Ruokokidesokeria/demerarasokeria, jota on helpompi käsitellä kun ei paakkuunnu samalla tavalla kuin muscovadosokeri tai fariinisokeri.Käytättekö muuten ihan tylysti fariinisokeria "brown sugarin" korvikkeena?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ruokokidesokeria/demerarasokeria, jota on helpompi käsitellä kun ei paakkuunnu samalla tavalla kuin muscovadosokeri tai fariinisokeri.Käytättekö muuten ihan tylysti fariinisokeria "brown sugarin" korvikkeena?
En syö porsasta muuten ku pekonissa tai ribseissä.Eiköhän sitä kahdellakin pärjää. Heität vaikka kilosen porsaan lavan siihen viereen tirisemään. Menee samoilla lämmöillä.
Ei vara venettä kaada?En syö porsasta muuten ku pekonissa tai ribseissä.
Jos vaan käyn nyt ostaa lisää noita niin riittääkö yks vai otanko kaks?
Tulee ihan vaan yhdelle ku vaimo ei ribseistä välitä.
Jeps, kävin hakemassa pari lisää.Ei vara venettä kaada?
Eikös nakuna kypsy hitaammin ja folio nopeuttaa huomattavasti kypsymistä? Suihkuttelu taas hidastaa kypsymistä ja kuivattaa lihaa. En laittaisi folioon lainkaan tai jos laittaisin niin ei ainakaan nestettä, joka liottaa parkin pois ja tekee lihasta muhjua.Tuntuu aikalailla kovalta tuo 4h nakuna, kun kyseessä on vielä lihattomat suomi ribsit.
2h nakuna ja vaikka puolen tunnin välein suihkutat omenamehulla ja sitten
1,5h foliossa missä voita, mehua, sokeria
Foliosta pois, soossit pintaan ja glaseeraus.
Ei tarvitse lastuja uittaa. Isommat palaset olisi huomattavasti parempia oli ne tyyliin mitä lehti/hedelmäpuuta tahansa.
Ps. Revi kalvot pois
Voi tai muu rasva on tarpeeton. Neste ja rasva ei mene kypsennyksessä lihan sisään. Lopuksi BBQ kastike pintaan, mutta sitäkin maltillisesti, ettei peitä hyvin savustetun lihan aromia. Eri asia on keitetyt ribsit, jossa kuivan lihan sitkeys ja mauttomuus pitää peittää soosilla.No lastut on jo tuolla ja liotettuna, enkä myöskään foliota ajatellut laittaa.
Mehua ei ole.
Voiko voidella vaikka voisulalla, tai bbq kastikkeella?
Elikkä en voitele lainkaan?Voi tai muu rasva on tarpeeton. Neste ja rasva ei mene kypsennyksessä lihan sisään. Lopuksi BBQ kastike pintaan, mutta sitäkin maltillisesti, ettei peitä hyvin savustetun lihan aromia. Eri asia on keitetyt ribsit, jossa kuivan lihan sitkeys ja mauttomuus pitää peittää soosilla.
En voitelisi muuta kuin BBQ soosilla noin puoli tuntia ennen valmistumista. Viime vuonna tein (poikkeuksellisesti kun sattui olemaan tarjouksessa) valmiiksi marinoituja babyback -ribsejä ja postauksen perusteella oli noin kolme tuntia 125C:ssä ilman foliota ja BBQ soosi lopussa pintaan. Ei nuo varsinaisesti kuivia ollut mutta spare ribseihin verrattuna lihaa oli vielä vähemmän niin tavallaan nuo ovat läpisavustettuja ja maku ja rakenne hyvällä tavalla suolaisenmakeaa ja sopivan sitkeä toffeemainen purutuntuma. Kääntäminen kannattaa katsoa tilanteen mukaan jos alaspäin oleva puoli ottaa liian tummaa pintaa.Elikkä en voitele lainkaan?
Käännetäänkö nä kerran puolivälissä vai useammin?
Laita nyt kuvia vähän, miten koostumus, jos makua ei arvostella?Ja ei ollu erikoista, vittu ku pitikin ottaa se valmiiks maustettu, ei ollu mitää kovin hyvää rubbia…
Samaten bbq kastike oli ihan paskaa
Noh, onneks grillaaminen itsessäänkin on kivaa puuhaa![]()
Noku mä syön niin harvoin possua, tai muuta mihin tulis bbq kastiketta että iha hukkaan menee.Laita nyt kuvia vähän, miten koostumus, jos makua ei arvostella?
Suosittelen laittamaan heti tuota Memphis dustia. Käytän sitä itse kaikkeen possuun joulukinkusta lähtien. Jos vedät noiden BBQ huijareiden rubeja niin et varmasti pysty syömään kiloa ribsejä vaan suola/jano tulee vastaan ensimmäisenä.
Eikä tuo Kansas City BBQ Stylekään ole mitään paskaa, ottaa vähän enemmän vaan aikaa tehdä.
Ei huolta, mulla on kastike kestänyt yli vuoden jääkaapissa kunhan siinä on reseptin mukaan suola ja hapot kunnossaNoku mä syön niin harvoin possua, tai muuta mihin tulis bbq kastiketta että iha hukkaan menee.
Se kastike mikä muutama vuosi sitten tuli lidlin pakaste ribseissä mukana oli mun mielestä hiton hyvää.
Tämä on tärkeää, koska jokainen oppii aina lisää toisiltaan.Voin pistää huomenna kuvia.
Jotenkin tuntuu siltä, että kastikkeen ja rubin määrää pitää säädellä. Rubissa tärkeintä on se, ettei siinä ole suolaa. Suola ja rubi pitää olla erillään. Eikä BBQ soosiakaan pidä olla liikaa. Parempi liian vähän kin liikaa.Koostumus oli vähän outo, olis pitäny jättää kokonaan pistämättä sitä bbq kastiketta ennen kun oli valmista kun se kuivui siihen päälle.
Yksi neljästä ribsistä maistui paljon paremmalle ku muut, vaikka kaikki oli samoja, mikä on tosi outoa![]()
Vaikuttaa hyvin kypsyneeltä, ehkä liikaakin? Itsellä oli babyback't 125C 3 tuntia. Yleensä spareribsejä teen noin 5 tuntia.Luiden välit oli koostumukseltaan ihan jees, tosi pehmeetä, mutta sit päätyjen läheltä ja se ohut kerros lihaa oli tosi perseestä, ehkä sit ton bbq kastikkeen takia.
Hitusen ehkä kuivaa tuo oli, onko sit liian pitkä aika vai se bbq läträäminen vai mikä syynä…
Yhteensä 4.5h se siellä oli, ensin 3.5h 125c ja sit tunti niin et pistin läpät kiinni, sata astetta oli ku hain ne pois.
En tiedä kumpia oli mutta mä vedän hesellä mega aterian ihan helposti mutta neljä tollasta oli ihan liikaa.Ei huolta, mulla on kastike kestänyt yli vuoden jääkaapissa kunhan siinä on reseptin mukaan suola ja hapot kunnossa
Tämä on tärkeää, koska jokainen oppii aina lisää toisiltaan.
Jotenkin tuntuu siltä, että kastikkeen ja rubin määrää pitää säädellä. Rubissa tärkeintä on se, ettei siinä ole suolaa. Suola ja rubi pitää olla erillään. Eikä BBQ soosiakaan pidä olla liikaa. Parempi liian vähän kin liikaa.
Vaikuttaa hyvin kypsyneeltä, ehkä liikaakin? Itsellä oli babyback't 125C 3 tuntia. Yleensä spareribsejä teen noin 5 tuntia.
Oliko nämä babyback vai spareribsit? Minusta tämä on riittävästi spareribseille ja babybackeille ihan liikaa.
Babyback -ribsit on jotain 10 cm korkeita. Spapret 20-30 cm. Itsellä menee babybackeja noin 1 rivi ja spareja alle 1 rivi eli neljä riviä on ihan kunnon suoritus (ja minä olen 50 -vuotiasta lähestyvä ylipainoinen läski). Suolan määrä vaikuttaa vielä tosi paljon eli kun aiemmin käytin valmiita rubeja niin suola tuli vastaan paljon aiemmin ja piti oikeasti alkaa ryystämään sitä vesikannua (edes olut ei riitä tässä suolamäärässäEn tiedä kumpia oli mutta mä vedän hesellä mega aterian ihan helposti mutta neljä tollasta oli ihan liikaa.
Mun mielestä luiden välissä oli lihaa vähintään yhtä paljon kun mitä niissä lidlin pakasteissa ja eikö ne ole spare ribs?
Joo no noi oli siis lihatiskiltä ja oli pilkottu osiin, ei ollut sellanen yksi helvetin pitkä lätkä niinku lidlistä.Babyback -ribsit on jotain 10 cm korkeita. Spapret 20-30 cm. Itsellä menee babybackeja noin 1 rivi ja spareja alle 1 rivi eli neljä riviä on ihan kunnon suoritus (ja minä olen 50 -vuotiasta lähestyvä ylipainoinen läski). Suolan määrä vaikuttaa vielä tosi paljon eli kun aiemmin käytin valmiita rubeja niin suola tuli vastaan paljon aiemmin ja piti oikeasti alkaa ryystämään sitä vesikannua (edes olut ei riitä tässä suolamäärässä).
Vahva suositus tuohon Memphis Dustiin, se on tosi helppo tehdä. Sillä saat kohtuuhintaisen rubin ja ei tarvitse pelata enää suolan kanssa yhteen.Joo no noi oli siis lihatiskiltä ja oli pilkottu osiin, ei ollut sellanen yksi helvetin pitkä lätkä niinku lidlistä.
Kauankos tuo pysyy käyttökelpoisena vai kannattaako sitä tehdä vain yhdeksi käyttökerraksi?Vahva suositus tuohon Memphis Dustiin, se on tosi helppo tehdä. Sillä saat kohtuuhintaisen rubin ja ei tarvitse pelata enää suolan kanssa yhteen.
Teen yleensää monikertaisen annoksen, joka saattaa kestää jopa seuraavaan grillauskauteen. Kaikki on kuivia aineita ja aika vähän tuossa on voimakkaita mausteita, joten en ole huomannut pilaantuvan tai maun häviävän.Kauankos tuo pysyy käyttökelpoisena vai kannattaako sitä tehdä vain yhdeksi käyttökerraksi?
Teen yleensää monikertaisen annoksen, joka saattaa kestää jopa seuraavaan grillauskauteen. Kaikki on kuivia aineita ja aika vähän tuossa on voimakkaita mausteita, joten en ole huomannut pilaantuvan tai maun häviävän.
Varmaan tuollainen patentti-kannellinen purkki ajaa saman asian? Sellaisia löytyisi muutama kaapista jo valmiiksiEn ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
Varmaan tuollainen patentti-kannellinen purkki ajaa saman asian? Sellaisia löytyisi muutama kaapista jo valmiiksi
Tykkäyksiä on yhdelle kommentille poikkeuksellisen paljon grillausketjuun eli erinomaisesti onnistunut muiden mielestä. Katsoin jo heti eilen, että ihan nappiin onnistunut. On saanut riittävästi hyvää savua, mistä merkkinä punertava smokering lähes läpi asti. Kuvista päätellen ei ole luista putoavan ylikypsää (jota yleensä ei tavoitella, paitsi Suomessa ribsien keittäjät) vaan on vielä purutuntumaa ja varmaan lähti puhtaasti luista. Jos jotain parantamista niin noin hyvin tehtyyn lihaan ei tarvitse edes noin paljon grillauskastiketta peittämään hyvin savustetun lihan makua.No kommentoikaa nyt jotain?
Ideoita mikä hommassa kusi?
Nuo on hyviä. Rubeihin tulee ostettua yleensä raaka-aineet isoissa purkeissa, jotka säästän ja teen monesti rubit niihin. On riittävän isoja, siistejä säilytykseen ja sirotusnokka valmiina. Esim. nämä Sallisen purkit on käteviä rubeille.En ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
Sanoit aika tarkkaan mitä aattelin itekkin, muuten hyvät mutta toi BBQ kastike kusi.Tykkäyksiä on yhdelle kommentille poikkeuksellisen paljon grillausketjuun eli erinomaisesti onnistunut muiden mielestä. Katsoin jo heti eilen, että ihan nappiin onnistunut. On saanut riittävästi hyvää savua, mistä merkkinä punertava smokering lähes läpi asti. Kuvista päätellen ei ole luista putoavan ylikypsää (jota yleensä ei tavoitella, paitsi Suomessa ribsien keittäjät) vaan on vielä purutuntumaa ja varmaan lähti puhtaasti luista. Jos jotain parantamista niin noin hyvin tehtyyn lihaan ei tarvitse edes noin paljon grillauskastiketta peittämään hyvin savustetun lihan makua.
Sanoit aika tarkkaan mitä aattelin itekkin, muuten hyvät mutta toi BBQ kastike kusi.
Oli mukavan pehmeää, mutta sai silti tehdä vähän töitä hampailla, ei ollut mitään tippuvaa lihaa.
Ens kerralla loppupöhinät teen foliossa ja siinä vasta pieni voitelu, inhosin tota kun BBQ kastike paloi pintaan kiinni.
En oikein halunnut noita kuvia pistää kun aattelin että olin täysin kussut ne ja saan vittuilua![]()
No toi oli just poppamiestä, ja en tykännyt sit yhtään.Itse tykkään vähän mustuneesta karamellisoituneesta BBQ-kastikkeesta. Esim. Poppamies on hyvä.
Nuo näytti hyviltä, tulee kuivia ja huonoja jos jätät kastikkeen pois..
No toi oli just poppamiestä, ja en tykännyt sit yhtään.
Tällä kertaa meni puolet koirille ja puolet söin itse kun oli niin kova nälkäKaikilla ei voi olla sama maku varmaan. Voin tulla ensi kerralla syömään, jos ei sinulle kelpaa - nuo näytti herkulliselta![]()
Grilli kuumaksi ja juurekset sisään. Kovalla lämmöllä vaan pinnat ruskeaksi.oisko hyviä juuresten grillailuvinkkejä?
Tästä mahtava lisuke
Uudet perunat folionyytissä!
Pese perunat hyvin.
Leikkaa reilu pala foliota ja noin ¼ arkkia leivinpaperia.
Folio> paperi> perunat, mausta reilulla suolalla, tinjamin varsilla ja nokareella voita.
Kasaa nyytti tiiviiksi (älä riko foliota) ja grilli keski-kova/kova lämpö noin 20min tai kun perunat alkaa sormella tökkiessä tuntua pehmeiltä.
Pientä päivitystä, Roastmaster kerkes tulla ennen pyhiä kotiin ja eilen oli iltapäivällä sopivasti aikaa pistää se läjään. En muistanu kellosta kattoa kauan meni, mutta rauhaksiin yksin tehden paketin avaamisesta roskien siivoamiseen kolmisen tuntia vois olla aika lähellä.
Kamat oli pakattu aika tiiviisti laatikkoon ja osa paketeista oli pakattu grillikuvun sisään, niin käytännössä hommiin päästäkseen piti iso osa kamoista purkaa ensin pihalle. Kiinnitystarvikkeet oli pakattu ensiluokkaisen hyvin muoviseen lokerolliseen boksiin josta ne oli helppo ottaa käyttöön. Kokoamisohjeet oli hyvät ei nyt ihan Ikea-tasoa, mutta hyvät. Parista paikkaa esim. puuttui merkintä millä ruuvilla osa pitää laittaa kiinni, mutta näissä kohden se oli aika itsestäänselvää niin asiasta ei tullut ongelmaa. Muuten ohjeet oli hyvät ja selkeät. Lisäksi parissa kohdassa on vähän ikävässä paikassa ruuveja kiinnitetttäväksi, mutta ei mitään mahdotonta.
Kiinassa kasattu kampe niin jotain pientä fibaakin löytyy, toisen oven stoppari oli ihan aavistuksen liian edessä, jolloin ovi pitää läimästä aika voimalla kiinni että ottaa magneettiin kontaktin ja pysyy kiinni. Muuten kaikkien osien mitoitukset oli just eikä melkein kohdallaan ja grilli oli verrattain helppo kasata. Grillikupu polttimineen tuli valmiiksi kasattuna pakettina, ja se pitää nostaa laatikosta suoraan jalustan päälle, tässä kohtaa olis hyvä olla kaveri, mutta sai sen yksinkin nostettua.
Kokoonlaitettuna ihan tanakan oloinen laite, ei nyt mikään Weberi kuitenkaan, mutta ihan eri tavalla tanakka laite kuin tuo vanha 3-polttiminen powerin senz mikä mulla oli.
Pitäs varmaan käydä ostamassa tuubi silavaa jotta sais käsiteltyä ritilät ja parilan ennen käyttöä.
En usko, että kestävyyskään tulee olemaan suuri ongelma, mutta sitten kun haluat talveksi puhdistella grilliä, on noiden halppisten puhdistus aika tuskaa. Toinen, missä Weber toimii paremmin, on tuuliset olosuhteet. Weberin ilma-aukot on suunniteltu siten, ettei tuuli häiritse liekkiä paljon.Satuillaan nyt vielä vähän lisää, jos jollekin on näistä vielä jokus jotain iloa.
Useampaan otteeseen nyt kerennyt Roastmasteria käyttämään ja kyllä tuo ihan pääasiallisesti toimivalta kamppeelta vaikuttaa. Nyt kun alkaa olla sinut sen käytöksen kanssa niin ruuat on onnistuneet ihan hyvin. Pääasiassa tulee grillailtua possunpihviä, kanafilettä, grilli- ja ryynimakkaroita, maissia ja homejuustoherkkusieniä, jotka tällä onnistuu hienosti. Myös pizzakivellä tehty Rosson valmispizza tuli todella herkulliseksi, kunhan vaan lämmitti kiven kunnolla ennen kuin löi pizzan sisään.
Neljästä polttimesta saa tehoa ulos todella reippaasti, useimmiten pidän ainakin osaa polttimista lähes tai aivan minimilämmöillä ettei kamat ala palamaan grillissä. Eri puolilla grillausalaa aika isot erot lämpötilpötiloissa; keskellä grilliä sekä takana polttimien välissä todella kuuma ja etureunoilla viileää niin samaan aikaan voi paistella herkempiäkin tavaroita. Välimallin lämpöä löytyy sitten polttimien päältä.
Tässä kohtaa muuten yksi moite säätimiin liittyen, niiden säätöalue on noin 45 astetta, eli eivät ole kovin tarkkasäätöisiä. Lisäksi sivupolttimen säätimen paikka kahden vasemman reunan polttimien säätimien välissä on käyttäjän kannalta todella epälooginen, vaikka ymmärrän että se on kaasusyöttöjen takia niin tehty. Nuppi pitäisi olla vähintään selkeästi merkattu, nyt ne ovat täysin identtisiä ja olenkin pari kertaa vahingossa kääntänyt kaasut päälle sivupolttimeen kun olen sytytellyt grilliä.
Mukana tullut lämpöhylly oli omaan makuun aika paska, se oli iso teräslevy johon on tehty isompia aukkoja noin aukkoja/kiinteää 1:3 suhteella. Pienen mittailun jälkeen uskalsin tilata tähän Luciferin Jadeite 4 malliin tarkoitetun ritilämallisen lämpöhyllyn ja se se sopikin täydellisesti kiinnikkeisiin. Samalla tilasin myös samaan kamppeeseen tarkoitetun valurautaritilän joka oli täysin sama kun grillin mukana tulleet ritilät, niin nyt voi käyttää täyttä alaa myös ritilänä ja tarvittaessa laittaa parilan paikalleen. Veikkaanpa siis tämän ja ilmeisen yhdennäköisyyden takia, että tämä on loppupeleissä aikalailla sama kampe kuin em. Lucifer.
Yhteenvetona; ihan ok grilli etenkin alennushinnalla jos tarvitsee isoa ja edullista grilliä. Toki kestävyys selviää vasta vuosien kuluttua, mutta laatu vaikuttaa olevan ihan asiallisella tasolla. Sitten kun tästä aika jättää niin varmaan ostan sen Weberin kuitenkin, vähän jäi kaivelemaan kun on se appiukon Genesis oli kuitenkin ihan eri sarjan pelaaja kuin tämä.
Mä pistän yleensä tollaseen nyyttiin perunan kaveriksi sipulia ja juustoa.Tästä mahtava lisuke
Uudet perunat folionyytissä!
Pese perunat hyvin.
Leikkaa reilu pala foliota ja noin ¼ arkkia leivinpaperia.
Folio> paperi> perunat, mausta reilulla suolalla, tinjamin varsilla ja nokareella voita.
Kasaa nyytti tiiviiksi (älä riko foliota) ja grilli keski-kova/kova lämpö noin 20min tai kun perunat alkaa sormella tökkiessä tuntua pehmeiltä.