- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 3 068
Reverse sear -metodia kun käyttää, niin kannattaa se lepuuttelu tehdä siinä välissä ennen kuin ottaa pinnan. Ainakin omaan makuun tulee noin paras liha. Rapea päältä ja mehukas sisältä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Serious Eats on eri mieltä lepuuttamisen tärkeydestä:
Jostain lukenut, että 2 vs 3 poltinta ei esim Weberissä ole ollut kovin iso ero kun ottaa huomioon grillausalan?Napoleon on laadullisesti vähintää samaa tasoa kuin Weber. 399€ K-raudassa tuo joten siihen nähden 370€ ei ole kovin kummoinen alennus
Mieluummin tuo kuin kahden polttomon weber, siinä ei mielestäni tehot aina riitä
Itsekin pähkäilin saman ongelman kanssa useamman vuoden ja päädyin sitten ostamaan tämän:Onko kellään suositella hyvää sivupöytää master touch grillille? Itse jahkailen ostanko jonkun irrallisen sivupöydän rullilla (ovat yllättävän kalliita mielestäni), tai jonkun grilliin kiinnitettävän, vai väsäänkö itse jotain.
Jostain lukenut, että 2 vs 3 poltinta ei esim Weberissä ole ollut kovin iso ero kun ottaa huomioon grillausalan?
Tuolle Napoleonille on näköjään myös jokin hieman parempi versio, Napoleon Rogue R365-1, tiedä sitten mikä on noissa erona? Onko tietoa puhtaanapidon eroista? Tai muuta nippelitietoa mikä vaikuttaisi käyttökokemuksiin?
Supersmokea voi käyttää vain 110C tai sitä alhaisemmissa lämpötiloissa. Aikaisemmin käytin sitä aina, mutta vähitellen huomasin, että se nokeaa aika paljon. Tämä näkyy puhtaisiin ritilöihin kertyvänä nokena ja tuotteissa, joihin ei tulee tummaa parkkia pintaan vaan pysyvät vaaleina, esimerkiksi kanoissa. Jos käytän sitä niin sellaisissa lihoissa, joihin tulee tumma parkkipinta eikä noki näy niissä. En ole huomannut makueroakaan eli voisi todeta, että on turha eikä kannata käyttää ostoperusteena. Itsellä se oli perusteena kun sitä ennen oli kaasugrilli ja Bradleyn savustin. Kaasugrillin savuttomuus sai haluamaan paljon savua ja Bradley tuotti sitä, joten seuraavankin piti tuottaa paljon savua ja Supersmoke kuulosti hyvältä.Miten usein traegerin omistajat käytätte tuota supersmoke toimintoa? Minkälaiseen lihaan se sopii parhaiten? Pohdin tässä eri mallien eroja, niin tuo supersmoke ja paksumpi rakenne puoltaisivat ironwoodin puolelle, mutta hinta on myös suolainen. Laitos tulisi kaasugrillin ja kylmäsavustusuunin kaveriksi. Näkisin että traegeriin päätyisivät kanat ja ribsit.
Entä miten paljon WiFi sovellusta käytätte?
Rubit kannattaa tehdä itse niin suolan ja rubin määrää voi pelata toisistaan riippumatta. Brisketille toimii hyvin Amazing Ribsin Big Bad Beef Rub, jos ei halua mennä ihan perusdalmatialaisella eli suolalla ja mustapippurilla noin 1:1 suhteella.Tilasin Inkbirdin IBT-6XS paistomittarin. Vähempikin määrä antureita olisi riittänyt, mutta 4 anturin malli oli saman hintainen, joten more is more. Juhannuksena on tarkoitus tehdä brisketti, pastrami ja pulled pork. Tähän asti olen pärjännyt enemmän tai vähemmän tyydyttävästi mutulla, mutta en kehtaa riskeerata koko porukan ruokia grillaamalla fiilispohjalla.
Edelliset yritykset tehdä brisketti on kaatunut siihen, että emme ole löytäneet kaupasta naudanrintaa. Pitänee pyytää Cittarin lihatiskiä tilaamaan lihat etukäteen, jotta ei jää siitä kiinni.
Onko kellään vinkkejä brisketin rubille? Minulla on Poppamiehen garlic, slow food, Texas beef ja Louisiana cajun rubit, mutta en ole noista niin innoissani.
Miten pitkän takuun traegriin saa? En löydä mitää tietoa liikkeistä. Varaosia varmaan löytyy hyvin?Supersmokea voi käyttää vain 110C tai sitä alhaisemmissa lämpötiloissa. Aikaisemmin käytin sitä aina, mutta vähitellen huomasin, että se nokeaa aika paljon. Tämä näkyy puhtaisiin ritilöihin kertyvänä nokena ja tuotteissa, joihin ei tulee tummaa parkkia pintaan vaan pysyvät vaaleina, esimerkiksi kanoissa. Jos käytän sitä niin sellaisissa lihoissa, joihin tulee tumma parkkipinta eikä noki näy niissä. En ole huomannut makueroakaan eli voisi todeta, että on turha eikä kannata käyttää ostoperusteena. Itsellä se oli perusteena kun sitä ennen oli kaasugrilli ja Bradleyn savustin. Kaasugrillin savuttomuus sai haluamaan paljon savua ja Bradley tuotti sitä, joten seuraavankin piti tuottaa paljon savua ja Supersmoke kuulosti hyvältä.
Savun tuottoon ja lämpöön vaikuttaa vain kaksi muuttujaa eli hapen määrä ja pellettien määrä. Ymmärtääkseni supersmoke vähentää hieman puhallusta ja lisää vähän pellettien määrää eli tuotetaan sama lämpö vähän epätäydellisemmällä palamisella. Tässä tulee vain fysiikan lait vastaan eikä Traegerkaan pysty ihmeisiin. Sen olen huomannut, että viidessä vuodessa Traeger on parantunut softapäivitysten myötä eli niiden ja Wifi -sovelluksen vuoksi kannattaa kytkeä nettiin. Sovellusta käytän aina koska siitä pystyy nopeasti varmistamaan, että grilli toimii. Vaihtoehtona on ulkona käynti ja mustavalkoisesta LCD -näytöstä katsominen. Grillaamiseen ei kuitenkaan tarvitse nettiyhteyttä.
Itsellä oli vaatimuksena savustelu ympäri vuoden koska Bradleylläkin pystyi savustamaan jopa joulukalkkunan, mutta vaatimattomilla tehoilla se oli aika tuskaista. Traegerissa lämpöteho on ihan riittävä pakkasella enkä nyt ostaisi tuplaseinämällä varustettua grilliä eli kysymystesi perusteella Timberline tai Ironwood ei tuo mitään merkittävää lisäarvoa.
En heti löytänyt takuuaikaa, mutta ilmeisesti tuo 3 vuotta kuten juhaa totesi. Ostin Kaasuvalosta, joka ilmeisesti on maahantuoja. Kannattaa sieltä varmistaa vielä takuuaika ja varaosien saatavuus. Listalla näkyy vain lisävarusteet, mutta minulle vakuutettiin, että tarvittaessa löytyy heidän kauttaan varaosat. Laskisin kulutustavaraksi sytyttimen eli sen joutuu jossain vaiheessa vaihtamaan, itsellä kestänyt sen viisi vuotta ilman vaihtoa eikä mitään muutakaan ole tarvinnut Timberlineen vaihtaa.Miten pitkän takuun traegriin saa? En löydä mitää tietoa liikkeistä. Varaosia varmaan löytyy hyvin?
Tuolla eri napolenien erot
Tässä freestylen arvostelu:
Ohhoh, onpa halpaa kun vajaan kympin 15 kg säkki vs. muut valmistajat noin 20€/10 kg säkki. Näitä pitää laittaa hankintaan. Traegerin pelletit ei ole edes mitään erityisen hyviä, niissä on leppä/tammipuru ja aromi on tehty jollain eteerisillä (luontaisilla?) öljyillä. Eikä niillä puulajeilla ole oikeasti juuri mitään väliä vaan tärkeämpää on se, miten sitä puuta polttaa.3 vuotta takuu.
Tammipelletit kannattaa ostaa esim
![]()
Tammipelletti - BBQ Factory
Tammipelletti 15kg. Pelletin halkaisija 6mm. Sopii käytettäväksi mm. pellettigrilleissä ja pizzauuneissa. Erinomainen valinta myös muihin savustimiin. Käyttö esim. savustuslastujen tapaan.kauppa.bbqfactory.fi
Huomattavasti halvempia, kuin Traegerin omat.
Kolme vuotta oli tosiaan mainoskylteissä kun äsken tuommoisenEn heti löytänyt takuuaikaa, mutta ilmeisesti tuo 3 vuotta kuten juhaa totesi. Ostin Kaasuvalosta, joka ilmeisesti on maahantuoja. Kannattaa sieltä varmistaa vielä takuuaika ja varaosien saatavuus. Listalla näkyy vain lisävarusteet, mutta minulle vakuutettiin, että tarvittaessa löytyy heidän kauttaan varaosat. Laskisin kulutustavaraksi sytyttimen eli sen joutuu jossain vaiheessa vaihtamaan, itsellä kestänyt sen viisi vuotta ilman vaihtoa eikä mitään muutakaan ole tarvinnut Timberlineen vaihtaa.
Pellettigrillit - Tilaa pellettigrillit Kaasuvalon verkkokaupasta
Laadukkaat pellettigrillit Kaasuvalolta. Monipuolinen pellettigrilli löytyy helposti verkkokauppamme valikoimista. Tutustu valikoimaamme ja tilaa omasi!kaasuvalo.fi
Tänään pääsin testaamaan lopultakin Kobe Prima 4+1 kaasugrillin.Onko Kobe jo testattu ja miltä vaikuttaa jos on?
Huomasin että ruoste oli tehnyt tuhojaan vanhassa kaasugrillissä ja uutta pitäis alkaa katselemaan. Vaikutti tuo malli ihan pätevältä niin kiinnostaisi tietää miltä on käytössä tuntunut.
Tänään pääsin testaamaan lopultakin Kobe Prima 4+1 kaasugrillin.
Ohhoh, onpa halpaa kun vajaan kympin 15 kg säkki vs. muut valmistajat noin 20€/10 kg säkki. Näitä pitää laittaa hankintaan. Traegerin pelletit ei ole edes mitään erityisen hyviä, niissä on leppä/tammipuru ja aromi on tehty jollain eteerisillä (luontaisilla?) öljyillä. Eikä niillä puulajeilla ole oikeasti juuri mitään väliä vaan tärkeämpää on se, miten sitä puuta polttaa.
Mitä mieltä raatilaiset Kari Aihisen grilliohjeesta:
Mun mielestä toi on ihan älytön neuvo. Tollahan menetetään juuri se grillatessa tullut hyvä ja rapea grillipinta joka on tuossa parasta. Sitten kun tunget sen folioon niin höyry tekee pinnasta pelkkää mössöä ja hyvä grillipinta on kaukainen muisto. Eri asia toki joku low and slow, mutta jos jotain perus kyljyksiä tai nassen ulkofilettä grillaa niin ei kyllä tulis ensimmäisenä heittää suoraan grillistä jonnekkin helvetin folionyyttiin nuhjaamaan puoleks tunniks. Vai olenko yksin ajatukseni kanssa?
![]()
Kari Aihinen muistuttaa tärkeästä vaiheesta lihoja grillatessa – yksi sääntö menee suoraan ”älä koskaan” - osastoon
Jos hankkii lihaa grillaamiseen, sitä kannattaa käsitellä niin, että raaka-aineesta saa parhaan mahdollisen lopputuloksen.www.is.fi
Chimichurri-kastike tällä reseptillä kaveriksi:Kävin tutustumassa Bosgårdin tarjontaan ja 1,5kg Picanha tarttui mukaan ensi viikonlopulle. Onko kellään jotain superhyperreseptiä tarjolla kokemuksesta tarjolla täällä? Youtubesta löytyy vaikka mitä hifistelyä mutta kysytään nyt täältäkin.
Pätevän näköinen laitos! On joo omastakin mielestä "ilmaa" näissä sivupöydissä mutta kyllä tuo silti menee vakavaan harkintaan.Itsekin pähkäilin saman ongelman kanssa useamman vuoden ja päädyin sitten ostamaan tämän:
K-Rauta
www.k-rauta.fi
On oikeasti ihan kätevä kun pöydän alalaatikkoon saa piippusytkän, brikettikorit, savustuspuut, sytytyspalat ja muita tarvikkeita ja itse taso on juuri oikean korkuinen ja pystyy mukavasti laskea esim grillin ritilän siihen ja tietysti grillattavat ruuat ennen, välissä ja jälkeen grillauksen.
ja itse ostin bauhausin alennuksesta hintaan 120€ jos oikein muistan. Silti kyllä kova hinta. Yllätyin itsekin silloin, että mikä näissä maksaa ja miksi niitä on niin vähän tarjolla. Odotusarvo oli itselläni se, että tuommoiset Keterin tyyliset pöydät maksaisivat 10-50€.
Mä ratkaisin asian niin että: itseOnko kellään suositella hyvää sivupöytää master touch grillille? Itse jahkailen ostanko jonkun irrallisen sivupöydän rullilla (ovat yllättävän kalliita mielestäni), tai jonkun grilliin kiinnitettävän, vai väsäänkö itse jotain.
Muuten putsattu mutta se paksu rasvakerros jätetty. Videoissa leikataan viiltoja siihen. Onkohan hyötyä? Ajattelin että olisi kokonaisena savustanut sitä...Chimichurri-kastike tällä reseptillä kaveriksi:
![]()
Authentic Chimichurri (Uruguay & Argentina)
Authentic Chimichurri from Uruguay & Argentina is the best accompaniment to any barbecued meat. Also used to serve as a dressing on salads!cafedelites.com
Kalvot ja liiat rasvat pois. Syiden suuntaan leikkaus muutamaksi palaksi.
Liha epäsuoralla matalalla lämmöllä mittarilla mieleiseen lämpöön. (tai siis muutaman asteen alle) Liha lepäämään siksi aikaa, kun kuumentaa grillin kuumemmaksi ja sitten nätit pinnat kuumilla hiilillä. Ja leikkaus poikkisyin ja ei kun syömään.
Brasiliassa tosin kai iskevät palat vartaisiin ja grillaavat suoralla lämmöllä suoraan sopivaan lämpöön. Eli varmasti toimii sekin.
Se isompi malli myös loistava.Pätevän näköinen laitos! On joo omastakin mielestä "ilmaa" näissä sivupöydissä mutta kyllä tuo silti menee vakavaan harkintaan.
Kai se estää lihaa käpristymästä ja auttaiskohan myös ylimääräisen rasvan poistumista. Tuollaista mutua nyt tämä vastaus.Muuten putsattu mutta se paksu rasvakerros jätetty. Videoissa leikataan viiltoja siihen. Onkohan hyötyä? Ajattelin että olisi kokonaisena savustanut sitä...Tuo kastike voisi olla kova sana. Kiitos
Jos ei ole vielä naughty burgerin hodari makkaroita tullut kokeiltua, niin suositus täältä. Tykkäsin kovasti ja toisena nakkina oli juurikin bratwurs mistä tykkään kovasti myös, mutta kyllä naughtyn nakit/makkara vei voiton itselläni.Kertokaas mitkä on parhaat nakit grilliin, jos haluaa tehdä oikein hyviä hodareita? Ohut bratwurst yks vaihtoehto.
Vaikuttais että liikaa paistunut kiven kautta suhteessa yläkautta kiertävään lämpöön. Yks mitä voi kokeilla on laittaa kaks pizzakiveä päällekäin ja väliin esim mutterit/kivet tms jotta tulee ilmarako. Tämän näin joltain YT videolta ja ainakin toimi omassa summit kamadossa hyvin kun lämmöt oli jotain 350-400.Eilen tuli tehtyä grillissä pizzaa. Olipahan kerrassaan hyvät lätyt, mutta ainoa huono puoli oli todella rapsakkaa pohja. Vois verrata melkein hapankorppuun. Olikohan liian kauan grillissä vai onko tämä normi ilmiö? Taikinassa 30h kylmänostatus, grillissä pizzakivi ja lämmöt 250-300c, ja 7-8 min paisto.
Ja toimii täälläkin juurikin noin.Vaikuttais että liikaa paistunut kiven kautta suhteessa yläkautta kiertävään lämpöön. Yks mitä voi kokeilla on laittaa kaks pizzakiveä päällekäin ja väliin esim mutterit/kivet tms jotta tulee ilmarako. Tämän näin joltain YT videolta ja ainakin toimi omassa summit kamadossa hyvin kun lämmöt oli jotain 350-400.
Ite löysin vihdoinkin sopivat mutterit, puuilon kilolaarista, 5kpl makso 2.56e.Ja toimii täälläkin juurikin noin.
Pari vuotta sitten kun vaihtelin kaasugrilliä ja päädyin pellettiin, heittelin kaasugrillin yläosan kierrätykseen ja jätin osittan rosterisen alaosan aihioksi sivupöydälle.Mä ratkaisin asian niin että: itseSaa juuri sen kokoisen ja juuri niin tukevan kuin haluaa. Puutavarana terassista ylijäänyttä tavaraa ja pöytälevy tuottaa harmaita hiuksia kun pelkkä filmivaneri on niin rumaa. Mutta onneks on pois heitettävä olkkarin pöytä josta lasi ja maalan sen toiselta puolelta mustaksi ja pöytään kiinni. Kestää minkä kestää.
Kokoa pöytälevyllä on 1200x800 joten tilaa piisaa ja yksi kriteeri olikin että pöydälle pitää mahtua rengaspoltin ja paella pannu tukevasti ja pitää olla vielä tilaa tehdä muuta. Ja saa rakennettua siihen matalan tuulensuojankin.
Pöytälevyn alle tulee pari maadoitettua pistorasiaa joten pöytään saa tarvittaessa sähköt (jatkoroikka menetelmällä). Voipi sitten käyttää sähkölaitteita ja vaikka radiota samalla kun kokkaa.
Täytyy pistää kuvaa kun saan sitä vähän eteenpäin. Nyt ei ole vasta kun runko kasattu![]()
Pitkään tuossa arvoin tämän Koben ja Motonetin tarjouksen välillä, mutta pistin lopulta eilen tilaukseen tuon motonetin grillin 249 eurolla (+kotiinkuljetus 15€ niin ei tarvi itse kanniskella). Kävin paikallisessa katsomassa tuota grilliä ja oli ihan vakuuttavan oloinen vempele, eiköhän se hintaisekseen ainakin ihan asiallinen ole![]()
Itse käytän läpinäkyvää lautasta, jolloin näkee että pihvistä tulee oikeasti pyöreä painaessa sitä kasaan.Ei ole smashburgerin voittanutta. Parila/pannu ja vaikka laastikauha litistykseen.
Itsekin tämän haasteen edessä ja nämähän näytti aika hyviltä vaihtoehdoilta -- isompi pöytä erityisesti. Näytti kuitenkin siltä, ettei nuo oikein pärjää, jos jättää ilman katosta ulkosalle, joka olisi yksi omista vaatimuksistani. Itse pähkäilin tuota suunnittelua ja aika saman näköiseen olisin itse päätynyt, mutta koska rosteritaso tuottaa haastieta (ehkä senkin voisi ratkaista), niin lasillahan kannen voisi tehdä myös. Ajatus oli, että lasi voisi olla ~150 mm isompi kuin kaapisto itse, jolloin se suojaisi hyvin alaosaakin. Tämä Keter Unity XL laittaa kyllä miettimään, että kannattaako itse tehdä ollenkaan. Tai sitten aihioksi voisi ottaa teräspöydän Teräspöydät, johon rakentaa kaapiston alle.Se isompi malli myös loistava.
Pöytä ollu 2-3 vuotta ilman katosta. Kuin uusi. Kevyt pyyhkäisy(+cillit bang-puhdistusaine) vain pölyt pois ja käyttövalmis.Itsekin tämän haasteen edessä ja nämähän näytti aika hyviltä vaihtoehdoilta -- isompi pöytä erityisesti. Näytti kuitenkin siltä, ettei nuo oikein pärjää, jos jättää ilman katosta ulkosalle, joka olisi yksi omista vaatimuksistani. Itse pähkäilin tuota suunnittelua ja aika saman näköiseen olisin itse päätynyt, mutta koska rosteritaso tuottaa haastieta (ehkä senkin voisi ratkaista), niin lasillahan kannen voisi tehdä myös. Ajatus oli, että lasi voisi olla ~150 mm isompi kuin kaapisto itse, jolloin se suojaisi hyvin alaosaakin. Tämä Keter Unity XL laittaa kyllä miettimään, että kannattaako itse tehdä ollenkaan. Tai sitten aihioksi voisi ottaa teräspöydän Teräspöydät, johon rakentaa kaapiston alle.
Tuon Keterin saa sitten Amazonista n. 250e kotiin tuotuna.Itsekin tämän haasteen edessä ja nämähän näytti aika hyviltä vaihtoehdoilta -- isompi pöytä erityisesti. Näytti kuitenkin siltä, ettei nuo oikein pärjää, jos jättää ilman katosta ulkosalle, joka olisi yksi omista vaatimuksistani. Itse pähkäilin tuota suunnittelua ja aika saman näköiseen olisin itse päätynyt, mutta koska rosteritaso tuottaa haastieta (ehkä senkin voisi ratkaista), niin lasillahan kannen voisi tehdä myös. Ajatus oli, että lasi voisi olla ~150 mm isompi kuin kaapisto itse, jolloin se suojaisi hyvin alaosaakin. Tämä Keter Unity XL laittaa kyllä miettimään, että kannattaako itse tehdä ollenkaan. Tai sitten aihioksi voisi ottaa teräspöydän Teräspöydät, johon rakentaa kaapiston alle.
Kävin eilen katsomassa tätä ja sanoisin, että syvyydeltään liian pieni omiin tarpeisiin.Pöytä ollu 2-3 vuotta ilman katosta. Kuin uusi. Kevyt pyyhkäisy(+cillit bang-puhdistusaine) vain pölyt pois ja käyttövalmis.