Kivet mahdollisemman kuumaksi. Eli grilli täysille. Ohut pohja ja maltilla täytteitä + Harjoittelua.Onko hyviä vinkkejä lämpöön ym.
Ei toi kiven hehkuttaminen ole välttämättä sekään mikään hyvä juttu. Nopeasti saattaa pitsan pohja palaa ja tulla käntyksi ennenkuin täytteet edes sulanneet. Harjoittelua.Kivet mahdollisemman kuumaksi. Eli grilli täysille. Ohut pohja ja maltilla täytteitä + Harjoittelua.
Sillä sanoinkin, maltilla täytteitä. Mutta kiven pitää olla kuuma, muuten sen idea katoaa.Ei toi kiven hehkuttaminen ole välttämättä sekään mikään hyvä juttu. Nopeasti saattaa pitsan pohja palaa ja tulla käntyksi ennenkuin täytteet edes sulanneet. Harjoittelua.
Juuri tämäntapaista vinkkiä kaipailinkinVinkkinä tuohon kiven lämpötilaan, heitä siihen kiven pintaan hieman jauhoa.
Ei väliä mitä mutta kun se jauho ottaa väriä/tummuu niin kiven lämpötila on tarpeeksi kuuma.
Sit vaan pizza kivelle ja korkkaat oluen
Ensimmäinen olut kannattaa ottaa kun aloittaa lämmitysprosessin..(eli kaasu päälle)Sit vaan pizza kivelle ja korkkaat oluen
Ite ostin pääsiäiseksi Rogue RXT425-Sib. Laadukkaan oloinen peli ja moni asia mietitty paljon paremmin kuin halpisgrilleissä. Sizzle zonea kerran kerennyt testaamaan ja kyllä sillä pihvien pinnat sai hyvin tehtyä. Toki en kernnyt tekemään vertailua, paljonko loppujenlopuksi sizzlellä on vaikutusta makuun.Onko kenelläkään kokemuksia / tietoa noista napoleonin kaasugrilleistä?
Tuollaiset olisi tuossa naapurissa varastossa ja josko viikonloppuna jomman kumman hakisi kotiin..
![]()
Kaasugrilli Napoleon Rogue RXT525SIB
Napoleon Rogue RXT525SIB on neljän polttimon kaasugrilli infrapuna sivupolttimella tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin kupu on korkealuokkaista ruostumatonta terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon RXT525SIB grillin...www.bauhaus.fi
![]()
Kaasugrilli Napoleon Rogue R525SB-1
Napoleon Rogue R525SB-1 on neljän polttimen kaasugrilli sivukeittimellä tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin musta kupu on kestävää posliiniemaloitua terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon R525SB-1 grillin ROGUE...www.bauhaus.fi
Itsellä menee toisinpäin. Eli pizzakivi isompi. Varmaan lähemmäs 36/30. Lieneekö syynä, miksen itse pääse täydellä höökillä leopardikuviolliseen pohjaan.Ei ihan. Kuvia löytyy jos skrollaa taaksepäin, pizzakivi hieman pienempi, ei paljon. ehkä jotain luokkaa n. 33/37...
Parila + öljyä. Onko sitten parilan kanssa touhuaminen oikeaa grillausta, se on toinen juttu.Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Anna paistua pidempään ennen kääntämistä.Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Aina tuntuu tarttuvan ritilään vaikka kuinka öljyää.
Grilli täysillä, Weber 210.
Tiedän että nämä fileet eivät ole niitä parhaita grilliin mutta kun muija vaan vaatii aina näitä fileitä.
Ei ole auttanut.Anna paistua pidempään ennen kääntämistä.
liha irtoaa ilman öljyäkin, myös kananfilee kun se on kypsynyt tarpeeksi, jos ei irtoa ja tulee mustaa niin grilli on liian kuumalla. edit ja toisinpäin liian kylmä grilli niin liha tarttuu, ei kypsy eikä irtoa nätistiEi ole auttanut.
Ehkä kertakäyttöinen grillialusta ja fileiden öljyäminen?
Edit, Vepasto tuossa jo mainitsikin
Kertakäyttöiseen tarttuu varmaan entistäkin pahemmin. Sulla on nyt jokin perusasioista hukassa, ei kanan pitäisi kyllä tarttua.Ei ole auttanut.
Ehkä kertakäyttöinen grillialusta ja fileiden öljyäminen?
Edit, Vepasto tuossa jo mainitsikin
Harjaamisen jälkeen pyyhit öljytyllä rätillä ritilät puhtaaksi?Juu, näin tein. Rasvapoltin öljyn kanssa. Toki ensin harjasin teräshajalla karstat pois.
Olisi ehkä kannattanut öljytä ne kanat plus kuivata. Olivat kuitenkin kuivamarinoituja, Atrian sitruuna fileitä.
Grilli oli taatusti kuumana. Sen mikä tehot antoi myöten.
Ei ne nyt kovin pahoin tarttuneet. Mutta suikaleita jonkin verran tarttui ritilään.
Ostin viime kesänä tarjouksesta ja oli aivan kamalaa pientä silppua, jopa verrattuna Biolanin hiiliin. Verkkokauppa.com ei suostunut julkaisemaan arvosteluani ensimmäisenä, vaikkakin nyt siellä on jo kolme vastaavaa arvostelua. En ottaisi vaikka ilmaiseksi saisin, koska ei yksinkertaisesti vaan toimi. Kun saat hiilet syttymään kunnolla, ne ovat jo pääosin palanut pois ennen kuin saat ruokaa ritilälle.Verkkokaupassa suht edullista kovapuuhiiltä tarjolla. Tosin arvostelujen perusteella aika pientä silppua. Laitoin nyt tuolla hinnalla kuitenkin 5x 3kg pussia tilaukseen kun postitkin oli vain 1€.
![]()
Pitmaster @Home Acacia charcoal -puuhiili, 3kg 9,90
Pitmaster @Home Acacia charcoal -puuhiili on peräisin Etelä-Afrikasta ja se on valmistettu nopeasti kasvavan akaasiapuun jätepuusta. Tämä puuhiili on puhdistettu hiililaji ja se tuotetaan FSC -merkinnän nojalla.www.verkkokauppa.com
Toivottavasti olisi edes välttävää tavaraa kun Sunset Charcoalin varastot on tyhjät ja lisää tulee vasta kesäkuun lopulla. Onneksi on vielä 10kg Marabua omassa varastossa.
Itsellä ollut tuo R525 nyt pari viikkoa ja todella tyytyväinen ollut. Oli myös helppo kasata.Onko kenelläkään kokemuksia / tietoa noista napoleonin kaasugrilleistä?
Tuollaiset olisi tuossa naapurissa varastossa ja josko viikonloppuna jomman kumman hakisi kotiin..
![]()
Kaasugrilli Napoleon Rogue RXT525SIB
Napoleon Rogue RXT525SIB on neljän polttimon kaasugrilli infrapuna sivupolttimella tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin kupu on korkealuokkaista ruostumatonta terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon RXT525SIB grillin...www.bauhaus.fi
![]()
Kaasugrilli Napoleon Rogue R525SB-1
Napoleon Rogue R525SB-1 on neljän polttimen kaasugrilli sivukeittimellä tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin musta kupu on kestävää posliiniemaloitua terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon R525SB-1 grillin ROGUE...www.bauhaus.fi
Liian kuumaa veikkaan minäkin. Näköjään kyseessä on vielä suikaleet(?), jotka pienestä koostaan johtuen kärtsäävät vielä helpommin. Ota vähän lämpöjä pois. Eikä tuota pientä tartumista grilliritilään voi välttämättä estää vaikka mitä tekisi.Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.
En näe mitään syytä, koska tämä ketju käsittelee grillausta yleisesti.Eikö nyt vaikka moderaattorit voisi pilkkoa grillausketjusta kaasumikroilijat omaan ketjuunsa?
Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.Liian kuumaa veikkaan minäkin. Näköjään kyseessä on vielä suikaleet(?), jotka pienestä koostaan johtuen kärtsäävät vielä helpommin. Ota vähän lämpöjä pois. Eikä tuota pientä tartumista grilliritilään voi välttämättä estää vaikka mitä tekisi.
Kaasu- että hiiligrillaajana, niin en näe syytä miksi pitäisi alkaa rajaamaan osa grillaustavoisa pois täältä.Eikö nyt vaikka moderaattorit voisi pilkkoa grillausketjusta kaasumikroilijat omaan ketjuunsa?
Olen aina tehnyt kanan kanssa siten että miedolla lämmöllä ja epäsuoralla grillauksella.Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.
Täytyypä kokeilla seuraavaksi alentaa vähän lämpöjä.
Ei itse asiassa pidä paikkaansa paikkaansa. Öljyn kanssa on sama kuin vettä keitettäessä, vesi kiehuu sadassa asteessa oli liekin koko kattilan alla mikä tahansa.Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.
Pidä koko tuon prosessin ajan polttimot täysillä, ja huolehdi että ritilä on kuuma ennenkuin laitat mitään ritilälle. Ekan öljyymisen jälkeen ei ole pakko odottaa savuamisen loppumista, sähän teet käytännössä rasvapolton.Ei kun polttimet täysille, ja kun lämpötila n. 250. Sen jälkeen harjaus teräshajalla. Taas lämmöt ylös ja öljyä ritilöille. Annoin palaa kunnes ei savua-280c. Uudet öljyt ja lämmöt ylös . Kanat grilliin.
Näin täytyy tehdä@kaba Kuten näet niin grillaustapoja on monia.
Oikeeta tapaa ei varmaan ole, joten kantsiin vaan kokeilla.
Olet kokeillu sitä kovat lämmöt ja nopeeta, kokeiles seuraavaksi parisen sataa astetta ja tarkkailet filettä lähinnä väriä ja "kimmoisuutta"
Kaikkea ruokaavoi kypsentää kaikella lämmöllä. Esim. Pihvit 55 asteen vesihauteessa, tai 800 asteen liekissä.Näin täytyy tehdä
Oon aina ollut sitä mieltä että kana täytyisi kypsentää nopeasti ettei kuivu liikaa ja tietenkin grilli etukäteen kunnolla kuumennettu. Mutta täytyy ennakkoluulottomasti kokeilla näitä muita vinkkejä.
Kiitos kaikille vastanneille!
Hiiligrillaus ja kaasugrillaus on aika kaukana toisistaan, mutta nekin mahtuu yleisesti ruoanlaittoon. Eikä oo tarkotus aukoa päätäni. Eihän sähköautoilijatkaan halua keskustella samassa ketjussa Tesloista polttomoottoriautoilijoiden kanssa.En näe mitään syytä, koska tämä ketju käsittelee grillausta yleisesti.
Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?
Kaasugrillissä pystyy tekemään ihan samat kun hiiligrillissä
Menee ihan naurettavaksi tollanen besserwisseröinti. Voisitteko savustajat ja hauduttelijat mennä omaan ketjuunne? /sKaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.
Jep, ihan samaan suuntaan makutottumukset siirtynyt itsellä eli savua maltilla niin, ettei se peitä vaan täydentää ruuan aromeja. Brisketti onnistuu varmasti kaasugrillissä, sähköuunissa tai sous videllä samalla tavalla kuin pulled pork - tärkeintä on kypsyttää hitaasti ylikypsäksi välillä 70-90C, jotta sitkeän lihan kollageeni hajoaa meheyttäväksi gelatiiniksi. Perinteisimmillään nämä on vaan totuttu tekemään puu- tai hiilitulella, jotka kuuluvat BBQ:n ja savustuksen määritelmään. Tärkeintä on oma tyyli ja se mistä tykkää eikä väärää grillausta ole olemassakaan pl. ruokamyrkytyksen aiheuttavat menetelmät.Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.