Grillit & grillaus

Ihan motonetistä on tullut ostettua noita Weberin paloja. Vaikka se ~10€/1.5kg kuulostaa paljolta, niin sillä määrällä savustaa aivan tolkuttoman määrän lihaa. Kuiva puu kun ei paina juuri mitään.

Tämä on kyllä totta. Heitin 1,5 kg Landmannin hikkoripaloja weberin 8 kg brikettisäkin mukana Masterbuilt GS560:een. Meni ehkä liikaa, mutta tuli aivan h***tin hyvät ribsit ja nyt ihmettelen, että mihin enää tarvii pellettigrilliä.
 
Minulla on E-5750 ja siinä kyllä tuo teline oli mukana.
Ei tuossa motonetin weberissä sitä ainakaan tullut, sehän on tuo 2018 versio.
Weberin grillien erot
Tuolta sivulta ei edes löydy mitään 5750 mallia erikseen niin oletin että se on nimenomaan tuo 2018 versio.

Esim k-raudan weberin master touch on 2019 special edition, siinä on rosterinen ritilä ja tulee igrill mittariteline mukana, perus master touchista puuttuu molemmat.
 
Ei tuossa motonetin weberissä sitä ainakaan tullut, sehän on tuo 2018 versio.
Weberin grillien erot
Tuolta sivulta ei edes löydy mitään 5750 mallia erikseen niin oletin että se on nimenomaan tuo 2018 versio.

Esim k-raudan weberin master touch on 2019 special edition, siinä on rosterinen ritilä ja tulee igrill mittariteline mukana, perus master touchista puuttuu molemmat.
Eli ilmeisesti näistä on nyt myynnissä useampaa versiota, joista pitää tarkkaan lukea mitä saa, vaikka verionumero olisi sama:
"perus E-5750":
2018-mallissa ei mittarinpidikettä ja pinnoitettu ritilä
2019-mallissa mittarinpidike mukana ja pinnoitettu ritilä
K-raudan erikoisversio (mitä ei ole mitenkään ainakaan nettisivuilla merkitty):
mittarinpidike mukana ja rosterinen ritilä
 
Eli ilmeisesti näistä on nyt myynnissä useampaa versiota, joista pitää tarkkaan lukea mitä saa, vaikka verionumero olisi sama:
"perus E-5750":
2018-mallissa ei mittarinpidikettä ja pinnoitettu ritilä
2019-mallissa mittarinpidike mukana ja pinnoitettu ritilä
K-raudan erikoisversio (mitä ei ole mitenkään ainakaan nettisivuilla merkitty):
mittarinpidike mukana ja rosterinen ritilä
Kävin paikalla katsomassa ja kyl siellä hintalapussa juuri lukee se special edition, kaikki 2019 mallit käsittääkseni on niitä special editioneita.
Ja tosiaan 2018 malli ei ole se pinnoitettu ritilä vaan vanhempi ohuempi.
 
Jalallinen tukeva hiiligrilli ei ole lain tarkoittamaa avotulta. Jos on niin surkea pallogrilli, että se kaatuu tuulessa, niin se saatetaan laskea avotuleksi, mutta yleisesti ottaen maasta irti olevia grillejä ei katsota avotuleksi.

Pelastuslain esitöiden mukaan "
Säännöksen tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä, tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuja tulisijoja sekä edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa
kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan säännöksessä tarkoitetuksi kielletyksi avotulen teoksi tulipalovaaran ollessa ilmeinen."

Tuosta vielä aluepalomestarin tulkinta aiheesta: "Kunhan järki pysyy kädessä, voi esimerkiksi pallogrilliä käyttää myös metsäpalovaroituksen aikaan."
Ok, kiitos tarkennuksesta. Hiiligrilli kyllä varmasti aiheuttaa kaasugrilliä enemmän polemiikkia parvekkeella. Pihalla, vaikka olisi kuinka pieni, en näe itsekään mitään estettä.
 
Tyhmä kysymys, mutta saako nestekaasua säilyttää grillin vieressä, jos letku on kytkettynä molemmista päistä? Kaasupullon venttiili on luonnollisesti kiinni.
 
Tyhmä kysymys, mutta saako nestekaasua säilyttää grillin vieressä, jos letku on kytkettynä molemmista päistä? Kaasupullon venttiili on luonnollisesti kiinni.
Ei saisi olla suoraan auringossa se pullo.
Itselläni oli kaasupullon kanssa niin että talon seinää vasten oli pullo ja siinä edessä grilli, etelä oli suoraan grillin edessä niin pysyi pullo hyvin varjossa.
Siihen voi myös askarrella esim puusta jonkun pienen "kotelon" joka antaa varjoa.

(En tiedä voiko suomen lämmöissä olla tosta oikeaa vaaraa, mutta tuo on suositus).

Siitä letkun kiinni pitämisestä ei tosiaan erikseen mitään haittaa ole.
 
Ei saisi olla suoraan auringossa se pullo.
Itselläni oli kaasupullon kanssa niin että talon seinää vasten oli pullo ja siinä edessä grilli, etelä oli suoraan grillin edessä niin pysyi pullo hyvin varjossa.
Siihen voi myös askarrella esim puusta jonkun pienen "kotelon" joka antaa varjoa.

(En tiedä voiko suomen lämmöissä olla tosta oikeaa vaaraa, mutta tuo on suositus).

Siitä letkun kiinni pitämisestä ei tosiaan erikseen mitään haittaa ole.
Ei noi pullot ole auringosta millään. Ei pysty kuumentaa niin paljon että olis räjähdysvaaraa tai muuta. Pitää olla vähintään tulipalo ja vissiin silloinkin se on kaula mikä on vaarassa.
 
Ei noi pullot ole auringosta millään. Ei pysty kuumentaa niin paljon että olis räjähdysvaaraa tai muuta. Pitää olla vähintään tulipalo ja vissiin silloinkin se on kaula mikä on vaarassa.
Juu mutta jos pullon ulkopinta lämpiää 50 asteeseen niin se venttiili puskee varoiksi kaasut ulos.
Itselläni ainakin se pullon pinta kerran kun hellepäivänä unohtui ulos aurinkoon oli ihan helvetin kuuma.
 
Suositus tosiaan on, ettei auringon paahteeseen jätettäisi, aivan kuten kaikilla painepakkauksilla. Grillin letkussa se saa olla kiinni, se ei ole mikään erikoistilanne.
 
Mutta joo, kypsä kana on eriasia kuin ylikypsä kana oli se pointti.

Tämä! Lähes joka kerta kun vanhemmat immeiset tai eräs samassa taloudessa asuva nainen on tehnyt "varmasti kypsää" kanaa. En tiiä kumpi on pahempi ylikypsä kana vai nauta, ehkä nauta kun on sen verran kalliimpaa ostaa. Mieluummin uhraa hyvissä ajoin suikaleet/fileen puoliksi ja katsoo onko punertavaa selvästi havaittavissa. Jos pitää tarkkaan tihrustaa, niin silloin se on varmasti juuri hyvä!
 
Weber S-210 tänää haettu ja kasattu. Kyllä miellyttävän jytkyn oloinen laitos on.
Entiseen halppis(200e mikä lienee) grilliin verrattuna huomattavasti isompi grillausalue vaikka siinäkin oli kaksi poltinta.
Lisäksi weber vaikuttaa umpinaisemmalta, niin lienee tasaisempaa lämpöä saattaa olla luvassa.
 
Juuri kävin hakemassa jälleen ko. brikettejä. Ovat kyllä mainioita hintaisekseen.
Moni kehuu... mikä näistä tekee hyviä brikettejä? Ei haise oudolle, palaa pitkään vai onko hinta vain niin halpa ja odotusarvo matalalla, että ei voi kuin yllättyä positiivisesti joka kerta? :)
 
Juuri kävin hakemassa jälleen ko. brikettejä. Ovat kyllä mainioita hintaisekseen.
Weberin brikettejä ei ole ollut tarjouksessa pariin vuoteen, paras hinta mitä nähnyt niin 8,90€ säkki. Tuolloin niitä tarttui mukaan vaatimattomat 17 säkkiä.
Motonetin brikettejä käyttänyt nyt parivuotta ja enemmän kuin tyytyväinen. Hain kesän karkeloihin 10 säkkiä!
 
Moni kehuu... mikä näistä tekee hyviä brikettejä? Ei haise oudolle, palaa pitkään vai onko hinta vain niin halpa ja odotusarvo matalalla, että ei voi kuin yllättyä positiivisesti joka kerta? :)
Palaa tasaisesti, ei savuta, ei haise miltää, on sopivan kokoisia jne. Kokeile Rainbow brikettjä niin osaat arvostaa kunnon brikettejä..
 
Hieman grillauksen ohi menevä kysymys, mutta mistä hankitte edullisimmin eksoottisemmat savustuspuupalikat, kuten hikkori, mesquite, omena, tammi? 10€/1,5 kg puuta lähentelee jo ribsien kilohintaa ja on mielestäni hieman liian kallista.

Kotimaista leppää saa helposti, tammihalkojakin lienee myynnissä ihan polttopuuksi, itsellä omenapuut on vielä niin nuoria, ettei niillä voi savustaa.

Oletteko kokeilleet koivua? Ulkomaisilla sivustoilla sitä kehutaan vaahteramaiseksi. Kokeilin tuohettomia koivupalikoita, joiden savu oli ihan hyvää, ohuen sinistä aluksi ja lopulta häviten lähes kokonaan. Lämpö oli 175C, grillissä hampurilaisia, täytettyjä sieniä, maissileipää ja papuja. Aromi ei ollut mikään erikoinen, ehkä mineraalinen, ei kuitenkaan hikkorin pekonimainen. Jännää oli se, että valkoinen posliinivuoka otti muutamassa minuutissa tervamaisen melko sitkeästi pysyvän pinnoitteen, joka ei ollut mielestäni nokea. Tällä perusteella koivu savustuspuuna hieman epäilyttää vaikka tuleehan koivuhiillosnuotiossa ihan hyvät makkarat ja tikkukalat jne.
Savustintukusta on tullut tilailtua palikoita.
 
Mökkinaapurilta löytyi ylimääräinen Weberin Spirit, joten voisi testailla kesän ensimmäisiä grillauksia. Ohessa muutama hieman tyhmä kysymys koskien kaasugrillin, tai enemmänkin kaasun oikeaa käyttöä:

- Voiko Weberin grilliin liittää kolmannen osapuolen letkun ja alipainesäätimen, vai pitääkö käyttää ainoastaan Weberin virallista mallia? Tuossa Luciferin letkussa on 30 mbar paine ja 10mm paksuus.

- Naapurin sanojen mukaan letku pitäisi sivellä saippuavedellä erityisesti letkun molemmista päistä, jos kaasua käytettäessä alkaa nousta kuplia pintaan niin kaasu toimii turvallisesti. Pitääkö tämä ohjeistus paikkaansa, ja tuleeko operaatio suorittaa joka kerta kaasua käyttäessä?

- Onko kaasupulloa pakko säilyttää grillin vieressä, vai voiko sen pullon hieman kauemmaksi? Ei viitsisi vääntää letkua turhaan tiukasti kiepille.

- Voiko grilliä käyttää lasitetulla terassilla, vai ainoastaan avoimessa tilassa? Entä pitääkö turvaetäisyys olla joku suuntaan 1 metriä, vai voiko grilliä säilyttää esim. puuaidan läheisyydessä?

- Pitääkö grillin kupu jättää auki esilämmityksen jälkeen, vai voiko pihvit paistaa valmiiksi kupu kiinni?
 
Mökkinaapurilta löytyi ylimääräinen Weberin Spirit, joten voisi testailla kesän ensimmäisiä grillauksia. Ohessa muutama hieman tyhmä kysymys koskien kaasugrillin, tai enemmänkin kaasun oikeaa käyttöä:

- Voiko Weberin grilliin liittää kolmannen osapuolen letkun ja alipainesäätimen, vai pitääkö käyttää ainoastaan Weberin virallista mallia? Tuossa Luciferin letkussa on 30 mbar paine ja 10mm paksuus.

- Naapurin sanojen mukaan letku pitäisi sivellä saippuavedellä erityisesti letkun molemmista päistä, jos kaasua käytettäessä alkaa nousta kuplia pintaan niin kaasu toimii turvallisesti. Pitääkö tämä ohjeistus paikkaansa, ja tuleeko operaatio suorittaa joka kerta kaasua käyttäessä?

- Onko kaasupulloa pakko säilyttää grillin vieressä, vai voiko sen pullon hieman kauemmaksi? Ei viitsisi vääntää letkua turhaan tiukasti kiepille.

- Voiko grilliä käyttää lasitetulla terassilla, vai ainoastaan avoimessa tilassa? Entä pitääkö turvaetäisyys olla joku suuntaan 1 metriä, vai voiko grilliä säilyttää esim. puuaidan läheisyydessä?

- Pitääkö grillin kupu jättää auki esilämmityksen jälkeen, vai voiko pihvit paistaa valmiiksi kupu kiinni?
Ei tarvii olla weberin.
Ei joka kerta, noin kerran vuodessa esim sillon kun ottaa grillin käyttöön.
Voi säilyttää niin kaukana kun letkua riittää, mutta ei suoraan auringossa.
Grillaus tehdään kansi kiinni.


Voisin itsekkin yhden kysymyksen heittää ilmoille:
Missä tilanteissa grillille pitäis pitää suojahuppua päällä?
Meillä on katos mihin grilli raahataan aina grillailun jälkeen, eli on "katto pään päällä", onko tossa kohtaa mitään hyötyä sitä grilliä peitellä?
Weberin pallogrilli siis kyseessä.
 
Viimeksi muokattu:
Voisin itsekkin yhden kysymyksen heittää ilmoille:
Missä tilanteissa grillille pitäis pitää suojahuppua päällä?
Meillä on katos mihin grilli raahataan aina grillailun jälkeen, eli on "katto pään päällä", onko tossa kohtaa mitään hyötyä sitä grilliä peitellä?
Weberin pallogrilli siis kyseessä.

Itsellä grilli on peitettynä talvella, silloin kun grillaaminen ei ole jokaviikkoista puuhaa.
 
Omasta mielestä suojahuppu on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos grilli on kostea/märkä, niin ei se kosteus pääse oikein haihtumaan. Ilman huppua, kuivaa paremmin.

Edit: Ja vielä jos kyseessä on Weberin pallo, ja käyttää alkuperäistä huppua niin en nyt välttämättä pistäisi sitä 70€ (vai paljon se on) siihen. Lopputulema Katoksessa -> ei huppua.
 
Itsellä on kaasugrillit ollut vuosia katoksessa ja aina ottanut tavaksi peitellä kun grilli on jäähtynyt. Onhan se vähän rassaavaa puuhaa, mutta varsinkin siitepölykaudella pysyy paikat paljon puhtaampana ja grilli pysyy hyvässä kunnossa ihan näin ylipäätään. Ensimmäinen halppis Opal, jonka joskus köyhänä poikana ostin, oli päällisin puolin kuin uusi vielä 4 vuoden käytön jälkeen ku jaksoi 2krt vuodessa antaa rakkautta ja tehdä kunnon putsaukset ja peite päälle aina käytön jälkeen.

Ja kyllä tuolla ilma kiertää, ei se kosteus sinne jää. Ainakin kun ostaa mieluummin vähän reilun kokoisen peitteen. Tokmannin BBQ Kingin XL kokoinen peite on muuten hyvä, ei ole kallis mutta todella laadukkaan tuntuinen (jollei ole materiaali muuttunut tässä +3v aikana) ja peitteellä on oikeasti painoa.

E: Tässä nyt kun Tokmannin sivuilta katsoin tuotteen tietoja niin on ilmeisesti eri tuote tuo nykyinen BBQ King peite, tuolla on materiaalipaino vain 160g/m2 ja painoa vähän reilu kilo. Tässä vanhassa taisi olla joku Premium tms. lisäliite nimessä ja materiaali oli jotain +300g/m2. Tämä kyllä oikeasti painaa sen verran ettei kesällä tarvitse helmakiristystä käyttää. Talveksi olen varmuuden vuoksi kiristänyt sen verran ettei pääse karkaamaan kovilla myrskyillä. Verkkokaupassa myytävä Mustangin L-kokoinen peite vaikuttaisi specsien perusteella olevan samanlainen kuin tuo vanha BBQ King. Laadusta en sitten osaa sanoa, kun en sellaista omista.
 
Weber Spirit II olen hankkimassa ja kun suojapeitteistä kyse niin onko heittää nopeasti vinkki laadukkaasta ei Weber suojapeitteestä?
Onko jollain Biltema Motonet Hong Kong jne liikkeeillä laadukkaita eri kokoisia peitteitä?

Jatkokysymys tästä kun kyseinen grilli tulee hankittua niin mitä te hankitte siihen lisäksi? Voi ihan rautalankasta vääntää kaikki lisäosat, toki kaasupullo /letku, mutta onko parila teille ehdoton? Käyttääkö porukka niitä grillialustoja, kertakäyttöisiä /pidempikäyttöisiä jne.
Kaikki tälläiset vinkit hyvä kuulla kun en ole kaasugrillaillut vuosiin.
 
- Naapurin sanojen mukaan letku pitäisi sivellä saippuavedellä erityisesti letkun molemmista päistä, jos kaasua käytettäessä alkaa nousta kuplia pintaan niin kaasu toimii turvallisesti. Pitääkö tämä ohjeistus paikkaansa, ja tuleeko operaatio suorittaa joka kerta kaasua käyttäessä?
Tähän korjauksena, että kuplia ei saa näkyä, koska tällöin letku vuotaa ja vaatii vaihtoa.
 
Eli siis periaatteessa se peite on turha jos grilli on muutenkin katoksessa?
Onhan siitä meinaan oma vaivansa myös sitä pistää aina päälle...
Toi mun peite on jamie oliverin classicin grillin peite, aika painava ja paksu, se oli vappuna kympillä gigantissa tarjouksessa ni ostin pois, sopii täydellisesti tohon weber master touchiin.
 
Eli siis periaatteessa se peite on turha jos grilli on muutenkin katoksessa?
Onhan siitä meinaan oma vaivansa myös sitä pistää aina päälle...
Toi mun peite on jamie oliverin classicin grillin peite, aika painava ja paksu, se oli vappuna kympillä gigantissa tarjouksessa ni ostin pois, sopii täydellisesti tohon weber master touchiin.
Itse käytän peitettä aina vaikka olisikin katoksen alla. Vähentää huomattavasti siitepölyn määrää, jota kertyy peitteelle aina väliin runsaastikin.
 
Itse käytän peitettä aina vaikka olisikin katoksen alla. Vähentää huomattavasti siitepölyn määrää, jota kertyy peitteelle aina väliin runsaastikin.
Mutta onko siitä siitepölystä mitään oikeaa haittaa?
Tuskin se esim ruostumista edistää?
 
Weber Spirit II olen hankkimassa ja kun suojapeitteistä kyse niin onko heittää nopeasti vinkki laadukkaasta ei Weber suojapeitteestä?
Onko jollain Biltema Motonet Hong Kong jne liikkeeillä laadukkaita eri kokoisia peitteitä?
SINI Grillisuojus on halpa ja kestänyt itsellä vuosia taivasalla.
 
Odotteleeko täällä moni Kamado Bonoa tuolta Hallanilta?

Itse pistin varauslistalle aiemmin tuon Kamado Bono Minimon ja pitäisi saapua varastoon ensi viikolla.
 
Itse en ole jaksanut enää peiteillä, ehkä jos/kun siitepöly lisääntyy ja sitten seuraavaksi syksyllä talviteloille.
 
Grilli pysyy parempana ilman peitettä, kun ilma kiertää paremmin, eikä kosteus pääse muhimaan niin pahasti. Itse käytän suojapeitettä suojaamaan linnunpaskalta. Ei tarvitse aina aloittaa grillausta paskan putsaamisella :)
 
Grilli pysyy parempana ilman peitettä, kun ilma kiertää paremmin, eikä kosteus pääse muhimaan niin pahasti. Itse käytän suojapeitettä suojaamaan linnunpaskalta. Ei tarvitse aina aloittaa grillausta paskan putsaamisella :)

Tämä tuli opittua kantapään kautta viime talvena. Keväällä peitteen alta paljastui kamadon homehtuneet puiset sivupöydät. Onneksi lähti kuitenkin pesemällä, kevyellä hionnalla ja öljyämisellä.
 
Meillä tulee mökillä pidettyä nykyään suojapeitettä kun pari vuotta sitten jäi Juhannusgrillaukset välistä grillin oltua varattu. (Talitiaisten pesä)

Pysyy tosiaan merkittävästi puhtaampana siinä samalla. Kanteen palaa kiinni kaikenlainen lika helposti.
 
Weber Spirit II olen hankkimassa ja kun suojapeitteistä kyse niin onko heittää nopeasti vinkki laadukkaasta ei Weber suojapeitteestä?
Onko jollain Biltema Motonet Hong Kong jne liikkeeillä laadukkaita eri kokoisia peitteitä?

Jatkokysymys tästä kun kyseinen grilli tulee hankittua niin mitä te hankitte siihen lisäksi? Voi ihan rautalankasta vääntää kaikki lisäosat, toki kaasupullo /letku, mutta onko parila teille ehdoton? Käyttääkö porukka niitä grillialustoja, kertakäyttöisiä /pidempikäyttöisiä jne.
Kaikki tälläiset vinkit hyvä kuulla kun en ole kaasugrillaillut vuosiin.

Mustang peite s-kokoisena sopii ainakin tuohon Spiritin e-310:en kuin nenä päähän. Alhaalta jää noin 10cm peittymättä.
 
Odotteleeko täällä moni Kamado Bonoa tuolta Hallanilta?

Itse pistin varauslistalle aiemmin tuon Kamado Bono Minimon ja pitäisi saapua varastoon ensi viikolla.

Grande Limited on minulla varauksessa. On kyllä alkanut odotellessa jo mieli kääntyä BGE Largen suuntaan.
 
Grande Limited on minulla varauksessa. On kyllä alkanut odotellessa jo mieli kääntyä BGE Largen suuntaan.
Itsellä täysin sama tilanne. Kun on ollut aikaa asiaa miettiä, niin BGE maksaisi "vain" puolet enemmän mutta olisi takuun puolesta varmemmin ikuinen. Bonossa keramiikalla elinikäinen takuu (Eli niin pitkä kuin maahantuojan firma pysyy pystyssä).
Kamado Joe olisi kyllä myös kiinnostava vaihtoehto. Mistä niitä mahtaisi tällä hetkellä saada edullisimmin?
 
Kamado Joea katselisin ruotsista tai virosta.

On toi Kamado Bono ollut 5v jo olemassa ja omistajana on tunnettu heppu bbq-piireistä.
 
Itsellä täysin sama tilanne. Kun on ollut aikaa asiaa miettiä, niin BGE maksaisi "vain" puolet enemmän mutta olisi takuun puolesta varmemmin ikuinen. Bonossa keramiikalla elinikäinen takuu (Eli niin pitkä kuin maahantuojan firma pysyy pystyssä).
Kamado Joe olisi kyllä myös kiinnostava vaihtoehto. Mistä niitä mahtaisi tällä hetkellä saada edullisimmin?

Jossain kohtaa mietin myös KJ:ta mutta sitten palasin taas BGE:hen kun sain käsiini K-raudasta tuollainen esitekirjasen jota selaillessa alkoi kuola valua.Toisaalta bonossa on 10cm enemmän paistoalaa.
 
Mikähän tollasen simppelin korin nimi on mikä tulee vaan koukuilla kiinni grillin jalkojen väliin?
Kattelin et jossain halpisgrillissä oli tollanen ja olis kätevä weberin pallolle ku sais harjan yms. siihen...
 
En tiedä, mutta

Juu ton tiedän ja aion hommatakkin (vaikkakin tulee aiheuttamaan sen että kannen välistä tulee taas pääsemään savua enemmän), mutta tuo kori olisi tosi kätevä puhdistustavaroille.
Löytyy siis esim motonetin roastmaster grilleistä vakiona:
Kuva

Ja joo tossa ei ole koukuilla kiinnitys mutta näin sellaisen grillin missä oli, kun ne jalathan levenee alaspäin niin sillä tavalla pysyy kiinni.
 
Mä meinasin tänään taas kokeilla tehdä beer can chickeniä, viimeksi tuli paljon nootti että tein liian kovalle lämpötilalle (82 astetta) niin mihis lämpöön se nyt sit kannattaisi pistää ja kannattaako pistää sen jälkeen vielä folioon hautumaan?
Kannattaako sitä voidella jollain paiston aikana?

Mutta sitten se tärkein kysymys:
Kun esim citymarketin tai prisman tiskiltä ostaa grillatun broilerin, niissä on se pinta sellainen oranssi, niin millähän se on oikein maustettu?
Ei meinaan viimeksi tullut tippaakaan saman makuista kuin mitä nuo ovat ja se jäi aika paljon harmittamaan, kun juuri niistä tiskien valmiiden broilereiden mausta pidän...

Pelkkä paprika se ei ainakaan ole koska se kana mitä tehtiin viimeksi oli paprikalla maustettu.
 
Mä meinasin tänään taas kokeilla tehdä beer can chickeniä, viimeksi tuli paljon nootti että tein liian kovalle lämpötilalle (82 astetta) niin mihis lämpöön se nyt sit kannattaisi pistää ja kannattaako pistää sen jälkeen vielä folioon hautumaan?
Kannattaako sitä voidella jollain paiston aikana?

Mutta sitten se tärkein kysymys:
Kun esim citymarketin tai prisman tiskiltä ostaa grillatun broilerin, niissä on se pinta sellainen oranssi, niin millähän se on oikein maustettu?
Ei meinaan viimeksi tullut tippaakaan saman makuista kuin mitä nuo ovat ja se jäi aika paljon harmittamaan, kun juuri niistä tiskien valmiiden broilereiden mausta pidän...

Pelkkä paprika se ei ainakaan ole koska se kana mitä tehtiin viimeksi oli paprikalla maustettu.
Curry, broilermauste, paprika ja grillimauste. Ja jos haluaa väriä visuaalisuuden takia niin pari pisaraa punaista elintarvikeväriä marinadin joukkoon.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 823
Viestejä
4 517 752
Jäsenet
74 482
Uusin jäsen
nup
Back
Ylös Bottom