Grillit & grillaus

Liittynyt
24.02.2019
Viestejä
67
Miten teillä on toiminut pizzan teko grillillä? Ite ostin just uuden grillin missä pizzakivi on mukana ja pitäs tyypit ottaa joku viikonloppu. Onko hyviä vinkkejä lämpöön ym. Toki tiedän että grilli ei Oonia ym voita mutta omapahan jotain sentään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 111
Kivet mahdollisemman kuumaksi. Eli grilli täysille. Ohut pohja ja maltilla täytteitä + Harjoittelua.
Ei toi kiven hehkuttaminen ole välttämättä sekään mikään hyvä juttu. Nopeasti saattaa pitsan pohja palaa ja tulla käntyksi ennenkuin täytteet edes sulanneet. Harjoittelua.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
558
Infrapunalämpömittari on kätevä apulaite tuon kiven lämmön määrittämiseen. Ei maksa montaa kymppiä.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 292
Ei toi kiven hehkuttaminen ole välttämättä sekään mikään hyvä juttu. Nopeasti saattaa pitsan pohja palaa ja tulla käntyksi ennenkuin täytteet edes sulanneet. Harjoittelua.
Sillä sanoinkin, maltilla täytteitä. Mutta kiven pitää olla kuuma, muuten sen idea katoaa.
 
Liittynyt
24.02.2019
Viestejä
67
Joo kuuma pitää kiven olla, tämä oli selvyys. Kokeilemallahan tästäkin selviää. Ei muuta kun pizzalapion ostoon.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
338
Vinkkinä tuohon kiven lämpötilaan, heitä siihen kiven pintaan hieman jauhoa.
Ei väliä mitä mutta kun se jauho ottaa väriä/tummuu niin kiven lämpötila on tarpeeksi kuuma.
Sit vaan pizza kivelle ja korkkaat oluen
 
Liittynyt
24.02.2019
Viestejä
67
Vinkkinä tuohon kiven lämpötilaan, heitä siihen kiven pintaan hieman jauhoa.
Ei väliä mitä mutta kun se jauho ottaa väriä/tummuu niin kiven lämpötila on tarpeeksi kuuma.
Sit vaan pizza kivelle ja korkkaat oluen
Juuri tämäntapaista vinkkiä kaipailinkin :) Loistavaa!
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
102
Nyt kun ollaan pizzapaistoaiheeseen päästy. Mitä raati on mieltä, minkä kokoinen kivi olisi paras kamadoon?

Viime vuonna Bono Mediaan ostin 36cm kiven, nyt ehkä tuntuu usean kymmenen pizzaa paistaneena, että tuo on ehkä liian iso. Kenties 30cm olisi parempi? Ajatuksena, että ilma kiertäisi paremmin myös ylös ja heijastuisi sieltä myös päälliosaan tai kiveä saisi lähemmäs kuumaa yläkantta.

Kamado ns. täysillä olen paistanut ja aikaa on mennyt 6-8 min, että pohja on kypsä tai hyvän värinen. Tuossa vaan täytteet tuntuu kypsyvän liikaa, erityisesti mozzarella.
Toiveena olisi valmistaa napolilaistyylistä pizzaa eli kypsyttää tuo 70% hydraation lätty ilmavammaksi, nopeammin.

Vai onko ratkaisu vaan esipaistaa pohja tomaattikastikkeen kanssa ja täytteet sitten perään?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
61
???
8 minuuttia on kyllä pitkä aika. Kai kamadon kuumemmaksikin saisi? Riippunee toki pizzastakin, mutta ite paistelen Napoleonin kaasugrillillä sellaiset reilu 2 min normaalisti.
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
102
Sitä tässä itsekin, tuntuu, että tuo kivi blokkaa lämpöä liikaa reunoilta. Ir-mittarilla kivi n. 300 asteinen.
Alla muutaman sentin ilmaraolla halkaisijaltaan pienempi heat deflector, lähemmäs 400 asteinen.
Kamadossa kaikki luukut auki. Hiilinä Sunset Charcoal kovapuuhiilet, olikohan Marabu vai Quebracho. Grillin kunnollinen lämmitys, n. 1h ennen ekaa pizzaa.
 
Viimeksi muokattu:

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
226
Kamado. Deflektori. Välipalikat välissä. Pizzakivi, jonka päällä jauhot. Kuten joku jo sanoikin, kun väriä, ok. Lämpö 300+. Paistoaika n 2 min. Ja priimaa pukkaa.....:p:cool:
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 323
Onko kenelläkään kokemuksia / tietoa noista napoleonin kaasugrilleistä?

Tuollaiset olisi tuossa naapurissa varastossa ja josko viikonloppuna jomman kumman hakisi kotiin..


Ite ostin pääsiäiseksi Rogue RXT425-Sib. Laadukkaan oloinen peli ja moni asia mietitty paljon paremmin kuin halpisgrilleissä. Sizzle zonea kerran kerennyt testaamaan ja kyllä sillä pihvien pinnat sai hyvin tehtyä. Toki en kernnyt tekemään vertailua, paljonko loppujenlopuksi sizzlellä on vaikutusta makuun.
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
102
Ei ihan. Kuvia löytyy jos skrollaa taaksepäin, pizzakivi hieman pienempi, ei paljon. ehkä jotain luokkaa n. 33/37...
Itsellä menee toisinpäin. Eli pizzakivi isompi. Varmaan lähemmäs 36/30. Lieneekö syynä, miksen itse pääse täydellä höökillä leopardikuviolliseen pohjaan.

Edit. Kiitos kuvasta, lisäsin omanikin. Sinulla on selvästi enemmän vapaata ilmatilaa vielä sivuilla kun itsellä. Montaa senttiä ei jää Media kamadon ja pizzakiven väliin. Olikohan tuo grillaushalkaisija joku 45 cm. Lisäksi oma ilmarako kivien välissä on paljon isompi.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Six
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
332
Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Aina tuntuu tarttuvan ritilään vaikka kuinka öljyää.
Grilli täysillä, Weber 210.
Tiedän että nämä fileet eivät ole niitä parhaita grilliin mutta kun muija vaan vaatii aina näitä fileitä.
 
Liittynyt
29.12.2017
Viestejä
274
Ei ole auttanut.
Ehkä kertakäyttöinen grillialusta ja fileiden öljyäminen?
Edit, Vepasto tuossa jo mainitsikin
liha irtoaa ilman öljyäkin, myös kananfilee kun se on kypsynyt tarpeeksi, jos ei irtoa ja tulee mustaa niin grilli on liian kuumalla. edit ja toisinpäin liian kylmä grilli niin liha tarttuu, ei kypsy eikä irtoa nätisti
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
613
Ei ole auttanut.
Ehkä kertakäyttöinen grillialusta ja fileiden öljyäminen?
Edit, Vepasto tuossa jo mainitsikin
Kertakäyttöiseen tarttuu varmaan entistäkin pahemmin. Sulla on nyt jokin perusasioista hukassa, ei kanan pitäisi kyllä tarttua.

- kuuma grilli, mitä kuumempi sen vähemmän tarttuu
- kuivaa kana, laita halutessai öljyttyyn astiaan ennen grillausta
- kuumenna ritiä/parila oikeasti kuumaksi
- öljyä puhdas ritilä/parila, ja anna öljyn lämmetä kuumaksi ennen kanoja.
- jos kana tästä huolimatta tarttuu, anna sen paistua pinnaltaan kypsäksi niin kana irtoaa.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
332
Juu, näin tein. Rasvapoltin öljyn kanssa. Toki ensin harjasin teräshajalla karstat pois.
Olisi ehkä kannattanut öljytä ne kanat plus kuivata. Olivat kuitenkin kuivamarinoituja, Atrian sitruuna fileitä.
Grilli oli taatusti kuumana. Sen mikä tehot antoi myöten.
Ei ne nyt kovin pahoin tarttuneet. Mutta suikaleita jonkin verran tarttui ritilään.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
613
Juu, näin tein. Rasvapoltin öljyn kanssa. Toki ensin harjasin teräshajalla karstat pois.
Olisi ehkä kannattanut öljytä ne kanat plus kuivata. Olivat kuitenkin kuivamarinoituja, Atrian sitruuna fileitä.
Grilli oli taatusti kuumana. Sen mikä tehot antoi myöten.
Ei ne nyt kovin pahoin tarttuneet. Mutta suikaleita jonkin verran tarttui ritilään.
Harjaamisen jälkeen pyyhit öljytyllä rätillä ritilät puhtaaksi?

Harjaus kuumalla ritilällä?

Kylmänä jos yrittää esimerkiksi naudan tai hirven rasvasta palaneen ritilän puhdistaa ei saa aikaan kuin sotkua.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
332
Ei kun polttimet täysille, ja kun lämpötila n. 250. Sen jälkeen harjaus teräshajalla. Taas lämmöt ylös ja öljyä ritilöille. Annoin palaa kunnes ei savua-280c. Uudet öljyt ja lämmöt ylös . Kanat grilliin.
 
Liittynyt
09.10.2021
Viestejä
208
Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
558
Verkkokaupassa suht edullista kovapuuhiiltä tarjolla. Tosin arvostelujen perusteella aika pientä silppua. Laitoin nyt tuolla hinnalla kuitenkin 5x 3kg pussia tilaukseen kun postitkin oli vain 1€.


Toivottavasti olisi edes välttävää tavaraa kun Sunset Charcoalin varastot on tyhjät ja lisää tulee vasta kesäkuun lopulla. Onneksi on vielä 10kg Marabua omassa varastossa.
 
Liittynyt
09.10.2021
Viestejä
208
Verkkokaupassa suht edullista kovapuuhiiltä tarjolla. Tosin arvostelujen perusteella aika pientä silppua. Laitoin nyt tuolla hinnalla kuitenkin 5x 3kg pussia tilaukseen kun postitkin oli vain 1€.


Toivottavasti olisi edes välttävää tavaraa kun Sunset Charcoalin varastot on tyhjät ja lisää tulee vasta kesäkuun lopulla. Onneksi on vielä 10kg Marabua omassa varastossa.
Ostin viime kesänä tarjouksesta ja oli aivan kamalaa pientä silppua, jopa verrattuna Biolanin hiiliin. Verkkokauppa.com ei suostunut julkaisemaan arvosteluani ensimmäisenä, vaikkakin nyt siellä on jo kolme vastaavaa arvostelua. En ottaisi vaikka ilmaiseksi saisin, koska ei yksinkertaisesti vaan toimi. Kun saat hiilet syttymään kunnolla, ne ovat jo pääosin palanut pois ennen kuin saat ruokaa ritilälle.

Ehkä jos heittäisi täytteeksi paremmille hiilille, koska savuaromi oli ihan ok.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
55
Onko kenelläkään kokemuksia / tietoa noista napoleonin kaasugrilleistä?

Tuollaiset olisi tuossa naapurissa varastossa ja josko viikonloppuna jomman kumman hakisi kotiin..


Itsellä ollut tuo R525 nyt pari viikkoa ja todella tyytyväinen ollut. Oli myös helppo kasata.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 258
Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.
Liian kuumaa veikkaan minäkin. Näköjään kyseessä on vielä suikaleet(?), jotka pienestä koostaan johtuen kärtsäävät vielä helpommin. Ota vähän lämpöjä pois. Eikä tuota pientä tartumista grilliritilään voi välttämättä estää vaikka mitä tekisi.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
332
Liian kuumaa veikkaan minäkin. Näköjään kyseessä on vielä suikaleet(?), jotka pienestä koostaan johtuen kärtsäävät vielä helpommin. Ota vähän lämpöjä pois. Eikä tuota pientä tartumista grilliritilään voi välttämättä estää vaikka mitä tekisi.
Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.
Täytyypä kokeilla seuraavaksi alentaa vähän lämpöjä.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 323
Eikö nyt vaikka moderaattorit voisi pilkkoa grillausketjusta kaasumikroilijat omaan ketjuunsa?
Kaasu- että hiiligrillaajana, niin en näe syytä miksi pitäisi alkaa rajaamaan osa grillaustavoisa pois täältä.
Tee oma ketju hiiligrillaajille, jos kerran kaasutouhut noin nousee tunteisiin ?
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
338
Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.
Täytyypä kokeilla seuraavaksi alentaa vähän lämpöjä.
Olen aina tehnyt kanan kanssa siten että miedolla lämmöllä ja epäsuoralla grillauksella.
Menee totta kai kauemmin mutta kana pysyy mehukkaana eikä kuivu.

En tiedä mikä grilli sulla on joten tää ohje 3-polttiseen grilliin.
Ensin kaikilla lämmöt ylös ja sitten keskipoltin pois päältä. Anna hetken lämpöjen laskeutua.

Kanat siihen keskelle ja annat olla hetken että pinnat menee kiinni ja sit käännät.
Pidät mietoja lämpöjä, kanan kanssa alle 200
Fileistä ku tykkäät niin nehän on aika ohuita. Lämmöt voi olla jopa 150-160 ja siinä keskellä annat grillaantua.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
332
Hyviä vinkkejä. Mulla tosin 2 polttimollinen grilli mutta kyllä silläkin saa epäsuoran tyylistä aikaiseksi.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
613
Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.
Ei itse asiassa pidä paikkaansa paikkaansa. Öljyn kanssa on sama kuin vettä keitettäessä, vesi kiehuu sadassa asteessa oli liekin koko kattilan alla mikä tahansa.

Liian kuumaksi ei kaasugrilliä käytännössä saa, ongelmia tulee lähinnä siitä että öljy höyrystyy ennen pitkää pois ja sitä pitää lisätä (esim. Parila tai pannu), mutta jos juuri ennen grillausta lisää öljyä mitä kuumempi sen vähemmän tarttuu.


Kanasta(kin) jos haluaa mehevää helpointa on lisätä reilusti lämpöä ja lyhentää grillausaikaa. Pehmeänä lihana kana kuivuu helposti jos sitä yrittää matalassa. Varsinkin kokemattomalle kokille helpointa kun käyttää niin kumaa välinettä kuin mahdollista jolla paistaa pikaisesti pinnan maukkaaksi ilman että keskeltä menee liian kypsäksi.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
613
Ei kun polttimet täysille, ja kun lämpötila n. 250. Sen jälkeen harjaus teräshajalla. Taas lämmöt ylös ja öljyä ritilöille. Annoin palaa kunnes ei savua-280c. Uudet öljyt ja lämmöt ylös . Kanat grilliin.
Pidä koko tuon prosessin ajan polttimot täysillä, ja huolehdi että ritilä on kuuma ennenkuin laitat mitään ritilälle. Ekan öljyymisen jälkeen ei ole pakko odottaa savuamisen loppumista, sähän teet käytännössä rasvapolton.

Jos välttämättä haluat kokeilla mietoja lämpöjä, kannattaa silti grillin olla niin kuuma kuin mahdollista kamaa lisättäessä, jotta ei tartu. Se kyllä jäähtyy heti.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
338
@kaba Kuten näet niin grillaustapoja on monia.
Oikeeta tapaa ei varmaan ole, joten kantsiin vaan kokeilla.
Olet kokeillu sitä kovat lämmöt ja nopeeta, kokeiles seuraavaksi parisen sataa astetta ja tarkkailet filettä lähinnä väriä ja "kimmoisuutta"
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
226
Äsken savustin kanafileitä kamadossa, epäsuora, n 140-160, pienimmät hieman ehkä kuivuivat muut ok. En osannut näköjään leikkaa tasapaksuisia....ritilän päällä ja ennen rasvasprayasin ritilän eikä tarttunut yksikään kanafile ritilään.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
332
@kaba Kuten näet niin grillaustapoja on monia.
Oikeeta tapaa ei varmaan ole, joten kantsiin vaan kokeilla.
Olet kokeillu sitä kovat lämmöt ja nopeeta, kokeiles seuraavaksi parisen sataa astetta ja tarkkailet filettä lähinnä väriä ja "kimmoisuutta"
Näin täytyy tehdä:thumbsup:
Oon aina ollut sitä mieltä että kana täytyisi kypsentää nopeasti ettei kuivu liikaa ja tietenkin grilli etukäteen kunnolla kuumennettu. Mutta täytyy ennakkoluulottomasti kokeilla näitä muita vinkkejä.
Kiitos kaikille vastanneille!
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
613
Näin täytyy tehdä:thumbsup:
Oon aina ollut sitä mieltä että kana täytyisi kypsentää nopeasti ettei kuivu liikaa ja tietenkin grilli etukäteen kunnolla kuumennettu. Mutta täytyy ennakkoluulottomasti kokeilla näitä muita vinkkejä.
Kiitos kaikille vastanneille!
Kaikkea ruokaavoi kypsentää kaikella lämmöllä. Esim. Pihvit 55 asteen vesihauteessa, tai 800 asteen liekissä.

Kanan kypsennys tulikuumalla pannulla, sisältä mediumiksi jättäen, on vaan niin idioottivarma tehdä, että itse en mitään muuta opeta edes kohtuullisen kokeneelle kokille. Mehevä, ei patakypsä, kana ilman kovaa lämpöä on kuitenkin jo aika ruokahifistelyä ja johon ei paistopintaa saa kovin yksinkertaisilla keinoilla.

Kanaa voi aina kypsentää myös patakypsäksi miedolla lämmöllä. Esim kauppojen grillikana, jossa on hyvä paistopinta ja rutikuivaa lihaa kompensoi patakypsyys.
 
Liittynyt
29.08.2017
Viestejä
154
En näe mitään syytä, koska tämä ketju käsittelee grillausta yleisesti.
Hiiligrillaus ja kaasugrillaus on aika kaukana toisistaan, mutta nekin mahtuu yleisesti ruoanlaittoon. Eikä oo tarkotus aukoa päätäni. Eihän sähköautoilijatkaan halua keskustella samassa ketjussa Tesloista polttomoottoriautoilijoiden kanssa.

Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
338
Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?
Kaasugrillissä pystyy tekemään ihan samat kun hiiligrillissä
 
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
189
Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?
Kaasugrillissä pystyy tekemään ihan samat kun hiiligrillissä
Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.07.2018
Viestejä
525
Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
Menee ihan naurettavaksi tollanen besserwisseröinti. Voisitteko savustajat ja hauduttelijat mennä omaan ketjuunne? /s

Ei tämä ole mikään grillauksen erikoisfoorumi, vaan tietotekniikkapalstan ruuanlaitto-osio. Ei tänne tule sivutolkulla tule viestejä päivässä, niin ei ole minusta järkevää pirstaloida grillaukseen liittyvää keskustelua enempää.

Minäkin kun grilliä hankin tänä keväänä, niin ei käynyt hiiligrillin hankinta edes mielessäkään, mutta kun tätä ketjua aloin selailemaan, niin jossain vaiheessa harkitsin kamadon hankkimista ihan tosissaan.

Pahoittelut offtopicista.
 
Liittynyt
29.12.2017
Viestejä
274
Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.
Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.
 
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
189
Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.
Jep, ihan samaan suuntaan makutottumukset siirtynyt itsellä eli savua maltilla niin, ettei se peitä vaan täydentää ruuan aromeja. Brisketti onnistuu varmasti kaasugrillissä, sähköuunissa tai sous videllä samalla tavalla kuin pulled pork - tärkeintä on kypsyttää hitaasti ylikypsäksi välillä 70-90C, jotta sitkeän lihan kollageeni hajoaa meheyttäväksi gelatiiniksi. Perinteisimmillään nämä on vaan totuttu tekemään puu- tai hiilitulella, jotka kuuluvat BBQ:n ja savustuksen määritelmään. Tärkeintä on oma tyyli ja se mistä tykkää eikä väärää grillausta ole olemassakaan pl. ruokamyrkytyksen aiheuttavat menetelmät.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
170 140
Viestejä
3 145 637
Jäsenet
57 685
Uusin jäsen
Potna

Hinta.fi

Ylös Bottom