Grillit & grillaus

Edelleen täällä pohditaan weberin hiiligrillin hankintaa/mallia. Onko teillä kokemusta noista 47cm malleista? Pienempihän tuo on kuin 57cm, mutta tarve on max. perus grillailut 4hengelle, joten riittääkö tuo koonsa puolesta?

Ei ole siis mitään hifistelygrillausta tarkoitu tehdä (ainakaan toistaiseksi), vaan lähinnä kevyeen kesämökkikäyttöön, jossa mukana siis makkaraa, kyljystä, vartaita jne.

Esim. tälläinen malli osui silmiin: HIILIGRILLI WEBER KETTLE PLUS 47CM | K-rauta.fi

Tuossahan on GBS ritilä ja kansipidike, mutta ei esim. tuhkankeruusäiliötä ja avattavia ritilän reunoja.

Lähinnä mietin, että voiko tuollaisesta "ei tuhkankeruusäiliöllisestä" lentää kuumaa tuhkaa tuulella ympäristöön tms? Kun kesämökillä pitäisi pääsi päästä grillaamaan myös tuulisissa olosuhteissa, ilman että on pelkoa maastopalosta...
 
Edelleen täällä pohditaan weberin hiiligrillin hankintaa/mallia. Onko teillä kokemusta noista 47cm malleista? Pienempihän tuo on kuin 57cm, mutta tarve on max. perus grillailut 4hengelle, joten riittääkö tuo koonsa puolesta?

Ei ole siis mitään hifistelygrillausta tarkoitu tehdä (ainakaan toistaiseksi), vaan lähinnä kevyeen kesämökkikäyttöön, jossa mukana siis makkaraa, kyljystä, vartaita jne.

Esim. tälläinen malli osui silmiin: HIILIGRILLI WEBER KETTLE PLUS 47CM | K-rauta.fi

Tuossahan on GBS ritilä ja kansipidike, mutta ei esim. tuhkankeruusäiliötä ja avattavia ritilän reunoja.

Lähinnä mietin, että voiko tuollaisesta "ei tuhkankeruusäiliöllisestä" lentää kuumaa tuhkaa tuulella ympäristöön tms? Kun kesämökillä pitäisi pääsi päästä grillaamaan myös tuulisissa olosuhteissa, ilman että on pelkoa maastopalosta...


En ostaisi ainakaan tuohon hintaan 47cm mallia ja ilman tuhkankeruuastiaa. Kyllä se hieman ripottelee tuhkaa alle kun grillatessa on tarkoitus pitää ilmanottoaukkoja auki.

Neljälle jos grillaa niin kyllä tuo 57cm version lisätila on eduksi. Lisäksi voi harrastaa helpommin epäsuoraa grillausta, kun on tilaa.

Original kettle premium 57cm maksaa vain muutaman kympin enemmän, jossa on tuhkankeruuastia. Ritilä taisi tosin olla vakiomallia.
 
Ja jos K-raudasta haet grilliä, niin pyydä myyjää tekemään tarjous. Listahintaa ei kannata maksaa. Viime viikolla ostin Weberin ja K-raudan (korkeasta) listahinnasta tippui ihan vaan kysymällä n. 40e. Sitten kannattaa tingata vielä kaikenlaista oheissälää ja brikettejä samaan kauppaan.

Jos ei tinkiminen auta, osta muualta. Niin minä ainakin olisin tehnyt, koska esim. viereisessä Motonetissä sama grilli oli lähtöhinnaltaan pienempi. Mutta Motonetissä eivät tingi hinnoista.
 
Itsekin tässä suunnitellut siirtymistä kaasusta hiileen. Aluksi olinkin jo noihin weber pallogrilleihin päätynyt, mutta nyt jotenkin katse kääntyi noihin tynnyrimalleihin, joissa on semmoinen sivuosa. Kun tuo savustus myös kiinostaisi ottaa mukaan. Prismassa käpläsin House merkkistä tynnyriä 199e. On ainakin paksua peltiä tuo ja jos olisi myyjä siihen sattunut niin olisi varmaan lähtenyt mukaan. No eilen tuli sitten tilattua netin kautta Tennessee 200 Barbecue Savustin. Ja kun netissä luki, että 6-10 päivää, mutta tilausvahvistuksessa oli päivämäärä 29.5 eli joutuu tässä jonkin aikaa odottelemaan:mad:.
 
Nää offsetit jokka on tehty alle 1mm vahvusesta metallista on naurettavia kapistuksia.
Tietysti alkuun pääsee ja kestääkö kiinnostus savustella 15h settejä joissa puuta joutuu lisään vähän väliä.
Unettomia öitä luvassa :D
 
Onko kellään kokemuksia noista grilliin heitettävistä "savuaromirasioista"? Myydään mm. Halpahalleissa ja tokmanneissa, hintaa 8-15e. Tekeekö yhtään mitään vai onko parempi ostaa suosista savustin jos savun makua kaipaa?
 
Onko kellään kokemuksia noista grilliin heitettävistä "savuaromirasioista"? Myydään mm. Halpahalleissa ja tokmanneissa, hintaa 8-15e. Tekeekö yhtään mitään vai onko parempi ostaa suosista savustin jos savun makua kaipaa?
Mä ostin tommosen kun oli alennuksessa. Kyllä siitä ihan savua tuli ja siten toimi, mutta vielä pitää testata Weberin savu"palikoita" joita kaveri kehuu. Niistä tulee kuulemma tasaisempi ja voimakkaampi maku.
Mutta siis toimii kyllä.
 
Onko kellään kokemuksia noista grilliin heitettävistä "savuaromirasioista"? Myydään mm. Halpahalleissa ja tokmanneissa, hintaa 8-15e. Tekeekö yhtään mitään vai onko parempi ostaa suosista savustin jos savun makua kaipaa?

Itsellä toista kesää käytössä savustusrasia (Taisi olla "Mustang"-merkkinen), olen käyttänyt juuri Weberin puulastuja. Kyllä tuolla kaasugrillaukseen saa taas uuden ulottuvuuden, suosittelen.

Rasiaa olen ajatellut kyllä nyt lähiaikoina modata niin, että poraan myös pohjaan reikiä. Nyt noita reikiä löytyy vain kannesta.
 
Mä ostin tommosen kun oli alennuksessa. Kyllä siitä ihan savua tuli ja siten toimi, mutta vielä pitää testata Weberin savu"palikoita" joita kaveri kehuu. Niistä tulee kuulemma tasaisempi ja voimakkaampi maku.
Mutta siis toimii kyllä.

Itsellä toista kesää käytössä savustusrasia (Taisi olla "Mustang"-merkkinen), olen käyttänyt juuri Weberin puulastuja. Kyllä tuolla kaasugrillaukseen saa taas uuden ulottuvuuden, suosittelen.

Oolrait, kiitoksia! Ootteko käyttänyt ihan vain savun makua antamaan vai pystyykö mahdollisesti oikein savustamaan? Pienellä liekillä, liha epäsuoralla lämmöllä, kansi kiinni tunnin verran, onnistuukohan?
 
Itsellä toista kesää käytössä savustusrasia (Taisi olla "Mustang"-merkkinen), olen käyttänyt juuri Weberin puulastuja. Kyllä tuolla kaasugrillaukseen saa taas uuden ulottuvuuden, suosittelen.

Rasiaa olen ajatellut kyllä nyt lähiaikoina modata niin, että poraan myös pohjaan reikiä. Nyt noita reikiä löytyy vain kannesta.
Mulla on Prismasta ostettu 6e halpisrasia ja ainakin siinä on myös pohjassa reiät.

Mutta oletko käyttänyt Weberin savuPALIKOITA, eli sellaisia mitä laitetaan suoraan brikettien joukkoon? Kaveri ainakin kehu että on parempia kuin savulastut.

E: jaa tosiaan tuossa olikin kaasugrillistä kyse
 
Oolrait, kiitoksia! Ootteko käyttänyt ihan vain savun makua antamaan vai pystyykö mahdollisesti oikein savustamaan? Pienellä liekillä, liha epäsuoralla lämmöllä, kansi kiinni tunnin verran, onnistuukohan?

Tällä hetkellä kokemusta löytyy vain lyhyempiaikaisesta kalan savustuksesta, makua antamaan. Hyvää tulee noinkin, tarkoitus myöhemmin kesällä testata ribsien savustusta sitten pidemmällä ajalla.

Savustuspalat sopivat muuten sitten paremmin pidempiaikaiseen savustukseen, lastu lyhyempään. Noita ainakin Weberilta kun on useammanlaista.
 
Pitääpä hakea tuollainen testiin. Weberin lastuja ei omalta paikkakunnalta todennäköisesti löydy, joten mennään Halpahallin omenapuu lastuilla. Seuraavia kokeiluja varten pitänee vierailla naapuripaikkakunnan Gigantissa tai tilata jostain Weberiä :)

E: ja niin oliko tosiaan puhe Weberin Savustuspaloista vai -lastuista?
 
Kertokaas tietävämmät saako esimerkiksi tällä grilliharjalla harjata Weberin pallogrillin sisäosia: Grilliharja | Hoito | Grilliharjat ?

Tästä on jotenkin tosi hankala löytää tietoa missä lukisi "Kyllä voi" tai "Yes you may". Usein puhutaan vaan lämpimän veden ja sienen käytöstä sisätilojen puhdistamisessa ja harjan käytöstä ritilän puhdistamisessa.

Käsittääkseni saa kuitenkin, yksi Weberin oma ohje sanoo näin: "
  • The first step is to take out your reliable Weber stainless steel bristle brush and put it to work on that peeling. Working in a back and forth motion, clean away as much of the deposit build up as you can. This should remove the vast majority of accumulation."
It Ain’t Paint | Tips & Techniques | Weber Grills
 
@Flamee Messinkiharja sopinee kaikille pinnoille mutta ei niillä kyllä mitään kovin raskasta likaa poisteta. Itse olen tuollaista vastaavaa harjaa käyttänyt valurautapintojen puhdistukseen.
 
Jees, niin ajattelinkin. Olen kyllä tehnyt kauden alussa (ja lopussa) puhdistusta sienellä, lämpimällä vedellä ja sienellä. Mietin vaan olisiko helppo grillauksen jälkeen pyyhkästä isoimpia rasvoja pois harjalla ennenkun laittaa peitteen grillin päälle.
 
En ostaisi ainakaan tuohon hintaan 47cm mallia ja ilman tuhkankeruuastiaa. Kyllä se hieman ripottelee tuhkaa alle kun grillatessa on tarkoitus pitää ilmanottoaukkoja auki.

Neljälle jos grillaa niin kyllä tuo 57cm version lisätila on eduksi. Lisäksi voi harrastaa helpommin epäsuoraa grillausta, kun on tilaa.

Original kettle premium 57cm maksaa vain muutaman kympin enemmän, jossa on tuhkankeruuastia. Ritilä taisi tosin olla vakiomallia.

Itselle osui aikanaan 57cm Weber tarjous 99e, tarttui kyllä heti mukaan ja päivääkään en ole katunut. Pienempää en laittais.
 
Kertokaas tietävämmät saako esimerkiksi tällä grilliharjalla harjata Weberin pallogrillin sisäosia: Grilliharja | Hoito | Grilliharjat ?

Tästä on jotenkin tosi hankala löytää tietoa missä lukisi "Kyllä voi" tai "Yes you may". Usein puhutaan vaan lämpimän veden ja sienen käytöstä sisätilojen puhdistamisessa ja harjan käytöstä ritilän puhdistamisessa.

Käsittääkseni saa kuitenkin, yksi Weberin oma ohje sanoo näin: "
  • The first step is to take out your reliable Weber stainless steel bristle brush and put it to work on that peeling. Working in a back and forth motion, clean away as much of the deposit build up as you can. This should remove the vast majority of accumulation."
It Ain’t Paint | Tips & Techniques | Weber Grills

upload_2018-5-16_18-50-44.jpeg


Itselläni on weberin kolmioharja, harjakset ilmeisesti terästä. Joka grillauksen jälkeen pyyhkäisen sillä ritilän puhtaaksi ylimääräisestä karstasta. Sitten ennen grillauksen aloittamista öljyän ritilän ruokaöljyyn tms. kastetulla talouspaperitupolla.

Kuvan grillillä/ritilällä ikää reilu vuosi ja grillausta/savustusta useamman kerran kuukaudessa/viikossa(kesällä) vuoden ympäri.

En ole vielä toistaiseksi katsonut tarpeelliseksi tehdä isompia puhdistustoimenpiteitä.

En siis ole harjannut sisäosia muuten. Emalipinta ei todennäköisesti tuota teräsharjallista harjaa kestä, vaan siihen tarvisi messinkiharjaksisen version.
 
upload_2018-5-16_18-50-44.jpeg


Itselläni on weberin kolmioharja, harjakset ilmeisesti terästä. Joka grillauksen jälkeen pyyhkäisen sillä ritilän puhtaaksi ylimääräisestä karstasta. Sitten ennen grillauksen aloittamista öljyän ritilän ruokaöljyyn tms. kastetulla talouspaperitupolla.

Kuvan grillillä/ritilällä ikää reilu vuosi ja grillausta/savustusta useamman kerran kuukaudessa/viikossa(kesällä) vuoden ympäri.

En ole vielä toistaiseksi katsonut tarpeelliseksi tehdä isompia puhdistustoimenpiteitä.

En siis ole harjannut sisäosia muuten. Emalipinta ei todennäköisesti tuota teräsharjallista harjaa kestä, vaan siihen tarvisi messinkiharjaksisen version.

Tähän vielä tiedoksi, tarkistin asiaa ihan Weberin tuelta, oikeilla tuotekoodeilla. Tässä olennainen osa vastauksesta:

"6493 grilliharjaa kannattaa käyttää ensisijaisesti aina ritilöiden puhdistamiseen. Grillin sisäpinta toki kestää teräsharjalla puhdistamisen, mutta tähän kannattaa kuitenkin käytää aina ensisijaisesti lastaa, pesusientä ja saippuavettä (välttäen sitruspohjaisia pesuaineita)."

Eli pinnalle ei varmaan ole mitään käynyt kun 3 kertaa olen sitä nopeasti grillauksen jälkeen pyyhkinyt, mutta ensi kerraksi hommaan tuollaisen lastan ja sienen.
 
Mietin vaan olisiko helppo grillauksen jälkeen pyyhkästä isoimpia rasvoja pois harjalla ennenkun laittaa peitteen grillin päälle.

Tuohon tyyliin itsekin toimin. Joko grillauksen lopussa tai sitten seuraavan grillauksen alussa. Tuollaisella harjalla putsaan ritilät ja parilan pyyhkäisen puhtaaksi raaputusterällä. Sitten kuumennus että lähtee loput paskat, nopea raaputus/harjaus ja Muurikan silava+Paistospray yhdistelmällä osien voitelu.
 
Mikä on suosikkinne/bravuurinne grillatessa? Eli mitä lihaa/jotain muuta tulee tehtyä useimmin ja miten? Kuvista iso plussa :tup:

Itselläni tällä hetkellä suurimmassa suosiossa on ribsit. Yön yli suolavedessä, aamulla rub pintaan. Sitten kun alan grillaamaan, niin n. 3 tuntia matalalla lämmöllä n. 100C, sen jälkeen kostutus ja folioon n. 2 tunniksi, ja lopuksi korkeammalla lämmöllä väri ä pintaan. Eli aika perus 3-2-1 menetelmä. Aluksi pistän brikettien sekaan 1-2 kourallista kostutettua savustuslastua.

Kysyn tätä lähinnä siksi, että tahdon uusia ideoita tai mahdollisesti parannusta nykyisiin valmistustapoihin.
 
Mikä on suosikkinne/bravuurinne grillatessa? Eli mitä lihaa/jotain muuta tulee tehtyä useimmin ja miten?
Yleensä aina jotain grillatessa tulee grillattua myös täytettyjä herkkusieniä, toki pekoniin käärittynä. Eli sisään vaikka tuorejuustoa ja kääritään pekoniin. Sienen lakista kun leikkaa ohuen siivun kanneksi, niin ei valu täytteetkään ulos grillatessa.
 
Mikä on suosikkinne/bravuurinne grillatessa? Eli mitä lihaa/jotain muuta tulee tehtyä useimmin ja miten? Kuvista iso plussa :tup:

Itselläni tällä hetkellä suurimmassa suosiossa on ribsit. Yön yli suolavedessä, aamulla rub pintaan. Sitten kun alan grillaamaan, niin n. 3 tuntia matalalla lämmöllä n. 100C, sen jälkeen kostutus ja folioon n. 2 tunniksi, ja lopuksi korkeammalla lämmöllä väri ä pintaan. Eli aika perus 3-2-1 menetelmä. Aluksi pistän brikettien sekaan 1-2 kourallista kostutettua savustuslastua.

Kysyn tätä lähinnä siksi, että tahdon uusia ideoita tai mahdollisesti parannusta nykyisiin valmistustapoihin.

Possun niskaa elikkäs kassleria tulee tehtyä useimmiten. Marinointi yleensä yön yli sekalaisessa marinadissa, jossa öljyä, bbq-soosia, srirachaa, poppamiehen mausteita, jotain mureuttavaa kuten hapanta mehua tai vaikka olutta.

Slow&low savustuspalojen kera weber master touch 57cm:ssä. Nautitaan revittynä esim burgerin tai pitaleivän sisällä.

Kanankoivet/nuijat on toinen. Kolamarinadiohjeita on netti pullollaan, itse marinoin yleensän tuliseksi sriracha-pohjaisella marinadilla.
Väri pintaan kovemmalla lämmöllä ja kypsyttelyä epäsuoralla lämmöllä sopiva aika.

Kylkeen tulee yleensä tehtyä kasvisvartaita. Varrastikkuihin paprikaa, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja. Pintaan suihkaus oliiviöljyä ja suola+pippuri. Paprika kun saa väriä grillissä niin tulee mukava paahdetun maku. Vaikka en kasviksista välitä yleensä niin nämä maistuu.
 
Clas Ohlsonilla grillit -25%

Edit. Ja muut grillivarusteet. Käytinpä hyväkseni ja vaihdoin grilli tilaukseni tänne. :) Samalla aikaistui toimitus ja hinta laski.:)
 
Viimeksi muokattu:
Ei taida saada sitä kaikkien hehkuttamaan Weberin Master touchia?
Ei myydä clasulla enään nykyään Weberiä. He myyvät nykyään omaa no-name 57cm hiiligrilliään joka on muodoltaan hyvin vahvasti kopioitu Master touchista. Tietysti mitään master touchista tuttuja lisätarvikkeita (luukullista ritilää jne.)siinä ei ole, joten kömpelömpi käyttää.

Ajattelin hakea mökille testiin tuollaisen kun maksaa alle 70e. Tulee nykyään käytyä mökillä todella harvoin, niin ei viitsi toista master touchia sinne ostaa vaikka olenkin erittäin tyytyväinen siihen kotikäytössä ollut. Tullut grillattua päivittäin nyt viikon verran :D
 
Viimeksi muokattu:
Aijai. Landmann Big kamado olisi vajaalla 700€. Kellään kokemuksia juuri tästä mallista? Ostohousut on jo puoliksi jalassa.

Grilli Big Kamado, Landmann - LANDMANN | Clas Ohlson

Tuommoinen on parasta kun tietää ja jaksaa muhittaa ruokaa yön yli tai vastaavasti. Toimii myös vähillä tulilla talvella.

Jos ei hirveän usein grillaile tai ole friikki, niin halvempikin käy :)

Edit: noissa voi kokeilla tehdä naan-leipä kun lämäisee taikinan seinään. Vaikeaa se kyllä on
 
Tuohon grilliritilöiden puhdistukseen mistä monet aprikoi, niin parhaiten ja helpoimmin edellisen grillailun jäänteet lähtee kun laittelee hiilet grilliin seuraavan kerran ja antaa niiden olla vähän aikaa. Sen jälkeen reipas rapsuttelu teräs- tai messinkiharjalla.
 
Tuohon grilliritilöiden puhdistukseen mistä monet aprikoi, niin parhaiten ja helpoimmin edellisen grillailun jäänteet lähtee kun laittelee hiilet grilliin seuraavan kerran ja antaa niiden olla vähän aikaa. Sen jälkeen reipas rapsuttelu teräs- tai messinkiharjalla.

Joo, lähteehän ne saastat sieltä sitten tuhkana pois joo raapimalla.

Mutta ei se ritilälle hyvää tee jos edellisen grillauskerran marinadit jää muhimaan ritilän pintaan viikoksi tms.

Ihan yhtä helppoa se on teräsharjalla pyyhkäistä grillauksen jälkeen vielä lämpimältä ritilältä saastat pois, kun eivät ole ehtineet kovettumaankaan ritilään.
 
Ihan yhtä helppoa se on teräsharjalla pyyhkäistä grillauksen jälkeen vielä lämpimältä ritilältä saastat pois, kun eivät ole ehtineet kovettumaankaan ritilään.
Ei ole yhtä helppoa. Se on helpompaa.

En kyllä ymmärrä jengiä joka ostaa monen sadan euron arvoisia grillejä, mutta eivät jaksa käyttää paria minuuttia grillauksen jälkeen aikaa sen hoitamiseen (aikaa siihen on jo siinä, kun antaa niitten pihvien tasaantua folion alla muutaman minuutin). Sitten itketään vuoden päästä ja haukutaan grillin valmistaja netissä, koska on grilli ruosteessa yms.
 
Tervehdys vaan kaikille.
Landmann Big Kamado lähti Ohlsonilta tilaukseen. Tuo 20/10v takuu perusteena. Tähän asti grillailu ja smoukkaus hoidettu BeefEater Discovery 1000:lla ja Weber WSM37:lla.
Tänään WSM:llä hoitui muuten beef jerkyt teryiaki Jack Daniels marinoituna, hyvää on.
 
Tervehdys vaan kaikille.
Landmann Big Kamado lähti Ohlsonilta tilaukseen. Tuo 20/10v takuu perusteena. Tähän asti grillailu ja smoukkaus hoidettu BeefEater Discovery 1000:lla ja Weber WSM37:lla.
Tänään WSM:llä hoitui muuten beef jerkyt teryiaki Jack Daniels marinoituna, hyvää on.

Ei tarvitse huolestua 20v:hen, että se keraami ei ruostu ;)
Grillit & grillaus
 
Muurikan kesäkeittiö kaasugrilli meillä ja lähinnä kesäisin tulee vain grillailtua. Talvella kyllä tulee savustettua ja paistettua nuotiolla riista ja poromakkaraa.

Lähinnä grillaamme riista ja poron lihaa mutta possuakin tulee välillä ja etenkin pekonia käytettyä lisänä.
 
Onko kokemuksia Clasun briketeistä? Ovat tarjouksessa ja hintaa tulee n. 1e/kg eli menee samoihin bilteman brikettien kanssa. Biltemaan on itsellä matkaa paljon, clasu olisi lähellä. Vai kannattaako vaan luottaa weberin briketteihin?

Briketit | Clas Ohlson | Clas Ohlson
 
Viimeksi muokattu:
Onko kokemuksia Clasun briketeistä? Ovat tarjouksessa ja hintaa tulee n. 1e/kg eli menee samoihin bilteman brikettien kanssa. Biltemaan on itsellä matkaa paljon clasu olisi lähellä. Vai kannattaako vaan luottaa weberin briketteihin?
Viime vuodelta kokemusta ja olivat täyttä sontaa. Parin pussin perusteella ei montaa ehjää brikettiä ollut, silppua senkin edestä.
 
Clasun brikettejä ei voi suositella, jos ei muilla ole sitten parempia kokemuksia. Entä onko noista Bilteman briketeistä mihinkään?
 
Clasun brikettejä ei voi suositella, jos ei muilla ole sitten parempia kokemuksia. Entä onko noista Bilteman briketeistä mihinkään?
Itselläni ei ole vielä Bilteman tavarasta kokemusta mutta moni niitä on kehunut (tässäkin ketjussa). Joskus kun tulee ajeltua bilteman lähistöllä, niin käyn hamstraamassa jokusen kymmentä kiloa.
 
Ei myydä clasulla enään nykyään Weberiä. He myyvät nykyään omaa no-name 57cm hiiligrilliään joka on muodoltaan hyvin vahvasti kopioitu Master touchista. Tietysti mitään master touchista tuttuja lisätarvikkeita (luukullista ritilää jne.)siinä ei ole, joten kömpelömpi käyttää.

https://m.clasohlson.com/fi/Pallogrilli-57-cm/34-9444#

Kommenteissa kerrotaan, että Weber 57 kilkkeet käy tuohon, joten ostaa weberin ritilän ja kansipidikkeen niin DIY Master Touch on valmis?

Ajattelin tänään mennä clasulle katsomaan grilliä.
 
Pallogrilli 57 cm | Clas Ohlson

Kommenteissa kerrotaan, että Weber 57 kilkkeet käy tuohon, joten ostaa weberin ritilän ja kansipidikkeen niin DIY Master Touch on valmis?

Ajattelin tänään mennä clasulle katsomaan grilliä.
Clasun grilli vaikuttaa varsinkin tuolla alennettulla hinnalla antavan oikein hyvää vastinetta rahalle mutta ei se kuitenkaan grillauskokemuksen kanssa kilpaile Weberin Master-Touchin kanssa samassa sarjassa.

Nyt kun omistan molemmat ja yksi grillaus takana myös tuolla Clasun grillillä, niin voin hiukan vertailla:

- Weberin kansiteline on pirun kätevä. Clasun grillissä on kannen alla koukku, jolla kannen saa ripustettua grillin reunaan. Ajaa asiansa mutta kömpelömpi.

- Weberin grillausritilässä olevat luukut ja aukko ovat pirun käteviä. Clasun grillissä näitä ei ole. Periaatteessa korjattavissa Weberin ritilällä, joka maksaa 59e motonetissä.

- Clasun grillin hiiliritilä vääntyi kuumudessa jo ekalla grillauksella, Weber on useamman grillauksen jälkeen edelleen kuin uusi (toki likainen).

- Clasun grillissä aika onnettomat "brikettien jakoseinät" mutta kai ne asiansa ajavat. Weberin brikettikorit paljon kätevämmät.

- Clasun grillin tuhkantyhjennys systeemi ei pääse edes lähelle Weberin vastaavaa. Hiiliritilän alla on irrallinen "tuhkan keräysastia", jonka saa putsattua vain ottamalla molemmat ritilät ensin pois. Grillin alla on "tuhkalaatikko" johon tuhka ei oikein edes pääse tuon ylemmän astian takia.

- Itse pallogrilli (pohja ja kansi) vaikuttaa tässä clasun versiossa kyllä ihan laadukkaalta, ja uskon sen kestävän mökkikäytössäni pitkään.

- Clasun grillissä on molemmin puolin kahvat, joista grilliä on hyvä nostaa paikasta toiseen. Tätä toista kahvaa kaipaisin myös Weberiin.

- Lämmönsäätö onnistui myös clasun grillillä ihan mallikaasti. Varmasti saa grillattua myös low&slow. Weberin alaventtiili ja sen säätö on kuitenkin selvästi parempi.



Yhteenvetona: Ihan ok grilli, jota on mahdollista parantaa weberin tarvikkeilla, mutta jos grilli ja weber ritilä maksaa yhteensä jo 130e, niin ostaisin mieluummin weberin grillin 129e ja siihen lisäksi 59e ritilän.

Weber Bar-B-Kettle® 57 cm brikettigrilli musta | Motonet Oy

Toisaalta, jos ei paremmasta tietäisi, niin saattaisin olla tyytyväinen tuohon Clasun grilliin ihan sellaisenaan. Harvaan käyttöön mökillä ihan passeli ja en itse aio ostaa siihen mitään lisäosia.
 
Viimeksi muokattu:
Vanhemmille (eläkeläiset) satunnaiseen grillaamiseen kateltiin tuossa grillejä ja kaikki kehui Weberiä, miksi? Ne hinnat alkaen mallit (+400€) on samaa laatua kuin halvemmat 200€ grillit ja jopa huonompia eikä niissä ole kuin se perus kolme poltinta, ei edes sivukeitintä. Nyt mukaan tarttui joku Bauhausin 179€ kolmella polttimella ja yhdellä sivupolttimella sekä apupöydällä ja jos edellinen halppis grilli kesti 10v niin eiköhän tämäkin kestä vähintään sen kun on rakenteeltaan vielä parempi.

Kaasugrilli Rebel Amigo 3i | bauhaus.fi
 
Vanhemmille (eläkeläiset) satunnaiseen grillaamiseen kateltiin tuossa grillejä ja kaikki kehui Weberiä, miksi? Ne hinnat alkaen mallit (+400€) on samaa laatua kuin halvemmat 200€ grillit ja jopa huonompia eikä niissä ole kuin se perus kolme poltinta, ei edes sivukeitintä. Nyt mukaan tarttui joku Bauhausin 179€ kolmella polttimella ja yhdellä sivupolttimella sekä apupöydällä ja jos edellinen halppis grilli kesti 10v niin eiköhän tämäkin kestä vähintään sen kun on rakenteeltaan vielä parempi.

Kaasugrilli Rebel Amigo 3i | bauhaus.fi

Lue tuosta viestiäsi edeltävästä postista eräs vertailu :)

Itselläni on kalliimmasta päästä oleva kaasuweber ja olen kyllä ollut tyytyväinen; verrattuna noihin parin sadan rimpuloihin tämä on kyllä aivan eri luokassa. Vaikka Weberini onkin loistava, niin rehellisyyden nimissä on sanottava ettei tämä ole n.s. "best bang for buck". Varmaan halpismerkiltä saisi -50% hinnalla aika lailla vastaavaa grillaustulosta, mutta harrastukset maksaa ;)
 
Vanhemmille (eläkeläiset) satunnaiseen grillaamiseen kateltiin tuossa grillejä ja kaikki kehui Weberiä, miksi? Ne hinnat alkaen mallit (+400€) on samaa laatua kuin halvemmat 200€ grillit ja jopa huonompia eikä niissä ole kuin se perus kolme poltinta, ei edes sivukeitintä. Nyt mukaan tarttui joku Bauhausin 179€ kolmella polttimella ja yhdellä sivupolttimella sekä apupöydällä ja jos edellinen halppis grilli kesti 10v niin eiköhän tämäkin kestä vähintään sen kun on rakenteeltaan vielä parempi.

Kaasugrilli Rebel Amigo 3i | bauhaus.fi
Itselläni on mustangin halpis kaasugrilli (3 poltin + sivupoltin) ja se ei kyllä ole kovin vakuuttava ollut. Esim. 2/3 poltinta ruostui puhki 2 vuoden aikana ja alkaa grilli muutenkin aika rujossa kunnossa jo olemaan vaikka on vain 3v vanha. Ja olen sitä kyllä pyrkinyt säännöllisesti putsaamaan. Toisekseen sillä on mahdotonta saada tasaista lämpöä koko grilliin. Huomaa, että tuossa on tingitty useammasta kohdasta ja se myös vaikuttaa radikaalisti käyttökokemukseen. Ostin siihen nyt kuitenkin vielä uudet polttimet. Kyllä sillä juuri ja juuri makkaraa grillaa. Muut teen tästä lähin pallogrillissä.

Weberin kaasugrillistä ei ole itsellä kokemusta. Onko sinulla? Veikkaan että tässäkin on kyse siitä, että tyydytään vähempään kun ei paremmasta tiedetä. Sille lisähinnalle ei oikein pysty antamaan oikeutusta, jos ei pääse esim. kokeilemaan kunnon grilliä useamman grillauksen ajan. Siksi ymmärrän hyvin kun esim. Weberin hintoja kauhistellaan. Vaikka tottakai niissä maksetaan myös hiukan nimestä, mutta ei välttämättä niin paljoa kuin voisi kuvitella.
 
Viimeksi muokattu:
https://m.clasohlson.com/fi/Pallogrilli-57-cm/34-9444#

Kommenteissa kerrotaan, että Weber 57 kilkkeet käy tuohon, joten ostaa weberin ritilän ja kansipidikkeen niin DIY Master Touch on valmis?

Ajattelin tänään mennä clasulle katsomaan grilliä.

Köyhän miehen Weber kopio ostettu. Pitää vielä tilata ritilä ja smokenator, sekä teettää töissä brikettilaarit. Ei vielä voi ottaa käyttöön grilliä ennenkuin varmistan weberin osien käypäsyyden.
 
Itselläni on mustangin halpis kaasugrilli (3 poltin + sivupoltin) ja se ei kyllä ole kovin vakuuttava ollut. Esim. 2/3 poltinta ruostui puhki 2 vuoden aikana ja alkaa grilli muutenkin aika rujossa kunnossa jo olemaan vaikka on vain 3v vanha. Ja olen sitä kyllä pyrkinyt säännöllisesti putsaamaan. Toisekseen sillä on mahdotonta saada tasaista lämpöä koko grilliin. Huomaa, että tuossa on tingitty useammasta kohdasta ja se myös vaikuttaa radikaalisti käyttökokemukseen. Ostin siihen nyt kuitenkin vielä uudet polttimet. Kyllä sillä juuri ja juuri makkaraa grillaa. Muut teen tästä lähin pallogrillissä.

Weberin kaasugrillistä ei ole itsellä kokemusta. Onko sinulla? Veikkaan että tässäkin on kyse siitä, että tyydytään vähempään kun ei paremmasta tiedetä. Sille lisähinnalle ei oikein pysty antamaan oikeutusta, jos ei pääse esim. kokeilemaan kunnon grilliä useamman grillauksen ajan. Siksi ymmärrän hyvin kun esim. Weberin hintoja kauhistellaan. Vaikka tottakai niissä maksetaan myös hiukan nimestä, mutta ei välttämättä niin paljoa kuin voisi kuvitella.

Puhe oli siitä 400€ hinnat alkaen weberistä ei niistä tonnin laitteista. Tuollaisella 2k€ weberillä tullut paljon grillailua ja onhan se loistava kampe 10hengen ruuille mutta kun kyseessä kaksi eläkeläistä ja niiden pari lasta jotka välillä grillaa sen makkaran tai pihvin niin ei sitä voi mitenkään perustella 400€ weberillä. Harrastuksen ymmärrän mutta edelleen mitä tulee tuohon hinnat alkaen mallin weberiin niin ei se fyysisesti eronnut mitenkään tuosta 179€ laitteesta. Molemmat oli samasta pellistä väännettyjä ja molemmissa kolme poltinta, halvemmassa sitten se sivukeitin plussana. Käyttötarkoitus ja hinta/laatu ratkaisi nyt halppiksen hyväksi...
 
Viitsisikö joku ystävällinen ottaa Weberin brikettikorista muutaman kuvan ja jonkun mitan niin pääsen hahmottelemaan millaisia tekisi/teettäisi?

Kiitos paljon jo etukäteen. :tup:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 463
Viestejä
4 538 652
Jäsenet
74 800
Uusin jäsen
Eemu04

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom