En tiiä, mikä ois sopivin ketju tälle, niin kokeillaan tätä. On tuo subien säätöprojekti käynnissä. Jotta saa parhaimman sovituksen subien ja etukaiuttimien osalta, niin mikä on kokeneempien kehäkettujen suositus tuosta mittausmenetelmästä? En tiedä onko väliä, mutta about 90% kuuntelusta liittyy tv:n, sarjojen ja elokuvien katselemiseen, ehkä 10%, että pelkästään kuunneltaisiin musaa.
Eli em. lisätiedolla höystettynä, niin kannattaako mun mittailla REW:llä niin, että saan keskikaiuttimen ja subin toiston yhtenäistettyä tuossa crossover rajalla vai onko tärkeämpää saada oikea ja vasen kanava subin kanssa kuntoon ensisijaisesti ja sit toivoa vaan, että centerikin tulisi kohdilleen samalla säädöllä? Kun noita mittauksia tekee REW:llä, niin pitääkö mittailla L+R+sub combolla vai pelkästään erikseen L+sub ja R+Sub ja sitten vertailla säätöjä, että mikä toimii parhaiten molemmissa? Säätöjä teen enää lähinnä av-vahvarista subin etäisyyttä säätämällä ja crossover asetusta muuttamalla ja sen jälkeen viimeiseksi vielä yritetään MiniDSP:llä tehdä input puolella säätöjä, kun em. kikat kokeiltu ensin. Subien yhteen sovitus on tehty MiniDSP:ssä output puolella, joten sinne en enää MiniDSP:ssä koske.
Sentteriä en oo erikseen vielä ehtinyt mittailemaan subin kanssa. L+sub ja R+sub mittaukset on tullut tehtyä sekä luonnollisesti L+R+sub. L+R+Sub antaa tasaisimman vasteen etenkin +100hz jälkeen ja silloin korjattavaksi jäisi ensisijaisesti n. 85-90hz välillä oleva n. 6 db piikki ja muistaakseni n. 110hz kohdalla oleva hurja dippi (L+sub 110hz dippi on suurempi ja R+sub 110hz dippi huomattavasti pienempi). Nopeasti kokeiltuna L+sub mittauksilla tehtynä MiniDSP:llä sai tuota 110hz dippiä pienennettyä n.11 db, jolloin se ei enää ole oikeastaan ongelma ollenkaan, mutta tuota 85-90hz piikkiä en saanut DSP:llä pudotettua ollenkaan, eli se vaatinee tuota av-vahvistimen subin etäisyyden ja crossover rajan säädön kanssa eri asetuksia kokeilemalla ja REW mittauksia tekemällä selvittää, mikä toimii parhaiten ja sitten vasta lopuksi yrittää MiniDSP:llä korjata loppuja, jos korjattavissa on?
Eli lyhyesti vielä:
Kannattaako keskittyä ensisijaisesti C+sub yhtenäisyyteen vai L+R+sub yhtenäisyyteen? Jos L+R+sub, niin pitääkö mittaukset ja säädöt tehdä erikseen mittailemalla aina L+sub ja R+sub, vai kannattaako mittaukset ja korjaukset tehdä L+R+sub? Toki tiedossa on, että L+R+sub mitattaessa on ne käppyrät joku 6db korkeammat kuin yksittäisellä kanavalla, mutta mua kiinnostaakin vain saada tuo subin ja etukanavien yhteensovitus crossover alueella.