Grillit & grillaus

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Javaq, 26.11.2016.

 1. gb1

  gb1

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hmm Ikeassa olisi tarjolla tällainen:

  ÄPPLARÖ / KLASEN Hiiligrilli - IKEA


  Tuon telineen / kehikon ollessa puuta voisi olettaa, että ne grilliin kosketuksissakaan olevat puuosat eivät ilmeisesti kärvenny käytössä (tai sitten on suunnittelumoka), niin noita jalkoja voisi lyhentää reippaalla kädellä. Voisi ehkä käydä kurkkaamassa minkä kokoinen härveli tosielämässä on kyseessä, mikäli kasattuna löytyy liikkeistä.

  Netraudassa tällainen: Hiiligrilli Mustang Avalon

  Molemmat saattavat olla vähän korkeita ilman telinettäkin.. Jotenkin ikävän välimalliin osuva toivekoko kyllä nyt kohdalla.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2018
 2. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näyttäisi varsinainen "tulipesä" olevan irti puusta ja pienillä kannaksilla kiinni teräskehyksessä joka sitten lepää puukehikon päällä.
   
 3. Good

  Good Premium-jäsen

  Viestejä:
  867
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  Unohtu ostaa makkarat, ei sit grillata.
   
  MrFoxZet tykkää tästä.
 4. valexi

  valexi

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Onko toi GreenEgg tai vastaava hintansa väärti? Vaikuttaa aika hemmetin kovalta laitteelta.
   
 5. Drakkath

  Drakkath

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Edellisellä sivulla oli hieman keskustelua nimenomaan Kamadoista. Tiivistettynä Suomessa myydään kolmea lähes vastaavaa, Green Egg, Kamado Joe ja Bastard, joista viimeisin on edullisin. Ominaisuuksiltaan hyvin vastaavia. Green Eggissa kaikki telineet yms. lisävarusteet pitää hankkia erikseen.

  Nuo ovat sellaisia 20 vuotta + kumppaneita hyvillä takuuehdoilla ja todella monipuolisia grillejä. Joten siinä mielessä kannattaviakin sijoituksia.
   
 6. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 310
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tosiaan edellisellä sivulla kyselin noiden Kamadojen perään ja sainkin hyviä vastauksia joiden pohjalta tein aika nopean heräteostoksen. Tuon jälkeen on tullut luettua aiheesta aika paljon ulkomaalaisilta foorumeilta ja myös Facebookin keskusteluryhmistä. Ajattelin heittää tähän jotain ajatuksia ja huomioita joita olen kerännyt. Asioista paremmin tietävät saavat vapaasti täydentää ja korjata.

  Kamado itsessään on äärimmäisen yksinkertainen vekotus: lähinnä keraaminen muna jonka ylä- ja alaosissa on ilma-aukot ja sisällä tulipesä sekä grilliritilä. Hinta on kuitenkin jo halvimmissa malleissa todella korkea ja tätä on helppo perustella Kamadon monipuolisuudella sekä kestävyydellä. Suomessa tunnettuja isoja valmistajia ovat Big Green Egg (BGE), The Bastard ja Kamado Joe. Nämä valmistajat antavat keraamisille osille joko rajoitetun elinikäisen takuun tai 20 vuoden takuun (The Bastard). Näiden Premium-valmistajien lisäksi Suomen markkinoilla pyörii Kamadoja nimillä Kobe, Mustang, Rebel, Outback ja muita nimettömiä merkkejä. Nämä kaikki ovat hyvin todennäköisesti kiinalaisen Auplexin valmistamia ja näiden takuu on tyypillisesti vuoden tai kaksi.

  Big Green Egg on näistä kaikista varmasti tunnetuin ja helpoiten tunnistettavissa dollarin vihreästä keraamisesta päällysteestä. BGE aiheuttaa varmasti eniten naapurikateutta, mutta tähän munaan saa myös laittaa rahaa kiinni. Medium-kokoinen grilli irtoaa noin tonnilla, mutta hintaan ei sisälly jalustaa tai sivupöytiä. Pakollisten tarvikkeiden jälkeen hinta on hyvin nopeasti 1500-2000 euroa. Keraamisilla osilla on rajoitettu elinikäinen takuu, eli jos muna halkeaa ensimmäisen omistajan käytössä, niin uudet osat saa ilmaiseksi.

  The Bastard ei eroa ominaisuuksiltaan tai ulkomuodoltaan BGE:sta ja onkin tämän takia suora kilpailija. Halvimmillaan Medium-kokoinen The Bastard irtoaa 800 eurolla ja tähän sentään kuuluu sivupöytä ja jalusta. Ehkä isoin ero BGE:iin on The Bastardin 20 vuoden takuu ja valmistusmateriaalina käytetty kordieriitti-keramiikka.

  Kamado Joe on näistä kolmesta mielenkiintoisin ja mahdollisesti oma valintani jos olisin valmis maksamaan grillistä päälle tuhat euroa. Innovatiivisten ominaisuuksien ansiosta Kamado Joen II -malli eroaa merkittävästi The Bastardista ja BGE:sta: mallista löytyy vedettävä tuhkaluukku, useasta pienemmästä osasta valmistettu tulipesä joka saattaa olla vastustuskykyisempi halkeilulle ja muita hitusen modernimpia ratkaisuja. Keramiikalla on BGE:n tapaan rajoitettu elinikäinen takuu.

  Neljänneksi voisi nostaa nuo Auplexin valmistamat grillit, joka oli myös hintansa takia minun valintani. Halvimmillaan tuollainen irtoaa 400 eurolla ja näistä löytyy todella paljon vaihtelevia mielipiteitä. Tämän vähän samanlainen keskustelunaihe kuin miksi maksaa iPhonesta kun samat ominaisuudet löytyy halvemmista puhelimista. Osan mielestä laatu ei eroa kalliimmista sukulaisista ja joillekin ostajille on tullut täydellisiä susia jotka ovat jo suoraan paketista halki tai muuten viallisia. Kuten kaikkien kiinalaisten tuotteiden kohdalla, laatu saattaa vaihdella todella paljon ja näille tarjotaan vain vuoden tai kahden takuuta. Takuun lisäksi kannattaa muistaa myös virhevastuu, jonka voisi kuvitella olevan pitempi kuin kaksi vuotta - puhutaan kuitenkin grilleistä joita mainostetaan äärimmäisen kestävinä ja lähes elinikäisinä kumppaneina.

  Itse lähdin lottoamaan tuollaisen halpisversion kanssa halvan hinnan sekä tuon virhevastuun ansiosta. Itse keraamisen munan halkeaminen tuntuisi olevan äärimmäisen harvinaista ja useimpien foorumipostausten perusteella se on tapahtunut hyvin nopeasti hankinnan jälkeen. Sen sijaan grillin sisällä sijaitsevan keraamisen tulipesän halkeaminen on vain ajan kysymys ja haljenneella tulipesällä on turvallista grillata. Itseasiassa kun Youtubesta on katsellut opetusvideoita niin isossa osassa tuo tulipesä on ollut haljennut. Täältä löytyy myös hyvä foorumipostaus käyttövinkeistä joilla tulipesän saa kestämään: How to avoid cracking a firebowl

  Olen ollut nyt muutaman päivän ajan yhteydessä Auplexin myyntiedustajaan Kiinassa ja tiedustellut häneltä mahdollisten vara- ja lisäosien hintoja. Mm. uusi keraaminen tulipesä irtoaa 20-30 dollarilla ja monet lähes pakolliset lisätarvikkeet irtoavat pikkurahalla. Varsinaisten postikulujen hinta on vielä neuvottelussa, mutta tähän mennessä olen saanut tarjouksen johon sisältyy suojapeite, lämmityslevy telineineen, pizzakivi, yläritilä, grilliritiläpihdit, hiilihanko ja hiilihäkki (tunnetaan myös brändillä Kick Ash Basket eli tulipesään asetettava metallikori joka parantaa ilmankiertoa, helpottaa siivousta ja vähentää keraamiseen tulipesään kohdistuvaa rasitusta kun hiilet eivät suoraan kosketa keramiikkaa). Tälle koko läjälle tarjottiin hinnaksi noin 70 dollaria ja päälle tulee arviolta saman verran postikuluja. Suomessa täysin samoista lisäosista saa pulittaa 200-300 euroa ja BGE:n logolla pelkästään suojapeite maksaa helposti 140 euroa.

  Siihen on aika vaikea vastata mikä näistä kaikista on hinta-laatusuhteeltaan paras. Pitkä takuu on äärimmäisen hyödyllinen, mutta siitä saa myös maksaakin ja takuissa on aina rajoitteita. Takuusta ei luonnollisesti ole iloa jos grilli hajoaa kuljetuksessa tai jonkin vahingon myötä. Metalli- ja puuosilla takuut on tietenkin vain muutamia vuosia ja ennen pitkään näitäkin joutuu uusimaan kalliimpiin grilleihin. Itse laskeskelin että säästetyllä reilulla tonnilla ostaa aika monet korvikeosat hajonneiden tilalle ja järkevällä käytöllä grillistä on varmasti iloa vuosiksi. Jos taas haluaa välttää kaiken ylimääräisen säätämisen niin Kamado Joe on varmasti erinomainen valinta pitkän takuunsa, ominaisuuksien ja hintansa puolesta.

  Oma Kamadoni odottaa vielä pääsyä terassille ja lupaan raportoida kun saan sen tulille ja pystyn arvioimaan laatua paremmin. Vielä en ole löytänyt valittamisen aihetta.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Nks, MJay, samiaa ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 7. Nks

  Nks

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Hullut Päivät 11.-15.04.2018

  Hulluilta päiviltä lähtis large BGE ”sopuisaan” hintaan, jos jollekulle on kamadon hankkiminen ajankohtaista.

  Ihan mielenkiinnosta, onko näiden kamadojen rakenne sellainen, ettei palava hiili edes teoriassa tuota riskiä, jos esim. grillaisi puupation päällä? Lähinnä slow cookingissa mietin, että kuinka huoletta uskaltaisi jättää ilman valvontaa.
   
 8. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Kaikki meni kaupaksi alle 10min.
   
 9. Nks

  Nks

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Joo en tiedä minkä kokoinen erä heillä oli tarjolla, mutta silti hieman yllättynyt, että 1000€ grilli vietiin käsistä. Se on kuitenkin ihan helkutisti rahaa grillistä.
   
 10. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Mieluummin tuollaisesta "ikuisesta" grillistä maksaa reilun kilon kuin että sama raha menisi pelti webereihin 3-4v välein.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2018
 11. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Siis oliko oikea hinta 999, vai alennettu? Vielä näytti olevan hintaan 999€.
   
 12. Nks

  Nks

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Siis samaa mieltä itse, mutta yllättynyt olinkin siitä, että samanmielisiä oli niin paljon, että koko erä meni 10 minuutissa loppuun. Tai sitten erä oli todella pieni.
   
 13. Nks

  Nks

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Ovh taitaa olla 1400€, eli alennettu hinta toi 999€ ja ainakin verkosta loppu. Ehkä niitä saa vielä kaupasta.
   
 14. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Capture.JPG
   
 15. Nks

  Nks

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Oho. Tämä oli eilisen eli keskiviikon iltatärppi. Mutta näköjään löytyy puutarha-osiosta myynnistä vielä. Tiedä sitten ovatko saaneet lisäerän vai jokin virhe. Mutta loppu se eilen oli 100-varmasti.
   
 16. camel

  camel

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  18.04.2017
  Kaikki on suhteellista. Minun mielestä tonni laadukkaasta ja pitkäikäisestä grillistä ei tosiaankaan ole paljon jos on alan harrastaja ja sitä tulee käytettyä edes kesäisin säännöllisesti. Joku jossain topicissa totesi, saattoi olla jopa tässä nimenomaisessa, että tälläkin foorumilla moni työntää säännöllisin väliajoin monta kertaa tuon summan esim. tietokoneeseen. Niinkuin olen itsekin tehnyt. Moni mieltää toki grillaamisen pelkäksi makkaran paistoksi mihin nyt ei kannata hankkia mitään kovin laadukasta ja kallista vehjettä. Enkä nyt siis väitä, että juuri sinä olet tätä porukkaa.
   
 17. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  minusta tämä oli pelkästään verkkotarjous.

  Itsellä kaasugrillin lihat alkoi olla blaah niin tuli mentyä back to basic. Nykyisin menee kaikki perinteiset + savustus + leivät + pizzat kamadolla. en edes ole mikään harrastelija
   
 18. Sande_

  Sande_ white male Tukijäsen

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä samainen grilli ollut mietinnässä, mutta ei kokemuksia tunnu olevan. Osta pois ja päivitä tänne tiedot oliko hyvä :D
   
  ZeTakes tykkää tästä.
 19. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näemmä kannattaa väijyä, tilasin tuollaisen tänään :)
   
 20. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt kun olet yhteyksissä, niin kyselehän ihmeessä mitä maksaa kasa kokonaisia munia toimitettuna :)
  Kimppatilausta kasaan ja ostoksille.. Rahdit kun noissa painoluokissa ovat varmasti kovat.
  Kontakti tuonne YV:llä kiinnostaa myös, niin voi itse kysellä.
   
 21. ossid

  ossid

  Viestejä:
  291
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja taas loppu.. Olisin kyllä itsekin poistanut tuon tuohon hintaan.
   
 22. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oli 1kpl kun osuin oikeaan kohtaan paikalle. Ei aavistustakaan miten noita on tippunut saataville tämän parin viikon aikana.
   
 23. humpparaakki

  humpparaakki

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmaan palautuksia nuo yksittäiset kappaleet. Onkohan Weberiltä tulossa tuosta uusi versio, kun myyvät vanhat pois. Näyttäisi olevan muitakin Gourmet Systemin tuotteita olleen aleissa ja esim. munkkipannu ilmeisesti vaihtunut vohveliraudaksi.
   
 24. xia

  xia

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Täällä on kamadon big joe ostoslistalla. 2300€ kustantaa savustintukussa
  Epäilen vahvasti ettei suoraan toimittajalta saa ainakaan halvalla jos otetaan toimitukset ja alvit mukaan.
  Kimppatilauksen pitäis olla iso että tulis kannattaan? Ainahan sitä voi kuitenkin kysyä
   
 25. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 310
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kaikille hiiligrillaajille tiedoksi että Veikon koneessa on nyt mm. Quebracho ja Marabú -hiilet alennuksessa. 15 kilon säkit maksavat 29 euroa eli noin kympin vähemmän kuin muissa verkkokaupoissa sekä kivijaloissa. :tup:

  HIILET JA SYTYKKEET - Veikon Kone verkkokauppa
   
  Huittinen ja juhaa tykkäävät tästä.
 26. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ynnäilinköhän oikein, mutta ovat halvempia kuin Marienburgit, niin pakkohan se on pistää testiin :)

  edit: Postit syövät alennuksen, jos ei hae myymälästä. 8,9€ yhdelle.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2018
 27. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 310
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ynnäilit oikein ja lukemani mukaan nuo tuoksuvat hyvältä sekä palavat todella kuumana, pitkään ja tasaisella lämmöllä. Pitkässä juoksussa tulevat varmasti vielä edullisemmaksi.

  Jos arvostelet minkä tahansa tuotteen heidän sivuiltaan niin saat automaattisesti 10 euron alennuskoodin. Tosin silloin joutuu tilaamaan useamman säkin tai sitten jotain muuta kilkettä jotta 70 euron tilausraja ylittyy. ;)

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 28. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 310
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sori, tämä lainaus on mennyt kokonaan ohi. Valitettavasti tällä kertaa päädyin tilaamaan nuo lisätarvikkeet muualta. Tuossa tuli sellainen ongelma vastaan, että lähetyksen hinta olisi ollut korkeampi jos paino olisi jäänyt alle 20 kilon. Tuota sitten sumplittiin jonkun aikaa ja he olivat valmiita lähettämään tavarat painavammassa puulaatikossa sekä lisäilin tilaukseen ylimääräisen pizzakiven sekä epäsuoran lämmityslevyn. Lopulta 20 kilon lähetyksen postikulut olisivat olleet TNT-kuriirifirman lentorahtina 130 dollaria ja varsinainen tilaus olisi maksanut 70 dollaria. Tuohon olisi tullut vielä tullit ja verot päälle niin loppulaskelmien jälkeen säästöt olivat todella marginaaliset.

  Samaan aikaan esimerkiksi 33cm pizzakiviä saa Biltemasta kympillä, Saksan Amazonista 16 eurolla pizzakiviä korokepalalla joka saattaa ajaa epäsuoran lämmityslevyn asiaa ja nyt muutenkin kun grillikausi on alkamassa niin lähes kaikissa kaupoissa on tarpeeseen sopivia lisätarvikkeita halvalla. Aliexpressistä löysin 15 eurolla kamadopeitteen ja parilla eurolla kyljystelineen. Heti kun lisää Googlen hakusanoihin sanan "Kamado" niin huomaa katselevansa 20 euron hiilihankoja, ritiläpihtejä tai koroketelinettä, vaikka halvemmallakin pääsee. :lol:

  Tuolta suoraan tehtaalta kannattaisi varmaan tilata kimppatilauksena noita tulipesiä ja epäsuoria lämmityslevyjä. Isomman tilauksen voisi ottaa hitaammalla maa- tai merikuljetuksella ja nuo ovat muutenkin niitä tuotteita jotka ovat kalliita Suomessa sekä oletettavasti hajoavat ensimmäisenä.

  Hoidin tuota viestintää pääasiassa Alibaba.comin kautta ja siellä noita kokonaisia 18 tuuman Kamadoja on listattu johonkin 250-350 dollarin hintaan. Veikkaan et noita joutuu tilaamaan merikontillisen, jotta homma on kannattavaa. Voin kyllä laittaa YV:llä tämän kyseinen myyjä yhteystiedot jos haluat kysellä osien, kamadojen tai muiden härpäkkeiden perään. Kaveri puhuu myös erittäin hyvää englantia eli vastassa ei ole sitä perinteistä "hello my friend" englantia. :tup:
   
  juhaa tykkää tästä.
 29. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onkos Weberin 57cm hiiligrilliin tullut vastaan moottorivarrasta sopu hintaan?
  Alkuperäinen on turhan tyyris. Pelkkä korokerengaskin olisi loistava alku.
   
 30. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kaasuwebereihin oli noita puoleen hintaan Motonetissa, mutta noita pyöreitä ei kyllä ole näkynyt.
   
 31. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, niitä on siellä näkynyt.
  Amazonista tuntui tulevan ihan passeli vastaan, niin tilasin sen. 89,9€ ilmaisella toimituksella. Arvioiden perusteella ihan toimiva, sekä .co.uk ja .de Amazoneissa. Saksan kautta halvempi..

  https://www.amazon.de/gp/product/B071R4646Q/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

  Yksi uusi ja yksi "Used - Like new" jäi vielä varastoon. Warehouse dealillä olisi säästänyt 6€, niin en siihen lähtenyt :)
   
 32. Huittinen

  Huittinen Team SER

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tekee 200L tynnyristä korokkeen? Siihen sitten tekee reiät. Ite taisin ostaa Weberin sähkögrillin vartaan. Ei ihan satu vartaassa oleva pyöritys mut tais olla alle 30e verkkokauppassa.  Ite vielä kyllä poltasin puhtaaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2018 klo 18:34
 33. Nks

  Nks

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Taas hyvä muistutus siitä, että "orginaali" valmistaja, ei aina ole parempi
   
  Warfe, Naska Paapuri ja timop tykkäävät tästä.
 34. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kävi myös pikaisesti (erittäin) mielessä, mutta hinta edellä ja ulkonäkö heti sen perässä :)
  Mitat täsmää aika lähelle suoraan 60 vs. 57, mutta se nikkarointi ei houkutellut, vehkeet löytyisi mutta se taito nätiksi saamiseen välttämättä sitten taas ei ja tuskin pääsisin tuntipalkoille.
   
 35. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Kaikki on totta mikä löytyy internetistä.

  Täysin turhia vertailuja.
   
 36. peksuu

  peksuu

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitus olisi hommata kaasugrilli ja olen weberin genesis sarjaa katsellut. Onko muilla kokemuksia onko tuolle halvempaa kilpailijaa? Char-broililla näytti olevan hieman edullisempia malleja mitkä myöskin olisivat rosterista. Saatavuus Suomessa vain huono.
   
 37. machamp

  machamp

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Weber q1200 olisi harkinnassa kerrostaloasunnon parvekkeelle, mutta mietin missä kaasupullon voisi säilyttää kun tuo parveke lämpenee varmaan 50 asteiseksi päivisin auringonpaisteessa. Ideoita?
   
 38. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  1 163
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tunnu tommonen lämpö kaasupullossa missään. Saa mennä satoihin asteisiin ennenkuin on edes teoreettinen vaara.
   
 39. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  411
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on genesis II 3:lla polttimella eli juurikin tämmöinen
  Weber Genesis II E-310 GBS ‐kaasugrilli, musta 889,90 €

  Harkitsisin vahvasti jotain muuta grilliä, suurin/isoin/ainoa ongelma on se että tuota mokomaa ei saa kunnolla lämpöiseksi mitenkään. Toisin sanoen mitään nättiä pintaa ei saa mihinkään pihviin jota pitäisi grillata vain hetki. Ko. grillissa on kyllä tilaa riittävästi (tuo 410 on jo ihan järjettömän kokoinen), koska yläritilä on oikeisti ylhäällä eli sen allakin mahtuu tekemään jotain järkevää (toisin kuin esim. spirit-sarjassa, lisäksi spiritin poikittain olevat polttimet o ihan perseestä, jo 5cm matkalla lämpötila ero on kauhea), lisäksi kansi on tukeva ja painava kuin suoraan panssivaunusta mutta avautuu/sulkeutuu silti pehmeästi...

  Campingazikaan ei tuntunut hyvältä, "parilan" osuus järjetön eli ½ grillistä ja ritiläosassa on "reikiä" vai siellä & täällä muistuttaen enemmän parilaa kuin ritilää. Yleisilmeeltään selvästi "pletkumpi" kuin weberi...
  Campingaz 4 Classic EXS 4+1 poltin kaasugrilli - Hong Kong tavaratalot

  Hinnanero toki on julma ja näistä kyllä näin jälkikäteen melkein ennemmin pistäisin 250egeä taskuun ja poistuisin tuon saksalaisen (kiinassa tehdyn) grillin kanssa.

  Sanoisin että "paras" vaihtoehto voisi olla joku "no-name" grilli hintaluokassa 400e, sen ei kuitenkin tarvitse kestää kuin ½ webrusta niin on rahallisesti ihan saman arvoinen aparaatti...
   
 40. peksuu

  peksuu

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @jinx1980
  Kiitoksia vinkeistä. Pitääpä tutustua nimettömien valmistajien tuotoksiin vähän enemmän.