Grillit & grillaus

Mulla muuten kun on mustangin kamadossa se vika että se sivupöydän kiinnikemutteri heiluu siellä joka suuntaan eikä sitä voi kiristää niin ilmotettiin grillitukusta että mustangi toimittaa mulle kokonaan uuden rungon, eli alaosa ja kansiosa, ilman mitään irto-osia ja yläsäädintä.
Eli saankin tosta itelleni sit halkeamisten varalle vararungon varastoon :)

Ainoo paska on että nyt pitää uudelleen järjestää sitä asennusapua:confused2:
 
Ei itellä kyllä koskaan oo tullu ongelmaksi että pitäisi lisäillä hiiliä, ellen oo ihan törkeän vähää käyttänyt.
En kyllä itse noita bilteman brikettejä peruskäytössä suostuisi käyttämään, tai mitään muutakaan brikettiä, sen verran paskaa tavaraa ne on hiiliin verrattuna.
Tokmannilla on useamman kerran kesässä marienburgit 30l tarjouksessa n.7-8e ja noilla saa niin paljon paremman hiilloksen kun briketeillä että ei vaan ole mielestäni mitään järkeä.
Niitä joutuu käyttämään tuplasti hiiliin verrattuna että saa vähänkin korkeampia lämpöjä ja maku ruoassa ei ole yhtä hyvä, että voi kysyä säästääkö siinä edes yhtään mitään…

Mielestäni se paras tapa säästää on käyttää se alkuodotus hyödyksi ja pistää siinä jo osa ruoista grilliin niin saa ilmaista kypsennystä.
Näin meitä on erilaisia. Mä usein ensin savustan kalaa ja perunoita/kasviksia ja sen jälkeen miedolla lämmöllä siipiä tai siankylkeä ja sitten pekoniparsaa ja nassea kovilla lämmöillä. Kaikki ei mahdu kerralla grilliin. Pelkillä hiilillä en ole saanut tuota onnistumaan mutta hiili/brikettisekoituksella onnistuu usein mitään lisäämättä.
 
Näin meitä on erilaisia. Mä usein ensin savustan kalaa ja perunoita/kasviksia ja sen jälkeen miedolla lämmöllä siipiä tai siankylkeä ja sitten pekoniparsaa ja nassea kovilla lämmöillä. Kaikki ei mahdu kerralla grilliin. Pelkillä hiilillä en ole saanut tuota onnistumaan mutta hiili/brikettisekoituksella onnistuu usein mitään lisäämättä.
Juu no toki sit on ongelmia jos noin montaa ruokaa kerralla väsää.
 
Kertokaas vähän mitä te teette perunasta lisukkeita pihvien yms kavereiksi?

Oma suosikkini on soijapotut, eli folioon (tai teräsvuokaan joka peitetty foliolla) ei ihan kypsäksi keitettyjä yleisperunoita, viipaloituna n. 0.5cm paksuisiksi siivuiksi, mausteina pippureita ja perunamaustetta, päälle soijaa ja öljyä, joukkoon pilkottua chiliä ja reilusti pilkottua kevätsipulia. N 20-30min epäsuorassa lämmössä, grilliin heti kun hiilet syttyneet.
 
Kertokaas vähän mitä te teette perunasta lisukkeita pihvien yms kavereiksi?

Oma suosikkini on soijapotut, eli folioon (tai teräsvuokaan joka peitetty foliolla) ei ihan kypsäksi keitettyjä yleisperunoita, viipaloituna n. 0.5cm paksuisiksi siivuiksi, mausteina pippureita ja perunamaustetta, päälle soijaa ja öljyä, joukkoon pilkottua chiliä ja reilusti pilkottua kevätsipulia. N 20-30min epäsuorassa lämmössä, grilliin heti kun hiilet syttyneet.
Itsellä kestosuosikki on savustetut perunat.
Uusia pottuja (mitä pienempiä sen parempi) esikeitetään hetki niin että vähän pehmenee. Ei kuorita. Sitten laakeaan (n.0,85l) foliovuokaan ja päälle isoja nokareita voita ja suolaa ja pippuria. Itse myös lisään mielellään jotain kuivayrttejä kuten timjamia, basilikaa ja vastaavia seoksia.
Sitten grilliin viileään nurkkaan ja antaa savustua esim. kalan kanssa ja oma suosikki on omenapuu joka on mukavan makea. Sitten lisäillään voita niin että ne ui kunnolla siinä. Nautitaan kalan tai lihan kanssa.
Joskus tuunaan laittamalla sekaan vielä sipulia ja tomaattia. Sopivat oikein hyvin.

Kuuman keskikesän ehdoton suosikki on hyrskypotut uusista perunoista:

Sitten on paistetut perunat. Pilkotaan potut "sopivan kokoisiksi" tai jos pieniä pottuja niin puoliks. Sitten rengaspolttimella (helpompi säätää lämpötilaa kuin grillissä) ja vokkipannulla oliiviöljyssä paistellaan ajan kanssa rauhallisesti niin että ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Sitten vaan myllystä suolaa päälle ja ääntä kohdin. Noi on hyviä pelkällä suolalla mutta mausteita toki maun mukaan.
potut.jpg
 

Liitteet

  • 2021-07-05 20.16.14.jpg
    2021-07-05 20.16.14.jpg
    5,1 MB · Luettu: 17
Miten ihmeessä master touhcista saa ne säätösiivekkeet irti? Se säädinvivun tanko liikkuu lyömällä max 5mm ees taas, vipu ei pyöri akselinsa ympäri vaikka kuinka vääntää. Tangossa näkyy ”selkeesti” joku uurre yläreunassa siinä säätösiipien kohdalla.

Tangossa o pakko olla joku uloke joka estää tangon pyörimisen ja edes takasen liikkeen eli vahingossa irtoamisen. Tuskin tuon purkamiseen nyt rälläkkää tarvitaan.

Ajatuksena olisi taivutella nuo siivekkeet takas grillin pohjan muotoseksi kun nyt ovat kärjistään helposti 1-2cm irti grillin sisäpinnasta. Lähti pari vuotta sitten liimaamani lasikuitutiivistekin kannesta niin eipä sammu grilli enää millään kun sen verran läpivetoa syntyy.
 
Miten ihmeessä master touhcista saa ne säätösiivekkeet irti? Se säädinvivun tanko liikkuu lyömällä max 5mm ees taas, vipu ei pyöri akselinsa ympäri vaikka kuinka vääntää. Tangossa näkyy ”selkeesti” joku uurre yläreunassa siinä säätösiipien kohdalla.

Tangossa o pakko olla joku uloke joka estää tangon pyörimisen ja edes takasen liikkeen eli vahingossa irtoamisen. Tuskin tuon purkamiseen nyt rälläkkää tarvitaan.

Ajatuksena olisi taivutella nuo siivekkeet takas grillin pohjan muotoseksi kun nyt ovat kärjistään helposti 1-2cm irti grillin sisäpinnasta. Lähti pari vuotta sitten liimaamani lasikuitutiivistekin kannesta niin eipä sammu grilli enää millään kun sen verran läpivetoa syntyy.
 
Lähti kun löi sinne väliin talttapäistä ruuvaria reilusti, se väänsi sen ulokkeen siten että pääsi pyöräyttämään takoa 180 astetta ja ottaan sen pois.

Liekö 10v käyttöä tehnyt osansa tuossakin, mutta oli kyllä helvetin piukassa.
 
No Weberitkin melkein tuplahintaisia noihin Biltemoihin verrattuna että ei ole oikein sekään ihan reilu vertaus.
Biltemaa voi lähinnä verrata Rainbowhun, BBQ Kingiin, Mustangiin ja Pirkkaan sun muihin halpamerkkeihin ja näitä se on kirkaasti paras hinta/laatu. Rainbow ja Lidlin oman merkin briketit Biltema voittaa valovuodella ja hintaluokka kuitenkin sama.
Sä sit varmaan käyttäsit jäteöljyäkin grillaamiseen, jos ilmaiseksi saisit. Ainakin tolla logiikalla.
 
Onkos muilla kokemuksia Weberin sivupöydästä? Vuosi sitten hommasin ja nyt ekaa kertaa ei grilli ollut tukahtunut kokonaan. Äsken laitoin grilliä tulille ja pieni lämpö siellä oli eilisestä vielä. Taitaa falskata sen verran ton pöydän kahdesta kannakkeesta jotka tulee siis kannen ja pohjan väliin.
 
Onneks niitä brikettejä ei muutenkaan tarvii usein käyttää, vain ruokiin missä matala lämpö ja pitkä kypsytys.
Onhan niitä vittumaista sytyttää vs hiili, ilman piippua siis, ainakin perus master touchilla.

Alkaa kamadolla toi sytytys olemaan niin helppoa yhdellä sytytyspalalla että kohta varmaan pakko vaan kerätä risuja pihalta ja sytyttää niillä kun alkaa toiki tuntumaan liian helpolta :D
Hanki vielä se fööni niin on vielä helpompaa...eli looftlighter. :thumbsup: :)
 
No ni, nyt o webru taas ku uusi. Uuden lasikuitutiivisteen taidan silti kyllä kanteen pistää.

Milläs olette palastelleet omenapuuta ”rungosta” eli sellasist 10-15cm halkaisijaltaan olevista 30cm pitkistä ’pölleistä’? Tai ehkä oikeammin kysyen että jos esim kirveellä halkoo niin millä kätevimmin pistää ne 10cm pätkiksi?

yks jiirisirkkeli on jo rikottu kun nuo pikkukalikat lähtee suht herkästi tangetin suuntaan koneesta aika hemmetinmoisella vauhdilla (sormet sentään vielä tallella :)) eikä niitä millään vingalla jaksaa alkaa kiinnittämäänkään. Kirveellä ei oikein jaksa lyödä katki tai vaihtoehtoisesti klapiminen tarttisi tehdä melkein tulitikuksi, moottorisahakaan ei tunnu oikein välkyltä ratkaisulta. Käsi/pokasaha ikuisuus projekti myöskin…

Jälkiviisaana sanoisin et kannattaisi tehdä pitkästä pöllistä moottorisahalla suoraan 10cm pätkiä ja tarvittava halkominen pienemmäksi kirveellä perään mutta se juna meni jo kun on 3 ikean kassillista noita 30-40cm pätkiä…
 
Onkos muilla kokemuksia Weberin sivupöydästä? Vuosi sitten hommasin ja nyt ekaa kertaa ei grilli ollut tukahtunut kokonaan. Äsken laitoin grilliä tulille ja pieni lämpö siellä oli eilisestä vielä. Taitaa falskata sen verran ton pöydän kahdesta kannakkeesta jotka tulee siis kannen ja pohjan väliin.
Jos puhu siitä bambuisesta sivupöydästä 57 weberille niin itellä ei ainakaan oo liikaa falskannut, vaikka otan irti joka käytön jälkeen. Toki sieltä varmasti hitusen vuotaa, mut ehkä sulla vuotaa jo valmiiksi sen verran että toi tekee lisää…

Itsellä MT kansi vuosi kanssa uutena, ja weberin nykykantahan tohon on että se on täysi normaalia, ja jos noita käy kokeilemassa liikkeissä niin kaikki ne vuotaa enemmän tai vähemmän, itse otin kannen sisälle, pistin suoralle lattialle jotta näki helposti mistä ei ole tasainen ja aikani vääntelin niin nyt ei enää pahemmin vuoda.
 
Esimerkiksi Quebrachohiilien miellyttävä tuoksu on ihan eri planeetalta.

Ostin noita viime kesänä ja itse en pidä noiden hajusta. Niistä tulee ruokaan bensiiniä muistuttava maku. Varsinkin jos heitti sekaan omenapuuta, niin jäi melkein ruoka syömättä. Hyvänä puolena on, että palavat pitkään ja grillin saa helposti vaikka yli 400 asteiseksi.

Tilasin juuri kokeeksi satsin Marabu-hiiliä Sunsetiltä. Toivottavasti sen maku on neutraalimpi. Käytin savustaessa mieluummin Weberin brikettejä, kun ne eivät sekoita "savupuun" makua.
 
Ostin noita viime kesänä ja itse en pidä noiden hajusta. Niistä tulee ruokaan bensiiniä muistuttava maku. Varsinkin jos heitti sekaan omenapuuta, niin jäi melkein ruoka syömättä. Hyvänä puolena on, että palavat pitkään ja grillin saa helposti vaikka yli 400 asteiseksi.

Tilasin juuri kokeeksi satsin Marabu-hiiliä Sunsetiltä. Toivottavasti sen maku on neutraalimpi. Käytin savustaessa mieluummin Weberin brikettejä, kun ne eivät sekoita "savupuun" makua.
Aika jännä. Itellä Weberin briketit on jo jonkinlainen inhokki hajun ja maun suhteen ja Sunsetista tilatuissa kovapuuhiilissä kaikissa tähän asti paljon itseäni miellyttävämpi.
 
Onkos muilla kokemuksia Weberin sivupöydästä? Vuosi sitten hommasin ja nyt ekaa kertaa ei grilli ollut tukahtunut kokonaan. Äsken laitoin grilliä tulille ja pieni lämpö siellä oli eilisestä vielä. Taitaa falskata sen verran ton pöydän kahdesta kannakkeesta jotka tulee siis kannen ja pohjan väliin.
Juurikin ekat grillaukset takana uuden sivupöydän kanssa noilla kiinnikkeillä. Hyvin on sammunut grilli vaikka ne kannakkeet siinä tököttää. Mulla on myös toisella puolella telinekoukku jossa kannakkeet on siinä kannen ja rungon välissä.
 
Milläs olette palastelleet omenapuuta ”rungosta” eli sellasist 10-15cm halkaisijaltaan olevista 30cm pitkistä ’pölleistä’? Tai ehkä oikeammin kysyen että jos esim kirveellä halkoo niin millä kätevimmin pistää ne 10cm pätkiksi?
Käsisahalla 10 cm pätkiä ja niistä halkoja kirveellä. Ei niitä nyt niin helvetisti per kesä tartte sahata ja halkoa. Itelle riittää savupuuksi hyvin pari halkoa per brisketti.
 
Käsisahalla 10 cm pätkiä ja niistä halkoja kirveellä. Ei niitä nyt niin helvetisti per kesä tartte sahata ja halkoa. Itelle riittää savupuuksi hyvin pari halkoa per brisketti.
Tai ainakaan niitä ei tarvitse hirveästi sahata per grillauskerta.
 
Juurikin ekat grillaukset takana uuden sivupöydän kanssa noilla kiinnikkeillä. Hyvin on sammunut grilli vaikka ne kannakkeet siinä tököttää. Mulla on myös toisella puolella telinekoukku jossa kannakkeet on siinä kannen ja rungon välissä.
Jos sulla on mt ja se kansipidike ni vinkiksi että se telinekoukku kannattaa puristaa kiinni siihen kannen pidikkeeseen :)
 
Quebranchoja ja Marabua muistaakseni.

Katotaan miten Marabu toimii savustuspuiden kanssa. Quebrancho on ihan ok hiili, kunhan ei savusta samalla tai jos savustaa, niin kannattaa etsiä itselle sopiva makuyhdistelmä tuon hiilen ja savustuspuun kanssa. Eikä sovi unohtaa kunnon hiilloksen valmistumista ennen kuin aloittaa ruoanlaiton. Varsinkin isojen hiilien syttymisessä menee pitkään ja jos hiili ei ole kunnolla syttynyt, niin se voi käryttää ja tuoda ruokaan ikävän maun. Huomasin tämän kun ekoja kertoja noilla grillaillessa ruoka haisi ja maistui vähän bensalle. :sick:

Käytättekö muut näitä suht voimakkaasti makua tuovia hiiliä savustuspuiden kanssa?

Tuli mieleen "hauska" juttu savustuspaloista. Kaadatin pihalta pari isoa koivua ja sanoin metsurille, että kaada noi kitukasvuiset vanhat omenapuut samalla. Kun homma oli valmis ja piha tyhjä menin K-rautaan ostamaan grillaistarvikkeita. Kun olin kassalla Green Egin omenapuu-pussi kädessä, niin tuli ihan päällikkö fiilis. Pieni pussi puuta maksoi yli kympin ja olin juuri maksanut siitä, että pihaltani kaadettiin ja vietiin pois satoja kiloja samaa kamaa. Olishan siitä voinut jokusen pöllin jättää itselle savustuspaloiksi. :cigar2:

Vielä olis pihalla yksi kirsikkapuun raato. Onkohan se hyvä savustuspuu?
 
Katotaan miten Marabu toimii savustuspuiden kanssa. Quebrancho on ihan ok hiili, kunhan ei savusta samalla tai jos savustaa, niin kannattaa etsiä itselle sopiva makuyhdistelmä tuon hiilen ja savustuspuun kanssa. Eikä sovi unohtaa kunnon hiilloksen valmistumista ennen kuin aloittaa ruoanlaiton. Varsinkin isojen hiilien syttymisessä menee pitkään ja jos hiili ei ole kunnolla syttynyt, niin se voi käryttää ja tuoda ruokaan ikävän maun. Huomasin tämän kun ekoja kertoja noilla grillaillessa ruoka haisi ja maistui vähän bensalle. :sick:

Käytättekö muut näitä suht voimakkaasti makua tuovia hiiliä savustuspuiden kanssa?

Tuli mieleen "hauska" juttu savustuspaloista. Kaadatin pihalta pari isoa koivua ja sanoin metsurille, että kaada noi kitukasvuiset vanhat omenapuut samalla. Kun homma oli valmis ja piha tyhjä menin K-rautaan ostamaan grillaistarvikkeita. Kun olin kassalla Green Egin omenapuu-pussi kädessä, niin tuli ihan päällikkö fiilis. Pieni pussi puuta maksoi yli kympin ja olin juuri maksanut siitä, että pihaltani kaadettiin ja vietiin pois satoja kiloja samaa kamaa. Olishan siitä voinut jokusen pöllin jättää itselle savustuspaloiksi. :cigar2:

Vielä olis pihalla yksi kirsikkapuun raato. Onkohan se hyvä savustuspuu?
Juu ei kannata kirsikkapuuta hävittää. Hyvää kamaa savustukseen.
 
Katotaan miten Marabu toimii savustuspuiden kanssa. Quebrancho on ihan ok hiili, kunhan ei savusta samalla tai jos savustaa, niin kannattaa etsiä itselle sopiva makuyhdistelmä tuon hiilen ja savustuspuun kanssa. Eikä sovi unohtaa kunnon hiilloksen valmistumista ennen kuin aloittaa ruoanlaiton. Varsinkin isojen hiilien syttymisessä menee pitkään ja jos hiili ei ole kunnolla syttynyt, niin se voi käryttää ja tuoda ruokaan ikävän maun. Huomasin tämän kun ekoja kertoja noilla grillaillessa ruoka haisi ja maistui vähän bensalle. :sick:

Käytättekö muut näitä suht voimakkaasti makua tuovia hiiliä savustuspuiden kanssa?

Tuli mieleen "hauska" juttu savustuspaloista. Kaadatin pihalta pari isoa koivua ja sanoin metsurille, että kaada noi kitukasvuiset vanhat omenapuut samalla. Kun homma oli valmis ja piha tyhjä menin K-rautaan ostamaan grillaistarvikkeita. Kun olin kassalla Green Egin omenapuu-pussi kädessä, niin tuli ihan päällikkö fiilis. Pieni pussi puuta maksoi yli kympin ja olin juuri maksanut siitä, että pihaltani kaadettiin ja vietiin pois satoja kiloja samaa kamaa. Olishan siitä voinut jokusen pöllin jättää itselle savustuspaloiksi. :cigar2:

Vielä olis pihalla yksi kirsikkapuun raato. Onkohan se hyvä savustuspuu?

Quebracho ja Longan tuli viime vuonna tilattua Sunsetcharoalista. Molemmissa tärkeä saada kunnon hiillos ensin, muuten noiden savuaromit tarttuvat varmasti ruokaan. Säkeissä on isoja paloja, joten niitä kannattaa ehdottomasti pienentää.
Savun mausta voi toki olla monta mieltä, mutta omaan makuun suosin mieluummin hedelmäpuita. Esim. omasta pihasta löytyvää omenaa, kirsikkaa tai päärynää. Ne kannattakin ottaa talteen, eikä heittää menemään :)
 
Sunset charcoalilla näyttäisi olevan uutena lajina Black Wattle. Onko jollain kokemusta miten vertautuu Marabouhun tai Quebrachoon? Varmaan tuo on ihan hyvä kun vaikuttaisi kovapuulta samoin kun nämä muut.


Itse en nykyään käytä hiilillä enää lainkaan savupalikoita vaan hiilet riittää. Aikaisemmin oli tarve maksimisavuille, mutta nykyään arvostaa enemmän sellaista tasapainoisempaa aromia, ettei peitä ruoan makuja. Aikaisemmin sitä kuvitteli, että parkki tulee voimakkaassa savussa, mutta ainakin low&slow BBQ savustamiseen ja hyvään parkkiin riittää ihan pellettisavustin. Hiili on tuosta vielä vähän voimakkaampi ja parempi jos kunnon savua haluaa. Bradleyn purukiekkoja käryttävä savustin menee jo epämiellyttävän tunkkaisen ja likaisen savun rajoilla, mutta hyvät kalat sillä tulee kun muistaa pitää ilmanvaihtoa auki.
 
Entinen 8v palvellut halppis-kaasugrilli lahosi, siis tulilaatikon pohja petti, niin piti sitten tilata uusi. Ajattelin jatkaa kaasulla grillaamista vaikka hiiltäkin olen miettinyt. Grillikauppa.com oli (mielestäni) hyvä tarjous niin tartuin sitten siihen:
On tuossa kuitenkin käytetty rosteria ja emaloitua sekä ruostumatonta terästä, joten luulisi olevan kestävämpi kuin entinen mikä taitaa olla vain pulverimaalattua terästä. Lisäksi tuo multigrill-ominaisuus vaikutti hauskalta. Ja lämpöhylly on tuplakokoinen entiseen verrattuna.
 
Entinen 8v palvellut halppis-kaasugrilli lahosi, siis tulilaatikon pohja petti, niin piti sitten tilata uusi. Ajattelin jatkaa kaasulla grillaamista vaikka hiiltäkin olen miettinyt. Grillikauppa.com oli (mielestäni) hyvä tarjous niin tartuin sitten siihen:
On tuossa kuitenkin käytetty rosteria ja emaloitua sekä ruostumatonta terästä, joten luulisi olevan kestävämpi kuin entinen mikä taitaa olla vain pulverimaalattua terästä. Lisäksi tuo multigrill-ominaisuus vaikutti hauskalta. Ja lämpöhylly on tuplakokoinen entiseen verrattuna.

Onko pakko olla sivukeitintä? Jollei se ole pakollinen, kannattaisi mielummin nostaa budjettia vaikka tähän: Weber Spirit II E-310 kaasugrilli - Gigantti verkkokauppa

Mökillä on ns. parempi "kiinagrilli" eikä sekään pärjää noille Weberin Spirit II sarjan grilleille ollenkaan muussa kuin ulkonäössä. Oikein tyytyväinen olen ollut omaan S-320 Weberiin muutaman käyttökerran perusteella ja ehkä kaikkein suurin yllätys oli kuinka hyvin nämä Weberit pitää lämmön sisällään kansi kiinni vs nuo reikiä täynnä olevat halpagrillit.
 
Oma toimitus ainakin viime vuonna oli kuitenkin sellainen, ettei säkkejä kehtaa laittaa auton peräkonttiin kun hiilipöly tulee kankaasta läpi eli riittävän pieni toimitus suoraan pahvilaatikossa peräkonttiin tai jos joutuu hajottamaan säkeiksi niin peräkärryyn.

Se mikä hiilien laadussa ja hinnassa voitetaan niin paskojen pressumuovisäkkien käsittelyssä hävitään :D

Kiva oli juu Cittarista infosta hakea pöllyäviä megasäkkejä ja ei hanskojakaan (eikä peräkärryä) tullut mukaan kun en arvannut silloin viime keväänä vielä tuota. Sai imuroida auton kontin kumimattosuojan ensi töikseen himassa.

Mutta noita säkkejä kun vielä 1 jäljellä, niin on muuten suljetussa isossa muoviarkussakin muuttunut hopeavivahteinen pressukangassäkki aika mustaksi. Aina kun hiilikauhalla tuolta kauhoo niin vieressä kumihanskat valmiina, silti sotkee yleensä jonkun paikan...

Hyviä noi silti on itse hiilet. Käytän noita ja Weberin brikettejä.
 
Sunset charcoalilla näyttäisi olevan uutena lajina Black Wattle. Onko jollain kokemusta miten vertautuu Marabouhun tai Quebrachoon? Varmaan tuo on ihan hyvä kun vaikuttaisi kovapuulta samoin kun nämä muut.


Kiitti vinkistä, pistin 20 kg tiluuseen, katotaan millasta on :)
 
Onko pakko olla sivukeitintä? Jollei se ole pakollinen, kannattaisi mielummin nostaa budjettia vaikka tähän: Weber Spirit II E-310 kaasugrilli - Gigantti verkkokauppa

Mökillä on ns. parempi "kiinagrilli" eikä sekään pärjää noille Weberin Spirit II sarjan grilleille ollenkaan muussa kuin ulkonäössä. Oikein tyytyväinen olen ollut omaan S-320 Weberiin muutaman käyttökerran perusteella ja ehkä kaikkein suurin yllätys oli kuinka hyvin nämä Weberit pitää lämmön sisällään kansi kiinni vs nuo reikiä täynnä olevat halpagrillit.
Kyllähän tuolla sivukeittimellä on ollut käyttöä, ei joka kerta mutta usein kuitenkin.
Grilli tuli itse asiassa juuri pihaan Kaukokiidon kyydissä. Oli nopeaa toimintaa Grillikaupalta. Sunnuntaina tein tilauksen ja nyt tiistaina on jo pihassa. Katsoo jos saisi Vapuksi kasaan ja koeajolle.
 
Kamanderin omistajat, oletteko hankkineet jostain ns. hiilikoria? Tämäntyylistä:

 
Kamanderin omistajat, oletteko hankkineet jostain ns. hiilikoria? Tämäntyylistä:

Kyllä.Kovassa käytössä on. K-Raudasta hain joskus. :thumbsup:Eri mallinen mutta kori kuitenkin....
 
Kyllä.Kovassa käytössä on. K-Raudasta hain joskus. :thumbsup:Eri mallinen mutta kori kuitenkin....
Eiks sullakin ollut just L koon mustangi?
Mietin että onkohan just toi kraudan 21-23 kamadoille tarkoitettu kori hyvän kokoinen tohon…
 
Oliskohan kamadoon fiksua hommata joku normia paksumpi kivi, vai meneekö tollasella halvalla sormenpään paksuisella ihan yhtä lailla? Teen aina 2 pizzaa kerralla jod vaikuttaa.
Tässä lainaus minkä pizza ketjuun jo pistinkin, josko täällä olisi jollain kokemusta.
Onkos kellään kokemusta Broil King pizzakivestä?
On ainakin reilun paksuinen…
Kamadolle olisi etsinnässä joku fiksu kivi, kun nykyiset on ohkaisia halpiksia…
 
Oliskohan kamadoon fiksua hommata joku normia paksumpi kivi, vai meneekö tollasella halvalla sormenpään paksuisella ihan yhtä lailla? Teen aina 2 pizzaa kerralla jod vaikuttaa.


Itselläni tämä kivi Bauhaus
Toiminut hyvin useamman pizzan kanssa kerralla. Yllätys oli suuri kun avasin paketin. Kivi on kamado Joen tekemä. Toiminut hyvin 2 vuotta nyt.
 
Hankinnassa terassille kohtuu halpa kaasugrilli, mieluusti sivukeittimellä. Ei tartte julmetun kokonen olla. Suosituksia? :hmm:

Millanen mahtaisi tuo olla? Ei olis hinnan kiroissa ainaka.

 
Oliskohan kamadoon fiksua hommata joku normia paksumpi kivi, vai meneekö tollasella halvalla sormenpään paksuisella ihan yhtä lailla? Teen aina 2 pizzaa kerralla jod vaikuttaa.
Tässä lainaus minkä pizza ketjuun jo pistinkin, josko täällä olisi jollain kokemusta.

Tämän Biscotton hommasin kamadon kanssa, en ole vielä kerennyt edes esilämpöjä kivelle ottamaan, mut paketista kun purkasin niin melkoinen jööti verrattuna vanhaan ohueen.
Pizzan paisto Kamadossa
Uskon että paksummasta kivestä on etua, kehuvat ettei pala pohjat tämän kanssa.
 
Hankinnassa terassille kohtuu halpa kaasugrilli, mieluusti sivukeittimellä. Ei tartte julmetun kokonen olla. Suosituksia? :hmm:

Millanen mahtaisi tuo olla? Ei olis hinnan kiroissa ainaka.

Jos nyt on pakko kaasumikro olla, ja vielä halpa sellainen, niin itse ainakin kävisin lidlistä hakemassa vielä huomiseen (jos on liikkeissä jäljellä) myynnissä olevan kaasugrillin joka on tän viikon tarjouslehdessä.
Lidlin tavara usein on paljon laadukkaampaa mitä hinta antaa ymmärtää, en muista että ennen olisin siellä edes nähnyt myynnissä tollasta kunnon kokoista mikä nyt on 249e hintaan.
Tässähän tämä Kaasugrilli.
 
Jos nyt on pakko kaasumikro olla, ja vielä halpa sellainen, niin itse ainakin kävisin lidlistä hakemassa vielä huomiseen (jos on liikkeissä jäljellä) myynnissä olevan kaasugrillin joka on tän viikon tarjouslehdessä.
Lidlin tavara usein on paljon laadukkaampaa mitä hinta antaa ymmärtää, en muista että ennen olisin siellä edes nähnyt myynnissä tollasta kunnon kokoista mikä nyt on 249e hintaan.
Tässähän tämä Kaasugrilli.

Muuten kyllä, mutta tulis n. 450km reissu sen takia, jos edes lähimmässä lidlissä sattuis olemha :hmm:
 
Kamanderin arinan halkaisija on 357 mm. Bigshopissa myynnissä olevista kolmesta hiilikorista isoimman halkaisija alhaalta on 30 cm. Jotta se tossa pysyisi oikealla korkeudella, pitäisi hiilikorin lisäksi jättää arina paikalleen.

20220427_163022.jpg
20220427_162837.jpg
 
Entinen 8v palvellut halppis-kaasugrilli lahosi, siis tulilaatikon pohja petti, niin piti sitten tilata uusi. Ajattelin jatkaa kaasulla grillaamista vaikka hiiltäkin olen miettinyt. Grillikauppa.com oli (mielestäni) hyvä tarjous niin tartuin sitten siihen:
On tuossa kuitenkin käytetty rosteria ja emaloitua sekä ruostumatonta terästä, joten luulisi olevan kestävämpi kuin entinen mikä taitaa olla vain pulverimaalattua terästä. Lisäksi tuo multigrill-ominaisuus vaikutti hauskalta. Ja lämpöhylly on tuplakokoinen entiseen verrattuna.
No, nyt olisi uusi grilli koottuna ja odottamassa autotallissa. Kaikki osat oli mukana ja kokoaminen oli aika simppeli operaatio, mutta pikkuhiljaa kun teki niin kahdelle illalle se venyi. Vielä ei ole käyttökokemuksia ja taidan Vapun vielä entisellä lumisateessa grillailla. Mutta sen verran testasin, että liekki syttyi kaikkiin polttimiin ongelmitta ja sähköinen sytytys toimii (vaatii yhden AA-pariston). Ohjeen mukaan pitäisi käyttää alkuun 15min täydellä teholla että kaikki jäämät palaa pois. Sitten tietty valurautaosien rasvapoltto. Tulipahan samalla uusittua entinen kaasuletku ja painesäädin uuteen, mittarilliseen malliin. Tästä se grillikesä hissukseen lähtee :)
 
Hei.

Edelliselle kaasugrillille taisi käydä huonosti kun valtava lumikuorma rysähti katolta päälle, muttei tuossa nyt suurta vahinkoa sattunut, kun kaasuvehkeet kuitenkin säilyivät.

Olisiko suositella edullista keittolevyllä varustettua kaasugrilliä? Paljoa grillausalaa ei tarvitsisi olla että enintään 3 poltinta, mutta keittolevy on ollut toiveena. Tietysti jos löytyy irtonainen keittolevy jonka voi kytkeä siihen samaan kaasuun niin se kelpaisi erittäin hyvin. Melko satunnaista on käyttö, mutta kaasuvehkeet löytyy jo valmiiksi.
 
Käyttääkö porukkaa savustuslaatikoita kaasugrillissä? Onko kannattava sijoitus ja paljonko eri lastujen välillä on eroja (eli huomaako eron kanalle tai lihalle tehdyissä weberin lastuissa)?

Tarvitseeko savustamisen testaaminen välttämättä edes sitä laatikkoa, jos vaikka testimielessä käärisi lastut folioon? Tonnikalapurkkikin menisi kaikenjärjen mukaan väliaikaisena astiana.
 
Käyttääkö porukkaa savustuslaatikoita kaasugrillissä? Onko kannattava sijoitus ja paljonko eri lastujen välillä on eroja (eli huomaako eron kanalle tai lihalle tehdyissä weberin lastuissa)?

Tarvitseeko savustamisen testaaminen välttämättä edes sitä laatikkoa, jos vaikka testimielessä käärisi lastut folioon? Tonnikalapurkkikin menisi kaikenjärjen mukaan väliaikaisena astiana.
Pistä lastuja alumiinivuokaan ja siitä käryttelet. Voi pelkkä folio olla vähän turhan heikko kaasugrillissä ja menee särki. Ja itte käytin aina liotettuja lastuja.

Ja mitä lastuihin tulee niin todellakin huomaa eron lastujen välillä. Mä en oikeastaan käytä enää perus leppää ollenkaa koska esimerkiks omenalla saa jumalaisen hyvät tuoksut ja maut. Eri puilla on erilaisia ominaisuuksia. Omena ja kirsikka on niitä makeita ja suht mietoja ja mesquite ja pyökki ja tammi on jo aikavahvoja maultaan. Ja lisäks riippuu lihasta mitä savua tyrkkää. Kana ja kala tykkää mulla omenasta ja naudan liha ja possunliha omena/leppä/mesquite seoksesta.

Kannattaa kokeilla erilaisia, yllätyt varmasti jos ei ole muuta kuin perus leppää käyttänyt.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 385
Viestejä
4 493 618
Jäsenet
74 123
Uusin jäsen
Eezy

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom