Grillit & grillaus

Itsellä on weberin igrill mini ja hyvin tuo on pelannut vaikka kansi on ollut kiinni. Järkevälle matkalle tietenkin, mutta itse olen tuohon ollut tyytyväinen sen muutaman kerran mitä tullut käytettyä. Niin ja weberin master touch käytössä.
 
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.

meater+ ollut nyt tovin käytössä, ei ongelmaa kyllä kuuluvuuden kanssa.
 
meater+ ollut nyt tovin käytössä, ei ongelmaa kyllä kuuluvuuden kanssa.
Mulla on Meaterin 89e versio (mikä nyt onkaan) niin se ei ainakaan saa signaalia yli puolen metrin päähän jos kansi on kiinni. Eikä aina edes siihen vaan joutuu kantta raottamaan.
 
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoja + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoka + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?
Millään muulla niin väliä ole, mutta ruoka on sellainen juttu itselleni että... Moni syö elääkseen, mutta minä elän syödäkseni. :)

Hyvä ruoka, parempi mieli.
 
Aikaisempaan kommenttiin liittyen tuli mieleen kun pallogrillit tuli suomeen oli samaan aikaan aika yleinen laatukkaampi laite OPA:n emaloitu hiiligrilli missä ritilällä oli kaksi korkeutta eikä edes kantta jolla ilmaa ja hiilien kuumuutta olisi pystynyt säätämään. Hyvin silläkin vissiin pihvit ja makkarat tuli. Monella oli itse tehty grilli tiilistä ladottuna ja osalla jopa muurattuna ja tätä käytettiin ihan koivuklapeilla. Näiden kaveriksi sitten savustuspönttö joko omalla tulisijalla tai sitten tuon samaisen grillin päälle. Niillä sitten mentiin.

Asiat kehittyy ja sitä rataa mutta kyllä itsekin välillä ihmettelen tuota ostettavan tavaran määrää tässä hommassa, se kun ei rajoitu edes pelkästään hiiliin. Useana kesänä Espanjassa ja Italiassa lomaillut ja siellä kyllä perinteinen grillaus tapahtuu ihan hiilillä ja avogrillillä missä 3 vaihtoehtoista tasoa ritilälle. Grilli on tehty betonista tai vastaavasta massasta ja seisoo omilla jaloillaan ja päällä on hattu jossa pieni savupiippu. Siihen verrattuna suomalainen meno on aika amerikkalaista kaikenlaisine lisälaitteineen ja jatkuvine tarpeineen ostaa lisää.

Tämänkään tarkoitus ei ollut kohdistua keneenkään vaan yleinen huomio. Jatketaan grillaamista, itselläkin on sähkösavustin (anopin), pallogrilli, tiiligrilli ja grillikota joten paljon on tullut haalittua.
 
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.
Et ole ainoa. Itsellä on Kickstarterista aikanaan tilattu ja olenkin asiasta tänne aiemmin kirjoitellut. Oletin että tuo ongelma olisi jo korjaantunut, kun kaikilla muilla tuntuu toimivan.
Ratkaisin ongelman ostamalla Weber Connectin, jossa lähetin on grillin ulkopuolella ja yhteys on WiFi:llä, ei ole yhteysongelmia ollut. Meaterin softa on ikävä kyllä parempi.
 
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoka + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?
No suomessahan perinteisesti on ollut grillaaminen sitä että ostetaan kaupan halvimmat kyljykset jotka laitetaan semmoseen ruskeepulloisessa olevaan GRILLIMARINADI kastikkeeseen lillumaan ja kylkeen mustaks grillatut Camping-makkarat. Sitten käristetään kyljykset mustaks ja kuivaks ja silmät vedessä kehutaan kuinka on hyvää.

Sen sijaan maailmalla grillaaminen on vähän eri kantimissa, on barbequee, low and slowta, savustamista, hauduttamista, pizzan tekoa jne. Suomalaiset alkaa vasta nyt tajuamaan mitä kaikkea sillä grillillä voi tehdä kuin kuivia kyljyksiä.
 
No suomessahan perinteisesti on ollut grillaaminen sitä että ostetaan kaupan halvimmat kyljykset jotka laitetaan semmoseen ruskeepulloisessa olevaan GRILLIMARINADI kastikkeeseen lillumaan ja kylkeen mustaks grillatut Camping-makkarat. Sitten käristetään kyljykset mustaks ja kuivaks ja silmät vedessä kehutaan kuinka on hyvää.

Sen sijaan maailmalla grillaaminen on vähän eri kantimissa, on barbequee, low and slowta, savustamista, hauduttamista, pizzan tekoa jne. Suomalaiset alkaa vasta nyt tajuamaan mitä kaikkea sillä grillillä voi tehdä kuin kuivia kyljyksiä.
Riippuu mitä grillaamisella tarkoitetaan. Ainakin argentiinalaisittain se tarkoittaa tasan lihan grillaamista suorassa hiilloksessa, ja näin myös Etelä-Euroopassa. Näiden lisäksi on sitten avotulessa kokkaaminen noin yleisesti. Se on totta että on monta tapaa tehdä lihaa ja nykyajan BBQ on oma savustuksen ja kypsennyksen laji ja tulee Yhdysvalloista. Itse laitteillahan voi tehdä vaikka mitä ja vain mielikuvitus ja lompakon paksuus ovat rajana.

Sinällään suomalainen grillaaminen sanana on tarkoittanut enemmän tuota suoraa lihan kypsennystä melko korkeassa lämpötilassa ja tämä slow and low on oikeastaan BBQ. Meidän vastine BBQ:lle on perinteisesti ollut savustaminen ja palvaaminen, savustamalla kalaa ja palvaamalla lihaa. Vaikken mikään suomifani olekaan niin on täälläkin osattu ruokaa tehdä, opit sitten saatu ympäri maailmaa mutta suomalaiset ovat unohtaneet hyvän ruuan tekemisen, jonka juuret ovat paljolti Itä-Euroopasta. Liekkö länteen kääntyminen aiheuttanut sen että kaikki toisesta suunnasta on pitänyt hylätä.
 
Onko millaista mielipidettä halvempien kamadojen omistavien joukossa (mustang, kobe)? Yleisesti laatu, toimivuus/kestävyys?

Oon nyt koittanut tietoa kollata ja kovinkaan paljoa ei vähän kauemmin käyttäneiden osalta meinaa löytää.

Tarkoituksena on slow cook, savustukset, pizza ym. Niin tuo kamadon monipuolisuus ja lämmönpitokyky houkuttaisi.

Halvemman hintaluokan kamdoista on ihan hyviä kamppeita. Isommat erot tulee säätöpalikoissa ja tiivisteissä. Sitten kun ne alkuperäset hajoaa niin sitten tilaa vaikka Camado Joe tiivisteet ja säätökanen (rosterinen). Paljon riippuu käytönmäärästä. Palopesän halkeaminen on kanssa yksi asia mikä tulee vastaan suurimmalla osalla. Senkin voi estää halkaisemalla timantilla palopesä valmiiksi. Halkeaminen ei käyttöä haittaa ollenkaan.

Itsellä viikottaisessa käytössä ollut BGE 5-6vuotta. Tiivisteet rupeaa olemaan kovettuneet. Vielä ei tosin haittaa lämmön säätämistä. Eipä ne ikuisia ole noi kalliimmatkaan. Juurikin tarkoitus päivittää noihin Camado Joe tiivisteisiin ja säätökanteen.
 
Kyllä tämä nykyajan ihminen saa yksinkertaisista asioista monmutkaista ja ongelmalllista. En nyt vittaa em keskusteluun, vaan ylipäätään tähän nykypäivän grillaamiseen.

ENNEN:
Halkoja + lihaa + tulta = hyvää ruokaa

NYKYÄÄN:
Nykyään on, hiili-, kaasu, sähkögrilliä. Anlogista-, digitaalista- ja wifilämpömitaria. On kamadoa, budokua ja grillikinasta. Wunberbaumhiiliä, kokkihattua, systytysnestettä, parilaa, varrrasta, valurautaa, peltia, rosteria. Grilli pitää päivittää wifin kautta, bluethoot ei kantama ei riitä., kaljat ei riitä. Päreet palaa. .Reaaliaikainen lämmön ja naapurinseuranta. Viiniä, herkkusieniä ja bbq kastiketta. Marinadia ja marinaa vaimolta. = kärventynyttä kassleria

Onkohan meillä hieman liikaa aikaa touhuta tämän kaiken ympärillä ? Mutta samaan aikaan ollaan vaan niin hiton kiireisiä ?
Oli miten oli, tämä on sitä nykyaikaa ja hauskaa meillä on. Tiedä siitä sitten , onko ruoka paremmaksi muuttunut sitten neadertaalilaisen varraslihan?

Grillaamisessa niinkun kaikessa muussakin harrastamisessa on sama elämänkaari.
Kiinnostus - oppiminen / kokeileminen - hifistely - isolla pensselillä maalaaminen.
Sitten taas tulee uusi idea tai uusi grilli, niin se alkaa taas. :cool:

Loppujen lopuksi tässäkin harrastuksessa menee vaan lunkimmaksi, kun hieman on harrastanu.
Nykyään on enemmänkin erinlaisten maku yhdistelmien hakua ja kavereiden kanssa vietettyä aikaa.
 
Syttymisen nopeus tietenkin riippuu sytytystavasta. Vuosi sitten hommasin Looft Lighterin ja sillä saa valmiin hiilloksen ihan muutamassa minuutissa. Harvemmin tosin grillaan kelloa vastaan ja jos ihan hirveä nälkä niin pyöräytän ruoat liedellä. Ei kamado kaikille ole, mutta suosittelisin sitä ensimmäisenä sellaiselle, joka on hankkimassa hiiligrilliä.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Toi sytytin on hyvä ja nopea.
Sytyttämiseen kyllä menee ihan normaali 15€ kuumailmapuhallin. Kestää 2-3 vuotta grillikatoksessa ennen kun tulee toimintasavu pihalle.
 
CHAR-BROIL KAMANDER Kenelläkään kokemuksia?

Näyttää mielenkiintoiselta kompromissilta Weber master touchin ja keraamisen kamadon välillä. Kotona on Weberi mutta mökille grilli haussa. >100Kg Kamadon roudaaminen veneellä ei oikein houkuta ja tuossa olisi hintakin maltillisempi

Char-Broil Kamander + SUOJAPEITE KAUPAN PÄÄLLE | Puutarhatukku.fi
Ei oo itellä, mut löyty tällainen:


Itseäkin alko kiinnostamaan halpa hinta.
 
Grillikausi avattu kunnolla, aikaisempaa 2 kertaa makkaranpaistoa ei lasketa talven jäljiltä. Nyt tein jauhelihapihvejä paahtoleipähampurilaisten väliin ja grillattuja kananrintafileitä. Oli hyvää ja mausteetkin osui kohdalleen. Weberin 57 originalilla paukuttelin ja sopii mun käyttöön, kun piha kivituhkalla ja grillauspaikka vaihtelee niin ei tuossa Kamadolla oikein pärjäisi.

En muistanutkaan viime kesältä miten paljon hiiligrillatessa alkaa vaatteet haisemaan savulle. Maussa kyllä huomaa eron paistinpannulla tehtyyn ruokaan, se on varma.
 
Tuli nyt hiiligrilli hommattua ja sille muutamaa erilaista grillattavaa.
Yksi mitä ei ole aiemmin tullut tehtyä oli tiskiltä naudan grillipihvi sisäpaistista(marinoitu).
Mikäs tuolle olisi suuntaa antava kypsennysohje? Lämpötila, aika jne.
 
Tuli nyt hiiligrilli hommattua ja sille muutamaa erilaista grillattavaa.
Yksi mitä ei ole aiemmin tullut tehtyä oli tiskiltä naudan grillipihvi sisäpaistista(marinoitu).
Mikäs tuolle olisi suuntaa antava kypsennysohje? Lämpötila, aika jne.
En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.
 
En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.
Itse olen kahdesti erehtynyt ostamaan kaupasta niitä Atrian pippuripihvejä, ja molemmilla kerroilla olleet syömäkelvottomia.
Nyt viimeisellä kerralla tutkin pakettia tarkemmin ja nehän on juuri sisäpaistia... Järkyttävää lihaa tuohon tarkoitukseen, en ymmärrä miksi Atria sitä myy pippuripihvinä.

Edit, eli komppaan mitä sanoit noista sisäpaisteista
 
Itse olen kahdesti erehtynyt ostamaan kaupasta niitä Atrian pippuripihvejä, ja molemmilla kerroilla olleet syömäkelvottomia.
Nyt viimeisellä kerralla tutkin pakettia tarkemmin ja nehän on juuri sisäpaistia... Järkyttävää lihaa tuohon tarkoitukseen, en ymmärrä miksi Atria sitä myy pippuripihvinä.
Koska halpa ruhonosa joka kuitenkin näyttää hyvältä.
 
Yleensäkkin on hyvä muistaa että jos nautatuotteen nimessä ei lue mikä ruhonosa on kyseessä, niin melkein 100% varmuudella on kyse paistista. Eli kaikki grillipihvit ja pippuripihvit sun muut on aina paistista. Jos se on jotain arvokkaampaa lihaa niin se lukee paketissa isolla.
 
Kyllä sisäpaistista ihan hyvää saa, se pitää vain työstää oikein. Leikataan noin 2cm paksuisia siivuja, huomaa leikkaussuunta syitä vasten, ja sitten lihanuijan piikkipäällä hakataan molemmilta puolilta ihan ohueksi. Tämä mureuttaa lihaa eikä se jää sitkeäksi. Paistamisen kanssa saa olla tarkkana kun menee kuivaksi todella helposti ja nopeasti. Eikös tämä ole ravintolanimeltään lehtipihvi, näin käsiteltyjä myivät K-Kaupan lihatiskilläkin ko. nimellä. Hyvä muistaa kuitenkin ettei ole mikään medium raw sisäfilepihvi, ei koostumukseltaan eikä hinnaltaa.

Noista valmiista en tiedä onko niitä miten käsitelty, jos ei niin sitkeähän se on.
 
Ei saa sisäpaistista ikinä filettä vaikka mitä tekis.
Mutta syötävää kuitenkin marinoimalla yön yli jääkaapissa lihanuijalla kevyesti hakatut pihvit.
Paistaminen on sitten tosi nopeeta ja tarkkaa kuten Paskisti mainitsikin, muuten menee nopeesti yli ja ainakin omaan suuhun kengänpohjaksi.
Mutta eipä noissa ole hintakaan lähellekään sama.
 
Tuli nyt hiiligrilli hommattua ja sille muutamaa erilaista grillattavaa.
Yksi mitä ei ole aiemmin tullut tehtyä oli tiskiltä naudan grillipihvi sisäpaistista(marinoitu).
Mikäs tuolle olisi suuntaa antava kypsennysohje? Lämpötila, aika jne.

Paisto ajasta on vaikea sanoa riippuu paljon pihvin paksuudesta, paljonko rasvaa lihassa ja grillin kuumuudesta.

Alla linkistä kypsyysasteet lämpötiloina:

Ite tähtäisin 60 C tienoille lämpötilan.
 
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.

Kirjoitin ketjuun joskus aiemmin samasta asiasta, havaintona että Meaterin plus versio tyrkkää kyllä signaalin ihan ongelmitta grillin ulkopuolelle saakka, lienee sen verta uudempaa rautaa että jotain eroja on (siis muutakin kuin se puurunkoinen repeateri, eli että ylipäätään se signaali tulee "anturista" grillin ulkopuolelle saakka, uudempi BT versio kenties).

Useinhan noissa useammalla anturilla varustetuissa langattomissa mittareissa on niin että se äitipalikka (jossa äly ja lähetin on) sijoitetaan grillin ulkopuolelle, ja piuhalla sitten ne anturit kannen/tiivisteen välistä grilliin sisälle. Niissä ei tuo grillin peltikuori pääse signaaliin vaikuttamaan. Esmes tuo jo aiemmin mainittu edullinen Inkbird.
 
Oletteko kokeilleet paistella kaasugrillillä muurikalla lettuja? Jotain kuulin että mahdollista, mutta eikö tuo syö kaasua ihan helkutisti kun koppa olisi auki kokoajan. Sivukeitin liian pieni, niin siihenkään ei mahdu.
 
Oletteko kokeilleet paistella kaasugrillillä muurikalla lettuja? Jotain kuulin että mahdollista, mutta eikö tuo syö kaasua ihan helkutisti kun koppa olisi auki kokoajan. Sivukeitin liian pieni, niin siihenkään ei mahdu.
On tullut aika usein paistettua. Meillä Muurikka istuu aika nätisti kaasugrilliin, kun ottaa ritilät pois. Muurikalla tulee kokattua muutenkin tosi paljon ruokaa tuossa kaasugrillissä.
 
En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.

Näin. Paisti on paisti vaikka voissa paistais;), ei siitä pihvilihaa saa. On muitakin valmistajia jotka myyvät sisäpaistia pippuripihvinä, lehtipihvinä jne joten joo, varokaa. Jos jotain halpaa "pihvilihaa" niin pitäisi jo hälytyskellot soida. Ja joo, on lihatiskejä jotka myyvät lehtipihvinä etc noita valitettavasti. Itse ollut myöskin lihatiskillä töissä kaaaauan sitten ja nähnyt sitäsuntätä:cry:....Ulkofileestä lehtipihviä. Se on hyvin valitettavaa että ihmiset eivät tutki asioita ja luottavat lihatiskin myyjään tms tai yrittää päästä "hyvää ja halvalla"-ajatuksella nauttimaan gourmeesta....

Ed. Ja on niitä "kengänpohja"-pippuripihvejä sisäfileestäkin lähtenyt valonopeudella takaisin keittiömestarille keittiöön ravintolassa....!:)
 
Viimeksi muokattu:
Huonona puolena toki että varsinkin pallogrilleissä signaali ei tule kannen läpi vaan kantta joutuu raottamaan että saa lukemat ulos. Että se siitä etäluettavuudesta.
Nimimerkillä Weber Master Touch ja Meater.
Meater ei tuohon sovellu, siksi se ei toimi. Meater+ toimii sekä täälläkin jo mainitut Inkbirdit ovat ihan jees.

Mitä tulee noihin grillattaviin. ÄLKÄÄ OSTAKO NIITÅ VALMISMARINOITUJA PIHVEJÄ!!!
Ne Atrian ja muiden valmiiksi marinoidut paskaläjät kannattaa jättää tiskiin ja ostaa joko lihatiskistä tai mennä lihakauppaan ostamaan. Monesta citymarketista alkaa löytyy hyviä vakuumipakattuja maustamattomia lihoja.
Halvalla et saa hyvää.
 
Minulle kelpaa valmismarinoidutkin ihan hyvin, ja sitä paitsi , eihän oikeita pihvejä ( filee pl. possu ) taida edes olla valmismarinadissa myytävänä ?
Teen myös omaa marinadia ja kasteikkeilla maustan, mutta en ole olenkaan nirso valmismarinadien suhteen.

Valmismarnoidut kasslerit uppoaa myös varsin hyvin. En kyllä oiken ymmärä miksi tuota sianniskaa mollataan aina. Sehän on varsin maukasta ja liha mureaa.

Oma glillisuosikki on marmorifilee naudasta. Harmi että sitä ei ihan joka paikasta saa. Siinä on sopivasti rasvaa grillaukseen, joten ei pääse kuivahtaman liian helposti. Chef Wotkinsin myymälästä tukkutorilta haen nämä yleensä.
 
Oletteko kokeilleet paistella kaasugrillillä muurikalla lettuja? Jotain kuulin että mahdollista, mutta eikö tuo syö kaasua ihan helkutisti kun koppa olisi auki kokoajan. Sivukeitin liian pieni, niin siihenkään ei mahdu.
Yksi juhannus paisteltiin porukoiden muurikalla ja kaasugrillillä. Onnistu ihan ok mutta ei ihan käynyt sinne kopan sisään... Taisi silloin olla käytössä kaksi keskimmäistä polttimoa (4 yht. polttimoita) tai max 3 käytössä.
Viime syksynä tulikin sitten ostettua käytettynä muurikan kesäkeittiö jossa käytännössä siis rengaspoltin ja pöytä.
 
Minulle kelpaa valmismarinoidutkin ihan hyvin, ja sitä paitsi , eihän oikeita pihvejä ( filee pl. possu ) taida edes olla valmismarinadissa myytävänä ?
Teen myös omaa marinadia ja kasteikkeilla maustan, mutta en ole olenkaan nirso valmismarinadien suhteen.

Valmismarnoidut kasslerit uppoaa myös varsin hyvin. En kyllä oiken ymmärä miksi tuota sianniskaa mollataan aina. Sehän on varsin maukasta ja liha mureaa.

Oma glillisuosikki on marmorifilee naudasta. Harmk että sitä ei ihan joka paikasta saa. Siinä on sopivasti rasvaa grillaukseen, joten ei pääse kuivahtaman liian helposti.
No ite en tykkää kaslerista pihveinä koska liian rasvaista ja jää aina niljakkaak vaikka kuinka paistaa. Pihvinä rasva ei ehdi sulaa pois ja itte en tykkää siitä tekstuurista. Toiset tykkää niinkuin entrecoteestakin.
Kasslerista saa kyllä hauduttamalla hyvää esmes pulled porkia kun saa sen rasvan sieltä pois.
 
En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.

Onpa ikävä että kävi näin. Tuo ei siis ollut edes mitään erityisen halpaa, 13,90€/kilo.
Lihatiskillä tuota suositeltiin kun kyselin jotain grillattavaa.. Näköjään pitää paremmin perehtyä näihin jatkossa.. Kiitos vastauksista.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun täällä haukutaan sisäpaistia porukalla niin haluan korostaa että NAUDAN sisäpaisti voi olla tuollaista. Esim peuran sisäpaisti taas on ihan parasta pihvilihaa ja todella mureeta kamaa.
 
Kyllä samat perussäännöt pätee eläimen kuin eläimeen. Itse olen hirveä ja peuraa ja muutakin riistaa joutunut/saanut syödä koko ikäni. En nyt omien kokemusten perusteella sanoisi, että peuran paisti eroaisi mitenkään radikaalisti naudan paistista rakenteeltaan. Riistan ongelmanhan on myös se että rasvapitoisuus on pienempi, joten hieman tarkempi sen valmistamisessa saa olla. Muuttujia mureuteen on paljon, esim onko liha peräisin täysikasvuisesta vai vasasta. Riistan maku on sitten eri asia. Jotkut ei tykkää, itse pidän.

Tiesittekäö muuten, että esim hirvi ja peura ei ole luomua ?
 
Oma glillisuosikki on marmorifilee naudasta. Harmi että sitä ei ihan joka paikasta saa. Siinä on sopivasti rasvaa grillaukseen, joten ei pääse kuivahtaman liian helposti. Chef Wotkinsin myymälästä tukkutorilta haen nämä yleensä.
Nautahan ei kuulu olla kypsää joten kyllä aika tunari saa olla jos naudan kuivaksi vetää.
 
Hyvin onnistuu kuivaksi vetäminen, kokemusta siitäkin. Varsinkin jos joku haluaa pihvinsä kypsänä. Marmorifilee antaa siimaa hiemna enemmän ja kenties makuakin, koska siinä on rasvaa ennemän kuin perus fileessä.
 
Hyvin onnistuu kuivaksi vetäminen, kokemusta siitäkin. Varsinkin jos joku haluaa pihvinsä kypsänä. Marmorifilee antaa siimaa hiemna enemmän ja kenties makuakin, koska siinä on rasvaa ennemän kuin perus fileessä.
Juuri näin. Siks mä harvemmin mitään hyviä naudan osia grillaan. Pannulla ei ole ongelmaa mutta grillissä menee todella helposti kuivaks.
 
Tiesittekäö muuten, että esim hirvi ja peura ei ole luomua ?

Mikään luonnosta saatu ei ole luomua. Siellä ne elukat vetää pakastepitsojen ja muiden eineksien jämiä kun ei päästä valvomaan syöntiä. Sienet ja marjat myös. Koko luomutouhu on aivan järjenköyhää.
 
Ostin tänään 2,5kg kasslermöhkäleen ja meinaan leikata siitä pihvejä ja laittaa viikonloppuna pallogrilliin :drool:
 
Ostin viime syksynä Hobby Hallista Nordgardin 21" kamadon alennusmyynnistä, maksoi sillon 450e. Pitkin syksyä ja talvea sitä käytelleenä ei kyllä mitään pahaa sanottavaa ole. On ollut koko ajan hupun alla ulkona räystään alla ja metalliosat kiiltelee vieläkin kuin uutena. Mikään täydellinen setti ei kyllä ole, että ainakin siihen se suojapeite, hiilikola ja epäsuora lämmityslevy tarvitaan kylkeen. Käyttö helpottui myös merkittävästi kun hommasi tollasen sähkösytyttimen (looflighter feikki) saksan amazonista. Kokoisekseen ehdottomasti hyvä hintalaatu-suhde.

Innostunu kyllä varsinkin paisteja tekemään tuolla, saa useammaksi päiväksi herkkua kerralla.
 
Tänään pitäisi weber master touchi käydä hakemassa. Mitäs lisävarusteita suosittelisitte tälläiselle aloittelijalle?
Piippusytytin ja hanskat löytyy korista.
 
Tänään pitäisi weber master touchi käydä hakemassa. Mitäs lisävarusteita suosittelisitte tälläiselle aloittelijalle?
Piippusytytin ja hanskat löytyy korista.
Kolmioharja ja kunnolliset grillipihdit, jos ei jo ole. Muuta et alkuun tarvitse, jos senkään jälkeen.
 
Tänään pitäisi weber master touchi käydä hakemassa. Mitäs lisävarusteita suosittelisitte tälläiselle aloittelijalle?
Piippusytytin ja hanskat löytyy korista.

Tuhkien säilytys / hävitys kanattaa miettiä etukäteen. Kenties joku tuhka-astia.

 
Ostin tänään 2,5kg kasslermöhkäleen ja meinaan leikata siitä pihvejä ja laittaa viikonloppuna pallogrilliin :drool:
Samat suunnitelmat ja samat grillit. Leikkaan vähän paksumpia siivuja ja nuijin ohuemmaksi. Sitten vähän soijakastiketta, chilihiutaleita, valkosipulia ja tuoreita yrttejä ja maustumaan pariksi tunniksi. Quick and dirty lisäkkeeksi nyyttejä foliossa joissa sipulia, sieniä, paprikaa, yrttejä, chiliä, perunaa ja tuorejuustoa.
 
Grillipihteihin liittyen nappasin puuilosta mukaan tällaiset muutama viikko sitten. Ei maksanu ku alle 10€ ja älyttömän hyvät on. Pitkät, saa hyvän puristusvoiman eikä noista pihdeista mikään lipsu. Ei myöskään näpit pala, koska pitkät. Vaikee keksiä mitään huonoa sanottavaa. Mustang grillipihdit wellington
 
Tänään pitäisi weber master touchi käydä hakemassa. Mitäs lisävarusteita suosittelisitte tälläiselle aloittelijalle?
Piippusytytin ja hanskat löytyy korista.
Komppaan samaa kysymystä. Kerrostalosta juuri rivariin muuttamassa ja pitäisi grilli hommata. Saako tuon motonetin liittymisalennuksen hyödynnettyä isompaan satsiin tavaraa? Jos ottaa lisävälineitä ja brikettejä tjs samaan ostokseen? Jonkin näköinen valurauta paisto/wok levy kasviksille varmaan olisi kätevä? Täysin uunona asialla. Grillihommelit rajoittunut aikaisemmin vain mökillä avotulella rillailuun.
 
Ei voi. Se on yhdestä tuotteesta.

Höpöhöpö, se on "valitsemastasi kertaostoksen loppusummasta" eli vaikka ostat 5 kärryllistä kamaa yhdellä kertaa niin saa siitä kerrasta alen minkä kerran nyt päättää valkata ja siitä kassalle ilmoittaa. Itse just hyödynnetty noin jos joku perheestä/lähipiiristä vielä ei ole liittynyt niin kun liittyy nii ostetaan samalla muutki isot Motonetin hankinnat.

Lainaus sivuilta vielä

Liittymisetu
Saat -10 % alennuksen valitsemasi kertaostoksen loppusummasta. Alennus lasketaan sen kertaostoksen loppusummasta, jonka yhteydessä liittymisalennuksen hyödynnät
.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 177
Viestejä
4 880 593
Jäsenet
78 772
Uusin jäsen
abassimo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom