• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

FIRE (Financial Independence, Retire Early) ja sen sosiopoliittiset ongelmat

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 323
Kuva on sama monessa muussa länsimaassa, missä on tehty siirtymiä täystyöllisyys tms. politiikasta markkinavetoisempiin suuntiin.
Entä jos verrataan suomen ja amerikan talouskasvua ja mistä uudet ideat kuten facebook, uber, ai jne. on tullut. Suomen sosialistinen järjestelmä passivoinut porukkaa ja amerikan suomea kapitalistisempi järjestelmä jyrännyt?

Suomessa käytännössä talous ei ole 20v kasvanut kun huomiodaan inflaatio: Talouden kaksi menetettyä vuosikymmentä korostaa henkilökohtaisten taloustaitojen tärkeyttä - Omavaraisuushaaste

Helsingin pörssin indeksi, surullista katsottavaa. Graafi hyvin konkreettisesti näyttää menetetyt kaksi vuosikymmentä.
1720448943424.png


omxhpi verrokiksi sp500
1720449015855.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
360
No tuo nyt on aika heikko argumentti, koska ketjussa aiemmin viitattiin, että joo amerikoissa, mutta on myös monia, joiden mielestä amerikka ei ole erityisen kiva paikka juurikin suuren individualismin takia. Sitä paitsi hyvinvointia on kämästä typistää johonkin talouskurviin.

Voisin sillee nokittavasti väittää, että individualismi on myös syypää työelämän ikävyyteen.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 346
Viestejä
4 303 034
Jäsenet
71 832
Uusin jäsen
marita mäkelä

Hinta.fi

Ylös Bottom