Grillit & grillaus

Liittynyt
29.12.2017
Viestejä
780
Tommonen pieni pala on ihan ok jos siinä vaan on rasvaa tarpeeksi. Lopuksi voi sekoittaa aluspannuun tippuneet eritteet revittyyn lihaan sekaan niin ei ole kuivaa
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
550
Tästä pitäneekin laittaa Napoleonille terveisiä, vaikkei ole kuin pieni kosmeettinen.
Prisman mallikappaleessa on molemmin puolin kolme tasoa, minulla toiselta puolelta uupuu 2 :D
Tämä saaga päättyi oikein hienosti.
Rouvan mielestä on pakko hankkia grillille suojapeite ja minä sitten ehdotin Napoleonille tämän kosmeettisen vaivan korvauksena suojapeitettä saaden hyväksyvän vastauksen. :thumbsup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 478
Biltemaan näyttäis taas tulleen isoja brikettisäkkejä! Toivottavasti on samaa vanhaa kamaa. Pitää käydä heti säkki hakemassa.
 
Liittynyt
23.01.2022
Viestejä
6
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 702
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Ite oon ainakin eteläsuomessa isommilta K-cittareilta saanut aika säännöllisen hyvin laatubriskettejä. Kannattaa soitella kauppiaille ja tiedustella. Ihan jenkkiläisiä lihoja on saanut, kilohinnat toki 20-30€ välissä ollut että ei se ihan halpaa ole, mutta hyvää on ollut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 478
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Meillä myös paikallesen Prisman lihatiskiltä saa tilauksesta kaikkea kivaa, mm silavaa ja suolta makkaran tekoon joten kannattaa kysyä reippaasti myös Prismoista. Itse en ikinä olis arvannyt että geneerinen Prisma ottaisi lihatilauksia vastaan. Cittareista ainakin luulis saavan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 313
Mistä sitä briskettiä saa ostaa/tilata? Kerran tilasin paikallisen K-Marketin kautta brisketin joka tuli Partaselta. 70 euron köntti lähes kaikki rasva pois leikattuna, eipä siitä kengänpohjaa kummempaa tullut savustettuna. Toista kertaa en ainakaan sitä kautta tilaa.
Jos ei lähimaastosta tunnu löytyvän, niin pyydä sieltä K-kaupasta tilaamaan vaikka tätä Kesprosta.

 

lelfonso

Tukijäsen
Liittynyt
27.07.2018
Viestejä
737
Weberin kolmen polttimen spiritti tuntuu tehottomalta talven jäljiltä. Kaasua tulee normaalisti ja syttyy normaalisti, mutta tuntuu että vaikka kaikki polttimet on täysillä niin ei meinaa lämmetä kuin n. 200c. Toinen vastaava mökillä niin se lämpeää vartissa 250c tienoille. Mistähän lähtisi vikaa etsimään? Kaasupullonkin vaihdoin uuteen.
 
Liittynyt
15.12.2016
Viestejä
555
Marienburgit on ehdottomasti parhaita "markettihiiliä" mitä saa melkein kaupasta kuin kaupasta. Eihän ne toki pitkäkestoiseen grillaamiseen sovi, ittekkin käytän niitä lähinnä pihvien ja muihin "nopeasti" grillattaviin.
Suurin osa markettihiilistä on aivan hirveetä kuraa ja silppua että hyvä että edes saa hiillosta ja silloinkin puolet jo heti tippunu hiiliarinan läpi grillin pohjalle.

Joo melkein parhaita, mut minusta esim motonetin PREMIUM grillihiilet on taas sitten huomattavasti tasalaatuisempaa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
704
Weberin kolmen polttimen spiritti tuntuu tehottomalta talven jäljiltä. Kaasua tulee normaalisti ja syttyy normaalisti, mutta tuntuu että vaikka kaikki polttimet on täysillä niin ei meinaa lämmetä kuin n. 200c. Toinen vastaava mökillä niin se lämpeää vartissa 250c tienoille. Mistähän lähtisi vikaa etsimään? Kaasupullonkin vaihdoin uuteen.
Paineen säädintä syyttäisin itse, ensilääkkeenä sitä voipi käyttää irti ja uudelleen asettaessa pyöritellä paikalleen paremmin. Toinen mitä voi kurkkia on sieltä polttimien säädinten takana olevaa aukkoa josta se kaasu menee polttimiin. Sinne joskus saattaa joku hämis verkkoa yrittää punoa, joskin webereissä järjestään aukot verkolla tukittu, mutta saattaapi ne silti öttiäiset yllättää.. :)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
256
Tuli nyt arpomisen jälkeen hommattua Luciferin halpiskamado. Eka viikonloppu meni ihan perus grillailussa ja hyvinhän tuo toimi siinä, mutta onko suositella jotain "idioottivarmaa" millä voisi lähteä testaamaan savustusta?
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
24
Kävipä sitten niin, että weberin pallogrillistä irtosi kahva toisenpuolen hitsauksesta kun vedin grilliä ja laskin sen hieman töksähtäen alas. Grilli ostettu 2015 ja kuittikin vielä löytyi (kiitos verkkokauppa!). Viesti weberin asiakastukeen ja kas, jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, että uusi grillin alaosa ja rengasosio tulee noin parissa viikossa.

toki weberin hinnalla saa vaikka kuinka monta halpista, joita voi heittää menemään sitä mukaa kun ne hajoavat, mutta mielummin yksi hyvä, jolla myös hyvä takuu. Ohessa selventävä kuva.
.
1-1-IMG_0912.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 153
En äkkiä löytäny haulla vastaavaa, mutta onko kellään kokemuksia näistä kaasugrillissä: https://www.tuontitukku.fi/piha-ja-...lliin-tasainen-grillauslampo/p/6410413159778/

Tuossa eilen ku grillailin makkaraa niin tuossa kaasugrillissä tuo lämmönlevittäjän levy luo alueita missä grillin kuumimmat kohdat on juuri levyn reunoilla ja levyn päällä taas, yllätys yllätys, on se viilein kohta.
Joskus ~80-90-luvulla kaasugrilleissä ei juuri lämmönlevittäjälevyjä näkynyt, vaan poltinten (tai usein yksi poltin kahdella alueella) päälle tuli harvahko ritilä jonka päälle leviteltiin juuri samannäköisiä laavakiviä. Näiden päällä sitten varsinainen grillausritilä.

Ja olihan se Persiasta. Kaikki rasva ja mäiske valui laavakiville jotka imaisi koloihinsa kaiken ja lopputuloksena niitä joko vaihdeltiin päntiönään tai sitten opittiin tulemaan toimeen jatkuvasti paskaisen ja käryävän kaasukrematorion kanssa.

En ottaisi ilmaiseksikaan.
 
Liittynyt
26.11.2020
Viestejä
48
Kävipä sitten niin, että weberin pallogrillistä irtosi kahva toisenpuolen hitsauksesta kun vedin grilliä ja laskin sen hieman töksähtäen alas. Grilli ostettu 2015 ja kuittikin vielä löytyi (kiitos verkkokauppa!). Viesti weberin asiakastukeen ja kas, jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, että uusi grillin alaosa ja rengasosio tulee noin parissa viikossa.

toki weberin hinnalla saa vaikka kuinka monta halpista, joita voi heittää menemään sitä mukaa kun ne hajoavat, mutta mielummin yksi hyvä, jolla myös hyvä takuu. Ohessa selventävä kuva.
.
Itsellä 4v vanha mastertouch ja samasta kohtaa pettänyt.
 
Liittynyt
29.12.2017
Viestejä
780
Eilen avasin pussin sunsetin Longan hiiliä ja jumalauta mitä murkuloita ja rungonpätkiä. Kirvestä tarvitsee että saa sopiviksi palasiksi. Isompaan Weber piippuun mahtui noin 6 palasta
Näiden tuoksu on kuten luvattu aika mieto ainakin quebrachoon verraten mutta tuhkaa tuntuu Longan tuottavan paljon enemmän
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 478
hiiligrilliä ajatellut päivittää tollasesta parin kympin maksuhäiriöpallosta tollaseen joka vaikutti liikkeessä aika hyvältä, onko kokemusta ja suosituksia 100€ hintaluokkaan?

Riippu mitä sillä teet. Kuvassa oleva vuotaa kuin seula, lämpötilan säätö hankalaa ellei mahdotonta, osat ruostuu puhki, hiilet/briketit palaa aina loppuun (=turhaa rahanmenoa).
Jos paistat se pihvin silloin, makkaran tällöin niin sopiva vehje mutta muuta ei kannata haaveilla tuolla tekevänsä.
 
Liittynyt
03.07.2018
Viestejä
1 887
Riippu mitä sillä teet. Kuvassa oleva vuotaa kuin seula, lämpötilan säätö hankalaa ellei mahdotonta, osat ruostuu puhki, hiilet/briketit palaa aina loppuun (=turhaa rahanmenoa).
Jos paistat se pihvin silloin, makkaran tällöin niin sopiva vehje mutta muuta ei kannata haaveilla tuolla tekevänsä.
mikä olisi sitten parempi vaihtoehto ja pitääkö budjettia nostaa paljon?
 
Liittynyt
17.04.2018
Viestejä
78
Jos ei tartte olla suuri niin esimerkiksi Weber Go Anywhere tai Smokey Joe on molemmat mainioita vehkeitä. Molemmilla paistelee makkarat, pihvit jne ja Go Anywhere soveltuu myös savustamiseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 478
Jos ei tartte olla suuri niin esimerkiksi Weber Go Anywhere tai Smokey Joe on molemmat mainioita vehkeitä. Molemmilla paistelee makkarat, pihvit jne ja Go Anywhere soveltuu myös savustamiseen.
Kuitenkin suosittelen että jättää kaasugrillit pois jos vaan mahdollista ja nauttii oikeasta hiiligrillauksesta.
 
Liittynyt
17.04.2018
Viestejä
78
Tuo kaasu versio on melko uusi viritys, hiiliversio tuli markkinoille 70 luvun lopulla. Kaasu versio julkaistiin näköjään jo 80 luvulla Jenkeissä, Suomessa näin tuollasen vasta joitain vuosia sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 394
Viestejä
4 285 138
Jäsenet
71 648
Uusin jäsen
AaKaarlela

Hinta.fi

Ylös Bottom