Grillit & grillaus

Itse tartuin (taas) tuohon Stockan Big Green Egg -tarjoukseen. Minulla on jo yksi BGE Large ja olin miettinyt että ostaisi kaveriksi pienemmän Minimaxin mutta senkin hinta on jo lähes tuota luokkaa joten on jäänyt ostamatta. Olen jo hankkinut tuohon Large-malliin sopivat yhdet pakolliset lisäosat (lämmönjakaja, valurautaritilä) erikseen ja samat käy nyt siis molempiin. Aiemmin tuntui että yksi kävi liian usein ahtaaksi, nyt ei pitäisi sitä ongelmaa enää olla. Jalustaa ja sivupöytiä en ole raskinut ostaa.

Olen myös katsellut noita Kamado Joeta joissa etenkin saranamekaniikka on varmasti parempi kuin BGE:llä, mutta eivät nekään enää juuri tuosta halvempia varusteineenkaan ole varsinkaan nyt, kun siitä tuli se III-malli. Toki mukana tulee se jalusta, keraaminen lämmönjakaja ja sivupöydät sun muut mitkä tarvitsee tai ei. Itse ajattelin rakentaa tänä kesänä jenkkimallin grillaustason, johon nuo tulisi upotettua.
 
Halvemmalla taitaa tarjouksista saada Rebelin vastaavan, joka kaiketi on ihan ok, ei nyt mikään laatupeli mutta satunnaiseen savusteluun varmaan ihan pätevä peli. Weber toki on laatupeli, käytettynä saatat saada edullisestikin WSM:n. Weber on tiivis ja jämäkkä, lämpötilojen hallinta on helpompaa kuin halpiksissa sekä varaosia saat vielä vuosienkin päästä.
 
Rebel on jo satasen kalliimpi enkä weberiä varmaan saa itselleni perusteltua ennen kuin saan edes makua tuolla metodilla tehdyistä lihoista. Pitänee ensin vain hommata kaasugrilliin savustuslaatikko ja hakea sillä ensituntumia.
 
Osaiskiko joku muuten suositella dry rubia possulle? Valmis sekoitus tai ohje. Ei mitään makeita ja saa olla mietoa poltetta.
 
Osaiskiko joku muuten suositella dry rubia possulle? Valmis sekoitus tai ohje. Ei mitään makeita ja saa olla mietoa poltetta.
Käytän itse rubeissa pohjana:
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 1 dl suolaa
  • 2-4tl savupaprikaa (riippuen paprikan vahvuudesta)
  • 1tl rouhittua mustaa pippuria
  • 1tl sipulijauhetta
Toimii hyvänä pohjana ja tuosta sitten oman maun mukaan jatkaa maustamista.

Possulle laittaisin tuohon lisää mustapippuria oman maun mukaan, paprikajauhetta, ⅓-½tl cayennea, ½tl valkosipulijauhetta ja ainakin hitusen valko-, sekä maustepippuria.
 
Tilaat netistä niin saa tuolla paremmalla luukulla?

Ostin jo vuosia sitten giganttin yöalesta. Hinta.fi mukaan hinta on ollu vaan nousussa. Eikä kyllä oo tuon 400€ arvoinen jos tuomosen rebelin saa satasella.

Mites sit Weber 57 Master touch tai jopa se uusi master touch premium? Ainakii Joensuun motonetissä oli kasattuna tuo uusi. Oli varmaan vaan hätäsesti kasattu nii uusi saranamekanismi ei toiminu kunnolla ja se luukku jää auki.

Itse meinasin ostaa 57 pallon tuolle wsm 47 kaveriksi. Pallossa ois helpompi tehdä tietyt savustukset. Ainut mikä ei välttämättä onnistus pallossa nii brisket (16h).
 
Viimeksi muokattu:
1 tl sinapin siemeniä
1 tl mustapippuria
1 tl valkopippuria
1 tl korianteria
1 tl timjamia
1 rkl juustokuminaa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl ruokosokeria
1-2 rkl savusuolaa

Tolla reseptillä tehnyt ite.
Sinapin siemenet, pippurit ja korianteri myllyssä jauheeksi. Sotketaan loput aineet sekaan.
 
Mite BBQ-kastike, mikä tuollainen marketin litku on parasta? Joskus koitin Sweet baby ray's, mutta ei ollut omaan makuun ollenkaan.
 
Stubbs on happamampi kuin SBR:n soosit, lisäksi Poppamieheltä löytyy Classic ja ei niin perinteisiä BBQ-sooseja. Itse suosin näiden kolmen valmistajan sooseja käyttökohteen mukaan, toki syynä on se ettei täältä härmästä oikein muita löydykään. Saarioisten ja Santa Marian soosit olen suosiolla skipannut..
 
Paikallisessa Citymarketissa oli entrecôte 9,90 e/kg. Lähti n. 800 gramman pala mukaan ja huomenna tahi sunnuntaina olisi säistä riippuen tarkoitus suorittaa grillin koeponnistus.

Tämänhetkinen suunnitelma on läski 3-4 palaan, suolaa päälle, grilliin, pois, pippuria, suuhun. Jääkaapista löytyy mausteeksi Poppamiehen Kentucy Bourbon hot sauce.
 
Paikallisessa Citymarketissa oli entrecôte 9,90 e/kg. Lähti n. 800 gramman pala mukaan ja huomenna tahi sunnuntaina olisi säistä riippuen tarkoitus suorittaa grillin koeponnistus.

Tämänhetkinen suunnitelma on läski 3-4 palaan, suolaa päälle, grilliin, pois, pippuria, suuhun. Jääkaapista löytyy mausteeksi Poppamiehen Kentucy Bourbon hot sauce.
Ei kyllä entre uppoo itelle yhtään..
Itte ostin nassen fileeviipaleita johon marinadi ja rubi päälle ja parsaa pekonilla. Hiiligrilli toki ja kohta lämmin ja läskit tirsuumaan.
 
Paikalliseen Hong Kongiin oli tullu Marienburg-grillihiiliä. Täytyy sanoa että on kyllä erinomaisia!
Ja syttyy nopeasti. Piippusytyttimeen ni ei varmaan hirveesti yli 5min mee ku ne on jo suht hyvin syttyny. Toisin ku briketeissä joissa voi joutuu venailee 20-30min ennenku ne on hyviä.
Noi hiilet sopii kyllä erinomaisesti jos haluaa grillata jotain nopeesti eikä vaadi tuntikausien lämpöä niinkuin briketit.

Pitää kyllä käydä ostaa lisää. Sopivia arkipäivä grillaukseen kun ei jaksa koko iltaa venaa brikettien valmistumista.
 
Noissa Marienburgeissa laatu heittelee jonkin verran. Ensimmäiset kerrat kun ostin niin hiilten koko oli aika samanlainen, mutta välillä tulee säkkejä, joissa pisimmät ovat parikymmentäsenttisiä oksia ja osa markettihiilien tyylistä silppua. Hyvin ne kyllä lämpöä ottavat.

Tänä kesänä ajattelin kokeilla poltella omia hiiliä. Puut olisivat jo periaatteessa jemmassa, mutta pitäisi jostain hommata vielä tynnyri, jossa nuo voisi poltella.
 
Onko täällä jollain kokemusta kamadon itse maahantuonnista Kiinasta? Miten järjestynyt?
 
Jos en ihan väärin muista, @Rantakemisti jotain sen tyylistä suunnitteli ja kyseli valmistajalta(?). Joko pelkistä kamadon lisä-osista tai koko grillistä.
Juu, aika tarkkaan vuosi sitten kyselin varaosien ostamista suoraan Auplexiltä ja lopulta tulin tulokseen ettei se oikein maksa sitä vaivaa jos vain itselleen tilaa muutamia osia. Jotain tulipesiä ja ritilöitä voisi ostaa kavereiden kanssa läjän ja siinä tapauksessa voisi tulla vähän säästöä. Kokonaisten munien tuomisessa tuskin on järkeä.

Tässä vielä linkit postauksiin:
Grillit & grillaus
Grillit & grillaus
 
Treffilortto joskus touokuussa siis tavoite (nuori ja läski) ja siihen DDR grilli niinmitään ette tällekäänvoi:cigar:
 
Juu, aika tarkkaan vuosi sitten kyselin varaosien ostamista suoraan Auplexiltä ja lopulta tulin tulokseen ettei se oikein maksa sitä vaivaa jos vain itselleen tilaa muutamia osia. Jotain tulipesiä ja ritilöitä voisi ostaa kavereiden kanssa läjän ja siinä tapauksessa voisi tulla vähän säästöä. Kokonaisten munien tuomisessa tuskin on järkeä.

Tässä vielä linkit postauksiin:
Grillit & grillaus
Grillit & grillaus

Kiitos vinkeistä! Pakko se on vielä Alibabasta kysyä, mutta eiköhän se Kamado Joe mene ostoon jos ei nyt tule yllättävää isoa alennusta kiinanihmeestä.
 
Verkkokaupasta laitettu grillitarviketilausta vetämään ja taidan hakea Honkkarista Marienburgin hiilet tälle kesälle testaukseen, kun sen verran paljon halvemmalla näyttää saavan tuolta. Jos tuo korkeapaine tuosta nyt pamahtaisi pääsiäiseksi mitä lupaillaan ja saisi silloin avattua grillikauden. :drool:
 
Alibaban kamadon saisi yllättävän kivoilla posteilla: 160/220/260usd, jos 1/2/3 grilliä. Tullia menee 2,7%, alv 24%. Eli kokonaishinnaksi tulee 520/462/436 euroa satamaan toimitettuna. Ei siis maksane vaivaa kun samoja saa 550 eurolla Suomesta.
 
Hei! Nyt vähän tuollaisesta välineurheilusta poikkeava kysymys. Mistä edullinen ja pienehkö "ok" sähkögrilli parvekegrillailuun. Saisi olla siis ihan pöytämallinen. Halpa. :D

Onko noissa muutaman kympin ritsoissa edes mitään eroja? :D
 
Hei! Nyt vähän tuollaisesta välineurheilusta poikkeava kysymys. Mistä edullinen ja pienehkö "ok" sähkögrilli parvekegrillailuun. Saisi olla siis ihan pöytämallinen. Halpa. :D

Onko noissa muutaman kympin ritsoissa edes mitään eroja? :D
Ite sain sukulaiselta ilmaiseksi jonku Tefalin halpis sähkögrillin. Kyllä sillä makkaran lämmittää, kun ei ole kiire, mutta en kyllä grillauksesta puhuisi. Eli jos nyt pakko joku halpis sähkögrilli saada, niin osta sellainen jossa grillin päällä suojakupu,ettei karkaa lämpö. Pihvien paistamiseen en tuollaista ostaisi
 
@Warfe , itseasiassa tuo suojakupu ei ollut yhtään huono pointti vaikka lasitettu parveke onkin. Joo tarve tuolle lähinnä olisi satunnainen kyrsän, kanan, hampparipihvien ja kasvisten käristely pikku drinksuilun ohessa. Kunnon pihvit sitten keittiössä pannulla. :)
 
@Warfe , itseasiassa tuo suojakupu ei ollut yhtään huono pointti vaikka lasitettu parveke onkin. Joo tarve tuolle lähinnä olisi satunnainen kyrsän, kanan, hampparipihvien ja kasvisten käristely pikku drinksuilun ohessa. Kunnon pihvit sitten keittiössä pannulla. :)
Mikset osta kaasugrilliä parvekkeelle?
 
Mikset osta kaasugrilliä parvekkeelle?

Tila on varsin rajallinen enkä jaksa kaasupulloa katsella. Eli tätä on kyllä mietitty ja sähkö nyt (ainakin alkuun) kiikarissa. Juuri muutin tähän asuntoon ja siinä pikku budjetilla selviäisi alkaako grillailu napostelemaan ja mitä naapurit tykkäilee :D
 
Sen kerran kun olen tuommoista parinkympin sähkö"grilliä" kokeillut, niin parempaa tulee sillä pannulla. Ei riitä lämpö, jos paistettavaa on enemmän kuin yksi makkara. Syö ne makkarat vaikka siellä partsilla uunissa paistamisen jälkeen, jos tunnelmaa haluaa.
 
:D Ei ei ei. Joku pari kilowattinen saa nyt alkuun luvan riittää lasitetulle partsille - for the science! Sit jos intoudun päivittämään niin tiedän mistä kaikesta olla jatkossa tyytyväinen.
 
Nyt on kesäksi haettu hiilet varastoon Hong Kongista. 6 säkkiä Marienburgia (180 l / 24 kg) yhteensä alta 40e, ei paha. Josko noilla tämän kesän pärjäis.
 
:D Ei ei ei. Joku pari kilowattinen saa nyt alkuun luvan riittää lasitetulle partsille - for the science! Sit jos intoudun päivittämään niin tiedän mistä kaikesta olla jatkossa tyytyväinen.

Joskus saman asian kanssa miettisin ja päädyin about tähän (ei ihan sama mutta ulkonäöllisesti hyvin samanlainen):
Lucifer 5002C-sähkögrilli

Oli paskin ikinä, lämpö ei riittänyt edes makkaran paistoon. Mitä kavereilla joskus kattonut, niin nämä tais olla ihan toimivia, että edes jotain saa grillattua:
Nordic Season Rawlins sähkögrilli - Grillit ja grillituotteet
tai
Nordic Season Beaumont sähkögrillli - Sähkögrilli

Mutta kokemusta alemmista ei ole. Ehkä tuo kun vastus on näkyvissä, siitä saa edes vähän tehoa irti mutta tuo ylin oli täysin susi.
 
Oli paskin ikinä, lämpö ei riittänyt edes makkaran paistoon. Mitä kavereilla joskus kattonut, niin nämä tais olla ihan toimivia, että edes jotain saa grillattua:
Nordic Season Rawlins sähkögrilli - Grillit ja grillituotteet

Siskolla oli tuollainen ja sillä ei kyllä tehnyt yhtään mitään. Maisseja turha kuvitella paistavansa. Makkarat jotenki sai paistettua, mutta fiilis, maku ja koostumus oli sama kuin olisi uunissa lämmittänyt. Pienelläkin tuulella jäähtyi makkarat kun ei vastus jaksa ylläpitää lämpöä kun ei ole kantta. Lopputuloksena alta palaneita makkaroita jotka on päältä kylmiä.

Jättäisin kaikki sähköpaskeet kauppaan, mutta jos nyt ihan pakko on sähkögrilli saada, niin älä mitään kannetonta hinnat alkaen mallia mene ostamaan. Varmaan pakko ostaa Weberiä tuossa tapauksessa, jos meinaa tehoa saada, kun noilla 1500-1750w vehkeilllä tekee varmaan yhtä vähän kuin kannettomalla 2kW grillillä.

Jos on tila kortilla niin itse menisin pöytämallisella kaasugrillillä ja 5kg komposiittipullolla, niin ei oo vaikea edes siirrellä. Caravan kaasugrilli | Motonet Oy Weber Go-Anywhere® Kaasugrilli | Motonet Oy

Jompikumpi noista + 5kg komposiittipullo, niin hankinta hinta on halvempi kuin kunnollisella Weberin sähkögrillillä. Ja sitten jos innostuu enemmän grillailemaan, niin isompaa kaasugrilliä tilalle ja pullokin on jo valmiina.
 
Itse varmaan ostaisin ja vähän maksaisin kunnon Weber sähkögrillistä, koska tietää että sillä sentänä saisi grillattua ilman harmaita hiuksia.
 
Joo, olen samaa mieltä. Nuo luciferin ym. sähkögrillit ajavat käytännössä valurautalieden asiaa, mutta huonommalla lämmönjaolla jolloin "grillaus" kestää pidempään ja lopputulos on epätasainen. Esim. Weber Q1400 voisi olla jo hyvä sähkögrilliksi.
 
Olisi tarkoitus hankkia kerrostalon parvekkeelle kaasugrilli. Käyttöä olisi se pari kertaa viikossa. Mahtaakohan tästä edullisemman luokan kaasugrillistä olla mihinkään? Hirveitä summia ei kehtaisi satsata ja parveke on kohtalaisen pieni.

Rebel Nino 2 kaasugrilli - Prisma verkkokauppa

ite hain parvekekäyttöön tämän: Royal Gourmet Basic 3 kaasugrilli | Karkkainen.com verkkokauppa
koon puolesta mahtuu juuri parvekkeen "päätyyn" poikittain.

vielä en ole kerenny testaan kun eilen kasasin,mutta ostoksille lähdin ajatuksella että jos tuolla parikin kesää grillailee niin voisi sanoo hintansa tienanneen ja voi ostaa kalliimman kun tietää paremmin mitä tarttee,tai innostuuko koko touhusta pidemmän päälle.
ohutta peltiä ja ainoat rosteri osat on polttimet ja luukun kahva,mutta ei tohon hintaan voi muuta odottaakkaan.

edit: ekat kyrsät paistettu.sytyttimet toimi enkä muitakaan vikoja huomannu,riittää omaan käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:
Lämpömittareista, nämä valikoinut:
Signals 4-Channel Wi-Fi/Bluetooth BBQ Alarm Thermometer | ThermoWorks
- ~256eur 20% alella ja arvotulla ALV+tullilla, 4 probea wifi
- pro-probet, ei niin hyvät kuin type K probet alla tarkkuus 1 aste ja 700F kestoa
ThermaQ WiFi Professional Barbecue Thermometer and Logger
- 240eur, 2 probea wifi
- tässä on 0,1 tarkkuuden type-K probet ja järeemmät, kestää 2000F
https://www.amazon.de/Weber-Igrill-...targid=dsa-19959388920&ref=pd_sl_35q8ibnq4w_e
- 140e 4:llä probella
MEATER+
 Langaton älypaistomittari* (2-sukupolvi) - Meatersuomi
- 109e (posteja en kokeillut) ambient+liha eli 2x:llä ei saa silti 3:a lihaa (no ei ehkä tarvettakaan)...

Ei ole helppoa, weberin bluetoothiin en luota, meater eka sukupolvi ei ainakaan kuulemma toiminut kuin 3 metrin päähän grillistä, tuo uuden extensio jäi vähän auki että miten se toimii. Nuo Thermoworksin kamat pitäisi ainakin toimia kuin junan vessa...

Tarvitaanko enemmän antureita oikeasti kuin ambient+liha? Puhelimessa saisi toimia sohvalla istuessa ja mielellään minimi säädöllä sekä tietysti 6-16h grillailussa piipata koska tahansa jos joko linkki katkeaa (wifi:ssä ei liene tätä ongelmaa) tai rajat ylittyy...

Kokemuksia/mielipiteitä?
 
meater eka sukupolvi ei ainakaan kuulemma toiminut kuin 3 metrin päähän grillistä, tuo uuden extensio jäi vähän auki että miten se toimii.

Ei ole tarkempaa kokeilua tuosta (uudesta) meater+:sta, mutta uuden version pitäisi toimia... edit.

Meater+:ssa latauskotelo toimii bt-toistimena. Eli tarkoitus on jättää kotelo grillin viereen jonka jälkeen BT:n todellinen kantama saadaan paremmin käyttöön. Toki edelleenkin vaatii käytännössä näköyhteyden, koska bt ei juurikaan läpäise rakenteita.

With a built-in Bluetooth Repeater, boldly go where no MEATER has gone before: 165ft (50m) line of sight.

Vanha meater on ihan ok jos on ylimääräinen älylaite jonka voi laittaa grillin viereen hengaamaan ja virittää tuon pilvitoiminnon käyntiin. Pelkällä bt:llä esim. weberin metallikuupan sisältä kantama on n. 0,5m luokkaa, eli käyttökelvoton.
 
Noin mäkin käsitin että kotelo == repeater. Pitääks tossa ladata sekä tikkua ja koteloa?

Mikähän on tuon IP luokitus sadetta ajatellen? Weberiskään ei sitä löydy... Noissa thermoworksin (tuo ETI on tytäryhtiö) kamoissa on IP 55 ja signalsissa IP65 et molemmat kestää vettä...

Auton bluetooth tunkeutuu kohtuullisesti kämppään, mutta tähän vaikuttaa niin paljon sekä lähetin että vastaanotin. Eiks ruuvi-tägigin ole bluetooth mutta siinä on panostettu antenniin... Jotenkin intuitio sanoo että nuo bluetooth kamat kantsis jättää kauppaan. Thermoworksillä olisi myös smoke ja siihen gateway mutta gatewaytä ei saa briteistä (smoken saa) ja yhteishinta alkaa hipoon ThermaQ:ta, mutta toisaalta pelkällä smokellakin (~100€ ja nuo ”huonommat” probet) voisi pärjätä kun siinä on erillinen näyttöyksikkö radion päässä...
 
Viimeksi muokattu:
Joskus saman asian kanssa miettisin ja päädyin about tähän (ei ihan sama mutta ulkonäöllisesti hyvin samanlainen):
Lucifer 5002C-sähkögrilli

Oli paskin ikinä, lämpö ei riittänyt edes makkaran paistoon.
Erikoista. Meillä oli kerrostalon parvekkeella samannäköinen ja -merkkinen, mallista en ole varma. Riitti kyllä paistamaan pihvitkin yhtä hyvin kuin teflon-pannu keittiön liedellä. Tuulisella säällä kupu piti kyllä pitää kiinni, mutta lasitetulla parvekkeella ei pitäisi tuulestakaan olla haittaa.

Siitä hajosi irrotettava virtajohto muutossa ja kokeiltiin ostaa parinkympin ritilä+vastukset -mallinen viritys tilalle. Ei ollut kupua päälle, ja sillä ei todella saanut edes makkaroita paisteltua. Tulivat lähinnä pinnalta lämpimiksi.
 
Noiden kaasugrillienkin sivupoltinten käytettävyys on kanssa vähän niin ja näin jos tuulee ja on vähänkin paksupohjaisempi kattila niin kyllä saa ootella perunoiden kiehumista ja kauan.
 
Kokeilkaapa seuraavaa.

Esikeittäkää perunoita (isot perunat lohkoiksi, mutta mielummin käyttää sellaisia ihan pikkupottuja), porkkanoita ja sipuleita.
Kaatakaa vesi pois ja kaikki vihannekset foliovuokaan. Yrttimausteita (Lidlistä saa hyvää yrttimausteseosta Grillimaisteri merkillä)suolaa päälle (ja muita mausteita oman maun mukaan) ja PALJON voita.
Sitten grilliin epäsuoraan lämpöön ja savua kehiin, mieluiten makeaa omenapuuta.
Anna savustua samalla kun savustat ja grillaat muuta.

Tulee aivan järjettömän hyvää. Savun maku sopii hyvin ja vihanneksista tulee rapeita mutta pehmeitä. Jopa porkkanat on pirun hyviä kun hiukan makeaa ja savua ja mausteita.

Nam!
 
Täällä tiedetään kuitenkin tämäkin paremmin:
Kuinka kauan grillaatte karitsan sisäfileeitä ettei mene yli vaan sisus jää roseeksi väriltään?
 
Täällä tiedetään kuitenkin tämäkin paremmin:
Kuinka kauan grillaatte karitsan sisäfileeitä ettei mene yli vaan sisus jää roseeksi väriltään?
Niin kauan että lämpömittari näyttää vaikkapa 57 astetta. Tiedän että karitsan file on pieni, mutta sellasella testailumittarilla näkee helposti. Sanoisin että kuumalla grillillä jotain ihan minsa pari per puoli.
 
Ok. Tuota 2 min ajattelin itsekin. Mittarit on tyyppiä 1 kinkkumittari ja 1 digimittari, en taida niitä nyt tähän kuitenkaan käyttää.
 
Mikä kaasugrilli nykyään paras tuossa noin 200-300e haarukassa? Valurautaritilät ja 2-3 poltinta, sivukeitintä ei tarvi (sivupöydät kylläkin), pyörät toisella puolen että voi siirrellä helpommin myös vanhusten toimesta.

Tulee siis mökille korvaamaan Futur Opalin, joka taisi sen 13-14v kestää, ei ollenkaan huono sijoitus ollut 130e hintaan, vaikka silloin ajattelin että se on puhki jo muutamassa vuodessa... :D
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 402
Viestejä
4 489 882
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom