Grillit & grillaus

Noh mitä ilmeisemmin HK:lla siis onkin baby backseja. Niissä ei tosiaan ole juuri kaluamista luiden välissä. Osta kaveriksi spare ribsejä.
No voihan perse, mulla on siis jo jääkaapissa pari noita, tiskillä väitti että kaks olis yhdelle sopiva määrä mut pohtisin että mahtaako kuitenkaan olla, tol on painoa just vähän yli 500g.
 
No voihan perse, mulla on siis jo jääkaapissa pari noita, tiskillä väitti että kaks olis yhdelle sopiva määrä mut pohtisin että mahtaako kuitenkaan olla, tol on painoa just vähän yli 500g.
Eiköhän sitä kahdellakin pärjää. Heität vaikka kilosen porsaan lavan siihen viereen tirisemään. Menee samoilla lämmöillä.
 
Olis ideana tänään hakea lihatiskilta ribsejä ja grillata ne kamadolla.
Ihan ekaksi, mitenköhän paljon yhdelle ihmiselle noita pitäis yhteen syömiseen ostaa?
Annoskoko on itellä suht iso, mutta väsään tohon perunoita lisukkeeksi myös.

Sit kypsennykseen, mikä tohon nyt sit olis hyvä systeemi kamadolla?
Ei varmaan kannata mitään keitellä ensin?
Pienellä lämmöllä ja pitkään, vaiko ensin uunissa ja sit kamadoon?

Onks vinkkejä oman bbq kastikkeen tekoon vai kannattaako vaan napata citymarketin hyllystä joku pullo mukaan?
Muutaman kerran jo toistetut vinkit rubiin ja kastikkeeseen. Rubeissa on ihan älyttömästi suolaa, josta ei kannata turhaan maksaa. Suolaus ja rubi erikseen mahdollistaa myös vapaamman pelaamisen rubilla. Possulle hyvin toimiva ja nopeatekoinen on Memphis Dust.


Erittäin hyvä grillauskastike on Kansas City Style BBQ Sauce. Tuota tulee tehtyä 4x annos ennen kauden aloitusta. Ketsuppipulloissa jääkaapissa säilyy pitkään.


Yleensä teen markettien spareribsit ilman käärimistä 110C lämmössä ja aikaa menee noin 4-5 tuntia. Keittämisestä sen verran, että 'If you boil ribs the terrorists win'.
 
Eiköhän sitä kahdellakin pärjää. Heität vaikka kilosen porsaan lavan siihen viereen tirisemään. Menee samoilla lämmöillä.
En syö porsasta muuten ku pekonissa tai ribseissä.
Jos vaan käyn nyt ostaa lisää noita niin riittääkö yks vai otanko kaks?
Tulee ihan vaan yhdelle ku vaimo ei ribseistä välitä.
 
Ei vara venettä kaada?
Jeps, kävin hakemassa pari lisää.
Nyt käyn heittää kamadon päälle, asteet johki 120 (kannattaisko ennemmin 100 kun kannen mittari näyttää aina vähemmän ku mitä ritilällä on?) ja pidän runsas 4 tuntia.
Aattelin heittää vielä vedessä liotettuja viskilastuja joukkoon antamaan savua.

Olikin jääkaapissa avaamaton poppamiehen bbq kastike (jossa parasta ennen 2021 mut ihan hyvältä maistui) ja saman firman cherry cola, aattelin niistä sekoittaa ja lisään vähän chipotlea vielä joukkoon.

Noiden nimi siinä tiskillä muuten oli viljaporsaan panosvyö :lol:

Pitääkö noita jollain voidella kypsennyksen aikana?
 
Tuntuu aikalailla kovalta tuo 4h nakuna, kun kyseessä on vielä lihattomat suomi ribsit.

2h nakuna ja vaikka puolen tunnin välein suihkutat omenamehulla ja sitten
1,5h foliossa missä voita, mehua, sokeria
Foliosta pois, soossit pintaan ja glaseeraus.

Ei tarvitse lastuja uittaa. Isommat palaset olisi huomattavasti parempia oli ne tyyliin mitä lehti/hedelmäpuuta tahansa.

Ps. Revi kalvot pois
 
Tuntuu aikalailla kovalta tuo 4h nakuna, kun kyseessä on vielä lihattomat suomi ribsit.

2h nakuna ja vaikka puolen tunnin välein suihkutat omenamehulla ja sitten
1,5h foliossa missä voita, mehua, sokeria
Foliosta pois, soossit pintaan ja glaseeraus.

Ei tarvitse lastuja uittaa. Isommat palaset olisi huomattavasti parempia oli ne tyyliin mitä lehti/hedelmäpuuta tahansa.

Ps. Revi kalvot pois
Eikös nakuna kypsy hitaammin ja folio nopeuttaa huomattavasti kypsymistä? Suihkuttelu taas hidastaa kypsymistä ja kuivattaa lihaa. En laittaisi folioon lainkaan tai jos laittaisin niin ei ainakaan nestettä, joka liottaa parkin pois ja tekee lihasta muhjua.

Lastuista olen ihan samaa mieltä, ei kannata liottaa. Eipä taida märkien lastujen likainen harmaa/valkoinen savu paljon lisätä hyvää savun aromia ribseihin. Pelkillä hiililläkin tulee erinomaista.
 
No lastut on jo tuolla ja liotettuna, enkä myöskään foliota ajatellut laittaa.
Mehua ei ole.
Voiko voidella vaikka voisulalla, tai bbq kastikkeella?
 
No lastut on jo tuolla ja liotettuna, enkä myöskään foliota ajatellut laittaa.
Mehua ei ole.
Voiko voidella vaikka voisulalla, tai bbq kastikkeella?
Voi tai muu rasva on tarpeeton. Neste ja rasva ei mene kypsennyksessä lihan sisään. Lopuksi BBQ kastike pintaan, mutta sitäkin maltillisesti, ettei peitä hyvin savustetun lihan aromia. Eri asia on keitetyt ribsit, jossa kuivan lihan sitkeys ja mauttomuus pitää peittää soosilla.
 
Voi tai muu rasva on tarpeeton. Neste ja rasva ei mene kypsennyksessä lihan sisään. Lopuksi BBQ kastike pintaan, mutta sitäkin maltillisesti, ettei peitä hyvin savustetun lihan aromia. Eri asia on keitetyt ribsit, jossa kuivan lihan sitkeys ja mauttomuus pitää peittää soosilla.
Elikkä en voitele lainkaan?
Käännetäänkö nä kerran puolivälissä vai useammin?

Pääseekin nopeammin syömään, lämmöt kipusi 150 asteeseen vaikka pistin jarrut päälle satkussa :(
 
Viimeksi muokattu:
Elikkä en voitele lainkaan?
Käännetäänkö nä kerran puolivälissä vai useammin?
En voitelisi muuta kuin BBQ soosilla noin puoli tuntia ennen valmistumista. Viime vuonna tein (poikkeuksellisesti kun sattui olemaan tarjouksessa) valmiiksi marinoituja babyback -ribsejä ja postauksen perusteella oli noin kolme tuntia 125C:ssä ilman foliota ja BBQ soosi lopussa pintaan. Ei nuo varsinaisesti kuivia ollut mutta spare ribseihin verrattuna lihaa oli vielä vähemmän niin tavallaan nuo ovat läpisavustettuja ja maku ja rakenne hyvällä tavalla suolaisenmakeaa ja sopivan sitkeä toffeemainen purutuntuma. Kääntäminen kannattaa katsoa tilanteen mukaan jos alaspäin oleva puoli ottaa liian tummaa pintaa.

 
Siel se ny on ollu 3.5h, lämmöt laski siihen 125c kun pistin luukut tosi pienelle, ja tunnin välein oon käyny kattomassa eikä ole milliäkään vaihdellu lämmöt.
Pistin nyt tokan kerroksen bbq kastiketta päälle ja luukut kiinni ja annan tunnin muhia siel loppulämmöissä ja sit pääsee maistelee.
 
Ja ei ollu erikoista, vittu ku pitikin ottaa se valmiiks maustettu, ei ollu mitää kovin hyvää rubbia…
Samaten bbq kastike oli ihan paskaa :lol:

Noh, onneks grillaaminen itsessäänkin on kivaa puuhaa:D
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Ja ei ollu erikoista, vittu ku pitikin ottaa se valmiiks maustettu, ei ollu mitää kovin hyvää rubbia…
Samaten bbq kastike oli ihan paskaa :lol:

Noh, onneks grillaaminen itsessäänkin on kivaa puuhaa:D
Laita nyt kuvia vähän, miten koostumus, jos makua ei arvostella?

Suosittelen laittamaan heti tuota Memphis dustia. Käytän sitä itse kaikkeen possuun joulukinkusta lähtien. Jos vedät noiden BBQ huijareiden rubeja niin et varmasti pysty syömään kiloa ribsejä vaan suola/jano tulee vastaan ensimmäisenä.

Eikä tuo Kansas City BBQ Stylekään ole mitään paskaa, ottaa vähän enemmän vaan aikaa tehdä.
 
Laita nyt kuvia vähän, miten koostumus, jos makua ei arvostella?

Suosittelen laittamaan heti tuota Memphis dustia. Käytän sitä itse kaikkeen possuun joulukinkusta lähtien. Jos vedät noiden BBQ huijareiden rubeja niin et varmasti pysty syömään kiloa ribsejä vaan suola/jano tulee vastaan ensimmäisenä.

Eikä tuo Kansas City BBQ Stylekään ole mitään paskaa, ottaa vähän enemmän vaan aikaa tehdä.
Noku mä syön niin harvoin possua, tai muuta mihin tulis bbq kastiketta että iha hukkaan menee.
Se kastike mikä muutama vuosi sitten tuli lidlin pakaste ribseissä mukana oli mun mielestä hiton hyvää.
Voin pistää huomenna kuvia.
Koostumus oli vähän outo, olis pitäny jättää kokonaan pistämättä sitä bbq kastiketta ennen kun oli valmista kun se kuivui siihen päälle.
Yksi neljästä ribsistä maistui paljon paremmalle ku muut, vaikka kaikki oli samoja, mikä on tosi outoa :D
Luiden välit oli koostumukseltaan ihan jees, tosi pehmeetä, mutta sit päätyjen läheltä ja se ohut kerros lihaa oli tosi perseestä, ehkä sit ton bbq kastikkeen takia.

Hitusen ehkä kuivaa tuo oli, onko sit liian pitkä aika vai se bbq läträäminen vai mikä syynä…

Yhteensä 4.5h se siellä oli, ensin 3.5h 125c ja sit tunti niin et pistin läpät kiinni, sata astetta oli ku hain ne pois.
 
Noku mä syön niin harvoin possua, tai muuta mihin tulis bbq kastiketta että iha hukkaan menee.
Se kastike mikä muutama vuosi sitten tuli lidlin pakaste ribseissä mukana oli mun mielestä hiton hyvää.
Ei huolta, mulla on kastike kestänyt yli vuoden jääkaapissa kunhan siinä on reseptin mukaan suola ja hapot kunnossa :D

Voin pistää huomenna kuvia.
Tämä on tärkeää, koska jokainen oppii aina lisää toisiltaan.

Koostumus oli vähän outo, olis pitäny jättää kokonaan pistämättä sitä bbq kastiketta ennen kun oli valmista kun se kuivui siihen päälle.
Yksi neljästä ribsistä maistui paljon paremmalle ku muut, vaikka kaikki oli samoja, mikä on tosi outoa :D
Jotenkin tuntuu siltä, että kastikkeen ja rubin määrää pitää säädellä. Rubissa tärkeintä on se, ettei siinä ole suolaa. Suola ja rubi pitää olla erillään. Eikä BBQ soosiakaan pidä olla liikaa. Parempi liian vähän kin liikaa.

Luiden välit oli koostumukseltaan ihan jees, tosi pehmeetä, mutta sit päätyjen läheltä ja se ohut kerros lihaa oli tosi perseestä, ehkä sit ton bbq kastikkeen takia.
Hitusen ehkä kuivaa tuo oli, onko sit liian pitkä aika vai se bbq läträäminen vai mikä syynä…
Vaikuttaa hyvin kypsyneeltä, ehkä liikaakin? Itsellä oli babyback't 125C 3 tuntia. Yleensä spareribsejä teen noin 5 tuntia.


Yhteensä 4.5h se siellä oli, ensin 3.5h 125c ja sit tunti niin et pistin läpät kiinni, sata astetta oli ku hain ne pois.

Oliko nämä babyback vai spareribsit? Minusta tämä on riittävästi spareribseille ja babybackeille ihan liikaa.
 
Ei huolta, mulla on kastike kestänyt yli vuoden jääkaapissa kunhan siinä on reseptin mukaan suola ja hapot kunnossa :D


Tämä on tärkeää, koska jokainen oppii aina lisää toisiltaan.


Jotenkin tuntuu siltä, että kastikkeen ja rubin määrää pitää säädellä. Rubissa tärkeintä on se, ettei siinä ole suolaa. Suola ja rubi pitää olla erillään. Eikä BBQ soosiakaan pidä olla liikaa. Parempi liian vähän kin liikaa.


Vaikuttaa hyvin kypsyneeltä, ehkä liikaakin? Itsellä oli babyback't 125C 3 tuntia. Yleensä spareribsejä teen noin 5 tuntia.




Oliko nämä babyback vai spareribsit? Minusta tämä on riittävästi spareribseille ja babybackeille ihan liikaa.
En tiedä kumpia oli mutta mä vedän hesellä mega aterian ihan helposti mutta neljä tollasta oli ihan liikaa.
Mun mielestä luiden välissä oli lihaa vähintään yhtä paljon kun mitä niissä lidlin pakasteissa ja eikö ne ole spare ribs?
 
En tiedä kumpia oli mutta mä vedän hesellä mega aterian ihan helposti mutta neljä tollasta oli ihan liikaa.
Mun mielestä luiden välissä oli lihaa vähintään yhtä paljon kun mitä niissä lidlin pakasteissa ja eikö ne ole spare ribs?
Babyback -ribsit on jotain 10 cm korkeita. Spapret 20-30 cm. Itsellä menee babybackeja noin 1 rivi ja spareja alle 1 rivi eli neljä riviä on ihan kunnon suoritus (ja minä olen 50 -vuotiasta lähestyvä ylipainoinen läski). Suolan määrä vaikuttaa vielä tosi paljon eli kun aiemmin käytin valmiita rubeja niin suola tuli vastaan paljon aiemmin ja piti oikeasti alkaa ryystämään sitä vesikannua (edes olut ei riitä tässä suolamäärässä :D).
 
Babyback -ribsit on jotain 10 cm korkeita. Spapret 20-30 cm. Itsellä menee babybackeja noin 1 rivi ja spareja alle 1 rivi eli neljä riviä on ihan kunnon suoritus (ja minä olen 50 -vuotiasta lähestyvä ylipainoinen läski). Suolan määrä vaikuttaa vielä tosi paljon eli kun aiemmin käytin valmiita rubeja niin suola tuli vastaan paljon aiemmin ja piti oikeasti alkaa ryystämään sitä vesikannua (edes olut ei riitä tässä suolamäärässä :D).
Joo no noi oli siis lihatiskiltä ja oli pilkottu osiin, ei ollut sellanen yksi helvetin pitkä lätkä niinku lidlistä.
 
Joo no noi oli siis lihatiskiltä ja oli pilkottu osiin, ei ollut sellanen yksi helvetin pitkä lätkä niinku lidlistä.
Vahva suositus tuohon Memphis Dustiin, se on tosi helppo tehdä. Sillä saat kohtuuhintaisen rubin ja ei tarvitse pelata enää suolan kanssa yhteen.
 
Burnt endsejä pitäisi kokeilla tehdä, onko suositella jotain hyväksi todettua reseptiä? En ole koskaan tehnyt aiemmin. Paikallisista kaupoista ei löytynyt luutonta kylkeä, joten kassulla joutuu mennä. Tuollainen ehkä 2,5kg pala, voi olla että ei kaikkea tule tehtyä nopiksi.

Vahva suositus tuohon Memphis Dustiin, se on tosi helppo tehdä. Sillä saat kohtuuhintaisen rubin ja ei tarvitse pelata enää suolan kanssa yhteen.
Kauankos tuo pysyy käyttökelpoisena vai kannattaako sitä tehdä vain yhdeksi käyttökerraksi?
 
Poppamiehen rubi on omaan makuun ihan jees. Se burger ja ribs pussi. Samoten löysin poppamiehen bbq kastikkeen mistä tykkään tosi paljon. Smoky hickory niminen pullo.

Sen verran harvoin tulee kuitenkin jotain savustettua, niin ei viitsi lähteä kokeilemaan omia koktaileja, kun markkinoilla noita rupeaa olemaan jo vaikka mitä.
Muistaakseni aika moni kyllä käärii ribsit teurastajan paperiin (me amatöörit sitten folioon), niin ei se ihan tuulesta temmattu voi olla, että se pitää kosteutensa paremmin ja lopputulos on parempi? Muistaakseni ihan amerikan mailla kun on näitä bbq kisoja, niin näitä kääritään siellä paperiin useasti. Unohtamatta, että lihaa ruiskitaan vedellä tai jollain muulla omalla mehulla kosteuttaakseen pintaa.

Itse kun teen ribsit, niin kolmisen tuntia savua jonka jälkeen folioon muutamaksi tuntia köntin voita ja ruskean sokerin kanssa. Ja ihan hyvää tavaraa on tullut.
 
Onkos täällä Weberin Master-Touch GBS Premiumin omistajia?
Miten hiilien kanssa tulisi pelata brikettirengasta ja lämmönjakolevy käytettäessä, jotta lämmöt saataisiin pidettyä matalina mahdollisimman pitkän ajan?

Tähän asti savustellut ainoastaan ilman noita snake menetelmällä ja tuolla onnistuu hyvin reilu 10h n.110-120 astetta.
 
Viimeksi muokattu:
Kauankos tuo pysyy käyttökelpoisena vai kannattaako sitä tehdä vain yhdeksi käyttökerraksi?
Teen yleensää monikertaisen annoksen, joka saattaa kestää jopa seuraavaan grillauskauteen. Kaikki on kuivia aineita ja aika vähän tuossa on voimakkaita mausteita, joten en ole huomannut pilaantuvan tai maun häviävän.
 
Teen yleensää monikertaisen annoksen, joka saattaa kestää jopa seuraavaan grillauskauteen. Kaikki on kuivia aineita ja aika vähän tuossa on voimakkaita mausteita, joten en ole huomannut pilaantuvan tai maun häviävän.

En ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
 
En ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
Varmaan tuollainen patentti-kannellinen purkki ajaa saman asian? Sellaisia löytyisi muutama kaapista jo valmiiksi
 
Nonnih, tässähän näitä kuvia tosta mun ribsien grillailusta:
 

Liitteet

  • 20220712_202035.jpg
    20220712_202035.jpg
    425,9 KB · Luettu: 191
  • 20220712_222404.jpg
    20220712_222404.jpg
    344,4 KB · Luettu: 209
  • 20220712_224015.jpg
    20220712_224015.jpg
    253,6 KB · Luettu: 200
No kommentoikaa nyt jotain? :D
Ideoita mikä hommassa kusi?
Tykkäyksiä on yhdelle kommentille poikkeuksellisen paljon grillausketjuun eli erinomaisesti onnistunut muiden mielestä. Katsoin jo heti eilen, että ihan nappiin onnistunut. On saanut riittävästi hyvää savua, mistä merkkinä punertava smokering lähes läpi asti. Kuvista päätellen ei ole luista putoavan ylikypsää (jota yleensä ei tavoitella, paitsi Suomessa ribsien keittäjät) vaan on vielä purutuntumaa ja varmaan lähti puhtaasti luista. Jos jotain parantamista niin noin hyvin tehtyyn lihaan ei tarvitse edes noin paljon grillauskastiketta peittämään hyvin savustetun lihan makua.
 
En ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
Nuo on hyviä. Rubeihin tulee ostettua yleensä raaka-aineet isoissa purkeissa, jotka säästän ja teen monesti rubit niihin. On riittävän isoja, siistejä säilytykseen ja sirotusnokka valmiina. Esim. nämä Sallisen purkit on käteviä rubeille.

1657803753428.png
 
Tykkäyksiä on yhdelle kommentille poikkeuksellisen paljon grillausketjuun eli erinomaisesti onnistunut muiden mielestä. Katsoin jo heti eilen, että ihan nappiin onnistunut. On saanut riittävästi hyvää savua, mistä merkkinä punertava smokering lähes läpi asti. Kuvista päätellen ei ole luista putoavan ylikypsää (jota yleensä ei tavoitella, paitsi Suomessa ribsien keittäjät) vaan on vielä purutuntumaa ja varmaan lähti puhtaasti luista. Jos jotain parantamista niin noin hyvin tehtyyn lihaan ei tarvitse edes noin paljon grillauskastiketta peittämään hyvin savustetun lihan makua.
Sanoit aika tarkkaan mitä aattelin itekkin, muuten hyvät mutta toi BBQ kastike kusi.
Oli mukavan pehmeää, mutta sai silti tehdä vähän töitä hampailla, ei ollut mitään tippuvaa lihaa.

Ens kerralla loppupöhinät teen foliossa ja siinä vasta pieni voitelu, inhosin tota kun BBQ kastike paloi pintaan kiinni.

En oikein halunnut noita kuvia pistää kun aattelin että olin täysin kussut ne ja saan vittuilua :lol:
 
Sanoit aika tarkkaan mitä aattelin itekkin, muuten hyvät mutta toi BBQ kastike kusi.
Oli mukavan pehmeää, mutta sai silti tehdä vähän töitä hampailla, ei ollut mitään tippuvaa lihaa.

Ens kerralla loppupöhinät teen foliossa ja siinä vasta pieni voitelu, inhosin tota kun BBQ kastike paloi pintaan kiinni.

En oikein halunnut noita kuvia pistää kun aattelin että olin täysin kussut ne ja saan vittuilua :lol:


Itse tykkään vähän mustuneesta karamellisoituneesta BBQ-kastikkeesta. Esim. Poppamies on hyvä.

Nuo näytti hyviltä, tulee kuivia ja huonoja jos jätät kastikkeen pois..
 
Sitten tulee hyvä, kun löytää sen oman soosin noihin. Mielestäni bbq kasrikkeen laitto piisaa n.15-30 min ennen, kuin ottaa safkaa pois.
 
Itse tykkään juuri Poppamiehen sooseista, muissa (varsinkin halvemmissa) on liian etikkainen maku. Mutta makunsa kullakin ja kannattaa se oma soosi metstästää. Tuohonkin erään olisi saanut koetettua kolmea kastiketta.

Itse olen lähinnä nautaa grillannut ja briskettiin sopi oikein mainiosti tuo Poppamiehen BBQ.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Mä joskus aikoja sitten laitoin ribseihin tota poppamiehen smoky apple- soossia. Oli kyl aika hyvää.
 
Kaasugrillissä kuumassa ensin pintoihin väriä ja sitten ylähyllylle pehmenemään, samalla kun grillailee lihoja kuumassa lyhyemmän aikaa.
 
Tästä mahtava lisuke
Uudet perunat folionyytissä!

Pese perunat hyvin.
Leikkaa reilu pala foliota ja noin ¼ arkkia leivinpaperia.
Folio> paperi> perunat, mausta reilulla suolalla, tinjamin varsilla ja nokareella voita.
Kasaa nyytti tiiviiksi (älä riko foliota) ja grilli keski-kova/kova lämpö noin 20min tai kun perunat alkaa sormella tökkiessä tuntua pehmeiltä.
 
Tästä mahtava lisuke
Uudet perunat folionyytissä!

Pese perunat hyvin.
Leikkaa reilu pala foliota ja noin ¼ arkkia leivinpaperia.
Folio> paperi> perunat, mausta reilulla suolalla, tinjamin varsilla ja nokareella voita.
Kasaa nyytti tiiviiksi (älä riko foliota) ja grilli keski-kova/kova lämpö noin 20min tai kun perunat alkaa sormella tökkiessä tuntua pehmeiltä.

Itse keitän pottuja puolikypsiksi jos kiirusta ennen kuin lyön folioon.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 636
Viestejä
4 511 391
Jäsenet
74 445
Uusin jäsen
hupsistarallaa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom