- Liittynyt
- 15.01.2017
- Viestejä
- 105
Onko sulla deflektori ja pizzakivi samankokoiset?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ite ostin pääsiäiseksi Rogue RXT425-Sib. Laadukkaan oloinen peli ja moni asia mietitty paljon paremmin kuin halpisgrilleissä. Sizzle zonea kerran kerennyt testaamaan ja kyllä sillä pihvien pinnat sai hyvin tehtyä. Toki en kernnyt tekemään vertailua, paljonko loppujenlopuksi sizzlellä on vaikutusta makuun.Onko kenelläkään kokemuksia / tietoa noista napoleonin kaasugrilleistä?
Tuollaiset olisi tuossa naapurissa varastossa ja josko viikonloppuna jomman kumman hakisi kotiin..
Kaasugrilli Napoleon Rogue RXT525SIB
Napoleon Rogue RXT525SIB on neljän polttimon kaasugrilli infrapuna sivupolttimella tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin kupu on korkealuokkaista ruostumatonta terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon RXT525SIB grillin...www.bauhaus.fi
Kaasugrilli Napoleon Rogue R525SB-1
Napoleon Rogue R525SB-1 on neljän polttimen kaasugrilli sivukeittimellä tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin musta kupu on kestävää posliiniemaloitua terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon R525SB-1 grillin ROGUE...www.bauhaus.fi
Itsellä menee toisinpäin. Eli pizzakivi isompi. Varmaan lähemmäs 36/30. Lieneekö syynä, miksen itse pääse täydellä höökillä leopardikuviolliseen pohjaan.Ei ihan. Kuvia löytyy jos skrollaa taaksepäin, pizzakivi hieman pienempi, ei paljon. ehkä jotain luokkaa n. 33/37...
Parila + öljyä. Onko sitten parilan kanssa touhuaminen oikeaa grillausta, se on toinen juttu.Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Aina tuntuu tarttuvan ritilään vaikka kuinka öljyää.
Grilli täysillä, Weber 210.
Tiedän että nämä fileet eivät ole niitä parhaita grilliin mutta kun muija vaan vaatii aina näitä fileitä.
Ei ole auttanut.Anna paistua pidempään ennen kääntämistä.
liha irtoaa ilman öljyäkin, myös kananfilee kun se on kypsynyt tarpeeksi, jos ei irtoa ja tulee mustaa niin grilli on liian kuumalla. edit ja toisinpäin liian kylmä grilli niin liha tarttuu, ei kypsy eikä irtoa nätistiEi ole auttanut.
Ehkä kertakäyttöinen grillialusta ja fileiden öljyäminen?
Edit, Vepasto tuossa jo mainitsikin
Ei ole auttanut.
Ehkä kertakäyttöinen grillialusta ja fileiden öljyäminen?
Edit, Vepasto tuossa jo mainitsikin
Harjaamisen jälkeen pyyhit öljytyllä rätillä ritilät puhtaaksi?Juu, näin tein. Rasvapoltin öljyn kanssa. Toki ensin harjasin teräshajalla karstat pois.
Olisi ehkä kannattanut öljytä ne kanat plus kuivata. Olivat kuitenkin kuivamarinoituja, Atrian sitruuna fileitä.
Grilli oli taatusti kuumana. Sen mikä tehot antoi myöten.
Ei ne nyt kovin pahoin tarttuneet. Mutta suikaleita jonkin verran tarttui ritilään.
Ostin viime kesänä tarjouksesta ja oli aivan kamalaa pientä silppua, jopa verrattuna Biolanin hiiliin. Verkkokauppa.com ei suostunut julkaisemaan arvosteluani ensimmäisenä, vaikkakin nyt siellä on jo kolme vastaavaa arvostelua. En ottaisi vaikka ilmaiseksi saisin, koska ei yksinkertaisesti vaan toimi. Kun saat hiilet syttymään kunnolla, ne ovat jo pääosin palanut pois ennen kuin saat ruokaa ritilälle.Verkkokaupassa suht edullista kovapuuhiiltä tarjolla. Tosin arvostelujen perusteella aika pientä silppua. Laitoin nyt tuolla hinnalla kuitenkin 5x 3kg pussia tilaukseen kun postitkin oli vain 1€.
Pitmaster @Home Acacia charcoal -puuhiili, 3kg
Pitmaster @Home Acacia charcoal -puuhiili on peräisin Etelä-Afrikasta ja se on valmistettu nopeasti kasvavan akaasiapuun jätepuusta. Tämä puuhiili on puhdistettu hiililaji ja se tuotetaan FSC -merkinnän nojalla.www.verkkokauppa.com
Toivottavasti olisi edes välttävää tavaraa kun Sunset Charcoalin varastot on tyhjät ja lisää tulee vasta kesäkuun lopulla. Onneksi on vielä 10kg Marabua omassa varastossa.
Itsellä ollut tuo R525 nyt pari viikkoa ja todella tyytyväinen ollut. Oli myös helppo kasata.Onko kenelläkään kokemuksia / tietoa noista napoleonin kaasugrilleistä?
Tuollaiset olisi tuossa naapurissa varastossa ja josko viikonloppuna jomman kumman hakisi kotiin..
Kaasugrilli Napoleon Rogue RXT525SIB
Napoleon Rogue RXT525SIB on neljän polttimon kaasugrilli infrapuna sivupolttimella tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin kupu on korkealuokkaista ruostumatonta terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon RXT525SIB grillin...www.bauhaus.fi
Kaasugrilli Napoleon Rogue R525SB-1
Napoleon Rogue R525SB-1 on neljän polttimen kaasugrilli sivukeittimellä tyylikkäästi viimeistellyssä rungossa. Grillin musta kupu on kestävää posliiniemaloitua terästä. Grillin helppolukuisessa ACCU PROBE lämpömittarissa on Celsius ja Fahrenheit lämpötilat. Napoleon R525SB-1 grillin ROGUE...www.bauhaus.fi
Liian kuumaa veikkaan minäkin. Näköjään kyseessä on vielä suikaleet(?), jotka pienestä koostaan johtuen kärtsäävät vielä helpommin. Ota vähän lämpöjä pois. Eikä tuota pientä tartumista grilliritilään voi välttämättä estää vaikka mitä tekisi.Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.
En näe mitään syytä, koska tämä ketju käsittelee grillausta yleisesti.Eikö nyt vaikka moderaattorit voisi pilkkoa grillausketjusta kaasumikroilijat omaan ketjuunsa?
Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.Liian kuumaa veikkaan minäkin. Näköjään kyseessä on vielä suikaleet(?), jotka pienestä koostaan johtuen kärtsäävät vielä helpommin. Ota vähän lämpöjä pois. Eikä tuota pientä tartumista grilliritilään voi välttämättä estää vaikka mitä tekisi.
Kaasu- että hiiligrillaajana, niin en näe syytä miksi pitäisi alkaa rajaamaan osa grillaustavoisa pois täältä.Eikö nyt vaikka moderaattorit voisi pilkkoa grillausketjusta kaasumikroilijat omaan ketjuunsa?
Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.
Täytyypä kokeilla seuraavaksi alentaa vähän lämpöjä.
Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.
Ei kun polttimet täysille, ja kun lämpötila n. 250. Sen jälkeen harjaus teräshajalla. Taas lämmöt ylös ja öljyä ritilöille. Annoin palaa kunnes ei savua-280c. Uudet öljyt ja lämmöt ylös . Kanat grilliin.
Näin täytyy tehdä@kaba Kuten näet niin grillaustapoja on monia.
Oikeeta tapaa ei varmaan ole, joten kantsiin vaan kokeilla.
Olet kokeillu sitä kovat lämmöt ja nopeeta, kokeiles seuraavaksi parisen sataa astetta ja tarkkailet filettä lähinnä väriä ja "kimmoisuutta"
Näin täytyy tehdä
Oon aina ollut sitä mieltä että kana täytyisi kypsentää nopeasti ettei kuivu liikaa ja tietenkin grilli etukäteen kunnolla kuumennettu. Mutta täytyy ennakkoluulottomasti kokeilla näitä muita vinkkejä.
Kiitos kaikille vastanneille!
Hiiligrillaus ja kaasugrillaus on aika kaukana toisistaan, mutta nekin mahtuu yleisesti ruoanlaittoon. Eikä oo tarkotus aukoa päätäni. Eihän sähköautoilijatkaan halua keskustella samassa ketjussa Tesloista polttomoottoriautoilijoiden kanssa.En näe mitään syytä, koska tämä ketju käsittelee grillausta yleisesti.
Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?
Kaasugrillissä pystyy tekemään ihan samat kun hiiligrillissä
Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.
Jep, ihan samaan suuntaan makutottumukset siirtynyt itsellä eli savua maltilla niin, ettei se peitä vaan täydentää ruuan aromeja. Brisketti onnistuu varmasti kaasugrillissä, sähköuunissa tai sous videllä samalla tavalla kuin pulled pork - tärkeintä on kypsyttää hitaasti ylikypsäksi välillä 70-90C, jotta sitkeän lihan kollageeni hajoaa meheyttäväksi gelatiiniksi. Perinteisimmillään nämä on vaan totuttu tekemään puu- tai hiilitulella, jotka kuuluvat BBQ:n ja savustuksen määritelmään. Tärkeintä on oma tyyli ja se mistä tykkää eikä väärää grillausta ole olemassakaan pl. ruokamyrkytyksen aiheuttavat menetelmät.Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.
Käännä fileet hyvin pian ritilälle laiton jälkeen kahdesti paikallaan. Näin ne ei ehdi palaa kiinni ja ritilään/kanaan muodostuu sellainen pinta joka ei enää tartu.Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Aina tuntuu tarttuvan ritilään vaikka kuinka öljyää.
Grilli täysillä, Weber 210.
Tiedän että nämä fileet eivät ole niitä parhaita grilliin mutta kun muija vaan vaatii aina näitä fileitä.
Tuohon hitaaseen kypsytykseen liittyen, olen pari kertaa nyt koittanut briskettiä wsm tehdä 150-180 lämmössä kun ollut vähän kiirus. Sanotaanko niin että tulos on melko hyvä verrattuna 120 asteessa kihnuttamiseen. Flatti on oikeastaan ihan samanlainen mutta point kuivuu mun makuun liikaa.Jep, ihan samaan suuntaan makutottumukset siirtynyt itsellä eli savua maltilla niin, ettei se peitä vaan täydentää ruuan aromeja. Brisketti onnistuu varmasti kaasugrillissä, sähköuunissa tai sous videllä samalla tavalla kuin pulled pork - tärkeintä on kypsyttää hitaasti ylikypsäksi välillä 70-90C, jotta sitkeän lihan kollageeni hajoaa meheyttäväksi gelatiiniksi. Perinteisimmillään nämä on vaan totuttu tekemään puu- tai hiilitulella, jotka kuuluvat BBQ:n ja savustuksen määritelmään. Tärkeintä on oma tyyli ja se mistä tykkää eikä väärää grillausta ole olemassakaan pl. ruokamyrkytyksen aiheuttavat menetelmät.
Itse sanoisin, että kaasulla pystyy grillaamaan merkittävästi monipuolisemmin ja hyvinkin erilaisia tekniikoita hyödyntäen pääsemään lopputuloksiin joita ei pallolla voi saavuttaa. Toki vaatii kokilta ammattitaitoa ja laajempaa ymmärrystä lihan biokemiasta kypsennyksen aikana.
Uskon, että toimii vähän kuumemmalla vaikka en itse ole kokeillut. Matalalla ja hitaalla riskinä on lihan tarpeeton kuivuminen, jos stallaukseen ei reagoi mitenkään. Kuumemmalla ja nopeammalla ilmeisesti tuon stallauksen voi taklata ilman, että lihaa tarvitsee kääriä folioon tai voimapaperiin.Tuohon hitaaseen kypsytykseen liittyen, olen pari kertaa nyt koittanut briskettiä wsm tehdä 150-180 lämmössä kun ollut vähän kiirus. Sanotaanko niin että tulos on melko hyvä verrattuna 120 asteessa kihnuttamiseen. Flatti on oikeastaan ihan samanlainen mutta point kuivuu mun makuun liikaa.
Vastaan vain tähän kun en jaksa alkaa vääntämään asiasta, mutta aina kiinnostaa ammattikokin vinkit. Jos pysytään vain grillauksen laajassa määritelmässä: ”Kuumassa säteilylämmössä paahtaminen” niin varmaan kaasu on yhtä monipuolinen, mutta silloin savun aromi suljetaan kokonaan pois tarkastelusta, samoin grillin koko ei pitäisi vaikuttaa eli ei verrata kaikkia kaasugrillejä halvimpaan palloon.Meinasin etten jaksa tähän vääntöön taas lähteä, mutta alkoi kiinnostamaan nämä liikaa, joten annatko esimerkkejä näistä?
Kyttäät tarjouksia, gigantissa on joskus ja samoin verkkokaupassa. Gigantin outletissa saattaa löytyä tarkan markan kaverille alella jos avattu paketti ei haittaaPitäis hommata grillin peite Weberin Spirit II E-210 -grillille. Kävin viikonloppuna Motonetissä niin näytti olevan 100€ hintaa. Aika suolainen hinta, mut joskus ennen mulla taisi olla parikin halpaa grillin peitettä jotka kesti 1-2v (talven pakkasilla jotenkin meni haperoksi rakenne) eli ymmärrän että laatu maksaa ainakin jonkin verran. Osaako palstan grillailijat heittää vinkkiä mistä tuohon sopivaa huppua voisi saada edullisemmin kuin tuo 100€?
Itsellä on Masterbuilt Gravity Seriesin hiiligrilli, jossa lämpötilan voi säätää 65-370C välillä ja grilli pitää sen niin kauan kuin hiiliä on eli matalassa lämmössä jopa 12 tuntia ennen kuin hiiliä pitää täyttää sivusta täytettävään hiilisäiliöön niin, ettei grillaus keskeydy. Eihän tuo kaasuun verrattuna mikään kovin suuri ero ole, samalla tavalla se paahtaa kuin kaasugrillikin, mutta samalla setillä voi lisäksi savustaa ja tehdä BBQ:ta hiilillä ja/tai puilla välillä 65-370C. Jos savu otetaan mukaan vertailuun niin kaasugrilli jää auttamatta jalkoihin kun se ei pysty tuottamaan kunnollista ohutta sinistä savua (joka on haastavaa Kamadollekin). Toki paksu harmaa savu toimii lyhyessä ½ tunnin savustamisessa kun halutaan nopeasti savun makua mutta varsinaiseen savustukseen ja BBQ:n se ei oikein sovi.
Masterbuilt Gravity Series™ 560 Digital Charcoal Grill + Smoker
Masterbuilt Gravity Series™ on grilli jonkalaista ei ole ennen nähty. Täysin automaattinen hiilensyöttö tekee tästä härvelistä parhaan grillin: Tällä voit grillata, leipoa, ja tehdä isoja lihoja miedossa lämmössä. Käyttö on helppoa, kaada grillin hiilisäiliöön tavallista (hyvälaatuista)...savustintukku.mycashflow.fi
Pitäis hommata grillin peite Weberin Spirit II E-210 -grillille. Kävin viikonloppuna Motonetissä niin näytti olevan 100€ hintaa. Aika suolainen hinta, mut joskus ennen mulla taisi olla parikin halpaa grillin peitettä jotka kesti 1-2v (talven pakkasilla jotenkin meni haperoksi rakenne) eli ymmärrän että laatu maksaa ainakin jonkin verran. Osaako palstan grillailijat heittää vinkkiä mistä tuohon sopivaa huppua voisi saada edullisemmin kuin tuo 100€?
Niin on myös meikäläisen viime viikolla saapuneessa Genesis II S-310 grillissä.
Itsekin pohdin pitkään että Napoleon vaiko Weber. Napoleoniin olin jo päätynyt, mutta kun kaikki sellaiset mallit mitkä kiinnosti (mm. tarpeeksi iso pinta-ala) ovat jumissa Kanadassa/missä lie, niin piti alkaa tutustumaan tarkemmin Weberin tarjontaan. Gigantissa sitten oli tuo S-310 ihan hyvässä alennuksessa (999 e -> 849 e, on muuten nytkin sama hinta) ja käynnissä oli viel Weberin kampanja, että saa ilmaiseksi sähkövartaan kun osti grillin huhtikuun aikana. Tämä sitten keikautti vaakakupin Weberin suuntaan lopullisesti, kun ynnäilin päässäni että "säästän" tässä n. 340 euroa.
Sitten vähän omia havaintoja itse grillistä verratuna vanhaan Rebelin kaasugrilliin:
- Pelkästään kasausvaiheessa alkoi ymmärtää, että miksi Weber maksaa niin paljon.
- Tämä lämpenee ihan älyttömästi nopeammin ja kuumemmaksi, alle 5 min 250 *C ja alle 10 min 300 *C, maksimit oli taisi olla jossain 350-360 *C tienoilla. Weber pysyy nupit minimissä kuumempana kuin Rebel maksimissa.
- Weber GBS vaikutti aluksi turhalta ominaisuudelta, mutta nyt kun tutustui noihin palikoihin mitä kaikkea siihen saa, niin mieli kyllä muuttui. Kävin tuon valurautapannun hakemassa ja onhan tuo kiva kun pannu lukittuu paikalleen eikä keiku ja kääntyile ritilöiden päällä. En myöskään aluksi edes hoksannut, mutta tuo GBS on jossain vaiheessa muutettu niin että se ei ole keskellä grilliä vaan hieman sivussa -> Jää paremmin tilaa käytettäväksi sen viereen.
- Rasvankeräys järjestelmä on tosi fiksu. Irrotettava pohja ja iso rasvakuppi.
- Avohylly rakennetta pidin ensin miinuksena. Edellisissä grilleissä on ollut aina kaappi ja sinne on saanut kätevästi ylimääräiset roinat piiloon. Nyt kun tuota on pari kertaa käyttänyt, niin tykkäänkin tästä. Pohjahylly ja ylempi ritilä toimivat lisä laskutilana, grillipihtejä yms. ei tarvitse pitää sivutasoilla ja näin ollen niihin jää enemmän tilaa lautasille yms. yms. Tykkään myös tuosta avorakenteesta, että sitten kun grillin alta tarvitsee jotain, niin se on nopeampi ottaa sieltä kun ei tarvitse väistellä ja availla ovia.
- Avohylly rakenteen miinuksena on kyllä se, että rasvakuppi jää näkösälle. Se voi mahdollisesti houkutella jotain elikoita paikalle. Jossain mainittu kissanhiekka voisi olla ratkaisu. Eli kissanhiekkaa rasvakupin pohjalle, rasva imeytyy sinne ja tuo helpottaa myös puhtaana pitoa kun saa vain kipata hiekat pois ja laittaa uutta tilalle.
Grillisuojus Premium Large Kävin hakemassa Rustasta tällaisen peitteen. Vaikuttaa kyllä oikein hyvältä, en kehdannut Weberin riistohintaa maksaa peitteestä. 5 vuoden takuu peitteelle (en kyllä tiedä mitä takuu kattaa, kun sitä ei oltu eritelty paketin päällä). Nuo verkot sivuilla varmasti auttaa että ilma kiertää paremmin alla. Tuo tuntui olevan myös paksua tavaraa, materiaalipaino taisi olla 315 g/m2.
Tähän kylkeen olisi tarkoitus hankkia vielä pikku Kamado, mutta saattaa olla että joutuu suosiolla hankkia M tai L koon vehkeen. Täytyy terassinjatko tehdä ensin, niin näkee mihin kaikkeen tilaa riittää
Eikö sulle kerää pöntön pohjalle vettä jos ilman suojapeittoa pidät taivasalla?Muutaman kerran käyttänyt weberin savustimen päällä suojapeittoa, niin aina ihan homeessa sisältä. Viime talvena en käyttänyt, niin ei mitään ongelmaa.