Grillit & grillaus

Hmm, siis miksi hiomapaperilla?
Aloititko poraamisen sisä vai ulkopuolelta?
Itseä vähän pelottaa että siitä jos pora ei iske heti kiinni niin se vetää hirveät naarmut koko kanteen :hmm:
Voi myös Dremelillä ja timanttiterällä tehdä hiukan alkua niin että emali puhkeaa ja sitten helpompi porata.
 
Minulla on ollut käytössä yli 10 vuotta hieno kuparin värinen Weber 57cm Master Touch. Grilli on edelleen hienossa kunnossa, mutta otin nyt siitä ritilät ja kannen mökille grillikotaan (Jalotakan pilipali-kamojen tilalle). Ajattelin ostaa uuteen kohta valmistuvaan kämppään uuden grillin. Onko hiiligrillaus-skenessä tapahtunut mitään ihmeellistä vai ostanko Master Touchin ja kovaa ajoa? Omiin grillailuihin Weberin pallogrilli on toiminut aina hyvin.
 
Osui kyllä hyvä tuuri ostaa uusi pallogrilli heti alkukesästä juuri tänä vuonna. Yleensä pitää seurata sääennusteita ja ottaa isot paineet että grillaus onnistuu kun on siihen mahdollisuus. Tänä kesänä on voinut vaikka joka ilta laittaa kokeeksi tulet ja paistaa pari sipulia jos ei muuta keksi. Nyt parin kuukauden jälkeen grilli on tuttu kuin paistinpannu ja töistä tullessa ostetun ruoan saa takuuvarmasti kypsäksi ruoka-aikaan.
 
Nykyisen grillin pohja ja vastuksien suojat hapertuvat kosketuksesta ja ehkä olisi se uusi kaasugrilli jo hankkia. Edellinen oli joku halpis kolmen polttimella ja ei mielellään tuollaista enää.

Olen jo pidemmän aikaa katsellut Weber Spirit II E-310 GBS, mutta 550€ hintahan tuossa painaa vastaan. 3 poltinta riittää edelleen ja millekään sivukeittimellä ei kotona ole tarvetta. Painaako tuon kohdalla liipaisinta vai onko jotain muita järkeviä vaihtoehtoja?
 
Nykyisen grillin pohja ja vastuksien suojat hapertuvat kosketuksesta ja ehkä olisi se uusi kaasugrilli jo hankkia. Edellinen oli joku halpis kolmen polttimella ja ei mielellään tuollaista enää.

Olen jo pidemmän aikaa katsellut Weber Spirit II E-310 GBS, mutta 550€ hintahan tuossa painaa vastaan. 3 poltinta riittää edelleen ja millekään sivukeittimellä ei kotona ole tarvetta. Painaako tuon kohdalla liipaisinta vai onko jotain muita järkeviä vaihtoehtoja?
On hyvä, paina liipasinta vaan.

Painaa kuin synti, joten ota apukädet jos haet itse.
Kasaaminen ottaa tietenkin oman aikansa mutta kaikki sopii hienosti paikalleen.
Amazon.de tarjoaa aika hyvään hintaan niitä GBS-lisäosia
 
Olen jo lähestulkoon painamassa kassakorin liipaisinta ja tilaamassa Weber Master Touch Premium E-5770 pallogrilliä, mutta kertokaas nyt kannattaako jos alkaisi savustaminenkin sekä slow-cooking kiinnostamaan? Kuinka helppoa tuolla on säätää lämpötilaa pitkäksi aikaa ja millaiset savustusominaisuudet tuossa on? Vai pitääkö oikeasti alkaa katselemaan noita Kamado-malleja todenteolla? Hinta vain niissä tuntuu sitten karkaavan jo lähes käsistä...
 
Jos minäkin sain ekalla kerralla lämmöt haluttuun (toki muutaman Youtube-videon katsoin) lämpötilaan ja siinä pysyivät, niin voin luvata sultakin onnistuvan. Osta pois vaan.
 
Olen jo lähestulkoon painamassa kassakorin liipaisinta ja tilaamassa Weber Master Touch Premium E-5770 pallogrilliä, mutta kertokaas nyt kannattaako jos alkaisi savustaminenkin sekä slow-cooking kiinnostamaan? Kuinka helppoa tuolla on säätää lämpötilaa pitkäksi aikaa ja millaiset savustusominaisuudet tuossa on? Vai pitääkö oikeasti alkaa katselemaan noita Kamado-malleja todenteolla? Hinta vain niissä tuntuu sitten karkaavan jo lähes käsistä...
Ostoon vaan, säätö helppoa ja pitää kyllä lämmön. Pari vuotta ollut ko. vehje.
 
Olen jo lähestulkoon painamassa kassakorin liipaisinta ja tilaamassa Weber Master Touch Premium E-5770 pallogrilliä, mutta kertokaas nyt kannattaako jos alkaisi savustaminenkin sekä slow-cooking kiinnostamaan? Kuinka helppoa tuolla on säätää lämpötilaa pitkäksi aikaa ja millaiset savustusominaisuudet tuossa on? Vai pitääkö oikeasti alkaa katselemaan noita Kamado-malleja todenteolla? Hinta vain niissä tuntuu sitten karkaavan jo lähes käsistä...
Älä osta, se satkun halvempi master touch on parempi.
Saranat saa ton kannen vuotamaan enemmän, joudut siirtämään koko grillin kun haluat vaihtaa mittarin/tuuletusläpän paikkaa, sekä se perus master touchin kansipidike on fiksumpi kuin sarana, tossa voit vaan työntää sitä kantta sivuun pienen noston jälkeen ja se valuu sinne pidikkeeseen.
 
Älä osta, se satkun halvempi master touch on parempi.
Saranat saa ton kannen vuotamaan enemmän, joudut siirtämään koko grillin kun haluat vaihtaa mittarin/tuuletusläpän paikkaa, sekä se perus master touchin kansipidike on fiksumpi kuin sarana, tossa voit vaan työntää sitä kantta sivuun pienen noston jälkeen ja se valuu sinne pidikkeeseen.
Tämä on hyvä neuvo.
 
Älä osta, se satkun halvempi master touch on parempi.
Saranat saa ton kannen vuotamaan enemmän, joudut siirtämään koko grillin kun haluat vaihtaa mittarin/tuuletusläpän paikkaa, sekä se perus master touchin kansipidike on fiksumpi kuin sarana, tossa voit vaan työntää sitä kantta sivuun pienen noston jälkeen ja se valuu sinne pidikkeeseen.

Tämä totta. Master Touch myös täällä.
 
Ekaksi ei kaasu grilliksi hankin juuri weberin master touchin (se perusmalli ilman saranaa - 5750). Sain weberin savustuspaloilla ja Bilteman briketeillä 4-5h 110-120 asteessa. Kivaa hommaa. Suosittelen.
 
Ite laitoin ekaan testiin Bilteman briketit snake-menetelmällä, kun savustin pulled porkia. 6-7h meni ja jäi vaikka kuinka brikettejä jäljelle. 110-asteessa mentiin.
 
Master touchilla savustukseen brikettirengas ja sen päälle rst-levy on must have. Ei tuu kaikissa mukana...
 
Master touchilla savustukseen brikettirengas ja sen päälle rst-levy on must have. Ei tuu kaikissa mukana...

Mielenkiinnosta miksi? Snake-metodi jotenkin huonompi? Aurinko paistoi ja lämmintä oli, mutta 8 tuntia ja brikettejä jäljellä reilusti kun liha valmis. Kylmällä varmaan vie enemmän. Snakella laitettava liha keskelle tai siirreltävä välillä, saako brikettirenkaalla ja levyllä enemmän tavaraa ritilälle tai onko lopputulos jotenkin parempi? On nimittäin ollut harkinnassa, noita ei vaan tarvikkeena myydä missään ja hintakin olisi varmaan kova. Vastaavan idean voisi varmaan toteuttaa tarvikkeilla.
 
Ei varmasti ole hintansa arvoinen, verrattuna omaan versioon. Hauskin versiohan näistä on Slow 'N Sear. 100€ brikettikorista johon saa vettä kylkeen. Saman asian ajaa vesisäiliö grillin pohjalla.
 
Pitäisikö savustamiseen hankkia mielummin sitten oma savustuspönttö? Meinaan että onko lopputulos lopulta kuitenkin huomattavasti parempi erillisellä savustimella, kuin pallogrillillä, huolimatta siitä, että kyseessä on Weberin tuotos, ja että käytetään jotain lämmönjakolevyä jne.
 
Pitäisikö savustamiseen hankkia mielummin sitten oma savustuspönttö? Meinaan että onko lopputulos lopulta kuitenkin huomattavasti parempi erillisellä savustimella, kuin pallogrillillä, huolimatta siitä, että kyseessä on Weberin tuotos, ja että käytetään jotain lämmönjakolevyä jne.
Käytin pari vuotta sähkösavustinta lihoille ja nyt hankin pallogrillin (ilman mitään lämmönjakolevyjä tmv.). Epäsuoralla lämmöllä pallogrillissä liha sai paljon paremmat savut kuin sähkösavustimessa, eikä vaikeusaste ollut ainakaan korkeampi.

Kaloille ehkä savustimet ovat parempia. Kandee ehkä katsoa Weber Smokey Mountain tyylisiä, jotka ovat savustimia, mutta voi käyttää myös pallogrillina poistamalla keskiosan.
 
Mielenkiinnosta miksi? Snake-metodi jotenkin huonompi? Aurinko paistoi ja lämmintä oli, mutta 8 tuntia ja brikettejä jäljellä reilusti kun liha valmis. Kylmällä varmaan vie enemmän. Snakella laitettava liha keskelle tai siirreltävä välillä, saako brikettirenkaalla ja levyllä enemmän tavaraa ritilälle tai onko lopputulos jotenkin parempi? On nimittäin ollut harkinnassa, noita ei vaan tarvikkeena myydä missään ja hintakin olisi varmaan kova. Vastaavan idean voisi varmaan toteuttaa tarvikkeilla.

Saa vettäkin siihen lautasen päälle ja helppo ku mikä/ei tartte asetella mitään. Voi pitää ritilän täynnä eikä tartte käännellä mitään kun savustetaan 80-90 asteessa. Sinne vaan renkaan sisälle briketit ja keskelle sytkäpala ja väliin uitettuja leppälastuja/omenapuuta tms. sen mukaan miten paljo ja millasta savun makua halajaa.

Siks kantsii ostaa tarjouksesta se Premium niin saa ilmatteeksi mukaan noi + alailmaröörissä on se savustusasennon välimerkkikin.

Savukaloista tulee todella loistavia :P
 
Saakos muuten noita premium mallin settejä erikseen ostettua?
Tuossa omassa on muuten myös se savustusmerkki alaröörissä.
Savuhommat kyllä onnistunut että pistää toiselle puolen briketit ja sit pari savustuspalaa.Toiselle puolen sit tavara.
 
Onkos täällä kokemusta että mitkä vuoat kestää grillissä?
Teräs nyt tietenkin, lasi ei, mutta entäs ne siitä välistä?
Mites tämä Ikean vuoka?
 
Ikean teräsvuoat ovat loistavia. Saa ainakin 3 eri kokoa ja hinta ei huimaa, eikä tartte ihmetellä miten niitä käyttää.


Jos ei ole mallit muuttuneet niin keskikokoisen mukana tuleva ritilä mahtuu pienimmän ”ulkopuolelle väärinpäin”, niin saa ilman kiertämään joka puolelta ja astia kerää tippuvat tavarat.
 
Siinä se toimii kuin ikeankin.
Noita vartenhan riittää parila, paistinpannu,pizzakivi tai melkeen mikä vaan mikä kestää.
 
Ikean teräsvuoat ovat loistavia. Saa ainakin 3 eri kokoa ja hinta ei huimaa, eikä tartte ihmetellä miten niitä käyttää.


Jos ei ole mallit muuttuneet niin keskikokoisen mukana tuleva ritilä mahtuu pienimmän ”ulkopuolelle väärinpäin”, niin saa ilman kiertämään joka puolelta ja astia kerää tippuvat tavarat.

Monikäyttöisiä muutenkin nuo Ikean vuuat. Mulla ollut noista joku isohko koko tuhkankeräyshommissa Iki-kiukaan kanssa, kun siinähän ei tuhkaluukkua ole ja todella matalalla lattiaan nähden tulipesän alareuna.
 
Täytyy käydä naapureiden kanssa laittamassa varras grilliin.

Tuossakin on ihan tarpeeksi syötävää, mutta jos nälkä yllättää, jääkaapissa on lisäksi Grillimaisterin possun fileepihvejä.

WhatsApp Image 2021-07-03 at 17.16.35.jpeg
 
Siinä se toimii kuin ikeankin.
Noita vartenhan riittää parila, paistinpannu,pizzakivi tai melkeen mikä vaan mikä kestää.
Mahtaneeko tuo nyt oikeasti sopia grillissä käytettäväksi, kävin tollasen hakemassa mutta siinä lukee että max käyttölämpötila 200c....
 
No en minä tiedä mutta niin tossa xtran lapussa lukee. :D
No se voi korkeintaan vääntyä, niin että pohja ei ole enää ihan suora. Sekään ei johdu siitä, että se on liian korkeassa lämpötilassa, vaan jos se pääsee jäähtymään liian nopeasti. Tuokin on jo aika epätodennäköinen skenario. Ja vaikka vääntyisi, niin onko sillä loppujen lopuksi mitään väliä?
 
Ikean teräsvuoat ovat loistavia. Saa ainakin 3 eri kokoa ja hinta ei huimaa, eikä tartte ihmetellä miten niitä käyttää.


Jos ei ole mallit muuttuneet niin keskikokoisen mukana tuleva ritilä mahtuu pienimmän ”ulkopuolelle väärinpäin”, niin saa ilman kiertämään joka puolelta ja astia kerää tippuvat tavarat.

Mä oon käyttänyt GN-Storen teräsvuokia. Noi on pinottavia, joten helpottaa säilytystä. Mulla kokoa 1/2 (1/2 RST).
Noihin löytyy kansi ja tarvittaessa kiehuva vesi alempaan astiaan ja päälle toinen astia, jossa ruoat (vähän niinkuin työmaa ruokaloissa). Pysyy hyvin lämpimänä pidemmänkin aikaa.
 
Nykyisen grillin pohja ja vastuksien suojat hapertuvat kosketuksesta ja ehkä olisi se uusi kaasugrilli jo hankkia. Edellinen oli joku halpis kolmen polttimella ja ei mielellään tuollaista enää.

Olen jo pidemmän aikaa katsellut Weber Spirit II E-310 GBS, mutta 550€ hintahan tuossa painaa vastaan. 3 poltinta riittää edelleen ja millekään sivukeittimellä ei kotona ole tarvetta. Painaako tuon kohdalla liipaisinta vai onko jotain muita järkeviä vaihtoehtoja?
Tuliko ostettua? Tuota Weberiä olen itsekin katsellut (mietin jo viime kesänä vaihtoa mutta olen mennyt vanhalla) ja näillä näkymin menee ensi kesään tuon hankkiminen (ellei sit tulisi joku hyvä tarjous syksyllä). Tuossa mallissa olisi tosiaan suunnilleen kaikki tarpeellinen, iso koko oikeastaan mietityttää että selviäisikö kuitenkin sillä kahden polttimen mallilla omassa taloudessa paremmin, vastaava E-210 oli myös yllättävän iso kun kaverilla grillailin.
 
310 mallissa on 8cm leveämpi grillausala kuin 210 mallissa, ei siinä kovin suurta eroa ole. Melkeinpä jos ei kiire ole niin kyttää tarjouksia ja ostaa sen kumpi tarjouksessa. Ite ostin sen pienemmän mallin ja käy meille ihan hyvin.
 
Tuliko ostettua? Tuota Weberiä olen itsekin katsellut (mietin jo viime kesänä vaihtoa mutta olen mennyt vanhalla) ja näillä näkymin menee ensi kesään tuon hankkiminen (ellei sit tulisi joku hyvä tarjous syksyllä). Tuossa mallissa olisi tosiaan suunnilleen kaikki tarpeellinen, iso koko oikeastaan mietityttää että selviäisikö kuitenkin sillä kahden polttimen mallilla omassa taloudessa paremmin, vastaava E-210 oli myös yllättävän iso kun kaverilla grillailin.
Jäin vielä odottamaan maanantaille, jos jostain tulisi tuolle tarjous. Eipä tullut. Hinta kävi jossain vaiheessa 519 €, mutta eipä aiemminkaan tuo kovinkaan alhaalla ole käynyt. Lähti äsken Netraudasta tilaus 549e + 40e toimitus - 10e uutiskirje-alekoodi. Motonetistä olisi saanut hakea heti 599e, mutta taitaa olla helpompi, että Kaukokiito tuo kotipihaan. Toimitusaika 2-5 arkipv.
 
Olis tarve saada muurikkapannu lettujen tekoon ja paellapannu paellan valmistukseen. Ajatuksena oli aluksi, että ostaisin tollasen Muurikan setin jossa 58cm muurikkapannu ja 400 sarjan poltin+jalat. Siihen päälle sitten erikseen vielä tuo paellapannu.

Rupesin nyt miettimään, että mitä jos ostaisin vain nuo pannut ja käyttäisin niitä Weber Genesis 410 sisällä (pannut 45cm leveitä ja Weber sisämittä 48cm). Onko täällä porukka kokeillut vastaavaa ja mahdollisesti todennut toimivaksi ratkaisuksi (esim lämpenee tarpeeksi)? Jäisi yksi härpäke vähemmän talvella pakattavaksi kun ei tarvitsisi ostaa sitä muurikan grilliä.

Toinen kyssäri. Osteisitteko paellapannun valurautaisena, hiiliteräksisenä vai teräksisenä?
 
Olis tarve saada muurikkapannu lettujen tekoon ja paellapannu paellan valmistukseen. Ajatuksena oli aluksi, että ostaisin tollasen Muurikan setin jossa 58cm muurikkapannu ja 400 sarjan poltin+jalat. Siihen päälle sitten erikseen vielä tuo paellapannu.

Rupesin nyt miettimään, että mitä jos ostaisin vain nuo pannut ja käyttäisin niitä Weber Genesis 410 sisällä (pannut 45cm leveitä ja Weber sisämittä 48cm). Onko täällä porukka kokeillut vastaavaa ja mahdollisesti todennut toimivaksi ratkaisuksi (esim lämpenee tarpeeksi)? Jäisi yksi härpäke vähemmän talvella pakattavaksi kun ei tarvitsisi ostaa sitä muurikan grilliä.

Toinen kyssäri. Osteisitteko paellapannun valurautaisena, hiiliteräksisenä vai teräksisenä?
Paellapannua EI KANNATA ainakkaan ostaa sellaisena ohuena peltisenä teflonpohjalla. Ne on ihan perseestä. Muutaman kerran sillä paella tein ja ei tahdo onnistua. Niin ohutta että lämpö jakautuu pistemäisesti ja kirsikkana kakun päällä ne räpsyy ja paukkuu lämmetessään. Se on sitten oikein mukava kun lämmytysvaiheessa lykkää vähän öljyä pannulle niin pannu paukahtaa ja roiskii öljyt pitkin rinnuksia.
Kunnon TUKEVA ja PAKSU paellapannu ainkin kannattaa olla.

Ei missään nimessä esmes tätä:
 
Paellapannua EI KANNATA ainakkaan ostaa sellaisena ohuena peltisenä teflonpohjalla. Ne on ihan perseestä. Muutaman kerran sillä paella tein ja ei tahdo onnistua. Niin ohutta että lämpö jakautuu pistemäisesti ja kirsikkana kakun päällä ne räpsyy ja paukkuu lämmetessään. Se on sitten oikein mukava kun lämmytysvaiheessa lykkää vähän öljyä pannulle niin pannu paukahtaa ja roiskii öljyt pitkin rinnuksia.
Kunnon TUKEVA ja PAKSU paellapannu ainkin kannattaa olla.

Ei missään nimessä esmes tätä:

Näitä olin katsonut:

Vähän ton hiiliteräksen suuntaan olen kääntymässä kun ainakin nykyiset DeBayerin hiiliteräspannut toimineet todella hyvin ruoanlaitossa jo vuosia. Periaattessa "best of both worlds" kun valmistaa ruoan valurautapannun tapaisesti mutta muodostaa kuitenkin melkohyvän non-stick pinnan esean käyttäkerran jälkeen.
 
Näitä olin katsonut:

Vähän ton hiiliteräksen suuntaan olen kääntymässä kun ainakin nykyiset DeBayerin hiiliteräspannut toimineet todella hyvin ruoanlaitossa jo vuosia. Periaattessa "best of both worlds" kun valmistaa ruoan valurautapannun tapaisesti mutta muodostaa kuitenkin melkohyvän non-stick pinnan esean käyttäkerran jälkeen.
Mulla on toi muurikan hiiliteräräspannu 45cm jonka ostin juurikin tommosen paskan Mustangin tilalle. Komeasti tekee ruuat eikä tarvii pelkää öljyn paukkumista ympäri härmää.

E: jaa eipäs olekkaan kun tommonen 40cm versio.
 
Muutama viikko sitten ostettu tällainen ja ihan hyvin paella valmistui. Jos ei meinaa armeijalle ruokaa tehdä, niin tuo 58 cm on aikas iso. Just väsäsin kuudelle aikuiselle tuollaisella 50 cm pannulla ja hienosti mahtui kaikki safkat sisään ja 58cm olisi auttamatta liian iso varmaan useammassa tapauksessa.

 
Eliko teillä kummallakin käytössä tuollainen ympyräpoltin pannun alla vai heitittekö pannun ihan normi grillin sisään?
 
Olis tarve saada muurikkapannu lettujen tekoon ja paellapannu paellan valmistukseen. Ajatuksena oli aluksi, että ostaisin tollasen Muurikan setin jossa 58cm muurikkapannu ja 400 sarjan poltin+jalat. Siihen päälle sitten erikseen vielä tuo paellapannu.

Rupesin nyt miettimään, että mitä jos ostaisin vain nuo pannut ja käyttäisin niitä Weber Genesis 410 sisällä (pannut 45cm leveitä ja Weber sisämittä 48cm). Onko täällä porukka kokeillut vastaavaa ja mahdollisesti todennut toimivaksi ratkaisuksi (esim lämpenee tarpeeksi)? Jäisi yksi härpäke vähemmän talvella pakattavaksi kun ei tarvitsisi ostaa sitä muurikan grilliä.

Toinen kyssäri. Osteisitteko paellapannun valurautaisena, hiiliteräksisenä vai teräksisenä?
Mulla on muurikkapannu ja Muurikan teräksinen paellapannu, joita käytän vanhassa Landmanin kaasugrillissä tai Kamadossa. Toimii tosi hyvin, kun ottaa ritilät pois välistä.
 
Perkele sentään.
Kirjoitin tossa aiemmin kun ostin weberin smokey joe premiumin että jokin siinä kannen ilmanottosäätimessä on naarmuttanut maalit pois.
No weberiltä sanoivat suoraan että punaista väriä ei valmisteteta enää eli he ei voi auttaa asiassa mitenkään (joten hei hei 10 vuoden weberin takuun, en käsitä miten se tässä kohtaa enää voisi toimia), käskivät olemaan verkkikseen yhteydessä.
Lähetin sitten grillin raision myymälään vaimon matkassa ja hän saikin uuden kannen mukaansa.
Ihmetys oli melkoinen kun kotona sitten huomasin että tässä uudessa kannessa tuo säätöventtiili on niin löysä että taatusti saa jopa tuuli sen liikkumaan. :mad::rolleyes:

Ottaapa taas päähän.
Ei tuo varmaan käytössäkään niin pahasti tule täyteen nokea alta että se tosta paljoa saisi kitkaa? Eli se on taas pakko mennä valittamaan :cautious:
 
Tuli tälläinen vastaan, eikö tässä ketjussa ollut ” ei jaksa säätää ja ettii 10€/litra savustuspuuta kaupoista”?

Postikuluja en katsonut, mutta voittanee Weberin palikat silti, reilulla marginaalilla.


mm. Tammeakin löytyy.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Itse sain juuri suurehkon omenapuun ihan ilmaiseksi kun tuttava hävitti sen pihastaan. Vedin moottorisahalla kiekoiksi ja kiekot pilkoin kirveellä sen kokoiseksi palikaksi mitä weberin pusseissakin on. Nyt on varmaan loppuelämäksi savustuspuuta.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 283
Viestejä
4 487 530
Jäsenet
74 128
Uusin jäsen
semantic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom