1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja ihottuma, 28.10.2018.

 1. ihottuma

  ihottuma

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osa puolueista on jo alkanut ehdokasasetteluun tulevia vaaleja varten, tosin jotkut ovat ilmeisesti vielä salaisia ehdokkaita.

  Minkälaiset vaalit on tiedossa, ja mikä mahtaa olla se virallinen vaaliteema?

  Kestävätkö nyt keskustelussa olevat aiheet, kuten ilmastonmuutos, työllisyys tai turvallisuuspolitiikka kevään vaaleihin asti, vai ovatko "äänestysaiheet" kuitenkin vielä odottelemassa hyllyllä?

  Ainakin SoTe:n osalta on ollut melko hiljaista kesän jälkeen, vaikka asia mitä suurimmalta osin tullee olemaan myös seuraavan eduskunnan pöydällä, päätetään kuluvalla kaudella mitä tahansa.

  Uudenmaan Kokoomus julkisti 29 ehdokasta eduskuntavaaleihin – Graeffe, Kostama ja Sjöblom ehdolle, Tuusulasta lisäksi mukana yksi salassa pidettävä nimi
   
 2. shaminy

  shaminy

  Viestejä:
  289
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Lista ennusteestani suurimmasta pienimpään:

  1. SDP, sen ei tarvi tehdä enää juuri mitään ottaakseen rökälevoiton. Kunha Rinne en lauo mitään täysin järjetöntä, niin voitto on varma. Siitä ovat pitäneet muut puolueet huolen.
  2. Kokoomus, sisäiset riidat ja epä-Kokoomuslainen politiikka on syö kannatuksen kasvua, mutta kannatus edellisistä vaaleista kasvaa, tulossa siis ns "torjuntavoitto".
  3. Keskusta, Sipilän vatulointi on ollut lähinnä vitsi. Ainoa mahdollisuus on, jos onnistuisi viemään AY-Liikettä kuin pässiä narussa tulevina viikkoina, mihin en kyllä usko. Tappiota tulee ja reilusti.
  4. Vihreät, kannatus nousee reilusti, joten voidaan puhua vaalivoitosta, mutta siitä jää karvas maku, kun kannatus on romahtanut siitä mitä se olisi voinut olla. Myös väliaikaisen puheenjohtajan karsimaattisuus vaikuttaa. Jos vaikka Oras Tynkkynen, niin matka jatkuu alas, jos taas vaikka Ville Niinistö, niin vähintäänkin gallup-lasku loppuu.
  5. Persut, puolue hajonnut, joten tappiota tulee vaikka tapahtuisi mitä, ja paljon. Löytyykö nimekkäitä ehdokkaita poistuneiden tilalle? Kannatuksen raketointi vaatisi lähinnä terrori-iskun.
  5. Vasemmisto, parantaa hieman kannatustaan. Pitävät itseään voittajina, mutta pysyvät kaukana Vihreiden takana, mahdollisesti jopa Persujen takana, joka Litä vaali-iltana varmasti harmittaisi.
  7. KD/RKP Kannatus suurin piirtein sama, aina.
  9. Siniset, maan johdosta marginaaliin. Tosin voihan tulosta sanoa vaalivoitoksi, kun uusi puolue saa heti ensimmäisissä vaaleissaan useamman edustajan läpi.
   
 3. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 138
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten mahtaa käydä muiden kuin eduskuntapuolueiden? Kannatus on muistaakseni useammassa viime vaalissa noussut, mutta jatkuuko se? Ruotsissa jämäpuolueiden kannatus laski juuri selvästi.

  Kuinka käy uusien tulokkaiden eli FP:n ja EOP:n?

  Mitä tekee Paavo Väyrynen? :smoke:


  e: Ajantasainen lista puoluerekisterissä olevista puolueista:
  Rekisteröidyt puolueet
   
 4. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 674
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Täysin subjektiivinen pienpuoluekatsaus:

  -Liberaalipuolue ja/tai Piraatit saattavat saada 1-2 edustajaa. Liberaalipuolue on ensimäinen potentiaalinen puolue 2000-luvulla, piraateilla on liian nolo nimi eikä talouspoliittista linjaa.
  -Siniset ovat täysi arvoitus. Veikkaan joukkopakoa, mutta Sampo Terho pääsee silti jostain käsittämättömästä syystä läpi.
  -Väyrynen yllättää itsensä, eikä pääse eduskuntaan.
  -Feministipuolue saattaa sekoittaa pakkaa Helsingissä, vaikka onkin täysin irrallaan todellisuudesta.
  -Eläinten oikeudet eivät sitten ihan oikeasti kuitenkaan kiinnosta ketään, eikä puolue ole ollut millään tavoin näkyvillä missään.
  -Pari kommunistipuoluetta keskittyy ensisijaisesti riitelemään keskenään.
  -Pienissä nationalistipuolueissa on pelkästään sakkia, jota edes persut eivät siedä keskuudessaan, eli ei jatkoon.
  -Mitä tekee Hjallis?
   
  Ormu tykkää tästä.
 5. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  465
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  MT: Työministeri Lindström voisi istuttaa siniset ja perussuomalaiset samaan hallitukseen

  On vähän myöhäistä alkaa nyt keräillä sympatiapisteitä. Jos nyt olettaa, että siniset edustajia vaaleissa saisikin, taitaa olla hallituspaikan kanssa aika hiljaista. Siniset on kuin RKP, aina sitä mieltä, mikä tuottaa itselle parhaan lopputuloksen. Sinisillä vaan harmillisesti tilanne on mallia ota tai jätä, jos edes sitä. RKP:llä on sentään kiristysmenetelmänä pakkoruotsi.

  Ei se tainnut viimeksikään Halla-ahosta kiinni olla hallitusvastuun kantaminen.

  Sinisiä jos katsoo, niin Jussi Niinistöllä näen olevan mahdollisuudet päästä vaaleissa läpi. Niinistöllä on selkeänä henkilökohtaisena ideologiana yltiömäinen isänmaallisuus niin se puhuttelee monia. Toinen mahdollinen läpimenijä on Sampo Terho euroedustajataustan ja selkeän ulosannin ansiosta. Molempien kannattaisi äkkiä loikata Kokoomukseen (jos vaan huolivat) niin parantaisi mahdollisuuksia.
   
 6. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sampo Terho on niin entistä kansanedustajaa ensi vaalien jälkeen. Niin kuin moni muukin sinisen tulevaisuuden ansaitseva.
   
  Dudem tykkää tästä.
 7. ihottuma

  ihottuma

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kokoomuksella tuntuu olevan Uudellamaalla ja Helsingissä aikamoinen kato eläköityvien, poistuvien ja Liike NYT! -siirtyjien kanssa, joten en pitäisi mitenkään mahdottomana että ääniharavia haalittaisiin sinisistä. Terho istuisi Kokoomuksen listalle vähintään yhtä hyvin kuin esim. Hjallis aikanaan.
   
 8. Daemoni

  Daemoni

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eiköhän nuo smurffit loikkaa muihin puolueisiin vaalien alla. Ei kai tuossa ole mitään järkeä koittaa tuolla kannatuksella jatkaa. Tai en tiedä millaisia 4D-shakkitaktiikoita lie miettivät.
   
 9. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 289
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sinisestä tuhnusta ei kukaan päädy muualle kuin kortistoon.
   
  kusiainen ja Dudem tykkäävät tästä.
 10. rehunmasiina

  rehunmasiina

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Se on jo Suomelle voitto, jos nykyiset hallituspuolueet putoaisivat vastustamaan uutta hallitusvaihtoehtoa.
   
 11. ihottuma

  ihottuma

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Liike Nyt! on julkaissut ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat, ja näyttää kovasti siltä että alun "julkkispuolue" näyttääkin kääntyvän enemmän kertomalleen tielle Sveitsin tapaan.

  Taustalla on kuitenkin melko kovia nimiä ja osaajia niin politiikan kuin kampanjoinninkin saralta, joten tullee mielenkiintoista nähdä vaikuttaako tämä Kokoomuksen vaalimenestykseen, varsinkin Helsingissä ja Uudellamaalla.

  Liike Nyt julkisti ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa | Liike
   
 12. ihottuma

  ihottuma

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 13. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  785
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 14. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 591
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Musta olis ehkä asiallista avata myös tuota "muut" kategoriaa, kun se on jo tuplat sinisten kannatuksesta.
   
  Mechanical Man, Pahviukko ja D`Walker tykkäävät tästä.
 15. D`Walker

  D`Walker

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Uuvattien huono gallup-menestys johtuu siitä, että ihmiset sekoittavat heidät persuihin. Kannatukseen voi lisätä 5% suoraan. Enkä edes vitsaile, ovat itse todenneet näin. :lol:
   
  ttjm tykkää tästä.
 16. Duke Nukem

  Duke Nukem

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2017
  Vaikuttaahan se. Ja sekin vaikuttaa, että ps on ainoa maahanmuuttokriittinen puolue. Mun vanhempienkin mielestä kaikki puolueet on paskoja myöskin ps, mutta ps on ainoa varteenotettava vaihtoehto koska niillä on ainoa järkevä maahanmuutto politiikka. Sama juttu itelläkin. Ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoa.

  Veikkaan, että ps tulee nousemaan vielä. Ei taida 10,2% kannatuksella olla vaikutusta hallituksen muodostukseen.
   
  Daemoni tykkää tästä.
 17. James_Potkukelkka

  James_Potkukelkka

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu. Ne kyllä tuhos kannattaja porukkansa jo ennen tota hajoamista. Ihan omalla politiikallaan. Ei sieltä tule läpi yksikään.

  Ihmettelen suuresti, jos PS on noin korkealla. Tahtoo olla melko laiskaa porukkaa raahautumaan kopille. Keskusta kyllä jää siihen 15%:ttiin, kikyt sun sotet kyllä on vieny porukkaa, ainakin kopilta. Haiskahtaa vähän sinipuna hallitukselle. Kumpi sitten muodostaa kokoomus vai SDP on arvoitus. Tuskimpa uskaltavat aivan vihervasemmisto hallitusta värkätä.
   
 18. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 185
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Ei riitä paukut pelkkään vihervasemmistohallitukseen näillä kannatusluvuilla, ja muutenkin käytännössä kaksi isoa puoluetta kolmesta tarvitaan hallitukseen.

  Kai tosta joku sinipuna tulee, vaikka musta on vähän hassua, että porvarit ja kommarit on samassa hallituksessa. Mutta eipä siinä kai sitten Suomen kohdalla ole mitään outoa...

  Vähän vaikea myöskään kuvitella sellaista skenaariota, jossa PS pääsisi hallitukseen. Ei sitä miksikään "apupuolueeksi" oteta ellei ole ihan pakko, ja sellaista pakkoa tuskin tulee.
   
 19. nopeehopee

  nopeehopee

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  06.07.2017
  PS menee välille 13-15%, yksi rundi vielä oppositiossa ja seuraavissa vaaleissa PM-puolue ;)
   
  rodder, RiEmuKUpl@, Hair ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 20. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 643
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Toivotaan että SDP tulee pääministeripuolueeksi. Ei koska he ovat niin hyviä vaan koska muut valtapuolueet ovat pahempia.

  Luulen että SDP+KOK ovat hallituksessa. Eikä se ole outoa että he toimivat yhdessä, erot kun eivät ole kovin suuria noilla. On mahdollista että vihreät tulevat kimppaan, PS tuskin pääsee hallitukseen kun muistaa mitä viimeksi tapahtui heidän mukana ollessaan, heidän asemansa on olla suuri oppositiopuolue.
   
 21. jipsu

  jipsu

  Viestejä:
  1 250
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  https://aree na.yle.fi/1-4584687

  Jostain syystä en osaa linkata tätä :facepalm:

  Jussilta hyvää esitystä. Vähän sai muut kuohahtamaan kun kertoi liikaa miten asiat ovat. ~34min kohdilla menee herneet nokkaan :rofl:

  Natriumkumpareelta samanlaista kusipäistä asennetta kuin aina ennenkin.

  Käsiteltävät aiheet laajemmin euroopan unionin suunta, arvot ja nousevat populistiliikkeet. Voin suositella. :tup:

  Edit: en ihan varma mihin ketjuun kuuluisi, meneekö tänne vai kotimaan politiikkaan kun ei varsinaisesti ole sitäkään.
   
  arbees tykkää tästä.
 22. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 643
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  En itsekään löytänyt, kun ei käsittele EU:n hajoamistakaan. Ehkä uusi ketju EU:n asioille yleisesti olisi paikallaan? Hyvä linkki kuitenkin. (Edit: Kunpa ihmiset eivät puhuisi toistensa päälle kuten tuossa videolla)
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  jipsu tykkää tästä.
 23. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Anteeksi OT, mutta jossain saisi lukea ohjeena tämä yllättävän usein eteen tuleva ongelma liittää Areenan linkki sellaisenaan.

  Eli jos haluaa laittaa vain linkin areenaan (koska upottaminen ei välttämättä toimi), niin jättää osoitteen protokollasta S:n pois, eli esim. ylläoleva esimerkki toimii näin:

  http://areena.yle.fi/1-4584687

  Linkki toimii ja ohjautuu kyllä oikeaan osoitteeseen. :tup:
   
  jipsu tykkää tästä.
 24. albert2011

  albert2011

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Mitäs mieltä keskustelijat, mihin asti PS venyy tänä vuonna? Onko Jytky III tulossa, tai edes lähelle sitä, kun keskustelu on varmasti kuumentunut viime aikaisten tapahtumien johdosta? Onko saumaa yli 16% suoritukseen?
   
 25. jipsu

  jipsu

  Viestejä:
  1 250
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En usko että yli 15 mennään, se jo on mielestäni hyvä suoritus vaikka hallitukseen ei varmasti ole asiaa alle 20.

  JHa/persujen pointti on olemassaolollaan tarkoituksena kiristää mamupolitiikkaa. Julkisessa keskustelussa ollaan menty 10v aikana eteenpäin mutta ihan vielä se ei teoissa näy. Ehkä sekin alkaa olla lähellä, toivottavasti. Nykyisellä keskustan/kokoomuksen johdolla se ei tapahdu, mutta ehkä seuraavalla.
   
 26. Atlantean

  Atlantean

  Viestejä:
  458
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Uskon, että nykyiset gallupit kertoo aika pitkälle mikä on myös keväällä tilanne noin +/- 2-3 % suuntaan tai toiseen kaikilla puolueilla. Hallituksen muodostaa SDP ja siellä nähdään SDP, Kokoomus, Virh ja jopa hieman yllättäen vasemmisto. Kokoomushan on kiitellyt Vasemmiston uutta hallitusohjelmaa, joten ehkä sieltä löytyy yhteinenkin sävel ja kompromissi heidänkin kesken. Vihreiden ja sdp:n kanssa vasemmisto menee varmasti ilman sen kummempia vääntöjä samaan kelkkaan.

  PS ja keskusta ei tule edes miettimään hallitukseen menoa vaalien jälkeen, koska näyttää siltä, että molemmat tulevat saamaan vaalitappion. Isoimman vaalivoiton puolestaan ottaa vihreät, tai ainakin mikäli vaalit olisi nyt niin ottaisi. Tuskin kovin paljoo tästä enää muuttuu heidän suosio. Muutaman prosentin uskon suosion nousevan kun vaalikamppikset ja tentit alkaa kunnolla, Pekka kun on niin pidetty hahmo, sekä suosituin kaveri pääministeriksi maassamme ja varsinkin, koska osaa tuon pelin hyvin. PM puoluetta toki vihreistä ei tule, mutta seuraavassa hallituksessa kyllä ovat.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2019
 27. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 647
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kun miettii, ketä aikoo äänestää, niin kaikki, mitä poliitikot sanovat ja tekevät puoli vuotta ja lähempänä vaaleja kannattaa unohtaa, sillä ko aikana tehdään enemmän ja vähemmän äänten kalastukseen tähtäävää vaalipolitiikkaa ja suunta kääntyy, kun vaalit ovat ohi.

  Mikään ääni ei ole myöskään ikinä turha, vaikka sen antaisi puolueelle, joka ei pääse eduskuntaan. Äänestämättä jättäminen taas on turhaa (protestina). Tietenkin sinänsä ihan ok vaihtoehto, jos vain ei kertakaikkiaan kiinnosta, mitä eduskunnassa puuhataan.

  Sekin kannattaa muistaa, että joidenkin poliittisten päätökset saattavat näkyä esim helposti kymmeniä vuosia tai pidempään ja niiden muuttaminen myöhemmin on kallista ja hankalaa.
  ------------
  Ennenkaikkea: Galluppien ja vaaliennusteiden ei saa missään nimessä antaa vaikuttaa henkilökohtaiseen äänestystulokseen! Vaalit eivät ole kilpailu, vaan oman, yksilöllisen mielipiteen ilmaisun väline, siitä miten asioita tulisi maassa hoitaa ja jos antaa gallupin tms vaikuttaa asiaan tippaakaan, niin ko yksilö ei ole kovin vakalla pohjalla.
   
  caustic, Skøgø, CryptoKid ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 28. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 926
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Yksilö ei ole vakaalla pohjalla, jos miettii äänestyskäyttäytymistään peliteoreettisesti? Aika erikoinen ajatus. Monet ovat liikkuvia äänestäjiä, eikä heillä ole mitään tiettyä puoluetta, jota aina äänestäisivät. Tällöin todennäköisesti hallitukseen päätyvän puolueen äänestäminen on mielekästä, koska oppositiossa vaikutusvalta on varsin rajallista. Samoin jos mielekkäitä puolueita on useampi kuin yksi, puolueiden suosio on aika oleellinen juttu.

  Asiaa voi toki lähestyä myös idealisesti, eli äänestää vaikkapa ei-kovin-suosittua puoluetta suhdanteista riippumatta, koska haluaa kannattaa aatetta. Perinteinen tapa on toki äänestää aina samaa suurehkoa puoluetta (Kok/SDP/Kesk), koska puolueen linja vastaa omia arvoja. :)
   
 29. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 647
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei se lopputuloa ole ainakaan sen parempi, jos se hallituspuolue ei jaa niitä arvoja, joita itse haluaa ajaa. Paremmin niitä ajaa vaikka se oppositio.


  Sitä paitsi, jos ajattelee noin, niin ikinä ei kannata äänestää mitään uusia puolueita, joka on erittäin typerää, jos vanhat ovat unohtaneet tärkeät asiat ja joutuneet harhateille.
  Kyllä se kolari kannattaa korjata ohjausliikkeellä, eli äänestämällä sitä, joka ajaa parhaiten niitä asioita, joita itsekin hakee. Jos vanhat perseilevät niin ne keikahtavat sitten lopulta pois, jos ihmiset vain äänestävät järkevästi, eivätkä anna galluppien tai vaalipolitiikan vaikuttaa mitään..

  Kuten totesin, vaalit eivät ole kilpailu, jossa on mitenkään merkityksellistä äänestää suosittua ryhmää. Merkityksellistä on se, että äänestää sitä, joka oikeasti jakaa omat mielipiteet, edes niissä asioissa, joita ITSE pitää tärkeänä.
   
  ratkakapu, Mechanical Man, Sivustakatsoja ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 30. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 550
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu varmaan aika paljon siitä minkä verran raiskaustapauksia tulee vielä lisää ennen vaaleja. Jos kovinkin paljon niin en ihmettelisi ps:lle kovaakin tulosta, mutta jos raiskauksia ei tule enää montaa niin asia unohtuu ja ps ei ole kärkikahinoissa.
   
  jipsu tykkää tästä.
 31. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 763
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei peliteoreettinen ajattelu väärin ole, mutta pitkälti sekin on oman ennustuskyvyn yliarvioimista tai vähintäänkin lyhytnäköistä.

  Enimmäkseenhän ihmiset eivät ajattele järkevästi vaan äänestäminen on statement, kulutuskäyttäytymistä tai hyvesignalointia. Se perustuu usein siihen, mitä tyhmät massat luulevat tyhmien massojen tekevän. Tämähän on rinnasteista siihen, että ärsyttävässä mainoksessa kerrotaan tietyn merkin olevan Suomen ostetuin lääkepurukumi. Minä en millään kykene ymmärtämään, miksi sen pitäisi olla maininnan arvoinen saati ostopäätökseen johtava seikka. Monelle tampiolle se kuitenkin on, ja siksi miljoona kärpästä -argumenttia voidaan noinkin campisti käyttää suoraan mainoksessa.
   
 32. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 926
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Joo, tietysti jos oma kanta on ihan muuta kuin mitä suosituimmat puolueet ajavat, on selvää, että kannattaa äänestää sitä enemmän korjaushenkistä puoluetta, on se sitten omalla kohdalla persut, vasemmistoliitto, piraatit tai jotain muuta.
   
 33. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja BANNED

  Viestejä:
  4 933
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 34. albert2011

  albert2011

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2017
  Persuille tulee nyt aika monta syöttöä suoraan lapaan. Kiinnostavaa on nähdä miten suuri yleisö tällaisessa tilanteessa äänestää. Ja kuinka paljon muut puolueet yrittää ratsastaa samoilla teemoilla. Voi olla melkoista tasapainoilua.
   
 35. Holotna

  Holotna

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  On se aina niin vitsikästä kun raatojen ja muiden kautta saadaan ymmärrystä jos saadaan. Ei vahingossakaan aiemmin.
   
 36. sniperfin

  sniperfin

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Veikkaan että persut saa sen 12-15%, mikä on pelkällä mamutuskärjellä ihan kova saavutus.
  Joukkoraiskausten takia mamutuksesta joudutaan puhumaan enemmän kuin oli tarkoitus vaalitenteissä ja
  Jussilla on oiva tilaisuus sivallella jeesustelijoita jotka ovat aina vaalien alla hyvin hyvin huolissaan, mutta muutoin arvopohjat eivät kohtaa.
  Paremmalla ehdokasmateriaalilla (mukaanlukien nykyinen matsku) 15-20% olisi mahdollista.
   
 37. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 926
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Yhden asian puolue ei saa sitä parempaa ehdokasmateriaalia, paitsi jos se yksi asia on maailmankaikkeuden tärkein asia. Tällä hetkellä se yksi asia ei ole maailmankaikkeuden tärkein asia kuin noin 10 prosentin mielestä.
   
 38. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja BANNED

  Viestejä:
  4 933
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eiköhän muut puolueet pyri pitämään koko mamutuksen pois vaaleista. Persujen maine on niin huono ettei ole vaikeaa vain ohittaa heidät :kahvi: Hallitukseen noilla ei ole mitään asiaa
   
 39. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  785
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Keväällä tullaan näkemään useita takinkäännöksiä ja loikkia toisiin puolueisiin. Siniset -puolue oli vain pakolla luotu jotta saivat pitää ministerin pestinsä.
   
 40. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 058
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Seuraava kannatusmittaus saattaa sanoa, että asia on paljon useammalle tärkein.

  Asioiden tärkeys ei ole mikään kiinteä asia vaan muuttuu elämäntilanteiden mukana, on jokseenkin pöhköä väittää jotakin kuvaamaasi. Kun katsoo ulostuloja kokoomuksen ja demarien suunnalta, tätä asiaa pidetään sielläkin äänestäjien mielissä tärkeänä.
   
 41. Jage

  Jage

  Viestejä:
  555
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Taas tämä legenda yhdestä asiasta. Tarpeeksi kauan kun asiaa toistaa, siitä näköjään tulee faktaa.

  PS erottuu tuolla yhdellä asialla muista, mutta se ei tee siitä yhden asian puoluetta.
   
  sl4yer94, neko, MasaA ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 42. Daemoni

  Daemoni

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viimevuosien eurobarometrien mukaan maahanmuutto on EU-alueella koettu suurimmaksi huolenaiheeksi lähes joka maassa, ja joka maassa se on vähintään top3:ssa. Suomen 2018 eurobarometriin ei vissiin ehtiny tämä groominhässäkkä mukaan, kun maahanmuutto oli tippunut kolmanneksi työttömyyden ja sotejuttujen jälkeen. Kuitenkin 21% suomalaisistakin koki maahanmuuton suurimmaksi huolenaiheeksi. Linkki.
  Ikävä kyllä ihmiset eivät äänestä ja nekin jotke äänestävät eivät tajua koko äänestysjärjestelmästä mitään, vaan äänestävät niitä syskovitsejä ja ryydmaneja, ku ne on niitä maahanmuuttokriittissiä.
   
 43. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 647
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kannatusmittaukset eivät sano juuri mitään, koska ei niissä kovinkaan moni viitsi käydä ilmoittelemaan epämuodikkaita asioita.

  Muutenkin alkaa olla se ajankohta, että kannatusmittaukset ja gallupit tulisi kieltää tästä hetkestä, äänestyspaikkojen sulkeutumishetkeen.
   
 44. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 058
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Amerikkalaisyhtiö ostaa suomalaisfirman: ”Suomen tekoälyklusterin ensimmäinen menestyksekäs exit”

  Helsingin piraattien kärkiehdokas keräsi hieman vaalikassaa. Helsingissä voi siis äänestää markkina- ja ydinvoima myönteisen Petruksen feministien äänillä eduskuntaan.
   
 45. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  7 428
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Tärkeinkin on vielä ihan jotain muuta kuin ainoa, jolla on väliä. Valitettavasti persujen ehdokaskanta on aika ohkainen ja nopeasti alkaa ääni valumaan niikoille, hakkaraisille ja huhtasaarille ihan jo vaalijärjestelmän vuoksi ja siksi, että noilla on aina se oma kannattajakuntansa, joka nostaa ne jaoille. Uskottava politiikka ihan kaiken muun osalta on edelleen esittämättä.
   
 46. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 058
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottakai, vemkki itse puhui tärkeimmästä, joten siinä kontekstissa jatkettiin eikä siirretty tolppia :tup:
   
  Jurppii tykkää tästä.
 47. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 058
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän ne yllättävän hyvin kertoo, erot on 1-2% yksikön luokkaa suuntaan tai toiseen. Olen kyllä samaa mieltä tuosta julkaisukiellosta ennen vaaleja.

  Ylen puoluekannatusmittaus: Miten suomalaiset äänestäisivät, jos vaalit pidettäisiin nyt?

  upload_2019-1-14_8-19-49.png
   
 48. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  7 428
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Liike sai kyllä ihan ammatillisesti vakuuttavan oloisia nobodyja kiskaistua ehdolle lyhyessä ajassa. Tosin niillä ei nyt ole kovin hyvää maanlaajuista kattavuutta tuolla porukalla ja kuka noista tietää, miten pärjäisivät politiikassa.
   
 49. kmot

  kmot

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2019
 50. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  7 428
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Tai mitä jos yritettäisiin pitää asiallinen linja?