Grillit & grillaus

Kiitos vinkeistä. Laitoin tilaukseen tuon yllä mainitun Inkbird IBT-4XS mittarin. Kaipa sitä voi kännykästäkin vilkuilla lämpötiloja.
 
Jep, mulla oli vastaava Anton Oliver jonka sai Verkkiksestä erikoistajouksesta 99e. Ja olihan se hirvitys. Osat oli rakennettu sinnepäin ja kun oli kasannut niin joko tuhkapeltiä ei saanut kiinni tai koko komeus kiikku koska jalaksissa oli sentin ero. Pistin vähän palautetta laadusta niin sain 50e takaisin. 3 kesää sillä grillasin ja jokusen sata kertaa. Kolmantena kesänä osat oli jo ruosteessa, hiilihylly ihan killillään ja osittain ruostunu puhki. Mitään muuta kuin perusgrillausta (makkarat, pihvit, kasvikset) noilla ei käytännössä pysty tekemään Slow and lowsta saat vaan haaveilla ja savusotuskin on niin ja näin kun vuotaa kuin seula etkä saa lämpöjä kunnolla säädettyä: tarkoittaa sitä että kun heität brikettien sekaan savustuspalikan niin se ei suikaan ala savuamaan vaan syttyy PALAMAAN. Siinähän sitten yritä savustaa.

Ja tosiaan mitään lämmösäätöähän tossa ei ole: vuotaa kun seula ja hiilet/briketit käy aina ihan täysillä joten niitäkin menee säkillinen kerrallaan kun ei saa sammutettua. Hiilihissi sinällään oli ihan hyvä keksintö, mutta ei sillä hirveästi lämpöä säädelty, kivan paistopinnan sai lopuks.

Sitä suuremmalla syyllä se Weber kannattaa olla jos sitä käyttää muutaman kerran vuodessa että se kestää. Tommonen halpospeltipaska nimittäin on entinen parissa vuodessa. Vaikka olisit sitä käyttänyt vain pari kertaa.
Meillä on pihalla kolmatta vuotta tällainen samantyylinen halpis-grilli, joka on ostettu esittelykappaleena Tokmannilta. Toimii juuri siihen perus grillaukseen oikein hyvin. Savustuskaapit meillä on erikseen kylmä-/lämminsavustukseen. Samaa vikaa on meilläkin tuon hieman vääntyneen hiilihyllyn kanssa, mutta olenkin polttanut siinä myös pikkuklapia jonkun kerran. Muuten ei mitään vikaa. Ei ole grilli ruosteessa, koska se on putsattu aina grillausten jälkeen ja grilli on säilytetty myöskin suojahupun alla aina. Tuo hiilihylly on ainut mistä oikeastaan edes näkee, että grillillä on ikää.
Tuo hiilihissi on ihan näppärä ominaisuus, jolla saa vähän pelivaraa grillaukseen, mutta ei se tosiaan mikään "lämmönsäädin" ole.
Tuosta vuotamisesta sen verran, että kun grillauksen jälkeen laittaa ilmaräppänät/piipun/kannen kiinni, niin kyllä meillä sinne aina jää vähän hiiliä, joten kyllä ne sinne tukahtuu, eikä kaikki pala tuhkaksi. Piippusytyttimen kanssa kun grillailee, niin hiilien kulutus on todella pientä. Yhdellä pesälliselläkin grillaa pihvit ja makkarat ihan kepeästi. Isommalla porukalla onnistuu isommankin satsin grillaus kohtuullisella hiilikulutuksella.
Perus grillaukseen siis ihan ok (varsinkin perinteiseen "mökkigrillailuun") ja mielestäni näppärämpi, kuin perinteinen pallogrilli.

Joten kyllä, ihan hyvin näillä halpispaskoilla grillailee.
 
  • Tykkää
Reactions: ebu
Mikä vittu nyt taas kun ei Meater yhdistä?
En oo käyttäny useaan kuukauteen ja ollu telakassa. Ja nyt kun kerrankin tarviis sitä ni ei yhdisty. Ei löydy laitetta.

Mitähän tässä taas pitäis tehdä?
 
Mikä vittu nyt taas kun ei Meater yhdistä?
En oo käyttäny useaan kuukauteen ja ollu telakassa. Ja nyt kun kerrankin tarviis sitä ni ei yhdisty. Ei löydy laitetta.

Mitähän tässä taas pitäis tehdä?

No tarkista nyt ainakin, että telakassa palaa valo kun painat sitä testinappia. Voi olla vain patteri loppu?
 
No tarkista nyt ainakin, että telakassa palaa valo kun painat sitä testinappia. Voi olla vain patteri loppu?
Vihreä on.
Ja akkuhan siitä kepistä oli loppu :facepalm: .
Vissiin kontaktihäiriö laturiin ku paskanen pää. Putsasin ja odottelin jonni aikaa ni lähti taas toimimaan. Onneks latautu nopeesti sen verran että sain vielä kanaan kiinni. Täytyy olla tarkkana ton pään putsaamisen kanssa.
 
Ostin tuossa Weber Q1400 sähkögrillin ja olen ollut kyllä tyytyväinen. Saanut kaiken rillattua eikä ole tarvinnut kaasun kanssa säätää kerrostalossa. Ajattelin vain kirjoitella tänne, jos joku joskus miettii tämmöisen ja pienemmän kaasugrillin välillä.
 
Ostin tuossa Weber Q1400 sähkögrillin ja olen ollut kyllä tyytyväinen. Saanut kaiken rillattua eikä ole tarvinnut kaasun kanssa säätää kerrostalossa. Ajattelin vain kirjoitella tänne, jos joku joskus miettii tämmöisen ja pienemmän kaasugrillin välillä.
Samapa se sitten on melkein paistaa paistinpannulla kuin tuollaisella parilasähkögrillillä.
 
Ei ole sähkögrillejä vastaan mitään, mutta semmoset parilatyyliset ei herätä hirveästi grilailuhaluja, mutta sellaisen olen itsekkin omistanut missä oli vastuksien päällä suoraan ritilä. Sillä sai oikeasti jo jotain grilliä simuloivaa pintaakin toisin kuin parilatyyppisillä.
Mutta tapansa kullakin.
 
Mullakin ollut aikoinaan kerrostalossa sähkögrilli ja kyllä sitä mieluummin laittoi keittiöstä levyn päälle ja paistoi pannulla, tai vaihtoehtoisesti uuniin vastuksen alle. Jokseenkin ok pihvinpaistogrilli se oli, jos siihen laittoi päälle koko grillin peittävän valurautalevyn.
Grillin paras paikka olikin oikeastaan häkkivarastossa poissa jaloista ja lopulta annoinkin sen eteenpäin seuraavalle kerrostalogrillaajalle.
 
Taitaa olla elämän kiertokulku, että hiili-/pelletti-grillimiehet haukkuu kaasugrillejä (kaasumikro ja mitä näitä nyt on), kaasugrillimiehet haukkuu sähkögrillejä (juurikin esim. tämä paistinpannu vertaus) ja sitten sähkö- ja kaasugrillaajat yhdessä haukkuu haukkuu hiiligrillejä, kun on niin paljon hitaampia, käryää yms. yms.

Mitäs jos vain keskityttäisiin omaan tekemiseen ja grillailtaisiin niillä mitä on :)

(Ja tämä nyt sitten oli ihan huumoria eikä henkilöidy keneenkään)
 
Verkkiksessä weber Smokey Joe Premium (punainen) tarjouksessa 60e, itse tilasin master touchin kaveriksi.
 
Itellä on mikrossa grilli vastukset, siitä ei varmaan huonompaa grillausta ole.
Nyt sai netrautakin selvitettyä tilauksen tilanteen ja saivat kamanderin matkaan, olin tilaukseen laittanut pizzakiven ni se oli jarruttanut tilauksen etenemistä kun oli loppunut varastosta eikä lisää tule. Nyt pitäis sit se kivi tilata tai kaks itseasiassa ni onko noissa kuin paljoa eroa ku niitä on jotain vuolukivisiäkin ja jonkun verran erihintasia, et onko noi 20-30€ kivet ihan hyviä vai pitäiskö sijoittaa enemmän?
 
Onhan valurauta ihan omaa luokkaansa joissain paistohommissa. Grillatessa oikeastaan ihan sama onko sen valuraudan alla sähkövastus, kaasupoltin, vai hiilet, jos sitä pelkkää valurautaa käyttää.
On on. Tuo heitto olikin vain jatkumoa @Vepasto n kommentille siitä, että ketä paistinpannumiehet saa haukkua. Josko tämä nyt tästä offtopicista.
 
Onhan valurauta ihan omaa luokkaansa joissain paistohommissa. Grillatessa oikeastaan ihan sama onko sen valuraudan alla sähkövastus, kaasupoltin, vai hiilet, jos sitä pelkkää valurautaa käyttää.
Kunhan muistaa HK:n opit grillaukseen, eli sen verran pitää savuttaa että silmät vuotaa. "Itkettävän hyvää grilliin" :cigar2:
 
Grillin etsinnän tuskaa, tuntuu päivästä riippuen fiilis vaihtuvan, että millaista vehjettä pitäisi etsiä nyt kun alkaa vanhaan halpispalloon menemään hermo, ei jotenkin lämmöt nouse kunnolla kun ilmakaan ei kierrä vaikka vuotaa jokapaikasta. Kaasu olisi helppo, mutta pitsoja varten ei saa niitä yli 300 asteita ja jää se tietty fiilis saamatta..mutta se helppous. Weberin Master Touch pallo toki oli pallojen puolesta ilmeisen varma valinta, mutta välillä jää grillailut tekemättä nytkin kun ei jaksa alkaa odottelemaan ensiksi hiilien syttymistä ja sitten lämmittämistä.. kun ensiksi vielä se sytyttämisen säätö. Nyt täältä lueskeltuna tietenkin myös tuo Char-Boil Kamander alkanut kiinnostamaan ominaisuuksien vuoksi, tai sitten jos vielä enemmän raaskii laittaa rahaa niin Weberin Summit Kamado. En ole ikinä savustellut mitään muuta kuin lohta kaasugrillissä hieman, mutta tuo puoli kiinnostaisi kyllä... taitaa kaasun kulutus aika kovaksi nousta jos kaasugrillillä moista haarastelisi :) Tietenkin ideaali olisi hiili- ja kaasugrillit rinnakkain mutta vielä ei taida sen aika olla joten jompikumpi pitäisi valita. Pihasta kyllä löytyy ihan perus kaivonrengas "grilli" mutta siinä nyt ominaisuudet jää aika heikoiksi. Minkä ihmeen sitä nyt ostaisi?
 
Jotenkin tulkitsen että hieman hiileen olisi mieli kallellaan ja tarpeet myös sen suuntaiset, mutta läpi paistaa myös tietty kärsimättömyys.
Kyllä kaasullakin saa lämmöt riittävän ylös pitsoja varten. Ainakin oma töhötin nostaa ne ihan vaivattomasti sinne 320 tuntumille, hieman odottelemalla hehkuttamalla pääsee sinne 350 asti.
 
Miten duunaat nyt hiilloksen jos se tuntuu kestävän? Piippusytkällä se on melko vakioitu 10 min.
 
Miten duunaat nyt hiilloksen jos se tuntuu kestävän? Piippusytkällä se on melko vakioitu 10 min.
Piippusytytin on paras keksintö hiiligrillaukseen. Ei tarvi pelleillä, tai säätää syttymisen kanssa, eikä lotrata sytytysnesteiden kanssa. Sytytys ja noin 10min päästä grillaamaan... tai isommalla grillaustarpeella kaato grilliin, vähän lisää hiiliä päälle ja pieni lisäodotus.
 
Piippusytytin on paras keksintö hiiligrillaukseen. Ei tarvi pelleillä, tai säätää syttymisen kanssa, eikä lotrata sytytysnesteiden kanssa. Sytytys ja noin 10min päästä grillaamaan... tai isommalla grillaustarpeella kaato grilliin, vähän lisää hiiliä päälle ja pieni lisäodotus.

Näin on tullut pääasiassa toimittuakin ja mitä nyt erilaisia youtube grillausvideoita katsellut, niin ehkä tuohon hiileen kallistumassa kuitenkin. Kamanderia olin jo tilailemassa, mutta kaikkialla taisi nyt olla, että lisää tulossa 4/2022, prkl. Se oli jo sen hintainen, että rinalle olisi voinut ostaa jonkun perus kaasugrillinkin. Jos Weberin Summittiin päätyy niin en tiedä viitsiikö siihen enää rinnalle muuta...
 
Itse en piippusytytinta tykkää käyttää, ihan turhaa säätämistä ja omasta mielestä sen käyttö on myös nössöä :lol:
Marienburgit vaan grilliin niin et vähän paperia alla ja pari sytytyspalaa ja palamaan, sit jos ei sitä varttia jaksa odottaa niin tollasella euron paristokäyttöisellä käsituulettimella pitää hetken niin saa hetkessä kauheen hehkun leviämään jokaiseen hiileen.


Perkele kun nyt vasta kokoamisen jälkeen rupesin tota Weber Smokey Joe:ta tutkimaan niin siinä kun on sivuilla ilma-aukot niin niitähän ei saa suljettua millään, niin ei taida hiilet sammua pelkästään kun kannesta sulkee aukot kun noi jää auki?
Hitto kun juuri oli ideana että tota käyttäisi pienemmissä grillauksissa niin ei tarttis master touchiin aina niin hitosti tunkea hiiltä jotain muutamaa makkaraa varten, mutta ei tolla sit mitään säästä jos hiilet väkisin palaa vaan loppuun... :(
Edit: Olen idiootti.
 
Viimeksi muokattu:
Perkele kun nyt vasta kokoamisen jälkeen rupesin tota Weber Smokey Joe:ta tutkimaan niin siinä kun on sivuilla ilma-aukot niin niitähän ei saa suljettua millään, niin ei taida hiilet sammua pelkästään kun kannesta sulkee aukot kun noi jää auki?
Hitto kun juuri oli ideana että tota käyttäisi pienemmissä grillauksissa niin ei tarttis master touchiin aina niin hitosti tunkea hiiltä jotain muutamaa makkaraa varten, mutta ei tolla sit mitään säästä jos hiilet väkisin palaa vaan loppuun... :(
Miksei muka saa suljettua tuota suljinta kiertämällä?

1624450611720.png
 
Oon omalla Smokey Joella grillaillut muutaman kerran ja aika hankalaa on lämpöjen säätö jos käyttää kantta.
 
Itse en piippusytytinta tykkää käyttää, ihan turhaa säätämistä ja omasta mielestä sen käyttö on myös nössöä :lol:
Marienburgit vaan grilliin niin et vähän paperia alla ja pari sytytyspalaa ja palamaan, sit jos ei sitä varttia jaksa odottaa niin tollasella euron paristokäyttöisellä käsituulettimella pitää hetken niin saa hetkessä kauheen hehkun leviämään jokaiseen hiileen.
Niin että paristokäyttöisen tuulettimen kanssa grillin edessä päivystäminen ei ole säätämistä? Ja se sytytyspalojen käyttö se vasta nössöä onkin :rofl: Mut tyyli on vapaa. Meneehän se joillain puol pulloa sytytysnestettäkin grillatessa.
 
Niin että paristokäyttöisen tuulettimen kanssa grillin edessä päivystäminen ei ole säätämistä? Ja se sytytyspalojen käyttö se vasta nössöä onkin :rofl: Mut tyyli on vapaa. Meneehän se joillain puol pulloa sytytysnestettäkin grillatessa.
En saakeli alkais ite juomaan tollasta. Nyt kun ulkomailtakin saa helpolla viinat kotiovelle.
 
Viimeksi muokattu:
Niin että paristokäyttöisen tuulettimen kanssa grillin edessä päivystäminen ei ole säätämistä? Ja se sytytyspalojen käyttö se vasta nössöä onkin :rofl: Mut tyyli on vapaa. Meneehän se joillain puol pulloa sytytysnestettäkin grillatessa.
Sanoinkin että jos on kiirus niin sillä kun sen alle minuutin siinä painaa menemään niin säästää 10 minuuttia, en että käytän sitä jatkuvasti tai että "päivystän" sen kanssa, mulla vaan on sytkärin vieressä se säilössä ja käytän jos tarvii.
Mutta kyllähän se piipun käyttökin aika vitullista säätöä on ja taatusti siinä menee kauemmin kuin tuo minuutti tunkea sinne ne hiilet ja sen jälkeen pistää ne grilliin...

Sytytyspalat nössöä? Ei ne nyt eroa normi sytykkeistä mitenkään muuten ku että palaa kauemmin, kyl siinä asettelu silti on tärkeintä jotta saa syttymään tasaisesti.
 
Itse en piippusytytinta tykkää käyttää, ihan turhaa säätämistä ja omasta mielestä sen käyttö on myös nössöä :lol:

Piippusytyttimellä afterburner metodilla saa erinomaisen searingin eikä tarvitse edes grilliä.

 
Itsellä eka kesä hiili/brikettigrillin kanssa kun tuli tuo kaasu vaihdettua mastertouch 57 palloon. Asunnon vaihto mahdollisti tämänkin lystin.
Silloin oli Motonetissä tarjousta ja sai ton piippusytyttimen matkaan ja olen kyllä ollut siihen sytytystapaan tyytyväinen. Paremmasta en tosin tiedä tällä hetkellä.

Sytytysnestettä ei tee mieli mitenkään käyttää johtuen entisen asunnon alakerran naapurista joka käytti sitä sitten ihan kaikkien puolesta. Haisi nimittäin meidänkin asunto sytytysnesteelle, kun hän sattui grillaamaan. Saattoipa sitä kesken grillauksenkin mennä.. että näin...

Ajallisestihan menee hitusesti enemmän aikaa ruoan laittoon kuin sitten kaasun kanssa, mutta on se vaan mukavaa puuhastelua.

Olen nyt koittanut Bilteman Briketeillä ja x-tra sytytyspaloilla. Ajatus koitella seuraavaksi Marienburgin hiiliä kunhan noi briketit saa kulutettua loppuun.
 
Itsellä eka kesä hiili/brikettigrillin kanssa kun tuli tuo kaasu vaihdettua mastertouch 57 palloon. Asunnon vaihto mahdollisti tämänkin lystin.
Silloin oli Motonetissä tarjousta ja sai ton piippusytyttimen matkaan ja olen kyllä ollut siihen sytytystapaan tyytyväinen. Paremmasta en tosin tiedä tällä hetkellä.

Sytytysnestettä ei tee mieli mitenkään käyttää johtuen entisen asunnon alakerran naapurista joka käytti sitä sitten ihan kaikkien puolesta. Haisi nimittäin meidänkin asunto sytytysnesteelle, kun hän sattui grillaamaan. Saattoipa sitä kesken grillauksenkin mennä.. että näin...

Ajallisestihan menee hitusesti enemmän aikaa ruoan laittoon kuin sitten kaasun kanssa, mutta on se vaan mukavaa puuhastelua.

Olen nyt koittanut Bilteman Briketeillä ja x-tra sytytyspaloilla. Ajatus koitella seuraavaksi Marienburgin hiiliä kunhan noi briketit saa kulutettua loppuun.
Periatteessa sitä aikaa ehkä menee enemmän kuin kaasugrillin kanssa, mutta käytännössä ei oikeastaan. Toki jos vetää grillattavat suoraan jääkaapista juuri sytytettyyn grilliin. Mutta mielestäni myös kaasun kanssa on fiksumpaa ottaa lihat hyvissä ajoin lämpenemään ja antaa myös sen grillin lämmetä. Usein sille grilliin menevälle tavarallekkin tehdään jotain esivalmisteluja. joten melko harvoin grillin lämpeneminen näkyy kokonaisajassa. Näin siis pääasiassa.
 
Periatteessa sitä aikaa ehkä menee enemmän kuin kaasugrillin kanssa, mutta käytännössä ei oikeastaan. Toki jos vetää grillattavat suoraan jääkaapista juuri sytytettyyn grilliin. Mutta mielestäni myös kaasun kanssa on fiksumpaa ottaa lihat hyvissä ajoin lämpenemään ja antaa myös sen grillin lämmetä. Usein sille grilliin menevälle tavarallekkin tehdään jotain esivalmisteluja. joten melko harvoin grillin lämpeneminen näkyy kokonaisajassa. Näin siis pääasiassa.
Noin kun ajattelee niin oikeassa olet.
Erohan tulee kun perusmakkaraa paistelee.

Lämpenemisajassakaa ei ihan kauheaa eroa loppuunsa ole. Ainut on alun puuhastelu kun siivoilen tuhkat pois ja laittelen piipun tulille.

Mikäs on muuten oikea tapa hävittää tuhkat? Nyt erillisessä tuhka-astiassa vielä mutta kun täyttyy niin pitää hävitellä.
 
Noin kun ajattelee niin oikeassa olet.
Erohan tulee kun perusmakkaraa paistelee.

Lämpenemisajassakaa ei ihan kauheaa eroa loppuunsa ole. Ainut on alun puuhastelu kun siivoilen tuhkat pois ja laittelen piipun tulille.

Mikäs on muuten oikea tapa hävittää tuhkat? Nyt erillisessä tuhka-astiassa vielä mutta kun täyttyy niin pitää hävitellä.
Jäähtynyt tuhka on ainakin täällä Oulun korkeudella polttokelpoiseen jätteeseen menevää kamaa.
 
Noin kun ajattelee niin oikeassa olet.
Erohan tulee kun perusmakkaraa paistelee.

Lämpenemisajassakaa ei ihan kauheaa eroa loppuunsa ole. Ainut on alun puuhastelu kun siivoilen tuhkat pois ja laittelen piipun tulille.

Mikäs on muuten oikea tapa hävittää tuhkat? Nyt erillisessä tuhka-astiassa vielä mutta kun täyttyy niin pitää hävitellä.
Itse levitän nurmikolle kun on hyvää lannoitetta.
 
Mahtaiskohan weberiltä saada uuden kannen smokey joe:een kun tossa on jotain sen kannen ilmansäätöritilässä mikä on nyt kahden käytön aikana naarmuttanut maalipinnan siitä alta ihan paskaksi kahdesta kohtaa, vai onko se normaalia että sen säätövivun alta kuluu maalit pois?

Lähinnä siis aattelin rumuuden lisäksi että ruosteenkesto kärsii...
 
Oon omalla Smokey Joella grillaillut muutaman kerran ja aika hankalaa on lämpöjen säätö jos käyttää kantta.
Hankaluutta lisää lämpömittarin puute. Tuunasin omaani mittarilla, mutta ei tuolla kyllä mitään upeita grillauskikkoja tehdä juuri tuon lämmönsäädön hankaluuden vuoksi. Perusjutut onnistuvat tietysti ihan ok. Tuostahan on tai oli se toinen malli, jossa ilmaraot olivat perinteiseen tapaan pohjassa. Se olisi ilmeisesti paremmin säädettävissä.
 
Mahtaiskohan weberiltä saada uuden kannen smokey joe:een kun tossa on jotain sen kannen ilmansäätöritilässä mikä on nyt kahden käytön aikana naarmuttanut maalipinnan siitä alta ihan paskaksi kahdesta kohtaa, vai onko se normaalia että sen säätövivun alta kuluu maalit pois?

Lähinnä siis aattelin rumuuden lisäksi että ruosteenkesto kärsii...
Itse kun tuon ostin, niin kannen kahvaa kiristäessä emalointi halkesi. Reklamointi Weberille ja laittoivat kokonaan uuden kannen ilman sen kummempia kyselyitä. Ei tuo nyt mitenkään olisi sinällään haitannut, kun piilossa se vekki kuitenkin oli. Kannattaa kokeilla mitä sanovat. Omassa ei ole naarmujen kohdalta maalikaan lähtenyt irtoamaan.
 
Itse kun tuon ostin, niin kannen kahvaa kiristäessä emalointi halkesi. Reklamointi Weberille ja laittoivat kokonaan uuden kannen ilman sen kummempia kyselyitä. Ei tuo nyt mitenkään olisi sinällään haitannut, kun piilossa se vekki kuitenkin oli. Kannattaa kokeilla mitä sanovat. Omassa ei ole naarmujen kohdalta maalikaan lähtenyt irtoamaan.
Itselle kävi ihan sama juttu aikoinaan Master Touchin kannen kanssa. Reklamoin ja kahden vuorokauden kuluttua kuriiri toi uuden kannen kotiovelle. Se on nyt kolme vuotta ollut varastossa paketissa odottamassa, että alkuperäisen kannen raaskii heitää metallinkeräykseen. Ei tule ihan lähivuosina tapahtumaan :D
 
Hankaluutta lisää lämpömittarin puute. Tuunasin omaani mittarilla, mutta ei tuolla kyllä mitään upeita grillauskikkoja tehdä juuri tuon lämmönsäädön hankaluuden vuoksi. Perusjutut onnistuvat tietysti ihan ok. Tuostahan on tai oli se toinen malli, jossa ilmaraot olivat perinteiseen tapaan pohjassa. Se olisi ilmeisesti paremmin säädettävissä.
Mä meinasin itse kanssa että olisin tuohon mittarin virittänyt.
Käsittelitkö sitä porausreikää mitenkään (maalilla tms.) vai mahtaako se pahasti vetää ruosteeseen siitä sen takia että pinta on rikki siitä?
Minkä mittarin itse pistit ja mistä?

Kannattaiskohan tonne weberille pistää viestiä vaiko vain soittaa?
 
Mä meinasin itse kanssa että olisin tuohon mittarin virittänyt.
Käsittelitkö sitä porausreikää mitenkään (maalilla tms.) vai mahtaako se pahasti vetää ruosteeseen siitä sen takia että pinta on rikki siitä?
Minkä mittarin itse pistit ja mistä?
Taisin pyyhkäistä pintaa hiekkapaperilla ja porauksen ajaksi laitoin teipin. Varovasti kun porasi, niin ei emalikaan haljennut. Ruostetta ei tullut tai ei ainakaan näy mittarin ympärillä. Mittari on joku perusmittari n. 5cm halkaisijalla. Saksalaisen Amazonista ostin ja olisiko joku 12 euroa maksanut.
 
Taisin pyyhkäistä pintaa hiekkapaperilla ja porauksen ajaksi laitoin teipin. Varovasti kun porasi, niin ei emalikaan haljennut. Ruostetta ei tullut tai ei ainakaan näy mittarin ympärillä. Mittari on joku perusmittari n. 5cm halkaisijalla. Saksalaisen Amazonista ostin ja olisiko joku 12 euroa maksanut.
Hmm, siis miksi hiomapaperilla?
Aloititko poraamisen sisä vai ulkopuolelta?
Itseä vähän pelottaa että siitä jos pora ei iske heti kiinni niin se vetää hirveät naarmut koko kanteen :hmm:
 
Hmm, siis miksi hiomapaperilla?
Aloititko poraamisen sisä vai ulkopuolelta?
Itseä vähän pelottaa että siitä jos pora ei iske heti kiinni niin se vetää hirveät naarmut koko kanteen :hmm:
Juuri sen takia vähän hiomapaperilla pyyhkäisin emalia, että porauspinta vähän karhentuisi. Aluehan ei ole iso, olisiko mittarin pohja jonkun 2e kolikon kokoinen siltä alalta jolla se on kannessa kiinni. Hyvin se meni läpi ja kun teippi vielä estää pahimmat terän liukastumiset, niin ei hirmuisen paha rasti ole asentaa tuohon mittaria.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 278
Viestejä
4 486 107
Jäsenet
74 132
Uusin jäsen
Jaakko0000000

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom