Grillit & grillaus

Itse en todellakaan tykkää tuollaisesta. Mutta makuja on monia ja sinulla on nyt tämä.. En tuomitse, mutta itse tosiaan pyrin melkein päinvastaiseen lopputulokseen -> pitää olla mehukasta sisältä ja vähän medium on lehmässä hyvä, juuri sen takia entrecote on niin ihanaa.

Itsellä on vielä tämmöinen (amazonista), jos tulee vastaan tuota rintafilettä tai kuivaa possua:

--

Läskin, jota sinä ja Mikkos ette tykkää syödä, pitää olla "rendered", eli vähän sulanut sinne pihvin sekaan antaen sille makua ja mehukkuutta. Ei ole hyvää, jos on venyvää ja raakaa. Ja se on hyvää vaan kuumana, suoraan grillistä. Tämän takia brisketti on haastava grillattava.

--

Kolmas tapa, jolla nuo pysyy mehukkaana on sous vide. Sinne vaan lihaklöntti ja siellä sisältä kypsäksi , säilyttäen mehukkuus - ja pinnat grillissä.

--

..ja ihan pakko kysyä: käytätkö sitten jotain kastikkeita kuivan lihasi kanssa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, esim. isäni syö pihvinsä well done , vastustuksestani huolimatta.
En ole GoDi mutta vastaan omasta puolesta.

Tiedän kyllä tuon renderedin mutta se ei vaan toimi mulla. Olen aikoinaan yrittänyt syödä enrecoteeta niin halvemmissa kuin kalliimmissa ravintoiloissa mutta ei se ei vaan toimi. En tykkää siitä enkä koostumuksesta.

Lihani syön aina well done ja semmonen ihan hitusen pinkki vielä menee, mutta medium on liian raakaa. En pidä siitä mausta ja suutuntuma ja pureskelu on ällöttävää. Ei tarvitse olla venyvää ja raakaa eikä se ole se ongelma, vaan se että kun se rasva on pehmentynyt ja osittain sulanut niin se on kuin lihan seassa olis jotain hyytelönpaloja, hyi saatana.

Mulla on myöskin tuollainen liharuisku, mutta en koskaan käytä sitä pihvien jne grillaamisessa koska se vaikuttaa grillaustulokseen kun sisältä tihkuaa nestettä. Eron huomaa hyvin esmi possun ulkofileessä jos ostaa "miedosti suolattua" ja naturelia. Miedosti suolattuun et tahdo oikein saada hyvälle grillipinnalle kun pumpattu vesi pilaa grillipinnan. Ja kun pinta on hyvä niin liha on kuiva ja kutistunu korppu. Naturelilla näin ei käy. Ainakaan itselle.
 
En ole GoDi mutta vastaan omasta puolesta.

Tiedän kyllä tuon renderedin mutta se ei vaan toimi mulla. Olen aikoinaan yrittänyt syödä enrecoteeta niin halvemmissa kuin kalliimmissa ravintoiloissa mutta ei se ei vaan toimi. En tykkää siitä enkä koostumuksesta.

Lihani syön aina well done ja semmonen ihan hitusen pinkki vielä menee, mutta medium on liian raakaa. En pidä siitä mausta ja suutuntuma ja pureskelu on ällöttävää. Ei tarvitse olla venyvää ja raakaa eikä se ole se ongelma, vaan se että kun se rasva on pehmentynyt ja osittain sulanut niin se on kuin lihan seassa olis jotain hyytelönpaloja, hyi saatana.

Mulla on myöskin tuollainen liharuisku, mutta en koskaan käytä sitä pihvien jne grillaamisessa koska se vaikuttaa grillaustulokseen kun sisältä tihkuaa nestettä. Eron huomaa hyvin esmi possun ulkofileessä jos ostaa "miedosti suolattua" ja naturelia. Miedosti suolattuun et tahdo oikein saada hyvälle grillipinnalle kun pumpattu vesi pilaa grillipinnan. Ja kun pinta on hyvä niin liha on kuiva ja kutistunu korppu. Naturelilla näin ei käy. Ainakaan itselle.
Yleisesti ottaen entrecote on kyllä lihana hyvin paljon riippuvainen lihan laadusta. Jossain kotimaisessa karjassa se ribcapin alla oleva rasvakerros on lähinä sellasta sidekudosta mitä ei tee mieli syödä, mutta joku laadukas jenkki tai eteläamerikkalainen lihakarja tai aussi tai jopa jotkut wagqyu cross breedit on sitten jo ihan eri maata, kun se rasva on sellasta homogeenista ja sulaa kypsentäessä ilman että sekaan jää jotain kalvoja.

Mitä tulee noihin kypsyyksiin, niin useilla on joku ihmeellinen käsitys, että mediumina liha ei olisi kypsää. Jos ei tykkää mehukkaasta lihasta niin se on makuasia, mutta kannattaa tiedostaa se, että mediumiksikin kypsennettynä ne lihaksen proteiinit kyllä denaturoituvat ja kypsyvät ja sillä sisälämpötilalla hallitaan sitä, kuinka paljon sitä lihaksen kosteutta pusketaan sieltä lihaksen seasta ulos.

Makuja on monia enkä koita mitenkään käännyttää, lähinä muutama asia tuossa vaikutti olevan sellaisia että pikku lisävinkit on paikallaan.
 
Yleisesti ottaen entrecote on kyllä lihana hyvin paljon riippuvainen lihan laadusta. Jossain kotimaisessa karjassa se ribcapin alla oleva rasvakerros on lähinä sellasta sidekudosta mitä ei tee mieli syödä, mutta joku laadukas jenkki tai eteläamerikkalainen lihakarja tai aussi tai jopa jotkut wagqyu cross breedit on sitten jo ihan eri maata, kun se rasva on sellasta homogeenista ja sulaa kypsentäessä ilman että sekaan jää jotain kalvoja.

Mitä tulee noihin kypsyyksiin, niin useilla on joku ihmeellinen käsitys, että mediumina liha ei olisi kypsää. Jos ei tykkää mehukkaasta lihasta niin se on makuasia, mutta kannattaa tiedostaa se, että mediumiksikin kypsennettynä ne lihaksen proteiinit kyllä denaturoituvat ja kypsyvät ja sillä sisälämpötilalla hallitaan sitä, kuinka paljon sitä lihaksen kosteutta pusketaan sieltä lihaksen seasta ulos.

Makuja on monia enkä koita mitenkään käännyttää, lähinä muutama asia tuossa vaikutti olevan sellaisia että pikku lisävinkit on paikallaan.
Omalla kohdalla kyllä tiedostan että liha on "kypsää" mediuminakin, ja tarkotin sanaa well done.
Vähän ajatusletoa kun työn lomassa kirjoittelee :P
 
En ole GoDi mutta vastaan omasta puolesta.

Tiedän kyllä tuon renderedin mutta se ei vaan toimi mulla. Olen aikoinaan yrittänyt syödä enrecoteeta niin halvemmissa kuin kalliimmissa ravintoiloissa mutta ei se ei vaan toimi. En tykkää siitä enkä koostumuksesta.

Lihani syön aina well done ja semmonen ihan hitusen pinkki vielä menee, mutta medium on liian raakaa. En pidä siitä mausta ja suutuntuma ja pureskelu on ällöttävää. Ei tarvitse olla venyvää ja raakaa eikä se ole se ongelma, vaan se että kun se rasva on pehmentynyt ja osittain sulanut niin se on kuin lihan seassa olis jotain hyytelönpaloja, hyi saatana.

Mulla on myöskin tuollainen liharuisku, mutta en koskaan käytä sitä pihvien jne grillaamisessa koska se vaikuttaa grillaustulokseen kun sisältä tihkuaa nestettä. Eron huomaa hyvin esmi possun ulkofileessä jos ostaa "miedosti suolattua" ja naturelia. Miedosti suolattuun et tahdo oikein saada hyvälle grillipinnalle kun pumpattu vesi pilaa grillipinnan. Ja kun pinta on hyvä niin liha on kuiva ja kutistunu korppu. Naturelilla näin ei käy. Ainakaan itselle.

Näin sen pitää ollakin. Kyllä aikuinen mies tietää, mistä tykkää ja osaa laittaa itselleen maukasta ruokaa.

Meillä on tässä eri maku, mutta se on ihan luonnollista. Ketään ei pitäisi pakottaa syömään pahaa ruokaa, koska sen pitäisi maistua hyvältä muiden mielestä. Lisäksi on hienoa, että seisot mielipiteesi takana ja kerrot epävarmoille ihmisille, että tämmöinenkin vaihtoehto on. Jotkut saattavat ajatella, että ainoa oikea vaihtoehto on se sisältä punainen liha.

--

..ja itse edelleenkin isken soossit/marinadit pintaan ulkofileelle ja kanalle grillattaessa, eikä tämä(kään) sovi kaikille :D
 
Itse en todellakaan tykkää tuollaisesta. Mutta makuja on monia ja sinulla on nyt tämä.. En tuomitse, mutta itse tosiaan pyrin melkein päinvastaiseen lopputulokseen -> pitää olla mehukasta sisältä ja vähän medium on lehmässä hyvä, juuri sen takia entrecote on niin ihanaa.

Itsellä on vielä tämmöinen (amazonista), jos tulee vastaan tuota rintafilettä tai kuivaa possua:

--

Läskin, jota sinä ja Mikkos ette tykkää syödä, pitää olla "rendered", eli vähän sulanut sinne pihvin sekaan antaen sille makua ja mehukkuutta. Ei ole hyvää, jos on venyvää ja raakaa. Ja se on hyvää vaan kuumana, suoraan grillistä. Tämän takia brisketti on haastava grillattava.

--

Kolmas tapa, jolla nuo pysyy mehukkaana on sous vide. Sinne vaan lihaklöntti ja siellä sisältä kypsäksi , säilyttäen mehukkuus - ja pinnat grillissä.

--

..ja ihan pakko kysyä: käytätkö sitten jotain kastikkeita kuivan lihasi kanssa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, esim. isäni syö pihvinsä well done , vastustuksestani huolimatta.
Niin siis ainoastaan sen possun tykkään syödä kuivana, nauta menee itellä medium plussana ja sit esim peura on hyvää ihan mediuminakin, tosin se on hyvää millä tahansa kypsyydellä kunhan nyt ei raakaa ole 😁
Mutta ne rasvaiset hyytelömäiset osat ei vaan sovi omaan suuhun, ei saa edes nieltyä niitä kun meinaa nousta ylös.

Ja kuten sanoin, possunpihvit syön yleensä kermaperunoiden tai soijapottujen kanssa, nämä molemmat aika kosteita syötäviä.

Kyllä mullakin marinointiruisku löytyy mutta käytän sitä vaan paisteissa.
 
Viimeksi muokattu:
Edelleen makuasioita.
Vaikka rasva toisi kuinka makua ja mehukkuutta niin mä tykkään silti enemmän kuivista ja puhtaista lihoista kuten ulko- ja sisäfileestä. Samoin kanan rintapaloista. Mua ällöttää kasslerit ja entrecoteet juuri sen takia kun ne on "mehukkaita ja rasvaisia". Niissä on ällöttävä suutuntuma ja rasvan nuljuilu suussä ällöttää. Kunnon hyvälaatuinen porsaan ulkofilee oikein grillattuna voittaa kaslerit ja entrecoteet tuhat kertaa.
Ja kyllä sen kanankin saa mehukkaana ihan rintapaloistakin kun grillaa oikein mutta parempi hiukan kuivana kuin rasvaisena ja niljakkaana kuten paistipalat.

Aina olen miettinyt, ketkä niistä kuivista kengänpohjista tykkää. Hyvä tietää.
Tämä taitaa olla niitä harvoja asioita, joista ollaan erimieltä. Mutta edelleen makuasioita, kuten sanoit.
 
Marienburgilta oli tullut uutuutena 20L MINI säkki hiiliä. Innosti tarkistamaan ovatko minihiiliä vai vain minisäkki.

Oli yllättäen minihiiliä, ja vielä yllättävämpää oli että myös 30L hiilet ovat eri luokituksella kuin 50L.
50L: >80mm 60% / <40mm 2%
30L: >80mm 27% / <20mm 5%
20L: >80mm 30% / <20mm 20%

Yhden 30L säkin olen noita ostanut ja ei suuremmin vakuuttanut. Oli joo pari isoa jotka paloi kivasti, mutta paljon pientä joka jäi viimeiseen polttoon. Biolan Lehtipuuhiili oli tasalaatuisempana vaivattomampi käyttää pallogrillissä, tuli kaatamalla joka kerta suunnilleen sama annos ja paloi ok. Siinä mielessä ehkä tuo 20L olisi kokeilun arvoinen.
 
Aina olen miettinyt, ketkä niistä kuivista kengänpohjista tykkää. Hyvä tietää.
Tämä taitaa olla niitä harvoja asioita, joista ollaan erimieltä. Mutta edelleen makuasioita, kuten sanoit.
Juu, makuasioita. Syöhän jotkut kalaakin ja muita meren ällötyksiä. Osa jopa raakana.
 
1000031065.jpg

Tuli tilattua 300kg pellettejä. Olen valmis grillikesään.
 
Minä! Ja kala on kauhean terveellistä.
No mä oonkin ihmetellyt että kuka noita niljakkaita meriotuksia oikein syö mutta hyvä tietää :p

Mutta joo, makuasioita. Ja jottei menis ihan offtopicciin niin olis tarkoitus ostaa kesää vasten semmonen simppeli tulipata, tämmönen:
1743070359846.png


Osaako joku sanoa onnistuuko loimulohen tekeminen tuollaisella tulella vai vaatiiko loimulohi jonkun spesiaalimman tulilähteen? Isomman tai lämpimämmän tulen jne? Emännälle pitäis tehdä ja en ole kalan valmistuksessa kovin hyvä kun en itse syö..
 
No mä oonkin ihmetellyt että kuka noita niljakkaita meriotuksia oikein syö mutta hyvä tietää :p

Mutta joo, makuasioita. Ja jottei menis ihan offtopicciin niin olis tarkoitus ostaa kesää vasten semmonen simppeli tulipata, tämmönen:
1743070359846.png


Osaako joku sanoa onnistuuko loimulohen tekeminen tuollaisella tulella vai vaatiiko loimulohi jonkun spesiaalimman tulilähteen? Isomman tai lämpimämmän tulen jne? Emännälle pitäis tehdä ja en ole kalan valmistuksessa kovin hyvä kun en itse syö..
Kyllä se varmasti tuossakin onnistuu, kunhan vaan lohen saat johonkin telineeseen kiinni. Tuommoisen bongasin juuri sittarin tarjouksesta, ja oli siellä loimulohellekin oma telineensä.
 
Kertokaas nyt viisaammat, miksi loimulohea? Onko ainoa syy, että ei löydy savustuspönttöä? Että tehdään erä olosuhteissa nuotiolla?
Jos nyt katsoo, vaikka tuota Mustang telinettä, niin kaikki kalan rasvat valuu tuosta sitten maahan. Mahtaa olla hyvän hajuinen paikka.
 
Kyllä se varmasti tuossakin onnistuu, kunhan vaan lohen saat johonkin telineeseen kiinni. Tuommoisen bongasin juuri sittarin tarjouksesta, ja oli siellä loimulohellekin oma telineensä.
Toi laakea Mustangi on törkeän ruma ja toi toinen taas on aikalailla dedikoitu loimuttamiselle.
Unohdin sanoa että pääasiallinen käyttö olisi tunnelmatulena saunan jäähyillä ja plussaa olisi jos sillä pystyisi myös loimuttamaan samalla. Mutta voisihan sitä kokeilla tehdä rosteriverkosta tohon semmosen kauluksen jonka laittaa ympärille kun loimuttaa samaan tapaan kuin tuossa loimuversiossa.
 
Kertokaas nyt viisaammat, miksi loimulohea? Onko ainoa syy, että ei löydy savustuspönttöä? Että tehdään erä olosuhteissa nuotiolla?
Jos nyt katsoo, vaikka tuota Mustang telinettä, niin kaikki kalan rasvat valuu tuosta sitten maahan. Mahtaa olla hyvän hajuinen paikka.
Loimulohi ei valuta nesteitä koska kypsyminen on niin paljon hitaampaa kuin savustus.
 
Mutta voisihan sitä kokeilla tehdä rosteriverkosta tohon semmosen kauluksen jonka laittaa ympärille kun loimuttaa samaan tapaan kuin tuossa loimuversiossa.

Ei tarvitse mitään rosteriverkkoa. Nuotion viereen vaan lauta pystyyn.

Esim. Peltsin video.



Kertokaas nyt viisaammat, miksi loimulohea? Onko ainoa syy, että ei löydy savustuspönttöä? Että tehdään erä olosuhteissa nuotiolla?

No se nyt vaan on vähän erilainen tapa valmistaa lohta. Ja myös kalan rakenne tulee vähän erilaiseksi kuin savustuksessa.

Kaikkihan tällaiset ovat vaan mukavaa puuhastelua ja kiva seurata prosessia nuotion vieressä.
 
Onko tuosta värkistä kokemuksia ennestään ? Tammi on kyllä hyvää värkkiä ainakin klapeina. Onko käytössä pellettisavustin ? Pelletti toimis varmaan pallossa yms kunhan vaan on sopiva kori ja sytyttää kunnolla.
Noita pellettejä olen käyttänyt monta säkkiä pellettisavustimessa ja hyviä on mielestäni olleet.
 
Marienburgilta oli tullut uutuutena 20L MINI säkki hiiliä. Innosti tarkistamaan ovatko minihiiliä vai vain minisäkki.

Oli yllättäen minihiiliä, ja vielä yllättävämpää oli että myös 30L hiilet ovat eri luokituksella kuin 50L.
50L: >80mm 60% / <40mm 2%
30L: >80mm 27% / <20mm 5%
20L: >80mm 30% / <20mm 20%

Yhden 30L säkin olen noita ostanut ja ei suuremmin vakuuttanut. Oli joo pari isoa jotka paloi kivasti, mutta paljon pientä joka jäi viimeiseen polttoon. Biolan Lehtipuuhiili oli tasalaatuisempana vaivattomampi käyttää pallogrillissä, tuli kaatamalla joka kerta suunnilleen sama annos ja paloi ok. Siinä mielessä ehkä tuo 20L olisi kokeilun arvoinen.
On tullut myös koivuhiiltä 10 kg säkissä: Koivuhiili Marienburg 10 kg HoReCa Edition
 
Suositelkaas hyviä kaasugrillejä kohtuuhintaan n. 250-500€. Grillailua olisi ehkä kerta viikkoon ja kahden hengen talous. Välillä toki tarve grillata isommallakon porukalla, mutta luulisin että keskikokoinen grilli riittää. Bongasin muutaman ihan kiinnostavan vaihtoehdon, mutta ei mitään hajua mitä eroa noissa on esim kestävyydessä: BBQ King Basic, Roastmaster G-series 4100 ja House 4+1 poltinta.

Itse lähtisin kattomaan tällasta Weber Spirit II E-210 GBS kaasugrilli | Motonet Oy

10 vuotta ollut 2 polttimen Spirit ja tällä tekee kyllä hienosti kahdelle tai useammallekin ruoat, on yllättävän tilava laitos. Ei mitään tarvetta 4 polttimelle tai isommalle pinta-alalle. Toki jos tuntuu että on liian pieni, niin satanen lisää ja saa kolmella polttimella olevan.

Hyvinä puolina takuu, syttyy hyvin vuodesta toiseen ja kestää. Tehoa ja pinta-alaa riittävästi.
 
Suositelkaas hyviä kaasugrillejä kohtuuhintaan n. 250-500€. Grillailua olisi ehkä kerta viikkoon ja kahden hengen talous. Välillä toki tarve grillata isommallakon porukalla, mutta luulisin että keskikokoinen grilli riittää. Bongasin muutaman ihan kiinnostavan vaihtoehdon, mutta ei mitään hajua mitä eroa noissa on esim kestävyydessä: BBQ King Basic, Roastmaster G-series 4100 ja House 4+1 poltinta.
Cittarin -40% alesta n. 240€ Char-Broil Performance Core 2B B kaasugrilli - Grillit | K-Citymarket.fi

on hyvä ja laadukas grilli varsinkin tuohon hintaan
 
Suositelkaas hyviä kaasugrillejä kohtuuhintaan n. 250-500€. Grillailua olisi ehkä kerta viikkoon ja kahden hengen talous. Välillä toki tarve grillata isommallakon porukalla, mutta luulisin että keskikokoinen grilli riittää. Bongasin muutaman ihan kiinnostavan vaihtoehdon, mutta ei mitään hajua mitä eroa noissa on esim kestävyydessä: BBQ King Basic, Roastmaster G-series 4100 ja House 4+1 poltinta.

Verkkiksessä näyttäisi olevan tarjouksessa Napoleon: Napoleon Freestyle 365 -kaasugrilli 479,00

Tällaisella pari kesää kaasuteltu, ei valittamista. Huomionarvoista tosin että alahäkkyrässä ei ole ovea, ja on takaa avoin joten pullon käpistely onnistuu käytännössä ainoastaan takakautta. Lisäksi 10kg kompostipullo mahtuu sinne juuri ja juuri siten että rasvankeruukippo ottaa vastaan. Itselleni ei ongelmia, mutta jos häiritsee niin seuraavaa vaihtoehtoa katsomaan.
 
Verkkiksessä näyttäisi olevan tarjouksessa Napoleon: Napoleon Freestyle 365 -kaasugrilli 479,00

Tällaisella pari kesää kaasuteltu, ei valittamista. Huomionarvoista tosin että alahäkkyrässä ei ole ovea, ja on takaa avoin joten pullon käpistely onnistuu käytännössä ainoastaan takakautta. Lisäksi 10kg kompostipullo mahtuu sinne juuri ja juuri siten että rasvankeruukippo ottaa vastaan. Itselleni ei ongelmia, mutta jos häiritsee niin seuraavaa vaihtoehtoa katsomaan.
Tälle myös vahva suositus, pari kesää grillailtu tällä erittäin iloisesti. Käytännössä Weberin laatua mutta järkevämmällä hinnalla. Itse en ostaisi noita ns. markettigrillejä, jos pienellä panostuksella saa parempaa.

Allekirjoitan kyllä molemmat huomiot. Itse en pidä kaasupulloa grillin sisällä, vaan pidän sen terassin nurkassa omassa suojapeitteessään (Kaasupullon suojapeite Premium). Välillä ehkä kaipaisi grilliin jotain säilytystasoa, mutta roikutan työkaluja grillin sivupöytien koukuista ja sillä pärjää.

Olen myös ostanut grilliin parilalevyn, mikä korvaa puolet ritilöistä: Napoleon kaksipuolinen umpiparila, Rogue 425/625, RXT525 sekä Freestyle 365 ja 425 -kaasugrilleihin
 
Tälle myös vahva suositus, pari kesää grillailtu tällä erittäin iloisesti. Käytännössä Weberin laatua mutta järkevämmällä hinnalla. Itse en ostaisi noita ns. markettigrillejä, jos pienellä panostuksella saa parempaa.

Allekirjoitan kyllä molemmat huomiot. Itse en pidä kaasupulloa grillin sisällä, vaan pidän sen terassin nurkassa omassa suojapeitteessään (Kaasupullon suojapeite Premium). Välillä ehkä kaipaisi grilliin jotain säilytystasoa, mutta roikutan työkaluja grillin sivupöytien koukuista ja sillä pärjää.

Olen myös ostanut grilliin parilalevyn, mikä korvaa puolet ritilöistä: Napoleon kaksipuolinen umpiparila, Rogue 425/625, RXT525 sekä Freestyle 365 ja 425 -kaasugrilleihin

Samoin myös täällä, en pidä täysin riskittämänä käyttää grilliä pullo sisällä ja turha sitä on edestakaisin siirrellä jos säilyttääkin sitä siellä silloin kuin ei grilliä käytä. Sama siis pitää se ulkona koko ajan.

Ja myöskin parilalevyn hommasin jo ensimmäisen kesän aikana, loistava herkästi hajoilevien grillattavien kuten kalan kanssa. Tai siinä voi paistella pilkotut kasvikset yms. samalla kun läski tummuu ritilällä vieressä. Ja tullut myös tehtyä teppanyaki-tyylisiä sotkuja siinä.
 
Suositelkaas hyviä kaasugrillejä kohtuuhintaan n. 250-500€. Grillailua olisi ehkä kerta viikkoon ja kahden hengen talous. Välillä toki tarve grillata isommallakon porukalla, mutta luulisin että keskikokoinen grilli riittää. Bongasin muutaman ihan kiinnostavan vaihtoehdon, mutta ei mitään hajua mitä eroa noissa on esim kestävyydessä: BBQ King Basic, Roastmaster G-series 4100 ja House 4+1 poltinta.

Ehdottomasti kannattaa kiertää kaukaa ainakin tuollaiset esimerkiksi laittamasi peltirimpulat.. Nuo ovat parin vuoden jälkeen ihan kauheassa kunnossa ja ruosteessa.

Edellä esitetyistä Webereistä ja Napoleoneista löytyy tarpeeksi laadukasta vaihtoehtoa.. Toki se on sanottava, että ei Webereidenkään kestävyys/laatu ole enää selllainen kuin 20 vuotta sitten.
 
Ehdottomasti kannattaa kiertää kaukaa ainakin tuollaiset esimerkiksi laittamasi peltirimpulat.. Nuo ovat parin vuoden jälkeen ihan kauheassa kunnossa ja ruosteessa.

Edellä esitetyistä Webereistä ja Napoleoneista löytyy tarpeeksi laadukasta vaihtoehtoa.. Toki se on sanottava, että ei Webereidenkään kestävyys/laatu ole enää selllainen kuin 20 vuotta sitten.
tuo aiemmin linkkaamani Char-Broil ehkä olisi poikkeus sääntöön
Firma on kohta 80v vanha ja tuo lämmönjako-ominaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tuohon CM:n hintaan ostaisin jos kaasugrillille olisi tarve


 
tuo aiemmin linkkaamani Char-Broil ehkä olisi poikkeus sääntöön
Firma on kohta 80v vanha ja tuo lämmönjako-ominaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tuohon CM:n hintaan ostaisin jos kaasugrillille olisi tarve



Juu tuon pitäs olla kyllä laadukas vehje, meinasin itsekin tossa muutama päivä sitten pistää tilaukseen mutta pakollinen kotiinkuljetus nostaa hinnan liki 300 euroon…
 
tuo aiemmin linkkaamani Char-Broil ehkä olisi poikkeus sääntöön
Firma on kohta 80v vanha ja tuo lämmönjako-ominaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tuohon CM:n hintaan ostaisin jos kaasugrillille olisi tarve

Kiitos tästä tärpistä, lyödään kokeiluun. Katsoin tuon + erään toisen videon ja vakuutuin että tämä sopii tällaiselle sunnuntaigrillaajalle oikein hyvin. Kuten GoDi tuossa kommentoi niin posteineen tuolla muuttokoodilla piirun alle 300e tuli hintaa, kotiintoimitettuna.

Nykyisen ~150e halpisgrillin (olisko joku 2 polttimen mustang?) ongelma on, että lämmittää tosi epätasaisesti. Yhdessä nurkassa kärisee ja toisessa ei meinaa lämmetä. Sekä nyt 3 vuoden jälkeen osa osista jo niin ruosteessa että tipahtelee pois omia aikojaan.
 
Kiitos tästä tärpistä, lyödään kokeiluun. Katsoin tuon + erään toisen videon ja vakuutuin että tämä sopii tällaiselle sunnuntaigrillaajalle oikein hyvin. Kuten GoDi tuossa kommentoi niin posteineen tuolla muuttokoodilla piirun alle 300e tuli hintaa, kotiintoimitettuna.

Nykyisen ~150e halpisgrillin (olisko joku 2 polttimen mustang?) ongelma on, että lämmittää tosi epätasaisesti. Yhdessä nurkassa kärisee ja toisessa ei meinaa lämmetä. Sekä nyt 3 vuoden jälkeen osa osista jo niin ruosteessa että tipahtelee pois omia aikojaan.
Ai on mustangin kaasugrillit noin huonoa laatua?
 
Ai on mustangin kaasugrillit noin huonoa laatua?
Piti ihan käydä tarkistaa, Texas 2 oli tuo malli tarkemmin, halvin ruoska jonka joskus lähimarketista sai. Ei Mustang siis.

Lämminlevittäjät ja niiden kiinnikkeet ruostunu sen verran että ei meinaa pysyä enää ja rasvapohja mikälie aika finaalissa. Ritilät kyllä ihan kunnossa sentään.
 
Kiitos tästä tärpistä, lyödään kokeiluun. Katsoin tuon + erään toisen videon ja vakuutuin että tämä sopii tällaiselle sunnuntaigrillaajalle oikein hyvin. Kuten GoDi tuossa kommentoi niin posteineen tuolla muuttokoodilla piirun alle 300e tuli hintaa, kotiintoimitettuna.

Nykyisen ~150e halpisgrillin (olisko joku 2 polttimen mustang?) ongelma on, että lämmittää tosi epätasaisesti. Yhdessä nurkassa kärisee ja toisessa ei meinaa lämmetä. Sekä nyt 3 vuoden jälkeen osa osista jo niin ruosteessa että tipahtelee pois omia aikojaan.

:thumbsup: Laita sitten kokemuksia kun grilli on koeajettu
 
Onko täällä kohtalontovereita vai onko itellä vaan helvetin huono tuuri.

Weberin kaasugrilli ollut nyt muutaman vuoden. Pari vuotta kesti oma matalapainesäädin kunnes meni rikki? tai jotain vastaavaa. Kaasua tuli ainoastaan kun paino säätimen päältä, mutta heti kun päästi irti niin kaasu loppui. Kokeiltu eri asentoja, mutta kaasua ei tullut.

Ostin sitten ihan perus Mustangin matalapainesäätimen viime vuonna ja se on toiminut kohtuu hyvin. Nyt sekin sanoi itsensä irti. Sama juttu, eli kun vähän painaa niin tulee kyllä kaasua, mutta ei pysy itsestään siinä oikeassa asennossa. Se on pari kertaa aikaisemmin tehnyt jo samoin talvella, mutta silloin sen sai toimimaan kun vähän väänteli tiettyyn asentoon. Sain sen äsken toimiaan kun laitoin pienen käsipainoin päälle. Ja se jopa toimi sitten kun otin hetken päästä sen käsipainon pois. Eli kyse on ihan muutamasta millistiä, että tuleeko kaasua vai ei.

Kaasupulloja on ollut sekä komposiittiä että terästä. Ja eri merkkisiä.

EDIT: Yleensä otan grillauksen jälkeen säätimen pois kokonaan. En tiedä onko merkitystä vai ei tähän ongelmaan.
 
Onko täällä kohtalontovereita vai onko itellä vaan helvetin huono tuuri.

Weberin kaasugrilli ollut nyt muutaman vuoden. Pari vuotta kesti oma matalapainesäädin kunnes meni rikki? tai jotain vastaavaa. Kaasua tuli ainoastaan kun paino säätimen päältä, mutta heti kun päästi irti niin kaasu loppui. Kokeiltu eri asentoja, mutta kaasua ei tullut.

Ostin sitten ihan perus Mustangin matalapainesäätimen viime vuonna ja se on toiminut kohtuu hyvin. Nyt sekin sanoi itsensä irti. Sama juttu, eli kun vähän painaa niin tulee kyllä kaasua, mutta ei pysy itsestään siinä oikeassa asennossa. Se on pari kertaa aikaisemmin tehnyt jo samoin talvella, mutta silloin sen sai toimimaan kun vähän väänteli tiettyyn asentoon. Sain sen äsken toimiaan kun laitoin pienen käsipainoin päälle. Ja se jopa toimi sitten kun otin hetken päästä sen käsipainon pois. Eli kyse on ihan muutamasta millistiä, että tuleeko kaasua vai ei.

Kaasupulloja on ollut sekä komposiittiä että terästä. Ja eri merkkisiä.

EDIT: Yleensä otan grillauksen jälkeen säätimen pois kokonaan. En tiedä onko merkitystä vai ei tähän ongelmaan.

Alkuperäinen ja todennäköisesti myös tuo Mustang ovat IGT:n säätimiä ja ainakin omassa Spiritissä sama temppuilu alkoi parin kesän jälkeen. SRG:n säätimet ovat huomattavasti laadukkaampia ja oma on nyt ollut käytössä 8 vuotta. Kaasua myyvistä erikoisliikkeistä ainakin löytyy. Marketeista ei taida saada muita kuin IGT:n säätimiä.

 
Onko täällä kohtalontovereita vai onko itellä vaan helvetin huono tuuri.

Weberin kaasugrilli ollut nyt muutaman vuoden. Pari vuotta kesti oma matalapainesäädin kunnes meni rikki? tai jotain vastaavaa. Kaasua tuli ainoastaan kun paino säätimen päältä, mutta heti kun päästi irti niin kaasu loppui. Kokeiltu eri asentoja, mutta kaasua ei tullut.

Ostin sitten ihan perus Mustangin matalapainesäätimen viime vuonna ja se on toiminut kohtuu hyvin. Nyt sekin sanoi itsensä irti. Sama juttu, eli kun vähän painaa niin tulee kyllä kaasua, mutta ei pysy itsestään siinä oikeassa asennossa. Se on pari kertaa aikaisemmin tehnyt jo samoin talvella, mutta silloin sen sai toimimaan kun vähän väänteli tiettyyn asentoon. Sain sen äsken toimiaan kun laitoin pienen käsipainoin päälle. Ja se jopa toimi sitten kun otin hetken päästä sen käsipainon pois. Eli kyse on ihan muutamasta millistiä, että tuleeko kaasua vai ei.

Kaasupulloja on ollut sekä komposiittiä että terästä. Ja eri merkkisiä.

EDIT: Yleensä otan grillauksen jälkeen säätimen pois kokonaan. En tiedä onko merkitystä vai ei tähän ongelmaan.
Kuulostaa todella erikoiselta ja ihan siitä syystä pakko kysyä että onhan säädin lukittu paikalleen eli säätimen kaulus varmasti painettu alaspäin ? Mitään millien välystä ei venttiilin ja säätimen välillä ole, jos säädin kunnolla kiinni. Tuollainen tapaus on tullut ainakin kerran vastaan.
 
Kuulostaa todella erikoiselta ja ihan siitä syystä pakko kysyä että onhan säädin lukittu paikalleen eli säätimen kaulus varmasti painettu alaspäin ? Mitään millien välystä ei venttiilin ja säätimen välillä ole, jos säädin kunnolla kiinni. Tuollainen tapaus on tullut ainakin kerran vastaan.

On lukittu. Grillaillut kuitenki reilu 10 vuotta omalla grillillä ja ei ole tätä itsellä tullu vastaan koskaan ennemmin. En tiedä oikein mikä on. Huomasin kyllä, että myös tuota kaulusta painamalle kaasu kulkee, mutta heti jos päästää irti niin ei kulje enää.

Sambo ehdotti tota toisen valmistajan säädintä ja voisin kokeilla ostaa sellasen.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla ainakin ulkona ollut säädin otti itseensä vedestä, kun sitä ravisteli aikansa, niin alkoi taas toimimaan. Joskus "rikkinäisen" säätimen vein sisälle kun ostin uuden. Kun uusi lopetti toimintansa, oli vanha taas alkanut toimaan(oli kuivunut).
 
@whysosausage
Nuo Weberin matalapainesäätimet on kyllä surullisen kuuluisia heikosta laadustaan. Itsellä on ihme kyllä pysynyt ehjänä jo 4 vuotta, mutta taitaa olla vain ajankysymys kun se sanoo sopimuksensa irti. Säädintä pidän aina kiinni pullossa ja irrotan lähinnä vain silloin kun siirrän grillin talviteloille tai pitää vaihtaa uusi pullo käyttöön. Onko sulla muuten komposiittipulloja vai teräspulloja käytössä? Muistelisin, että komposiittipullojen kanssa on ollut enemmän ongelmia näiden kanssa. Itsellä on toistaiseksi ollut vain teräspulloja.
 
@whysosausage
Nuo Weberin matalapainesäätimet on kyllä surullisen kuuluisia heikosta laadustaan. Itsellä on ihme kyllä pysynyt ehjänä jo 4 vuotta, mutta taitaa olla vain ajankysymys kun se sanoo sopimuksensa irti. Säädintä pidän aina kiinni pullossa ja irrotan lähinnä vain silloin kun siirrän grillin talviteloille tai pitää vaihtaa uusi pullo käyttöön. Onko sulla muuten komposiittipulloja vai teräspulloja käytössä? Muistelisin, että komposiittipullojen kanssa on ollut enemmän ongelmia näiden kanssa. Itsellä on toistaiseksi ollut vain teräspulloja.
Omassa oli samaa vikaa ja valitin weberille niin ne laittoi koko grillin sisuskalut tulemaan, siis ne polttoputket ymsyms. Motonetin noname kaasupullon venttiliillä homma korjaantui ja toiminut nyt 10v. Edelleen käyttämättömät uudet sisuskalut grilliin paketissa käyttämättömänä 🤷‍♂️
 
Weberin matalapainesäädin meni jokunen vuosi sitten vaihtoon, tilalle tuli säätimestä joku halpismalli ja sama vika, ei virtaa kaasua, joten tuli grillailtua pihalaatta matalapaineensäätimen ja kaasupullon päällä. Säätimen vaihto taisi aika lailla ajoittua juuri uuden kaasupullon vaihtoon. Kunnes sitten taas tuli aika kaasun vaihdolle, niin tiiliskiveä ei tarvittukaan, kaasupullo oli erilainen, olisko ollut se temppuileva pullo oranssin sävyinen, mitä aiempi valkoinen. Viimeisin pullo oli taas sellainen oranssi, ei kulkenut kaasu säätimen ollessa on-asennossa, niin laitoin taitetun pahvinpalan sinne kaasupulloon ja taas toimii. Pitää katsoa minkä tyyppisiä komposhittipulloja seuraavaksi tulee vastaan ja pitänee palauttaa ja hakea jostain toisesta liikkeestä. Varmaan pitää katsoa uudestaan noita matalapainesäätimiä myös, jos olisi sellainen missä se tappi painuisi enempi pohjaan mitä nykyisessä. Eli onko syynä säädin vai pullo…
 
itsellä tullut vastaan myös yksi erilainen kaasupullo, jossa se venttiilin tappi oli selvästi lyhyempi kuin muissa eikä toiminut kuin tuolla tavalla paino venttiilin päällä. En muista mallia mikä oli, mutta komposiittipullo joka tapauksessa. Oli onneksi toinen pullo jonka kanssa verrata ja tuo ero oli selvästi nähtävissä.
 
@whysosausage
Nuo Weberin matalapainesäätimet on kyllä surullisen kuuluisia heikosta laadustaan. Itsellä on ihme kyllä pysynyt ehjänä jo 4 vuotta, mutta taitaa olla vain ajankysymys kun se sanoo sopimuksensa irti. Säädintä pidän aina kiinni pullossa ja irrotan lähinnä vain silloin kun siirrän grillin talviteloille tai pitää vaihtaa uusi pullo käyttöön. Onko sulla muuten komposiittipulloja vai teräspulloja käytössä? Muistelisin, että komposiittipullojen kanssa on ollut enemmän ongelmia näiden kanssa. Itsellä on toistaiseksi ollut vain teräspulloja.
Aluksi oli teräs ja nyt ollut komposiittia. Voi kyllä olla, että ongelmat alkoi komposiitin kanssa vasta. Mutta en ole kylllä täysin varma asiasta, kun ei muista enää
 
On lukittu. Grillaillut kuitenki reilu 10 vuotta omalla grillillä ja ei ole tätä itsellä tullu vastaan koskaan ennemmin. En tiedä oikein mikä on. Huomasin kyllä, että myös tuota kaulusta painamalle kaasu kulkee, mutta heti jos päästää irti niin ei kulje enää.

Sambo ehdotti tota toisen valmistajan säädintä ja voisin kokeilla ostaa sellasen.
Mistä se välys sinne tulee ? Itellä ei kyllä liiku milliäkään vaikka painaa alaspäin. Samaten kauluksen, kun lukitsee niin ei sitäkään auta enään alaspäin vetää.
 
Mistä se välys sinne tulee ? Itellä ei kyllä liiku milliäkään vaikka painaa alaspäin. Samaten kauluksen, kun lukitsee niin ei sitäkään auta enään alaspäin vetää.
En kyllä osaa sanoa. Grillasin äsken tolla painovirityksellä ja sai taas säätää, että kaasua alkoi tulemaan. Tosiaan sivuttaissuunnassa hieman liikkuu enemmän. Aloin miettimään, että voiko se säätimen tiiviste jotenkin sekoilla kylmästä/lämäpimästä/kosteudesta ja blokkaa sitä kaasua. Hetken kun oli paino säätimen päällä, niin sitten kaasu kulki ilman painoakin. Ehkä annan sen uuden suuttimen olla sitten koko ajan paikoillaan ja irrotan vain jos tarvii.

Mutta pitää käydä lähipäivinä hakemas uusi suutin ja tilata varmuuden vuoksi toinen (SRG)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
273 227
Viestejä
4 713 504
Jäsenet
76 991
Uusin jäsen
penninvenyttäjä

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom