Grillit & grillaus

Olisiko suosituksia hyväksihavaituista lämpömittareista ruoan sisälämmön mittaamiseen? Noin 30€ sijoituksella ajattelin selvitä?
Tän tilasin just:

 
Mikä osa siitä? Lanka vai? Sama se on kaikissa mittareissa, että lanka ei kestä esim. suoraa hiillosta.
Joo se lanka ei kestä. Minulla on tuo mittari ja toimii tosi hyvin, mutta kävin vielä hakemassa Clas Ohlsonilta kamadon kannessa olevan tilalle Weberin mittarin. Odottaa vielä mökille pääsyä ja asennusta.
 
lanka ei kestä myöskään konepesua.

Ei kai noita ole tarkoitus koneeseen laittaa. Miksi ihmeessä pitäisi koneeseen tunkea ?


Eikö ole vaan helpompaa käyttää tälläistä mittaria joka tarvittaessa tökätään lihaan. Ei se grillaus kuitenkaan ihan sekuntipeliä ole , jotta reliaaliaikainen seuranta olisi tarpeen.

 
Mites kun tuossa lukee että ei sovellu käytettäväksi uunissa? Miten tuo elektroniikka edes kestää kuumassa kun puolijohteiden lämmönsieto on jossain 100 asteen tietämillä. Itse tökkäisin lihaan tavallisen analogimittarin, se kestää korkeitakin lämpötiloja.
 
Eihän tuota jätetä uuniin/grilliin, vaan tökätään lihaan kun on tarvis tarkistaa lämpötila, mittaus hoituu muutamassa sekunnissa.
 
No siinä tapauksessa ymmärään. No makuasioita kuitenkin onko analoginen vai digitaalinen. Toisen vikasietoisuus vaan parempi eikä tarvitse pattereita.
 
Analogimittari on hyvä myös, niissä yleensä "ongelmana" nopeus. Niillä mittaaminen vie kauemmin, eli nopea mittaaminen ei onnistu.
Mutta eihän grillatessa mikään kiire ole.......
 
Ei kai noita ole tarkoitus koneeseen laittaa. Miksi ihmeessä pitäisi koneeseen tunkea ?


Eikö ole vaan helpompaa käyttää tälläistä mittaria joka tarvittaessa tökätään lihaan. Ei se grillaus kuitenkaan ihan sekuntipeliä ole , jotta reliaaliaikainen seuranta olisi tarpeen.


Savustuksen ja grillauksen jäljiltä lanka on törkykunnossa. Konepesu nyt vaan on 100% helpompi kuin käsinpesu, varsinkin kun on tuollainen verkotettu lanka.
 
Analogimittari on hyvä myös, niissä yleensä "ongelmana" nopeus. Niillä mittaaminen vie kauemmin, eli nopea mittaaminen ei onnistu.
Mutta eihän grillatessa mikään kiire ole.......
Ne kannattaakin pitää siinä lihassa koko ajan niin on mittaus ajantasalla. Menevät kyllä aika törkyiseen kuntoon grillissä mutta eihän se haittaa jos vaan pystyy asteikolta lukemaan. Tapoja ja välineitä on monia, pitää vain valita itselle se sopivin tässäkin hommassa.
 
Tampereen seudulla jos joku kaipailee mittaria, niin Lielahden Prismassa oli Weberin iGrill 2 59,90e. Useampi jäi hyllyyn.
 
Niin no. Bluetooth tai wifi mittari on siitä hyvä että niissä on monta anturia ja hälyttimet. Valmiit "ohjelmat" eri lihoille ja customit. Hälytykset jos savustuksessa lämmöt jostai syystä nousee/laskee asetettujen arvojen yli/ali.
Kunnon mittarit on hyvä olla.
 
Ajattelin hypätä kevyen hifistelyn puolelle grillailussa keskustelua seurattua -> eli hiiligrilliin!
Tässä alkuun mietintöjä aloittelevalta "harrastelijalta"

Tarkoituksena hommata MTX barbecue kaasugrillin rinnalle(jopa korvaajaksi) Weber Master Touch 57 cm motonetistä.

Mitä lisäosia suosittelette hommaamaan grillille?
Oletteko piippusytyttimen kaverina kokeilleet pikkupullolla olevaa kaasusytytintä? Kelpaako piippusytyttimenä ihan Mustanginkin versio?

Onko Sunset Charcoal-hiiltä niiden mainitsemilla jälleenmyyjillä hyllytavarana? Ilmeisesti hyvää tavaraa hinta/laatusuhteeltaan?

Vklpksi on porsaan ribsit jo hommattu, onko pikasuositusta lämpötilalle ja paistoajalle?
 
Ajattelin hypätä kevyen hifistelyn puolelle grillailussa keskustelua seurattua -> eli hiiligrilliin!
Tässä alkuun mietintöjä aloittelevalta "harrastelijalta"

Tarkoituksena hommata MTX barbecue kaasugrillin rinnalle(jopa korvaajaksi) Weber Master Touch 57 cm motonetistä.

Mitä lisäosia suosittelette hommaamaan grillille?
Oletteko piippusytyttimen kaverina kokeilleet pikkupullolla olevaa kaasusytytintä? Kelpaako piippusytyttimenä ihan Mustanginkin versio?

Onko Sunset Charcoal-hiiltä niiden mainitsemilla jälleenmyyjillä hyllytavarana? Ilmeisesti hyvää tavaraa hinta/laatusuhteeltaan?

Vklpksi on porsaan ribsit jo hommattu, onko pikasuositusta lämpötilalle ja paistoajalle?
Ite olen siirtynyt piippusytyttimestä siihen, että Slow'n Searsin brikettikorissa on hiilet ja vanhojen hiilien sekaan heitän pari kolme pientä sytytyspalaa. Päälle uusia hiiliä ja se on siinä.

Sunsetin hiiliä on tossa eka pussi tulossa testiin. Marienburgiin olen tähän mennessä ollut aika tyytyväinen.

Tuo S'n S kapine maksoi jonkin verran, mutta olen tyytyväinen.
 
Sunsetcharcoal muuten quebracho large alennuksessa vielä ehkä, tuli 1000kpl erä hetki sitten.
 
Niin no. Bluetooth tai wifi mittari on siitä hyvä että niissä on monta anturia ja hälyttimet. Valmiit "ohjelmat" eri lihoille ja customit. Hälytykset jos savustuksessa lämmöt jostai syystä nousee/laskee asetettujen arvojen yli/ali.
Kunnon mittarit on hyvä olla.
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.
 
Itsellä on weberin igrill mini ja hyvin tuo on pelannut vaikka kansi on ollut kiinni. Järkevälle matkalle tietenkin, mutta itse olen tuohon ollut tyytyväinen sen muutaman kerran mitä tullut käytettyä. Niin ja weberin master touch käytössä.
 
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.

meater+ ollut nyt tovin käytössä, ei ongelmaa kyllä kuuluvuuden kanssa.
 
meater+ ollut nyt tovin käytössä, ei ongelmaa kyllä kuuluvuuden kanssa.
Mulla on Meaterin 89e versio (mikä nyt onkaan) niin se ei ainakaan saa signaalia yli puolen metrin päähän jos kansi on kiinni. Eikä aina edes siihen vaan joutuu kantta raottamaan.
 
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoja + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoka + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?
Millään muulla niin väliä ole, mutta ruoka on sellainen juttu itselleni että... Moni syö elääkseen, mutta minä elän syödäkseni. :)

Hyvä ruoka, parempi mieli.
 
Aikaisempaan kommenttiin liittyen tuli mieleen kun pallogrillit tuli suomeen oli samaan aikaan aika yleinen laatukkaampi laite OPA:n emaloitu hiiligrilli missä ritilällä oli kaksi korkeutta eikä edes kantta jolla ilmaa ja hiilien kuumuutta olisi pystynyt säätämään. Hyvin silläkin vissiin pihvit ja makkarat tuli. Monella oli itse tehty grilli tiilistä ladottuna ja osalla jopa muurattuna ja tätä käytettiin ihan koivuklapeilla. Näiden kaveriksi sitten savustuspönttö joko omalla tulisijalla tai sitten tuon samaisen grillin päälle. Niillä sitten mentiin.

Asiat kehittyy ja sitä rataa mutta kyllä itsekin välillä ihmettelen tuota ostettavan tavaran määrää tässä hommassa, se kun ei rajoitu edes pelkästään hiiliin. Useana kesänä Espanjassa ja Italiassa lomaillut ja siellä kyllä perinteinen grillaus tapahtuu ihan hiilillä ja avogrillillä missä 3 vaihtoehtoista tasoa ritilälle. Grilli on tehty betonista tai vastaavasta massasta ja seisoo omilla jaloillaan ja päällä on hattu jossa pieni savupiippu. Siihen verrattuna suomalainen meno on aika amerikkalaista kaikenlaisine lisälaitteineen ja jatkuvine tarpeineen ostaa lisää.

Tämänkään tarkoitus ei ollut kohdistua keneenkään vaan yleinen huomio. Jatketaan grillaamista, itselläkin on sähkösavustin (anopin), pallogrilli, tiiligrilli ja grillikota joten paljon on tullut haalittua.
 
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.
Et ole ainoa. Itsellä on Kickstarterista aikanaan tilattu ja olenkin asiasta tänne aiemmin kirjoitellut. Oletin että tuo ongelma olisi jo korjaantunut, kun kaikilla muilla tuntuu toimivan.
Ratkaisin ongelman ostamalla Weber Connectin, jossa lähetin on grillin ulkopuolella ja yhteys on WiFi:llä, ei ole yhteysongelmia ollut. Meaterin softa on ikävä kyllä parempi.
 
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoka + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?
No suomessahan perinteisesti on ollut grillaaminen sitä että ostetaan kaupan halvimmat kyljykset jotka laitetaan semmoseen ruskeepulloisessa olevaan GRILLIMARINADI kastikkeeseen lillumaan ja kylkeen mustaks grillatut Camping-makkarat. Sitten käristetään kyljykset mustaks ja kuivaks ja silmät vedessä kehutaan kuinka on hyvää.

Sen sijaan maailmalla grillaaminen on vähän eri kantimissa, on barbequee, low and slowta, savustamista, hauduttamista, pizzan tekoa jne. Suomalaiset alkaa vasta nyt tajuamaan mitä kaikkea sillä grillillä voi tehdä kuin kuivia kyljyksiä.
 
No suomessahan perinteisesti on ollut grillaaminen sitä että ostetaan kaupan halvimmat kyljykset jotka laitetaan semmoseen ruskeepulloisessa olevaan GRILLIMARINADI kastikkeeseen lillumaan ja kylkeen mustaks grillatut Camping-makkarat. Sitten käristetään kyljykset mustaks ja kuivaks ja silmät vedessä kehutaan kuinka on hyvää.

Sen sijaan maailmalla grillaaminen on vähän eri kantimissa, on barbequee, low and slowta, savustamista, hauduttamista, pizzan tekoa jne. Suomalaiset alkaa vasta nyt tajuamaan mitä kaikkea sillä grillillä voi tehdä kuin kuivia kyljyksiä.
Riippuu mitä grillaamisella tarkoitetaan. Ainakin argentiinalaisittain se tarkoittaa tasan lihan grillaamista suorassa hiilloksessa, ja näin myös Etelä-Euroopassa. Näiden lisäksi on sitten avotulessa kokkaaminen noin yleisesti. Se on totta että on monta tapaa tehdä lihaa ja nykyajan BBQ on oma savustuksen ja kypsennyksen laji ja tulee Yhdysvalloista. Itse laitteillahan voi tehdä vaikka mitä ja vain mielikuvitus ja lompakon paksuus ovat rajana.

Sinällään suomalainen grillaaminen sanana on tarkoittanut enemmän tuota suoraa lihan kypsennystä melko korkeassa lämpötilassa ja tämä slow and low on oikeastaan BBQ. Meidän vastine BBQ:lle on perinteisesti ollut savustaminen ja palvaaminen, savustamalla kalaa ja palvaamalla lihaa. Vaikken mikään suomifani olekaan niin on täälläkin osattu ruokaa tehdä, opit sitten saatu ympäri maailmaa mutta suomalaiset ovat unohtaneet hyvän ruuan tekemisen, jonka juuret ovat paljolti Itä-Euroopasta. Liekkö länteen kääntyminen aiheuttanut sen että kaikki toisesta suunnasta on pitänyt hylätä.
 
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?

Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.

Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.

Halvemman hintaluokan kamdoista on ihan hyviä kamppeita. Isommat erot tulee säätöpalikoissa ja tiivisteissä. Sitten kun ne alkuperäset hajoaa niin sitten tilaa vaikka Camado Joe tiivisteet ja säätökanen (rosterinen). Paljon riippuu käytönmäärästä. Palopesän halkeaminen on kanssa yksi asia mikä tulee vastaan suurimmalla osalla. Senkin voi estää halkaisemalla timantilla palopesä valmiiksi. Halkeaminen ei käyttöä haittaa ollenkaan.

Itsellä viikottaisessa käytössä ollut BGE 5-6vuotta. Tiivisteet rupeaa olemaan kovettuneet. Vielä ei tosin haittaa lämmön säätämistä. Eipä ne ikuisia ole noi kalliimmatkaan. Juurikin tarkoitus päivittää noihin Camado Joe tiivisteisiin ja säätökanteen.
 
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoja + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?

Grillaamisessa niinkun kaikessa muussakin harrastamisessa on sama elämänkaari.
Kiinnostus - oppiminen / kokeileminen - hifistely - isolla pensselillä maalaaminen.
Sitten taas tulee uusi idea tai uusi grilli, niin se alkaa taas. :cool:

Loppujen lopuksi tässäkin harrastuksessa menee vaan lunkimmaksi, kun hieman on harrastanu.
Nykyään on enemmänkin erinlaisten maku yhdistelmien hakua ja kavereiden kanssa vietettyä aikaa.
 
Syttymisen nopeus tietenkin riippuu sytytystavasta. Vuosi sitten hommasin Looft Lighterin ja sillä saa valmiin hiilloksen ihan muutamassa minuutissa. Harvemmin tosin grillaan kelloa vastaan ja jos ihan hirveä nälkä niin pyöräytän ruoat liedellä. Ei kamado kaikille ole, mutta suosittelisin sitä ensimmäisenä sellaiselle, joka on hankkimassa hiiligrilliä.



Toi sytytin on hyvä ja nopea.
Sytyttämiseen kyllä menee ihan normaali 15€ kuumailmapuhallin. Kestää 2-3 vuotta grillikatoksessa ennen kun tulee toimintasavu pihalle.
 
CHAR-BROIL KAMANDER Kenelläkään kokemuksia?

Näyttää mielenkiintoiselta kompromissilta Weber master touchin ja keraamisen kamadon välillä. Kotona on Weberi mutta mökille grilli haussa. >100Kg Kamadon roudaaminen veneellä ei oikein houkuta ja tuossa olisi hintakin maltillisempi

Char-Broil Kamander + SUOJAPEITE KAUPAN PÄÄLLE | Puutarhatukku.fi
Ei oo itellä, mut löyty tällainen:


Itseäkin alko kiinnostamaan halpa hinta.
 
Grillikausi avattu kunnolla, aikaisempaa 2 kertaa makkaranpaistoa ei lasketa talven jäljiltä. Nyt tein jauhelihapihvejä paahtoleipähampurilaisten väliin ja grillattuja kananrintafileitä. Oli hyvää ja mausteetkin osui kohdalleen. Weberin 57 originalilla paukuttelin ja sopii mun käyttöön, kun piha kivituhkalla ja grillauspaikka vaihtelee niin ei tuossa Kamadolla oikein pärjäisi.

En muistanutkaan viime kesältä miten paljon hiiligrillatessa alkaa vaatteet haisemaan savulle. Maussa kyllä huomaa eron paistinpannulla tehtyyn ruokaan, se on varma.
 
Tuli nyt hiiligrilli hommattua ja sille muutamaa erilaista grillattavaa.
Yksi mitä ei ole aiemmin tullut tehtyä oli tiskiltä naudan grillipihvi sisäpaistista(marinoitu).
Mikäs tuolle olisi suuntaa antava kypsennysohje? Lämpötila, aika jne.
 
Tuli nyt hiiligrilli hommattua ja sille muutamaa erilaista grillattavaa.
Yksi mitä ei ole aiemmin tullut tehtyä oli tiskiltä naudan grillipihvi sisäpaistista(marinoitu).
Mikäs tuolle olisi suuntaa antava kypsennysohje? Lämpötila, aika jne.
En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.
 
En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.
Itse olen kahdesti erehtynyt ostamaan kaupasta niitä Atrian pippuripihvejä, ja molemmilla kerroilla olleet syömäkelvottomia.
Nyt viimeisellä kerralla tutkin pakettia tarkemmin ja nehän on juuri sisäpaistia... Järkyttävää lihaa tuohon tarkoitukseen, en ymmärrä miksi Atria sitä myy pippuripihvinä.

Edit, eli komppaan mitä sanoit noista sisäpaisteista
 
Itse olen kahdesti erehtynyt ostamaan kaupasta niitä Atrian pippuripihvejä, ja molemmilla kerroilla olleet syömäkelvottomia.
Nyt viimeisellä kerralla tutkin pakettia tarkemmin ja nehän on juuri sisäpaistia... Järkyttävää lihaa tuohon tarkoitukseen, en ymmärrä miksi Atria sitä myy pippuripihvinä.
Koska halpa ruhonosa joka kuitenkin näyttää hyvältä.
 
Yleensäkkin on hyvä muistaa että jos nautatuotteen nimessä ei lue mikä ruhonosa on kyseessä, niin melkein 100% varmuudella on kyse paistista. Eli kaikki grillipihvit ja pippuripihvit sun muut on aina paistista. Jos se on jotain arvokkaampaa lihaa niin se lukee paketissa isolla.
 
Kyllä sisäpaistista ihan hyvää saa, se pitää vain työstää oikein. Leikataan noin 2cm paksuisia siivuja, huomaa leikkaussuunta syitä vasten, ja sitten lihanuijan piikkipäällä hakataan molemmilta puolilta ihan ohueksi. Tämä mureuttaa lihaa eikä se jää sitkeäksi. Paistamisen kanssa saa olla tarkkana kun menee kuivaksi todella helposti ja nopeasti. Eikös tämä ole ravintolanimeltään lehtipihvi, näin käsiteltyjä myivät K-Kaupan lihatiskilläkin ko. nimellä. Hyvä muistaa kuitenkin ettei ole mikään medium raw sisäfilepihvi, ei koostumukseltaan eikä hinnaltaa.

Noista valmiista en tiedä onko niitä miten käsitelty, jos ei niin sitkeähän se on.
 
Ei saa sisäpaistista ikinä filettä vaikka mitä tekis.
Mutta syötävää kuitenkin marinoimalla yön yli jääkaapissa lihanuijalla kevyesti hakatut pihvit.
Paistaminen on sitten tosi nopeeta ja tarkkaa kuten Paskisti mainitsikin, muuten menee nopeesti yli ja ainakin omaan suuhun kengänpohjaksi.
Mutta eipä noissa ole hintakaan lähellekään sama.
 
Tuli nyt hiiligrilli hommattua ja sille muutamaa erilaista grillattavaa.
Yksi mitä ei ole aiemmin tullut tehtyä oli tiskiltä naudan grillipihvi sisäpaistista(marinoitu).
Mikäs tuolle olisi suuntaa antava kypsennysohje? Lämpötila, aika jne.

Paisto ajasta on vaikea sanoa riippuu paljon pihvin paksuudesta, paljonko rasvaa lihassa ja grillin kuumuudesta.

Alla linkistä kypsyysasteet lämpötiloina:

Ite tähtäisin 60 C tienoille lämpötilan.
 
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.

Kirjoitin ketjuun joskus aiemmin samasta asiasta, havaintona että Meaterin plus versio tyrkkää kyllä signaalin ihan ongelmitta grillin ulkopuolelle saakka, lienee sen verta uudempaa rautaa että jotain eroja on (siis muutakin kuin se puurunkoinen repeateri, eli että ylipäätään se signaali tulee "anturista" grillin ulkopuolelle saakka, uudempi BT versio kenties).

Useinhan noissa useammalla anturilla varustetuissa langattomissa mittareissa on niin että se äitipalikka (jossa äly ja lähetin on) sijoitetaan grillin ulkopuolelle, ja piuhalla sitten ne anturit kannen/tiivisteen välistä grilliin sisälle. Niissä ei tuo grillin peltikuori pääse signaaliin vaikuttamaan. Esmes tuo jo aiemmin mainittu edullinen Inkbird.
 
Oletteko kokeilleet paistella kaasugrillillä muurikalla lettuja? Jotain kuulin että mahdollista, mutta eikö tuo syö kaasua ihan helkutisti kun koppa olisi auki kokoajan. Sivukeitin liian pieni, niin siihenkään ei mahdu.
 
Oletteko kokeilleet paistella kaasugrillillä muurikalla lettuja? Jotain kuulin että mahdollista, mutta eikö tuo syö kaasua ihan helkutisti kun koppa olisi auki kokoajan. Sivukeitin liian pieni, niin siihenkään ei mahdu.
On tullut aika usein paistettua. Meillä Muurikka istuu aika nätisti kaasugrilliin, kun ottaa ritilät pois. Muurikalla tulee kokattua muutenkin tosi paljon ruokaa tuossa kaasugrillissä.
 
En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.

Näin. Paisti on paisti vaikka voissa paistais;), ei siitä pihvilihaa saa. On muitakin valmistajia jotka myyvät sisäpaistia pippuripihvinä, lehtipihvinä jne joten joo, varokaa. Jos jotain halpaa "pihvilihaa" niin pitäisi jo hälytyskellot soida. Ja joo, on lihatiskejä jotka myyvät lehtipihvinä etc noita valitettavasti. Itse ollut myöskin lihatiskillä töissä kaaaauan sitten ja nähnyt sitäsuntätä:cry:....Ulkofileestä lehtipihviä. Se on hyvin valitettavaa että ihmiset eivät tutki asioita ja luottavat lihatiskin myyjään tms tai yrittää päästä "hyvää ja halvalla"-ajatuksella nauttimaan gourmeesta....

Ed. Ja on niitä "kengänpohja"-pippuripihvejä sisäfileestäkin lähtenyt valonopeudella takaisin keittiömestarille keittiöön ravintolassa....!:)
 
Viimeksi muokattu:
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.
Meater ei tuohon sovellu, siksi se ei toimi. Meater+ toimii sekä täälläkin jo mainitut Inkbirdit ovat ihan jees.

Mitä tulee noihin grillattaviin. ÄLKÄÄ OSTAKO NIITÅ VALMISMARINOITUJA PIHVEJÄ!!!
Ne Atrian ja muiden valmiiksi marinoidut paskaläjät kannattaa jättää tiskiin ja ostaa joko lihatiskistä tai mennä lihakauppaan ostamaan. Monesta citymarketista alkaa löytyy hyviä vakuumipakattuja maustamattomia lihoja.
Halvalla et saa hyvää.
 
Minulle kelpaa valmismarinoidutkin ihan hyvin, ja sitä paitsi , eihän oikeita pihvejä ( filee pl. possu ) taida edes olla valmismarinadissa myytävänä ?
Teen myös omaa marinadia ja kasteikkeilla maustan, mutta en ole olenkaan nirso valmismarinadien suhteen.

Valmismarnoidut kasslerit uppoaa myös varsin hyvin. En kyllä oiken ymmärä miksi tuota sianniskaa mollataan aina. Sehän on varsin maukasta ja liha mureaa.

Oma glillisuosikki on marmorifilee naudasta. Harmi että sitä ei ihan joka paikasta saa. Siinä on sopivasti rasvaa grillaukseen, joten ei pääse kuivahtaman liian helposti. Chef Wotkinsin myymälästä tukkutorilta haen nämä yleensä.
 
Oletteko kokeilleet paistella kaasugrillillä muurikalla lettuja? Jotain kuulin että mahdollista, mutta eikö tuo syö kaasua ihan helkutisti kun koppa olisi auki kokoajan. Sivukeitin liian pieni, niin siihenkään ei mahdu.
Yksi juhannus paisteltiin porukoiden muurikalla ja kaasugrillillä. Onnistu ihan ok mutta ei ihan käynyt sinne kopan sisään... Taisi silloin olla käytössä kaksi keskimmäistä polttimoa (4 yht. polttimoita) tai max 3 käytössä.
Viime syksynä tulikin sitten ostettua käytettynä muurikan kesäkeittiö jossa käytännössä siis rengaspoltin ja pöytä.
 
Minulle kelpaa valmismarinoidutkin ihan hyvin, ja sitä paitsi , eihän oikeita pihvejä ( filee pl. possu ) taida edes olla valmismarinadissa myytävänä ?
Teen myös omaa marinadia ja kasteikkeilla maustan, mutta en ole olenkaan nirso valmismarinadien suhteen.

Valmismarnoidut kasslerit uppoaa myös varsin hyvin. En kyllä oiken ymmärä miksi tuota sianniskaa mollataan aina. Sehän on varsin maukasta ja liha mureaa.

Oma glillisuosikki on marmorifilee naudasta. Harmk että sitä ei ihan joka paikasta saa. Siinä on sopivasti rasvaa grillaukseen, joten ei pääse kuivahtaman liian helposti.
No ite en tykkää kaslerista pihveinä koska liian rasvaista ja jää aina niljakkaak vaikka kuinka paistaa. Pihvinä rasva ei ehdi sulaa pois ja itte en tykkää siitä tekstuurista. Toiset tykkää niinkuin entrecoteestakin.
Kasslerista saa kyllä hauduttamalla hyvää esmes pulled porkia kun saa sen rasvan sieltä pois.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 819
Viestejä
4 517 677
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom