- Liittynyt
- 28.01.2018
- Viestejä
- 1 085
Et kyllä jättänyt referoimaani oletustasi tekemättä.
Mitä tämä tarkoittaa... "et jättänyt oletustasi tekemättä"?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Et kyllä jättänyt referoimaani oletustasi tekemättä.
Toi nyt on jo vähän näsäviisastelua minun mielestäni. Tietänet itsekkin, mitä oikeasti tarkoitan.Millä perusteella Perussuomalaiset suostuvat mihin tahansa? He suostuvat mielestäsi siis esimerkiksi keskitysleireihin ja uuneihin, kunhan "ainoa heidän ajama asiansa saadaan etenemään"?
Koitetaanpas sitten pitää se keskustelu asiallisena. Jos siihen ei pysty, niin ei kannata kirjoittaa laisinkaan. Ja koskee yhtälailla kaikkia tässä ketjussa.Eipä sitä tentattavan persettäkään pitäisi minun mielestäni nuolla, kuten varmaan arvon keskustelijan Piikki Lihassa mielestä olisi varmaankin pitänyt Halliksen kohdalla tehdä.
Näinkö kovalle ottaa, kun toinen osapuoli keskustelee asiallisesti? Anteeksi, että taisin esittää sinulle liian vaikeita kysymyksiä, kun et niihin kyennyt vastaamaan.Eipä sitä tentattavan persettäkään pitäisi minun mielestäni nuolla, kuten varmaan arvon keskustelija Piikki Lihassa mielestä olisi varmaankin pitänyt Halliksen kohdalla tehdä.
Oletit, että Halla-aho ei osaa riittävästi suomen kieltä. Lainauksesi oli vastaus viestiisi, johon vastasin.Mitä tämä tarkoittaa... "et jättänyt oletustasi tekemättä"?
"koskee yhtälailla kaikkia tässä ketjussa."Näinkö kovalle ottaa, kun toinen osapuoli keskustelee asiallisesti?
Kirjoitit "mitä tahansa". Mitä tahansa tarkoittaa mitä tahansa. Et kertonut sen tarkemmin aiemmin, etkä nytkään mitä tarkoitat. Aiempiin kysymyksiin jätit niin ikään vastaamatta.Toi nyt on jo vähän näsäviisastelua minun mielestäni. Tietänet itsekkin, mitä oikeasti tarkoitan.
Oletit, että Halla-aho ei osaa riittävästi suomen kieltä. Lainauksesi oli vastaus viestiisi, johon vastasin.
Eivät pääse, jos eivät tee kompromisseja. Ja hehän eivät niitä tee! Tästä seuraa se, että he eivät ole hallituksessa, vaikka voittaisivat vaalit. Ja jälkimmäisestä seuraa se, että turha heitä on äänestää, koska eivät todellisuudessa pysty mihinkään vaikuttamaan oppositiosta.
Hyvä on: Mitä tahansa poliittista päätöstä.Kirjoitit "mitä tahansa". Mitä tahansa tarkoittaa mitä tahansa.
Kyllä, molemmat oletuksesi ovat virheellisiä kuten aiemmin osoitettiin. Gallupienkaan mukaan ei äänestäjät näytä karkonneen mihinkään. Päinvastoin, muista puolueista valuu Perussuomalaisten laariin vinhaa tahtia.Tein kaksi oletusta josta yllä oli ensimäinen. Toinen oletus oli että H-A sumutti ja kierteli kysymystä tarkoituksella koska rehellinen vastaus saattaa karkoittaa vähävaraiset äänestäjät. Kumpikin vaihtoehto on kohtuullisen masentava.
Miksi eivät tekisi, jos saavat samalla heille tärkeää asiaa edistettyä, aivan samalla tapaa kuin muutkin puolueet?
Ongelma on nimenomaan siinä, että kyseiset käsitteet ovat olleet vakiintuneita jo pitkän aikaa. Mutta sitten USA:ssa alettiin sekoilla noiden kanssa, ilmeisesti siitä syystä, että haluttiin tehdä selvempi ero demokraattien ja republikaanien välille, tai ehkä se johtui vain yleisestä yleissivistyksen rappiosta. Perinteiset jakolinjathan eivät Amerikassa oikein toimi, koska molemmat puolueet ovat talouspolitiikan kannalta oikeistoa ja yksilönvapauksien kannalta liberaaleja, eikä kumpikaan ole kovin radikaali. Aste-eroja näiden välillä toki on.oletuksena lähtisin siitä että näitä poliittisia karttoja ja termien merkityksiä käytetään niin kuin ne ovat politiikan tutkimuksessa ja julkisessa keskustelussa vakiintuneet.
Ei, vaikka radikaali-konservatiivi-akselilla on kyse juuri muutosten ja uudistusten teon maltillisuudesta. Eihän konservatiivikaan halua, että mikään ei ikinä muutu. Kiista koskee muutoksen tahtia: radikaali revoluutio vai konservatiivinen evoluutio.Tuota eikös radikaalin vastakohta ole maltillinen?
En kyllä poissulkenut mahdollisuttaa että H-A kierteli ja kaarteli ihan tietoisesti ja tarkoituksella. Mutta kumma juttu että vain H-A opetuslapset triggeröityivät huonosta toimittajatyöstyä
Edellinen hallitus ei hyväksynyt Persujen maahanmuuttolinjaa. Miksi mikään uusikaan sitä hyväksyisi? Edelinen hallitus oli vielä suht. konservatiivinen, koska siinä oli Keskusta.
Uskoisin, ettei Persut aijo tinkiä maahanmuuttolinjastaan ja maalaavat itsensä lopullisesti kulmaan (oppositioon).
Kyllä, molemmat oletuksesi ovat virheellisiä kuten aiemmin osoitettiin. Gallupienkaan mukaan ei äänestäjät näytä karkonneen mihinkään. Päinvastoin, muista puolueista valuu Perussuomalaisten laariin vinhaa tahtia.
Sen sijaan toimittajan huomatessa olevansa hieman heikoilla jäillä tulikin kiire vaihtaa aihetta, miksiköhän?
Mihin ihmeeseen tämä väitteesi perustuu? Poliittinen päätös voisi olla esimerkiksi Soten rakentaminen siten, että olisi vain Kokoomuksen hyväksymiä yksityisä palveluntarjoajia, tai sosiaaliturvan lakkauttaminen, ilmastotavoitteiden jyrkkä tiukentaminen, keskitysleirien pystyttäminen, vanheimpanvapaan lakkauttaminen, tiestön kehittämisen ja kunnossapidon kokonaisvaltainen lopettaminen, sairaiden hoitamattomuus, sananvapauden voimakas kaventaminen, vihapuheen vieminen lakiin siten, että mistä tahansa voidaan tuomita ja niin edespäin. Mielestäsi siis Perussuomalaiset ovat valmiita kaikkiin näihin poliittisiin päätöksiin, kunhan saavat edistää maahanmuuttolinjaansa. Mielenkiintoista.Hyvä on: Mitä tahansa poliittista päätöstä.
Jos H-A väitää olevansa vähävaraiten puolella niin kyseessä olis polittinen kusetus. Ja siksi H-A selitteli ja siksi kysymystä jouduttiin jankaamaan väsymykseen asti.
Leikkaukset jotka koskivat vähävaraisia... PS teot hallitukssa on kaikkien tiedossa eikä perusturvan leikkaukset ole kynnyskysymyksiä PS:lle #fakta
Eli ehkä toimitaja väsyi jankuttamiseen kun muitakin kysymyksiä piti käsitellä.
Tärkein syy on muiden puolueiden kannatuksen hiipuminen tai valuminen nimenomaan Perussuomalaisiin. Tämä vastaava trendi on näkynyt ympäri Eurooppaa, jos yhtään seuraa mitä maailmassa tapahtuu.Edellinen hallitus ei hyväksynyt Persujen maahanmuuttolinjaa. Miksi mikään uusikaan sitä hyväksyisi? Edelinen hallitus oli vielä suht. konservatiivinen, koska siinä oli Keskusta.
Uskoisin, ettei Persut aijo tinkiä maahanmuuttolinjastaan ja maalaavat itsensä lopullisesti kulmaan (oppositioon).
Mihin ihmeeseen tämä väitteesi perustuu? Poliittinen päätös voisi olla esimerkiksi Soten rakentaminen siten, että olisi vain Kokoomuksen hyväksymiä yksityisä palveluntarjoajia, tai sosiaaliturvan lakkauttaminen, ilmastotavoitteiden jyrkkä tiukentaminen, keskitysleirien pystyttäminen, vanheimpanvapaan lakkauttaminen, tiestön kehittämisen ja kunnossapidon kokonaisvaltainen lopettaminen, sairaiden hoitamattomuus, sananvapauden voimakas kaventaminen, vihapuheen vieminen lakiin siten, että mistä tahansa voidaan tuomita ja niin edespäin. Mielestäsi siis Perussuomalaiset ovat valmiita kaikkiin näihin poliittisiin päätöksiin, kunhan saavat edistää maahanmuuttolinjaansa. Mielenkiintoista.
Leikkaukset jotka koskivat vähävaraisia... PS teot hallitukssa on kaikkien tiedossa eikä perusturvan leikkaukset ole kynnyskysymyksiä PS:lle #fakta
Eli ehkä toimitaja väsyi jankuttamiseen kun muitakin kysymyksiä piti käsitellä.
Uudessa hallituksessa saattaa olla tällä kertaa eri toimijat Perussuomalaisten lisäksi.
Mielestäni tämäkin on saivartelua, jos ajatellaan tämän hetkisiä poliittisessa keskustelussa olevia teemoja: Suuressa kuvassa Persut on yhden asian puolue.
Persut OLI enemmän tai vähemmän yhden asian puolue, mutta nyt hieman yllättäenkin Persuille on noussut myös toinen vahva ja kantava teema verrattuna muihin puolueisiin eli maltillinen ilmastopolitiikka. Ja galluppeja tulkiten kansa tuntuu kyllä tarttuneen tähän teemaan.Mielestäni tämäkin on saivartelua, jos ajatellaan tämän hetkisiä poliittisessa keskustelussa olevia teemoja: Suuressa kuvassa Persut on yhden asian puolue.
Pidätkö siis Persuista loikanneita Sinisiä samana puolueena edelleen?
H-A:han avasi poliittista päätöksentekoa eduskuntaryhmän sisällä, luuletko tosiaan että häntä voidaan pitää samalla tapaa vastuussa näistä päätöksistä kuin Soinia tai Terhoa?
Eihän hallituksen sisältä voi eikä saa tehdä mitään kovin radikaalia oppositiopolitiikkaa. Hallitusohjelma on kompromissi, ja siinä Persuilla oli omat tärkeät teemansa ja muilla oli omat.Hallitusohjelma lyötiin lukkoon ennen PS:n hajoamista. Käsittääkseni H-A ei koskaan irtisanoutunut hallituksen leikkauksista vaan ainostaan maahanmuutto oli se mikä närästi.
Ilmastonmuutos ei ole tämänhetkinen keskustelussa oleva teema?
Niin ja siinä asiassa Persuilla on vahva ja muista poikkeava linja, eli ei Persut ole mikään yhden asian puolue.Onhan sekin tärkeä asia huomioida, kun kerta tieteelliset tutkimukset sen todeksi osoittavat.
Eihän hallituksen sisältä voi eikä saa tehdä mitään kovin radikaalia oppositiopolitiikkaa. Hallitusohjelma on kompromissi, ja siinä Persuilla oli omat tärkeät teemansa ja muilla oli omat.
Ongelma on nimenomaan siinä, että kyseiset käsitteet ovat olleet vakiintuneita jo pitkän aikaa. Mutta sitten USA:ssa alettiin sekoilla noiden kanssa, ilmeisesti siitä syystä, että haluttiin tehdä selvempi ero demokraattien ja republikaanien välille, tai ehkä se johtui vain yleisestä yleissivistyksen rappiosta. Perinteiset jakolinjathan eivät Amerikassa oikein toimi, koska molemmat puolueet ovat talouspolitiikan kannalta oikeistoa ja yksilönvapauksien kannalta liberaaleja, eikä kumpikaan ole kovin radikaali. Aste-eroja näiden välillä toki on.
Käsitteet "arvoliberaali" ja "arvokonservatiivi" ovat hitusen parempia, mutta eihän laiska nykyihminen jaksa noin pitkiä sanoja, ja niinpä nuo ovat typistyneet vain "liberaaliksi" ja "konservatiiviksi". Koska kumpikin on ns. varattu sana, tässä on ongelma. Tai siis minun mielestäni siinä on ongelma (mutta ehkä se johtuu vain konservatiivisuudestani kielenkäytön suhteen).
Kuten @hkultala jo ehdotti, puolueiden arvokartoista pitäisi tehdä kolmiulotteisia. Silloin saataisiin näkyville erot joka akselilla, eikä tarvitsisi survoa kahta eri asiaa yhdeksi.
Niin ja siinä asiassa Persuilla on vahva ja muista poikkeava linja, eli ei Persut ole mikään yhden asian puolue.
Maahanmuutto maksaa jopa kolme miljardia euroa vuodessa, ja on aika selvää, että PS varmaan käyttäisi ne rahat mieluummin suomalaisten köyhien hyvinvointiin.Juuri näin. Mutta asian myöntäminen ei jostakin syystä luonnistunut H-A:lle. Akselilla maahanmuutto vs perusturvan heikenykset maahanmuuttokysymykset on PS:lle kynnyskysymys, ei vähävaraisilta leikkaaminen. Eli jos on vähävarainen PS on väärä puolue koska heidä etu ei ole listalla kovin korkealla.
No on sulla logiikat. Persuilla on ihan hämäyksen vuoksi mielipiteitä eri asioihin? Hohhoijaa.Kyl taitaa Sinisillä olla saman kaltainen linja. Mut toikin on varmaan vaan keksitty ihan sen takia, ettei pääsisi sanomaan yhden asian puolueeksi.
Maahanmuutto maksaa jopa kolme miljardia euroa vuodessa, ja on aika selvää, että PS varmaan käyttäisi ne rahat mieluummin suomalaisten köyhien hyvinvointiin.
Millä tavalla miljardien priorisointi kaikkien suomalaisten edun mukaisesti on jollain tavalla vähävaraisten etujen vastustamista tai poliittinen kusetus?Jos H-A väitää olevansa vähävaraiten puolella niin kyseessä olis polittinen kusetus. Ja siksi H-A selitteli ja siksi kysymystä jouduttiin jankaamaan väsymykseen asti.
Leikkaukset jotka koskivat vähävaraisia... PS teot hallitukssa on kaikkien tiedossa eikä perusturvan leikkaukset ole kynnyskysymyksiä PS:lle #fakta
Eli ehkä toimitaja väsyi jankuttamiseen kun muitakin kysymyksiä piti käsitellä.
Juuri näin. Mutta asian myöntäminen ei jostakin syystä luonnistunut H-A:lle. Akselilla maahanmuutto vs perusturvan heikenykset maahanmuuttokysymykset on PS:lle kynnyskysymys, ei vähävaraisilta leikkaaminen. Eli jos on vähävarainen PS on väärä puolue koska vähävaraisten etu ei ole PS:n listalla kovin korkealla.
---viestiä editoitu---
Millä perusteella Sote, sosiaaliturva, terveydenhoito tai vanhustenhoito, ilmastotavoitteet, tiestökin, sananvapaus, vihapuhe ja vastaavat teemat eivät ole tämänhetkisiä poliittisia teemoja? Juuri näistähän on vaalikopeilla keskusteltu ympäri valtakunnan sekä myös vaalitenteissä ja keskustelupalstoilla.Mielestäni tämäkin on saivartelua, jos ajatellaan tämän hetkisiä poliittisessa keskustelussa olevia teemoja: Suuressa kuvassa Persut on yhden asian puolue.
Maahanmuutto maksaa jopa kolme miljardia euroa vuodessa, ja on aika selvää, että PS varmaan käyttäisi ne rahat mieluummin suomalaisten köyhien hyvinvointiin.
Kun suomalaista yhteiskuntaa haastava muutos oli ensin tilakokojen kasvu ja lopulta kaupungistuminen, niin oikea kansa oli ensin pientilalliset ja sitten maalaiset. Kun kaikki ryhmittyivät vaihtelevalla innolla kumartamaan ulkopolitiikassa Neuvostoliittoon jonossa Kekkosen selän takana, oli takavasemmalla tietenkin yksi, vaikkakin epärealistinen, vaihtoehto, että tehdäänpä kaikki juuri eri tavalla. Jos rikkaat sitten alkoivat kaupungistumisen myötä vihdoin rikastua, niin kansan vihollisen saattoi leipoa niistä, ja myllyttää vaaleissa mukaansatempaavia juttuja rötösherroista. Jos otsikoissa viihtyvät uhkakuvat liittyvät EU:hun ja Euroon niin sitten kannatti vastustaa niitä, jos taas maahanmuuttoon ja ilmastotoimiin, niin kaikista muista puolueista poikkeava ja muutokselta turvaa tarjoava kanta houkuttelee tehokkasti nukkuvia ja liikkuvia äänestäjiä.Persut OLI enemmän tai vähemmän yhden asian puolue, mutta nyt hieman yllättäenkin Persuille on noussut myös toinen vahva ja kantava teema verrattuna muihin puolueisiin eli maltillinen ilmastopolitiikka. Ja galluppeja tulkiten kansa tuntuu kyllä tarttuneen tähän teemaan.
Kunhan iskin vain faktat pöytään, jokainen voi tehdä niillä mitä haluaa.
Listalla oli myös paljon sellaisia asioita, jotka eivät ole.Millä perusteella Sote, sosiaaliturva, terveydenhoito tai vanhustenhoito, ilmastotavoitteet, tiestökin, sananvapaus, vihapuhe ja vastaavat teemat eivät ole tämänhetkisiä poliittisia teemoja?
Niin voihan sitä asiaan perehtymätön ajatella, että Soinin johtamat Persut = Halla-Ahon johtamat Persut, narratiivi jota toimittaja halusi selvästi ylläpitää. Valitettavasti kun asia ei todellisuudessa ole niin yksinkertainen mitä pelkkiä faktoja katsellessa voisi ajatella. Ilmeisesti toimittajan tapa tehdä journalismia on asioiden tyhmentäminen ala-astetasolle? Ketä tämänkaltainen uutisointi palvelee, vielä verovaroilla tuotettuna?
Huomaatko lainkaan, että puhut itseäsi jatkuvasti pussiin, perustelut puuttuu joko kokonaan tai ne ovat käsittämättömiä? Alun alkaen ihmettelin, että mitä sellainen tyyli tuo tälle keskustelulle. Nyt huomaan, että ainakin viihdettä ellei muuta.Onhan sekin tärkeä asia huomioida, kun kerta tieteelliset tutkimukset sen todeksi osoittavat.
Tein juuri tuon viestin kirjoitettuani Hesarin vaalikoneen ja se aikalailla osoittaa ongelman ainakin omalla kohdallani:
Toi kolme miljardia tulee vähenemään huomattavasi, kun mamut oppii suomea ja pääsee töihin. Lisäähän pakolaisia ei ole näillä näkymin ole enää tulossa. Sitäpaitsi tuolle kolmelle miljardille ei enää voi mitään, vaikka kuinka laittais rajat kiinni (sikäli, kun edes on mistään luotettavasta lähteestä toi luku).Maahanmuutto maksaa jopa kolme miljardia euroa vuodessa, ja on aika selvää, että PS varmaan käyttäisi ne rahat mieluummin suomalaisten köyhien hyvinvointiin.