Grillit & grillaus

Grillattiin tänään kaverin mökillä. Niiltä hajos kaasugrilli, niin otettiin hätävaraksi tuommoinen halpis-hiiligrilli. Ihan uskomatonta paskaa tuo käyttökokemus ja tasaisen paloalueen luominen. En suosittele kenellekään, jos vain mitenkään rahkeet irtoaa kunnon Weberiin.
 
Grillattiin tänään kaverin mökillä. Niiltä hajos kaasugrilli, niin otettiin hätävaraksi tuommoinen halpis-hiiligrilli. Ihan uskomatonta paskaa tuo käyttökokemus ja tasaisen paloalueen luominen. En suosittele kenellekään, jos vain mitenkään rahkeet irtoaa kunnon Weberiin.
Tasaisen paloalueen saa kun sytyttää hiilet piippusytyttimellä, joka on muutenkin ylivertainen tapa sytyttää grilli kuin grilli.
 
Tasaisen paloalueen saa kun sytyttää hiilet piippusytyttimellä, joka on muutenkin ylivertainen tapa sytyttää grilli kuin grilli.
Plus jotain muita grillihiiliä kuin halvempia Ranbowta.. hiilillä on TODELLA suuri merkitys siihen että saa hyvän hiilloksen. Jotain Rainbow paskaa ni siitä ei saa hyvää hiillosta vaikka mitä temppuja tekis.
 
Plus jotain muita grillihiiliä kuin halvempia Ranbowta.. hiilillä on TODELLA suuri merkitys siihen että saa hyvän hiilloksen. Jotain Rainbow paskaa ni siitä ei saa hyvää hiillosta vaikka mitä temppuja tekis.
Melkein mitkä vaan briketit toimii, jopa rainbow mutta paskat hiilet on paskoja kuten sanoit.
 
Melkein mitkä vaan briketit toimii, jopa rainbow mutta paskat hiilet on paskoja kuten sanoit.
Jep mutta paskat briketit taas saattaa savuttaa vallan perkeleesti. Hyvät briketit savuaa hiukan alussa, mutta sitten savu loppuu. Paskoissa savua tulee nin kauan kuin niissä tulta kytee.
 
Siis tarkennuksena itselläni on piippusytytin ja muutkin vermeet. Tarkoitus oli vain korostaa kuinka vaikeaksi ja toimimattomaksi asiat saa huonoilla välineillä...
 
Siis tarkennuksena itselläni on piippusytytin ja muutkin vermeet. Tarkoitus oli vain korostaa kuinka vaikeaksi ja toimimattomaksi asiat saa huonoilla välineillä...

Onko weberissä, tai muissa kalliissa grillissä sitten jokin automaatio mikä tekee tasaisen paloalueen? Grillaattiinko siinä maggaraa, vai jotakin hieman enemmän grillaamista tarvitsevaa tuotetta?

Vaikka grillaamisestakin saadaan rakettitiedettä ja kilpavarusteluahan tämä laji on ollut jo pitkään. Mutta itse en vielä ole älynnyt, että mikä halppisgrillistä tekee paskaa? Tässä lähitulevaisuudessa olisi kuitenkin tarkoitus sijoittaa taas grilliin, niin haluaisin perusteltuja käyttökokemuksia näistä grilleistä.
 
Itsellä oli aikanaan kesän, kaksi kestäviä halpis pallogrillejä. Paloivat tasaiseen vain kansi irti. Kun kannen laittoi päälle niin grilli aina hyytyi. Kansi auki ei pysty säätämään kunnolla poistoilmaa mitenkään.
Sitten "sijoitin" halvimpaan weberiin joka taisi maksaa vähän reilu sata euroa. Ero oli valtava. Nyt pystyi grillaamaan myös kansi päällä ja siten säätämään myös poistoilmaa, kuten myös grillaamaan epäsuoralla lämmöllä pitempiä aikoja vaativia tuotteita.
Ainut häiritsevä asia on oma nuukuus. Olisi pitänyt raaskia ostaa kerralla suurempi. Tuossa loppuu paistopinta-ala helposti kesken. Weberi on ollut "huonolla huollolla" ainakin 5 vuotta eikä merkkejä ruosteesta. Joten en pääse vieläkään grillikaupoille. :vihellys:
 
Poikkesin Pirkkalan Verkkokauppa.com:ssa. Piti hakea pari säkkiä Marienburgeja, olivat loppuneet. Otin kokeeksi 10kg:n säkin Mustangin ravintolalaatuista puuhiiltä, ihän hyvältä vaikuttaa, vaikea kuitenkaan sanoa, paljonko pohjalta löytyy muhjua. Hiili hyvänkokoista, eivat ainakaan Matiengurgeja pahemmin räpsyneet.
 
Viimeksi muokattu:
Lauantaina kokeilin ensimmäistä kertaa tuota pulled porkin valmistusta. Perjantaina hieroin mausteet kaslerin päälle ja tungin sen yöksi jääkaappiin. Lauantaina kolat+soijat päälle ja 6 tunniksi grilliin. Väillä piti hieman sivellä kolaa päälle, ettei kuivunut täysin kokoon. Mutta lopputulos oli varsin mainio. Seuraavalla kerralla pitää kyllä hommata kunnon briketit ja jokin kunnollinen savustuslastu. Bbq-soossista meillä ei muut oikein välitä, niin sitä ei sovi sivellä tuon päälle.
IMG_20180721_13552.JPG
IMG_20180721_17562.JPG
 
Lauantaina kokeilin ensimmäistä kertaa tuota pulled porkin valmistusta. Perjantaina hieroin mausteet kaslerin päälle ja tungin sen yöksi jääkaappiin. Lauantaina kolat+soijat päälle ja 6 tunniksi grilliin. Väillä piti hieman sivellä kolaa päälle, ettei kuivunut täysin kokoon. Mutta lopputulos oli varsin mainio. Seuraavalla kerralla pitää kyllä hommata kunnon briketit ja jokin kunnollinen savustuslastu. Bbq-soossista meillä ei muut oikein välitä, niin sitä ei sovi sivellä tuon päälle.
IMG_20180721_13552.JPG
IMG_20180721_17562.JPG
Mistäs lihasta teit? Mun mielestä vähän pointless tehdä ilman bbq kastiketta, mutta jokaiselle omaan makuun tietenkin. Itse kyllä nykyään teen pulled porkin sous videllä. Annan jonkun tunnin pari savua sille kasslerille ja sit mausteissa ja rubeissa yön yli sous videä, ylijäämänesteistä keitän bbq kastikkeen jonka sitten sekoitan revityn lihan joukkoon.
 
Tuo on etuselkää tai niskaa, joka on vastaava osa mistä kassler leikataan porsaasta, mutta sitä ei voi kutsua kassleriksi, koska kassler viittaa yksinomaan porsaaseen.

Ehkä Suomessa. Alunperin kassler on kevyesti savustettua sua niskaa.

Se että Suomessa ei nautaa leikata kassleriksi on eri asia. Muualla maailmassa kassler tarkoittaa juuri kassleriksi leikattua possun, naudan tai vaikka härän niskaa.

K-ryhmä myy ainakin Australiasta tuotua kassleriksi leikattua lihaa.
 
Lauantaina kokeilin ensimmäistä kertaa tuota pulled porkin valmistusta. Perjantaina hieroin mausteet kaslerin päälle ja tungin sen yöksi jääkaappiin. Lauantaina kolat+soijat päälle ja 6 tunniksi grilliin. Väillä piti hieman sivellä kolaa päälle, ettei kuivunut täysin kokoon. Mutta lopputulos oli varsin mainio. Seuraavalla kerralla pitää kyllä hommata kunnon briketit ja jokin kunnollinen savustuslastu. Bbq-soossista meillä ei muut oikein välitä, niin sitä ei sovi sivellä tuon päälle.

Omenapuu on yleispätevä savustukseen, oksia saa monesti omenapuiden omistajilta ilmaiseksi kun hakee.

Weberin briketit on hyviä, siitä ei pääse mihinkään. ~15€/8kg ei mielestäni ole laatukamasta paha hinta.
 
Mistäs lihasta teit? Mun mielestä vähän pointless tehdä ilman bbq kastiketta, mutta jokaiselle omaan makuun tietenkin. Itse kyllä nykyään teen pulled porkin sous videllä. Annan jonkun tunnin pari savua sille kasslerille ja sit mausteissa ja rubeissa yön yli sous videä, ylijäämänesteistä keitän bbq kastikkeen jonka sitten sekoitan revityn lihan joukkoon.

Possun kaslerista.

Kolalla sitä makeutta hain, ja suht hyvin onnistui. Itse lisäsin omaan annokseen bbq-soossia.
 
Yrittikö muut tilata Saksasta noita black ranchin hiiliä? Vastasivat quoteen ja kokonaishinnaksi tulisi yli 80€ kahdelle säkille. Kuukausi takaperin olisi tullut vielä 10€ posteilla, mutta jäi tilaamatta.
 
Yrittikö muut tilata Saksasta noita black ranchin hiiliä? Vastasivat quoteen ja kokonaishinnaksi tulisi yli 80€ kahdelle säkille. Kuukausi takaperin olisi tullut vielä 10€ posteilla, mutta jäi tilaamatta.

äh, pitää siis etsiä toinen toimittaja. Omasta tilauksesta on jo aikaa, silloin tilasin 3 säkkiä ja olisiko posteineen jäänyt hinnaksi vajaa 25€ per säkki.
 
äh, pitää siis etsiä toinen toimittaja. Omasta tilauksesta on jo aikaa, silloin tilasin 3 säkkiä ja olisiko posteineen jäänyt hinnaksi vajaa 25€ per säkki.
44€ näytti nyt posti ja pakkauskulut olevan. Taisi tulla enemmän tilauksia Suomeen täällä kirjoittelun jälkeen ja tajusivat postikulujen olevan liian pienet. :tdown:
 
Sama juttu täälläkin. Aluksi kertoivat postikuluja tulevan 14.90 € kahdelle säkille ja vastasin hyväksyväni tämän hinnan. Parin tunnin kuluttua tuli lasku jossa postikulut olivat tuon 44 euroa.
 
Nyt yrittämällä ei enää, maksoin kortilla ja sieltä tuli ehdotus että 10€ postikulut neljälle säkille johon vastasin että ok. Ei kyllä mitään tietoa miten ja mihin nuo 10€ toimituskulut maksetaan, tuli vaan kuitti muttei laskua tms postikuluista.
 
Tuo olisi aika hyvä, jos olisi korkeampi. Tuohon ei taida mahtua ne vartaan mukana tulavat ´piikit´ sisälle, silloin olisi sopivan monipuolinen. Niitä ´nelipiikkejä´ voisi käyttää pitämään vaikka lihat paikoillaan ja muuta juttua sitten voisi heittää korin puolelle.
Tiheäverkkoiseen voisi mahtuakkin.
 
Tuo olisi aika hyvä, jos olisi korkeampi. Tuohon ei taida mahtua ne vartaan mukana tulavat ´piikit´ sisälle, silloin olisi sopivan monipuolinen. Niitä ´nelipiikkejä´ voisi käyttää pitämään vaikka lihat paikoillaan ja muuta juttua sitten voisi heittää korin puolelle.
Tiheäverkkoiseen voisi mahtuakkin.

Jotain tälläistä kyhäelmää ? Näyttää juuri mahtuvan piikit korin sisään
kori.jpg
 
Jotain tälläistä kyhäelmää ? Näyttää juuri mahtuvan piikit korin sisään
kori.jpg

Tuohon tyyliin joo, mutta itselläni on vain näitä tämän tyylisiä missä 4 piikkiä per puoli, niin eivät mahdu. Voisihan sitä aina yhden parin uhrata ja nykäistä pari piikkiä pois.

51NFVxN77nL._SY355_.jpg
 
Saattaa tehdä tiukkaa piikkien katkaisunkin jälkeen, noiden kiinnikkeen muotoilu näyttää sen verran erilaiselta kuin 2 piikkisen version : NEW Weber #1097 Rotisserie Forks for some Weber Rotisseries | eBay

Kappas. Esimerkki kuvassani oli väärä kiinnitys verrattuna olemassa oleviin. Tämä lähempänä totuutta, jolloin ne saattaisi mahtua. En muista suorilta missä kulmassa tuo kiritysruuvi on, toisaalta se on sitten pari piikkiä vähemmän lihalle :)

Ehkä se paras vaihtoehto sitten kuitenkin on tuo ihan varras juttu, kasvikset kun tulevat nopeasti reikäpannullakin, mutta olemassa oleva pannu ei taas sitten mahdu Mastertouchin korokerenkaan kanssa samaan aikaan... Optimi olisi kyllä kori/häkki varrastikuilla.
58211a3071de385e64fb4314b7fde3e9.jpg
 
Tuo olisi aika hyvä, jos olisi korkeampi. Tuohon ei taida mahtua ne vartaan mukana tulavat ´piikit´ sisälle, silloin olisi sopivan monipuolinen. Niitä ´nelipiikkejä´ voisi käyttää pitämään vaikka lihat paikoillaan ja muuta juttua sitten voisi heittää korin puolelle.
Tiheäverkkoiseen voisi mahtuakkin.

Itselläni oli mielessä tuollainen käyttö, siinä ei kaipaile mitään ylimääräisiä piikkejä.
59MVC-005E.jpg


Tajusitko muuten, että tuo korin paksuus on säädettävä? Lihan saisi puristettua paikoilleen ja kasvikset olisivat siten irti. Toki tuota ei ole tarkoitettu pienille irtonaisille paloille kuten se tiheäverkkoinen on, niin ihan mikä tahansa ei ehkä kestä tuolla sisällä.
 
Tiedä onko turha kysellä täältä kulinaristeilta.

Pieni ja edullinen grilli asuntoautoon hakusessa.

Tämä todennäköisesti: Lucifer 8102P retkikaasugrilli - Hong Kong tavaratalot

Mutta nyt sais halvemmalla: American Barbeque kaasugrilli 2-poltinta + sivukeitin - Hong Kong tavaratalot

Mahtaakohan tuosta alemmasta saada modattua pienemmän? Sivukeitinkin on oikeastaan turha. En pääse käpistelemään kumpaakaan niin sokkona pitäisi päättää.
Pakko olla kaasugrilli?
Ite käyttäny kesäreissuilla tätä jo kolme vuotta:
Kannettava hiiligrilli
 
Helpompi käyttää ja kun kyljessä on jo ulostulo mitä ei ole koskaan käytetty niin kait sitä vois. Ja näillä ilmoilla en oikein viitsisi pelata 'avotulen' kanssa.

Tämä vaikuttaisi laadukkaammalta: Mustang caravan kaasugrilli
 
Tajusitko muuten, että tuo korin paksuus on säädettävä? Lihan saisi puristettua paikoilleen ja kasvikset olisivat siten irti. Toki tuota ei ole tarkoitettu pienille irtonaisille paloille kuten se tiheäverkkoinen on, niin ihan mikä tahansa ei ehkä kestä tuolla sisällä.

Huomasin joo, pitäisi livenä tuo vielä nähdä. Tietenkään ei lähistöltä ei löydy hyllystä.


Napoleonin vartaat olisi vain 25€, kuvan ja mittojen perusteella sopii myös weberiin, pituutta tikuilla 42cm
VARRASTIKUT NAPOLEON VARRASMOOTTORIIN | K-rauta.fi

Jotenkin sitä tällä hetkellä vain haluaisi all-in-one ratkaisun, kori ja vartaat samassa. Tokihan tossa Weberin korissa voisi käyttää sitä akselia tikkuna, mutta se ei kovin käytännöllistä vain.

edit: Eihän tuo Weberin korikaan tarvitsisi kuin muutaman reiän porattavaksi joitain tikkuja varten..
 
Helpompi käyttää ja kun kyljessä on jo ulostulo mitä ei ole koskaan käytetty niin kait sitä vois. Ja näillä ilmoilla en oikein viitsisi pelata 'avotulen' kanssa.

Tämä vaikuttaisi laadukkaammalta: Mustang caravan kaasugrilli

Jos ostat tuollaisen ovaalin, niin suosittelen ottamaan sellaisen jossa on myös saman muotoinen poltin. Voi olla tuossa Mustangissakin, mutta jonkun halpiksen näin ja siinä oli vain yksi suora poltin vaikka grilli oli vähän pyöreähkö. Voihan se olla hyväkin, mutta veikkaisin että epätasaiset lämmöt.
 
Onkohan kellään tai onko olemassa weberin 57cm grilliin "välipalaa" kannen ja itse grillin väliin missä olisi hahlot tuollaiselle vartaalle + moottorille? Rupesi jostain syystä kiinnostamaan moinen kun katteli noita linkkejä :)
 
Onkohan kellään tai onko olemassa weberin 57cm grilliin "välipalaa" kannen ja itse grillin väliin missä olisi hahlot tuollaiselle vartaalle + moottorille? Rupesi jostain syystä kiinnostamaan moinen kun katteli noita linkkejä :)

Koko paketti Amazonista. Istuu kuin se ns. hansikas grilliin ja on muutenkin laadukas.
Grillit & grillaus

PS. Näyttää olevan vain palautettuna warehouse dealinä tuo nyt tarjolla. Itsekkin sellaisen silloin loppuenlopuksi otin, oli käyttämätön. Katsoo vain mitä siitä kunnossa siellä sanotaan.
 
Pahoittelen tyhmiä kysymyksiä.
Etsin kaasugrilliä. En oo koskaa omistanu mokomaa, enkä juuri nyt omista grilliä ollenkaan. En oo niin HC että alkaisin tässä elämänvaiheessa hiilillä pelaamaan. Siksi kaasu.

Mistä marketeista noita kannattas katella? Ei tartte olla järin iso. Yleensä ehkä 4 hengen sapuskoja grillaillaan. Mitä merkkejä pitää välttää? Tai mistä tunnistaa luokattomat paskat?
 

+Kallis on mukavampi omistaa

No, vakavasti ottaen. Kesä alkaa kallistuun syksyyn, alkaa varastojen tyhjennykset/alet. Citymarketit, Bauhausit, K-Raudat ym, näistä löytyy koko laatukirjo. Itse en ihan halvimpaan lankeis, miettisin myös kuinka paljon käyttöä (laatu) /kuinka isoja määriä kerralla (koko )...
 
Mitään hinta/laatu de facto parasta ei oo? no ruostumatonta pitää ainaki olla.. eiköhä joku mukaa tartu :)
 
+Kallis on mukavampi omistaa

No, vakavasti ottaen. Kesä alkaa kallistuun syksyyn, alkaa varastojen tyhjennykset/alet. Citymarketit, Bauhausit, K-Raudat ym, näistä löytyy koko laatukirjo. Itse en ihan halvimpaan lankeis, miettisin myös kuinka paljon käyttöä (laatu) /kuinka isoja määriä kerralla (koko )...

En mä sanonut et kallein on paras, vaan vastasin kysymykseen, että mistä luokattomat paskat tunnistaa ja ne tunnistaa hinnasta.
 
En mä sanonut et kallein on paras, vaan vastasin kysymykseen, että mistä luokattomat paskat tunnistaa ja ne tunnistaa hinnasta.
Tämä on hyvä lähtökohta. Sekä se että tunnetuilta merkeiltä varmemmin saa laatua, weber lucifer ym. sen paremmin laittamatta järjestykseen. Joku noname grilli kyllä vaatisi käyttökemusta ja suositusta joltain tuttavalta.
Itselleni hankin äskettäin Weberin Q1200 parvekegrilliksi. Mukavan kokoinen, helppo käyttä ja puhdistaa ja aika hyvin on täyttänyt tarpeet ja vaatimukset. Kokemusta muista ei ole kuin hiilipallo jostain 15v takaa ja satunnaiset grillaukset joillain kavereiiten vehkeillä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 478
Viestejä
4 539 164
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom