Grillit & grillaus

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 394
Mahtaako toi etu tulla nettitilaukseen heti jos tilais netistä ja valkkais et nouto myymälästä, on näköjää paskasti auki myymälät nyt pari päivää :(
Tuosta ei kyllä ole tietoa, että saako sen laitettua. Liity ja kokeile, jos ei onnistu, niin sitten myymälästä. Toisaalta maksunhan taisi voida hoitaa myymälään, niin taitaahan se onnistua. Jos tavaraa on omassa myymällässä, niin mielestäni hoitavat keräilyn sieltä, ettei joudu sitä toimitusta toisesta myymälästä/varastosta odottamaan.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 840
Taloon.comissa alennuksessa

Tuli tuollainen pistettyä tilaukseen samalla kun tilasin terassilautaa sen alle.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 354
Eikös tuo motonetin ole täsmälleen sama malli ku tuo taloon.com tarjouksessa oleva?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 354
Gigantissa aika kovia grillaus tarjouksia, välineistä.
Ei noista varras systeemeistä varmaan mikään master touchiin kävisi?
Itse tilasin ton jamie oliver classic hupun grillille, vois olettaa että se master touchin päälle menee?
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 324
Itse hain tuon mätänetin weberin. Kaslerit ja makkarat meni sisäänajona. Huomenissa voikin ladata ribsit sisään.

Kuhan nyt tulee sinuiksi tuon lämmönsäädön kanssa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
499
Ja miten pitkä takuu weberillä on esim tuhka-astiaan?
En ota kantaa takuuseen, mutta ei tuhka-astia näytä vielä minkäänlaista kulumisen merkkiä 6 vuoden käytön jälkeen. Alumiiniä kaiketi on, eikä sinne mee juuri koskaan kuumaa tavaraa. Ritilät menee neljässä vuodessa vaihtoon, nyt hajosi kannen nostokahva, mutterit syöpyivät. Varaosana uudet tilalle ja kovaa grillausta. Tosin kun grilli on yli kymmenvuotias seuraavalla huoltokerralla, niin sitten kyllä uusi tilalle.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
277
Auplexin 18" kamado ollut käytössä nyt jonkun aikaa ja olen ollut ihan tyytyväinen. Tuntuu kaikinpuolin laadukkaalta ja pitää lämpötilan tasaisena. Takuuajalla ei itselleni ole niin väliä kun en kuitenkaan jaksaisi alkaa väittelemään maahantuojan kanssa siitä oliko syy käyttäjässä vai ei jos esim keramiikka halkeaa.

600e tuntuu kyllä siinä mielessä noista Auplexin kamadoista aika ryöstöhinnalta, kun tietää että alibabassa/tukussa niiden hinta on 250e luokkaa. Omani sain onneksi hyvästä tarjouksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
158
Nykyään ei ole järkeä hankkia auplexia tuolla hinnalla, kun sillä alkaa saamaan Masterbuiltia ja Kamado Bonoa kunnon takuilla
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
89
Itse hain tuon mätänetin weberin. Kaslerit ja makkarat meni sisäänajona. Huomenissa voikin ladata ribsit sisään.

Kuhan nyt tulee sinuiksi tuon lämmönsäädön kanssa.
Mikä Weberi tuo Motonetin laite on mallinumeroltaan? Jostain syystä sitä ei löydy Motonetin sivuiltakaan. Taidan tuollaisen huomenna sieltä hakea ja saa samalla käytettyä uuden asiakkaan 10% alennuksenkin.

 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 324
Mikä Weberi tuo Motonetin laite on mallinumeroltaan? Jostain syystä sitä ei löydy Motonetin sivuiltakaan. Taidan tuollaisen huomenna sieltä hakea ja saa samalla käytettyä uuden asiakkaan 10% alennuksenkin.

En tarkasta mallista osaa kyllä sanoa. Master touch gbs. Tod. näk. 5750.

Tasaisena pitää kyllä lämmön. Latasin pari tusinaa brikettiä käärmeeksi ja hain lämmön 110 asteeseen. 3 tunnin päästä kävin katsomassa ja lämpö oli 108. Tuon puumäärän kanssa oltava maltillisempi. Laitoin 4 nyrkin kokoista omenapuun lohkoa ja ribsit oli kyllä tönkkösavustettua sen jälkeen. Ei meikäläisen makuun.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 354
En tarkasta mallista osaa kyllä sanoa. Master touch gbs. Tod. näk. 5750.

Tasaisena pitää kyllä lämmön. Latasin pari tusinaa brikettiä käärmeeksi ja hain lämmön 110 asteeseen. 3 tunnin päästä kävin katsomassa ja lämpö oli 108. Tuon puumäärän kanssa oltava maltillisempi. Laitoin 4 nyrkin kokoista omenapuun lohkoa ja ribsit oli kyllä tönkkösavustettua sen jälkeen. Ei meikäläisen makuun.
Oliko tossa se i-grill teline mukana?
 
Liittynyt
30.07.2019
Viestejä
16

Onko kenelläkään tietoa tai kokemusta tällaisesta vehkeestä? Haisee vähän lujasti "liian hyvä ollakseen totta", mutta aikomus olisi korvata vähän pieneksi käynyt 99e k-raudan hökötys tuolla, jos on mistään kotosin.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
277
Mitäs muita "premium" merkkejä Suomessa edes myydään Weberin lisäksi? Tuodaanko jotain made in USA kaasugrillejä maahan?

edit: vastaan itse itselleni. Ilmeisesti Napoleon Prestige -sarjan grillit on tehty Kanadassa. Hintaakin on sitten useampi tonni...
napoleon_kaasugilli_prestige_pro665.jpg


edit2: Broil King kaasugrillit ilmeisesti jenkeissä/kanadassa tehty? Ainakin kalliimmat mallit?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.08.2019
Viestejä
113

Onko kenelläkään tietoa tai kokemusta tällaisesta vehkeestä? Haisee vähän lujasti "liian hyvä ollakseen totta", mutta aikomus olisi korvata vähän pieneksi käynyt 99e k-raudan hökötys tuolla, jos on mistään kotosin.
Kierrä kaukaa nämä markettien grillit. Ei ole mahdollista saada 1/4 hintaan samaa laatua kuin ns premium merkeissä. CM.ssä vuosi sitten oli joku grilli esillä ja sivupöytä oli jo kaupassa lommahtanut nurin. Piti sitä samalla hieman kokeilla, niin ei antanyt kyllä kovin laadukasta tunnetta...
Näistä halppis sarjoista on myös pro malleja, kuten esim Mustang Pro. 4 polttimen mallilla hintaa 579€ eli ollaan jo apaut samoilla kun Napolen tai Weber.
 
Liittynyt
30.07.2019
Viestejä
16
Hain tän tänään, vaikuttaa oikeen pätevältä :thumbsup:
Ohjeet oli selkeät ja vajaassa 3 tunnissa kokosi. Ruuvit meni kiroilematta paikoilleen eikä tarvinnut väkisin vääntää. Kysyin vielä kaupassa niin sanoi että jos jotain varaosaa tarvii niin soittamalla selviää että tulee sitten maahantuojalta kotia.
Mäkin kävin tätä marketissa pökkimässä ja kyllä se minun mielestä ihan fiksulta vehkeeltä tuntui, mutta en toisaalta näistä kauhiasti tiedäkään. Eka pelko tietysti oli et hajoais samantien kasaan jos vähän tönäsee, mut ei siltäkään oikein tuntunu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 810
Pieni vinkki kaikille grillaajille että kun teette marinadia ja voitelusoosia, niin laittakaapa soosin joukkoon himpun verran punaista elintarvikeväriä. Tulee mukavasti lisää grilliväriä lisää :)
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
101
Motonetin 21" kamado ollut nyt hetken käytössä (silloin sai vielä tarjouksesta+kanta-asiakkaaksi liittyessä siihen reiluun 300 euroon) ja viikonloppuna tuli testattua pitsan paistoa. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että en millään saanut kamadoa tarpeeksi kuumaksi vaan ainoastaan noin 300°C. Grilli oli putsattu täysin puhtaaksi tuhkasta ym ja hiilinä Motonetin Marienburgit. Pitäisikö hiilet saada jollain korilla/ritilällä irti vielä siitä pohjalevystä missä ei ole kuin reikiä mitkä voisivat tukkeutua aika helpostikin vai onko muilla ollut samanlaisia ongelmia ja jotain pätevää ratkaisua asiaan?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
277
En ole itsekään saanut Marienburgin tammihiilillä kovin korkeita maksimilämpötiloja Motonetin 18" kamadolla. Pitmaster Marabu hiilet seuraavaksi menossa kokeiluun.

Itselläni pizzakokeillu kariutu viimeksi siihen että pohja paloi ennenku täytteet oli kypsiä. Pizzakivi siis kamadossa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
665
Hiiliin liittyen onko osunut mitään tarjouksia eteen? Viime vuonna ostettuja Marienburgeja vielä kaksi säkkiä jäljellä, niin kohta täytyisi alkaa täydentämään varastoa.
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
457
En ole itsekään saanut Marienburgin tammihiilillä kovin korkeita maksimilämpötiloja Motonetin 18" kamadolla. Pitmaster Marabu hiilet seuraavaksi menossa kokeiluun.

Itselläni pizzakokeillu kariutu viimeksi siihen että pohja paloi ennenku täytteet oli kypsiä. Pizzakivi siis kamadossa.
Kyllä 300-350 C riittää pizzan vääntöön. Missä se pizzakivi oli? Itsellä, kuten videolla aikasemmin, lämmönjakolevy ja sen päälle minulla 3 kpl 20mm mutteria, jonka päälle laitan pizzakiven eikä pohja pala. Toivottavasti tämä auttaa.:)
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
985
Hiiliin liittyen onko osunut mitään tarjouksia eteen? Viime vuonna ostettuja Marienburgeja vielä kaksi säkkiä jäljellä, niin kohta täytyisi alkaa täydentämään varastoa.
Marienburgit oli hetki sitten Motonetissä pienessä alessa. 2x 50ltr säkkiä hintaan 25e. Niitä hain "päivittäiskäyttöön". Kovapuuhiiliä kaipaisin alennukseen, kun viimeistä pussia viedään jo alennuksesta ostetuista Quebrachoista. Pistin kokeeksi jokin aika sitten Saksan Amazonista tilaukseen näitä: Carcoa Pro 01190 Charcoal Quebracho Blanco, 15 Kg, Black: Amazon.de: Garten

Saapa nähdä tuleeko ikinä perille, ja jos tulee, niin millaisena silppuna :D Hinta on ihan hyvä siihen nähden, että Suomessa 15kg maksaa 39e.

Samaan tilaukseen heitin tuon Inkbirdin Usb-C:llä latautuvan pikalämpömittarin, kun joku tuollainen on ollut jo pidempään hankintalistalla Inkbird USB Rechargeable Digital Probe Thermometer IHT-1P, IPX5 Waterproof Cooking Thermometer Kitchen Thermometer Digital Meat Thermometer Grill Thermometer for Roasts, BBQ, Baby Diet: Amazon.de: Küche & Haushalt
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.04.2020
Viestejä
4
Hiiliin liittyen onko osunut mitään tarjouksia eteen? Viime vuonna ostettuja Marienburgeja vielä kaksi säkkiä jäljellä, niin kohta täytyisi alkaa täydentämään varastoa.
Ainakin Oulussa Äimäraution K-raudassa on Pitmasterin Marabu ja Quebracho hiilet tarjouksessa vielä huomiseen asti. Hinta 35€/15kg.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
101
Kyllä 300-350 C riittää pizzan vääntöön. Missä se pizzakivi oli? Itsellä, kuten videolla aikasemmin, lämmönjakolevy ja sen päälle minulla 3 kpl 20mm mutteria, jonka päälle laitan pizzakiven eikä pohja pala. Toivottavasti tämä auttaa.:)
Pizzakivi oli suoraan ritilän päällä. Tästä myös johtui yhden pitsan pohjan palaminen ja muuten pitsan jääminen raa'aksi kun koitin kuumentaa aika pitkään grilliä. Itse haluaisin korkeamman lämpötilan, jotta saisin nopealla kypsennyksellä myös pinnan kypsäksi. Mutta täytyy vähän viritellä ja testata tuon lämmönjakolevyn kanssa ja eri hiilillä.
 
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
2 494


Itsellä siis tällainen ja pohja pysyy hyvänä, kun on tuo alumiinilevy välissä. 2 pizzaa paistettu ja grillin lämpötila on ollut siinä 250 asteen paikkeilla ja hyvin on kypsynyt tasaisesti ja joka puolelta ilman palamisia.
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
457
Pizzakivi oli suoraan ritilän päällä. Tästä myös johtui yhden pitsan pohjan palaminen ja muuten pitsan jääminen raa'aksi kun koitin kuumentaa aika pitkään grilliä. Itse haluaisin korkeamman lämpötilan, jotta saisin nopealla kypsennyksellä myös pinnan kypsäksi. Mutta täytyy vähän viritellä ja testata tuon lämmönjakolevyn kanssa ja eri hiilillä.
376769-1b73ab11b832c677b57b2962a5227165.jpg


Eli nuin...
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
832
Tietääkö joku mitä eroa näillä kahdella eri Weber MASTER-TOUCH versiolla on?

Master-Touch GBS E-5750
ja
Master-Touch GBS E-5755

Aikani olen yrittänyt vertailla eri myyntipaikkojen sivuilla, mutta mtn eroja en löydä kuvauksista saatika Weberin kotisivuiltakaan. Hintaero näiden välillä kuitenkin siinä muutaman kympin luokkaa.
Jostain brittien sivustolta katoin, että erona olisi GBS-ritilän laatu. Eli 5755 on kunnon rosteria. Ja kyllähän tämä ero ainakin tekstissä on suomen weberin sivullakin, kun avaa tekniset tiedot ja katsoo GBS kohtaa. Vähän just ärsyttää nämä rinnakkaismallit, kun on monessa paikassa perushinta sama, mutta sitten vain huonompi on alennettu. No jotain vuosipäivityksiähän nuo on olevinaan, vaikka vanhaakin vielä myydään, niin kaipa tuo hinnoittelu on ihan oletettavaa. Nyt ehkä eniten kiinnostaisi 5775 sitten, mutta eipä sitä pahemmin alennuksessa näy.

Ja Kamado Bonot taitaa olla jo koko kesäksi myyty. Kumma, että tuo Hallan on niitä lähtenyt tuohon balttiahintaan tuomaan Suomeen. Kamada Bono hoitaa itse Ruotsin ja siellä on melkein tuplahinnat, vaikka sama verkkokauppa. No siellä on kamaa saatavillakin. :rofl:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 354
Argh ku on hankalaa :(
Tuleeko noita eri värisiä versiota noista master-toucheista usein myyntiin? Punainen olisi ollut kiva saada, mutta ei enää ainakaan löydy tuota vanhaa mallia :(
 
Liittynyt
11.11.2018
Viestejä
541
Oisko vinkata edullista käypästä suojapeitettä weberin spirit ii 310 grilliin, kun weberin oma maksaa aika suolaisesti? Lähinnä männyn siitepölyn takia pysyisi siistimpänä.
 
Liittynyt
21.12.2018
Viestejä
172
Oisko vinkata edullista käypästä suojapeitettä weberin spirit ii 310 grilliin, kun weberin oma maksaa aika suolaisesti? Lähinnä männyn siitepölyn takia pysyisi siistimpänä.
Tälläisen hankin itse oman weber spirit II E 210 päälle. Luulisi mahtuvan myös tuon 310 päälle, koska tämän pienemmän kanssa on aika väljä ja saahan tuosta tuon toisen sivutason laskettua alas tarvittaessa. Peitteessä on molemmissa päätyissä tarranauhat, millä tuon saa hyvin kiristetty grillin ympärille. Mustang -suojapeite grillille, M-koko
 
Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
505
Tälläisen hankin itse oman weber spirit II E 210 päälle. Luulisi mahtuvan myös tuon 310 päälle, koska tämän pienemmän kanssa on aika väljä ja saahan tuosta tuon toisen sivutason laskettua alas tarvittaessa. Peitteessä on molemmissa päätyissä tarranauhat, millä tuon saa hyvin kiristetty grillin ympärille. Mustang -suojapeite grillille, M-koko
Nuo halvat haalistuu auringossa, mikä on pieni harmi, kun ei se haalistuneen harmaana näytä niin hyvältä. No itsekin tuollaisen ostin eikä ole aikomustakaan vaihtaa satasen merkkituotteeseen.. merkkituotteesssa lienee joku parempi UV-suojaus.

Tuo kyllä väittää olevansa UV-suojattu..
 

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
Täällä on loistavaa keskustelua grilaamisesta jne. Harmi että ns. average joe pääsee väliin trollaamaan. Niinhän se taitaa olla joka palstalla tosin. Kesän tavoite on puolikkaan lampaan rosvopaisti. osa lampaasta toki grilliin ja jalat paloiksi, 1vrk likoomassa ja uuniin niin saa luuytimen lusikoida paahtoleivän päälle. Luuydin on joskus ollut ihan herrojen herkkua, suosittelen maistamaan!

Luun ytimessä
 
Viimeksi muokattu:

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
457
Hiilistä...Nyt kokeiltu niitä Pitin Quebrachoja. Ero halpiksiin valtava, hetkessä lämpeni 200-250 ja varmaan paljon lisääkin mutten lähtenyt hakemaan maksimia vaan tuli kiire jarruttaa....! Ja kulutus vähäistä.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 261
Itselläni pizzakokeillu kariutu viimeksi siihen että pohja paloi ennenku täytteet oli kypsiä. Pizzakivi siis kamadossa.
Deflektori käyttöön.

Jos ei ole deflektoria, niin älä missään nimessä laita sitä pizzakiveä sinne Kamadoon, kun vielä yrität lämpöä saada ylös. Se kivi estää aika tehokkaasti lämmön nousun siihen kanteen, joka pitäisi saada todella kuumaksi pizzan päällisen paistoa varten.

Oma deflektori ei ole saapunut, mutta olen onnistunut seuraavalla tavalla: Kamadoon täysi hönkä päälle. Sitten kun lämpötila jossain 300-400 astetta, niin luukkuja pienemmälle, että ylläpitää tuon lämmön. Sitten kivi Kamadoon. Pari kolme minuuttia odottelua ja pizza kivelle. Pizzojen välissä kannattaa seurata pizzakiven lämpötilaa. Itse käyttänyt IR-lämpömittaria ja jos menee yli 300'c, niin välillä kivi ulos vähän jäähtymään ja homma jatkuu. Samalla saa taas lämpötilaa nostettua paremmin, kun pizzakivi on ulkona.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 783
Viestejä
4 318 141
Jäsenet
72 112
Uusin jäsen
Jejee

Hinta.fi

Ylös Bottom