- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 2 972
Weberillä on myös valmiita sekoituksia myynnissä kana/kala/naudanliha tais olla ainakin. Itse ostin testiin Viskin. Kellään kokemusta tuosta? Ilmeisesti viskitynnyristä puuta tuossa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Käyttääkö porukkaa savustuslaatikoita kaasugrillissä? Onko kannattava sijoitus ja paljonko eri lastujen välillä on eroja (eli huomaako eron kanalle tai lihalle tehdyissä weberin lastuissa)?
Tarvitseeko savustamisen testaaminen välttämättä edes sitä laatikkoa, jos vaikka testimielessä käärisi lastut folioon? Tonnikalapurkkikin menisi kaikenjärjen mukaan väliaikaisena astiana.
Multa saat tuommosen kaasugrilliin menevän peltiaskin ilmaiseksi jos noudat pirkanmaalta. Siis semmonen missä kannessa reikiä ja boksin sisään tulee lastutKäyttääkö porukkaa savustuslaatikoita kaasugrillissä? Onko kannattava sijoitus ja paljonko eri lastujen välillä on eroja (eli huomaako eron kanalle tai lihalle tehdyissä weberin lastuissa)?
Tarvitseeko savustamisen testaaminen välttämättä edes sitä laatikkoa, jos vaikka testimielessä käärisi lastut folioon? Tonnikalapurkkikin menisi kaikenjärjen mukaan väliaikaisena astiana.
Hyvin onnistuu kun matalat lämmöt ja savun jälkeen folioon hautumaan.Pulled porkia alkoi tekemään viikonlopuksi mieli niin hain kasslerin ja laitoin rubin kanssa jääkaappiin.
Meinasin alkujaan tehdä uunissa, mutta takapihalla näköttää tuommoinen Weber Smokey Joe premium, joka on kokoonsa nähden ollut ihan toimiva omiin käyttöihin.
En ole koskaan sillä mitään hidasta ja matalalämpöistä tehnyt. Onko kokemuksia kannattaako edes yrittää tehdä kokonaan siinä , vai iskenkö uuniin ja haen vaikka loppumaut sitten grillistä?
Hyvin onnistuu kun matalat lämmöt ja savun jälkeen folioon hautumaan.
Niinno siitä en tiiä. Jos saat pysymään tasaisesti siinä 100c huiteilla niin mikä jottei. Jos lämpö pumppaa tai ei saa tarpeeks alas niin sitten ei kannata säätää.Juu lähinnä pointti oli, että saako tuommoisella "rimpulalla" noita lämpöjä tarpeeksi alas ilman että sammuu
Alapellit auki täysin ja kannen säätimellä säätää lämpöjä?
Niinno siitä en tiiä. Jos saat pysymään tasaisesti siinä 100c huiteilla niin mikä jottei. Jos lämpö pumppaa tai ei saa tarpeeks alas niin sitten ei kannata säätää.
Luulis kyllä että Weberillä onnistuu lämmönsäätö vaikka olis mikä vehjes.
Savun makun tarttuu raakaan lihaan, eli ensin savustimeen ja jos ei into piisaa vetää könttiä 93 asteeseen savustimessa niin lopussa vasta uuniinPulled porkia alkoi tekemään viikonlopuksi mieli niin hain kasslerin ja laitoin rubin kanssa jääkaappiin.
Meinasin alkujaan tehdä uunissa, mutta takapihalla näköttää tuommoinen Weber Smokey Joe premium, joka on kokoonsa nähden ollut ihan toimiva omiin käyttöihin.
En ole koskaan sillä mitään hidasta ja matalalämpöistä tehnyt. Onko kokemuksia kannattaako edes yrittää tehdä kokonaan siinä , vai iskenkö uuniin ja haen vaikka loppumaut sitten grillistä?
Semmonen sinertävä savu on paras, valkoisen ja sinertävän välimaastosta. Jos puu palaa niin grilli saa liikaa happea, venttiilit pienemälle. Sitä savupuuta ei tarvitse lisätä parin ekan tunnin jälkeen lainkaan ja tuo kitkerä maku tulee liiasta savupuun määrästä tai märistä/kosteista briketeistä. Siis vaikka pulled porkkia tehdessä sitä savua ei tarvita ensimmäisten parin tunnin jälkeen lainkaan! Koskaan en ole lihaa kesken ottanut pois. Suomen keleissä snake-method ei oikein toimi koska ulkolämpötilat ovat siihen liian alhaiset.Hiiligrillaajille ja savustajille kysymys. Oletteko katsoneet/miettineet savun väriä kun teette low and slow vetoja? Eli lähinnä siis kun käyttää savustuspuita grillauksessa. Itse en tähän päivään mennessä ole ja tuollaista valkoista paksua savuahan toi Weberin viisseiska puskee koko ajan kun savustuspuu ”palaa”. Nyt vain rupesin miettimään kun tuntuu, että pitkät vedot ovat aina savun maultaan tosi kitkeriä ja varmasti suurimmaksi osaksi johtuu tuosta huonosta savun laadusta.
Eli siis. Jos haluaisi homman tehdä optimaalisesti niin pitäisi brikettien/hiilien olla kokonaan syttyneet ja sen lisäksi lisätyn savustuspuiden pitäisi antaa syttyä palamaan ennen lihan laittoa grilliin, koska liekeissä palava puu tuottaa puhtaamman savun.
Pienen ristiriidan asiaan tekee se, että miten voit edes kesken pitkän vedon lisätä brikettejä/savustuspuita koska nehän ennen kunnolla syttymistään tuottaa sitä paksua valkoista huonoa savua. Pitäisikö liha ottaa aina vartiksi pois grillistä kun lisää polttoainetta tai savustuspuita kesken grillauksen. Esim kuuluisa käärmemuoto briketeistä tuottaa huonoa savua koko ajan kun siellä grillin sisällä on jatkuva uusien hiilien/ savustuspuiden syttyminen käynnissä. Kuitenkin hyvin yleinen metodi mitä käytetään.
Mielipiteitä, kommentteja?
Mutta juuri näissä jenkkiäijien youtube videoissa ne puhuu just siitä, että kun se savustuspuu palaa liekeissä niin silloin sitä hyvää sinertävää savua saadaan. Oman kokemuksen mukaan just toi palamaton savustuspuu hiilloksen päällä tuottaa valkoista savua. Tänään viimeksi savustin viisseiskalla ja valkoista savua tuli aina sen puolisen tuntia kun uusi savustuspuun pala lähti hiiltymään. Miten korjata asia?Semmonen sinertävä savu on paras, valkoisen ja sinertävän välimaastosta. Jos puu palaa niin grilli saa liikaa happea, venttiilit pienemälle. Sitä savupuuta ei tarvitse lisätä parin ekan tunnin jälkeen lainkaan ja tuo kitkerä maku tulee liiasta savupuun määrästä tai märistä/kosteista briketeistä.
Ei kai noilla paloilla ole oikeasti muuta merkitystä kun tuo vähän lisää savun makua kun tuhruaa tuota valkoista kitkerää ja likaista savua. Offset smokereissa puut esilämmitetään usein siinä palotilan päällä, jotta ne syttyy nopeasti. Tuli on sen verran pientä ja sivussa savustettavasta kohteesta (offset), että lämpö saadaan pidettyä matalana, mutta samalla tuli ja savu puhtaana. Jos noista paloista haluaisi sinistä ohutta savua niin ne pitäisi polttaa liekillä, palaisivat muutamassa minuutissa ja aromi jäisi vähäiseksi. Itse teen low&slow’n pellettisavustimella ja Masterbuiltin gravityfeedillä. Pelletillä savu on käytännössä huomaamaton, mutta tulee hyvä parkki, smokering ja savun makua. Masterbuiltin gravityfeedillä palat toimii, koska siihen kuuluu puhallin, joka pitää hapen riittävänä ja savun ohuen sinisenä, mutta kai siinäkin suurimman osan savusta tuottaa hiili. Uskoisin,että kamadolla tai perinteisellä hiiligrillillä sinisen savun tuottaminen puuta polttamalla on todella vaikeaa.Mutta juuri näissä jenkkiäijien youtube videoissa ne puhuu just siitä, että kun se savustuspuu palaa liekeissä niin silloin sitä hyvää sinertävää savua saadaan. Oman kokemuksen mukaan just toi palamaton savustuspuu hiilloksen päällä tuottaa valkoista savua. Tänään viimeksi savustin viisseiskalla ja valkoista savua tuli aina sen puolisen tuntia kun uusi savustuspuun pala lähti hiiltymään. Miten korjata asia?
Tuohon on vaikea kyllä sanoa. Itse lappaan savupuun palat brikettien päälle ja koitan pitää grillin tai savustimen lämpötilan sweetspotissa. Tuohon kitkerään savun makuun koittaisin vähentää savupuun määrää. Helppo testata esim mesquitella jota omaan makuun tarvitaan ihan helvetin vähän ettei tule kitkerää. Käytän itse vain omenapuun halkoja ja senkin määrää olen vuosien myötä vähentänyt koko ajan.Mutta juuri näissä jenkkiäijien youtube videoissa ne puhuu just siitä, että kun se savustuspuu palaa liekeissä niin silloin sitä hyvää sinertävää savua saadaan. Oman kokemuksen mukaan just toi palamaton savustuspuu hiilloksen päällä tuottaa valkoista savua. Tänään viimeksi savustin viisseiskalla ja valkoista savua tuli aina sen puolisen tuntia kun uusi savustuspuun pala lähti hiiltymään. Miten korjata asia?
Kiitti vinkistä, pistin 20 kg tiluuseen, katotaan millasta on
Laitatko kokemuksia kun olet käyttänyt hiiliä? Ajattelin kesäksi tilata yhden satsin jotain hiiliä Sunset Charcoalilta niin olisi hyvä jos olisi vähän referenssiä miten vertautuu Marabuun tai Quebrachoon.Nyt Sunsetin Black Wattlet haettu Schenkerin noutopisteestä. 20 kg tilasin ja Cittarin setä ojensi ison pahvilaatikon joka mahtui just Kia Proceed -farkun konttiin osumatta takalasiin. Laatikossa oli semisti päällä hiilipölyä, sillain että teipit lähti tosi helposti irti. Pahvilaatikosta paljastui mustapölyisten sisäseinämien uumenista kaksi sinistä perinteisen paskasta pressukankaasta tehtyä säkkiä, jotka olivat ihan hiilipölyssä ja päällimäiseen säkkiin ainakin oli tullut jo pari reikää (kuljetuksessa?)... Jos noi Black Wattlet ei nyt ole tähtitieleellisen hyviä, niin meitsi lopettaa kyllä sotkuhommat tähän tilaukseen ja ostan hiiliä, mitkä on kunnon säkissä vaikka kilohinta olis 5x.
Eilen tuli pussi marabuuta ja tuota sinistä. Marabuulla paloi kuumempana kuin marienburgin leppä ja burgeriin tuli kyllä parempi aromi kuin markettihiilillä.Sunset charcoalilla näyttäisi olevan uutena lajina Black Wattle. Onko jollain kokemusta miten vertautuu Marabouhun tai Quebrachoon? Varmaan tuo on ihan hyvä kun vaikuttaisi kovapuulta samoin kun nämä muut.
Black Wattle on premium luokan akaasiapuinen grillihiili
Black Wattle on yksi parhaimpia perushiiliä eli syttyy nopeahkosti verrattuna Longaniin tai Marabuuhun. Tästä hiilet pizzaan, pihville, kinkulle ja brisulle.www.sunsetcharcoal.fi
Itse en nykyään käytä hiilillä enää lainkaan savupalikoita vaan hiilet riittää. Aikaisemmin oli tarve maksimisavuille, mutta nykyään arvostaa enemmän sellaista tasapainoisempaa aromia, ettei peitä ruoan makuja. Aikaisemmin sitä kuvitteli, että parkki tulee voimakkaassa savussa, mutta ainakin low&slow BBQ savustamiseen ja hyvään parkkiin riittää ihan pellettisavustin. Hiili on tuosta vielä vähän voimakkaampi ja parempi jos kunnon savua haluaa. Bradleyn purukiekkoja käryttävä savustin menee jo epämiellyttävän tunkkaisen ja likaisen savun rajoilla, mutta hyvät kalat sillä tulee kun muistaa pitää ilmanvaihtoa auki.
Nyt Sunsetin Black Wattlet haettu Schenkerin noutopisteestä. 20 kg tilasin ja Cittarin setä ojensi ison pahvilaatikon joka mahtui just Kia Proceed -farkun konttiin osumatta takalasiin. Laatikossa oli semisti päällä hiilipölyä, sillain että teipit lähti tosi helposti irti. Pahvilaatikosta paljastui mustapölyisten sisäseinämien uumenista kaksi sinistä perinteisen paskasta pressukankaasta tehtyä säkkiä, jotka olivat ihan hiilipölyssä ja päällimäiseen säkkiin ainakin oli tullut jo pari reikää (kuljetuksessa?)... Jos noi Black Wattlet ei nyt ole tähtitieleellisen hyviä, niin meitsi lopettaa kyllä sotkuhommat tähän tilaukseen ja ostan hiiliä, mitkä on kunnon säkissä vaikka kilohinta olis 5x.
Itse maksan hiilistä en pakkauksesta mutta jokainen tyylillään. Tämä hiiligrillailu on välillä vähän sellaista hommaa että pikkusotkua tulee ja savukin haisee.Nyt Sunsetin Black Wattlet haettu Schenkerin noutopisteestä. 20 kg tilasin ja Cittarin setä ojensi ison pahvilaatikon joka mahtui just Kia Proceed -farkun konttiin osumatta takalasiin. Laatikossa oli semisti päällä hiilipölyä, sillain että teipit lähti tosi helposti irti. Pahvilaatikosta paljastui mustapölyisten sisäseinämien uumenista kaksi sinistä perinteisen paskasta pressukankaasta tehtyä säkkiä, jotka olivat ihan hiilipölyssä ja päällimäiseen säkkiin ainakin oli tullut jo pari reikää (kuljetuksessa?)... Jos noi Black Wattlet ei nyt ole tähtitieleellisen hyviä, niin meitsi lopettaa kyllä sotkuhommat tähän tilaukseen ja ostan hiiliä, mitkä on kunnon säkissä vaikka kilohinta olis 5x.
Kolmatta vuotta Spiritti käytössä ja edelleen ihan uudenveroinen pelleiltään ja muilta osin. Ainoa ongelma on ollut kaasunsäätimien puhtaanapito, sillä ilmanottoritilät menee todella herkästi tukkoon ja grilliin ei tule kunnon liekkiä.Tuli haettua Weber Spirit E-310 Verkkokauppa.comista. 3 tuntia meni kasatessa mutta oli kyllä yhtä juhlaa tuo kasaus. Osat käy toisiinsa ja kaikki vaan istui kuin hansikas. Luciferia kasatessa oli ihan eri meno, toki hintakin oli puolet Weberistä.
Vinkkinä vielä tänään ”tarjous” 549€ voimassa mutta about samaan hintaan toki saanut vähän väliä jostain.
Onko jotain kikkaa mitä kannattaa pitää silmällä?Kolmatta vuotta Spiritti käytössä ja edelleen ihan uudenveroinen pelleiltään ja muilta osin. Ainoa ongelma on ollut kaasunsäätimien puhtaanapito, sillä ilmanottoritilät menee todella herkästi tukkoon ja grilliin ei tule kunnon liekkiä.
Muut - Kamado grillijärjestelmä (Divide & Conquer) 18" (60,25 €) & 21" (63,20 €) varastontyhjennys hinnoin Laitetaas tännekin tämä, jos tätä ketjua lukee joku sellainen jolla ei ole tilattuna tarjousketjuja. Eli Hobbarissa poistohinnoin 18" ja 21" kamadoihin sopiva Divide&Conquer tyylinen grillausjärjestelmä.
Vuosi sitten keväällä ensin weberin pallo ja syksyllä bono minimo. Molempiin tyytyväinen. Bonoa paljon suosittelee FB grilli ja kamado ryhmissä.Onkos Kamado Bono edelleen parasta pauketta taalalle vai onko tällä rintamalla jotain muuta? Ensimmäinen "kunnon" grilli on nyt muuton myötä hakusessa ja ajattelin hypätä suoraan aikuisten altaaseen vaikka matalassa päädyssä pysynkin.
Kirjoitin pari vk sitten omia mietteitäni: Grillit & grillausOnkos Kamado Bono edelleen parasta pauketta taalalle vai onko tällä rintamalla jotain muuta? Ensimmäinen "kunnon" grilli on nyt muuton myötä hakusessa ja ajattelin hypätä suoraan aikuisten altaaseen vaikka matalassa päädyssä pysynkin.
Voisin kyllä äkkisältään veikata että tuosta ei saa niin tiivistä että saisi hiilet tukahdutettua. Veivi on yks syy ja toinen että kansi ja pohja ei mene sisäkkäin vaan puskuun jollon siihen jää aina rakoa ja tuurista kiinni tiivistääkö tarpeeksi.Mökkigrilli hakusessa ja olen päätymässä Landmann Tennessee Broiler -hiiligrilliiin. Tuohon on aika identtinen rakenteeltaan Mustang Tangon/Avalon 2:n, Kärkkäisen Royal Gourmet Classic:n, Mätänetin Roastmaster C-series:n, jne. kanssa. Speksien mukaan painoa on n. 7-8 kiloa tosin enemmän, mutta onko sitten todellista painoeroa/paksumpaa materiaalia oikeasti missään.
Luin täältä aiempia kommentteja noista vastaavista kapistuksista ja oli hyvin negatiiviset kommentit tyyliin "pysy kaukana". Mm. ettei noita saa tukahdutettua grillauksen päätteeksi ja hiiliä kuluu sen takia paljon. Ainakin mallikappaleen venttiilit sai tiiviisti suljettua ja kansikin näytti menevän tiiviisti kiinni.
Googlettelun perusteella tuosta Landmann:ta oli positiivisia kommentteja, paitsi mitä nyt saksalaiset marmatti että pesäluukun alapinnasta palaa maali ekalla käyttökerralla pois. Hiiliritilä näytti siltä että todennäköisesti se tulee taipumaan hiilloksen lämmöstä, mutta liekö tuolla mitään käytännön merkitystä. Hintaa kun on 245€ niin ikuista ei voi odottaa, mutta menisikö tuo joku 3-4 vuotta, ennen kuin palaa puhki tai muuten hajoaa.
Niin paitsi että Kamado pesee ton weberin pallon kyllä käytettävyydeltään mennen tullen. Pallossa sun on käytettävä brikettejä, jotka on teollisempaa kamaa kuin hiilet ja brikettejä kuluu huomattavasti enemmän mitä kamadossa hiiliä. Kamado varaa lämpöä aivan erilailla ja lämmöt nousee helposti 400c jolloin esim. pizzasta tulee täysin erilaista mitä weberillä.Kirjoitin pari vk sitten omia mietteitäni: Grillit & grillaus
Mökkigrilli hakusessa ja olen päätymässä Landmann Tennessee Broiler -hiiligrilliiin. Tuohon on aika identtinen rakenteeltaan Mustang Tangon/Avalon 2:n, Kärkkäisen Royal Gourmet Classic:n, Mätänetin Roastmaster C-series:n, jne. kanssa. Speksien mukaan painoa on n. 7-8 kiloa tosin enemmän, mutta onko sitten todellista painoeroa/paksumpaa materiaalia oikeasti missään.
Luin täältä aiempia kommentteja noista vastaavista kapistuksista ja oli hyvin negatiiviset kommentit tyyliin "pysy kaukana". Mm. ettei noita saa tukahdutettua grillauksen päätteeksi ja hiiliä kuluu sen takia paljon. Ainakin mallikappaleen venttiilit sai tiiviisti suljettua ja kansikin näytti menevän tiiviisti kiinni.
Googlettelun perusteella tuosta Landmann:ta oli positiivisia kommentteja, paitsi mitä nyt saksalaiset marmatti että pesäluukun alapinnasta palaa maali ekalla käyttökerralla pois. Hiiliritilä näytti siltä että todennäköisesti se tulee taipumaan hiilloksen lämmöstä, mutta liekö tuolla mitään käytännön merkitystä. Hintaa kun on 245€ niin ikuista ei voi odottaa, mutta menisikö tuo joku 3-4 vuotta, ennen kuin palaa puhki tai muuten hajoaa.
Niin paitsi että Kamado pesee ton weberin pallon kyllä käytettävyydeltään mennen tullen. Pallossa sun on käytettävä brikettejä, jotka on teollisempaa kamaa kuin hiilet ja brikettejä kuluu huomattavasti enemmän mitä kamadossa hiiliä. Kamado varaa lämpöä aivan erilailla ja lämmöt nousee helposti 400c jolloin esim. pizzasta tulee täysin erilaista mitä weberillä.
Ne jotka miettii kamadon ostoa niin Bono on varmasti se paras valinta per euro. Low&slow myös aivan erilainen toteuttaa mitä peltisellä weberillä, vaikka pitää sanoa että onhan se weberikin erinomainen, kamado on vain vielä parempi. Itellä ollut weberin 57" master touch ja smokey mountain. Nyt on 2 kamadoa, iso ja pieni. Päivääkään en ole katunut tuota vaihtoa.
Itsekään en brikettejä käytä vaan sunset charcoalin hiiliä ja sitten salohiilen hiiliä.Miksi pallossa on käytettävä brikettejä?
Itsellä pienempi Weber, joka on tulossa tien päähän ja ajatuksena siirtyä seuraavalle tasolle. En ole kuin pari kertaa käyttänyt brikettejä, kun en ole pienellä vaivalla löytänyt hiiliä. Mielestäni briketit on ha..rista.
Ja tarkoititko tuota Tokmanni Bono Kamadoa 650€?
Briketit jotta lämmöt pysyy paremmin kurissa, peltiset kun vuotaa tai siis saa ilmaa ihan erilailla kuin kamadot. Tietysti normaalissa grillaamisessa hiilet käy palloihin, mutta low&slow ne ei oikeen pallolla toimi. Tarkoitin Kamado bonoa, en Tokmannia.Miksi pallossa on käytettävä brikettejä?
Itsellä pienempi Weber, joka on tulossa tien päähän ja ajatuksena siirtyä seuraavalle tasolle. En ole kuin pari kertaa käyttänyt brikettejä, kun en ole pienellä vaivalla löytänyt hiiliä. Mielestäni briketit on ha..rista.
Ja tarkoititko tuota Tokmanni Bono Kamadoa 650€?
Sama firma.Bigshop taitaa olla se mikä myy Bonoa tai sieltä omani ostin. Hallan.fi taitaa toinen olla mutta käsittääkseni samaa firmaa ovat.
Eipä ole tuollaisia ongelmia ollut Weberin pallon kanssa. Kohta 10 v sillä on grillattu.Briketit jotta lämmöt pysyy paremmin kurissa, peltiset kun vuotaa tai siis saa ilmaa ihan erilailla kuin kamadot. Tarkoitin Kamado bonoa, en Tokmannia.
Höpönlöpö.Briketit jotta lämmöt pysyy paremmin kurissa, peltiset kun vuotaa tai siis saa ilmaa ihan erilailla kuin kamadot. Tarkoitin Kamado bonoa, en Tokmannia.
Siitä olen samaa mieltä näin kuukauden kamadon kokemuksella.No miten vaan, ei se peltipallo silti päihitä kamadoa..
Voisin kyllä äkkisältään veikata että tuosta ei saa niin tiivistä että saisi hiilet tukahdutettua. Veivi on yks syy ja toinen että kansi ja pohja ei mene sisäkkäin vaan puskuun jollon siihen jää aina rakoa ja tuurista kiinni tiivistääkö tarpeeksi.
Noi veivattavat hiilitasot on kyllä loistava idea, mutta kääntöpuolena se että hiilhyllyt alkaa ennenmmin tai myöhemmin notkottamaan jonnekkin kun mekanismi kuluu.
Minulla oli Mustangin versio.
Plussat:
- Iso grillausalue antaa mahdollisuuden myös epäsuoraan lämpöön
- Valurautaritilät olivat kolmessa osassa, putsaus helppoa vaikka sisällä keittiössä
- "Ylähylly"
- Säädettävä hiilitaso toimii hyvin
- Kevyt kokonaisuus ja siirtyy suht ok pyörien varassa
Miinukset:
- Ei ole tiivis, eikä sellaiseksi suunniteltu. Venttiilit ovat ok, mutta kannen ja tuhkapellin kohdilta vuotaa reippaasti.
- Lämmönsäätö haastavaa
- Savustaminen myös haastavaa
- Hiilet eivät sammu grillauksen päätteeksi
- Melko "rimpula", eli epätasaisella alustalla ei pysy suorassa
- Gillin perusteellinen putsaus työlästä, jollei ruuvaa hiilikaukaloa pois
Pallogrillissä on se huono puoli että jälkikäteen hämmentäminen on paljon vaikeampaa.
Ei päihitä, mutta maksaa alle puolet ja kovempikin grillaaja saa tehtyä pallolla sen minkä kamadolla. Minulla on kamado ja ostaisin nyt Weberin pallon ja savustimen about samaan rahaan. Jos rahaa on, niin sitten voi hommaa mitä huvittaa.No miten vaan, ei se peltipallo silti päihitä kamadoa..
Muistetaan nyt kuitenkin myös se että sulla oli kamander, ei ihan sama värkkine kuin keraamiset kamadot kuitenkaan…Ei päihitä, mutta maksaa alle puolet ja kovempikin grillaaja saa tehtyä pallolla sen minkä kamadolla. Minulla on kamado ja ostaisin nyt Weberin pallon ja savustimen about samaan rahaan. Jos rahaa on, niin sitten voi hommaa mitä huvittaa.
Kamadot ovat erinomaisia, sitä en kiellä. Kunhan nyt toin hinta/laatusuhdetta keskusteluun.