- Liittynyt
- 26.07.2019
- Viestejä
- 1 055
Ei vaan työvelvoitteen ja yhteiskuntavelvoitteen toteutuminen. Saa käyttää, tietyin ehdoin, jotka ovat muille samat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Käytännössä pitäisi siis verottaa vapaa-aikaa. Korvataan tulovero vapaa-ajan verolla.Jos on aikaa valvoa työttömien työnhakua, niin luultavasti myös FIRE-työnpakoilijoidenkin. FIRE:jen valvonta olisi tuottoisampaakin, koska systemaattisesta pääomalla työnpakoilusta voisi määrätä sakkoja. Eli, jos on rahaa, mutta pitkiä selittämättömiä työttömyysjaksoja.
Tämän syy ei siis ole oma raha vs valtion raha, vaan se, että toimettomuus on jossain määrin haitallinen ilmiö. Kuten esim. kokemuksen katoamisena.
Alan vaihto yms. on siis ihan ok, freeridetys edelleen ei.
Käytännössä pitäisi siis verottaa vapaa-aikaa. Korvataan tulovero vapaa-ajan verolla.
Tämä olisi defacto malli jota kaipaat.
Käytännössä pitäisi siis verottaa vapaa-aikaa. Korvataan tulovero vapaa-ajan verolla.
Tämä olisi defacto malli jota kaipaat.
Ei vaan työvelvoitteen ja yhteiskuntavelvoitteen toteutuminen. Saa käyttää, tietyin ehdoin, jotka ovat muille samat.
Mutta koskeeko tämä nyt edelleenkin ainoastaan FIREttäjiä vai laajemminkin kaikkia joutilaita? Esim. tukien varassa eläjiä.
FIREttäjän raha ei ole vastikkeetonta, vaan se on ansaittu itse.Ei minusta työttömän vastikkeellisuus-velvollisuus ole erilainen kuin muidenkaan. Luullaan, vaan, että rahan lähde muuttaa ilmiön oikeutusta tai vaikutuksia.
Sillä erolla, että rahat ovat poissa yhteiskunnalta/valtiolta työttömän tapauksessa. Kun taas valtio/yhteiskunta säästää, kun "säästäjä" maksaa oman elämisensä.Ei minusta työttömän vastikkeellisuus-velvollisuus ole erilainen kuin muidenkaan. Luullaan, vaan, että rahan lähde muuttaa ilmiön oikeutusta tai vaikutuksia.
sitte varmaa kannattaa työnantajapuolen ja valtion miettiä ratkaisuja siihen, miksei työelämässä viihdytä ja kriittiset inssit lähtee pois.Joo mutta tuo on eri asia kuin lopettaa työt. Ja tuokin voi olla ongelma, jos vaikka lääkärin potilaat jää hoitamatta, koska lääkäri otti omaa aikaa. Katastrofaalista myös, jos joku kriittinen insinööri ottaa loparit.
esim. syntymällä oikeaan sukuun...FIREttäjän raha ei ole vastikkeetonta, vaan se on ansaittu itse.
Toki joissain tapauksisa näinkin. Tai sitten vaikka voittamalla lotossa. Mutta minusta ihan älytöntä kutsua näitäkään samalla tavalla vastikkeettomaksi rahaksi, kuin vaikka verovaroista jaetut tuet.esim. syntymällä oikeaan sukuun...
Mutta tämäkään ei ole millään tavalla valtion/yhteiskunnan varoista poisesim. syntymällä oikeaan sukuun...
Vaikka niin tai kuluttamalla vähemmän kuin tienaa.esim. syntymällä oikeaan sukuun...
Kannattaa huomioida kuitenkin se, että jotta raha riittäisi niin se pitäisi saada tuottamaan voittoa. Pääomatuloista menee 30% tai 34% vero kun sijoitusvoittoja muutetaan rahaksi millä voi ostaa leipää kaupasta. Voi myös miettiä kuka työpaikat yksityisellä puolella tarjoaa ja saako yrittäjä sitten tehdä voittoa vai ei?esim. syntymällä oikeaan sukuun...
vaikkei mulle ollutkaan niin omasta kokemuksesta. Exitöin julkiselle puolelle ettei tartte olla näiden pääomamulkkujen kanssa tekemisissä missään muodossa.Tässä lauseessa oletetaan, että varakkaat ihmiset ovat ilkeitä. Eli ei olisi mahdollista tulla varakkaaksi olematta ilkeä.
Lisäksi oletetaan, että lähtökohtaisesti ihminen joka ei ole varakas ei halua olla kaveri varakkaan ihmisen kanssa, ellei tämä osoita, että tämän varakkuus hyödyttää myös ei-varakkaita.
Ihmettelen, että mistä tällaiset oletukset oikein tulevat?
Lisäksi mietin, että mitä oikein tarkoittaa "ilkeä" tässä yteydessä? Mitä nämä varakkaat oikein tekevät varakkaaksi päästyään, että heitä aletaan kutsumaan ilkeiksi? Olivatko he ilkeitä myös ennen varakkaaksi tulemistaan?
Entä voiko ei-varakas olla samalla tavalla ilkeä kuin varakkaat, vai vaatiiko se ilkeys sen varakkuuden?
Ei minusta työttömän vastikkeellisuus-velvollisuus ole erilainen kuin muidenkaan. Luullaan, vaan, että rahan lähde muuttaa ilmiön oikeutusta tai vaikutuksia.
Tekijät tekevät ja kadehtijat kahdehtivat.
FIRE:ttäjän oleskelu on vastikkeetonta.
rahaa ei voi syödä ja ilman tuottajia ei ole ostettavia asioita
Lopulta minusta on helpompaa olettaa, että kaikilla on työvelvollisuus.
Jos mietit montako ihmistä suomessa työnteolla pääsee toteuttamaan FIREn versus moniko on työttömänä niin mikäköhän asia se pitäisi yhteiskunnassa kieltää jos tuolle linjalle lähdetään? Työttömyys vai FIRE ongelma suomessa? Voi myös miettiä miten paljon FIREn eteen joutuu tekemään töitä ja maksamaan veroja. Veroja maksetaan myös sijoitusten tuotoista.No on monien muidenkin asioiden arvostus muuttunut historiallisesti radikaalisestikin.
Turha arvioida kaikkea nyt, mutta voi olla, että FIRE nousee joskus poliittiseksi ilmiöksi. On niitä nähty tyhmempiäkin lakeja.
Tämä on varmaan ihan BS lähde, mutta tulipahan löydettyä:
Eli jos siis saat potkut töistä niin sitten se omilla varoilla eläminen onkin yhtäkkiä ihan ok?Jos jäät työttömäksi, niin sinulla on enemmän varoja työttömyysajalle.
Eli ei meidän tarvitsisi sinänsä kieltää FIRE:ä, mutta en näe, miksi sitä pitäisi hyväksyä kenellekään sinänsä.
Nooh, perustaa uuden puolueen joka pyrkii ajamaan asiaa. Nimikin jo löytyy helposti, esim. Marxilais-Leninistinen puolue. Iskulauseiksi voisi ottaa vaikka "Enemmistön diktatuuri" ja "FIRE on uusi kulakki". Saisi sitten nähdä millaista kannatusta kansalta löytyyNo on monien muidenkin asioiden arvostus muuttunut historiallisesti radikaalisestikin.
Turha arvioida kaikkea nyt, mutta voi olla, että FIRE nousee joskus poliittiseksi ilmiöksi. On niitä nähty tyhmempiäkin lakeja.
Tämä on varmaan ihan BS lähde, mutta tulipahan löydettyä:
Tämä on myös selvästi poliittisesti biasoitunut kommentointi, mutta niin on täällä muutkin kommentit.
Noita juttuja on aika paljon mitkä voidaan ajatella vastikkeettomaksi jossain kehikossa. Mun mielestäni aloittajan herättämä kysymys on siltä osin aiheellinen, että aika vaikeaa on legitimoida jonkun lorvimista mutta toisen taas ei kun jokainen tapaus on yksilöllinen. Aloittaja myös ottaa sen vaihtoehtoisen näkökannan, että keskitytään itse lorvailuun ilmiönä eikä yritetä legitimoida sitä jollain kummallisella. Lorvailija on lorvailija, oli se sitten bertie wooster tai joku sossupummi.Toki joissain tapauksisa näinkin. Tai sitten vaikka voittamalla lotossa. Mutta minusta ihan älytöntä kutsua näitäkään samalla tavalla vastikkeettomaksi rahaksi, kuin vaikka verovaroista jaetut tuet.
No meillä on kullakin yksi ääni.
Minusta FIRE ja vielä erityisemmin RE olisi helppo liittää samaan popposeen, joka hyväksyy yksityisautoilun kieltämisen tai rajoittamisen esimerkiksi tietyn alueen ulkopuolelle ja sen, että niihin käytetyt resurssit tulisi allokoida julkiseen liikenteeseen. Lihansyönnin rajoittaminen yms. varmaan sopii myös.
Täällä ei kukaan firetä tai tee mitään muutakaan ellei se ole mediaaniäänestäjän mielestä OK.Taas tätä sun pulushakkia jossa heität näitä tyhjiä onelinereita viestiketjuun. Mihin äänten määrä nyt liittyi? Miksi sun piti se tuoda esiin? Eiköhän kaikki tiedä, että kaikilla on yksi ääni.
Valtio ja yhteiskunta ei ole sama asia. Valtion menopuolelta ei ole pois, yhteiskunnan kannalta kysymys taas on monimutkaisempi.Mutta tämäkään ei ole millään tavalla valtion/yhteiskunnan varoista pois
Katsoitko ketjun aiheen? Oletko yllättynyt, että FIRE-topikissa puhutaan pääasiallisesti henkilöistä, jotka säästävät 20-40 vuotta työnteon ohella kaiken ylimääräisen mitä suinkin pystyvät ja eläköityvät aiemmin? Työttömät ovat keskustelun sivujuonne lähinnä yksittäisen keskustelijan mukaan vetämänä, koska ilmeisesti tuo pitkäjänteinen säästäminen on täysin rinnastettavissa valtion tuilla elelyyn.Näissä nostetaan aina esiin niitä ideaalityyppejä, missä joku on raatanut niska limassa rankkaa työtä 20 vuotta ja elänyt askeettisesti jotta voi eläköityä aikasemmin tai sitten joku työtön kuka ei ole koskaan tehnyt mitään. Valtava määrä on noiden väliin tippuvia. Mun mielestäni sekin jako on kerrassaan typerä, että jotenkin markkina/yksityinen sektori automaattisesti legitimoi oikeuden lorvailuun (vastikkeellisella rahalla), mutta julkiselta sektorilta saadut varat taas automaattisesti tekee lorvailun tuomittavaksi.
Esimerkiks suomessa on noita kultasen kädenpuristuksen toimareita, joiden tapauksessa ei voi puhua mistään vastikkeellisuudesta yhtään mitään. Etenkin jos se tapahtuu ensin tuhoamalla firman asiat, minkä johdosta hallitus haluaa henkilöstä eroon. Tämä tietysti taas yksi ääriesimerkki. Myös yksityisissä kuin julkisissakin organisaatioissa on kaikenlaista ylipalkattua "siellä aina ollutta" väkeä, joiden osaaminen ei oikeesti ole mitenkään sidoksissa saatuun palkkaan. Nää on niitä kuuluisia "nokia inssejä" sun muita käsienheiluttelijoita, mitä ei pitäs muka olla koska markkinatehokkuus. Silti vaan niihin törmää...aika paljon on myös firmoja, mitkä tuottaa ulkoistettuna julkiselle sektorille jotain eli saa voittonsa verovaroista. Miten nämä legitimoidaan kun rahat ei tule markkinalta, mutta silti näennäisesti toimija on yksityisellä sektorilla?
Kovin moni tässäkin keskustelussa vetää mutkat suoriksi ja keskittyy vaan johonkin sossupummi/koroilla eläjä, julkinen/yksityinen jne. jakoon missä toinen automaattisesti legitimoi oikeuden olla tekemättä mitään ja toinen taas automaattisesti poistaa oikeuden olla tekemättä mitään.
Taitaa firettäjiä olla niin vähän suomessa ettei siitä saa minkäänlaista vaaliteemaa. Työttömät töihin vois aika monelle palkansaajalle olla relevantimpi motivoija. Jos siis se ongelma on että joku ei tee töitä syystä fire tai x,y,z.Täällä ei kukaan firetä tai tee mitään muutakaan ellei se ole mediaaniäänestäjän mielestä OK.
Jos siis se ongelma on että joku ei tee töitä syystä fire tai x,y,z.
vaikkei mulle ollutkaan niin omasta kokemuksesta. Exitöin julkiselle puolelle ettei tartte olla näiden pääomamulkkujen kanssa tekemisissä missään muodossa.
"Ilkeys" tulee siitä että kaiken tarttisi olla ilmaista heille ja muiden vastikkeetta palvella heitä. Nyt on taas konsultointi kokeilu menossa taas yhden tälläisen kanssa. Korjasin erään suht monimutkaisen toimilaitteen mitä eivät itse osanneet, ja samanlaiselta juutaloinnilta vaikuttaa mitä muidenkin kanssa kun työni ei ollutkaan ilmaista...
Onneksi en nykyisin koe tunnontuskia rosvolta varastamiseen niin voin vaikka myydä tuon laitteen pois tai hakata vaikka paskaksi, niin ollaan sitten molemmat ilman hyötyä.
Ei minusta työttömän vastikkeellisuus-velvollisuus ole erilainen kuin muidenkaan. Luullaan, vaan, että rahan lähde muuttaa ilmiön oikeutusta tai vaikutuksia.
Se vaan että sen firettäjä on ne rahat jo joskus ansainnut ja niistä verot ynnä muut maksettu. Vai onko sillä sun mielestä joku oleellinen ero että tienaako joku vuodessa 2 miljoonaa, maksaa niistä tyytyväisenä verot ja elelee loppuelämän vaatimattomasti noilla rahoilla vs. että tienaat tuon 2 miljoonaa 45v työuran aikana niistä verot maksaen? Vai onko tää jotain edistynyttä kommunismi baittia kun ei logiikka nyt mulle ihan aukene kun ilmeisesti samalla on hyväksyttävämpää maata kelan masseilla kotona vs. elää säästäen ja eläköityä aiemmin.
toisinsanoen asia on mediaaniäänestäjälle yhdentekevä tällä hetkellä.Taitaa firettäjiä olla niin vähän suomessa ettei siitä saa minkäänlaista vaaliteemaa. Työttömät töihin vois aika monelle palkansaajalle olla relevantimpi motivoija. Jos siis se ongelma on että joku ei tee töitä syystä fire tai x,y,z.
Kokemuksesta, otoskoko alkaa jo olemaan aika iso. Toi tuntuu olevan sellanen kehä. ns. persaukisten kanssa kaikki on hankalaa kun kaikki pennit lasketaan ja kaikki pitäs tulla ilmaseksi ja jollei tule niin valitetaan ja mikään ei suju, ihan samaa on varakkaiden kanssa. Siinä välillä on sellanen "normaalien ihmisten" ihmisryhmä, kenen kanssa hommat sujuu. Hinnoittelin n. 1500-1600 euroa halvemmaksi kuin vaihtoehto ihan kattookseni onko millasta.Tässäkin viestissä yleistetään samalla tavalla, että kaikki varakkaat olisivat mulkkuja. En epäile etteikö varakkaiden joukossa olisi ilkeitä ihmisiä, mutta mistä tulee oletus, että kaikki ovat sellaisia?
Itse kyseistä tapausta kun en tietenkään tunne, niin paha kommentoida siitä mitään, mutta oliko teillä hinta etukäteen sovittuna? Ja jos ei ollut, niin pyysitkö työstäsi huomattavasti enemmän kuin mitä joku kilpailija olisi pyytänyt?
en pääse kärryille tämän viestin sisällöstä että onko sitä vai ei, joku pörssipomo on ihan yhtä periaatteellinen kysymys mitä FIREttäjät tai muutkin marginaali-ilmiöt jos tähän aletaan väsäämään jotain ansaitsevuuskriteereitä kuka ansaitsee, millä meriiteillä ja mitä kuten ne "nokia inssit" mitkä ei kelvannu nokian jälkeen mihinkään kun eivät osanneet mitään.Katsoitko ketjun aiheen? Oletko yllättynyt, että FIRE-topikissa puhutaan pääasiallisesti henkilöistä, jotka säästävät 20-40 vuotta työnteon ohella kaiken ylimääräisen mitä suinkin pystyvät ja eläköityvät aiemmin? Työttömät ovat keskustelun sivujuonne lähinnä yksittäisen keskustelijan mukaan vetämänä, koska ilmeisesti tuo pitkäjänteinen säästäminen on täysin rinnastettavissa valtion tuilla elelyyn.
Jotain satunnaisia Nokia-pomoja on mielestäni ihan turhaa repiä tämän keskustelun kehykseen sisään, kun he eivät ole varsinaisesti kohderyhmää. Harva suuren yrityksen suurpamppu osaa eläköityä ikinä, eikä heidän tarvitse varsinaisesti säästää rahaa sen mahdollistaakseenkaan. Nyt kuitenkin keskustellaan (muun muassa) siitä, että onko pitkäjänteistä säästämistä harjoittanut jotakuinkin tavanomainen palkansaaja sosiaalisesti oikeutettu hyppäämään pois työelämästä ennen valtion määrittelemää eläkeikää.
No tuota, samat sanat tästä viestistä. Kerro nyt ihmessä miten ne pörssipomot, ansaitsevuuskriteerit, meriitit tai kädettömät "nokia inssit" liittyvät millään tavoin ketjun aiheeseen ja käynnissä olevaan keskusteluun? Se on tullut jo selväksi, että varakkaat ihmiset ovat kategorisesti ilmeisesti mulkkua porukkaa mutta se ei oikeastaan tähän keskusteluun liity mitenkään. Voit myös niputtaa lainaukset yhteen viestiin eikä tarvitse spämmiä kolmea viestiä peräkanaa jokaista lainausta varten jotta ketju pysyisi aivastuksen verran siistimpänä.en pääse kärryille tämän viestin sisällöstä että onko sitä vai ei, joku pörssipomo on ihan yhtä periaatteellinen kysymys mitä FIREttäjät tai muutkin marginaali-ilmiöt jos tähän aletaan väsäämään jotain ansaitsevuuskriteereitä kuka ansaitsee, millä meriiteillä ja mitä kuten ne "nokia inssit" mitkä ei kelvannu nokian jälkeen mihinkään kun eivät osanneet mitään.
Luitko linkkaamasi jutun sisältöä, ja satuitko myös vilkaisemaan vuosilukua jolloin se oli kirjoitettu? Sehän on oikeastaan siinä mielessä ihan mielenkiintoinen linkkaus, että nyt 24 vuotta myöhemmin voimme palata tarkastelemaan Iso-Britannian eläkejärjestelmän kuntoa, ja että toteutuivatko kyseiset uhkakuvat heillä? Teksti oli lyhyt mutta hauskasti otsikko oli täysin irrallinen itse tekstin sisällöstä - vanhaa kunnon clickbaittia siis. Ilmeisesti heidän haasteenaan oli, että liian monen kansalaisen jäätyä liian aikaisin pois työelämästä, heidän eläkejärjestelmänsä rahoitus näytti olevan uhattuna. Early retireet eivät siis muutoin olleet poliittisesti ongelma mutta eläkejärjestelmä oli heillä huolenaiheena.Aiemmin oli muutama linkki, joista toisen mukaan erittäin ansioitunut taloustieteilijä olisi ehdottanut Iso-Britanniassa ER:lle kieltoa kansantaloudellisista syistä.
Paremman evidenssin puuttuessa ER on siten kansantaloudellinen ongelma.
Se työtönkin on ne rahat demokratiassa ansainnut. Ansaitsevuuskriteereitä voi olla työ+markkina tai sosiaalinen oikeus tai muita. Edelleen sen mediaaniäänestäjän mielestä työttömälle kuuluu tälläiset etuudet mitä poliittinen päätöksenteko heijastelee, ihan kuin esim. markkinalla myyty työ johonkin hintaan on oikeutus sille, että se ihminen on sen verta nettona ansainnut, virkamiestyön hinnan taas legitimoi poliittinen päätös. Jokaisella tietysti on oma näkemyksensä siitä, että kenen tulisi ansaita ja mitä, mutta se ei muuta yhteiskunnassa nykyisin olemassa olevia asioita.Se vaan että sen firettäjä on ne rahat jo joskus ansainnut ja niistä verot ynnä muut maksettu. Vai onko sillä sun mielestä joku oleellinen ero että tienaako joku vuodessa 2 miljoonaa, maksaa niistä tyytyväisenä verot ja elelee loppuelämän vaatimattomasti noilla rahoilla vs. että tienaat tuon 2 miljoonaa 45v työuran aikana niistä verot maksaen? Vai onko tää jotain edistynyttä kommunismi baittia kun ei logiikka nyt mulle ihan aukene kun ilmeisesti samalla on hyväksyttävämpää maata kelan masseilla kotona vs. elää säästäen ja eläköityä aiemmin.
Tyhjään on vaikea vastata kun pitää miettiä, mitä viestissä mahtaa olla se punainen lanka. Joko siis huono viesti tai huono lukija tai molemmat.No tuota, samat sanat tästä viestistä. Kerro nyt ihmessä miten ne pörssipomot, ansaitsevuuskriteerit, meriitit tai kädettömät "nokia inssit" liittyvät millään tavoin ketjun aiheeseen ja käynnissä olevaan keskusteluun? Se on tullut jo selväksi, että varakkaat ihmiset ovat kategorisesti ilmeisesti mulkkua porukkaa mutta se ei oikeastaan tähän keskusteluun liity mitenkään. Voit myös niputtaa lainaukset yhteen viestiin eikä tarvitse spämmiä kolmea viestiä peräkanaa jokaista lainausta varten jotta ketju pysyisi aivastuksen verran siistimpänä.