• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Eduskuntavaalit 2019

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
275
Osa puolueista on jo alkanut ehdokasasetteluun tulevia vaaleja varten, tosin jotkut ovat ilmeisesti vielä salaisia ehdokkaita.

Minkälaiset vaalit on tiedossa, ja mikä mahtaa olla se virallinen vaaliteema?

Kestävätkö nyt keskustelussa olevat aiheet, kuten ilmastonmuutos, työllisyys tai turvallisuuspolitiikka kevään vaaleihin asti, vai ovatko "äänestysaiheet" kuitenkin vielä odottelemassa hyllyllä?

Ainakin SoTe:n osalta on ollut melko hiljaista kesän jälkeen, vaikka asia mitä suurimmalta osin tullee olemaan myös seuraavan eduskunnan pöydällä, päätetään kuluvalla kaudella mitä tahansa.

Uudenmaan Kokoomus julkisti 29 ehdokasta eduskuntavaaleihin – Graeffe, Kostama ja Sjöblom ehdolle, Tuusulasta lisäksi mukana yksi salassa pidettävä nimi
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
573
Lista ennusteestani suurimmasta pienimpään:

1. SDP, sen ei tarvi tehdä enää juuri mitään ottaakseen rökälevoiton. Kunha Rinne en lauo mitään täysin järjetöntä, niin voitto on varma. Siitä ovat pitäneet muut puolueet huolen.
2. Kokoomus, sisäiset riidat ja epä-Kokoomuslainen politiikka on syö kannatuksen kasvua, mutta kannatus edellisistä vaaleista kasvaa, tulossa siis ns "torjuntavoitto".
3. Keskusta, Sipilän vatulointi on ollut lähinnä vitsi. Ainoa mahdollisuus on, jos onnistuisi viemään AY-Liikettä kuin pässiä narussa tulevina viikkoina, mihin en kyllä usko. Tappiota tulee ja reilusti.
4. Vihreät, kannatus nousee reilusti, joten voidaan puhua vaalivoitosta, mutta siitä jää karvas maku, kun kannatus on romahtanut siitä mitä se olisi voinut olla. Myös väliaikaisen puheenjohtajan karsimaattisuus vaikuttaa. Jos vaikka Oras Tynkkynen, niin matka jatkuu alas, jos taas vaikka Ville Niinistö, niin vähintäänkin gallup-lasku loppuu.
5. Persut, puolue hajonnut, joten tappiota tulee vaikka tapahtuisi mitä, ja paljon. Löytyykö nimekkäitä ehdokkaita poistuneiden tilalle? Kannatuksen raketointi vaatisi lähinnä terrori-iskun.
5. Vasemmisto, parantaa hieman kannatustaan. Pitävät itseään voittajina, mutta pysyvät kaukana Vihreiden takana, mahdollisesti jopa Persujen takana, joka Litä vaali-iltana varmasti harmittaisi.
7. KD/RKP Kannatus suurin piirtein sama, aina.
9. Siniset, maan johdosta marginaaliin. Tosin voihan tulosta sanoa vaalivoitoksi, kun uusi puolue saa heti ensimmäisissä vaaleissaan useamman edustajan läpi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 444
Miten mahtaa käydä muiden kuin eduskuntapuolueiden? Kannatus on muistaakseni useammassa viime vaalissa noussut, mutta jatkuuko se? Ruotsissa jämäpuolueiden kannatus laski juuri selvästi.

Kuinka käy uusien tulokkaiden eli FP:n ja EOP:n?

Mitä tekee Paavo Väyrynen? :smoke:


e: Ajantasainen lista puoluerekisterissä olevista puolueista:
Rekisteröidyt puolueet
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
2 051
Täysin subjektiivinen pienpuoluekatsaus:

-Liberaalipuolue ja/tai Piraatit saattavat saada 1-2 edustajaa. Liberaalipuolue on ensimäinen potentiaalinen puolue 2000-luvulla, piraateilla on liian nolo nimi eikä talouspoliittista linjaa.
-Siniset ovat täysi arvoitus. Veikkaan joukkopakoa, mutta Sampo Terho pääsee silti jostain käsittämättömästä syystä läpi.
-Väyrynen yllättää itsensä, eikä pääse eduskuntaan.
-Feministipuolue saattaa sekoittaa pakkaa Helsingissä, vaikka onkin täysin irrallaan todellisuudesta.
-Eläinten oikeudet eivät sitten ihan oikeasti kuitenkaan kiinnosta ketään, eikä puolue ole ollut millään tavoin näkyvillä missään.
-Pari kommunistipuoluetta keskittyy ensisijaisesti riitelemään keskenään.
-Pienissä nationalistipuolueissa on pelkästään sakkia, jota edes persut eivät siedä keskuudessaan, eli ei jatkoon.
-Mitä tekee Hjallis?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
586
MT: Työministeri Lindström voisi istuttaa siniset ja perussuomalaiset samaan hallitukseen

Työministeri Jari Lindström näkisi hyvinkin oman puolueensa sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaiset samassa hallituksessa.
On vähän myöhäistä alkaa nyt keräillä sympatiapisteitä. Jos nyt olettaa, että siniset edustajia vaaleissa saisikin, taitaa olla hallituspaikan kanssa aika hiljaista. Siniset on kuin RKP, aina sitä mieltä, mikä tuottaa itselle parhaan lopputuloksen. Sinisillä vaan harmillisesti tilanne on mallia ota tai jätä, jos edes sitä. RKP:llä on sentään kiristysmenetelmänä pakkoruotsi.

Mie oikeasti toivon, että Halla-ahon perussuomalaiset istuvat jonakin päivänä Suomen hallituksessa kantamassa vastuuta. On suuri virhe on eristää joku puolue, Lindström sanoo lehdelle.
Ei se tainnut viimeksikään Halla-ahosta kiinni olla hallitusvastuun kantaminen.

Sinisiä jos katsoo, niin Jussi Niinistöllä näen olevan mahdollisuudet päästä vaaleissa läpi. Niinistöllä on selkeänä henkilökohtaisena ideologiana yltiömäinen isänmaallisuus niin se puhuttelee monia. Toinen mahdollinen läpimenijä on Sampo Terho euroedustajataustan ja selkeän ulosannin ansiosta. Molempien kannattaisi äkkiä loikata Kokoomukseen (jos vaan huolivat) niin parantaisi mahdollisuuksia.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 594
Sampo Terho on niin entistä kansanedustajaa ensi vaalien jälkeen. Niin kuin moni muukin sinisen tulevaisuuden ansaitseva.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
275
Sampo Terho on niin entistä kansanedustajaa ensi vaalien jälkeen. Niin kuin moni muukin sinisen tulevaisuuden ansaitseva.
Kokoomuksella tuntuu olevan Uudellamaalla ja Helsingissä aikamoinen kato eläköityvien, poistuvien ja Liike NYT! -siirtyjien kanssa, joten en pitäisi mitenkään mahdottomana että ääniharavia haalittaisiin sinisistä. Terho istuisi Kokoomuksen listalle vähintään yhtä hyvin kuin esim. Hjallis aikanaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
771
Kokoomuksella tuntuu olevan Uudellamaalla ja Helsingissä aikamoinen kato eläköityvien, poistuvien ja Liike NYT! -siirtyjien kanssa, joten en pitäisi mitenkään mahdottomana että ääniharavia haalittaisiin sinisistä. Terho istuisi Kokoomuksen listalle vähintään yhtä hyvin kuin esim. Hjallis aikanaan.
Eiköhän nuo smurffit loikkaa muihin puolueisiin vaalien alla. Ei kai tuossa ole mitään järkeä koittaa tuolla kannatuksella jatkaa. Tai en tiedä millaisia 4D-shakkitaktiikoita lie miettivät.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
352
Se on jo Suomelle voitto, jos nykyiset hallituspuolueet putoaisivat vastustamaan uutta hallitusvaihtoehtoa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
275
Liike Nyt! on julkaissut ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat, ja näyttää kovasti siltä että alun "julkkispuolue" näyttääkin kääntyvän enemmän kertomalleen tielle Sveitsin tapaan.

Taustalla on kuitenkin melko kovia nimiä ja osaajia niin politiikan kuin kampanjoinninkin saralta, joten tullee mielenkiintoista nähdä vaikuttaako tämä Kokoomuksen vaalimenestykseen, varsinkin Helsingissä ja Uudellamaalla.

Liike Nyt julkisti ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa | Liike
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
518
Musta olis ehkä asiallista avata myös tuota "muut" kategoriaa, kun se on jo tuplat sinisten kannatuksesta.
Uuvattien huono gallup-menestys johtuu siitä, että ihmiset sekoittavat heidät persuihin. Kannatukseen voi lisätä 5% suoraan. Enkä edes vitsaile, ovat itse todenneet näin. :lol:
 
Liittynyt
01.09.2017
Viestejä
167
Perussuomalaiset nousussa. Ei kai viimeaikaiset Oulun raiskaustapaukset siihen mitään ole vaikuttaneet.

Toisaalta myös tätä samaa. Varmaan keväällä tullaan käymään kiivasta keskustelua nk. maahanmuutosta.

Vaalitutkija tuoreista gallup-luvuista: ”Se olisi katastrofaalinen, veret seisauttava vaalitappio”
Kaikkien puolueiden on reagoitava Oulun ja Arabianrannan tapahtumiin, vaalitutkijat katsovat.
Vaikuttaahan se. Ja sekin vaikuttaa, että ps on ainoa maahanmuuttokriittinen puolue. Mun vanhempienkin mielestä kaikki puolueet on paskoja myöskin ps, mutta ps on ainoa varteenotettava vaihtoehto koska niillä on ainoa järkevä maahanmuutto politiikka. Sama juttu itelläkin. Ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoa.

Veikkaan, että ps tulee nousemaan vielä. Ei taida 10,2% kannatuksella olla vaikutusta hallituksen muodostukseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
456
Uuvattien huono gallup-menestys johtuu siitä, että ihmiset sekoittavat heidät persuihin. Kannatukseen voi lisätä 5% suoraan. Enkä edes vitsaile, ovat itse todenneet näin. :lol:
Juu. Ne kyllä tuhos kannattaja porukkansa jo ennen tota hajoamista. Ihan omalla politiikallaan. Ei sieltä tule läpi yksikään.

Ihmettelen suuresti, jos PS on noin korkealla. Tahtoo olla melko laiskaa porukkaa raahautumaan kopille. Keskusta kyllä jää siihen 15%:ttiin, kikyt sun sotet kyllä on vieny porukkaa, ainakin kopilta. Haiskahtaa vähän sinipuna hallitukselle. Kumpi sitten muodostaa kokoomus vai SDP on arvoitus. Tuskimpa uskaltavat aivan vihervasemmisto hallitusta värkätä.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
5 298
Tuskimpa uskaltavat aivan vihervasemmisto hallitusta värkätä.
Ei riitä paukut pelkkään vihervasemmistohallitukseen näillä kannatusluvuilla, ja muutenkin käytännössä kaksi isoa puoluetta kolmesta tarvitaan hallitukseen.

Kai tosta joku sinipuna tulee, vaikka musta on vähän hassua, että porvarit ja kommarit on samassa hallituksessa. Mutta eipä siinä kai sitten Suomen kohdalla ole mitään outoa...

Vähän vaikea myöskään kuvitella sellaista skenaariota, jossa PS pääsisi hallitukseen. Ei sitä miksikään "apupuolueeksi" oteta ellei ole ihan pakko, ja sellaista pakkoa tuskin tulee.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
3 429
Toivotaan että SDP tulee pääministeripuolueeksi. Ei koska he ovat niin hyviä vaan koska muut valtapuolueet ovat pahempia.

Luulen että SDP+KOK ovat hallituksessa. Eikä se ole outoa että he toimivat yhdessä, erot kun eivät ole kovin suuria noilla. On mahdollista että vihreät tulevat kimppaan, PS tuskin pääsee hallitukseen kun muistaa mitä viimeksi tapahtui heidän mukana ollessaan, heidän asemansa on olla suuri oppositiopuolue.
 

jipsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 452
https://aree na.yle.fi/1-4584687

Jostain syystä en osaa linkata tätä :facepalm:

Jussilta hyvää esitystä. Vähän sai muut kuohahtamaan kun kertoi liikaa miten asiat ovat. ~34min kohdilla menee herneet nokkaan :rofl:

Natriumkumpareelta samanlaista kusipäistä asennetta kuin aina ennenkin.

Käsiteltävät aiheet laajemmin euroopan unionin suunta, arvot ja nousevat populistiliikkeet. Voin suositella. :tup:

Italian ja Puolan pitää yhdistää voimansa ja käynnistää "Euroopan kevät", uhoaa Italian varapääministeri Matteo Salvini. Miten oikeistopopulistit laittavat vaalikevään valtapelin uusiksi? Vieraina Jussi Halla-aho (ps), Sampo Terho (sin.), Aura Salla (kok.) ja Miapetra Kumpula-Natri (sd.) Juontajana Olli Seuri.
Edit: en ihan varma mihin ketjuun kuuluisi, meneekö tänne vai kotimaan politiikkaan kun ei varsinaisesti ole sitäkään.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
3 429
Edit: en ihan varma mihin ketjuun kuuluisi, meneekö tänne vai kotimaan politiikkaan kun ei varsinaisesti ole sitäkään.
En itsekään löytänyt, kun ei käsittele EU:n hajoamistakaan. Ehkä uusi ketju EU:n asioille yleisesti olisi paikallaan? Hyvä linkki kuitenkin. (Edit: Kunpa ihmiset eivät puhuisi toistensa päälle kuten tuossa videolla)
 
Viimeksi muokattu:

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 594
https://aree na.yle.fi/1-4584687

Jostain syystä en osaa linkata tätä :facepalm:
Anteeksi OT, mutta jossain saisi lukea ohjeena tämä yllättävän usein eteen tuleva ongelma liittää Areenan linkki sellaisenaan.

Eli jos haluaa laittaa vain linkin areenaan (koska upottaminen ei välttämättä toimi), niin jättää osoitteen protokollasta S:n pois, eli esim. ylläoleva esimerkki toimii näin:

http://areena.yle.fi/1-4584687

Linkki toimii ja ohjautuu kyllä oikeaan osoitteeseen. :tup:
 
Liittynyt
02.10.2017
Viestejä
152
Mitäs mieltä keskustelijat, mihin asti PS venyy tänä vuonna? Onko Jytky III tulossa, tai edes lähelle sitä, kun keskustelu on varmasti kuumentunut viime aikaisten tapahtumien johdosta? Onko saumaa yli 16% suoritukseen?
 

jipsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 452
Mitäs mieltä keskustelijat, mihin asti PS venyy tänä vuonna? Onko Jytky III tulossa, tai edes lähelle sitä, kun keskustelu on varmasti kuumentunut viime aikaisten tapahtumien johdosta? Onko saumaa yli 16% suoritukseen?
En usko että yli 15 mennään, se jo on mielestäni hyvä suoritus vaikka hallitukseen ei varmasti ole asiaa alle 20.

JHa/persujen pointti on olemassaolollaan tarkoituksena kiristää mamupolitiikkaa. Julkisessa keskustelussa ollaan menty 10v aikana eteenpäin mutta ihan vielä se ei teoissa näy. Ehkä sekin alkaa olla lähellä, toivottavasti. Nykyisellä keskustan/kokoomuksen johdolla se ei tapahdu, mutta ehkä seuraavalla.
 
Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
801
Uskon, että nykyiset gallupit kertoo aika pitkälle mikä on myös keväällä tilanne noin +/- 2-3 % suuntaan tai toiseen kaikilla puolueilla. Hallituksen muodostaa SDP ja siellä nähdään SDP, Kokoomus, Virh ja jopa hieman yllättäen vasemmisto. Kokoomushan on kiitellyt Vasemmiston uutta hallitusohjelmaa, joten ehkä sieltä löytyy yhteinenkin sävel ja kompromissi heidänkin kesken. Vihreiden ja sdp:n kanssa vasemmisto menee varmasti ilman sen kummempia vääntöjä samaan kelkkaan.

PS ja keskusta ei tule edes miettimään hallitukseen menoa vaalien jälkeen, koska näyttää siltä, että molemmat tulevat saamaan vaalitappion. Isoimman vaalivoiton puolestaan ottaa vihreät, tai ainakin mikäli vaalit olisi nyt niin ottaisi. Tuskin kovin paljoo tästä enää muuttuu heidän suosio. Muutaman prosentin uskon suosion nousevan kun vaalikamppikset ja tentit alkaa kunnolla, Pekka kun on niin pidetty hahmo, sekä suosituin kaveri pääministeriksi maassamme ja varsinkin, koska osaa tuon pelin hyvin. PM puoluetta toki vihreistä ei tule, mutta seuraavassa hallituksessa kyllä ovat.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 861
Kun miettii, ketä aikoo äänestää, niin kaikki, mitä poliitikot sanovat ja tekevät puoli vuotta ja lähempänä vaaleja kannattaa unohtaa, sillä ko aikana tehdään enemmän ja vähemmän äänten kalastukseen tähtäävää vaalipolitiikkaa ja suunta kääntyy, kun vaalit ovat ohi.

Mikään ääni ei ole myöskään ikinä turha, vaikka sen antaisi puolueelle, joka ei pääse eduskuntaan. Äänestämättä jättäminen taas on turhaa (protestina). Tietenkin sinänsä ihan ok vaihtoehto, jos vain ei kertakaikkiaan kiinnosta, mitä eduskunnassa puuhataan.

Sekin kannattaa muistaa, että joidenkin poliittisten päätökset saattavat näkyä esim helposti kymmeniä vuosia tai pidempään ja niiden muuttaminen myöhemmin on kallista ja hankalaa.
------------
Ennenkaikkea: Galluppien ja vaaliennusteiden ei saa missään nimessä antaa vaikuttaa henkilökohtaiseen äänestystulokseen! Vaalit eivät ole kilpailu, vaan oman, yksilöllisen mielipiteen ilmaisun väline, siitä miten asioita tulisi maassa hoitaa ja jos antaa gallupin tms vaikuttaa asiaan tippaakaan, niin ko yksilö ei ole kovin vakalla pohjalla.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
3 896
Ennenkaikkea: Galluppien ja vaaliennusteiden ei saa missään nimessä antaa vaikuttaa henkilökohtaiseen äänestystulokseen! Vaalit eivät ole kilpailu, vaan oman, yksilöllisen mielipiteen ilmaisun väline, siitä miten asioita tulisi maassa hoitaa ja jos antaa gallupin tms vaikuttaa asiaan tippaakaan, niin ko yksilö ei ole kovin vakalla pohjalla.
Yksilö ei ole vakaalla pohjalla, jos miettii äänestyskäyttäytymistään peliteoreettisesti? Aika erikoinen ajatus. Monet ovat liikkuvia äänestäjiä, eikä heillä ole mitään tiettyä puoluetta, jota aina äänestäisivät. Tällöin todennäköisesti hallitukseen päätyvän puolueen äänestäminen on mielekästä, koska oppositiossa vaikutusvalta on varsin rajallista. Samoin jos mielekkäitä puolueita on useampi kuin yksi, puolueiden suosio on aika oleellinen juttu.

Asiaa voi toki lähestyä myös idealisesti, eli äänestää vaikkapa ei-kovin-suosittua puoluetta suhdanteista riippumatta, koska haluaa kannattaa aatetta. Perinteinen tapa on toki äänestää aina samaa suurehkoa puoluetta (Kok/SDP/Kesk), koska puolueen linja vastaa omia arvoja. :)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 861
Yksilö ei ole vakaalla pohjalla, jos miettii äänestyskäyttäytymistään peliteoreettisesti? Aika erikoinen ajatus. Monet ovat liikkuvia äänestäjiä, eikä heillä ole mitään tiettyä puoluetta, jota aina äänestäisivät. Tällöin todennäköisesti hallitukseen päätyvän puolueen äänestäminen on mielekästä, koska oppositiossa vaikutusvalta on varsin rajallista. Samoin jos mielekkäitä puolueita on useampi kuin yksi, puolueiden suosio on aika oleellinen juttu.

Asiaa voi toki lähestyä myös idealisesti, eli äänestää vaikkapa ei-kovin-suosittua puoluetta suhdanteista riippumatta, koska haluaa kannattaa aatetta. Perinteinen tapa on toki äänestää aina samaa suurehkoa puoluetta (Kok/SDP/Kesk), koska puolueen linja vastaa omia arvoja. :)
Ei se lopputuloa ole ainakaan sen parempi, jos se hallituspuolue ei jaa niitä arvoja, joita itse haluaa ajaa. Paremmin niitä ajaa vaikka se oppositio.


Sitä paitsi, jos ajattelee noin, niin ikinä ei kannata äänestää mitään uusia puolueita, joka on erittäin typerää, jos vanhat ovat unohtaneet tärkeät asiat ja joutuneet harhateille.
Kyllä se kolari kannattaa korjata ohjausliikkeellä, eli äänestämällä sitä, joka ajaa parhaiten niitä asioita, joita itsekin hakee. Jos vanhat perseilevät niin ne keikahtavat sitten lopulta pois, jos ihmiset vain äänestävät järkevästi, eivätkä anna galluppien tai vaalipolitiikan vaikuttaa mitään..

Kuten totesin, vaalit eivät ole kilpailu, jossa on mitenkään merkityksellistä äänestää suosittua ryhmää. Merkityksellistä on se, että äänestää sitä, joka oikeasti jakaa omat mielipiteet, edes niissä asioissa, joita ITSE pitää tärkeänä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 931
Mitäs mieltä keskustelijat, mihin asti PS venyy tänä vuonna? Onko Jytky III tulossa, tai edes lähelle sitä, kun keskustelu on varmasti kuumentunut viime aikaisten tapahtumien johdosta? Onko saumaa yli 16% suoritukseen?
Riippuu varmaan aika paljon siitä minkä verran raiskaustapauksia tulee vielä lisää ennen vaaleja. Jos kovinkin paljon niin en ihmettelisi ps:lle kovaakin tulosta, mutta jos raiskauksia ei tule enää montaa niin asia unohtuu ja ps ei ole kärkikahinoissa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 679
Yksilö ei ole vakaalla pohjalla, jos miettii äänestyskäyttäytymistään peliteoreettisesti? Aika erikoinen ajatus. Monet ovat liikkuvia äänestäjiä, eikä heillä ole mitään tiettyä puoluetta, jota aina äänestäisivät. Tällöin todennäköisesti hallitukseen päätyvän puolueen äänestäminen on mielekästä, koska oppositiossa vaikutusvalta on varsin rajallista. Samoin jos mielekkäitä puolueita on useampi kuin yksi, puolueiden suosio on aika oleellinen juttu.
Ei peliteoreettinen ajattelu väärin ole, mutta pitkälti sekin on oman ennustuskyvyn yliarvioimista tai vähintäänkin lyhytnäköistä.

Enimmäkseenhän ihmiset eivät ajattele järkevästi vaan äänestäminen on statement, kulutuskäyttäytymistä tai hyvesignalointia. Se perustuu usein siihen, mitä tyhmät massat luulevat tyhmien massojen tekevän. Tämähän on rinnasteista siihen, että ärsyttävässä mainoksessa kerrotaan tietyn merkin olevan Suomen ostetuin lääkepurukumi. Minä en millään kykene ymmärtämään, miksi sen pitäisi olla maininnan arvoinen saati ostopäätökseen johtava seikka. Monelle tampiolle se kuitenkin on, ja siksi miljoona kärpästä -argumenttia voidaan noinkin campisti käyttää suoraan mainoksessa.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
3 896
Sitä paitsi, jos ajattelee noin, niin ikinä ei kannata äänestää mitään uusia puolueita, joka on erittäin typerää, jos vanhat ovat unohtaneet tärkeät asiat ja joutuneet harhateille.
Kyllä se kolari kannattaa korjata ohjausliikkeellä, eli äänestämällä sitä, joka ajaa parhaiten niitä asioita, joita itsekin hakee. Jos vanhat perseilevät niin ne keikahtavat sitten lopulta pois, jos ihmiset vain äänestävät järkevästi, eivätkä anna galluppien tai vaalipolitiikan vaikuttaa mitään..
Joo, tietysti jos oma kanta on ihan muuta kuin mitä suosituimmat puolueet ajavat, on selvää, että kannattaa äänestää sitä enemmän korjaushenkistä puoluetta, on se sitten omalla kohdalla persut, vasemmistoliitto, piraatit tai jotain muuta.
 
Liittynyt
02.10.2017
Viestejä
152
Näkökulma: Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka

Tässä ois persuille aihetta vaalitentteihin. En toki noita äänestä, mut upeaa jos saavat aiheesta mayhemia aikaiseksi.
Persuille tulee nyt aika monta syöttöä suoraan lapaan. Kiinnostavaa on nähdä miten suuri yleisö tällaisessa tilanteessa äänestää. Ja kuinka paljon muut puolueet yrittää ratsastaa samoilla teemoilla. Voi olla melkoista tasapainoilua.
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
926
Persuille tulee nyt aika monta syöttöä suoraan lapaan. Kiinnostavaa on nähdä miten suuri yleisö tällaisessa tilanteessa äänestää. Ja kuinka paljon muut puolueet yrittää ratsastaa samoilla teemoilla. Voi olla melkoista tasapainoilua.
On se aina niin vitsikästä kun raatojen ja muiden kautta saadaan ymmärrystä jos saadaan. Ei vahingossakaan aiemmin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 706
Veikkaan että persut saa sen 12-15%, mikä on pelkällä mamutuskärjellä ihan kova saavutus.
Joukkoraiskausten takia mamutuksesta joudutaan puhumaan enemmän kuin oli tarkoitus vaalitenteissä ja
Jussilla on oiva tilaisuus sivallella jeesustelijoita jotka ovat aina vaalien alla hyvin hyvin huolissaan, mutta muutoin arvopohjat eivät kohtaa.
Paremmalla ehdokasmateriaalilla (mukaanlukien nykyinen matsku) 15-20% olisi mahdollista.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
3 896
Paremmalla ehdokasmateriaalilla (mukaanlukien nykyinen matsku) 15-20% olisi mahdollista.
Yhden asian puolue ei saa sitä parempaa ehdokasmateriaalia, paitsi jos se yksi asia on maailmankaikkeuden tärkein asia. Tällä hetkellä se yksi asia ei ole maailmankaikkeuden tärkein asia kuin noin 10 prosentin mielestä.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 966
Persuille tulee nyt aika monta syöttöä suoraan lapaan. Kiinnostavaa on nähdä miten suuri yleisö tällaisessa tilanteessa äänestää. Ja kuinka paljon muut puolueet yrittää ratsastaa samoilla teemoilla. Voi olla melkoista tasapainoilua.
Eiköhän muut puolueet pyri pitämään koko mamutuksen pois vaaleista. Persujen maine on niin huono ettei ole vaikeaa vain ohittaa heidät :kahvi: Hallitukseen noilla ei ole mitään asiaa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 536
Keväällä tullaan näkemään useita takinkäännöksiä ja loikkia toisiin puolueisiin. Siniset -puolue oli vain pakolla luotu jotta saivat pitää ministerin pestinsä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 383
Yhden asian puolue ei saa sitä parempaa ehdokasmateriaalia, paitsi jos se yksi asia on maailmankaikkeuden tärkein asia. Tällä hetkellä se yksi asia ei ole maailmankaikkeuden tärkein asia kuin noin 10 prosentin mielestä.
Seuraava kannatusmittaus saattaa sanoa, että asia on paljon useammalle tärkein.

Asioiden tärkeys ei ole mikään kiinteä asia vaan muuttuu elämäntilanteiden mukana, on jokseenkin pöhköä väittää jotakin kuvaamaasi. Kun katsoo ulostuloja kokoomuksen ja demarien suunnalta, tätä asiaa pidetään sielläkin äänestäjien mielissä tärkeänä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
759
Yhden asian puolue ei saa sitä parempaa ehdokasmateriaalia, paitsi jos se yksi asia on maailmankaikkeuden tärkein asia. Tällä hetkellä se yksi asia ei ole maailmankaikkeuden tärkein asia kuin noin 10 prosentin mielestä.
Taas tämä legenda yhdestä asiasta. Tarpeeksi kauan kun asiaa toistaa, siitä näköjään tulee faktaa.

PS erottuu tuolla yhdellä asialla muista, mutta se ei tee siitä yhden asian puoluetta.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
771
Yhden asian puolue ei saa sitä parempaa ehdokasmateriaalia, paitsi jos se yksi asia on maailmankaikkeuden tärkein asia. Tällä hetkellä se yksi asia ei ole maailmankaikkeuden tärkein asia kuin noin 10 prosentin mielestä.
Viimevuosien eurobarometrien mukaan maahanmuutto on EU-alueella koettu suurimmaksi huolenaiheeksi lähes joka maassa, ja joka maassa se on vähintään top3:ssa. Suomen 2018 eurobarometriin ei vissiin ehtiny tämä groominhässäkkä mukaan, kun maahanmuutto oli tippunut kolmanneksi työttömyyden ja sotejuttujen jälkeen. Kuitenkin 21% suomalaisistakin koki maahanmuuton suurimmaksi huolenaiheeksi. Linkki.
Ikävä kyllä ihmiset eivät äänestä ja nekin jotke äänestävät eivät tajua koko äänestysjärjestelmästä mitään, vaan äänestävät niitä syskovitsejä ja ryydmaneja, ku ne on niitä maahanmuuttokriittissiä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 861
Seuraava kannatusmittaus saattaa sanoa, että asia on paljon useammalle tärkein.

Asioiden tärkeys ei ole mikään kiinteä asia vaan muuttuu elämäntilanteiden mukana, on jokseenkin pöhköä väittää jotakin kuvaamaasi. Kun katsoo ulostuloja kokoomuksen ja demarien suunnalta, tätä asiaa pidetään sielläkin äänestäjien mielissä tärkeänä.
Kannatusmittaukset eivät sano juuri mitään, koska ei niissä kovinkaan moni viitsi käydä ilmoittelemaan epämuodikkaita asioita.

Muutenkin alkaa olla se ajankohta, että kannatusmittaukset ja gallupit tulisi kieltää tästä hetkestä, äänestyspaikkojen sulkeutumishetkeen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 383
Täysin subjektiivinen pienpuoluekatsaus:

-Liberaalipuolue ja/tai Piraatit saattavat saada 1-2 edustajaa. Liberaalipuolue on ensimäinen potentiaalinen puolue 2000-luvulla, piraateilla on liian nolo nimi eikä talouspoliittista linjaa.
-Siniset ovat täysi arvoitus. Veikkaan joukkopakoa, mutta Sampo Terho pääsee silti jostain käsittämättömästä syystä läpi.
-Väyrynen yllättää itsensä, eikä pääse eduskuntaan.
-Feministipuolue saattaa sekoittaa pakkaa Helsingissä, vaikka onkin täysin irrallaan todellisuudesta.
-Eläinten oikeudet eivät sitten ihan oikeasti kuitenkaan kiinnosta ketään, eikä puolue ole ollut millään tavoin näkyvillä missään.
-Pari kommunistipuoluetta keskittyy ensisijaisesti riitelemään keskenään.
-Pienissä nationalistipuolueissa on pelkästään sakkia, jota edes persut eivät siedä keskuudessaan, eli ei jatkoon.
-Mitä tekee Hjallis?
Amerikkalaisyhtiö ostaa suomalaisfirman: ”Suomen tekoälyklusterin ensimmäinen menestyksekäs exit”

Helsingin piraattien kärkiehdokas keräsi hieman vaalikassaa. Helsingissä voi siis äänestää markkina- ja ydinvoima myönteisen Petruksen feministien äänillä eduskuntaan.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
10 506
Seuraava kannatusmittaus saattaa sanoa, että asia on paljon useammalle tärkein.

Asioiden tärkeys ei ole mikään kiinteä asia vaan muuttuu elämäntilanteiden mukana, on jokseenkin pöhköä väittää jotakin kuvaamaasi. Kun katsoo ulostuloja kokoomuksen ja demarien suunnalta, tätä asiaa pidetään sielläkin äänestäjien mielissä tärkeänä.
Tärkeinkin on vielä ihan jotain muuta kuin ainoa, jolla on väliä. Valitettavasti persujen ehdokaskanta on aika ohkainen ja nopeasti alkaa ääni valumaan niikoille, hakkaraisille ja huhtasaarille ihan jo vaalijärjestelmän vuoksi ja siksi, että noilla on aina se oma kannattajakuntansa, joka nostaa ne jaoille. Uskottava politiikka ihan kaiken muun osalta on edelleen esittämättä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 383
Tärkeinkin on vielä ihan jotain muuta kuin ainoa, jolla on väliä. Valitettavasti persujen ehdokaskanta on aika ohkainen ja nopeasti alkaa ääni valumaan niikoille, hakkaraisille ja huhtasaarille ihan jo vaalijärjestelmän vuoksi ja siksi, että noilla on aina se oma kannattajakuntansa, joka nostaa ne jaoille. Uskottava politiikka ihan kaiken muun osalta on edelleen esittämättä.
Tottakai, vemkki itse puhui tärkeimmästä, joten siinä kontekstissa jatkettiin eikä siirretty tolppia :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 383
Kannatusmittaukset eivät sano juuri mitään, koska ei niissä kovinkaan moni viitsi käydä ilmoittelemaan epämuodikkaita asioita.

Muutenkin alkaa olla se ajankohta, että kannatusmittaukset ja gallupit tulisi kieltää tästä hetkestä, äänestyspaikkojen sulkeutumishetkeen.
Kyllähän ne yllättävän hyvin kertoo, erot on 1-2% yksikön luokkaa suuntaan tai toiseen. Olen kyllä samaa mieltä tuosta julkaisukiellosta ennen vaaleja.

Ylen puoluekannatusmittaus: Miten suomalaiset äänestäisivät, jos vaalit pidettäisiin nyt?

upload_2019-1-14_8-19-49.png
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
10 506
Liike sai kyllä ihan ammatillisesti vakuuttavan oloisia nobodyja kiskaistua ehdolle lyhyessä ajassa. Tosin niillä ei nyt ole kovin hyvää maanlaajuista kattavuutta tuolla porukalla ja kuka noista tietää, miten pärjäisivät politiikassa.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
10 506
Tänne säikeeseen kävisi piristykseksi myös Photoshop -taiteenharrastajilta (tiedän kyllä sen varsinaisen fotari -säikeen) vaalien tutuimpien ehdokkaiden "vaihtoehtoiset vaalimainokset", joissa muistutetaan heidän suurimmista mokistaan aiemmilta vaalikausilta. Niitä voisi sitten jakaa somessa vähän niinkuin muistutuksena, kun kansa ei kuitenkaan muista. Eipä sillä, alan olla jo aika kyyninen tätä Suomen poliittisen skenen menoa kohtaan, mikään ei koskaan muutu.

Esim. viime pressanvaaleista:
Tai mitä jos yritettäisiin pitää asiallinen linja?
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuja
80 743
Viestejä
1 644 955
Jäsenet
36 242
Uusin jäsen
JarnoH

Hinta.fi

Ylös Bottom