Grillit & grillaus

Tuli ostettua verkkiksen tarjouksesta Anton oliverin 200e grillin, mutta aloin miettiä pitäisikö panostaa parempaan. Periaatteessa vanha alle 200e 3-polttiminen Oliver riittänyt omaan käyttöön, mutta huomaanko eroa Weberiin muussa kuin hinnassa ja kestävyydessä? Mikään pihvigrillaaja en ole vaan sekalaisia lihoja ja kasviksia. 6v vanhan Oliverin alaosa on ruosteessa ja lämmönjakolevyjen kiinnikkeet ruostuneet pois, mikä sai tarttumaan tarjoukseen vaikka muuten menetteleekin ja korjattavissa. Uudessa on vähän enemmän rosteria tms. ruostuvissa paikoissa mutta alaosa vaikuttaa perustavaralta.
 
Tuli ostettua verkkiksen tarjouksesta Anton oliverin 200e grillin, mutta aloin miettiä pitäisikö panostaa parempaan. Periaatteessa vanha alle 200e 3-polttiminen Oliver riittänyt omaan käyttöön, mutta huomaanko eroa Weberiin muussa kuin hinnassa ja kestävyydessä? Mikään pihvigrillaaja en ole vaan sekalaisia lihoja ja kasviksia. 6v vanhan Oliverin alaosa on ruosteessa ja lämmönjakolevyjen kiinnikkeet ruostuneet pois, mikä sai tarttumaan tarjoukseen vaikka muuten menetteleekin ja korjattavissa. Uudessa on vähän enemmän rosteria tms. ruostuvissa paikoissa mutta alaosa vaikuttaa perustavaralta.
Tuossa Weber Spiritin kilpailija tarjouksessa. Kannattaa harkita tuotakin.
 
Piti käydä taas potkimassa grillikuumeessa noita grillejä ja taitaa mennä siihen, että Weberiin kannattaa sijoittaa. Etenkin Genesis-sarjalaiset tuntuivat todella vakuuttavilta. Mutta piti kysymäni, että tällä hetkellä verkkiksessä Weber Genesis S-325s tarjouksessa 1199e, eikös tämä ole kohtuullisen kova tarjous ja kannattaisi melkein tarttua?
 
Piti käydä taas potkimassa grillikuumeessa noita grillejä ja taitaa mennä siihen, että Weberiin kannattaa sijoittaa. Etenkin Genesis-sarjalaiset tuntuivat todella vakuuttavilta. Mutta piti kysymäni, että tällä hetkellä verkkiksessä Weber Genesis S-325s tarjouksessa 1199e, eikös tämä ole kohtuullisen kova tarjous ja kannattaisi melkein tarttua?
No on kyllä. Kättä taskuun vaan. Ei tarvii ihan hetkeen miettiä uuden kaasumikron hankintaa ton jälkeen.
 
Täältä löytynee varmistus, kai tuommoinen 10kg komposiitti mahtuu säilöön Napoleon Freestyle 365:n kaappiin?
 
Täältä löytynee varmistus, kai tuommoinen 10kg komposiitti mahtuu säilöön Napoleon Freestyle 365:n kaappiin?

Tämän itsekin haluaisin tietää. Nimim. juuri äsken otin ensimmäiset savut ulos samaisesta Freestyle 365:sta, entisessä 5kg teräspallossa on enää helmet pohjalla ja haluaisin vaihtaa sen kompostipulloon. Mielellään nykyistä suurempaan.
 
DC6A24F6-E33E-44A8-8BBB-09DDB47D900B.jpeg
 
Tämän itsekin haluaisin tietää. Nimim. juuri äsken otin ensimmäiset savut ulos samaisesta Freestyle 365:sta, entisessä 5kg teräspallossa on enää helmet pohjalla ja haluaisin vaihtaa sen kompostipulloon. Mielellään nykyistä suurempaan.
Ota mitta käteen ja mittaa mahtuuko sinne 59cm korkea pullo sisään se on nimittäin 10kg pullon korkeus. Halkaisija 31cm on sama pienessä sekä isossa komposiittipullossa.
 
Ota mitta käteen ja mittaa mahtuuko sinne 59cm korkea pullo sisään se on nimittäin 10kg pullon korkeus. Halkaisija 31cm on sama pienessä sekä isossa komposiittipullossa.

Osaan kyllä lukea, kiitos vaan. Korkeus on tiedossa, ja se on aika kintaalla. Se sopiminen on tässä tapauksessa vähän muustakin kiinni ja siksi kysymys olikin: mahtuuko, ei kuinka korkea 10kg kompostipullo on johon nyt innolla vastailtiin.
 
Onko tämmönen hyvä jos terassi on ilman kattoa ja matto kastuu sateessa? Kuivuuko nopeasti vai jääkö muhii kosteutta?
Riippuu paikasta. Varjossa voinee jäädäkin kosteaksi. Minulla aurinkoinen paikka ja kyllä se kuivuu kesäaikaan.
 
Onko kokemuksia toimiiko esimerkiksi Napoleon Freestylen ”avoparilla” ritilä paremmin kuin perusritilä. Napoleonin on käännettävä, eli kuivia lihoja paistaessa kontaktialue on pieni. Käännettynä ritilän alue on iso rasvaisille lihoille (?), mutta rasvat valahtaa läpi. Umpiparillaa en viitsi enää esimerkiksi hampparipihvien paistoon käyttää, koska puhdistus niin hankalaa.

Entä onko lämmitysalue tasaisempi kun lämmönjakolevyt ovat kapeat? Vanhassa leveät levyt ja kapeat välit, jolloin levyjen välissä selvästi kuumemmat alueet.

Itse en välitä rasvojen keräämisestä kippoon, vaan mielummin pistän pohjalle folion päälle hiekkaa. Napoleonin pohja vaikuttaa sen verran jyrkältä, että hiekat ei ehkä pysy. Toisaalta voi toimia paremmin rasvankeruussa.
 
Täältä löytynee varmistus, kai tuommoinen 10kg komposiitti mahtuu säilöön Napoleon Freestyle 365:n kaappiin?
Itse itselleni vastaten kun kaupassa mittasin, mahtuu. Huonoa tässä tosin oli se että kaappihan on pelkästään takaa auki (ei siis aukea edestäpäin), ja jos grilliä pitää seinän vieressä niin eipä sitä pulloa tule sinne kaappiin laitettua.

Päädyttiin sitten seuraavan hintaluokan Weberiin, astetta kalliimpi toki mutta isompi grillausala ja fiksummat parilat, oikea alakaappi ja miellyttävämpi ulkonäkö käänsivät kelkan.
 
Onko tämmönen hyvä jos terassi on ilman kattoa ja matto kastuu sateessa? Kuivuuko nopeasti vai jääkö muhii kosteutta?
Genesis 2:n alla tuollainen matto ja grillin päällä suojapeite, niin aika kauan matto pysyy märkänä. Tänä kesänä päätin jättää maton pois, vaikka ensin sitä kamadon alle suunnittelin laittavan. Varmaan ilman grillipeitettä kuivaisi nopeammin.
 
Oletteko bonganneet Weberin hiiligrillejä tarjouksessa?

Tämä oli Motonetissä toukokuu loppuun asti 229 euroa, mutta huomasin liian myöhään...
 
Mulla tuli tossa uusi Weberin Spirtin 310 grilli, jossa on posliiniemaloitu grilliritilä. Luin sitten että tuota ei saisi hangata / puhdista harjalla, joka terästä / messinkiä. Onko tämä totta ja miten tuollaista sitten kuuluisi puhdistaa kun monesti parin grillaus kerran jälkeen (varsinkin jos grillattavassa on joku marinadi tai glaseeraus) suhteellisen likainen.
 
Mulla tuli tossa uusi Weberin Spirtin 310 grilli, jossa on posliiniemaloitu grilliritilä. Luin sitten että tuota ei saisi hangata / puhdista harjalla, joka terästä / messinkiä. Onko tämä totta ja miten tuollaista sitten kuuluisi puhdistaa kun monesti parin grillaus kerran jälkeen (varsinkin jos grillattavassa on joku marinadi tai glaseeraus) suhteellisen likainen.
Mulla kans sama grilli ja varmaankin siis sama ritiläkin. Ihan Weberin omalla harjalla olen surutta harjaillut ja ainakin toistaiseksi on kuin uusi. Muistaa vaan pistää jotain rasvaa (Mustang grillispray on ainakin kova sana) siihen ritilälle ennen grillailua.
 
Tilaa kuka uskaltaa.
Ensin mainittava, jos Vantaalta pääsee hakemaan, niin ei tule posteja ja sivujen mukaan voi maksaakin vasta siellä.

En myöskään tiedä meneekö takuut sitten suoraan Latvian kautta vai Viron jälleenmyyjän vai onnistuuko suosiolla maahantuojan kautta. Disclaimer päättyy.


Kamado Bono Grande 568,65€


Suomessa hinta on 900€ + mahdolliset rahdit.
 
Tilaa kuka uskaltaa.
Ensin mainittava, jos Vantaalta pääsee hakemaan, niin ei tule posteja ja sivujen mukaan voi maksaakin vasta siellä.

En myöskään tiedä meneekö takuut sitten suoraan Latvian kautta vai Viron jälleenmyyjän vai onnistuuko suosiolla maahantuojan kautta. Disclaimer päättyy.


Kamado Bono Grande 568,65€


Suomessa hinta on 900€ + mahdolliset rahdit.

Mulla on tilaus tallennettuna maksua vaille vaikka näyttää poistuneen tuote sivuilta. Mutta onko tuossa nyt joku riski jos laskulla ottaa, maksu tavaran vastaanottamisen jälkeen? Aika paljon toi hobbyhall epäilyttää mutta kyllä sieltä kaverikin juuri tavaransa sai ja yllättävän nopeastikin.
 
Mulla on tilaus tallennettuna maksua vaille vaikka näyttää poistuneen tuote sivuilta. Mutta onko tuossa nyt joku riski jos laskulla ottaa, maksu tavaran vastaanottamisen jälkeen? Aika paljon toi hobbyhall epäilyttää mutta kyllä sieltä kaverikin juuri tavaransa sai ja yllättävän nopeastikin.

Ei kai sillä laskullakaan ottamisella mitään ongelmaa ole, kun toimitusta joutuu käyttämään.
 
Tuli ostettua verkkiksen tarjouksesta Anton oliverin 200e grillin, mutta aloin miettiä pitäisikö panostaa parempaan. Periaatteessa vanha alle 200e 3-polttiminen Oliver riittänyt omaan käyttöön, mutta huomaanko eroa Weberiin muussa kuin hinnassa ja kestävyydessä?
Itsellä ei kovin monesta kaasugrillistä ole kokemusta, mutta mitä on verranut kavereiden "tämän piti olla vähän parempi kuin ihan halvimmat"-grillejä pienimpään 2-polttimen Napoleon Rogueen, niin onhan niiden käyttötuntumassa eroa kuin yöllä ja päivällä. Kaikki tuntuu käteen kunnolliselta eikä rimpulalta.

Napoleon lämpenee nopeasti ja myös pitää lämmön vaikka olisi vähän tuulista. Toimii myös talvella. Rimpulasta menee tuuli läpi, eikä grilliä välttämättä edes saa kuumaksi. Runko on alumiinivalua, joten se ei ole ihan heti ruostumassa käsiin. Lämmönjako on tasaisempi - vaan ei se Napoleonissakaan täysin tasainen ole.

Jos kiinnostaa käydä katsomassa kunnon valikoimaa korkeamman laatuluokan grillejä, niin voi varovaisesti suositella Kaasuvalon myymälää Vantaan Ikean naapurissa. ...ja mopon tankki on hyvä tyhjentää ennen vierailua. ;)

Anton Oliver 3: 32 kg

Napoleon Rogue R365-1: 56 kg
 
Napoleon lämpenee nopeasti ja myös pitää lämmön vaikka olisi vähän tuulista. Toimii myös talvella. Rimpulasta menee tuuli läpi, eikä grilliä välttämättä edes saa kuumaksi. Runko on alumiinivalua, joten se ei ole ihan heti ruostumassa käsiin. Lämmönjako on tasaisempi - vaan ei se Napoleonissakaan täysin tasainen ole.
Mulla ei ole grillin lämmöntuotto ollut ongelma, ainakaan jos kansi kiinni grillaa. Talvella nyt ei ole grillattu muuta kuin makkaratyyppistä, mutta kansi kiinni on tuollaisessa 3*3kw grillissä lämpö riittänyt pienellä lämmöllä. Epätasainen lämmitys enemmän ongelma. Polttimet täysillä saa aina ruuan palamaan. Säätimien herkkyys toinen ongelma. Vaikea löytää sopivaa lämpöä kun ovat niin herkät. Ja erityisesti kuvat lihat palaa herkästi kiinni ritilään.

Pitää joo käydä Napoleonia nypläämässä :).
 
Osaan kyllä lukea, kiitos vaan. Korkeus on tiedossa, ja se on aika kintaalla. Se sopiminen on tässä tapauksessa vähän muustakin kiinni ja siksi kysymys olikin: mahtuuko, ei kuinka korkea 10kg kompostipullo on johon nyt innolla vastailtiin.

Vastailen tähän kun juuri Freestylen kasasin. Iso pullo mahtuu nippanappa rasvakupin alle kunhan kaapin pullokori on alimmassa asennossa.
 
Pitkästä aikaa (ekan kerran tällä kaudella) Mastertouchiin Sunset Charcoalien pressusäkkihiilien tilalle Weberin brikettejä. Ai että kun olikin parhautta, ihan 6-0 voitto kaikin puolin briketeille.
 
Vastailen tähän kun juuri Freestylen kasasin. Iso pullo mahtuu nippanappa rasvakupin alle kunhan kaapin pullokori on alimmassa asennossa.

Itseasiassa kävin itsekin tänään iltapäivästä vaihtamassa tyhjenneen teräspullon tuohon isompaan kompostiin. Saisi tuossa olla hiukan enemmän rakoa mutta eipähän pyöri jaloissa..
 
Pitkästä aikaa (ekan kerran tällä kaudella) Mastertouchiin Sunset Charcoalien pressusäkkihiilien tilalle Weberin brikettejä. Ai että kun olikin parhautta, ihan 6-0 voitto kaikin puolin briketeille.
Jos sulla on vielä Sunsetin hiiliä, voisin vaihtaa noi omat briketit niihin.
 
Mihin voisi varastoida kattamattomalla terassilla grillin läheisyydessä 58cm weberin varrasrenkaan, piippusytkän, weber vortexin yms tarvikkeet, sekä 58cm muurikkapannun ja lyhytjalkaisen rengaspolttimen?
Perus pehmustelaatikot ovat kaikki 58cm renkaalle liian pieniä syvyyssuunnassa. Ooni pöytä olisi riittävän kokoinen, mutta seinät puuttuu joten aivan kaikki olisi toistuvasti siitepölyssä. Keter kaapin syvyys on aivan liian pieni vaikka leveydestä sopisi. Ikea saarekkeen saatavuus on täysin avoinna. Muurikan kesäkeittiömoduulien hinnat alkaa 700 eurosta mikä on jo liikaa. Oonin pöytä olisi muuten juuri se mitä haetaan, mutta saisi olla seinät. Semmoseen tuunaamalla alumiinilevyt seiniksi pop-niiteillä kiinni?
Onko muita kaupan valmiita ratkaisuja saatavilla vai joutuuko seuraavaksi kysymään peltisepältä? Varrasrengas on se hankalimman muotoinen noista. Pelkkä piippusytkä ja hiilisäkki toki mahtuu vaikka perus pehmustelaatikkoonkin. Tämä sekä pitsaketju on luettu ja amazon selattu läpi. Tällä hetkellä kamat on liiterissä puupinon päällä, tasan toisella puolella tonttia ja jalat väsyy edestakaisin juostessa.
 
Itsellä oli ennen kaasugrilli partsilla, mutta nykyiseen en viitsi ottaa kun puuta on enemmän. Ei se kyllä sallittu ollut aiemminkaan juurikin paloriskin/tulenteon vuoksi. Mutta söhkögrililliä olis tarvis. Weber Q1400 On Gigantissa halvemmalla kuin ennen, hintaan 222e. Amazon.dessä olisi samaa jaloilla 289e (tällä hetkellä loppu, tulossa lisää). Olisiko suosituksia muista sähkökamppeista?
 
En huomannut että olisi vielä mainittu, bongasin kaasumikron kovalla alennuksella. Weber Genesis E-325s -kaasugrilli, musta 949,00

Nyt kannattaa ostaa, huhhuh. Itse ostin aiemmasta tarjouksesta sen S-325s:n ja on todella vakuuttava peli, ei yhtään kaduta. Mutta 250e extraa rosterisista kaapi ovista ja kannesta on ihan turha homma. Jenkeissä kai S-325s:n mukana tulee rosteriset ritilät, mutta ei Suomessa?!
 
Mihin voisi varastoida kattamattomalla terassilla grillin läheisyydessä 58cm weberin varrasrenkaan, piippusytkän, weber vortexin yms tarvikkeet, sekä 58cm muurikkapannun ja lyhytjalkaisen rengaspolttimen?
Perus pehmustelaatikot ovat kaikki 58cm renkaalle liian pieniä syvyyssuunnassa. Ooni pöytä olisi riittävän kokoinen, mutta seinät puuttuu joten aivan kaikki olisi toistuvasti siitepölyssä. Keter kaapin syvyys on aivan liian pieni vaikka leveydestä sopisi. Ikea saarekkeen saatavuus on täysin avoinna. Muurikan kesäkeittiömoduulien hinnat alkaa 700 eurosta mikä on jo liikaa. Oonin pöytä olisi muuten juuri se mitä haetaan, mutta saisi olla seinät. Semmoseen tuunaamalla alumiinilevyt seiniksi pop-niiteillä kiinni?
Onko muita kaupan valmiita ratkaisuja saatavilla vai joutuuko seuraavaksi kysymään peltisepältä? Varrasrengas on se hankalimman muotoinen noista. Pelkkä piippusytkä ja hiilisäkki toki mahtuu vaikka perus pehmustelaatikkoonkin. Tämä sekä pitsaketju on luettu ja amazon selattu läpi. Tällä hetkellä kamat on liiterissä puupinon päällä, tasan toisella puolella tonttia ja jalat väsyy edestakaisin juostessa.
Säilytys- ja tyynylaatikko Malta XL Kävisikö tämä? "Laatikon sisämitat: leveys 140 cm, syvyys 57/60 cm (matalin/syvin osa) ja korkeus 57/60 cm (matalin/korkein osa)." Eli pitäisi rengaspolttimen saada juuri ja juuri sisälle. Tuo 57cm lienee kirjaimellisesti pohjan koko, kun reunoilla menee pieni "kaulus".

Itse kävin hiilien ja muiden grillaustarvikkeiden säilömistä varten hakemassa tuosta M-kokoisen version. Halvallahan tehtyjä nämä on, mutta helppo koota eikä tarvi työkaluja. Ja ovat sitten helppoja siirtää talveksi pois, kun ei paina yhtään mitään. En kyllä yrittäisi siirtää tätä jos sisällä on tavaraa. Tuntuu kestävän istumista 90-100kg ihmisten alla, mutta pitää tähdätä keskellä kantta olevaan poikkitukeen, muuten tuntuu että kansi joustaa liikaa. Suorassa auringonpaisteessa tuo kuumenee sen verran, että seinät alkavat pehmetä, että en kyllä suosittele istumiseen aikuisille ihmisille. Kannattaa muuten kokoamisvaiheessa huomata, että kylkipaneelit menee oikeille paikoille. Itsellä oli mennyt aluksi väärin päin ja kannen aukipitämiseen tarkoitettuja muoveja ei saanut paikoilleen. Oli muuten ärsyttävä homma alkaa purkamaan tuota, kun olin jo ehtinyt laittaa pohjalevyn kiinni mukana tulleilla nastoilla. Kasausohjeessa oli maininta, että maksimisäilytys raja 20kg, mutta ei tuosta pitäisi tulla ongelmaa kunhan ei yritä siirtää sitä kun on täynnä tavaraa. Itsellä on siellä nytkin pari 15 kg hiilisäkkiä ja muuta grillaushärpäkkä sisällä.

Pihavaja Malta 115x71x112,5 cm Sitten siellä on myös tälläinen pihavaja. Olisi kuitenkin ihan kohtuullisen kokoinen ja tuonne luulisi ainakin tavarat sopivan, ulkomitat 115x71x112,5 cm.
 
Kannattaa muuten kokoamisvaiheessa huomata, että kylkipaneelit menee oikeille paikoille. Itsellä oli mennyt aluksi väärin päin ja kannen aukipitämiseen tarkoitettuja muoveja ei saanut paikoilleen. Oli muuten ärsyttävä homma alkaa purkamaan tuota, kun olin jo ehtinyt laittaa pohjalevyn kiinni mukana tulleilla nastoilla.
OT mutta pakko sanoa tähän väliin, kun itsekkin juuri tuollaisen kokosin ja tein saman virheen. Ei kannata lähteä purkamaan, kun voi vaan porata niille kannen muovilärpäkkeille uudet reiät niihin kylkipaneeleihin.
 
OT mutta pakko sanoa tähän väliin, kun itsekkin juuri tuollaisen kokosin ja tein saman virheen. Ei kannata lähteä purkamaan, kun voi vaan porata niille kannen muovilärpäkkeille uudet reiät niihin kylkipaneeleihin.
Tuo olisi kyllä ollut huomattavasti helpompi ja ennenkaikkea nopeampi vaihtoehto :)
 
Kehutkaa pelletti grilliänne. Olen vaihtamassa kaasusta pellettiin.
Pit Boss kiinnostaa
 
Kehutkaa pelletti grilliänne. Olen vaihtamassa kaasusta pellettiin.
Pit Boss kiinnostaa
Ylivoimaisesti helppokäyttöisin BBQ -savustin. Parhaimmillaan BBQ:ssa (pitkät ja matalan lämmön savustukset, brisket, pulled pork, ribsit) ja lämpötila-alueella 100-200C. Lopputulos on aina hyvä, hiiligrillin veroinen eikä vaadi sen kummempia taitoja. Lämpötilan pitäminen tarkempaa kuin sähköuunilla, hiiligrillaamisessa tai kaasulla vaatii todella paljon taitoa ja tarkkaavaisuutta, jos haluaa päästä pellettigrillin tarkkuuteen lämpötiloissa. Jos parempaa haluaa niin sitten puita polttava offset savustin. Itsellä on niin hyvä, että esim. joka joulu on kinkku, kalkkuna tai hanhi savustettu aina pelletillä ja loistavasti onnistunut.

Soveltuu huonosti grillaamiseen, koska on epäsuora kypsennysmenetelmä. Ei tule siis ruskeakuorisia makkaroita ja pihvejä. Lämpötilan nosto on hidasta, varsinkin 100C:stä 200C, jos haluaa viimeistellä lihat vähän kuumemmalla.
 
Pihavaja Malta 115x71x112,5 cm Sitten siellä on myös tälläinen pihavaja. Olisi kuitenkin ihan kohtuullisen kokoinen ja tuonne luulisi ainakin tavarat sopivan, ulkomitat 115x71x112,5 cm.
Itseasiassa tuon kaltaista vajaa harkitsin myöskin yhdessä vaiheessa, tuunattuna siten että ajaisi sahalla seinien yläreunat suoraksi ja laittaisi jonkinsorttisen keittiötaso levyn siihen tasakatoksi. Siinä päällä voisi vaikkapa täyttää pitsat tai käyttää sitä muurikkapoltinta. Tuosta tyynylaatikosta kaveri (joka niitä myy työkseen) sanoi että ei suosittelisi jos on olemassa riski että joku yrittäisi käyttää sitä penkkinä.

Tällainen sohvapöytä olisi myöskin ihan nätti, kunhan vaan sisämitta olisi esim 60x60 niin että varrasrinkula mahtuisi.
 
Ylivoimaisesti helppokäyttöisin BBQ -savustin. Parhaimmillaan BBQ:ssa (pitkät ja matalan lämmön savustukset, brisket, pulled pork, ribsit) ja lämpötila-alueella 100-200C. Lopputulos on aina hyvä, hiiligrillin veroinen eikä vaadi sen kummempia taitoja. Lämpötilan pitäminen tarkempaa kuin sähköuunilla, hiiligrillaamisessa tai kaasulla vaatii todella paljon taitoa ja tarkkaavaisuutta, jos haluaa päästä pellettigrillin tarkkuuteen lämpötiloissa. Jos parempaa haluaa niin sitten puita polttava offset savustin. Itsellä on niin hyvä, että esim. joka joulu on kinkku, kalkkuna tai hanhi savustettu aina pelletillä ja loistavasti onnistunut.

Soveltuu huonosti grillaamiseen, koska on epäsuora kypsennysmenetelmä. Ei tule siis ruskeakuorisia makkaroita ja pihvejä. Lämpötilan nosto on hidasta, varsinkin 100C:stä 200C, jos haluaa viimeistellä lihat vähän kuumemmalla.
Täss pit boss pelletti grillissä on vipu, jolla saa liekin näkyviin ja n.500°C lämpöä
Screenshot_20220623-225047_Chrome.jpg
 
Täss pit boss pelletti grillissä on vipu, jolla saa liekin näkyviin ja n.500°C lämpöä
Screenshot_20220623-225047_Chrome.jpg
Vaikuttaa hyvältä. Sama idea on Weberin Smokefiressa ja periaatteessa Traegerinkin saa tuollaiseksi kun ottaa liekkipellin ja lämmönjakolevyn pois, kuten tässä KosmosQ:n testissä:



Mielestäni kaikista monipuolisin ja pellettigrillin helppouteen ja tarkkuuteen verrattava on Masterbuiltin Gravity Series. Siinä saa pellettiin verrattuna vielä paremman savuaromin kun käyttää hyviä hiiliä ja puupalikoita lisäksi. Se on aivan älyttömän nerokas idea ja sen tultua markkinoille sanottiin, että Weberin olisi pitänyt tehdä tämä (Smokefiren katastrofin jälkeen). Tuo olisi aivan ultimaattinen grilli, jos se olisi tehty vähän kestävämmistä osista. Itsellä on Bradleyn sähkösavustin, Kamado, Gravity Series ja Traegerin pellettigrilli. Jos tuo Gravity Series olisi ollut ensimmäisenä markkinoilla, minulla ei olisi todennäköisesti muita, sillä hoituu kaikki savustus, BBQ ja grillaus laajalla skaalalla. Toki Bradley on hyvä kalan savustamiseen koska se loistaa matalissa lämpotiloissa ja perinteinen suora hiiligrilli/kamado ruskistaa parhaat pihvit.

 
  • Tykkää
Reactions: Six
Mun tulevaa grilliostosta määrittelee se, että grilli sijoitetaan lasitetulle terassille, missä mulla on ollut jo monta vuotta wok poltin(26kw) ja isohko kaasugrilli ja nyttemmin myös pizza uuni
Kuvassa vaan ei oo grillipiste järjestyksessä
20220405_182141.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 636
Viestejä
4 511 391
Jäsenet
74 445
Uusin jäsen
hupsistarallaa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom