 029
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom