Katotaan miten Marabu toimii savustuspuiden kanssa. Quebrancho on ihan ok hiili, kunhan ei savusta samalla tai jos savustaa, niin kannattaa etsiä itselle sopiva makuyhdistelmä tuon hiilen ja savustuspuun kanssa. Eikä sovi unohtaa kunnon hiilloksen valmistumista ennen kuin aloittaa ruoanlaiton. Varsinkin isojen hiilien syttymisessä menee pitkään ja jos hiili ei ole kunnolla syttynyt, niin se voi käryttää ja tuoda ruokaan ikävän maun. Huomasin tämän kun ekoja kertoja noilla grillaillessa ruoka haisi ja maistui vähän bensalle.
Käytättekö muut näitä suht voimakkaasti makua tuovia hiiliä savustuspuiden kanssa?
Tuli mieleen "hauska" juttu savustuspaloista. Kaadatin pihalta pari isoa koivua ja sanoin metsurille, että kaada noi kitukasvuiset vanhat omenapuut samalla. Kun homma oli valmis ja piha tyhjä menin K-rautaan ostamaan grillaistarvikkeita. Kun olin kassalla Green Egin omenapuu-pussi kädessä, niin tuli ihan päällikkö fiilis. Pieni pussi puuta maksoi yli kympin ja olin juuri maksanut siitä, että pihaltani kaadettiin ja vietiin pois satoja kiloja samaa kamaa. Olishan siitä voinut jokusen pöllin jättää itselle savustuspaloiksi.
Vielä olis pihalla yksi kirsikkapuun raato. Onkohan se hyvä savustuspuu?