Grillit & grillaus

Mitenköhän toi nyt sit toimii kun oon puoli vuotta takaperin ostanut mustangin kamadon…
Eli onko 2v vai 10v takuu…
Tätä samaa mietin, omani oon ostanut joskus 3-4kk sitten. Laitoin kysymystä Mustangin asiakaspalvelun suuntaan, että onko näin tuoreella ostoksella myös 10v takuu vai kuinka tuo käytännössä toimii. Laitan tänne kun saan vastauksen.
 
Olette kumpikin varmasti oikeassa. Appiukko näitä käytti vanhan,~13v ikään ehtineen kaasugrillin kanssa ja otti uudenkin kanssa ”koska helpompi puhistaa” oikea syy varmasti oli vain tottuminen koska wanha grilli oli niin umpiruosteessa että ilman mattoja olisi joutunut ostamaan uuden jo monia vuosia sitten kun ketään ei ruosteisia makkaroita olisi syönyt…

Heitän matot mäkeen siis :)
Jos tarvitsee kokkailla jotain pieniä kalafileitä tms. jotka paistaa esim. voissa niin parila ihan ok noihin hommiin. Mutta myönnän itsekin syyllistyväni monesti johonkin alumiiniseen grillausalustaan joilla ei saa tehtyä oikein muuta kuin kypsennettyä ruoan kypsäksi.
 
Mustang kamadojen takuu on näköjään muuttunut 10v mittaiseksi. Vielä alkukeväällä tuotesivulla luki 2v kun tilasin omani, myös jälleenmyyjien sivuilla on edelleen 2v. Onko kukaan huomannut että tuosta takuu uudistuksesta olisi kerrottu jossain?
Mitenköhän toi nyt sit toimii kun oon puoli vuotta takaperin ostanut mustangin kamadon…
Eli onko 2v vai 10v takuu…
Tätä samaa mietin, omani oon ostanut joskus 3-4kk sitten. Laitoin kysymystä Mustangin asiakaspalvelun suuntaan, että onko näin tuoreella ostoksella myös 10v takuu vai kuinka tuo käytännössä toimii. Laitan tänne kun saan vastauksen.
Asiakaspalvelu vastasi, että koskee kaikkia tämän vuoden puolella ostettuja kamadoja. Tämä Grillitukun tarjouskamado muuttui kertaheitolla paremmaksi hankinnaksi :)
 
Sitten tulee hyvä, kun löytää sen oman soosin noihin. Mielestäni bbq kasrikkeen laitto piisaa n.15-30 min ennen, kuin ottaa safkaa pois.

Hyvä, omaan makuun ja mieltymykseen optimoitu, soosi kulloisellekin lihalle ja lisukkeille niin tulee todellskin hyvä.

Tämän palstan soosikeskustelu jaksaa muutenkin vuosi toisensa jälkeen huvittamaan. Aivan kun lukisi roiskeläppäpitsoista tiukkoja analyysejä ja vertailuja ihmisiltä, jotka luulevat että tuolta se oikean pitsan kuuluu maistua.

Aloittelijoiden kannattaisi heti kun grillaamisen perusteet on hallussa siirtyä kokeilemaan muutakin kun halpoja eineskastikkeita. Tai vaikka kokeilla lisätä einessoosiin yrttejä ja sellaisia tuoreita ainesosia joita säilykkeeseen ei vain pystytä laittamaan. Esimerkiksi valkosipuli.
 
Hyvä, omaan makuun ja mieltymykseen optimoitu, soosi kulloisellekin lihalle ja lisukkeille niin tulee todellskin hyvä.

Tämän palstan soosikeskustelu jaksaa muutenkin vuosi toisensa jälkeen huvittamaan. Aivan kun lukisi roiskeläppäpitsoista tiukkoja analyysejä ja vertailuja ihmisiltä, jotka luulevat että tuolta se oikean pitsan kuuluu maistua.

Aloittelijoiden kannattaisi heti kun grillaamisen perusteet on hallussa siirtyä kokeilemaan muutakin kun halpoja eineskastikkeita. Tai vaikka kokeilla lisätä einessoosiin yrttejä ja sellaisia tuoreita ainesosia joita säilykkeeseen ei vain pystytä laittamaan. Esimerkiksi valkosipuli.
Poppamiehen kastikkeet ovat ihan hyviä, mutta taitaa ihan kaikissa olla se 1/3 sokeria ja esim. naudanliha kaipaa sokeria kuin lehmät susilaumaa. Rasvaiselle possulle toimii myös yksinkertainen hapan ja tulinen kastike (East Carolina Vinegar BBQ Sauce, jossa pääraaka-aineina vain etikka, chili ja mustapippuri). Parasta on kun tekee kastikkeet alusta lähtien itse, tässä muutamia perinteisiä amerikkalaisia reseptejä.

Valkosipulin laittaminen valmiskastikkeisiin on kyllä aika varomaton neuvo. Kannattaa vähintään pestä sipulit hyvin, käyttää kastike nopeasti, säilyttää kylmässä ja mielellään varmistaa vielä hapot ja suola, jotta välttää botulismin. Omatekoinen valkosipuliöljy on yksi varmimpia keinoja saada botulismi, vaikka se onneksi onkin äärimmäisen harvinaista.

 
Viimeksi muokattu:
Asiakaspalvelu vastasi, että koskee kaikkia tämän vuoden puolella ostettuja kamadoja. Tämä Grillitukun tarjouskamado muuttui kertaheitolla paremmaksi hankinnaksi :)
Aivan vitun loistava juttu :love:
Mitähän kaikkea tuo 10v takuu nyt sit kattaa?

On kyllä muutenkin ollut ihan älyttömän hyvä ostos, mahtava vehje.

Itse en oo vielä kyllä niihin sivutasoihin koskenut (käsitellyt), saa nähdä meneekö homeeseen, tai itseasiassa oon vaan toista käyttänyt ku tykkään et on näkyvillä koukut tarvikkeille toisella puolella.

Vieläkin odottelen grillitukusta sitä grillausjärjestelmää, sekä halsteria kun ne lähetti vahingossa sillon pizzalapion sen sijasta…
Vastahan tässä on 4kk mennyt o_O

Noiden lisäksi on vielä hankintalistalla hiilikori ja joku parila tarttis löytää.
 
Aivan vitun loistava juttu :love:
Mitähän kaikkea tuo 10v takuu nyt sit kattaa?

On kyllä muutenkin ollut ihan älyttömän hyvä ostos, mahtava vehje.

Itse en oo vielä kyllä niihin sivutasoihin koskenut (käsitellyt), saa nähdä meneekö homeeseen, tai itseasiassa oon vaan toista käyttänyt ku tykkään et on näkyvillä koukut tarvikkeille toisella puolella.

Vieläkin odottelen grillitukusta sitä grillausjärjestelmää, sekä halsteria kun ne lähetti vahingossa sillon pizzalapion sen sijasta…
Vastahan tässä on 4kk mennyt o_O

Noiden lisäksi on vielä hankintalistalla hiilikori ja joku parila tarttis löytää.
Tälläinen listaus löytyy nykyään Mustang-grill sivustolta:
Mustang kamado-grillit 10 vuoden takuuohjelma
Grillin keraaminen kansi ja pohjaosa 10 vuoden rajoitettu takuu*. Ei koske lasitteen hiushalkeamia. Ei koske käytöstä aiheutuvaa kulumista tai värimuunnoksia.

Keraaminen tulipesä ja tulirengas 10 vuoden rajoitettu takuu*. Ei koske käytöstä aiheutuvaa kulumista tai värimuunnoksia.

Grillausritilä, korokeritilä, grillausjärjestelmän teräsosat 10 vuotta, läpiruostumistakuu. Ei koske käytöstä aiheutuvaa kulumista, pintaruostetta tai värimuunnoksia.

Grillin vaunu, metallivanteet, sarana 5 vuotta, läpiruostumistakuu. 2 vuoden takuu pulverimaalaukselle. Ei koske värin haalistumista tai pintaruostetta. Ei koske käytöstä aiheutuvaa kulumista.

Sivutasot 5 vuotta, halkeamattomuustakuu. 2 vuoden takuu pulverimaalaukselle. Ei koske värin haalistumista. Ei koske käytöstä aiheutuvaa kulumista. Ei koske homehtumista.

Lasikuitutiiviste, lämpömittari, hiiliritilä, deflektori, moottorivartaan teräsrengas 2 vuotta. Ei koske värin haalistumista.

*10 vuoden rajoitettu takuu: Takuu ei ole voimassa, jos grilli on altistunut voimakkaalle sateelle, grillin sisälle on päässyt vettä tai muita nesteitä. Takuu ei ole voimassa, jos grilli on sytytetty käyttäen sytytysnesteitä tai muita palavia nesteitä. Takuu ei ole voimassa, jos grillin polttoaineena on käytetty puuta tai muita palavia materiaaleja. Takuu ei ole voimassa, jos grilli on sammutettu vedellä. Takuu ei ole voimassa, jos grilli on säilytetty käyttöohjeiden vastaisesti.

Jos tuotteessa tai tuotteen osissa ilmenee vika takuuaikana, ole yhteydessä suoraan grillin ostopaikkaan. Viallisen tai puuttuvan osan tilalle lähetään uusi osa, mutta ei vastata viallisen tai puuttuvan osan vaihdosta grilliin. Itse koottavissa grilleissä asiakas vastaa aina itse osan vaihtamisesta grilliin ohjeiden mukaisesti.

Ennen takuuvaatimusten esittämistä lue käyttöohje huolella läpi ja tarkista, että takuuvaatimus ei johdu käyttöohjeiden vastaisesta käytöstä tai huollon laiminlyönnistä.

Takuu ei ole voimassa, mikäli tuotetta käytetään kaupallisessa käytössä.
 
Tälläinen listaus löytyy nykyään Mustang-grill sivustolta:
Johan oli lista. Mitähän toi noin niinkuin yleisesti sitten kattaa..
 
Tälläinen listaus löytyy nykyään Mustang-grill sivustolta:
Hmm…
Tossa lukee että ei koske sivutason homehtumista, että siihen ei olisi MITÄÄN takuuta muka?
Eikös täälläkin useampi sanonut että on saanut takuusta uudet kun vetänyt homeeseen?
 
Hmm…
Tossa lukee että ei koske sivutason homehtumista, että siihen ei olisi MITÄÄN takuuta muka?
Eikös täälläkin useampi sanonut että on saanut takuusta uudet kun vetänyt homeeseen?
Samaan kiinnitin huomiota. Onko kenties vanha 2v takuu ollut kaiken kattava ja uusi laajennettu takuu sitten rajatummin ehdoin tietyltä osin.
 
Samaan kiinnitin huomiota. Onko kenties vanha 2v takuu ollut kaiken kattava ja uusi laajennettu takuu sitten rajatummin ehdoin tietyltä osin.
Mutta samalla voisi vedota siihen että se ostettiin ton 2v takuun alla :D

Mutta... Kun eikö noita tasoja muka ole käsitelty?
Niissähän selkeästi on tuollainen tumma tuo pinta ja kyllähän se joko jotain öljyä tai maalia on pakko olla? Niin eikö se silloin ole käsitelty?
Mä pelkään että jos mä sen lähden hiomaan ja öljyämään niin sillonhan se takuu ainakin siitä sivutasosta katoaa...
 
Poppamiehen kastikkeet ovat ihan hyviä, mutta taitaa ihan kaikissa olla se 1/3 sokeria ja esim. naudanliha kaipaa sokeria kuin lehmät susilaumaa. Rasvaiselle possulle toimii myös yksinkertainen hapan ja tulinen kastike (East Carolina Vinegar BBQ Sauce, jossa pääraaka-aineina vain etikka, chili ja mustapippuri). Parasta on kun tekee kastikkeet alusta lähtien itse, tässä muutamia perinteisiä amerikkalaisia reseptejä.

Valkosipulin laittaminen valmiskastikkeisiin on kyllä aika varomaton neuvo. Kannattaa vähintään pestä sipulit hyvin, käyttää kastike nopeasti, säilyttää kylmässä ja mielellään varmistaa vielä hapot ja suola, jotta välttää botulismin. Omatekoinen valkosipuliöljy on yksi varmimpia keinoja saada botulismi, vaikka se onneksi onkin äärimmäisen harvinaista.


Ei se botuliini nyt sinne tyhjästä synny jos grillatessa einesruokaan yhdistää tuoreita mausteita tai yrttejä :lol:. Siis nimenomaan grillatessa tai kun soosia jäkäristä kippoon turauttaa.

Idea tuoreissa yrteissä on nimenomaan käyttää ne tuoreena. Mainitsemasi eineskastikkeet joudutaan keittämään painekattilassa yli 121 asteessa, ja lisäksi niihin täytyy lisätä enemmän kuin tarpeeksi sokeria jotta tuote säilyisi myös avattuna. Siksi niissä ei yksinkertaisesti vain voi olla kypsentämättömiä yrttejä. Ja tuosta juurisyystä ne maistuivat yhtä laadukkaalta kuin muukin einesruoka.
 
Ei se botuliini nyt sinne tyhjästä synny...

No ei synny tyhjästä, Clostridium botulinumia on maaperässä ja vesistöissä. Jos haluat saadat sen optimiolosuhteisiin (hapeton, vähäsuolainen, neutraali pH, lämmin) niin saat sen kasviksista, esimerkiksi valkosipulista.

Idea tuoreissa yrteissä on nimenomaan käyttää ne tuoreena.

Ihan hyvä idea, mutta neuvosta puuttuu aikamääre kuinka kauan hapettomassa tilassa valkosipulissa oleva Clostridium botulinum on turvallinen eli kuinka monta tuntia valkosipuli on tuore.

...lisäksi niihin täytyy lisätä enemmän kuin tarpeeksi sokeria jotta tuote säilyisi myös avattuna.

Clostridium botulinum ei paljon välitä sokerista vaan sen toiminnan inhibitoi happamuus tai suolaisuus.

Edelleen yleispätevä neuvosi lisätä valkosipulia on vaarallinen.
 
Viimeksi muokattu:
No ei synny tyhjästä, Clostridium botulinumia on maaperässä ja vesistöissä. Jos haluat saadat sen optimiolosuhteisiin (hapeton, vähäsuolainen, neutraali pH, lämmin) niin saat sen kasviksista, esimerkiksi valkosipulista.



Ihan hyvä idea, mutta neuvosta puuttuu aikamääre kuinka kauan hapettomassa tilassa valkosipulissa oleva Clostridium botulinum on turvallinen eli kuinka monta tuntia valkosipuli on tuore.



Clostridium botulinum ei paljon välitä sokerista vaan sen toiminnan inhibitoi happamuus tai suolaisuus.

Edelleen yleispätevä neuvosi lisätä valkosipulia on vaarallinen.

Sun kannattaa opiskella hieman keittiöhygienia perusteita vaikkapa marttojen ym. sivuilta. Evirakin julkaisee kuluttajan oppaita kunhan perusteet on hallussa. Nyt on tainnut jäädä kotitaloustunnitkin väliin kun tuollaisia harhauskomuksia viljelet. Jätätkö sinä siis sipulit täysin käyttämättä koko keittiössä koska painkoit botuliinia?

Botuliini ei synny valkosipulin pilkkomisesta, riski botunilismiin on puhdas nolla tuoreita mausteita tai sipulia käytettäessä. C. Botulinumia on yleisti esimerkiksi juureksissa eikä se muodosta niissä riskiä. Ylipäätään uskomuksesi, että nesteeseen grillatessa yhdistetty valkosipuli olisi riski on harvinaisen idioottimainen.

Botuliini tarvitsee syntyäkseen äärettömän hapettomat olot ja viikkojen inkubointiajat. Ykkönen Suomessa on kylmäsavulohi ja kakkonen itse tehdyt kalasäilykkeet (lääkiksen mikrobilsan kurssilla kerrottu muutama vuosi sitten). Chiliöljyissä oli myös huomattu tapaus useampi vuosi sitten. Muuta ei mainittu vaikka proffa tiesi jokaisen noista harvinaisista tapauksissta. Botuliinin inkuboitumisaika on muutenkin pitkä, joten ilman täydellistä umpiota ja pitkää säilytystä ei botuliinia tuotteeseen synny.


Eli edelleenkin, yrttien lisääminen vesi tai öljypohjaisiin grillikastikkeisiin ei ole riski. Botuliinin riski on olematon, itse asiassa kaupan sooseissa itsessään moninkertainen. Itse tehdyt grillikastikkeet eivät muutenkaan kestä säilytystä ja tehdään yleensä kertakäyttöä varten.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan hyvä idea, mutta neuvosta puuttuu aikamääre... ...eli kuinka monta tuntia valkosipuli on tuore.

Tuoreessa valkosipulissa aromit karkaavat monen mielestä jo muutamassa kymmenessä minuutissa. Sipuleita ja valkosipuleita ei kannata yrittää pilkkoa turhaan etukäteen esimerkiksi jääkaappiin. Ylijäänyt silppu kannattaa heittää maun takia surutta roskiin. Ei luulisi olevan suuri kustannuskysmys kun kotimaista luomuvalkkariakin saa ison sipulin parilla eurolla. Teoriassa pilkottu valkosipuli säilyy jääkaapissa homehtumatta varmaan jopa viikon.

Sama yrteissä, kuivuvat säilytyksessä joten ihan turha miettiä säilyykö vai ei.
 
Botuliini tarvitsee syntyäkseen äärettömän hapettomat olot ja viikkojen inkubointiajat.

Öljy tai grillauskastike on täydellinen anaerobinen ymäristö. Jos soosia tuunatessa kaikki ei mene samalla grillauskerralla ja säilytät sitä lämpimässä edes muutaman päivän niin riski on olemassa eikä siihen tarvita viikkojen inkubointiaikoja.

1658564490841.png



Lisäys: Tässä esimerkiksi Michiganin yliopiston artikkeli ja ohjetta riskinhallintaan, vaikka MSU ei varsinainen ruokaviranomainen olekaan. Eli mahdollisesti yli jäävä tuunattu soosi heti jääkaappiin ja siellä vain muutaman päivän säilytys. On kyllä hämmentävän lyhyt riskitön aika huoneenlämmössä ja riski olisi olemassa jo yhdessä lämpimän päivän pitkässä grillaussessiossa tuollaisella tuunatulla soosilla.

To reduce this risk of botulism, the garlic in oil mixture should be refrigerated and used within two to three days. Garlic-in-oil should always be discarded after two hours at room temperature, even if salt and acids are present. Commercially prepared oils have added acids and other chemicals to eliminate the risk of botulism, but still must be handled carefully and correctly.

 
Viimeksi muokattu:
Miksi kukaan haluaisi säilyttää tuoreita, pilaantuvia elintarvikkeita huoneenlämmössä useita päiviä? Nehän menee jo yön aikana unpihomeeseen.


Nyt tulee sulta valtsu kyllä niin harhaista settiä, että eikö oikeasti olisi parempi vaan kattella niitä marttojen vinkkejä keittiöön ja siivoukseen, ja lopettaa tuo inttäminen ollessasi taas kerran väärässä?
 
Miksi kukaan haluaisi säilyttää tuoreita, pilaantuvia elintarvikkeita huoneenlämmössä useita päiviä? Nehän menee jo yön aikana unpihomeeseen.


Nyt tulee sulta valtsu kyllä niin harhaista settiä, että eikö oikeasti olisi parempi vaan kattella niitä marttojen vinkkejä keittiöön ja siivoukseen, ja lopettaa tuo inttäminen ollessasi taas kerran väärässä?
Eipä mennä henkilökohtaisuuksiin...ja miten niin taas väärässä? Muistaakseni en ole keskustellut kanssasi aiemmin.

Ja sitten itse asiaan, kuten huomasit tuosta linkkaamastani lämpötilakuvaajasta ja artikkelin lainauksesta, riski huoneenlämpöisessä valkosipuliöljyssä on jo tuntiluokassa. Yleensä öljyjä ja grillauskastikkeita ei säilytetä jääkaapissa ja moni ajattelee valkosipulin antibakteerisena, mutta kun sen heittää grillauskastikkeeseen anaerobiseen tilaan ja jatkaa säilytystä kuten aiemminkin niin riski on olemassa.
 
Eipä mennä henkilökohtaisuuksiin...ja miten niin taas väärässä? Muistaakseni en ole keskustellut kanssasi aiemmin.

Ja sitten itse asiaan, kuten huomasit tuosta linkkaamastani lämpötilakuvaajasta ja artikkelin lainauksesta, riski huoneenlämpöisessä valkosipuliöljyssä on jo tuntiluokassa. Yleensä öljyjä ja grillauskastikkeita ei säilytetä jääkaapissa ja moni ajattelee valkosipulin antibakteerisena, mutta kun sen heittää grillauskastikkeeseen anaerobiseen tilaan ja jatkaa säilytystä kuten aiemminkin niin riski on olemassa.

Myös grillatessa kannattaa säilyttää hyvä hygienia. Kuulostaa melko uskomattomalle, jos säilytät herkästi pilaantuvia tuoretuotteita huoneenlämmössä tai että kassat käytön jälkeen kastikkeita takaisin säilytyspurkkiin. Johan ne sotkeutuvat raakaan kanaan/kalaan/lihaan kun sudit kastiketta käyttöastiasta grillattaviin.

Et taida muutenkaan ihan täysin ymmärtää mitä anaerobinen tarkoittaa, ja milloin anaerobiset olosuhteet nesteessä voivat alkaa muodostua. Vesipohjainen, sokeria ja tomaattia sisältävä kastike on usein kuohkeaa ja läpikotaisin aerobista. Käytön aikana siihen vatkataan koko ajan lisää happea.

Myöskään avoimessa astiassa oleva öljypohjainen kastike ei saavuta täydellisiä anaerobisia olosuhteita ruoanlaiton aikana. Varsinkin kun siitä käydään sudilla ottamassa silloin tällöin uutta tavaraa grilliin.

Olet nyt varmaan sekoittanut grillauslastikkeet tällaisiin öljyihin, joihin suljettuna säilytettynä alkaa muodostua anaerobiset olosuhteet sitä mukaa kun bakteerit käyttävät nesteessä olleen hapen pois. Tällaiset ovat riskituotteita pitkään säilytettynä.

12516d_d077b6d78bf84d60a091a04ffc355b78_mv2.jpg

Alla on hyvä artikkeli säilykkeistä. Ei kirjoitettu ihan peruskokille, mutta paljon hyvää asiaa.

 
Viimeksi muokattu:
Myös grillatessa kannattaa säilyttää hyvä hygienia. Kuulostaa melko uskomattomalle, jos säilytät herkästi pilaantuvia tuoretuotteita huoneenlämmössä tai että kassat käytön jälkeen kastikkeita takaisin säilytyspurkkiin. Johan ne sotkeutuvat raakaan kanaan/kalaan/lihaan kun sudit kastiketta käyttöastiasta grillattaviin.
Jep, on turvallinen näin. Kommentoin vain alkuperäistä ohjettasi kun sen voi ymmärtää myös niin, että hienonnetaan valkosipulia ja lisätään se kaupan soosipurkkiin, joka ei kulu yhdellä käyttökerralla vaan sitä pitää säilyttää pitemmän aikaa.

Et taida muutenkaan ihan täysin ymmärtää mitä anaerobinen tarkoittaa...Olet nyt varmaan sekoittanut...

No nämä henkilöön menevät arviot eivät edelleenkään ole hyviä argumentteja. Jos vakuumiin pakattu lämminsavukala tai pikkuvauvan suolisto on aiheuttanut botulismia niin se anaerobinen ympäristö näyttää muodostuvan helposti ja nopeasti, toisin kuin sinä annat ymmärtää.

Alla on hyvä artikkeli säilykkeistä. Ei kirjoitettu ihan peruskokille, mutta paljon hyvää asiaa.


Vaikuttaa hyvältä ja näitä on tullut opiskeltua kun olen säilönyt fermentoimalla kasviksia ja sieniä. Tuossa artikkelissa ei vaan ole mitään valkosipulista, öljyistä ja kastikkeista.

Turha tästä on jankuttaa enempää, oma neuvo on se, että tuunaa vain kerralla käytettävän määrän eikä säilytä valkosipulilla tai yrteillä tuunattuja kastikkeita huoneen lämmössä.
 
Viimeksi muokattu:
Oiskohan tämä hyvä smash burgereiden tekoon kamadolla?
MUSTANG PARILAPANNU 21X35CM

Varrastikkujakin oli yllättävän hankala löytää halvasta päästä, mutta osui silmiin tällanen biltemasta:
Grillivartaat telineessä
Eikös toi näytä ihan pätevältä?
Suurimmaksi osaksi tulisi ihan vaan uusien perunoiden grillaamisen käyttöön, kun puiset kärähti aika hyvin viimeksi :D

Mitäs kaikkea ootte keksineet millä voisi tota burgeria painaa alas?
 
Viimeksi muokattu:
Suosittelen tätä motonetin halpaa parilaa smash burgerien tekoon, juuri testattu tänä viikonloppuna ja toimi mahtavasti:

 
Suosittelen tätä motonetin halpaa parilaa smash burgerien tekoon, juuri testattu tänä viikonloppuna ja toimi mahtavasti:

Tuo on vaan turhan iso jos on 46cm leveys, sehän vie melkein koko tilan L koon kamadosta...
 
Mulla on mm. tämä. Oli silloin paremmassa alessa.


Vain muutaman euron kalliimpi suoraan kamadoon, niin saa jaoteltua paremin.

 
Viimeksi muokattu:
Oiskohan tämä hyvä smash burgereiden tekoon kamadolla?
MUSTANG PARILAPANNU 21X35CM

Itse ottaisin tasapintaisen tuotteen, jolloin se burgeri pääsee helpommin leviämään painettaessa sitä kasaan.
Mitäs kaikkea ootte keksineet millä voisi tota burgeria painaa alas?
Itse käytän läpinäkyvää lasilautasta. Läpinäkyvyys tekee sen, että pystyy ohjailemaan "pallosta" pyöreän lätyn ja toisaalta näkee, että siitä tulee riittävän iso, kun se sitten aikanaan kutistuu huomattavasti paistettaessa. Ihan paljaalla kädellä painelen, koska lautanenhan ei ehdi lämpeämään ja silikonihansikkaalla sitten nostan sen pois.

Nimim. "viimeksi eilen"
 
Voiko joku selittää mikä smash burgerissa on se idea, miksi se jauhelihapallo pitää siellä grillissä vasta painaa pihviksi? Miten se grillissä prässätty pihvi eroaa siitä, että sen jauhelihan painaa minuutti ennen grilliin heittämistä pihvin muotoiseksi?
 
Voiko joku selittää mikä smash burgerissa on se idea, miksi se jauhelihapallo pitää siellä grillissä vasta painaa pihviksi? Miten se grillissä prässätty pihvi eroaa siitä, että sen jauhelihan painaa minuutti ennen grilliin heittämistä pihvin muotoiseksi?
Ei taida olla muuta syytä kuin se, että niitä palloja on helpompi käsitellä. Valmiit muotoillut pihvit pinottuna tarttuu vähän toisiinsa, jos ei laita leivinpaperia tms. väliin. Pallot ei tartu niin paljon ja voi huolettomammin heitellä lautaselle tai vatiin.
 
Voiko joku selittää mikä smash burgerissa on se idea, miksi se jauhelihapallo pitää siellä grillissä vasta painaa pihviksi? Miten se grillissä prässätty pihvi eroaa siitä, että sen jauhelihan painaa minuutti ennen grilliin heittämistä pihvin muotoiseksi?
Siinä yritetään maksimoida paistopinta jotta tapahtuisi nk. Maillardin reaktiota mahdollisimman paljon.
Smash pihvin pitäisi olla paljon ohuempi sen painelun vuoksi kuin ns "normaalin pihvin"
 
Onko maussa jotain eroa vai meneekö hifistelyn puolelle?

Sekin on ihan omasta mausta kiinni, että mistä tykkää.
Smash -> enemmän makua (maillard) ja rapeutta. Kokeile ihmeessä, koska siitä ei ole paluuta :)

Välineet löytyy joka kodista, paitsi liha. On se sitten kattila, lautanen tai muurauskauha millä sen saa painettua kunnolla _kuumaa_ parilaa vasten. Itse käytän muurauskauhaa ja leivinpaperia. Helppoa ja halpaa.
 
Eip, kun se pointti on että se litistys tehdään siinä kuumalla parilalla.
Ei kai sillä ole merkitystä laittaako pallon vai pihvin parilalle? Molemmista tulee sama lopputulos kunhan litistää siinä parilalla samalla tavalla. Niitä palloja on vaan paljon helpompi käsitellä ja jää pois turha työvaihe eli pihvin muotoilu.

Smashburgerissa hassua on kaikkien pihvinpaiston sääntöjen vastaisuus. Monet ohjeistaa, ettei pihviä pidä sorkkia paiston aikana vaan antaa rauhassa paistua määrätyn ajan ja vasta sitten kääntää. Saatan tehdä ihan väärin, mutta minusta paras searing tulee kun sileällä pannulla tai parilalla painelee ja kääntelee pihviä useamman kerran.
 
Viimeksi muokattu:
Uskaltaako noita emaloituja grillinosia pestä tiskikoneessa, jos ei nyt millekkään ihan kuumimmalle ohjelmalle laita?

Lähinnä noi poltinsuojat tarvis pesua, mutta ovat sen verran isoja että vaikea pestä pienessä lavuaarissa.
 
Uskaltaako noita emaloituja grillinosia pestä tiskikoneessa, jos ei nyt millekkään ihan kuumimmalle ohjelmalle laita?

Lähinnä noi poltinsuojat tarvis pesua, mutta ovat sen verran isoja että vaikea pestä pienessä lavuaarissa.
Kyllähän ne varmasti konepesun kestävät, jos ei ruoste tai lämpö emalia muuten ole tuhonnut. Hyvänä kakkosvaihtoehtona pesuvati pihalla? Näin ainakin itse tehnyt kun tuppaa olemaan sotkuista hommaa
 
Uskaltaako noita emaloituja grillinosia pestä tiskikoneessa, jos ei nyt millekkään ihan kuumimmalle ohjelmalle laita?

Lähinnä noi poltinsuojat tarvis pesua, mutta ovat sen verran isoja että vaikea pestä pienessä lavuaarissa.

Itse olen niitä lämmöntasauslevyjä pessyt astianpesukoneessa ihan surutta. Pähkäilin että jos se pinnoite ei kestä astianpesukonetta niin ei ne varmaan kestä kaasupolttimen päälläkään.
 
Täälläkin "mainostettu" Napoleon Freestyle 365 näyttäisi olevan verkkokauppa.comissa 399e, mikäli sattuu asumaan myymälän lähellä (toimituskuluineen sama hakea vaikka K-Raudasta). Harmillisesti tuossakaan ei ole sivukeitintä, jos sellaisen tahoo. Tuokin kyllä ylittää oman etukäteen ajatellun budjetin (esim. Cello Classic 3 K-Raudasta 199e / Silvertree Delta 3 Prismasta 229e), mutta ehkäpä olis wörttiä.

edit: Mitäs mieltä raati on tuosta Mustang Connoisseur mallista?
 
Viimeksi muokattu:
Itse olen niitä lämmöntasauslevyjä pessyt astianpesukoneessa ihan surutta. Pähkäilin että jos se pinnoite ei kestä astianpesukonetta niin ei ne varmaan kestä kaasupolttimen päälläkään.
miksi mitään grillin sisuskaluja tarvitsee pestä? Grilli niin kuumaksi kuin saa vartiksi ja sitten harjaa noet pois. Ihan sama idea kuim pyrolyysi uuneissa.
 
Oiskohan tämä hyvä smash burgereiden tekoon kamadolla?
MUSTANG PARILAPANNU 21X35CM

Varrastikkujakin oli yllättävän hankala löytää halvasta päästä, mutta osui silmiin tällanen biltemasta:
Grillivartaat telineessä
Eikös toi näytä ihan pätevältä?
Suurimmaksi osaksi tulisi ihan vaan uusien perunoiden grillaamisen käyttöön, kun puiset kärähti aika hyvin viimeksi :D

Mitäs kaikkea ootte keksineet millä voisi tota burgeria painaa alas?

Tällä hetkellä käytän kattilaa ja tällaisen tilasin tilalle.

 
Ei kai sillä ole merkitystä laittaako pallon vai pihvin parilalle? Molemmista tulee sama lopputulos kunhan litistää siinä parilalla samalla tavalla. Niitä palloja on vaan paljon helpompi käsitellä ja jää pois turha työvaihe eli pihvin muotoilu.

Smashburgerissa hassua on kaikkien pihvinpaiston sääntöjen vastaisuus. Monet ohjeistaa, ettei pihviä pidä sorkkia paiston aikana vaan antaa rauhassa paistua määrätyn ajan ja vasta sitten kääntää. Saatan tehdä ihan väärin, mutta minusta paras searing tulee kun sileällä pannulla tai parilalla painelee ja kääntelee pihviä useamman kerran.

Ei toi oo smash vaan kiehutettu pihvi.

Paistolämpötila min 200c
Lihapallo kuumalle rautalevylle
Muurauskauhalla paino littanaksi
Muurauskauhalla pitää n. 30sec levyä vasten puristuksissa koko ajan painaen.
Flippaus
Juusto päälle
Kansi kiinni
Juuston kun sulanu niin pullan päälle ja ääntä kohti.
 
Ei toi oo smash vaan kiehutettu pihvi.

Paistolämpötila min 200c
Lihapallo kuumalle rautalevylle
Muurauskauhalla paino littanaksi
Muurauskauhalla pitää n. 30sec levyä vasten puristuksissa koko ajan painaen.
Flippaus
Juusto päälle
Kansi kiinni
Juuston kun sulanu niin pullan päälle ja ääntä kohti.
Ymmärtääkseni kysymys oli siitä, tuleeko pallosta paremman makuinen pihvi kuin valmiiksi muotoillusta lätystä, jos molemmat tehdään tästä vaiheesta eteenpäin samalla tavalla: ”Muurauskauhalla paino littanaksi”. Mielestäni maku ei huonone, vaikka painat muurauskauhalla vähän litteämmän palan littanaksi.
 
Ymmärtääkseni kysymys oli siitä, tuleeko pallosta paremman makuinen pihvi kuin valmiiksi muotoillusta lätystä, jos molemmat tehdään tästä vaiheesta eteenpäin samalla tavalla: ”Muurauskauhalla paino littanaksi”. Mielestäni maku ei huonone, vaikka painat muurauskauhalla vähän litteämmän palan littanaksi.

Jos haluaa turhaa työtä tehdä niin mikäpä siinä...
 
Liekö tämä "alkuperäinen"... eihän tätä videota voi kehua, mutta parempi kuunnella, mitä Tom sanoo. Ei tämä mitään rakettitiedettä tosiaan ole, kunhan seuraa ohjeita.



Itse suosin palloa... sellaista jauhelihaa, mikä ei ole pakattu tiiviiksi ja leikkaa siitä oikean kokoisen palasen. Kevyesti pyörittää sen pallon muotoon yrittämättä tiivistää sitä yhtään enempää kuin on pakko. Pitäisiköhän alkaa tutkimaan tuollaista työkalua, jolla voisi vielä "tiivistää" tuon burgerin tuossa painovaiheessa eli eihän tuo levyllä tuota paina kasaan, vaan tuossa on reunatkin vielä.
 
Moro. Täällä varmaan jengillä kokemusta tosta meater+ laitteesta? Lukenut netistä pelkästään negatiivistä yhteyden menetyksestä. Nyt sellasen saisi 90e hintaan. Kaveri kehunut, mutta netti haukkunut. Eli onko teillä siis laite toiminut hyvin? Ei ole tarvetta mennä 10m-20m kauemmas grillistä, kun sen kanssa puuhastelen joten sen verran, kun toimii yhteys ja seinä välissä.
 
Moro. Täällä varmaan jengillä kokemusta tosta meater+ laitteesta? Lukenut netistä pelkästään negatiivistä yhteyden menetyksestä. Nyt sellasen saisi 90e hintaan. Kaveri kehunut, mutta netti haukkunut. Eli onko teillä siis laite toiminut hyvin? Ei ole tarvetta mennä 10m-20m kauemmas grillistä, kun sen kanssa puuhastelen joten sen verran, kun toimii yhteys ja seinä välissä.

Melkolailla marginaalissa olevat arvostelut olet onnistunut kaivamaan jos netin perusteella on negatiivinen kuva jäänyt, jos puhutaan siis täysin langattomasta mittarista. Kyllä siellä aika pitkälti on kehuttu toimivaksi ja suositeltavaksi peliksi. Yhteys on itsellä toiminut hienosti kun tukiasema on ollut 2-3 metrin päässä kamadosta, kauemmas ei itsellä ole ollut tarve viedä sitä. Kamadolla toimiva etäisyys mittarin ja tukiaseman välillä on taatusti lyhyempi kuin peltisellä pallolla. Yhteyttähän voi helposti jatkaa siten, että mittari on yhdistetty grillin lähellä olevaan tukiasemaan, tukiasema on yhteydessä johonkin vanhaan puhelimeen tai tablettiin, joka siirtää tiedot wifin kautta pilveen josta voit sitten omalla puhelimella lukea ne vaikka maapallon toiselta puolelta. Summa summarum, itse pystyn kyllä suosittelemaan meater plussaa hyvällä mielellä, erityisesti jos arvostaa hyvin toimivaa sovellusta ja käyttöliittymää. Pitkäikäisyyteen en osaa itse ottaa kantaa vielä.
 
Viimeksi muokattu:
Meater+ on toiminut mulla ihan ongelmitta useamman vuoden, ja en kyllä ole tuosta + mallista valituksia muiltakaan kuullut.

Toki tässä on taas miljoona muuttujaa jotka vaikuttaa kantomatkaan/toimintaan, mutta jos/kun tukiaseman/laturin jättää tarpeeksi lähelle mittaria niin toimii varsin hyvin.
 
Omat kokemukset meater+ (tukiasemallisesta versiosta) on että suosittele toisen puhelinen/tabletin. Yhteys katkeilee helposti jos liikkuu vähänkään kauemmas esim. käy sisällä, tai kinkkua paistaessa menee yläkertaan. Kun lisää ketjuun toisen puhelimen tai tabletin ja jättää tämän tukiaseman kantaman päähän pystyy meater cloudin kautta seuraamaan grillausta vaikka kaupasta käsin.

Paljon mukavampi esim. savustaa 10h lihaa ja katsoo telkkaa samalla sisällä kuin olla grillin vieressä passissa kun lämmöt karkaa tai hiilos tukehtuu, tuolla näkee heti kun alkaa lämmöt muuttuun liikaa sekä saa hienon graafin paiston etenemisestä :rofl:

Täysin ylihintainen laite käyttömäärään nähden mutta en kyllä tuosta enään luovu.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 582
Viestejä
4 872 708
Jäsenet
78 681
Uusin jäsen
65436346346

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom