Grillit & grillaus

Muistetaan nyt kuitenkin myös se että sulla oli kamander, ei ihan sama värkkine kuin keraamiset kamadot kuitenkaan…
Miten Kamander mielestäsi eroaa käytännössä keraamisista kamadoista? Muuten kuin selkeästi paremmalla eristyksellään.
 
Onhan se selvää, että Weberiä eristetympi ja huomattavasti massiivisempi kamado toimii Weberin paremmin hitaassa ruuanvalmistuksessa. Jos on nyhtöpossun ja ribsien ystävä, ei ymmärtääkseni kamadoa parempaa vehjettä ole.

Sunnuntaigrillaajalle (perusmakkarat + pihvit suoralla hiilloksella) Weber lienee parempi vastine rahalle kolmasosan hinnalla kamadosta. Weber on peltipallogrilliksi pirun hyvä. Kestää, on tiivis ja lisäpalikoita saa pilvin pimein. Itselläni on ollut Master Touch 10 vuotta kohtuu reippaalla käytöllä ja vain ritilä on vaihdettu. Nyt tuntuu sille, että alavipu alkaa antautumaan, mutta kyllä tuolla vielä pari vuotta on ainakin edessä. Kevytrakenteinen Weber toki on ja sen tuntee vaikka ritilää puhtaaksi hangatessa.

Pidän Weberin isona etuna helppoa puhtaana pitämistä vs. kaasugrillit ja rimpulat pallogrillit. Kovallakin hiilloksella voi vain laittaa kannen kiinni, nostaa lämmöt 400 asteeseen ja sen jälkeen kupu pois sekä ritilöiden hankaus helposti puhtaaksi ilman pelkoa kuvun vääntyilystä tai rakenteiden pettämisestä. Onkohan kamado yhtä helppo?

Itselläni grilli on paikassa, jossa sitä joudun joskus siirtelemään. Kamado on aika työläs, jos tällainen tarve on.
 
Vähän muutenkin toi pizzan teko grillissä amatöörihommaa... ;) Kyllä pizzasta tulee parasta kun polttaa 3000 kg:n tiilileivinuunissa koivuklapia ja sen jälkeen harjaus ja lapiolla pizza uunin pohjalle suoraan. On se ny vähä proompi meno ku jollain halpakauppojen pikkukivillä ;) Toki jos nyt huonona puolena, niin parempi olla ulkona kylmä koska muuten lämpiää kämppä aikalailla mutta sitähän ei näissä vertailuissa lasketa. Ja onhan tonne aika helppo laittaa vaikka yöksi paistikin, tartte turata minkään sotkevien hiilten kans tai miettiä säilyykö lämpö kun pysyy 24...48 h riippuen miten käytetty aiemmin. Eiks Kamado oo vähän ku köyhän miehen leivinuuni minikoossa? Leivinuunihan ei maksa tiilet ja laastit ym. ku jotain 3-4 k€ Tiilerillä (no meillä tais olla 7 k€ vuonna 2010 kaiken kaikkiaan ja voi ihme mikä show oli kantaa ja lajitella tiilet...).
 
Harmittaa vietävästi kun ehti ne alkukevään halvat pikkukamadot menemään. Oliko Mustangin kauppa vai mikä niitä nyt myikään. Muistaako joku vielä hintaa mitä olivat niin voin kääntää veistä haavassa?

E: Jaksoinkin hakea ja löytyi: Kamado L 324,50€ & Kamado M 274,50€.
No täytyy odotella taas seuraavia tarjouksia tuosta pienemmästä :D
 
Viimeksi muokattu:
Vähän muutenkin toi pizzan teko grillissä amatöörihommaa... ;) Kyllä pizzasta tulee parasta kun polttaa 3000 kg:n tiilileivinuunissa koivuklapia ja sen jälkeen harjaus ja lapiolla pizza uunin pohjalle suoraan.
Paitsi että kannattaa polttaa tammiklapia samalla kun se pizza on siellä uunissa...
Entä jos löytyy leivinuuni ja pari kamadoa, onko sitte jo yli-pro ? :D
 
Pidän Weberin isona etuna helppoa puhtaana pitämistä vs. kaasugrillit ja rimpulat pallogrillit. Kovallakin hiilloksella voi vain laittaa kannen kiinni, nostaa lämmöt 400 asteeseen ja sen jälkeen kupu pois sekä ritilöiden hankaus helposti puhtaaksi ilman pelkoa kuvun vääntyilystä tai rakenteiden pettämisestä. Onkohan kamado yhtä helppo?

Itselläni grilli on paikassa, jossa sitä joudun joskus siirtelemään. Kamado on aika työläs, jos tällainen tarve on.
Samalla tavalla se kamado putsaantuu ja tuhkaimurilla tai tuhkalapiolla ne tuhkat saa pois. Kamadon siirtäminen on ainaki omalla terassilla helpompaa mitä kaksipyöräisen weberin..
 
Vähän muutenkin toi pizzan teko grillissä amatöörihommaa... ;) Kyllä pizzasta tulee parasta kun polttaa 3000 kg:n tiilileivinuunissa koivuklapia ja sen jälkeen harjaus ja lapiolla pizza uunin pohjalle suoraan. On se ny vähä proompi meno ku jollain halpakauppojen pikkukivillä ;) Toki jos nyt huonona puolena, niin parempi olla ulkona kylmä koska muuten lämpiää kämppä aikalailla mutta sitähän ei näissä vertailuissa lasketa. Ja onhan tonne aika helppo laittaa vaikka yöksi paistikin, tartte turata minkään sotkevien hiilten kans tai miettiä säilyykö lämpö kun pysyy 24...48 h riippuen miten käytetty aiemmin. Eiks Kamado oo vähän ku köyhän miehen leivinuuni minikoossa? Leivinuunihan ei maksa tiilet ja laastit ym. ku jotain 3-4 k€ Tiilerillä (no meillä tais olla 7 k€ vuonna 2010 kaiken kaikkiaan ja voi ihme mikä show oli kantaa ja lajitella tiilet...).

Paljos saat lämpöä sillä leivinuunilla ja kauanko kestää että lämpö sinne nousee (montako klapia tarttee laittaa?
Kyllä meilläkin leivinuuni on, mut väitän että on helpompaa ja nopeampaa laittaa kamadoon hiilet ja lämmittää biscotto pizzakivi 400asteeseen, enkä usko että siinä juuri huonompia pizzoja tulee (riippuu toki tekijästä) :rofl:
 
Onhan se selvää, että Weberiä eristetympi ja huomattavasti massiivisempi kamado toimii Weberin paremmin hitaassa ruuanvalmistuksessa. Jos on nyhtöpossun ja ribsien ystävä, ei ymmärtääkseni kamadoa parempaa vehjettä ole.

Tuohon hommaanhan weberillä on smokey mountain, joka toimii kyllä myöskin kuin ajatus.
Joskus näitä löytää hyvään hintaankin, ainakin kamadoihin verrattuna. Itsellä on miniversio (37cm) josta maksoin aikanaan uutena 99EUR. Nykymaailmassa hyvät tarjoukset toki on harvassa..
 
Muistetaan nyt kuitenkin myös se että sulla oli kamander, ei ihan sama värkkine kuin keraamiset kamadot kuitenkaan…
Eihän se ihan sama ole, mutta onko noissa käytännössä suurta eroa? Kamanderi ei näytä yhtä hyvältä ja painaa paljon vähemmän. Onhan se aika rimpula jonkun XXL egun vieressä, mutta pitää lämpönsä todella pitkään eikä lämpene ulkopinnalta vaarallisen kuumaksi, vaikka sen lämmittää 400 asteeseen. Tarvikkeita ei oikein enää meinaa saada, kun mallin valmistus on lopetettu.

Enivei, noita ei näytä kaupasta löytyvän, joten Kamanderia on vaikea suositella vaihtoehdoksi.

Edit:

Tässä Poppamiehen Marko tekee pulled porkit pallolla ja kamadolla samaan aikaan. Pallo low n slow ja kamado hot n fast. Hyvin onnistuu molemmilla.
 
Viimeksi muokattu:
Paljos saat lämpöä sillä leivinuunilla ja kauanko kestää että lämpö sinne nousee (montako klapia tarttee laittaa?
Kyllä meilläkin leivinuuni on, mut väitän että on helpompaa ja nopeampaa laittaa kamadoon hiilet ja lämmittää biscotto pizzakivi 400asteeseen, enkä usko että siinä juuri huonompia pizzoja tulee (riippuu toki tekijästä) :rofl:
Itse yleensä talvella lämmittelen takka/leivinuunia näin:
Ensin noin pari tuntia ja pari pesällistä takassa. Silloin leivinuunin lämpömittari näyttää noin 100°C. Tämän jälkeen jatkan leivinuunin lämmittämistä. Siinä menee yleensä reilu tunti tai pari, riippuen kuinka lämpimäksi sen haluan. Yleensä leivinuunin mittari näyttää tällöin ~250°C. Sitten annan lämmön tasaantua hieman, noin puolisen tuntia. Tämän jälkeen voikin alkaa paistaa pizzoja.

Ja tuo leivinuunin lämpömittari on siinä uunin päällä olevassa valussa:
1651725938901.png

Tuon pinnan lämpötilaa mihin pizzat laitetaan, en tiedä, mutta uskoisin sen olevan riittävän lämmin.

Tämän jälkeen onkin kämpässä sitten riittävän lämmin ja masut täynnä pizzaa. Kesällä ei kyllä tee mieli leivinuunissa tehtyä pizzaa....mutta pallogrillissä pizzakiven päällä siitä tulee oikein loistava. :thumbsup:
 
Minkälaisella setillä ja tyylillä teette pizzaa grillissä? Ainakin tämä Weberin oma video on sellainen, että ei kannata mallia ottaa. 45 minuuttia pizza grillissä. Siinä kun 5 pizzaa tekee, meneekin koko ilta mukavasti. :rofl: Ja luulis pohjankin kuivuvan aika korpuksi.

Tämä siis:
 
:). four to five (näin se oikeasti sanoo) on vähän eri asia kuin forty-five... Siinä on taas joku automaattikääntäjä tehnyt työtä tai ihan ihmiskääntäjä ymmärtämättä/tietämättä konteksia. Eli eiköhän tuo ohje nyt ihan kohtuullinen pätevä ole pallogrilli pitsan tekoon.
 
Minkälaisella setillä ja tyylillä teette pizzaa grillissä? Ainakin tämä Weberin oma video on sellainen, että ei kannata mallia ottaa. 45 minuuttia pizza grillissä. Siinä kun 5 pizzaa tekee, meneekin koko ilta mukavasti. :rofl: Ja luulis pohjankin kuivuvan aika korpuksi.

Tämä siis:


Jonkin verran on tullut youtubesta pizzanpaistovideoita katsottua ja itse ajattelin kokeilla seuraavalla tavalla:

1. Briketit/hiilet reunoille, pizzakiven ympärille. Ehkä muutama briketti pizzakiven allekin.
2. Grillausritilän päälle n.10cm korotuspalat tulenkestävistä tiilistä, jonka päälle pizzakivi. Näin saa pizzan vähän ylemmäs kovempaan lämpöön.
3. Mahdollisesti grillin kansi ihan vähän raolleen, jolloin briketit/hiilet palavat kuumemmin.

Vielä en ole yrittänyt paistaa millään tyylillä, mutta tuossa nyt pari ajatusta, joita ajattelin testata. Varmaan yrityksen ja erehdyksen kautta mennään, kuten tähänkin asti.
 
Mikä on ero tavallisen valuraudan ja emalipinnoitetun valuraudan välillä? Ilmeisesti emaloituun ei tartu eväät kiinni niin hanakasti mutta puhdistamisen ja työvälineiden kanssa on oltava varovaisempi? Pitääkö emaloitu myös rasvapoltaa?
Tätä mietin kun katselin uuteen grilliin lisävarusteeksi emaloitua valurautapannua.
Emaloitua ei tarvitse rasvapolttaa. Huomattavasti helpompihoitoinen kuin pelkkä valurauta. En ole varonut työvälineillä raapimista emalilla, weberin moiset kestäneet ihan ok 6 vuotta
 
Kaksi grilliä loppusuoralla. Weber Spirit II sekä Broil king gem 310. Molemmat kolmella polttimella, hintaero Broil Kingin puolella n. +-100€ verran paikasta riippuen.

Kumpaan asiantuntevat iotekkiläiset kallistuisivat ja miksi? Ensigrilli siis tulossa.
 
Kaksi grilliä loppusuoralla. Weber Spirit II sekä Broil king gem 310. Molemmat kolmella polttimella, hintaero Broil Kingin puolella n. +-100€ verran paikasta riippuen.

Kumpaan asiantuntevat iotekkiläiset kallistuisivat ja miksi? Ensigrilli siis tulossa.
Spiritille ääni täältä.
 
Kaksi grilliä loppusuoralla. Weber Spirit II sekä Broil king gem 310. Molemmat kolmella polttimella, hintaero Broil Kingin puolella n. +-100€ verran paikasta riippuen.

Kumpaan asiantuntevat iotekkiläiset kallistuisivat ja miksi? Ensigrilli siis tulossa.
Kannattaa harkita myös Napoleonin Freestyle sarjaa.
 
Suositelkaas mahdollisimman edullista grilliä peruskäyttöön pääasiassa kahdelle henkilölle, eli kovin iso ei tarvitse olla. Budjetiksi ajattelin max 250€ koska todennäköisesti tulee grillattua muutaman kerran kesällä, eli varmaan joku kiinan rimpula ajaisi asiansa.

E: Kaasugrilli siis hakusessa
 
Viimeksi muokattu:
Suositelkaas mahdollisimman edullista grilliä peruskäyttöön pääasiassa kahdelle henkilölle, eli kovin iso ei tarvitse olla. Budjetiksi ajattelin max 250€ koska todennäköisesti tulee grillattua muutaman kerran kesällä, eli varmaan joku kiinan rimpula ajaisi asiansa.
Tolla saa tarjouksesta Weber Mastertouchin (ei se paska saranallinen versio) joka on loistava grilli.
 
Tolla saa tarjouksesta Weber Mastertouchin (ei se paska saranallinen versio) joka on loistava grilli.

Saranaversiossa ei ole mitään vikaa, jengi ei vaan osaa suoristaa kantta (pyöreäksi tai saman muotoiseksi kuin alaosa) ja kiristää saranamekanismin pultteja oikeaan kohtaan järjen kera ristiin pikku hiljaa. Ei toki kasausohjeessakaan lue niin eihän siinä moni maalaisjärjetön onnistu...
 
Smokey Joe on toiminut hyvin kahden ihmisen perusgrillailussa. Hyvinä puolina nopea lämpeneminen, helppo varastointi ja liikuteltavuus.

 
Suositelkaas mahdollisimman edullista grilliä peruskäyttöön pääasiassa kahdelle henkilölle, eli kovin iso ei tarvitse olla. Budjetiksi ajattelin max 250€ koska todennäköisesti tulee grillattua muutaman kerran kesällä, eli varmaan joku kiinan rimpula ajaisi asiansa.

E: Kaasugrilli siis hakusessa
Kaasugrilli ja 250€ budjetti on kyllä vaikea. Torista voit löytää esim jonkin käytetyn Weber Spirit- tai Q-sarjan laitteen tuohon rahaan tai jopa vähän alle. Jos aiot uuden "normaalikokoisen" grillin ostaa tuolla hinnalla, niin on tosiaan aivan se ja sama minkä ostat. Sen käyttökokemus tulee olemaan korkeintaan välttävä. Mutta jos on tosiaan niin, että aiot pari kertaa vuodessa grillata, niin en tuhlaisi rahaa edes tuon vertaa. Tekisin nuotion.

Jos minä itse olisin tilanteessa, että olisi aivan pakko ostaa uusi kaasugrilli n. 200e budjetilla, ostaisin tämän:

Mutta ihan oikeasti ostaisin tuostakin mieluummin sen hiiliversion. Ja sellainen minulla itseasiassa onkin matkagrillinä.

Joudut vähintään tuplaamaan budjettisi, jotta löytyisi mitään "kärrymallista" kaasugrilliä, jota voisi edes suht hyvällä omallatunnolla suositella. Esim tämä:

 
Viimeksi muokattu:
Suositelkaas mahdollisimman edullista grilliä peruskäyttöön pääasiassa kahdelle henkilölle, eli kovin iso ei tarvitse olla. Budjetiksi ajattelin max 250€ koska todennäköisesti tulee grillattua muutaman kerran kesällä, eli varmaan joku kiinan rimpula ajaisi asiansa.

E: Kaasugrilli siis hakusessa

Käy liikkeessä ronklaamassa noita ja osta se, jossa on mielestäsi paksuin pelti ja laadukkain tuntuma (ja mahtuu budjettiisi). Grillasin itse semi aktiivisesti parin huntin Landmann Grill Chefillä ~9 vuotta ja on se tossa pihalla vieläkin Kamanderin vieressä. Eihän se mitään lämpöjä pidä ja vaatii suojaisan paikan, mutta kyllä sillä ruoka kypsyy.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ebu
Mitäs hiiliä suosittelette weberin mastertouchiin? Pääasiassa low and slow grillausta tulee harrasteltua ja weberin briketeille haetaan korvaajaa kun niillä menty tähän saakka.
 
Mitäs hiiliä suosittelette weberin mastertouchiin? Pääasiassa slow and low grillausta tulee harrasteltua ja weberin briketeille haetaan korvaajaa kun niillä menty tähän saakka.

Vain Marabua tällä hetkellä varastossa mutta se ainakin on hinta-laatusuhteeltaan lyömätöntä kotimaan markkinoilla.

Kovapuuhiilien lisäksi käytän satunnaisesti Marienburgin hiiliä. Hyvä perushiili.

 
Mitäs hiiliä suosittelette weberin mastertouchiin? Pääasiassa low and slow grillausta tulee harrasteltua ja weberin briketeille haetaan korvaajaa kun niillä menty tähän saakka.
Pitkiin vetoihin ehdottomasti kovapuuhiiliä ja miksei myös kaikkeen muuhunkin. Weberi ei ole samanlainen lämpöä varaava kuin kamadot, joten hiiliä kuluu enemmän. Ei ne briketitkään huonoja pitkään vetoon ole, kun laittaa snakeen. Kohtuu tasaisesti se lämpöä antaa.

Sunset Charcoalista itsekin hiilet hankin, iso peukku firmalle.
 
Mitäs hiiliä suosittelette weberin mastertouchiin? Pääasiassa low and slow grillausta tulee harrasteltua ja weberin briketeille haetaan korvaajaa kun niillä menty tähän saakka.
Quebracholle oma suositus. Ainakin k-rauta myy. Taisi voittaa myös jonkun premium hiilien testinkin ja tuntuu olevan hyvin suosittu hiili ainakin facebookin bbq ja grillaus ryhmässä. Niin ja itsekin siis käytän kyseistä hiiltä. Marabusta ei ole kokemusta.

Tämä hiili siis kyseessä:
 
Suositelkaas mahdollisimman edullista grilliä peruskäyttöön pääasiassa kahdelle henkilölle, eli kovin iso ei tarvitse olla. Budjetiksi ajattelin max 250€ koska todennäköisesti tulee grillattua muutaman kerran kesällä, eli varmaan joku kiinan rimpula ajaisi asiansa.

E: Kaasugrilli siis hakusessa
Verkkiksessä olisi tällainen 3-polttimen malli ilman sivukeitintä tarjouksessa.
 
Verkkiksessä olisi tällainen 3-polttimen malli ilman sivukeitintä tarjouksessa.
Kysehän ei toki ole siitä, etteikö tuolla rahalla saisi jos jonkinmoista härveliä ostettua, vaan siitä, onko se suositeltavaa. Esim. noista Anton Oliver tuotteista on tässäkin ketjussa ollut vuosien saatossa jonkin verran keskustelua. Lähinnä negatiivista.
 
Kysehän ei toki ole siitä, etteikö tuolla rahalla saisi jos jonkinmoista härveliä ostettua, vaan siitä, onko se suositeltavaa. Esim. noista Anton Oliver tuotteista on tässäkin ketjussa ollut vuosien saatossa jonkin verran keskustelua. Lähinnä negatiivista.
Itsellä tai lähinnä äidillä on tuosta A/O:sta 4-polttimen versio neljättä vuotta käytössä. Hyvät ritilät eikä vielä ole ruostunut kasaan edes. Ehkä vähän tiiviimpi voisi olla, mutta muuten ihan toimiva peli. Hinta taisi olla 199,- tarjouksesta.
 
Onko kenelläkään kokemuksia / tietoa noista napoleonin kaasugrilleistä?

Tuollaiset olisi tuossa naapurissa varastossa ja josko viikonloppuna jomman kumman hakisi kotiin..


 
Itsellä tai lähinnä äidillä on tuosta A/O:sta 4-polttimen versio neljättä vuotta käytössä. Hyvät ritilät eikä vielä ole ruostunut kasaan edes. Ehkä vähän tiiviimpi voisi olla, mutta muuten ihan toimiva peli. Hinta taisi olla 199,- tarjouksesta.
Itsellä oli edellinen 8v kestänyt grilli HalpaHallin Terazze merkkinen 4+1 polttimollinen. Kyllä se vieläkin toimii mutta rasvapelti ruostui puhki (tyhmästi rasvapelti on kiinteästi niitattu paikoilleen eli sitä oli hankala puhdistaa) ja vähän on alkanut irrota pulverimaalaukset tulilaatikon ulkopinnasta. On lähdössä kierrätyskeskukseen ja hankin uuden eli aiemmin linkkaamani Koben. Omaan silmään tuo A.O. näyttää aika samalta kuin Kobe toiminnoiltaan ja materiaaleiltaan. Molemmissa on kehitys kehittynyt eli rasvapelti on irrotettava joten sen saa tarvittaessa vaihtaa vaikka uuteen, mutta koska puhdistus on helpompaa, niin uskoisin että kestää paremmin/pidempään.
Mutta totta kai enemmän maksamalla saa parempaa.
 
Miten teillä on toiminut pizzan teko grillillä? Ite ostin just uuden grillin missä pizzakivi on mukana ja pitäs tyypit ottaa joku viikonloppu. Onko hyviä vinkkejä lämpöön ym. Toki tiedän että grilli ei Oonia ym voita mutta omapahan jotain sentään.
 
Kivet mahdollisemman kuumaksi. Eli grilli täysille. Ohut pohja ja maltilla täytteitä + Harjoittelua.
Ei toi kiven hehkuttaminen ole välttämättä sekään mikään hyvä juttu. Nopeasti saattaa pitsan pohja palaa ja tulla käntyksi ennenkuin täytteet edes sulanneet. Harjoittelua.
 
Infrapunalämpömittari on kätevä apulaite tuon kiven lämmön määrittämiseen. Ei maksa montaa kymppiä.
 
Ei toi kiven hehkuttaminen ole välttämättä sekään mikään hyvä juttu. Nopeasti saattaa pitsan pohja palaa ja tulla käntyksi ennenkuin täytteet edes sulanneet. Harjoittelua.
Sillä sanoinkin, maltilla täytteitä. Mutta kiven pitää olla kuuma, muuten sen idea katoaa.
 
Joo kuuma pitää kiven olla, tämä oli selvyys. Kokeilemallahan tästäkin selviää. Ei muuta kun pizzalapion ostoon.
 
Vinkkinä tuohon kiven lämpötilaan, heitä siihen kiven pintaan hieman jauhoa.
Ei väliä mitä mutta kun se jauho ottaa väriä/tummuu niin kiven lämpötila on tarpeeksi kuuma.
Sit vaan pizza kivelle ja korkkaat oluen
 
Vinkkinä tuohon kiven lämpötilaan, heitä siihen kiven pintaan hieman jauhoa.
Ei väliä mitä mutta kun se jauho ottaa väriä/tummuu niin kiven lämpötila on tarpeeksi kuuma.
Sit vaan pizza kivelle ja korkkaat oluen

Juuri tämäntapaista vinkkiä kaipailinkin :) Loistavaa!
 
Nyt kun ollaan pizzapaistoaiheeseen päästy. Mitä raati on mieltä, minkä kokoinen kivi olisi paras kamadoon?

Viime vuonna Bono Mediaan ostin 36cm kiven, nyt ehkä tuntuu usean kymmenen pizzaa paistaneena, että tuo on ehkä liian iso. Kenties 30cm olisi parempi? Ajatuksena, että ilma kiertäisi paremmin myös ylös ja heijastuisi sieltä myös päälliosaan tai kiveä saisi lähemmäs kuumaa yläkantta.

Kamado ns. täysillä olen paistanut ja aikaa on mennyt 6-8 min, että pohja on kypsä tai hyvän värinen. Tuossa vaan täytteet tuntuu kypsyvän liikaa, erityisesti mozzarella.
Toiveena olisi valmistaa napolilaistyylistä pizzaa eli kypsyttää tuo 70% hydraation lätty ilmavammaksi, nopeammin.

Vai onko ratkaisu vaan esipaistaa pohja tomaattikastikkeen kanssa ja täytteet sitten perään?
 
Viimeksi muokattu:
???
8 minuuttia on kyllä pitkä aika. Kai kamadon kuumemmaksikin saisi? Riippunee toki pizzastakin, mutta ite paistelen Napoleonin kaasugrillillä sellaiset reilu 2 min normaalisti.
 
Sitä tässä itsekin, tuntuu, että tuo kivi blokkaa lämpöä liikaa reunoilta. Ir-mittarilla kivi n. 300 asteinen.
Alla muutaman sentin ilmaraolla halkaisijaltaan pienempi heat deflector, lähemmäs 400 asteinen.
Kamadossa kaikki luukut auki. Hiilinä Sunset Charcoal kovapuuhiilet, olikohan Marabu vai Quebracho. Grillin kunnollinen lämmitys, n. 1h ennen ekaa pizzaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kamado. Deflektori. Välipalikat välissä. Pizzakivi, jonka päällä jauhot. Kuten joku jo sanoikin, kun väriä, ok. Lämpö 300+. Paistoaika n 2 min. Ja priimaa pukkaa.....:p:cool:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 639
Viestejä
4 511 429
Jäsenet
74 445
Uusin jäsen
hupsistarallaa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom