Grillit & grillaus

Vääntää sen kannen vaan raa'asti suoraksi jos se on hiukka kierteellä.
Ei sitä voi vääntää kun se on niin hivenen vaan käyrä että vaikka sen painaa kiinteästi reunoja vastaan niin se ei väänny niin paljoa että tulisi "pysyvää muutosta" muotoon vaan se palautuu muotoonsa heti kun paineen ottaa pois.
 
Ei sitä voi vääntää kun se on niin hivenen vaan käyrä että vaikka sen painaa kiinteästi reunoja vastaan niin se ei väänny niin paljoa että tulisi "pysyvää muutosta" muotoon vaan se palautuu muotoonsa heti kun paineen ottaa pois.

soitat tai avaat tiketin weberille tukeen, toimittaa varaosat suoraan kyllä kotiin..

puh. 09-7515 4974
 
Onkohan täällä paljon kaasugrillituntemusta.

Hakusessa kompakti kahden polttimon kaasugrilli joka mahtuu pieneen tilaan.

Olen iskenyt silmän Landmannin Triton PTS 2.0, pitäis olla niiden parasta sarjaa ja siinä taitettavat apupöydät, joten mahtuu todella pieneen tilaan.

Onko kokemuksia tuosta?

Weber vastaava maksaa 150€ enemmän ja ylläkin puhetta että sieltäkin tulee maanantaikappaleita.
Ja en ole varma saako noista webereistä näppärästi käännettyä pöytiä.
Muita perusteluja miksi selvästi kalliimpi Weber?
 
Hiili- ja kertakäyttögrillit on kielletty, kun ne ovat ns. avotulta.
Jalallinen tukeva hiiligrilli ei ole lain tarkoittamaa avotulta. Jos on niin surkea pallogrilli, että se kaatuu tuulessa, niin se saatetaan laskea avotuleksi, mutta yleisesti ottaen maasta irti olevia grillejä ei katsota avotuleksi.

Pelastuslain esitöiden mukaan "
Säännöksen tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä, tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuja tulisijoja sekä edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa
kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan säännöksessä tarkoitetuksi kielletyksi avotulen teoksi tulipalovaaran ollessa ilmeinen."

Tuosta vielä aluepalomestarin tulkinta aiheesta: "Kunhan järki pysyy kädessä, voi esimerkiksi pallogrilliä käyttää myös metsäpalovaroituksen aikaan."
 
Mikä olisi hinta/laatusuhteeltaan järkevin valinta kaasugrilliksi, jos budjetti pyörii siinä 350-450 eurossa. Pientä pelivaraa voi olla jos ihan pakko. Näkisin että kolmen polttimon versio on riittävä, eikä sivupolttimelle ole tarvetta.
 
Mikä olisi hinta/laatusuhteeltaan järkevin valinta kaasugrilliksi, jos budjetti pyörii siinä 350-450 eurossa. Pientä pelivaraa voi olla jos ihan pakko. Näkisin että kolmen polttimon versio on riittävä, eikä sivupolttimelle ole tarvetta.

Muutama kaverit kehunut Weberin Spirit II E-310:stä. Halvimmillaan 499€. Muista ei pahemmin tietoa/kokemusta. Jos ite nyt ostaisin grilliä, niin sen. Ei tosin hetkeen tarvetta, kun on nykyinen on yhden kesän vanha.
 
Pari viikonloppua on takana nyt Weberin GBS Mastertouch-pallogrilillä ja kiitos kaikille tätä täällä suositelleille sekä kehuneille! Olen pyrkinyt välttämään halpojen ratkaisuiden ostamista, koska ne yleensä maksavat enemmän kuin isomman brändin laatutuotteet pitkässä juoksussa. Tämä pallogrilli tuntuu myös siltä.

Viikonloppuna tuli tehtyä kanansiipiä, possun lärvilauta ja yksi kokonainen kana. Suurimmat ongelmat oli hiilien kanssa. Weberin omat hiilet ovat mahdottoman pientä silppua, mikä tippuu nopeasti ritilöiden läpi ja niitä menikin aika reilusti yhdessä pidemmässä sessiossa. Mitä hiiliä ja brikettejä suosittelisitte?
 
Ruuanlaittoon, kun grillin haluttu lämpötila on 200 astetta tai alle: Weberin omat briketit.
Grillaamiseen, kun lämpötila saa olla reilusti isompi: Marienburgin hiilet.
 
Pari viikonloppua on takana nyt Weberin GBS Mastertouch-pallogrilillä ja kiitos kaikille tätä täällä suositelleille sekä kehuneille! Olen pyrkinyt välttämään halpojen ratkaisuiden ostamista, koska ne yleensä maksavat enemmän kuin isomman brändin laatutuotteet pitkässä juoksussa. Tämä pallogrilli tuntuu myös siltä.

Viikonloppuna tuli tehtyä kanansiipiä, possun lärvilauta ja yksi kokonainen kana. Suurimmat ongelmat oli hiilien kanssa. Weberin omat hiilet ovat mahdottoman pientä silppua, mikä tippuu nopeasti ritilöiden läpi ja niitä menikin aika reilusti yhdessä pidemmässä sessiossa. Mitä hiiliä ja brikettejä suosittelisitte?
Marienburg on varmaan helpoiten saatavilla oleva hieman parempi hiili, mutta kyllä niissäkin sitä silppua mukana on. Silpun määrään varmasti vaikuttaa myös se miten säkkejä käsitellään, joskus on tullut säkkejä missä silpun määrä on melko olematon ja toisaalta vastapainoksi on tullut todella huonoja säkkejäkin.

Weberin briketit on ihan hyviä.
 
Mikä olisi hinta/laatusuhteeltaan järkevin valinta kaasugrilliksi, jos budjetti pyörii siinä 350-450 eurossa. Pientä pelivaraa voi olla jos ihan pakko. Näkisin että kolmen polttimon versio on riittävä, eikä sivupolttimelle ole tarvetta.
Itsellä samanlainen pohdiskelu, kuten yllä mainitsin.
Kaksi polttimoa voisi riittää jos on laatua, saisi tasaisen lämmön koko grilliin ja kaasua ei kuluisi niin paljoa.

Kaipaisin ainakin rakentavia kommentteja miksi Weber on ylitse muiden, kaikkien muiden?

Esimeriksi tuon mainitsemani Landmannin joka rakentanut grillejä 55 vuotta, on myös eri tason grillejä, parhaassa hyvin vastaavat materiaalit kuin Weberissä. Hinta noin 30-40% vähemmän.
 
Itsellä samanlainen pohdiskelu, kuten yllä mainitsin.
Kaksi polttimoa voisi riittää jos on laatua, saisi tasaisen lämmön koko grilliin ja kaasua ei kuluisi niin paljoa.

Kaipaisin ainakin rakentavia kommentteja miksi Weber on ylitse muiden, kaikkien muiden?

Esimeriksi tuon mainitsemani Landmannin joka rakentanut grillejä 55 vuotta, on myös eri tason grillejä, parhaassa hyvin vastaavat materiaalit kuin Weberissä. Hinta noin 30-40% vähemmän.

Ei varmaan pieleen mene vaikka Landmannin ostaa. Vaikka me grillataan kahdelle, tuo nykyinen 3-polttomon grilli ei ole ollenkaan liian iso. Itse en pienempää hommaisi. Kun grillaa vähän eri sorttia, se on hyvä että on tilaa.

Ja nämä siis vain amatöörigrillaajan, yhden kesän kokemuksella olevia mielipiteitä :)
 
Ei varmaan pieleen mene vaikka Landmannin ostaa. Vaikka me grillataan kahdelle, tuo nykyinen 3-polttomon grilli ei ole ollenkaan liian iso. Itse en pienempää hommaisi. Kun grillaa vähän eri sorttia, se on hyvä että on tilaa.
Kiitti kommentista.
Itsellä oli neljän polttimon Lucifer-grilli , myin sen jokunen aika sitten kun vei paljon tilaa, materiaalit eivät olleet ihan priimaa ja omalla hiukan huolimattomalla huollolla meni herkästi huonoon kuntoon.

Jos tilaa olisi enemmän niin varmasti 3- polttimoisia katsoisin, taitaa olla jopa paremman hintaisiakin koska 2- polttimoinen on aika harvinainen.

Koko on kuitenkin itselleni merkitsevä tekijä, ajatus jopa saada grilli talveksi lämpimään varastoon ja Landmanin tää malli menee aika kapeaan tilaan varastoitavaksi.
 
Täällä kanssa tuli weberin pallolla otettua ensikokeilut viikonloppuna. Weberin brikettejä laitoin koreissa reunoille. Naudan picanhaa tuli tehtyä. Suoralla lämmöllä pinnat kiinni ja sitten mittaria kiinni ja keskelle muhimaan epäsuoraan lämpöön. 54 asteeseen otin lämmön, mikä oli vähän liikaa. Jatkoi kuitenkin kypsymistä foliossa sen verran, että ei kauhean punainen enää ollut sisältä. Hemmetin hyvää, mureaa ja mehukasta kuitenkin. Omatekoista chimichurria tuli päälle. Nam. Illan päätteeksi tuli lopusta tehtyä vielä leipiä. Oli varmaan paras sandwich mitä olen syönyt. Pitää tehdä toistekin. Ens kerran jättää vaan johonkin 50 asteeseen sisälämmön.

Ja tuli tuossa samalla laitettua sieniä, padroneita, maisseja ja muksuille nakkeja myös. Hyvin nekin onnistui. Tietysti vaikea noissa epäonnistua.

Muoks.
Laitetaas tähän kyssäriä pizzakivistä. Onko tuossa väliä minkälaisen kiven tuonne iskee? Kotonta löytyy jo joku prisman keraaminen kivi. Kai tuon voi iskeä grilliin siinä missä uuniinkin?
 
Viimeksi muokattu:
Viikonloppuna tuli tehtyä kanansiipiä, possun lärvilauta ja yksi kokonainen kana. Suurimmat ongelmat oli hiilien kanssa. Weberin omat hiilet ovat mahdottoman pientä silppua, mikä tippuu nopeasti ritilöiden läpi ja niitä menikin aika reilusti yhdessä pidemmässä sessiossa. Mitä hiiliä ja brikettejä suosittelisitte?

Tässä oma suosituslista hiilistä:
Perushiili: Marienburgit

Briketit_ Weberin omat

Paremmat hiilet:
Nämä ovat pääosin samaa tavaraa mutta eri brändillä. Näitä tarjousten mukaan.
Bastard Quebracho ja Marabu
Black Ranch Quebracho ja Marabu
Pitmaster Quebracho ja Marabu
 
Noita on moni muukin kehunut.
Omien kokemuksien perusteella Mustangit kannattaa jättää ostamatta, ellei ole välttämätön pakko. Paskaa niin hiilen kuin brikettienkin saralla.
Jep, samoin kuin Rainbow ja BBQ King vai mikä joku liikeen oma merkki olikaan.
 
Kellään kokemusta noireco-hiilistä? Näytti olevan tuollaisia prismassa. Joku kotimainen tuote. Ei löytynyt netistä oikein mitään infoa.
 
Itsellä samanlainen pohdiskelu, kuten yllä mainitsin.
Kaksi polttimoa voisi riittää jos on laatua, saisi tasaisen lämmön koko grilliin ja kaasua ei kuluisi niin paljoa.

Kaipaisin ainakin rakentavia kommentteja miksi Weber on ylitse muiden, kaikkien muiden?

Esimeriksi tuon mainitsemani Landmannin joka rakentanut grillejä 55 vuotta, on myös eri tason grillejä, parhaassa hyvin vastaavat materiaalit kuin Weberissä. Hinta noin 30-40% vähemmän.


Moi,

Juuri vaihdoin landmanista (avalon 12794)
weberin genesis ii 330:seen.

Oma mielipiteeni landmanista on että ei kannata rahojaan niihin sijoittaa.
Oma landmann taisi olla meillä noin 5-6v minkä aikana parantelin ja korjailin sitä erillaisilla patenteilla.
Kyseinen malli ei ollut edes mikään hinnat alkaen malli.

Suurin ongelma mikä oli alusta asti niin se ei vaan lämmennyt tarpeeksi. Tein rosterista siihen pienen lipan sisäpuolelle poistoilman eteen mikä vähän auttoi lämpöjen kanssa.
Polttimoille ja lämmönjakolevyille tein rosterista uudet kiinnikkeet sekä 8mm rosteri tangosta uudet ritilät kun kaikki alkuperäiset ruostui pois.

Nyt olisi pitänyt koko takaseinä tehdä uudelleen kun oli jo niin läpiruostunut ja lämmönjakolevyt myös.
Ei jaksanut enää säätää ja kävin sitten hakemassa weberin tilalle.

Weberissä ei ole alakaappia eikä varrasta tullut mukana mutta muuten ei näitä kahta voi oikein edes verrata keskenään.

Ohutta maalattua paskapeltiä oli hyvin pitkälti koko landmann.
Oli kyllä tukeva laitos mutta kaikki vaan ruostui ja koko ajan joutui jotain korjaamaan.
 
Bongasin vielä S -mallin Gigantista 399€ hintaan. Tässäpä se, eiköhän tässä joudu kaupat tekemään.

 
Mitkäs tuossa S ja E malleissa on ne tärkeimmät erot?
Uusi grilli pitäisi hankkia edellisen ruostuttua pois ja tuo S-malli näyttäisi aika passelilta.
 
Haettiin meillekin tuo II S-210 malli eilen (kiitokset @weebee vastaukesta). Käsittääkseni S ja E-mallien välillä isoin ero oli tuo ulkonäkö mitä pikaisesti googlettelin. Grillin kasaamiseen meni parisen tuntia rauhallisesti edeten, muutaman lyhyen tauon pitäen ja ensimmäistä kertaa kaasugrilliä kasaten. Vaikuttaa tukevalta laitokselta ja ensimmäiset hampurilaiset tuli tuolla koepaistettua ja hyvät tuli. Terassilla grilli lämpeni mittarin mukaan nopeasti 300 asteeseen ja pihvit paistui hyvin keskilämmöllä. Kasauksen aikana muutama ruuvi (3?) oli hiukan hankala saada paikoilleen, mutta onnistui kun hiukan painoi kädellä vastaan / löysytti aiempia ruuveja.
 
Itsellä samanlainen pohdiskelu, kuten yllä mainitsin.
Kaksi polttimoa voisi riittää jos on laatua, saisi tasaisen lämmön koko grilliin ja kaasua ei kuluisi niin paljoa.

Kaipaisin ainakin rakentavia kommentteja miksi Weber on ylitse muiden, kaikkien muiden?

Esimeriksi tuon mainitsemani Landmannin joka rakentanut grillejä 55 vuotta, on myös eri tason grillejä, parhaassa hyvin vastaavat materiaalit kuin Weberissä. Hinta noin 30-40% vähemmän.
Ainakin landmannin pallogrillit on ilmeisesti ihan luokatonta paskaa, ruostuu ihan yhtä nopeasti paskaksi kuin halpikset, ainakin hirveän moni arvostelija näin sanoi.
 
Nyt on tuo Weber Master Touch toista kertaa käytössä, beer can chickeniä koitetaan vaimon kanssa väsää ekaa kertaa ikinä.
Teenköhän mä nyt ihan päin vittua ton brikettien lisäämisen?
Pistin (bilteman) brikettejä vähän niinkuin snake muotoon molemmille puolelle grilliä niin että pistin kuumat briketit molempien puolen snaken päätyyn ja sitten yhden kuuman briketin myös keskelle, keskustasta yhdistin käärmeen suoraan pussista otetuilla briketeillä, kun eikös niiden palavien brikettien pitäisi ne pystyä sytyttämään ihan vaan jos ne koskee?
Kävin tunnin kohdalla vielä pistämässä harmaiden brikettien päälle suoraan muutamat briketit pussista mutta eipä ne nyt ainakaan puolen tunnin jälkeen olleet syttyneet, ja nyt alkaa grillin lämpö jo vähän laskea (ollut yhteensä 1,5h nyt päällä ja kanan lämpö on vasta 55c), tarttisi vielä varmaan tunti jaksaa pitää tuota 150-175c lämpöä niin käynkö mä vaan nyt lisäämässä siihen päälle lisää noita brikettejä vai mitä häh?

Niin joo ja sain väänneltyä tuota kantta niin että paljon vähemmän nyt vuotaa savua, mutta kun googlettelin asiaa ja kävin liikkeissä koottuja ja yhden tutun weberi grilliä myös kokeilemassa niin jokaisessa kyllä tuntuu aivan selkeä kolina kun kantta painaa reunoilta tietystä kohtaa, eli varmasti kaikki jonkin verran vuotavat, k-raudassa weberin itsensä kokoama grilli oli pahin, se kolisi oikein kunnolla.
Sitten esim kun katsoin weberin ohjevideoita verkosta niin siinä videoillakin oikein näkyi miten savua puski kannen ja rungon välistä reilusti...
Että ilmeisesti se oikeasti on "ominaisuus"...
 
Nyt on tuo Weber Master Touch toista kertaa käytössä, beer can chickeniä koitetaan vaimon kanssa väsää ekaa kertaa ikinä.
Teenköhän mä nyt ihan päin vittua ton brikettien lisäämisen?
Pistin (bilteman) brikettejä vähän niinkuin snake muotoon molemmille puolelle grilliä niin että pistin kuumat briketit molempien puolen snaken päätyyn ja sitten yhden kuuman briketin myös keskelle, keskustasta yhdistin käärmeen suoraan pussista otetuilla briketeillä, kun eikös niiden palavien brikettien pitäisi ne pystyä sytyttämään ihan vaan jos ne koskee?
Kävin tunnin kohdalla vielä pistämässä harmaiden brikettien päälle suoraan muutamat briketit pussista mutta eipä ne nyt ainakaan puolen tunnin jälkeen olleet syttyneet, ja nyt alkaa grillin lämpö jo vähän laskea (ollut yhteensä 1,5h nyt päällä ja kanan lämpö on vasta 55c), tarttisi vielä varmaan tunti jaksaa pitää tuota 150-175c lämpöä niin käynkö mä vaan nyt lisäämässä siihen päälle lisää noita brikettejä vai mitä häh?

Niin joo ja sain väänneltyä tuota kantta niin että paljon vähemmän nyt vuotaa savua, mutta kun googlettelin asiaa ja kävin liikkeissä koottuja ja yhden tutun weberi grilliä myös kokeilemassa niin jokaisessa kyllä tuntuu aivan selkeä kolina kun kantta painaa reunoilta tietystä kohtaa, eli varmasti kaikki jonkin verran vuotavat, k-raudassa weberin itsensä kokoama grilli oli pahin, se kolisi oikein kunnolla.
Sitten esim kun katsoin weberin ohjevideoita verkosta niin siinä videoillakin oikein näkyi miten savua puski kannen ja rungon välistä reilusti...
Että ilmeisesti se oikeasti on "ominaisuus"...


Oon snaken tehny kanalle siten että sytytän toisesta päästä ainoastaan ja palaa hiljalleen sitä käärmettä pitkin. N.100-150c lämmössä aabout 4-5h kun ollut niin liha tippuu luista. Enkä avaa kantta ennen kuin on 3.5-4h mennyt, silloin tarkistan kanan kypsyyden.

Snaken leveys n. +10cm. Grillin keskellä kanan mentävä reikä.
 
Viimeksi muokattu:
soitat tai avaat tiketin weberille tukeen, toimittaa varaosat suoraan kyllä kotiin..

puh. 09-7515 4974

Weberin asiakaspalvelu toimi kyllä hienosti, varaosat takuuseen tuli about viikossa. Soitin kyllä enkä käyttänyt webbilomaketta, mutta nopeaa oli.

Oma Master savuttaa kans ihan vähän kannen sivuista kun lätkäisee kannen kiinni ja ilma-aukot kiinni, mutta se on ihan merkityksetöntä ja briketit sammuu kyllä.

Ja youtubesta löytyy ohjeet mihin vaan, myös snakeen
 
Käsittääkseni S ja E-mallien välillä isoin ero oli tuo ulkonäkö mitä pikaisesti googlettelin
Itsekin näitä lähipäivät vertaillut. Hintahan tässä ratkaisee ja siksi S tulee ostettua.
Mites sivupöydät?
Olin näkevinäni jostain kuvasta että E mallissa kääntyisi molemmat alas ja S mallissa vain vasen. Miten on?
Liittyykö S mallin iGrill - toimintoon joka on oikeassa pöydässä?

Tilan takia ostan 2 polttimisen ja olisi etu jos vielä pöydätkin taittuisi kun ei grillaa.
 
Itsekin näitä lähipäivät vertaillut. Hintahan tässä ratkaisee ja siksi S tulee ostettua.
Mites sivupöydät?
Olin näkevinäni jostain kuvasta että E mallissa kääntyisi molemmat alas ja S mallissa vain vasen. Miten on?
Liittyykö S mallin iGrill - toimintoon joka on oikeassa pöydässä?

Tilan takia ostan 2 polttimisen ja olisi etu jos vielä pöydätkin taittuisi kun ei grillaa.
Ainoastaan toinen pöytä taittuu. Toinen on kiinni neljällä mutterilla. Ei-taittuvassa on juurikin paikka tuolle iGrillille.
 
Nyt on tuo Weber Master Touch toista kertaa käytössä, beer can chickeniä koitetaan vaimon kanssa väsää ekaa kertaa ikinä.
Teenköhän mä nyt ihan päin vittua ton brikettien lisäämisen?
Pistin (bilteman) brikettejä vähän niinkuin snake muotoon molemmille puolelle grilliä niin että pistin kuumat briketit molempien puolen snaken päätyyn ja sitten yhden kuuman briketin myös keskelle, keskustasta yhdistin käärmeen suoraan pussista otetuilla briketeillä, kun eikös niiden palavien brikettien pitäisi ne pystyä sytyttämään ihan vaan jos ne koskee?
Kävin tunnin kohdalla vielä pistämässä harmaiden brikettien päälle suoraan muutamat briketit pussista mutta eipä ne nyt ainakaan puolen tunnin jälkeen olleet syttyneet, ja nyt alkaa grillin lämpö jo vähän laskea (ollut yhteensä 1,5h nyt päällä ja kanan lämpö on vasta 55c), tarttisi vielä varmaan tunti jaksaa pitää tuota 150-175c lämpöä niin käynkö mä vaan nyt lisäämässä siihen päälle lisää noita brikettejä vai mitä häh?
beer can chicken ei tartte mitään snakea, kaikki samaan kasaan, 175C, 1,5h eikä tartte mittailla kanan lämpötilaa :).
 
beer can chicken ei tartte mitään snakea, kaikki samaan kasaan, 175C, 1,5h eikä tartte mittailla kanan lämpötilaa :).
Pistin sen takia ettei menis niin paljoa brikettejä, kyllä näköjään tarvii kun mulla on nyt ollut 2h 25min tuossa 160-175c ja kanan lämpö vasta 80c, 85c asti pidän.

Aika hienosti kyllä toimii bilteman briketit, mulla on yhteensä niitä siellä joku ehkä 25kpl ja näin pitkään pitänyt lämmöt hyvin.


Mutta tosiaan, jos perinteisesti lisätään (ihan vain kasaan) hiiliä tai brikettejä niin pistetäänkö ne kylmät vain palavien päälle ja se on siinä?
 
Itse asiassa, se ei tarvitse sitä tölkkiäkään ;)
Siitä ei ole hyötyä.

Edit: Tottakai mistä pitää, mutta 85 astetta on kyllä paljon.
 
Itse asiassa, se ei tarvitse sitä tölkkiäkään ;)
Siitä ei ole hyötyä.
Muutama miljoona ihmistä vois olla tosta asiasta eri mieltä :D

Itse aattelin kerran nyt kokeilla tota niin että on vain se tölkki siellä, jos on hiton hyvää niin sitten ostan sellaisen beer can telineen kanalle ettei tule kemikaalit tölkistä kanaan.
 
Itse asiassa, se ei tarvitse sitä tölkkiäkään ;)
Siitä ei ole hyötyä.

Edit: Tottakai mistä pitää, mutta 85 astetta on kyllä paljon.
Jep, se ainoastaan hidastaa kypsymistä.
Kanasta selkäranka veks ja painaa perhoseksi, niin saa paljon nopeammin ja paremman kanan kuin jotkut tölkkiviritelmät.
 
Pistin sen takia ettei menis niin paljoa brikettejä, kyllä näköjään tarvii kun mulla on nyt ollut 2h 25min tuossa 160-175c ja kanan lämpö vasta 80c, 85c asti pidän.

Aika hienosti kyllä toimii bilteman briketit, mulla on yhteensä niitä siellä joku ehkä 25kpl ja näin pitkään pitänyt lämmöt hyvin.
Mitä tahansa grillaatkin niin niitä brikettejä/hiiliä pitää olla riittävästi ettei käy niin että lämpötila alkaa kyykkään vaikka kaikki luukut on täysin auki... Se on lopulta todelta pienestä kiinni että jaksaako pitää 175C lämpöä 1h vai 2h, puhutaan jostain 10-20% määrän erosta. En tiedä minkäkokoisia biltsun briketit ovat mut lonkalta heitän että 10-15kpl weberin brikettejä riittää hyvin 1,5h kanaan, yleensä tosin käytän ainakin osittain hiiliä koska syttyvät nopeammin niin pääsee grillaan nopeammin.

Joku muukin sanoi että 85c tuntuu "snadisti" överiltä, jossain 75c kieppeillä on varmasti riittävästi rintapalalle ja 80 reidelle jotka tulevat tuossa kun itsestään lämpimämmäksi kun ensin pitää selkäpäin 45min ja sitten kääntää koivet kohti hiillosta ja antaa olla lopun aikaa. Jos vedät ylitse niin rintapaloista tulee kuivia ja kökköjä.

PS. itse olen pitänyt tölkkiä mutta käyttänyt 0,33L versiota ja laittanut sinne alkuun niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee joku 1dl, enkä ole survonut lähellekään koko tölkkiä kanan sisuksiin. Höyryä nousee tölkistä reilusti kun kana on valmis. Hyödystä ei ole omaa tieteellistä koetta mun perstuntumalta rintapalat pysyy "mehevämpinä" johtuuko sitten siitä että lämpö nousee hitaammin kolossa vai höyrystä...
 
Mähän tosiaan alunperin kyselin täältä grilliä jossa olisi apupöytä mukana, mutta koska sellaista ei budjettiin saanut niin tällä tavalla ratkaisin asian.

IMG_20200525_213335.jpg


Löysin tuon tarjoiluvaunun 10e hintaan torista, on ihan 100% kunnossa, porasin vaan pienet reiät reunoihin että voi vaan suihkupistoolilla sutaista grillailujen jälkeen puhtaaksi ja vedet valuu pois.

Tässä tän illan grillaamista, eli beer can chicken & kermaperunat:

IMG_20200525_193938.jpg



IMG_20200525_193947.jpg


IMG_20200525_200529.jpg


IMG_20200525_201501.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Joku muukin sanoi että 85c tuntuu "snadisti" överiltä, jossain 75c kieppeillä on varmasti riittävästi rintapalalle ja 80 reidelle jotka tulevat tuossa kun itsestään lämpimämmäksi kun ensin pitää selkäpäin 45min ja sitten kääntää koivet kohti hiillosta ja antaa olla lopun aikaa. Jos vedät ylitse niin rintapaloista tulee kuivia ja kökköjä.

Rinnoille optimi on siellä 65-66c tienoilla. Ongelma vaan siinä, että on melko vaikeaa saada koko tipu kypsymään niin, että rinnat kypsyisivät samaa vauhtia koipien jne kanssa. Koiville varmaan tuo 70-75c on aika optimi. Tuo 80+ taas on kyllä jo aikamoinen tavoitelämpö. Toki jokainen tekee niinkuin itse haluaa, mutta tuon 65c jälkeen foliohattuilu on ainakin turhaa.

Moni joka on luullut ettei pidä kanasta on sokeasti luottanut noihin vahnoihin väitteisiin jotka väittävät, että kana pitäisi kypsentää ylikypsäksi ollakseen turvallista syödä. Koivet, reidet jne toki antavat enemmän anteeksi pidempää kypsennystä, mutta kuiva kananrinta on kyllä ikävää pupellettavaa.

Saattoi jopa olla, että Suomessa voisi syödä turvallisesti vaikka raakaakin kanaa (suomalaista kanaa siis), mutta tähän ei ole faktaa antaa niin en lähde sitä väittämään. Muistaakseni Suomen pitäisi olla ainakin salmonella vapaa. Ja joku varmaan löytäisi jonkun uutisen missä joku kiinalainen on salakuljettanut housuissaan kiinalaisen kanan Suomeen ja siitä on löydetty salmonella, korona ja HIV.

Mutta joo, kypsä kana on eriasia kuin ylikypsä kana oli se pointti.
 
Onko kellään muuten tietoa saako mistään kuvaa vastaavia varrastikkuja:

wide_skewers.jpg


En ole löytänyt kuin noita ohuita tikkuja mitä saa joka paikasta.
 
Pitkällisen pohdinnan jälkeen tuli tilattua verkkiksestä Weberin Master Touch E-5755 hiiligrilli. Täälläkin mietittiin eroja tuohon Motonetin E-5750 -malliin niin ainoa mitä löysin oli grilliritilä, E-5755 se on rosteria ja E-5750 ei.

Master Touch pääsee Weberin Q-3000 ja Bradley Smokerin kaveriksi, kohta ei pysty enää syyttämään kalustoa huonosta lopputuloksesta.
 
Hieman grillauksen ohi menevä kysymys, mutta mistä hankitte edullisimmin eksoottisemmat savustuspuupalikat, kuten hikkori, mesquite, omena, tammi? 10€/1,5 kg puuta lähentelee jo ribsien kilohintaa ja on mielestäni hieman liian kallista.

Kotimaista leppää saa helposti, tammihalkojakin lienee myynnissä ihan polttopuuksi, itsellä omenapuut on vielä niin nuoria, ettei niillä voi savustaa.

Oletteko kokeilleet koivua? Ulkomaisilla sivustoilla sitä kehutaan vaahteramaiseksi. Kokeilin tuohettomia koivupalikoita, joiden savu oli ihan hyvää, ohuen sinistä aluksi ja lopulta häviten lähes kokonaan. Lämpö oli 175C, grillissä hampurilaisia, täytettyjä sieniä, maissileipää ja papuja. Aromi ei ollut mikään erikoinen, ehkä mineraalinen, ei kuitenkaan hikkorin pekonimainen. Jännää oli se, että valkoinen posliinivuoka otti muutamassa minuutissa tervamaisen melko sitkeästi pysyvän pinnoitteen, joka ei ollut mielestäni nokea. Tällä perusteella koivu savustuspuuna hieman epäilyttää vaikka tuleehan koivuhiillosnuotiossa ihan hyvät makkarat ja tikkukalat jne.
 
  • Tykkää
Reactions: jka
Rinnoille optimi on siellä 65-66c tienoilla. Ongelma vaan siinä, että on melko vaikeaa saada koko tipu kypsymään niin, että rinnat kypsyisivät samaa vauhtia koipien jne kanssa. Koiville varmaan tuo 70-75c on aika optimi. Tuo 80+ taas on kyllä jo aikamoinen tavoitelämpö. Toki jokainen tekee niinkuin itse haluaa, mutta tuon 65c jälkeen foliohattuilu on ainakin turhaa.

Moni joka on luullut ettei pidä kanasta on sokeasti luottanut noihin vahnoihin väitteisiin jotka väittävät, että kana pitäisi kypsentää ylikypsäksi ollakseen turvallista syödä. Koivet, reidet jne toki antavat enemmän anteeksi pidempää kypsennystä, mutta kuiva kananrinta on kyllä ikävää pupellettavaa.

Saattoi jopa olla, että Suomessa voisi syödä turvallisesti vaikka raakaakin kanaa (suomalaista kanaa siis), mutta tähän ei ole faktaa antaa niin en lähde sitä väittämään. Muistaakseni Suomen pitäisi olla ainakin salmonella vapaa. Ja joku varmaan löytäisi jonkun uutisen missä joku kiinalainen on salakuljettanut housuissaan kiinalaisen kanan Suomeen ja siitä on löydetty salmonella, korona ja HIV.

Mutta joo, kypsä kana on eriasia kuin ylikypsä kana oli se pointti.
82c toi mittari näytti kun otin pois, eikä kyllä ollut tippaakaan kuivaa toi.
Niinku sanoin tein ekaa kertaa, netistä ton lämpötilan vaan kaivoin, en lähtenyt kyseenalaistamaan kun monessa paikkaa luki samaa.
 
Pitkällisen pohdinnan jälkeen tuli tilattua verkkiksestä Weberin Master Touch E-5755 hiiligrilli. Täälläkin mietittiin eroja tuohon Motonetin E-5750 -malliin niin ainoa mitä löysin oli grilliritilä, E-5755 se on rosteria ja E-5750 ei.

Master Touch pääsee Weberin Q-3000 ja Bradley Smokerin kaveriksi, kohta ei pysty enää syyttämään kalustoa huonosta lopputuloksesta.
Myös igrill teline (ovh 10e) puuttuu motonetin mallista, ainoa toinen ero oli tosiaan toi rosterinen ritilä.
Motonetin tarjouksen ja kantis alennuksen jälkeen kun hinnaksi jäi 231e niin laskin että on se vaan fiksumpaa ostaa kuin silloinen alin 275e hintainen (k-rauta) 5755.
 
Hieman grillauksen ohi menevä kysymys, mutta mistä hankitte edullisimmin eksoottisemmat savustuspuupalikat, kuten hikkori, mesquite, omena, tammi? 10€/1,5 kg puuta lähentelee jo ribsien kilohintaa ja on mielestäni hieman liian kallista.

Ihan motonetistä on tullut ostettua noita Weberin paloja. Vaikka se ~10€/1.5kg kuulostaa paljolta, niin sillä määrällä savustaa aivan tolkuttoman määrän lihaa. Kuiva puu kun ei paina juuri mitään.
 
Myös igrill teline (ovh 10e) puuttuu motonetin mallista, ainoa toinen ero oli tosiaan toi rosterinen ritilä.
Motonetin tarjouksen ja kantis alennuksen jälkeen kun hinnaksi jäi 231e niin laskin että on se vaan fiksumpaa ostaa kuin silloinen alin 275e hintainen (k-rauta) 5755.
Minulla on E-5750 ja siinä kyllä tuo teline oli mukana.
 
Annettiin tuo Muurikan kesäkeittiö kaasumalli vanhemmille ja ostettiin tilalle Muurikan Kesäkeittiö Kaasu Max jossa halkaisijaltaan 10cm isompi alue grillailla eli 58cm ja tehoakin löytyy selkeästi enempi (vaikkei se vanhassakaan ongelma ollut) 11.4kW. Tyytyväisiä ollaan kun laatu yhtä huippua ja pinta-ala nyt hyvä vähän isompiinkin juhliin. Kotimaista biokaasua käytellään.
Täältä halvimmalla 315€ Muurikka Maxi kesäkeittiö kaasulla | Karkkainen.com verkkokauppa
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 399
Viestejä
4 489 785
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom