Suomessa naisasialiikkeellä on vähän tehtävää, kolmannen aallon feminismillä enemmän. Siihen kuuluvat seksuaali-, sukupuoli- ja etniset vähemmistöt sekä vammaiset.
Näyttäisi että juuri noiden ryhmien tasa-arvon ajaminen herättää eniten vastustusta feminismiä kohtaan vaikka toki paljon on niitä joiden mielestä valkoisen cis-heteronaisen asema on valkoista cis-heteromiestä parempi.
Amerikassa naisenkin asema on selvästi huono kuten linkkini osoitti. Suomessa seksuaalivähemmistöjen asema on hieman parantunut mutta yhä hekin saavat paljon vihaa niskaan. Jopa Last of Us:n kohtaukset olivat monelle suomalaiselle liikaa. Saati sitten sukupuolivähemmistöjen olemassaolon vastustaminen on monelle jopa miesten oikeuksia (tasa-arvoinen varusmiespalvelus) tärkeämpää. Nykyinen feminismi ajaa paljon myös värillisten asemaa. Tämä alla oleva artikkeli kertoo hyvin miksi etniset vähemmistöt ovat huonommassa asemassa kuin muut.
Kun Jaanasta tuli äiti, hänelle valkeni nopeasti, miten arkista rasismi Suomessa on. Hänen lapsensa ovat ruskeita, ja aikuiset ihmiset ovat käskeneet heitä painumaan takaisin Afrikkaan.
www.is.fi
Kyseessä siis suomalaiset lapset joiden isä oli kotoisin Senegalista, lapset itse syntynyneet Suomessa. Mikroaggressiota siten kuten tuossa on esitetty en pidä kovinkaan vaarallisena vaikkakin voi turhauttaa jos pyydetään kertomaan kulttuurista mitä ei tunne taikka kysytään 'mistä olet oikeasti lähtöisin?'.
Tilastokeskuksen
tutkimuksen mukaan jopa joka kolmas Suomessa syntynyt ulkomaalaistaustaisten vanhempien nuori ei tunne itseään suomalaiseksi. Osa tutkimuksen vastaajista kertoi kokevansa suomalaisuuden hyvin suljettuna kategoriana. Heillä oli kokemuksia ”kantasuomalaisten” kielteisestä suhtautumisesta tilanteissa, joissa ”ei-suomalainen” kertoo tuntevansa itsensä suomalaiseksi.
Rasistinen käytös kieltämättä vaikeuttaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tuo 'väärän väriselle' ihmiselle ongelmia. Minusta on hyvä että feministit puuttuvat tuohon kuten myös ableismiin. Ikävä kyllä he monesti vetävät yli kuten mikroaggressiot sekä ohjelmien sensurointi.
Selvitystä varten Suomessa haastatelluista 502 tummaihoisesta vastaajasta jopa 63 prosenttia kertoi kokeneensa ihonväriin liittyvää häirintää edeltäneiden viiden vuoden aikana.
Suomen lukema myös niiden tummaihoisten osalta, jotka olivat ihonvärinsä vuoksi joutuneet väkivallan uhriksi, oli EU:n korkein, 14 prosenttia.
Värilliset lastenohjelmien hahmot taas ovat hyviä koska syrjityt eivät niin helposti voi samaistua valkoisiin (koska heille on sanottu et voi olla koska olet ruskea yms).
Tämä on varsin hyvä myös tänne
Esimerkiksi varhaiskasvatuksen opettajat voivat nostaa esille, että kaikki tässä maailmassa ovat eri näköisiä, mutta jokaista pitäisi kunnioittaa samalla tavalla. Lapsille voi kertoa, että näin ei valitettavasti ole ja että toiset joutuvat kokemaan syrjintää, joka johtuu siitä, mitä he näyttävät.
Sama koskee myös muita ryhmiä jotka poikkeavat massasta.
Osa on täällä sanonut että feminismi on hyvä mutta kolmas aalto ei. Itse olen eri mieltä vaikkakin aallon lieveilmiöt ovat liian isoja. Tarvitsisimme kypsyneemmän ja järkevämmän feminismin joka leikkaisi pois hörhöilyt ja keskittyisi aidosti elämän parantamiseen, Eikä haittaisi jos nimitys vaihdettaisiin vähemmän polarisoivaan. Nyt feminismi viittaa naisiin liikaa ja patriarkaatti miehiin, syynä että noita käsitteitä on laajennettu yli alkuperäisten rajojen. Toksinen maskuliinisuus on triggeri monelle koska ha vetävät päässään yhteyden että kaikki maskuliinisuus on toksista eivätkä tajua että sillä tarkoitetaan maskuliinisuuden huonoja epäkypsiä puolia. Epärehellisesti ei ole olemassa toksisen feminiinisyyden määritelmää mikä lisää vastakkainasettelua.
Tämän takia moni sanoo kannattavansa tasa-arvoa ja sanoo ettei ole feministi. Termille on käynyt hieman kuten hienolle Suomi leijona -korulle. Ääriaines on vienyt nimityksen/korun lokaan.