- Liittynyt
- 07.07.2017
- Viestejä
- 2 784
Meillä mentiin about vuoden ikään molemmissa tapauksissa pääasiassa rintaruokinnalla niin noi kuulostaa vähän sellaisilta best case scenarioilta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Eka tieto jonka löysin:Käsittääkseni ainakin 3kk.
Eka tieto jonka löysin:
Kesto 105 päivää(ma-la, arkipyhiä ei lasketa)
Voi aloittaa 50pv ennen laskettua aikaa. Tuosta jää siis 55pv, ellei raskaus veny, jolloin jää vähemmän.
Meillä mentiin about vuoden ikään molemmissa tapauksissa pääasiassa rintaruokinnalla niin noi kuulostaa vähän sellaisilta best case scenarioilta.
Tasa-arvokysymykset on hieman haastavia ratkaista niin kauan kun sukupuolen perusteella joutuu 6-12kk pakkotöihin.
Olen aivan samaa mieltä. Ja kun meillä kuitenkin on ongelmana se, ettei kantaväestö lisäänny, niin kaikki pienikin apu olisi valtiovallan taholta paikallaan. Jos siis uskoo siihen että meillä kasarin lapsilla on eläkkeitä olemassa...Ok. Mielestäni jos terveydellisistä syistä paluu töihin ei onnistu, pitäisi voida myöntää ihan reilusti sairauslomaa eikä pakottaa käyttämään vanhempainvapaita sairastamiseen tai toipumiseen. Etenkin kun se voi tehdä siitä lapsenhoidosta todella vaikeaa.
Jossain muussa tapauksessa kyllä mutta tämä on sen verran iso kysymys että kaikki muu on pientä puuhastelua tähän verrattuna.Jos nyt ihan suurennuslasilla niin kutsuisin tuota whataboutismiksi mutta olen kyllä sen suhteen samaa mieltä
Ei helvetti tuota Ylen vaalikonetta. Tuokin kysymys "Perinteisinä pidetyt arvot ovat hyvän elämän perusta."
Jos tuossa tarkoitetaan niinsanotttuja "normaaleja" periteitä niin ok, mutta jos sillä taas mennään sinne uskonnolliseen körttiläiseen suuntaan "homot helvettiin" ja niin pois päin niin sitten se taas on ihan paskaa.
Samoin tuo että kaikki maahanmuuttajat niputetaan yhdeksi joukoksi on asia mikä vituttaa itseäni ja rankasti. Sillä on nimittäin vähän väliä tuleeko tänne 100 kanadalaista tai saksalaista, vai 100 henkilöä Lähi-Idästä tai Somaliasta.
Mutta vasemmistohan mielellään niputtaa kaikki samaan joukkoon oman agendansa puolesta.
Vastasin huvikseni kaikkiin kysymyksiin, persujahan tuo ehdottaa ylläripylläri. Koskaan en ole eduskuntavaaleissa äänestänyt, enkä taida nytkään.
Viher-vasemmisto-akselilla olevat saavat kiittää minua äänestämättömyydestäni.
Kyllähän vaalikoneeseen vastailee nopeammin kuin tutkii edes yhden puolueen ajamia asioita tarkemmin. Itselläni on yleensä ennen vaaleja se tilanne, että tiedän, mitä puoluetta haluan äänestää, mutta en tiedä, että ketä puolueen ehdokasta. Siihen vaalikoneet ovat hyviä. Useimpien puolueiden sisältä löytyy aika laaja skaala mielipiteitä myös todennäköisten läpimenijöiden joukosta.Eduskuntavaali on puoluevaali. Puolueiden näkemykset löytyy puolueiden nettisivuilta. Mitään "koneita" ei tarvita, puolueita on eduskunnassa alle kymmenen ja yleensä pari uutta yrittäjää per vaali. Kannattaa käyttää se sama aika, jonka käyttäisi vaalikoneeseen vastaamiseen, siihen että ottaa itse selvää mitä ne puolueet ajavat.
Tässäkään tuloksessa ei ole mitään uutta tai ihmeellistä. Vihervasemmisto ja sosialistit ovat taas lisäämässä valtion määräysvaltaa asioihin jotka eivät valtiolle kuulu. Jos osaan puolisoni kanssa yhteisesti päättää elämästämme, osaamme ehkä myös päättää perhevapaista.Yle oli tehnyt noston ehdokkaiden vastauksista vaalikoneessaan liittyen perhevapaiden uudistamiseen. Näyttäisi siltä, että siinä missä kepun vastustuksen takia kokoomus ei saanut naisia töihin, punavihreällä hallituspohjalla olisi yhtenäisempi tahtotila.
Perhevapaiden uudistus yskii, mutta on harhaa syyttää siitä vain miehiä: "Mielelläni päästäisin puolison töihin ja hoitaisin lapsia kotona"
Onko sulla konkreettista kokemusta siitä, miten mahdollisesti "valitsemasi" ehdokas on sitten ajanut sinulle tärkeitä asioita tai edes omaa asialistaansa? Hallitukseen mennessä puoluekuri pitää kaikissa isoissa asioissa ja yleensä siitä höllätään vasta sitten, kun esitys olisi muutenin kaatumassa. Mielestäni aika turhaa käyttää aikaa siihen, että perkaisi ehdokkaita saman puolueen sisällä, koska he äänestävät kuitenkin identtisesti.Kyllähän vaalikoneeseen vastailee nopeammin kuin tutkii edes yhden puolueen ajamia asioita tarkemmin. Itselläni on yleensä ennen vaaleja se tilanne, että tiedän, mitä puoluetta haluan äänestää, mutta en tiedä, että ketä puolueen ehdokasta. Siihen vaalikoneet ovat hyviä. Useimpien puolueiden sisältä löytyy aika laaja skaala mielipiteitä myös todennäköisten läpimenijöiden joukosta.
Kannattaa silti tietää puolueen linjaukset. Jos ehdokas ajaa ristiin asioita puolueen linjan kanssa, niin kyseessä on joko erittäin typerä yksilö tai valehtelija.Kyllähän vaalikoneeseen vastailee nopeammin kuin tutkii edes yhden puolueen ajamia asioita tarkemmin. Itselläni on yleensä ennen vaaleja se tilanne, että tiedän, mitä puoluetta haluan äänestää, mutta en tiedä, että ketä puolueen ehdokasta. Siihen vaalikoneet ovat hyviä. Useimpien puolueiden sisältä löytyy aika laaja skaala mielipiteitä myös todennäköisten läpimenijöiden joukosta.
Yle Kioskin Vaalibotti | Eduskuntavaalit 2019
YLE:n nuorille suunnattu vaalikone. Sisältää "kevyttä" ohjausta ketä pitäisi äänestää. Muun muassa tässä näemmä masinoidaan sen puolesta että lapsille pitäisi saada antaa syöttää hormoniblockereita ym. korjaushoitoa.
Yle Kioskin johdatteleva vaalikone on läpimätä – vihreän aktiivin johdolla kyhättiin sakeinta puppua, mitä suomalaisten vaalikoneiden historiassa on koskaan nähty - Suomen Uutiset
"
Yle Kioski saa idean erityisesti nuorille suunnatusta vaalikoneesta. Se kokoaa tiimin, johon valitaan ilmastonmuutos-, ihmisoikeus-, vihapuhe- ja vähemmistöaktivisteja. Hankkeen johtoon nousee vihreissä vaikuttava poliittinen toimija Emmi Nuorgam. Hän on profiloitunut julkisuudessa sukupuoli- ja verkkovihakysymysten parissa.
Vaalikoneen rakentamistyö kestää jonkin aikaa. Vaalibotiksi nimetty sovellus julkaistaan. Lopputulos on häkellyttävä.
Yle Kioskin vaalikone ei esitä kysymyksiä tavanomaiseen tapaan. Sen sijaan vaalikone johdattelee ja tuputtaa poikkeuksellisen voimakkaasti valmista mielipidettä siitä, mikä on oikea vastaus."
Kannattaa silti tietää puolueen linjaukset. Jos ehdokas ajaa ristiin asioita puolueen linjan kanssa, niin kyseessä on joko erittäin typerä yksilö tai valehtelija.
Täällä tuntuu näköjään joillakin olevan sellainen käsitys, että esityksiä putkahtelee jostain taikatuutista eduskuntaan, ja sitten tarkistetaan puolueohjelmasta, että onko esitys puolueen linjan mukainen. Sitten puoluekurin mukaan äänestetään joko kyllä tai ei. Merkittävin osa kansanedustajan työstä tapahtuu kuitenkin valiokunnissa, joissa on vain 1-3 edustajaa per puolue, ja siinä yksittäisellä edustajalla on merkittävää vaikutusvaltaa. Valiokunnat eivät myöskään ole hallituksen kumileimasin, kuten tiedetään siitä, miten kävi sote-uudistukselle valiokunnissa.Onko sulla konkreettista kokemusta siitä, miten mahdollisesti "valitsemasi" ehdokas on sitten ajanut sinulle tärkeitä asioita tai edes omaa asialistaansa? Hallitukseen mennessä puoluekuri pitää kaikissa isoissa asioissa ja yleensä siitä höllätään vasta sitten, kun esitys olisi muutenin kaatumassa. Mielestäni aika turhaa käyttää aikaa siihen, että perkaisi ehdokkaita saman puolueen sisällä, koska he äänestävät kuitenkin identtisesti.
Kyllä nuo puolueet edellyttävät, että heidän ehdokkaansa tuntevat puolueen ohjelman ja sitoutuvat siihen. Ja puoluekuri on selvästikin todellisuutta, siksi uutisoinnissakin monesti mainitaan erityisesti milloin sitä kuria ei jossain äänestyksessä poikkeuksellisesti edellytetäkään.Täällä tuntuu näköjään joillakin olevan sellainen käsitys, että esityksiä putkahtelee jostain taikatuutista eduskuntaan, ja sitten tarkistetaan puolueohjelmasta, että onko esitys puolueen linjan mukainen. Sitten puoluekurin mukaan äänestetään joko kyllä tai ei. Merkittävin osa kansanedustajan työstä tapahtuu kuitenkin valiokunnissa, joissa on vain 1-3 edustajaa per puolue, ja siinä yksittäisellä edustajalla on merkittävää vaikutusvaltaa. Valiokunnat eivät myöskään ole hallituksen kumileimasin, kuten tiedetään siitä, miten kävi sote-uudistukselle valiokunnissa.
Tasa-arvokysymykset on hieman haastavia ratkaista niin kauan kun sukupuolen perusteella joutuu 6-12kk pakkotöihin.
Tuo Mikä-Tulevaisuus-kotisivun kysely on typerä.
Mitäpä muuten tapahtuisi seuraavanlaisessa skenaariossa:
Jos joku puolue asettaisi jokaiseen vaalipiiriin vain yhden ehdokkaan, mutta saisivatkin valtavan äänivyöryn joka oikeuttaisi useampaan kansanedustajapaikkaan, mitä ehdokkaitakaan oli.
Miten silloin valittaisiin ketkä pääsisivät kansanedustajiksi?
Liike Nyt ei ole puolue vaan jokaisilla ehdokkailla on valitsijayhdistyksensä. Kansalaispuolue on pienpuolueiden vaalitentissä mukana, itse Liike Nyt ei ole missään kuin pelkästään mediassa tai lehdissä, Seitsemän Tähden -liike keskittyy näköjään valittamiseen omasta kohtelustaan, samoin Siniset on ryhdistynyt pelkästään syyttelyihin ja valittamiseen. Toimeksiantaja on MT.Millä tavalla typerä?
Sitä vaan ihmettelen, että kun Haavisto on ilmoittanut jättävänsä Vihreiden puheenjohtajuus-hommat vaalien jälkeen (paitsi jos pääsisi pääministeriksi), niin miten ihmeessä Vihreillä on mitään uskottavuutta näissä peleissä? Vihreiden johtaja siis vaihtuu siis suhteellisen välittömästi, eikä manttelinperijästä ole ollut mitään puhetta. Mistä minä äänestäjänä tiedän millaista linjaa Vihreät vetää vaalien jälkeen?
Eiköhän se Vihreiden ilmastouskottavuus ole mennyt jo siinä kun vaaditaan muita vähentämään päästöjä mutta itse lennellään perheineen lomamatkoille ympäri palloa.Manttelinperojästä on ollut puhetta mutta se tuskin on Haavisto. Vihreillä on toisaalta muutaman vuosikymmenen ilmastouskottavuus siinä missä muutamalla muulla puolueeella iltmasto on läsnä vain vaalipuheissa ja ympäristö muuten ei ollenkaan - monille nämä ovat ilmastovaalit. Haavistosta tulee pääministeri käsittääkseni vain jos demarit ja ketäsiellänytonkaan ei saa hallitusta kasaan ja presidentti pyytää Haaviston hallitustunnustelijaksi. Haavisto on kyllä todennäköinen ministerinjos vihreät ollenkaan menestyy.
Ja ollaan ydinvoimaa vastaan samalla kun itketään hiilidioksiidipäästöistä.Eiköhän se Vihreiden ilmastouskottavuus ole mennyt jo siinä kun vaaditaan muita vähentämään päästöjä mutta itse lennellään perheineen lomamatkoille ympäri palloa.
Helsingissä Vihreät on kyllä tehokkaasti tuhonneet uskottavuutta ilmastopuolueena. He kun eivät halua ottaa rakentamisen vaikutuksia ollenkaan huomioon vaikka se tekee noin 40% Suomen hiilijalanjäljestä.Manttelinperojästä on ollut puhetta mutta se tuskin on Haavisto. Vihreillä on toisaalta muutaman vuosikymmenen ilmastouskottavuus siinä missä muutamalla muulla puolueeella iltmasto on läsnä vain vaalipuheissa ja ympäristö muuten ei ollenkaan - monille nämä ovat ilmastovaalit. Haavistosta tulee pääministeri käsittääkseni vain jos demarit ja ketäsiellänytonkaan ei saa hallitusta kasaan ja presidentti pyytää Haaviston hallitustunnustelijaksi. Haavisto on kyllä todennäköinen ministerinjos vihreät ollenkaan menestyy.
Energian säästämisestä puhutaan hirveästi aina nollaenergiataloja myöten. Energiamuotojen valinnassa kannattaa korvata saastuttavat vähemmän saastuttavilla.Ise asiassa melkein kaikki olivat ydinvoimaa vastaan 80-luvun lopulla. Ne jotka elivät silloin, muistavat että Tshernobyl oli juuri tömähtänyt. Hiilidioksidipäästöistä ei ollut tietoakaan. Nyt ydinvoimavastaisuus on monelta unohtunut ja kaikki puhuvat hiilidioksidista. Oikeastaan vain veget puhuu metaanista.
Kaiken tyyppisellä energiantuotannolla ln ympäristövaikutuksia. Kukaan ei puhu sellaisesta kuin energian säästäminen. Motivan mukaan yhden pikku ydinvoimalan verran - muutaman terwatin jos oikein muistan - voisi säästää KUSTANNUSTEHOKKAASTI teollisuuden ja energianguotannon hukka- ja prosessilämmöstä. Tämä vaatisi kyllä vaalikautta pitempää satsaamista. Siihen asti riittäisi että saadaan Olkiluoto 3 käyntiin. Edit typoja
Eiköhän se Vihreiden ilmastouskottavuus ole mennyt jo siinä kun vaaditaan muita vähentämään päästöjä mutta itse lennellään perheineen lomamatkoille ympäri palloa.
Saahan ihmisellä olla toiveita, jotka eivät voi todellisuudessa toteutua. Kyllä mä sinänsä uskon, että jos vihreät kuin ihmeen kaupalla pääsisivät pääministeripuolueeksi, niin Haavisto olisi houkuteltavissa jatkamaan. Noin ei tietenkään käy.Mitä järkeä fanittaa tai hehkuttaa Haavistoa pääministerinä jos tämä kuitenkin jättää puheenjohtajahommat kesällä?
Energian säästöön tähtäävät määräykset täällä kylmässä pohjolassa vielä ymmärrän mutta noi tollaiset jutu menee kyllä pahasti yli.Noille pitäis v*ttu tehdä huumetestit ja psykiatrinen arviointi.Helsingissä Vihreät on kyllä tehokkaasti tuhonneet uskottavuutta ilmastopuolueena. He kun eivät halua ottaa rakentamisen vaikutuksia ollenkaan huomioon vaikka se tekee noin 40% Suomen hiilijalanjäljestä.
Rakentamismääräyksiin kaavaillaan muutoksia – uusille taloille ”hiilibudjetti”? Tätä se tarkoittaisi
Nerokasta parodiaa vai surullinen osoitus kansallismielisten nykytilasta? Kaveri lienee SKE:n kärkiehdokas, sillä kaverilla kolme tutkintoa ja työhistoriaakin 5 vuotta.
Pienenä korjauksena, 40% suomalaisten päästöistä ei tule rakentamisesta, vaan asumisesta, josta valtaosa asuntojen lämmityksestä, joka nojaa vahvasti fossiilisiin polttoaineisiin.Helsingissä Vihreät on kyllä tehokkaasti tuhonneet uskottavuutta ilmastopuolueena. He kun eivät halua ottaa rakentamisen vaikutuksia ollenkaan huomioon vaikka se tekee noin 40% Suomen hiilijalanjäljestä.
Rakentamismääräyksiin kaavaillaan muutoksia – uusille taloille ”hiilibudjetti”? Tätä se tarkoittaisi
"puolueeton media" iskee jälleen veikkaisin
Tuuhean oloinen porukka: Eduskuntavaaliehdokkaat 2019 - Suomen Kansa Ensin
Media ei ole vaikuttanut näihin selvityksiin, vaan tilannut ne tunnetuilta tutkimuslaitoksilta, joiden liiketoiminta-ajatus on tuottaa tarkinta mahdollista selvitystä. Tuhannen ihmisen kokoinen tutkimuslaitoksen tietotaidolla valittu otos edustaa kokemuksesta koko väestöä sen verran hyvin, että gallupit osuvat (esim.) 95% todennäköisyydellä virhemarginaaliin eli +-3 prosenttiyksikön päähän."puolueeton media" iskee jälleen veikkaisin
Kyllä se nyt hitusen syö uskottavuutta jos elää eri tavalla kuin saarnaa. Lentoliikenne on kuitenkin yksi saastuttavimmista (ellei jopa saastuttavin) asioista jonka yksittäinen ihminen voi leikata omista päästöistään ilman, että se vaikuttaa normaaliin arkeen.Mä en oikein ymmärrä tätä logiikkaa. Että ilmastopolitiikka olisi uskottavaa vain jos sitä ajava asuu jossain luolassa eikä kuluta mitään? Tai että maataloustukia saa kritisoida vain jos ei itse niitä saa (Wahlroos)? Jne. Musta ympäristöpolitiikkaan kuuluu myös haittaverotus, jolla voidaan ohjata kulutusta, mutta silti ei tarvitse luoda mitään täyskieltoja. Musta se on järkevä tapa, eikä mua vittujakaan kiinnosta kuinka monta lentomatkaa tai taksimatkaa joku tätä ajava edustaja tekee. Se verotus iskisi ihan samalla tavalla niihin edustajan matkoihin.
Pystyykö suomi yksin pysäyttämään ilmaston lämpenimisen 1.5 asteeseen?
Tottakai pystyy. Sen takia kaikilta verotetaan nyt ylimääräiset rahat pois erilaisilla ilmastoveroilla.Pystyykö suomi yksin pysäyttämään ilmaston lämpenimisen 1.5 asteeseen?