1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Eurovaalit 2019

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Jeesbox, 17.04.2019.

 1. ATE

  ATE

  Viestejä:
  5 491
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kaupunkeihin se sitten jää jos sellaista edes niissä muodostuu. Jos pitäisi kaupungin ympäröivän alueen kanssa muodostaa jotain yhteisöllisyyttä niin se vaatisi jotain yhteisöä kuten valtiota siihen minkä kehyksissä sitä yhteisöllisyyttä muodostaa ja sitten kun koetaankin valtiotasolla yhteisöllisyyttä niin hups ollaankin kansallismielisyydessä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2019
  tle88, ei naarata, baggio ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. baggio

  baggio

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2019
  Mielenkiintoinen keskustelu ja hyviä argumentteja.

  Kyllähän kansallisvaltiotaso on minulle se tärkein koheesion lähde. Katson aina linnan juhlat ja liikutun Finlandia-hymnistä. Paikallispolitiikka taas ei meinaa jaksaa kiinnostaa, vaikka kaupunkikehitys onkin kiintoisaa seurattavaa sivustakatsojana, kun vastahan oli suo, kuokka ja Jussi. En identifioidu yhtään helsinkiläiseksi tms.

  Vaihto-opinnoissa tuli kuitenkin huomattua, että kaikki me eurooppalaisethan olemme aivan samasta puusta veistettyjä verrattuna johonkin amerikkalaisiin, venäläisiin, tai kiinalaisiin. Oma naiivi ennakkoluuloni kun tuolloin oli, että suomalaisille voisi laskea jotain positiivista odotusarvoa muihin eurooppalaisiin nähden. Meidän pienten valtioiden yksinäinen käpertyminen koloihimme olisi suunnilleen yhtä järkevää kuin pienten muuttotappiokuntiemme itsenäisyysponnistelut Suomen kansallisvaltiosta. Koordinaatiolla päästään vaikuttamaan maailman asioihin ja sen kautta omiin asioihin.

  Kansallismielisyys on hyvä renki, mutta huono isäntä. Sitaatti kielitieteilijä Janne Saarikiveltä:
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2019
  hmb, VuohiKauhu, Tommy Goldfish ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. shaminy

  shaminy

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Paitsi että Poliisi teki aivan oiken, ja Marko valehtelee. Tässä videossa todisteet kun jakavat niitä lapsille:
   
 4. JLM

  JLM

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Mutta kansallismielisyys toimii yhdistävänä tekijänä ja kansallisvaltio on käytännössä suurin elinkelpoinen taso, siitä isommat kyhäelmät ovat pääosin äärimmäisen korruptoituneita ja se näivettää ne ajan mittaan. Ilman sitä on vain mosaiikki yhteisöjä, joilla ei ole hirveästi mitään yhteistä ja jotka on äärimmäisen helppo usuttaa toisiaan vastaan, tämä oli kylmän sodan aikana Neuvostoliiton tehokkain tapa luoda epävakautta, juuri sen takia kansallismielisyyden ja nimenomaan uskonnon murtaminen oli prioriteettilistalla.

  BS. Ne sinun sekulaarit arvosi ovat käytännössä uskonnon (länsimaissa ensisijaisesti kristinuskon) etiikkaa mistä on vain riisuttu kaikki Jumalaan viittaava pois ja sitten luuloteltu että kyhäelmä toimii siitä eteenpäin "sekulaarina" näppäristä ilman alkuperäistä pohjaa ja "edistyksen" nimissä yritetään olla ikään kuin "pyhempiä" kuin edeltävät sukupolvet välittämättä siitä, onko se kyhäelmä ylipäätään elinkelpoinen. Ajan mittaan se sitten degeneroituu postmoderniksi nihilismiksi mikä mädättää kaiken mihin se koskee. Kunnes ihmiset lopulta hoksaavat että kas perkule, se(kin) kokeilu meni taas ihan perseelleen.
   
  tle88 ja ei naarata tykkäävät tästä.
 5. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 070
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Monet kansallisvaltiotkin ovat äärimmäisen korruptoituneita. Monet kaupungit ovat äärimmäisen korruptoituneita. Kansallisvaltiot eivät ole mitenkään poikkeuksellisen hyviä korruption torjumisessa vaan sen torjunta pitää löytää jotain muita keinoja käyttäen.
  Ja kansallisvaltiot vasta onkin helppo usuttaa toisiaan vastaan, joka on yksi nationalismin suurimmista ongelmista.

  Jos halutaan torjua korruptiota ja estää epävakautta niin tehokkain keino on avoimuus niin ryhmien sisällä kuin ryhmien välillä.

  Ei vaan ne ovat suht yleismaailmallista etiikkaa johon lukemattomat eri yhteisöt ovat päässeet itsenäisesti ilman kristinuskon vaikutusta. Kristinusko vaan omi sen etiikan itselleen silloin kun se onnistui ajamaan itsensä ainoaksi moraaliseksi auktoriteetiksi länsimaissa.
  Lisäksi suurimmat edistysaskeleet tuossa etiikassa ovat syntyneet sen jälkeen kun valistuksen aikana tuo kristillisyys siirrettiin syrjään ja alettiin rakentamaan sitä etiikkaa järkipohjalta. Jonka seurauksena nykyään se kristillinen etiikka on jäänyt pahasti jälkeen joka näkyy muun muassa siinä että lähes aina kun kristillistä etiikkaa käytetään politiikassa niin sillä yritetään joko rajoittaa vapauksia tai polkea vähemmistöjen oikeuksia.
   
  ttjm, hmb, Jeesbox ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 6. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Millä tavalla Neuvostoliitossa usutettiin kansa toisia vastaan?

  Sekularismissa on tosiaan se ongelma että se ei ota kantaa uskontoihin, joten se johtaa kulttuuriseen ja uskonnolliseen relativismiin, vaikka todellisuudessa kulttuureissa on eroja jotka tekee joistakin kulttuureista (tai uskonnoista) parempia.

  Mutta mikä on sekularismin vaihtoehto? Onko nykypäivänä mitään Kristittyä valtiota joka on parempi kuin sekulaarit valtiot? Enimmäkseen niitä on pohjois-Afrikassa, ja kaikkihan tietää että Afrikassa ei asiat suju kovin hyvin. Norja on myös Kristitty valtio, mutta se ei juuri eroa muista (sekulaareista) pohjoismaista, joten missä on todisteet että Kristitty valtio olisi parempi nykypäivänä?
   
  baggio tykkää tästä.
 7. pagi

  pagi

  Viestejä:
  1 880
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  Boldasin olennaisen. Nykyihmiselle olennaisista tasa-arvon käsitteistä esim eri ikäluokkien, sukupuolien, uskontokuntien ja seksuaalisesten suuntautumisten välillä on lähes täysi 180 asteen käännös vs se pronssikautinen eepos jossa heimot tappoivat toisiaan koska puhuva pensas ja akkojen paikka oli olla hiljaa
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2019
  hmb tykkää tästä.
 8. D`Walker

  D`Walker

  Viestejä:
  289
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Tuo lopun musiikkivideo...! :lol: Piffiläisten pakkomielle Marcoa kohtaan on kyllä jo ihailtavalla tasolla, sillä tuon uon tekemisessä on varmasti mennyt päivä jos toinenkin. Tietenkin kun työt eivät rajoita ajankäyttöä niin ehtiihän sitä kaikenlaista tuokin porukka.
   
 9. JLM

  JLM

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Mikään ei ole ongelmatonta, mutta on harhakuvitelma että ne ongelmat pienenisivät sillä että ne vain siirretään isompiin ympyröihin, missä ne ovat entistä kauempana kansalaisista ja kansalaisten arkielämästä.

  Kansallisvaltio ja äärinationalismi eivät ole yksi ja sama asia. Suomi oli kylmän sodan aikana melkolailla isosti kansallismielinen (ja oli pakkokin olla, ulkoisen uhan takia) mutta eipä täällä hirveästi sotahaluja ollut mihinkään suuntaan.

  Kansallisvaltiota isommissa ympyröissä se on pääosin mahdotonta.

  Ne eivät ole mitään yleismaailmallisia. Maailman kulttuureissa arvotetaan asioita erittäin eri tavalla ja esim. ihmisarvo ei suinkaan ole mikään univertaali arvo mitä oltaisiin valmiita jakamaan toisille. Menet Kiinaan niin sinun oikeutesi ovat erittäin paljon riippuvaisia siitä paljonko hyödytät kiinalaisia ja riitatilanteessa ne katoavat erittäin nopeasti. Intiassa kastijärjestelmä on paljon vahvempi kuin mikään julistus mihin oltaisiin nimellisesti sidottuina, siellä sinun arvosi voi olla joissain tilanteissa alempana kuin koiran. Sama juttu monissa muissakin Aasian kulttuureissa. Ja jos todella kuvittelet niiden päätyvän samanlaiseen arvostukseen mikä on kristinuskon perusaksioomien päälle rakennettu (ja mitkä aikanaan syrjäyttivät erittäin erittäin raa'an roomalaisen katsantokannan ihmiselämään) niin aika haavemaailmassa elät.

  Ei pidä paikkaansa. Kristinuskon etiikka ja moraali olivat aikalailla jyrkästi erilaiset kuin antiikin Rooman aikaisessa kulttuurissa, eivätkä ne suinkaan omineet niitä sieltä. Hyvinä pidettyjä asioita säilytettiin toki, kuten tietyt asiat roomalaisesta laista, mutta erittäin monia etiikkaan ja moraaliin liittyviä asioita vastustettiin (ja joiden takia jouduttiin myös vainotuksi).

  Ei pidä paikkaansa tämäkään. Koko valistusta ei olisi syntynyt ilman kristinusko ja sen piirissä vaikuttaneita. Siinä kohtaa kun aate alkoi tehdä isoa pesäeroa kristinuskoon siellä tehtiin varsinkin Ranskassa erinäisiä täysin päättömiäkin kokeiluja, mistä sitten palattiin vanhaan kun huomattiin ettei homma toimi kunnolla. Valistuksen yksoikoinen ja pääosin täysin perusteeton järkiusko kärsi haaksirikon viimeistään maailmansodissa kun oli vähän liian vaikea asia selitettäväksi miten se vain järjen mukaan toimiva ihminen onnistui aiheuttamaan niin järjettömän mittaluokan tuhot. Sen jälkimainingeissa kirjoitettiin ihmisoikeusjulistus - hyvin pitkälti kristinuskon etiikan pohjalta estämään vastaavia järjettömyyksiä. Sittemmin onkin lilluttu enemmän ja enemmän marxismin ja postmodernismin viitoittamia teitä, eikä se suunta todellakaan lupaa mitään hyvää.

  Tässä on a priori olettama että vapauden tulee tarkoittaa kaiken mahdollisimman maksimaalista rajoittamattomuutta, siinä missä kristinuskon etiikassa pitää pystyä sovittamaan mukaan myös vastuuta ja toimivuutta. Rohkenen veikata että se rajoittamaton liberaalilinja tulee kärsimään samanlaisen lopputuleman kuin antiikin Rooma aikanaan, sillä erotuksella että se muutosvoima ei välttämättä tällä kertaa ole postmodernismin läpitunkema länsimainen versio kristinuskosta vaan jotain mikä uskoo itseensä vähän vahvemmin.
   
  Perax, hkultala, Kuvaaja ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 10. JLM

  JLM

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Luulen että tämä kysymys liittyy nyt vähän eri asiaa kuin Neuvostoliiton subversiotaktiikoihin millä epävakautettiin maita eri puolilla maailmaa. Mutta kyllähän myös Neuvostoliiton sisällä ihmisiä usutettiin toisiaan vastaan paljastamaan kommunismin vastaisia väärin ajattelevia. Koko homman tarkoitushan oli kylvää epävakautta niin kauan, että saataisiin aikaan vallankumous minkä jälkeen omat miehet valtaan ja hyödylliset idiootit ammuttavaksi. Yuri Bezmenov on selittänyt tuon aika seikkaperäisesti jo 80-luvulla:  Hän selittää myös mitä tarvitaan subversion vastustamiseksi. Se ei tarkoita sitä että valtion pitäisi olla virallisesti uskonnollinen (sellainen järjestely kun johtaa helposti myös uskonnollisten instituutioiden korruptoimiseen), vaan enemmänkin kansalaisten omaan vakaumukseen/uskoon.
   
  sono-thermism tykkää tästä.
 11. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Tuli mieleen että onko siinä jokin virallinen syy miksi eu-vaaleja ei voi käydä eduskuntavaalien yhteydessä? Varmaan se kymmenen pointsia tulisi heti enemmän äänestysaktiivisuutta ja säästyisi rahaakin.
   
 12. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 070
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Toki etäisyys vaikeuttaa asioita jonka takia hallinnon tasot pitää järjestää järkevästi. Mutta se ei tarkoita että kansallisvaltio olisi joku maaginen rajapiste johon asti hommat toimii ja sen jälkeen menee vituiksi.

  Mitä tulee Suomen sotahaluihin niin joo, ei sitä Kylmän sodan aikana haluttu lähteä rakentamaan sitä Suur-Suomea kun ei ollut mitään realistisia rahkeita tehdä sitä. Toisen maailmansodan aikana taaskin kun alussa oli chanssit siihen niin yllättäen sille löytyikin aika reippaasti tukea.

  Ja mihin tämä väite perustuu? Sanoisin että esim. EU ei ole hirveän korruptoitunut, ei edes lähellekään niin korruptoitunut kuin monet sen jäsenvaltioista. Puhumattakaan maista kuten Venäjä.

  No listaappa näitä kristinuskon arvoja jotka ovat jotenkin uniikkeja sille. Siis sellaisia oikeasti positiivisia arvoja. Niitä ei oikeastaan ole yhtään, samoihin päätelmiin on päästy useissa maailman kulttuureissa ilman mitään kristinuskon vaikutusta.

  Lisäksi kristinusko on historiansa aikana sallinut ja myös aktiivisesti tukenut orjuutta, ristiretkiä, uskonnon nimessä tapahtuvia vääräuskoisten (usein toisia kristittyjä) massamurhia, vääräuskoisten kidutusta, noitavainoja, kolonialismia, räikeää kansan hyväksikäyttöä eliitin eduksi (ja kirkko kuului eliittiin).
  On täysin turha yrittää jotenkin nostaa kristittyjen moraalia jollekin jakkaralle kun katsoo kaikkea sitä paskaa mitä kristityt ovat tehneet Jumalan ja Jeesuksen nimessä vuosisatojen saatossa.
  Ja kristityt tekivät tätä vuosisatojen ajan ilman mitään suurempaa kykyä reformiin. Oikeastaan se melkein vain paheni sitä mukaa kun ne saivat enemmän valtaa ja vasta valistuksen aika alkoi lyömään jarruja kunnolla. Eli se kun alettiin hylkäämään sitä kristinuskon moraalia ja alettiin korvaamaan sitä sekulaarilla, järkipohjaisella moraalilla.

  Väite että valistusta ei olisi syntynyt ilman kristinuskoa on perustelematon. Joo, se syntyi kristinuskoisessa Euroopassa mutta tuo ei tarkoita että kristinusko olisi ollut jotenkin olennainen sen synnyn osalta.
  Valistuksen syyttäminen maailmansodista on absurdia. On suht selvää että esim. Hitler ei millään tasolla noudattanut valistuksen periaatteita vaan enemmänkin lähti sotimaan niitä vastaan. Toinen maailmansota oli hetki jolloin valistuksen aatteiden kimppuun käytiin mutta lopputuloksena oli se että valistus voitti.

  Ei todellakaan tarkoita sitä. Vastuu ja toimivuus sisältyvät olennaisina osina valistuksesta lähteneisiin sekulaareihin arvoihin. Kyseessä ei ole mikään anarkistinen, rajoittamaton liberaalilinja vaan linja jossa rajoitukset pitää perustella järkeen pohjautuen. Sen sijaan että ne pohjautuisi joihinkin pari tuhatta vuotta vanhoihin satukirjoihin.
   
  Kan Dee Dokata, hmb ja baggio tykkäävät tästä.
 13. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 070
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No alkajaisiksi varmaan siksi että eduskuntakausi on 4 vuotta ja EU-parlamenttikausi on 5 vuotta.
   
 14. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Iha jepu syy. Nyt oli kuitenkin mahdollisuus saada sitä prosenttia korkeammaksi ja samalla todistetta kuinka eu on kaikkien mielestä ihan ihku.
   
 15. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 070
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No niin no, pitäiskö sitä nyt muuttaa Suomen vaalilakia vain sen takia että kerran 20 vuodessa saadaan eduskuntavaalit ja EU-vaalit osumaan samalle päivälle.
   
  hmb tykkää tästä.
 16. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Alle 50% äänestysaktiivisuus näyttää aika lailla hyvin mistä eu on tehty. Vielä on parannettavaa, isommatkin jehut saadaan valittua ihan nollat taulussa ja tähän on hyvä pyrkiä kautta linjan.
   
 17. Zezekärppänen

  Zezekärppänen

  Viestejä:
  276
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Kyllähän sitä mietittiin kun tänä vuonna ne sattui samaan aikaan, mutta sdp vastusti. Tiedä sitten oikeita syitä. Joku tutkija oli sitä mieltä, että äänestäjät ei olisi kyenneet samaan aikaan valitsemaan kahta ehdokasta. Ilmeisesti eduskuntavaaleja olisi myös pitänyt lykätä parilla viikolla ja kaikkihan tietää, mitä siitä olisi seurannut...

  Mutta eiköhän tämäkin sada persujen laariin, niinkuin kaikki muutkin viimeaikaiset tapahtumat tässä karussa maassa. Töissä on hauska seurata, kun nämä yhteiskunnan hyväosaiset kauhistelevat ja panettelevat persuja ja niiden murskaavaa kannatusta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2019 klo 00:27
 18. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  1 030
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  ongelma eu vaaleissa on se että niisäs valitaan lähinnä vain mepit, muuta (tärkeämpää) osastoa ei saa kansa äänestää
   
  DJEzko tykkää tästä.
 19. ttm

  ttm

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  "Valistuksen yksoikoinen ja pääosin täysin perusteeton järkiusko itse asiassa syntyi kuolleena, kun oli vähän liian vaikea asia selitettäväksi, miten vain järjen mukaan toimivassa ihmiskunnassa on meitä hihhuleita seassa. Check mate, atheists!"
   
 20. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Järkiusko on jo sinänsä ristiriitainen käsite: järki ei ole uskoa ja usko ei ole järkeä.
   
 21. ttm

  ttm

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuten kuorma-auto on ristiriitainen käsite, koska kuorma ei ole auto eikä auto ole kuorma? Tuo JLM:n paatos oli täynnä ihan oikeitakin ongelmia.
   
 22. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Voit toki käsitettä käyttää ja pyrkiä sitä vakiinnuttamaan. Itselleni se on merkityksetön. Kuorma-auto on hyvin vakiintunut käsite ja myös looginen, sillä kuorma-autolla kuljetetaan kuormaa ja se on auto.
   
 23. ttm

  ttm

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitos luvasta, minäpä teen sen. Jatka sinä maalitolppien siirtelyä.
   
 24. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Nyt voisit mielestäni perustella sen, millä tapaa niitä siirsin.
   
 25. ttm

  ttm

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Enemmän toki olisi hyötyä kun itse hetken ajattelisit, eivät viestisi niin pitkiä olleet. Mutta rautalangasta: ensin oli kysymys käsitteen ristiriitaisuudesta, seuraavassa viestissä kysymys olikin käsitteen vakiintuneisuudesta. Menee (monta viestiä sitten) taas offtopiciksi, niin jatketaan tästä toisaalla jos epäselvyyttää.
   
 26. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Sit kun nää kaksi ominaisuutta yhdistää, eli sen vakiintumattomuuden ja ristiriitaisuuden, niin nähdään entistä paremmin, että käsite on huono. Tietty sen näkee jo molemmista käsitteen ominaisuuksista erikseen. Vakiintumattomiis on ehkä enemmän seuraus ja ristiriitaisuus syy. Mutta voidaan minunkin puolestä jättää tämä tähän, sillä en bannien pelossa uskalla enää asioista vängätä, enkä keksi, missä muualla asiasta voisi tarkemmin keskustella.
   
 27. cman

  cman

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taidan äänestää Virkkusta. Näyttää peukkua NATOlle ja persettä Venäjälle. :tup:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Juunas tykkää tästä.
 28. taxman

  taxman

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Edelleenkin se ratkaisee, mitä mieltä puolue on..
   
  kusiainen, raven0ak ja techchicken tykkäävät tästä.
 29. baggio

  baggio

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2019
  Kyllähän sitä kannattaa kuitenkin niitä ehdokkaita äänestää, jotka ajavat niitä asioita joita itse kannattaa, kun on ensin valinnut puolueista vähiten huonon. Minullakin oli eduskuntavaaleissa yhtenä äänestysperusteena natomyönteisyys, vaikkei puolue olekaan ihan ensimmäisten joukossa jäsenyyden hakemista vaatimassa.

  Mahdollinen natojäsenyys on kuitenkin Naton jäsenmaiden ja Suomen keskinäinen asia, eikä liity Euroopan Unionin päätöksentekoon.
   
  taxman tykkää tästä.
 30. JLM

  JLM

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Mitä pidemmäksi se etäisyys muodostuu ja mitä keskitetympi hallintojärjestelmä on, sitä varmemmin tuo ongelma on ratkaisematon. Kansallisvaltio on käytännössä suurin instanssi minkä puitteissa tuota ongelmaa on mahdollista hallita jollain tasolla, sitä isommat monikansalliset viritykset ovat poikkeuksetta korruptoituneita ja helppoja kohteita subversiolle.

  EU on korruptoitunut, niin kuin tuppaa tapahtumaan mille tahansa instanssille missä pelataan muilla kuin omilla rahoilla mahdollisimman kaukana alkuperäisistä maksajista. Sen valtarakenteet vaikuttavat olevan jo lähtökohtaisesti suunniteltu rajoittamaan sitä, miten paljon kansalaisten äänestyskäyttäytyminen lopulta vaikuttaa mihinkään (lue Juncerin kommentit aiheesta, siitä on ollut puhetta aikaisemminkin ja huomioi vaikka Cecilia Malmströmin kommentti missä hän aivan suoraan sanoi ettei kansalaisten mielipiteellä ole mitään merkitystä). Siihen päälle se, että osa porukasta toimii käytännössä ilman mitään vastuuta kenellekään niin en oikein keksi mitään järjellistä asiaa mikä sellaisissa olosuhteissa rajoittaisi sen enempää korruptiota kuin subversiotakaan.

  Loppuosa alkaa olla aika offtopicia joten...

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Kan Dee Dokata, Pahviukko, Timo 2 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 31. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  1 030
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  ensin pitää valita puolue ja vasta sitten ehdokas puolueesta, suomen järjestelmässä puolue>ehdokas jopa eurostoliittoon valittaessa
   
 32. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  4 070
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Se että sä toistat jotain lausetta uudelleen ja uudelleen ei tee siitä totta.

  Pystytkö sä antaan konkreettisia esimerkkejä siitä miten EU on korruptoitunut? Eli siis esimerkkejä siitä miten korkeita EU:n virkamiehiä tai päättäjiä voi ostaa rahalla. Tai miten EU:n korkeat virkamiehet tai päättäjät siirtävät EU:n rahoja omaan pussiinsa. Tai säätävät lakeja tai muuten toimivat siten että he selkeästi hyötyvät itse siitä rahallisesti (tai muuten rahaan verrattavilla tavoilla).
  Mihin perustuu väite että tuollaista tapahtuisi EU:ssa jotenkin merkittävästi enemmän kuin esimerkiksi nyt vaikkapa Ranskassa tai Italiassa kansallisella tasolla? Puhumattakaan vielä pahemmista tapauksista kuin vaikkapa Venäjästä ja Ukrainasta.

  Lisäksi on aika hauska nähdä miten käytännössä samaan hengenvetoon valitetaan EU:n liittovaltiokehityksestä ja siitä miten EU:n parlamentilla ei ole valtaa. No, EU:n parlamentilla ei ole kansallisiin parlamentteihin verrattavissa olevaa valtaa juurikin siksi koska sitä liittovaltiokehitystä on haluttu jarruttaa ja antaa kansallisille valtiolle suurempi valta EU:ssa kuin ylikansalliselle parlamentille.

  Heitin jatkot tuonne:
  Usko (Jeesus Kristus ynnä muut)
   
  hmb tykkää tästä.
 33. cman

  cman

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaa sanoinko jossain, että en ole valinnut ensin puoluetta ja eroaako Kokoomuksen linja Virkkusesta jotenkin merkittävästi?
   
  hkultala tykkää tästä.
 34. kusiainen

  kusiainen

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Alkuun ristiretkien tavoite oli vain ja ainoastaan heittää kristittyjä alueita Euroopassa miehittävät muslimit ulos.

  Länsimainen oikeusprosessi tulee melko suoraan invisitiolta. Kannattaa tutustua Malleus Maleficarum nimiseen invisition opaskirjaan jossa käsitellään noitien ja kerettiläisten tutkintaa ja tuomitsemista.

  The Malleus Maleficarum by Heinrich Kramer
   
  hkultala tykkää tästä.
 35. kusiainen

  kusiainen

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Äänestämällä Kokoomusta ilmoitat kannattavasi Kokoomuksen tekemään politiikkaa. Kukaan täysipäinen ei äänestä puoluetta jonka tekemää politiikkaa ei allekirjoita.
   
  raven0ak tykkää tästä.
 36. cman

  cman

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Captain obvious to the rescue.
   
 37. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  4 287
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Virkkunen äänesti uuden typerän tekijänoikeusdirektiivin puolesta.

  ja Suomen NATO-jäsenyydestä ei päätetä europarlamenttivaaleissa, ne vaalit missä siihen pystyi vaikuttamaan oli jo muutama viikko sitten.
   
  hmb ja ttjm tykkäävät tästä.
 38. cman

  cman

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaikessa ei voi aina voittaa, ehdokas on aina enemmän tai vähemmän kompromissi.

  Ei kukaan väittänytkään että Suomen NATO-jäsenyydestä päätettäisiin EU:ssa. Suomen NATO-jäsenyys on Virkkusen perusteluissa pelkkä sivulause. Kysymyshän oli EU-NATO-suhteesta jossa olen Hennan kanssa samoilla linjoilla.
   
 39. TSN

  TSN

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos kiinnostaa niin tuolta löytyy myös ehdokkaiden eläinoikeuskantoja: Sitoumusta kannattavat ehdokkaat

  Klikkaamalla ehdokkaan nimeä löytyy mihin eläinoikeusmuutoksiin on sitoutunut.

  Esimerkiksi tämän tukeminen käytännössä hävittää hamsteria erikoisemmat lemmikkieläimet Suomesta, koska jokaiselle eri matelija-, kala- tai lintulajille ei mikään virasto ala lajikohtaisia kriteerejä tekemään:
   
 40. Korppikuningas

  Korppikuningas

  Viestejä:
  1 717
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko puoluetta mikä on pro eu/euro, mutta kuitenkin haluaa isosti jotain järkeä tähän mamutouhuun?

  Vai onko ainoo vaihtoehto sit äänestää perussuomalaisia?
   
 41. baggio

  baggio

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2019
  Kristillisdemokraatit on lähempänä kriteerejäsi kuin persut.
   
 42. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  1 030
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  perussuomalaiset on pro-euro talousliittona, anti-euro liittovaltiona
   
 43. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Ja pro-Venäjä, jos ne menee siihen ryhmään, mihin meinaavat mennä.
   
  hmb tykkää tästä.
 44. Marquette

  Marquette

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Suomessa on monia puolueita paljon enemmän pro-Venäjä kuin tämä väitetty Salvinin muodostama uusi matukriittinen ryhmä. Kristilliset eivät halua minkäänlaista järkeä matuttamiseen, se on pelkkää vaalihöpinää. Eurovaalituloksesta riippumatta Suomi on jo lähes game over, ellei Kepu poistu hallitusneuvotteluista.
   
  Melchor, techchicken ja raven0ak tykkäävät tästä.
 45. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Mut ei Euroopassa, jota tämä threadi koskee.
   
 46. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  1 030
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  ja sinänsä ei ole edes pro-venäjä, tuo on vain vassarien huutelua; ryhmä on anti-turvissiirtolaisuus, pro-tulliliitto, anti-liittovaltio
   
  MasaA, hkultala ja techchicken tykkäävät tästä.
 47. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  2 448
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Anti taakanjako, pro taakanjako, pro venäjä. Vaikka ei haluaisikaan uskoa mitään pahaa persuista niin on ne puutteetkin syytä silti tunnistaa kun ne on näkyvillä, eikä käyttäytyä kuin uskovaiset kun joku mainitsee että uskonnossa on jotain vikaa.
   
  Jeesbox ja hmb tykkäävät tästä.
 48. jipsu

  jipsu

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaihtoehdot on yksinkertaisesti liittovaltiokehityksen kannattaminen tai ei, ja jos ei kannata, ottaa tietoisen riskin että Putinin venäjä asiasta hyötyy jollain tavalla mahdollisesti. Jokainen sitten valitsee kumpi on parempi kahdesta huonosta. Itse olen erittäin "antivenäjä" mutta yhteistyö venäjämielisten kanssa ja samalla riski siitä että EU antaa lisää liikkumatilaa venäjälle on silti parempi vaihtoehto kuin liittovaltiokehitys. Jos kuuluisimme natoon olisi valinta paljon yksinkertaisempi.
   
  techchicken tykkää tästä.
 49. rammon

  rammon

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Ja venäläisten itsensä mielestä Perussuomalaisten vaalivoitto on myös Venäjän voitto. Google Translatella Pravdan artikkelista Финляндия не хочет быть отдана во власть шариата:

  Fourth. The success of the True Finns was unexpected. At the end of 2018, it was approved by only 10% of voters. And now, its leader Jussi Halla-aho scored 30,527 votes in the constituency in Helsinki, which was a national record. And this is despite the fact that before the elections "moderate" nationalists left the party. On Sunday, they scored only 1% of the vote. It should be noted that the party was in the government with the center-right following the 2015 elections, but withdrew from it, not endorsing the austerity policy.

  For Russia, this is an important victory, since recently the True Finns, together with the German Alternative for Germany (AfD) and the Italian League, have created a right-wing coalition that will take part in the elections to the European Parliament. In 2017, AfD became the third largest party in the German parliament, and in Italy, the League is one of the main government parties. This bloc stands for the normalization of relations with Russia.

  Muoks: typoja.
   
  Jeesbox tykkää tästä.
 50. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  4 287
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Voisitko lopettaa tällaiset paikkaansapitämättömät paskapuheet?

  Association fallacy - Wikipedia

  Se, että venäjä pitää persuista enemmän kuin suomen muista puolueista ei tarkoita sitä, että persut pitäisi venäjästä tai olisi mitenkään "venäjän puolella"

  Kolumni: Venäjän media ei huomannut Jussi Halla-ahon kirjoitusta, jossa oli vain yksi sana

  Jussi Halla-aho: Venäjää vastaan pitää ottaa käyttöön voimakkaammat pakotteet


  Persujen todelliset puutteet on siinä, että ovat taloudessa liian vasemmalla, eivät esimerkiksi halua tehdä AY-mafialle mitään, ja suhtautuvat liian negatiivisesti myös työperäiseen maahanmuuttooon.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2019 klo 09:47
  raven0ak tykkää tästä.