- Liittynyt
- 11.09.2017
- Viestejä
- 608
Kokemuksia RTB grilleistä? RTB Seoul -pellettigrilli - BBQ Factory
Tai osaako joku sanoa eroja tms esim Weber vs Traeger vs RTB ?
Tai osaako joku sanoa eroja tms esim Weber vs Traeger vs RTB ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
En tiedä kiinnostaako ketään mutta Suomessa ei suositella kaasupullon laittamista tuonne Napoleonin kaltaiseen kaappiin.
Suomessa ku käytössä nestekaasu ja USA aika usein propaani.
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?Joo toki, aika harva taitaa lähteä tehtaalta kalibroituna. Ja säännöllisesti tuo olisi hyvä tarkistaa ja kalibroida, ihan pelkästään nopea ilmankosteuden vaihtelu saattaa aiheuttaa, että mittari ei näytä enää oikein. Toki sitä kalibrointiruuvia ei välttämättä marketin halvimmista vehkeistä löydy. Joissain on mutteri mittarin juuressa josta voi kalibroinnin suorittaa, toisissa on erillinen ruuvi joko varren päässä tai mittarintaustassa. Sitten on niitä malleja missä koko varsi kääntyy ja niitä mitä ei saa kalibroitua ollenkaan. Tämä siis ihan tietona kaikille kanssakeskustelijoille, sinulle tämä on varmasti tuttua kauraa.
Tästä tulikin mieleen, että pitääpäs varmaan Weberin mittarikin tarkistella. Uutena se näytti aika totuuden mukaisia lukemia, mutta hyvä se on tarkistaa.
Itse laitoin tasan 100c, mutta käytän lisäksi Inkbirdin 4 anturin langatonta lämpömittaria, niin saan erikseen kännykkään näkyviin ritilätason lämmöt. Kannen mittari on muutenki lähinnä suuntaa antava, juurikin kun ritilällä lämmöt on monesti ihan jotain muuta kuin kannessa.
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?
Mulla oli 12 tuntia siinä keskellä 1/3 mittarin mitalta ihan paksu kerros kosteutta, ja nyt kun se on mennyt pois niin koko mittari on pienen sumun takana enkä saa mitään selvää mistään…
edit: Niin ja oli suht oikein kyllä vakiona, ehkä max 5 asteen heitto.
Itsellä ollut nyt toista vuotta Traegerin halvin malli (Traeger Pro Series 22) käytössä. Toimiva peli low&slow-savustukseen. Saa senkin toki yli 200 asteen, mutta ennemmin nopeassa grillauksessa käytän joko palloa tai kaasumikroa.Pellettigrilli? En ollut tiennyt moisia olevan olemassakaan mutta nyt alkoi kiinnostaa. Pieni sisäinen insinööri heräsi
EDIT: linkattu artikkeli lienee konekäännetty kun on niin hirveää luettavaa mutta pellettigrillauksen idea tulee selväksi.
"Pohjimmiltaan haluat varmistaa, että tupakoitsijasi on voimanpesä, joka pystyy tekemään enemmän kuin vain tupakoimaan."Pellettigrilli? En ollut tiennyt moisia olevan olemassakaan mutta nyt alkoi kiinnostaa. Pieni sisäinen insinööri heräsi
EDIT: linkattu artikkeli lienee konekäännetty kun on niin hirveää luettavaa mutta pellettigrillauksen idea tulee selväksi.
Tein ensin kalibroinnin ja sen jälkeen suoritin sen sisäänajo polton, niin mielestäni kaikki kosteus poistui lämmönvaikutuksesta kun grilli oli useamman tunnin kuumana tuon jälkeen. Katson näkyykö kosteutta vielä, kun laitan grillin seuraavan kerran tulille!Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?
Mulla oli 12 tuntia siinä keskellä 1/3 mittarin mitalta ihan paksu kerros kosteutta, ja nyt kun se on mennyt pois niin koko mittari on pienen sumun takana enkä saa mitään selvää mistään…
edit: Niin ja oli suht oikein kyllä vakiona, ehkä max 5 asteen heitto.
Saitko muuten tätä ratkaistua? Muistaakseni itsellä on ehkä samaa kun UV:na huomasin tuon ja viime kesänä hankittu. Pitää ehkä tässä ottaa tutkintaan tai kiusata Weberiä.
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?
Mulla oli 12 tuntia siinä keskellä 1/3 mittarin mitalta ihan paksu kerros kosteutta, ja nyt kun se on mennyt pois niin koko mittari on pienen sumun takana enkä saa mitään selvää mistään…
edit: Niin ja oli suht oikein kyllä vakiona, ehkä max 5 asteen heitto.
Eilen tuli muutamat makkarat grillailtua ja ei mittarissa ollut kyllä enää yhtään havaittavissa kosteutta.Tein ensin kalibroinnin ja sen jälkeen suoritin sen sisäänajo polton, niin mielestäni kaikki kosteus poistui lämmönvaikutuksesta kun grilli oli useamman tunnin kuumana tuon jälkeen. Katson näkyykö kosteutta vielä, kun laitan grillin seuraavan kerran tulille!
Oliko täällä jollain Weberin iGrill 3:sta esimerkiksi kokemuksia? Saksan amazonissa olisi vähän päälle 70 euroa ja tuo houkuttaisi. En aiemmin ole tuolta tilaillut, joten tuleeko mitään muita ns. piilokuluja enää hinnan päälle?
Amazon DE ilmoittaa hinnat Saksan ALVilla (19%, tai 7% jos alennetun ALV kannan tuote) laskettuna, mutta Suomeen tilatessa maksetaan suomalainen ALV joka on suurempi kuin saksalainen. Lopullisen hinnan näkee aina ennen lopullista tilauksen vahvistamista.
Tuota en tullutkaan ajatelleeksi, kiitos! Ilmeisesti iGrill 3:sen mukana tulee vain kaksi anturia, kun taas valmius ja paikat on neljälle anturille. Mistähän noita mahtaisi saada edullisimpaan hintaan?
Itselläni ollut iGrill 2 käytössä 2v. ja olen ollut pettynyt bluetooth kantavuuteen. 20-25m grillauspaikalta sisälle tohon olohuoneeseen ja pätkii yhteyttä. Talo on rintamamiestalo jossa purut seinien välissä joten ei pitäisi estää singaalia. low&slow tyylisesti savustelen ja nyt ei uskalla yöksi jättää mittarin varaan, että herättäisi, kun lämpötila nousee tai laskee likaa savustimessa tai lihanlämpötila on saavutettu. Täytynyt mennä herätyskellolla ja tarkistella tietyn ajan välein. Onneksi tuon sai aikoinaan puoleenhintaan paikallisesta prismasta.
Meni jonkin verran kysymyksen ohi
Itsellä isot ikkunat leikkaa aika tehokkaasti kantamaa. Tältä osin kanssa pettynyt tähän kyseiseen malliin ja seuraava ostos onkin wifi perusteinen, niin voi olla vaikka naapuripitäjässä ilman, että häiritsee (VPN:än yli).Itselläni ollut iGrill 2 käytössä 2v. ja olen ollut pettynyt bluetooth kantavuuteen. 20-25m grillauspaikalta sisälle tohon olohuoneeseen ja pätkii yhteyttä. Talo on rintamamiestalo jossa purut seinien välissä joten ei pitäisi estää singaalia. low&slow tyylisesti savustelen ja nyt ei uskalla yöksi jättää mittarin varaan, että herättäisi, kun lämpötila nousee tai laskee likaa savustimessa tai lihanlämpötila on saavutettu. Täytynyt mennä herätyskellolla ja tarkistella tietyn ajan välein. Onneksi tuon sai aikoinaan puoleenhintaan paikallisesta prismasta.
Meni jonkin verran kysymyksen ohi
Miten tuollainen kamado toimii burgereiden tekoon sekä millainen olisi sopiva koko jos pitäisi saada samaan aikaan 4 pihviä, pekonia ja sämpylät grilliin? Aiemmin tullut grillattua vain avotulella nuotiopaikan isolla grillausritilällä. On vain välillä liian hidasta puuhaa, joten "grilli" hankinnassa. Varastosta kaivettu pallogrilli lähti lentoon myrskyn jälkeen ennen ensimmäistäkään grillausta, joten vähän tukevampi hakusessa. Kaasulla ruoan lämmitys ei kiinnosta. Sekä mitenköhän tuollainen säilyy taivasalla vuoden ympäri?
Suosittelen tarkistelemaan Bonon Minimon. Elinikäinen takuu keramiikalla ensimmäisen omistajan kanssa. Pienien Kamadoiden etu on se, että ne kuumenevat nopeasti koska keramiikka on pieni. Silti saavutetaan Kamadon kaikki edut. Myös Picnic on tarjouksessa joka riittää vallan hyvin kahdelle henkilölle jos grillataan vaan pihvit ja burgerit.
Kamado BONO Minimo - www.bigshop.fi
Mielestäni Minimo on tähän tarkoitukseen aika pieni, mutta toki sillä pärjää. Minulla on sama grilli, mutta eri nimellä. Eli Cellon 15".
4 henkilön pihvit saat mahtumaan samaan aikaan. Sämpylät sitten niiden jälkeen. Sämpylöissä ei sitten mene kauan, joten käytännössä toimii ok.
Itsellä vertailukohtaa Inkbird ja Lidl paistomittareista. Inkbirdissä ehkä kirkkaampi näyttä, mutta anturien lämpötiloissa eroa noin 2 astetta. Lidlin vastaava maksoi noin puolet ja on ehkä miellyttävämpi käyttää. Molemmat kuin samasta muotista valetut.Suosittelen myös tarkistamaan Inkbirdin tuotteet.
Saa huomattavasti halvemmalla kuin vastaavat Weberin tuotteet.
Mustang Kamadoa tarjouksessa -50%, Grillitukku. Kamado L 324,50€ & Kamado M 274,50€.
Tilasin tuon L kamadon itsekkin kun huomasin hinnan ja hetken tutkin että mitäs hemmettiä, alunperin eksyin tuonne sivulle kun etsin Biscotto pizzakiveä
Tuohon hintaan en ainakaan itse muista nähneeni tuon kokoisia kamadoja missään ikinä, niin pakkohan se oli ottaa ja postaa tännekkin vinkkinä muille.
Hyvä että oot saanut tilauksen jo, itse odottelen kun ei ole mitään kuulunut.
Pitää varmaan kanssa käsitellä bambutasot samantien kun kasaa, mutta millä ne kannattaa käsitellä?
Ei mennyt niinkuin Strömsössä ikään, tilailin tuon mustang l kamadon varastossa olevilla varusteilla samoihin aikoihin kun tänne ton tarjouksen postasin.
Noh aikaa kului noin puoltoist viikkoa ja kyselin toimituksesta et mikä meininki, noh olivat jostain syystä menneet tilaukset sekaisin, kamadoa + varusteita ei ollut enää saldoilla paitsi biscotto-pizzakivi
Pahoitteli tilannetta ja ei itsekkään ymmärtänyt miten näin on voinut käydä, vaihtoehtoina rahat takaisin tai noin 8viikon odottelu et tehtaalta tulee lisää, ehdotin samantien että mitä jos loimo kamado 22 harmaa tilalle ja maksun erotuksen hyvitys.
Se onneksi sopi, lähetykseen siis loimo + biscotto ja extra hiiliä.
Keskiviikkona saapui lähetys, iloikseen huomasin että oli laittanut extra hiiliksi pussit Rauchfaktum ja Wegiel hiiliä, joista jälkimmäisistä ei kokemuksia.
Jahka saa grillin kasaan (kun puoliskon kanssa samaan aikaan päiväsellä kotona), vkl aikana ensi savut kokeiltava.
Loppuviimein hyvillä mielin ja sattuuhan näitä kommelluksia
Minulla kanssa oli käynyt kuulemma saldovirhe grillausjärjestelmän kanssa, saan kesäkuulle asti odotella…Ei mennyt niinkuin Strömsössä ikään, tilailin tuon mustang l kamadon varastossa olevilla varusteilla samoihin aikoihin kun tänne ton tarjouksen postasin.
Noh aikaa kului noin puoltoist viikkoa ja kyselin toimituksesta et mikä meininki, noh olivat jostain syystä menneet tilaukset sekaisin, kamadoa + varusteita ei ollut enää saldoilla paitsi biscotto-pizzakivi
Pahoitteli tilannetta ja ei itsekkään ymmärtänyt miten näin on voinut käydä, vaihtoehtoina rahat takaisin tai noin 8viikon odottelu et tehtaalta tulee lisää, ehdotin samantien että mitä jos loimo kamado 22 harmaa tilalle ja maksun erotuksen hyvitys.
Se onneksi sopi, lähetykseen siis loimo + biscotto ja extra hiiliä.
Keskiviikkona saapui lähetys, iloikseen huomasin että oli laittanut extra hiiliksi pussit Rauchfaktum ja Wegiel hiiliä, joista jälkimmäisistä ei kokemuksia.
Jahka saa grillin kasaan (kun puoliskon kanssa samaan aikaan päiväsellä kotona), vkl aikana ensi savut kokeiltava.
Loppuviimein hyvillä mielin ja sattuuhan näitä kommelluksia
Miten tämän teet? Onko sinulla epäsuora käytössä?
Burgerit minusta on paras tehdä niin että ensin epäsuoralla ja sitten ne lasketaan alemmalle tasolle suoralle tulelle jolloin laitetaan myös juustot. Pekonit kun laittaa ylös tätä ennen niin voi olla epäsuoralla jatkuvasti. Vaatii toki kikkailua, mut vaatii perinteillä isommallakin grillillä, jos levität paketin pekonia tasaiselle alustalle.
Viime kesänä RSE525-1 mallin hankkineena vastaan tähän lyhyesti.Ajatellut osta Weberin pallogrillin kaveriksi ensimmäisen kaasugrillin. Taustatyötä tullut jonkun verran tehtyä ja valinnut merkiksi Napoleonin ja malliksi jonkun Rogueista, ongelma vain kun on tossa mallisarjassa liikaa vaihtoehtoja:
-Ottaako 3 vai 4 polttimen malli. Onko jollain ”nyrkkisääntöä” monellekko hengelle nuo polttimomäärät riittää?
- Ottaako Sear zonella vai ei?
- Valurautaiset vai rst ritilät? Rst luulisi kestävän pidempään, mutta onko valuraudankaan kanssa kestävyysongelmia.
Nämä mallit olleet eniten mielessä:
Napoleon Rogue RSE425-1 kaasugrilli,
Napoleon ROGUE® sinulle, joka etsit jotain muuta kuin yhden illan liekkiä, jotain vakavampaa, jotain äärimmäistä suorituskykyä. Kun on aika vaihtaa, päivitä Napoleoniin ja GO ROGUE®! Napoleon ROGUE® RSE425-1 kaasugrilli on menevä ja muhkea kolmepolttimoinen grilli SIZZLE ZONE™...kaasuvalo.fiNapoleon Rogue RXT525SIB kaasugrilli
Napoleon ROGUE® sinulle, joka etsit jotain muuta, kuin yhden illan liekkiä, jotain vakavampaa, jotain äärimmäistä suorituskykyä. Kun on aika vaihtaa, päivitä Napoleoniin ja GO ROGUE®! Napoleon ROGUE® RXT525SIB kaasugrilli on hyvin varusteltu, menevä ja muhkea neljäpolttimoinen grilli SIZZLE...kaasuvalo.fi
4 poltinta kahdelle hengelle ? Isot on saupuskat. Onhan se vähän iso tuohon tarkoitukseen, mutta eihän siitä yhtään mitään haittaakaan ole, Kyllähän neljällä polttimolla nyt isomallekin porukalle tekee hyvin ruokaa.Meillä enimmäkseen kokkaillaan kahdelle ja 4 poltinta ei ole tuntunut ikinä liian isolta. 3-4 hengelle tuolla vielä grillaa mukavasti.
Tälle peukku. Ja jos fyysinen visiitti ei käy, niin hierovat kauppoja myös puhelimitse.Suosittelen visiittiä tuolla kaasuvalon myymälässä. Grilliä ostaessa antoivat noita lisävarusteita mukaan todella huokein hinnoin.
Ei ole tuosta kokemusta, mutta muurikkapannu on ollut kaasugrillin sivukeittimessä vuosia käytössä. Kyllähän siinä voi lihaakin grillata, mutta muistuttaa kyllä silloin lähinnä pannulla paistamista. Meillä tuossa on tehty lähinnä kasviksia, lettuja, quesadilloja/götzlemejä ja pidetty ruokia lämpimänä.Jos ennestään löytyy muurikkapannu, niin silloin varmaan olisi järkevin hankkia tuo perusmalli paellapannulla ja hupulla. Sekä siihen lisäksi kansi ja lämpöalusta? Ajatus oli hänellä, että paellapannulla tekisi ensin lisukkeet (potut, juurekset yms.) ja nostaisi sen lämpöalustalle kannen alle. Ja sitten muurikkapanulla lihat ja makkarat.
EDIT: olisi tulossa kattamattomalle terassille, eli miten kestää säärasitusta pelkän hupun alla? Kärsiikö puuosat ja/tai ruostuuko?
Täällä on varmaan jollakulla kokemusta Muurikka Kesäkeittiöstä? Kaverin puolesta kysyn
Miten tuollainen soveltuisi ihmiselle, jolla on aikaisempaa grillauskokemusta vain markettien 2-3 polttimollisista kaasugrilleistä? Saako sillä tehtyä makkarat, kanat ja possut siinä missä perinteisellä grillillä? Paellaan yms. pöperöihinhän tuo on omiaan, mutta entä perinteisemmät lohko- ja uuniperunalisukkeet?
Jos ennestään löytyy muurikkapannu, niin silloin varmaan olisi järkevin hankkia tuo perusmalli paellapannulla ja hupulla. Sekä siihen lisäksi kansi ja lämpöalusta? Ajatus oli hänellä, että paellapannulla tekisi ensin lisukkeet (potut, juurekset yms.) ja nostaisi sen lämpöalustalle kannen alle. Ja sitten muurikkapanulla lihat ja makkarat.
EDIT: olisi tulossa kattamattomalle terassille, eli miten kestää säärasitusta pelkän hupun alla? Kärsiikö puuosat ja/tai ruostuuko?
Täällä on varmaan jollakulla kokemusta Muurikka Kesäkeittiöstä? Kaverin puolesta kysyn
Miten tuollainen soveltuisi ihmiselle, jolla on aikaisempaa grillauskokemusta vain markettien 2-3 polttimollisista kaasugrilleistä? Saako sillä tehtyä makkarat, kanat ja possut siinä missä perinteisellä grillillä? Paellaan yms. pöperöihinhän tuo on omiaan, mutta entä perinteisemmät lohko- ja uuniperunalisukkeet?
Jos ennestään löytyy muurikkapannu, niin silloin varmaan olisi järkevin hankkia tuo perusmalli paellapannulla ja hupulla. Sekä siihen lisäksi kansi ja lämpöalusta? Ajatus oli hänellä, että paellapannulla tekisi ensin lisukkeet (potut, juurekset yms.) ja nostaisi sen lämpöalustalle kannen alle. Ja sitten muurikkapanulla lihat ja makkarat.
EDIT: olisi tulossa kattamattomalle terassille, eli miten kestää säärasitusta pelkän hupun alla? Kärsiikö puuosat ja/tai ruostuuko?
Viime kesänä RSE525-1 mallin hankkineena vastaan tähän lyhyesti.
3 vai 4 poltinta? Meillä enimmäkseen kokkaillaan kahdelle ja 4 poltinta ei ole tuntunut ikinä liian isolta. 3-4 hengelle tuolla vielä grillaa mukavasti.
Sear zone vai ei? Todellakin Sear zone. En voisi enää kuvitella ikinä hommaavani grilliä missä ei ole tätä jumalten keksintöä. Enää ei tarvitse kaasugrillillä hauduttaa ruokia ylikypsiksi saadakseen niihin paistopinnan, vaan se onnistuu muutamissa kymmenissa sekunneissa tällä keraamisella polttimolla. Sivupoltin lämpenee hetkessä uskomattomat kuumaksi ja sillä saa vaikka lehtipihvin täydellisellä paistopinnalla ollessa sen sisältä vielä medium.
Valurauta vs RST? Molempia vuosien varrella käyttäneenä, valitsisin tästä eteenpäin aina rst.
EliViime kesänä RSE525-1 mallin hankkineena vastaan tähän lyhyesti.
3 vai 4 poltinta? Meillä enimmäkseen kokkaillaan kahdelle ja 4 poltinta ei ole tuntunut ikinä liian isolta. 3-4 hengelle tuolla vielä grillaa mukavasti.
Sear zone vai ei? Todellakin Sear zone. En voisi enää kuvitella ikinä hommaavani grilliä missä ei ole tätä jumalten keksintöä. Enää ei tarvitse kaasugrillillä hauduttaa ruokia ylikypsiksi saadakseen niihin paistopinnan, vaan se onnistuu muutamissa kymmenissa sekunneissa tällä keraamisella polttimolla. Sivupoltin lämpenee hetkessä uskomattomat kuumaksi ja sillä saa vaikka lehtipihvin täydellisellä paistopinnalla ollessa sen sisältä vielä medium.
Valurauta vs RST? Molempia vuosien varrella käyttäneenä, valitsisin tästä eteenpäin aina rst.
Tähän rogue sarjaan sopii sitten phantom sarjan varusteet ainakin ritilöiden ja lämmönjakolevyjen suhteen. Eli jos jostain syystä jotenkin saat vaikkapa 2mm paksut rosteriset lämmönjakolevyt puhki, voit ostaa tilalle 3mm paksut phantom sarjasta.
Suosittelen visiittiä tuolla kaasuvalon myymälässä. Grilliä ostaessa antoivat noita lisävarusteita mukaan todella huokein hinnoin.
EDIT: Joissakin pienemmissä rogue-sarjan grilleissä oli Sear zone poltin ja ritilä pienempi. Omassa mallissa se oli sitä isompaa kokoa ja suosittelen ehdottomasti valitsemaan sen isompi kokoisen.
EDITEDIT: RXT mallissa pienempi Sear zone poltin ja ritilät mattaemaloitua valurautaa, joten omien kokemuksien pohjalta jättäisin nämä RXT*** mallit ostamatta, jos se vain on mahdollista. Ainahan se ei ole.
Eli
Käytännössä valinta olisi melkein tehtävä näiden väliltä:
Napoleon Rogue RSE425-1 kaasugrilli,
Napoleon ROGUE® sinulle, joka etsit jotain muuta kuin yhden illan liekkiä, jotain vakavampaa, jotain äärimmäistä suorituskykyä. Kun on aika vaihtaa, päivitä Napoleoniin ja GO ROGUE®! Napoleon ROGUE® RSE425-1 kaasugrilli on menevä ja muhkea kolmepolttimoinen grilli SIZZLE ZONE™...kaasuvalo.fi200eur hintaero. Paistoala 600x460 vs 730x460 eli ei hirveän iso ero. Pärjäisköhä sitä tolla 3 polttimoisella..Napoleon Rogue RSE525-1 kaasugrilli
Napoleon ROGUE® sinulle, joka etsit jotain muuta kuin yhden illan liekkiä, jotain vakavampaa, jotain äärimmäistä suorituskykyä. Kun on aika vaihtaa, päivitä Napoleoniin ja GO ROGUE®! Napoleon ROGUE® RSE525-1 kaasugrilli on menevä ja muhkea neljäpolttimoinen grilli SIZZLE ZONE™...kaasuvalo.fi
Perheessä täl hetkel 2 aikuista ja taapero. Joskus harvoin voi olla tarvetta grillata 5-8 hengen porukalle.
Nyt oli kyllä ikävän loukkaava kommentti näin kaasugrillaajana, naurahdin.Kaasumikroille voisi olla ihan oma ketjunsa.
Nyt oli kyllä ikävän loukkaava kommentti näin kaasugrillaajana, naurahdin.
Kaasugrilli on vähän kuin Toyota, tuntuu ihan hyvältä kun ei paremmasta tiedäEnemmän käy sääliksi jos joutuu repimään ylemmyydentunnetta jostakin grillihiilistä