Tämä saaga päättyi oikein hienosti.Tästä pitäneekin laittaa Napoleonille terveisiä, vaikkei ole kuin pieni kosmeettinen.
Prisman mallikappaleessa on molemmin puolin kolme tasoa, minulla toiselta puolelta uupuu 2
Ite oon ainakin eteläsuomessa isommilta K-cittareilta saanut aika säännöllisen hyvin laatubriskettejä. Kannattaa soitella kauppiaille ja tiedustella. Ihan jenkkiläisiä lihoja on saanut, kilohinnat toki 20-30€ välissä ollut että ei se ihan halpaa ole, mutta hyvää on ollut.Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Meillä myös paikallesen Prisman lihatiskiltä saa tilauksesta kaikkea kivaa, mm silavaa ja suolta makkaran tekoon joten kannattaa kysyä reippaasti myös Prismoista. Itse en ikinä olis arvannyt että geneerinen Prisma ottaisi lihatilauksia vastaan. Cittareista ainakin luulis saavan.Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Tilaa Atrian lihakaupasta suklaahiehoa.Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Jos ei lähimaastosta tunnu löytyvän, niin pyydä sieltä K-kaupasta tilaamaan vaikka tätä Kesprosta.Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Marienburgit on ehdottomasti parhaita "markettihiiliä" mitä saa melkein kaupasta kuin kaupasta. Eihän ne toki pitkäkestoiseen grillaamiseen sovi, ittekkin käytän niitä lähinnä pihvien ja muihin "nopeasti" grillattaviin.
Suurin osa markettihiilistä on aivan hirveetä kuraa ja silppua että hyvä että edes saa hiillosta ja silloinkin puolet jo heti tippunu hiiliarinan läpi grillin pohjalle.
Paineen säädintä syyttäisin itse, ensilääkkeenä sitä voipi käyttää irti ja uudelleen asettaessa pyöritellä paikalleen paremmin. Toinen mitä voi kurkkia on sieltä polttimien säädinten takana olevaa aukkoa josta se kaasu menee polttimiin. Sinne joskus saattaa joku hämis verkkoa yrittää punoa, joskin webereissä järjestään aukot verkolla tukittu, mutta saattaapi ne silti öttiäiset yllättää..Weberin kolmen polttimen spiritti tuntuu tehottomalta talven jäljiltä. Kaasua tulee normaalisti ja syttyy normaalisti, mutta tuntuu että vaikka kaikki polttimet on täysillä niin ei meinaa lämmetä kuin n. 200c. Toinen vastaava mökillä niin se lämpeää vartissa 250c tienoille. Mistähän lähtisi vikaa etsimään? Kaasupullonkin vaihdoin uuteen.
Kiitos, tätä pitää kokeilla!Jos ei lähimaastosta tunnu löytyvän, niin pyydä sieltä K-kaupasta tilaamaan vaikka tätä Kesprosta.
Aberdeen Black naudanrinta n6,5kg
Aberdeen Black naudanrinta n6,5kg - Kespron laajasta HoReCa-valikoimasta löydät liikeideaasi sopivat laadukkaat tuotteetwww.kespro.com
Se ongelma on kyllä aika äkkiä hoidettu pois päiväjärjestyksestä... siellä grillikaapissa tms. niin tilanne olisi huomattavasti haastavampi.ampiaispesä , minulla on pikkualkuja Weberin kaasugrillin ritilöissä
Joskus ~80-90-luvulla kaasugrilleissä ei juuri lämmönlevittäjälevyjä näkynyt, vaan poltinten (tai usein yksi poltin kahdella alueella) päälle tuli harvahko ritilä jonka päälle leviteltiin juuri samannäköisiä laavakiviä. Näiden päällä sitten varsinainen grillausritilä.En äkkiä löytäny haulla vastaavaa, mutta onko kellään kokemuksia näistä kaasugrillissä: https://www.tuontitukku.fi/piha-ja-...lliin-tasainen-grillauslampo/p/6410413159778/
Tuossa eilen ku grillailin makkaraa niin tuossa kaasugrillissä tuo lämmönlevittäjän levy luo alueita missä grillin kuumimmat kohdat on juuri levyn reunoilla ja levyn päällä taas, yllätys yllätys, on se viilein kohta.
Itsellä 4v vanha mastertouch ja samasta kohtaa pettänyt.Kävipä sitten niin, että weberin pallogrillistä irtosi kahva toisenpuolen hitsauksesta kun vedin grilliä ja laskin sen hieman töksähtäen alas. Grilli ostettu 2015 ja kuittikin vielä löytyi (kiitos verkkokauppa!). Viesti weberin asiakastukeen ja kas, jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, että uusi grillin alaosa ja rengasosio tulee noin parissa viikossa.
toki weberin hinnalla saa vaikka kuinka monta halpista, joita voi heittää menemään sitä mukaa kun ne hajoavat, mutta mielummin yksi hyvä, jolla myös hyvä takuu. Ohessa selventävä kuva.
.
Riippu mitä sillä teet. Kuvassa oleva vuotaa kuin seula, lämpötilan säätö hankalaa ellei mahdotonta, osat ruostuu puhki, hiilet/briketit palaa aina loppuun (=turhaa rahanmenoa).hiiligrilliä ajatellut päivittää tollasesta parin kympin maksuhäiriöpallosta tollaseen joka vaikutti liikkeessä aika hyvältä, onko kokemusta ja suosituksia 100€ hintaluokkaan?
Hiiligrilli Mustang Laguna, 105 x 53 x 105 cm hinta
Hiiligrilli Mustang Laguna, 105 x 53 x 105 cm ja grillitarvikkeet edullisesti Hobby Hallista. Kuukausirahalla jopa 48kk maksuaikaa!hobbyhall.fi
mikä olisi sitten parempi vaihtoehto ja pitääkö budjettia nostaa paljon?Riippu mitä sillä teet. Kuvassa oleva vuotaa kuin seula, lämpötilan säätö hankalaa ellei mahdotonta, osat ruostuu puhki, hiilet/briketit palaa aina loppuun (=turhaa rahanmenoa).
Jos paistat se pihvin silloin, makkaran tällöin niin sopiva vehje mutta muuta ei kannata haaveilla tuolla tekevänsä.
Weberin 57 ja pitää.mikä olisi sitten parempi vaihtoehto ja pitääkö budjettia nostaa paljon?
Tämä tässä näin. Kunnon peli niin saa heti kättelyssä mitä vaan tehtyä eikä tarvii uusia grilliä parin vuoden välein.Weberin 57 ja pitää.
Kuitenkin suosittelen että jättää kaasugrillit pois jos vaan mahdollista ja nauttii oikeasta hiiligrillauksesta.Jos ei tartte olla suuri niin esimerkiksi Weber Go Anywhere tai Smokey Joe on molemmat mainioita vehkeitä. Molemmilla paistelee makkarat, pihvit jne ja Go Anywhere soveltuu myös savustamiseen.
Eikös Go Anywhere ole kaasulämmitin?Hiili/briketti grillejä toki tarkoitinkin, kaasulämmittimet sitten erikseen.
Parsa pekoniin käärittynä. Täytetyt herkkusienet (pekoniin käärittynä). Grillipoput. Oma suosikkini kokonainen porsaan sisäfile ja siihen helppo kerma-tuorejuusto kastike.Laittakaas grillausehdotuksia. Mulla on huono mielikuvitus. Eniten grillaillu possun kassler- ja ulkofileepihvejä.
Maissi, pekoniparsa, tuore grilliananas, liha/kana kasvisvartaat, katkarapuvartaat, grillijuusto/halloumi, pekoniherkkusienet, kanankoivet/rintafileet, kanansiivet, hampurilaispihvitLaittakaas grillausehdotuksia. Mulla on huono mielikuvitus. Eniten grillaillu possun kassler- ja ulkofileepihvejä.
Mitäs nämä on? Vai onko typoja ja piti olla "grillipotut"? Mikäs se oli täällä aikasemmin mainostettu grillattu paprikan tyyppinen? @Mikkos taisi ainakin siitä mainita? Googletin silloin ja näytti semmosilta vähän isommilta jalapenoilta?Grillipoput.
Padroneja mä tarkotin eli paprikoita.Mitäs nämä on? Vai onko typoja ja piti olla "grillipotut"? Mikäs se oli täällä aikasemmin mainostettu grillattu paprikan tyyppinen? @Mikkos taisi ainakin siitä mainita? Googletin silloin ja näytti semmosilta vähän isommilta jalapenoilta?
Just näit tarkotin! Kiitos Pitää kokeilla joku kerta kun grillailee. Miksi muuten mielummin pannulla eikä grillissä? Grillissä oletettavasti saa tuommosen hiiltyneen pinnan paremmin?Padroneja mä tarkotin eli paprikoita.
Pimientos de padron -grillipaprikat
Pienet vihreät pimientos de padron -paprikat ovat monelle Espanjan kävijälle tuttu grillattava. Kuumilla hiilillä ne valmistuvat vaivatta.www.soppa365.fi
Nää on hyviä mutta ite mielummin paistan pannulla kuin suoraan grillissä.
Joo, typo oli. Grillipotut ovat kyseessä: Uudet perunat grillissä - ValioMitäs nämä on? Vai onko typoja ja piti olla "grillipotut"? Mikäs se oli täällä aikasemmin mainostettu grillattu paprikan tyyppinen? @Mikkos taisi ainakin siitä mainita? Googletin silloin ja näytti semmosilta vähän isommilta jalapenoilta?
E: Niistä taidettiin puhua alkupalaino?
Pannulla ei pala niin helposti ja helpompi tehdä. Pitää toki olla kuuma pannu. Itsellä on kesäkeittiössä kaasulevy johon Lidlistä ostettuhiiliteräpannu kuumaksi oliiviöljyn kera. Ja sitten paahtelee paprikat siinä. Päälle karkeaa suolaa ja majoneesin kanssa ääntäkohden.Just näit tarkotin! Kiitos Pitää kokeilla joku kerta kun grillailee. Miksi muuten mielummin pannulla eikä grillissä? Grillissä oletettavasti saa tuommosen hiiltyneen pinnan paremmin?
Saisiko tämän kastikkeen reseptiä?Parsa pekoniin käärittynä. Täytetyt herkkusienet (pekoniin käärittynä). Grillipoput. Oma suosikkini kokonainen porsaan sisäfile ja siihen helppo kerma-tuorejuusto kastike.
Ite en voi sieltää sieniä, varsinkaan grillattuina. Koostumus ja maku on jotain ällöttävää mutta moni kyllä tykkää joten kokeilla kannattaa.Jos ette ole vielä kokeillut savustaa herkkusieniä pekoniin käärittynä, niin oma suositus täältä. Ihan parasta omaan makuun, kun savu tarttuu ja sopii pekoniin todella hyvin. Ilman savustusta pekoni ei hirveästi maistu millekkään tuossa kombossa.
Kananttaa sitten kokeilla kääriä pekoni vaikka tuossa ylempänä mainitun parsan päälle. Tai mistä sitten itse tykkääkään. Pääpointti oli pekonissa ja savustuksen sopiminen yhteen. Ainakin omaan makunystyrään sopiva.Ite en voi sieltää sieniä, varsinkaan grillattuina. Koostumus ja maku on jotain ällöttävää mutta moni kyllä tykkää joten kokeilla kannattaa.
Pekoniparsa on herkkua. Pekoni missä tahansa on herkkua, mutta sieni on se mikä tökkii.Kananttaa sitten kokeilla kääriä pekoni vaikka tuossa ylempänä mainitun parsan päälle. Tai mistä sitten itse tykkääkään. Pääpointti oli pekonissa ja savustuksen sopiminen yhteen. Ainakin omaan makunystyrään sopiva.
Itse tykkään kyllä muuten tehdä noita sieniä johon sisään laittaa aurajuustoa ja pekoni ympärille., niin siitä tulee oikein maukas kokonaisuus.
Melkein kaikkea kannattaa kokeilla ainakin kerran. Kokeile ja kerro sitten lopputulos.Pekoniparsa on herkkua. Pekoni missä tahansa on herkkua, mutta sieni on se mikä tökkii.
Kaapissa olis ananasta. Voiskohan sitä kääriä pekoniin