- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 15 864
Itsellä kestosuosikki on savustetut perunat.Kertokaas vähän mitä te teette perunasta lisukkeita pihvien yms kavereiksi?
Oma suosikkini on soijapotut, eli folioon (tai teräsvuokaan joka peitetty foliolla) ei ihan kypsäksi keitettyjä yleisperunoita, viipaloituna n. 0.5cm paksuisiksi siivuiksi, mausteina pippureita ja perunamaustetta, päälle soijaa ja öljyä, joukkoon pilkottua chiliä ja reilusti pilkottua kevätsipulia. N 20-30min epäsuorassa lämmössä, grilliin heti kun hiilet syttyneet.
Uusia pottuja (mitä pienempiä sen parempi) esikeitetään hetki niin että vähän pehmenee. Ei kuorita. Sitten laakeaan (n.0,85l) foliovuokaan ja päälle isoja nokareita voita ja suolaa ja pippuria. Itse myös lisään mielellään jotain kuivayrttejä kuten timjamia, basilikaa ja vastaavia seoksia.
Sitten grilliin viileään nurkkaan ja antaa savustua esim. kalan kanssa ja oma suosikki on omenapuu joka on mukavan makea. Sitten lisäillään voita niin että ne ui kunnolla siinä. Nautitaan kalan tai lihan kanssa.
Joskus tuunaan laittamalla sekaan vielä sipulia ja tomaattia. Sopivat oikein hyvin.
Kuuman keskikesän ehdoton suosikki on hyrskypotut uusista perunoista:

Kesäpotut eli hyrskypotut - Valio
Tämä resepti-idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Hyrskypotut ovat mitä parhainta kesäruokaa!
Sitten on paistetut perunat. Pilkotaan potut "sopivan kokoisiksi" tai jos pieniä pottuja niin puoliks. Sitten rengaspolttimella (helpompi säätää lämpötilaa kuin grillissä) ja vokkipannulla oliiviöljyssä paistellaan ajan kanssa rauhallisesti niin että ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Sitten vaan myllystä suolaa päälle ja ääntä kohdin. Noi on hyviä pelkällä suolalla mutta mausteita toki maun mukaan.