Grillit & grillaus

Kamadon ostaminen houkuttelisi kovasti. Onko kellään kokemusta näistä "merkittömistä" vaihtoehdoista? Näyttävät tuotekuvien perusteella olevan aika monessa paikassa samaa kamaa. Takuuhan näillä on paljon merkkivehkeitä heikompi, mutta niin on hintakin alempi. Yksi iso asia mikä lapsiperheessä kiinnostaa on kuumeneeko tuo ulkopinta kuinka kuumaksi?

Esim. tämä Motonetin versio Keraaminen grilli ø 21 | Motonet Oy . Tässäkin videona Louisiana Grillssin video.
 
Kamadon ostaminen houkuttelisi kovasti. Onko kellään kokemusta näistä "merkittömistä" vaihtoehdoista? Näyttävät tuotekuvien perusteella olevan aika monessa paikassa samaa kamaa. Takuuhan näillä on paljon merkkivehkeitä heikompi, mutta niin on hintakin alempi. Yksi iso asia mikä lapsiperheessä kiinnostaa on kuumeneeko tuo ulkopinta kuinka kuumaksi?

Esim. tämä Motonetin versio Keraaminen grilli ø 21 | Motonet Oy . Tässäkin videona Louisiana Grillssin video.
Edelliselle sivulle kirjoitin pitkät pätkät Kamadoista (linkki) ja itse ostin tuollaisen edullisen Auplexin kiinamallin. Tähän mennessä ei ole tullut vastaan mitään valitettavaa ja grilli/uuni toimii siinä missä kalliimpikin.

Kamadon kansi lämpenee kosketusherkäksi vasta korkeammissa lämpötiloissa, eli kun lämmöt ovat siellä 250-400 asteen paikkeilla. Kamadon alaosa taas pysyy pääosin viileänä.
 
Tarkoitus valmistaa kaasugrillillä porsaan ribsejä. Grillissä myös savustusrasia, jota tarkoitus hyödyntää.

Tuleeko ribseihin liian voimakas savustus, jos käytän rasiaa koko grillauksen ajan (n. 1.5h), vai olisiko järkevämpää antaa savua mukaan esim. vain 30min? Ei ole ennen tullut lihaa savustettua, joten tällä tiedustelen.
 
Täällä suomessa ribsit niin ohkasia ettei ne savua juurikaan kestä. Ite oon wsm käyttäny ribseissä yhtä savustuspalaa.
Koon voisi sanoa ½ nyrkin koosta ja paloaika n.40min.
Tulee molemmin puolin 2-3mm savurengas ja keskelle jää lihaa näkyviin reilusti.
Jos nakkaat ison palan tai useamman pienemmän niin helposti koko ribsi muuttuu kauttaaltaan punertavaksi. Eli on kauttaaltaan savustettu.
Omasta mielestäni menee tönkön puolelle eli vähempi riittää.

Makuasioita tiestysti mutta ite oon käyttäny grillissä noin 1h30min joista ensimmäiset 40min on savua.
Loppuaika liha saa ottaa väriä. 1h-1h30min foliossa.
Tän jälkeen soosit pintaan ja rapee 15min
125c lämmöissä pitäny.

Muiden metodeja kuunnellaan!
 
En nyt tiedä ymmärsinkö sinun punaisuutesi oikein, mutta jos kypsä liha on punaista, niin sen aiheuttaa hiilimonoksidi eli tuttavallisemmin häkä. En nyt osaa sanoa, että edesauttaako savustuspala häkän muodostumista, mutta kypsä liha voi yhtälailla olla täysin läpipunaista häkän takia, vaikkei olisi savustuspaloja lainkaan käyttänyt.
 
Et ymmärtänyt, tarkoitin savurengasta. Ehkä mainitsin asian epäselvästi
 
En nyt tiedä ymmärsinkö sinun punaisuutesi oikein, mutta jos kypsä liha on punaista, niin sen aiheuttaa hiilimonoksidi eli tuttavallisemmin häkä. En nyt osaa sanoa, että edesauttaako savustuspala häkän muodostumista, mutta kypsä liha voi yhtälailla olla täysin läpipunaista häkän takia, vaikkei olisi savustuspaloja lainkaan käyttänyt.

Et ymmärtänyt, tarkoitin savurengasta. Ehkä mainitsin asian epäselvästi

upload_2018-5-2_20-35-37.png


Weberin 57cm pallossa savustettua kassleria möykky tässä. Näkyy tuo savurengas oikeassa reunassa hyvin.
 
Kommenttia sitten vaan tulemaan, niin voi Amazonista alkaa väijymään.
Eilen tuli ton Verkkiksen Anton Oliver. Jaa-a, mtä tosta nyt vois sanoo.. se on made in china. Pellit oli kieroja jo paketissa ja klommoja siellä täällä ja joutu pihdeillä oikomaan. Kaasausohjeet oli hanurista, mutta onneks aika simppeli kasattava. Kasauksen kanssa noin muuten ei tarvinnnut kiroilla.
Lopputulos on että koko grilli on kiero ja luukku on 3 senttiä offsetissä grilliin. Eli grillissä on jotain mittavirheitä pelleissä kun kasattuna vetää sen kieroon. Kyllä sen kanssa toimeen tulee.
Grillausala on kyllä komea ja itellä vasta yksi puolikkaalla grillialalla grillaus ja ihan mallikkaasti siinä kyllä toimi. Hiilihissikin skulaa mitä sitä kokeililin, mutta en ole vielä täydellä höngällä sitä kokeiluat.

Kyllä toi satasen väärti on, mutta en välttämättä yhtään enempää maksais. Ei oikein toi laatu noin muuten vakuuta.
 
Tuli hommattua Weberin master touch ja on kyllä mainio vehje. Muuttui grillaus mahdollisuudet melkoisesti 79€:n marketti kaasugrillin jälkeen.
Pari kertaa nyt testattu. Sian kylkeä ~6h kypsytyksellä ja 1.4kg tomahawk stake. Aloittelijana olin tyytyväinen lopputulokseen ja kelpasi myös muille.

20180505_133244.jpg


20180505_133209.jpg
 
Tuli hommattua Weberin master touch ja on kyllä mainio vehje. Muuttui grillaus mahdollisuudet melkoisesti 79€:n marketti kaasugrillin jälkeen.
Pari kertaa nyt testattu. Sian kylkeä ~6h kypsytyksellä ja 1.4kg tomahawk stake. Aloittelijana olin tyytyväinen lopputulokseen ja kelpasi myös muille.

Aika herkulta näyttää.

Vaikka Master-touch on epäilemättä hyvä, ei ~100€ perus-Weberiäkään ole syytä ylenkatsoa. Kyllä siinäkin kunnollisen hiiligrillin saa mutta selvästi pienemmällä investoinnilla. Jos siis hiiligrillin hankinta kutkuttaa mutta ei halua heittää 300€ siihen, niin perusmallillakin pääsee vähintäänkin hyvin grillaamisen makuun.
 
Noita master toucheja löytynee edelleen tori.fi:sta ~130e hintaan kun ihmiset on 3 kertaa grillannut ja kypsyneet kapineeseen. Uutena en hankkisi - liian kallis, itsekin taisin elokuussa ostaa kesäkuussa hankitun kapineen.

Nuo myös liikkuvat torissa aika rivakkaan jos vain hinta on kohdallaan.

Tosta esim heti, on piippusytittimet ja briketit kyydissä niin 10e-20e tinkaamalla ei itse grillin hinnaksi jää just mitään (ei ole oma ilmo:))...
Weber hiiligrilli Master-Touch GBS 57 cm, Kerava
 
Täältä löytyy kans tollanen master touch ja täytyy kehua että on kyllä hyvä peli. Tuohon 170€ ei todellakaan ole enää pahan hintainen.
Itse tuli tilattua saksasta sininen muutama kuukaisi sitten hintaan 240€ mitä en pitänyt myöshään pahan hintaisena.

Lisäksi on tullut ostettua siihen pizzakivi sekä sear grate.

Löytyy myös landamanin aika kalliskin kaasugrilli mutta kyllä tolla weberillä mielummin grillainen.
Varsinkin jos ei ole mikään kiire ja on vähän enemmän grillattavaa kerralla.

Landamanista löytyy moottoroitu varras mutta olen ajatellut että hommaan tuohon weberiin sellaisen myös.
Sakasan amazonista löytyy ihan ok hintaa valmiita settejä.

Vinkkinä jos joku asuu lähellä niin porin gigantissa on joitain weberin tuotteita -50%
Sieltä ostin eilen tuon sear graten 25 eurolla.
 
En ole koskaan ymmärtänyt miksi ostaa 20 euroa kalliimpaa pallogrilliä? Mitä se 15 kertaa kalliimpi tarjoaa sellaista joka ei onnistu tuolla halpiksella?

Tämä ei ole provo, vaan olen hankkimassa ehkä uutta grilliä jos joku sopiva löytyisi tuollaisen 20 rimpulan tilalle.
 
Lämpötilansäätö x 3, halpiksessa se ei onnaa. Lisäksi halpikset on pieniä, ei siellä mitään 2,5kg kassler palaa tai 7kg joulukinkkua pysty 10h grillaan...
 
Täytyy kyllä yhtyä Master Touch GBS:m suosittelijoihin. Joku voi pitää Webereitä sikahintaisina/ylihinnoiteltuina, mutta halpaahan toi on vielä laatukamadoihin verrattuna. :) Kun Weberin hinnan jakaa käyttövuosilla, niin ei se lopulta niin paha ole... Weberin Master Touchissa on monia seikkoja, joita osaa pidemmän päälle arvostaa peruspallogrilliin verrattuna; kattavat lisävarusteet, kansipidike, tuhkasäiliösysteemi, varaosien saatavuus, brikettikorit, rosteriritilä, toimiva lämmönsäätö jne... Halvan kaasugrillin jälkeen yhtä juhlaa toi grillaaminen, ei tehot lopu!

Lisävarusteitakin on hyvin tarjolla. Itselleni on kerääntynyt pizzakivi, sear grate, smokenator, weberin emaloitu valurautapannu, suojahuppu. Vähän tyyriitähän noi Weberin omat lisäosat on, mutta kannattaa kyttäillä tarjouksia syksyisin ja verkkokauppa.commin aleista jos ei ihan täyteen rahaan raaski ostaa. Sopii muuten Lodgen 30cm valurautapannu tuohon Weberin BBQ Gourmet -ritilään just passelisti myös! Siinä on hyvä, käytännössä ikuinen, valmiiksi rasvapoltettu pannu.

Pakollisia lisävarusteita hiiligrillaajalle ovat kyllä kunnon pihdit, hiilet ja piippusytytin. Ei se hiiligrillaus niin vaivalloista ja hidasta ole kuin moni kaasugrillin omistaja kuvittelee. Black Ranch Quebrachoja saa muuten Saksasta sopuhintaan 24,95e plus postit 9,90e (ainakin kaksi pussia tulee noilla posteilla, 31,5kg asti 9,90e. En tiedä miten tarkkoja tuosta painosta ovat käytännössä).
 
En ole koskaan ymmärtänyt miksi ostaa 20 euroa kalliimpaa pallogrilliä? Mitä se 15 kertaa kalliimpi tarjoaa sellaista joka ei onnistu tuolla halpiksella?

Riittävä etäisyys hiilten ja ritilän välillä, jotta kaikki ei käristy heti mustaksi? Toimiva tehonsäätö eli voi tehdä pitkiä grillauksia kansi kiinni ja säätää lämpöä ilma-aukoilla. Halpis sammuu kansi kiinni.

Weberin kestoikä on pikemminkin 20 kuin 10 vuotta ja ritilän voi tarvittaessa uusia. Kauanko 20e halpis kestää?
 
Ja briketeissä on sitten aivan järjettömiä laatueroja. Olen paria kolmea laatua kokeillut, ja ainakin Rainbow (yllätys) sekä Hong Kongin oman merkin (olisko BBQ King) briketit on ihan paskoja. Savuttaa ja haisee ihan petroolille ja ovat pieniä eikä lämpöä oikein tahdo irrota kunnolla eikä kauaa. Sopivat lähinnä nopeaan pihvien ja makkaroiden paistoon. Nyt ostin Bilteman (juu, halpis, tiiän) brikketejä 10kg säkin ja ne on edellisiin verrattuna loistavia. Isoja ja luovuttavat pitkään lämpöä ja eivät juurikaan savuta sytyttäessä. Pitää vielä Weberin brikettejä jossain välissä kokeilla kun kaveri vannoo niiden nimeen.
 
Weber One-Touch Premium pallogrilli WEB14401004 - Grillit ja grillituotteet

Miten tuo eroaa master touchista? Ja kannattaako ennemmin ostaa master touch kuin tuo?

Suurimmat erot, Master touchissa kannenpidike ja BBQ system eli se reikuli mihin saa niitä pannuja sun muita. Kannenpidike on erittäin kätevä, tuo keskireikuli mielestäni ole nyt niin tarpeellinen, ei mikään estä käyttämästä niitä pannuja sun muita siinä ritilän päällä. Weberin omat tarvikkeet siihen reikuliin ovat kuitenkin kalliita.
 
Weber One-Touch Premium pallogrilli WEB14401004 - Grillit ja grillituotteet

Miten tuo eroaa master touchista? Ja kannattaako ennemmin ostaa master touch kuin tuo?

Pallogrilli 57 cm | Clas Ohlson

Entä mitä mieltä olette tuosta Clasun weber kopiosta? Tuohon käsittääkseni sopivat kaikki weberin lisävarusteet, jos niitä tekee mieli.

Kuten mainittua, ritilä on vakiomallia eli ohuempaa teräslankaa ja puuttuu BBQ system, eli nuo vaihdettavat sisäosat. Kannenpidike on suurempi ero.

Pidikkeen saa ostettua erikseen(eri mallinen) ja se maksaa useamman kympin.

Näin Master-touchia vuoden verran käyttäneenä tuo kannenpidike "laakeroiduilla" kannakkeilla(ne bakeliittiset holkit) on aivan loistava. Ei tarvitse koskaan miettiä mihin kannen laittaisi kun sen voi vaan kipata ylös.

Suurimmat erot, Master touchissa kannenpidike ja BBQ system eli se reikuli mihin saa niitä pannuja sun muita. Kannenpidike on erittäin kätevä, tuo keskireikuli mielestäni ole nyt niin tarpeellinen, ei mikään estä käyttämästä niitä pannuja sun muita siinä ritilän päällä. Weberin omat tarvikkeet siihen reikuliin ovat kuitenkin kalliita.

Kun keskireiästä ottaa sen olemassaolevan irti, niin taitaa osa noista wokkipannuista yms. mennä alemmaksi mitä suoraan ritilän päällä.
 
Kun keskireiästä ottaa sen olemassaolevan irti, niin taitaa osa noista wokkipannuista yms. mennä alemmaksi mitä suoraan ritilän päällä.

Se on totta, jäi se sanomatta että wokkipannussa eroja voi tulla. En ole Weberin wokkia nähnyt, niin en tiedä minkälainen pohja siinä on, että saako sen edes pysymään tasaisella, jos saa niin extra annos hiiliä korjaa tilanteen :)

edit: Lisättäkööt sen verran, että itselläni on myös Master touchi. Jälkikäteen se BBQ system ritiläkin maksaa useamman kympin.
 
Niin se piti vielä itse asiassa lisätä, että olikos tuossa perusversiossa ollenkaan ritilässä niitä sivu"luukkuja". Eli niitä joista on helppo pitkissä grillaussessioissa lisätä uusia brikettejä brikettikoreihin(onko koreja tuossa perusversiossa myöskään?).

Master-touch taitaa olla aikalailla One-touch + parempi ritilä + parempi kansipidike. Jotka maksaa yhteensä 50-100e joten hintaero tuleekin sitten siinä.

Mielestäni tuo 229€ ei ole one-touchille kovin erikoinen hinta. Jos olisi alle 200 niin sitten ihan ok, mutta tuolla hintaerolla ottaisin kyllä Master-touchin.
 
Weberin Master Touchin huonoin puoli on se, että kun pääsee hyvän hiiligrillin makuun, niin sitä alkaa himoita kamadoa ja tämä uhkaa jäädä välimalliksi :rolleyes:
 
Weberin Master Touchin huonoin puoli on se, että kun pääsee hyvän hiiligrillin makuun, niin sitä alkaa himoita kamadoa ja tämä uhkaa jäädä välimalliksi :rolleyes:

En kyllä vielä tällä kokemuksella ole haikaillut millään tasolla kamadojen yms. perään. Jos Master-touch on se 300e plus parin kympin lisähärpäkkeet(pihdit/varrastikut) niin noihin keraamisiin kikkareisiin saa laittaa vähintään tuplat rahaa, ellei useamman kerran enemmän.

Noissa keraameissa on myös se, että ne painaa hitosti. Master-touch ei toki sekään kevyt ole, mutta helposti nostettavissa yksin talveksi varastoon(jos joku ei muka grillaa talvellakin:eek:) tai grillauksen päätyttyä varkailta suojaan jne. Kamadon nostelu vaatii käytännössä useamman ihmisen.

Kestoiästä voidaan toki keskustella, mutta jos yhtään pitää huolta grillistä niin väittäisin weberinkin kestävän vähintään vuosikymmenen.
 
Noissa master toucheissa on myös eroja tuon paistoritilän suhteen. Verkkokauppa myy normi mustaa missä on rosteri ritilä ja nuo limited edition mallit minkä itse motonetistä hommasin on myös rosteri ritilällinen. Muissa ilmeisesti kromattua terästä tms. Eron huomasi kun pääsi vierekkäin vertaamaan.
Onko sillä sitten mitään käytännön merkitystä on eri asia. Itse kallistuin kuitenkin rosteriseen siinä uskossa että on, kun hintakin oli sama.
 
Kiitos vastauksista. Kyllä tässä nyt siihen päätökseen päästiin että Weber Master Touch se olla pitää. Nyt vaan pitää hetki väijyä tarjouksia. Tosin kuume on tällä hetkellä sen verran kova, että kyllä siitä varmaan tulee se 300e maksettua aika pian jos ei tarjouksia ilmaannu :D
 
Motonetistähän saa -10% kertaostoksesta, kun liittyy kanta-asiakkaaksi. Kun kerää kylkeen vielä pakolliset briketit ja piippusytyttimen samaan settiin niin saa jo ihan tuntuvan alennuksen.
 
Motonetistähän saa -10% kertaostoksesta, kun liittyy kanta-asiakkaaksi. Kun kerää kylkeen vielä pakolliset briketit ja piippusytyttimen samaan settiin niin saa jo ihan tuntuvan alennuksen.
Valitettavasti Motonetissä tulee sen verran vierailtua että kyseinen tarjous on jo ajat sitten omalta osalta ja lähipiirinkin osalta käytetty :vihellys:
 
Black Ranch Quebrachoja saa muuten Saksasta sopuhintaan 24,95e plus postit 9,90e (ainakin kaksi pussia tulee noilla posteilla, 31,5kg asti 9,90e. En tiedä miten tarkkoja tuosta painosta ovat käytännössä).
Kiitos vinkistä. Pitääpä laittaa sivusto talteen ja tilata tuolta kun nuo Veikon Koneesta tilatut hiilet loppuvat. Harmi ettei noiden valikoimassa näkynyt Marabu-hiiliä kun ainakin minusta niistä lähtee parempi tuoksu ja näin parempi sivumaku.

Tuo Quebracho on tosin lämmöntuotossa ja kestävyydessä aivan eri sfääreissä kuin jotkut Marienburg-hiilet, puhumattakaan Pirkasta tai Rainbowsta. :D
 
En enää muista mikä kauppa oli mutta idealo.de ja sieltä löysin mikä oli halpa ja lähetti suomeen.

Lähetetty minun VTR-L29 laitteesta Tapatalkilla
 
Mitä hiiliä tai brigettejä olette käyttäneet?
Mulla on nyt ollut käytössä

Weberin brikettejä
Rainbow brikettejä
Grillisti hiiliä
Ja jotain ihme bbg hiiliä en muista tarkkaan nimeä.

Ainoa millä tekee mitään on weberin briketit.
Palavat tasaisesti hyvällä lämmöllä ja kauan.

Grillisti hiilet olivat ihan hyvän kokoisia mutta eivät pala kovin kuumana

Rainbow briketit ei kans palanut kovin kuumana ja niistä tuli kummallisen paljon tuhkaa.

Jä nämä ihme halpa hiilet niin on niin pientä silppua ettei niillä kans tee yhtään mitään.

Täytyy vielä kokeilla marienburg hiiliä jos olisivat parempia.

Tykkään käyttää hiiliä normaalissa grillailuissa mielummin kuin brikettejä. koska syttyvät hieman nopeammin ja Palavat hieman kuumempana.

Jos taas ajatus savustella tai pidempään paistella epäsuoralla niin silloin briketit ovat parempia.


Lähetetty minun VTR-L29 laitteesta Tapatalkilla
 
Mitä hiiliä tai brigettejä olette käyttäneet?
Mulla on nyt ollut käytössä

Weberin brikettejä
Rainbow brikettejä
Grillisti hiiliä
Ja jotain ihme bbg hiiliä en muista tarkkaan nimeä.

Ainoa millä tekee mitään on weberin briketit.
Palavat tasaisesti hyvällä lämmöllä ja kauan.

Grillisti hiilet olivat ihan hyvän kokoisia mutta eivät pala kovin kuumana

Rainbow briketit ei kans palanut kovin kuumana ja niistä tuli kummallisen paljon tuhkaa.

Jä nämä ihme halpa hiilet niin on niin pientä silppua ettei niillä kans tee yhtään mitään.

Täytyy vielä kokeilla marienburg hiiliä jos olisivat parempia.

Tykkään käyttää hiiliä normaalissa grillailuissa mielummin kuin brikettejä. koska syttyvät hieman nopeammin ja Palavat hieman kuumempana.

Jos taas ajatus savustella tai pidempään paistella epäsuoralla niin silloin briketit ovat parempia.


Lähetetty minun VTR-L29 laitteesta Tapatalkilla

Rainbow grillihiilet. Voi jeesus mitä sontaa. Sellaista pikkusilppua mikä ei käy mihinkään. Mulla on sellainen salkkumallinen matkagrilli aina reissuissa mukana milä ei hifistellä vaan grillataan ne pari varrasta ja makkaraa. Noi ei toimi ees siinä :D Niin pientä silppua että ilma ei kierrä ja ei saa kunnolla hiiliä palamaan millään.
Rainbow briketit on kanssa melko sontaa, mutta niillä sentään sai matkagrillillä jotain tehtyäkin. Ja syy miks näitä käyttäny on että toi lähikauppa sattuu olemaan ääsmarket ja yleensä reissuissa äässi on jokaisessa pikkupaikassakin niin ei ole ollu paljon varaa valita kun ei niissä yleensä ole kuin Rainbowta.. Mutta nyt kun kunnon grillin hankkinu ni tullu kokeiltua muitakin.
 
Rainbow grillihiilet. Voi jeesus mitä sontaa. Sellaista pikkusilppua mikä ei käy mihinkään... Niin pientä silppua että ilma ei kierrä ja ei saa kunnolla hiiliä palamaan millään...

Listaan voi lisätä Mustangin ja Pirkan. Kyllähän noi piippusytyttimellä syttyy ja menee paremman puutteessa, mutta ei noita nyt voi kehua. Grillistin hiilet jo huomattavasti parempia. Marienburgin hiilet oli myös hyviä. Grillistin pusseissa on jonkin verran enemän silppua seassa. Marienburgia on myös Tammesta ja Saarnista valmistettuna, edullisemman Lepän lisäksi.
 
Bilhelvetenin grillibriketit ovat aika OK. Mutta Weberin perusbriketit ovat parhaita.

Talvella ostin Mustangin hiiliä, kun piti saada kovaa ja nopeaa kuumuutta sous vide pihveihin. Pussissa oli muutama pitkähkö oksankarahka; olivat lipsahtaneet sopivasti seulasta läpi, muuten oli aivan sopivaa tavaraa.
 
Bilhelvetenin grillibriketit ovat aika OK. Mutta Weberin perusbriketit ovat parhaita.

Talvella ostin Mustangin hiiliä, kun piti saada kovaa ja nopeaa kuumuutta sous vide pihveihin. Pussissa oli muutama pitkähkö oksankarahka; olivat lipsahtaneet sopivasti seulasta läpi, muuten oli aivan sopivaa tavaraa.

Kovaa ja nopeaa saa kun laittaa piipun reilu puolilleen brikettiä ja ritilä suoraan piipun päälle.

 
Citymarketissa Texas hiiligrilli 99€ plussakortilla. Normi 149€. Tämä on samanäköinen kuin se verkkiksen 99€ hiiligrilli tarjous.
 
Harmaa Weberin Master-Touch tuli tänään haettua K-raudasta. Hinnaksi saatiin 305e ja siihen kuului piippusytytin ja 4kg brikettejä. Ei nyt mikään huippuhalpa mutta kun pakko oli saada :D Nyt tuli alkuunsa vain ihasteltua sitä ja huomenna pääsee tositoimiin. Miten brikettien määrän saisi annosteltua sopivaksi vai onko se lähinnä "kokeile ja opi" tyylistä hommaa? Olen siis ennen grillaillut lähinnä kaasugrillillä.
 
Citymarketissa Texas hiiligrilli 99€ plussakortilla. Normi 149€. Tämä on samanäköinen kuin se verkkiksen 99€ hiiligrilli tarjous.
Jos on sama kuin verkkiksen niin en suosittele. Aika ala-arvoista laatua vaikka onkin vaikuttavan oloinen. Toi satku on nippanappa mitä tosta maksaa, muttaei yhtään enempää.
 
Miten brikettien määrän saisi annosteltua sopivaksi vai onko se lähinnä "kokeile ja opi" tyylistä hommaa? Olen siis ennen grillaillut lähinnä kaasugrillillä.

No ihan eri tahdilla ne palaa korkeammalla lämpötilalla kuin matalammalla, niin eipä sitä voi sillein oikein sanoa. Tukahduttamalla se kuitenkn sammuu hetkessä, kun grillaukset on tehty, niin säästyy briketit seuraavaan kertaan. Kun käyttää brikettikoria, niin senkun vain vähän ravistelee pahimmat tuhkat sieltä korista pois ennen uusiokäyttöä. Jos jotain nyrkkisääntöä haluaa, niin maksimilämpötiloihin piippusytytin täyteen brikettiä, mutta jos harrastaa kaasugrillimäistä grillailua, niin puolikas piippu riittää todennäköisesti.
 
Helatorstain kunniaksi hain Ribeyet.

~53 astetta vesihauteessa ja sitten (kaasu)grillissä väriä.

http://imgur.com/qPSZ8TF
Olisi varmaan pitänyt ottaa kuva lautaselta grillin sijaan ;)

Edit: kuva saattaa hämätä mittasuhteita, pihvit siis yli 300 grammaisia :)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 389
Viestejä
4 489 658
Jäsenet
74 150
Uusin jäsen
JM11

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom