Autohifi

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja petepas, 18.10.2016.

 1. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Mistä päättelet että bilteman erillissarja olisi spl dynamics? Itse epäilen että kotimaisella spl dynamicsilla ja ruotsalaisen bilteman erillissarjalla ei ole mitään tekemistä keskenään. Hyvä jos biltsun satsista saat itseä tyydyttävän äänen. Omasta mielestä tuollainen biltsun erkkasarja on 70€ hukkaan heitettyä rahaa. Satasella saa jo kohtuullisia kunnollisiakin sarjoja.
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 2. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Siitä on ollut foorumeilla puhetta että olisi SPL dynamics, tosin vuosien vanhoissa ketjuissa. Jakosuotimet yms näyttää laadukkaasi tehdyiltä. Saattaa tietenkin olla 10-20 vuotta vanha malli.:) 60€ se vaan maksoi 5.25 tuumainen, en viitsinyt alkaa ovipeltiä leikkaamaan isompia varten.
   
 3. Mictian

  Mictian

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuli itsekkin innostuttua, kohteena Mersun C200 farkku vm 2006
  Ja miksi innostuin, tuossa orkkiskaiuttimet:
  MusaMese.JPG

  Orkkiskaiuttimilla oli jännä efekti, jos voluumi oli kuuntelutasoa (ei siis taustamusiikkia, mut ei täysilläkään, soundi ensikuulemalta ok, mutta muuttui parissa kymmenessä sekunnissa ärsyttäväksi, yhtä biisiä ei jaksanut loppuun kuunnella.)

  Nyt noin 25 työtuntia myöhemmin tilalla on Rainbow audion germanium GL-C6.2 erillissarja, ja jo sillä äänenlaatu on kuin eri planeetalta.
  Vielä kun kerkeää äheltää niin kaveriksi tulee alpine pdp-e800dsp, jossa siis 8x100w vahvistin, dsp, viiveet, säätöjä enemmän kuin laki sallii.
  Subi on vielä hommaamatta, mietinnässä ollu rainbow:n gl-s10, muitakin ehdotuksia otetaan vastaan, kotelolle on tilaa max 50 litraa.
  Aikaahan tuossa meni, kun veteli kontista uudet piuhat kaiuttimille, mankalta konttiin piuhat ja vahvarille virtapiuhan myös. Tulipellin läpiviennissä ei menty "mittaa 2 kertaa, poraa kerran", lähempänä "mittaa 20 kertaa, poraa kerran", kun ei huvittanut noita 20mm reikiä tehdä ylimääräisiä :D
   
  Stanley H. Tweedle tykkää tästä.
 4. buubaa

  buubaa

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  21.07.2019
  Ja ihan totta siellä puhutaankin, tosin siellä puhutaan vanhasta biltsun sarjasta jota ei enään myydä. Ja kovinkaan kummonen ei ollu se dynynkään erkkasarja.

  Edit. Niin kyseessähän oli siis spl dynamicsin sd-5.2
   
 5. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Jotain samanlaista näissä nykyisten jakosuotimissakin on kuin tuossa sd-5.2:ssa. Ties vaikka olisivat kyhäisseet Biltemalle jotkut uudet versiot, en väitä että silloinkaan erityisen hyvät.

  Joka tapauksessa otin tweeteristä metalliverkon ja sen alla olevan muovikuplan (diffuusori tai vain suoja) pois.
  Ja samoin wooferin suojat (eipä tule kalliiksi vaikka menisivät rikki), ja laitoin mdf-levyn sille alustaksi, sekä äänenvaimenninta taakse ovipeltiin.

  Hattuhyllyllä on Groundzeron 7x10" ovaalit. Niistä tai autosta johtuen ne nappaa äänet jo 20 hz lähtien.:eek: Jos saan aikaiseksi niin laitan mdf-levyn niille alle ja vaimennan takakonttia, ties vaikka 40hz äänetkin paranisivat.

  Tuossa jatkuvan mittauksen snapshot kun en saanut oikeaa mittausta toimiin, paria taajuutta hieman säädin soittimen eq:lla. Ei paha käyrä näillä osilla.

  t.jpg
   
 6. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  848
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kysytäänpä täällä. Onko yleensä kiinan Android soittimella mahdollista saada pysymään volumet ja fm-kanavat yms muistissa? Pystyykö tollasta "sammuttamaan" mihinkään unitilaan tms virtalukolla ohjattuna... Pinoutista ei mitään hajua, eikä viitsi alkaa taas purkamaan irti :| Soitin vain laitettu kiinni valmiilla johtosarjalla ja adapterilla.
   
 7. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 349
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On tietenkin mahdollista.
   
 8. Mabbis

  Mabbis

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  V70 tuli hommattua ja ajattelin eteen laittaa 6,5" erillissarjat, kun tuossa on se kämäisin audiopaketti ja toinen kaiutin kaiken lisäksi pimeänä. Toivottavasti on vain liitin irti/soittimessa vikaa, ettei ole johtoja poikki. En viitsi kuitenkaan erikseen sen vuoksi alkaa ovipahvia irrottamaan vaan irrottaa sitten samalla kun vaihtaisi kaiuttimet.

  Onko toi Rainbown SL-C6.2 (mikä ero DL-C6.2 malliin?) parasta hintaluokassa 100-200€/pari vai mistä malleista kannattaisi lähteä tarjouksia etsimään ja seuraamaan?

  Edit. Soittimena luultavasti aluksi orkkis HU-650, mutta myöhemmin vanhasta autosta siirrän Alpinen CDE-9880R, jos sillä on merkitystä. En erillistä vahvistinta mielellään jaksaisi asennella.
   
 9. an13

  an13

  Viestejä:
  203
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  jjs, Oxamin ja Mabbis tykkäävät tästä.
 10. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Itsellä ei ole omakohtaista kokemusta SL-C6.2, mutta luin Autosoud 2/2013 testin jonka se voitti: Bassoa kehuttiin ja vapautuneen tuntuista ääntä.
  Miinuksena että vähän piti isommalla kuunnella että alkoi soida oikein hyvin, ja diskantti vähän kihisee.
  Mitään taajuusvastetta testissä ei näytetty autossa.

  Tuossa taajuusvasteet molemmista yllämainituista:


  Rainbow SL-C6.2


  DLS RC 6.2
   
 11. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Äkkiä katsottuna dls sarja kärsii midin ja dissen huonosta sovituksesta
   
 12. jjs

  jjs

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Mulla on tää setti ollu muutaman vuoden autossa ja soi kyllä omaan korvaan hyvin. Ilman vahvaria suoraan auton vakiomankan perässä oli kuulosti huonommalta kun auton omat kaiuttimet, mutta heti kun laittoi vahvarin väliin niin muuttui paljon.
   
  Mabbis tykkää tästä.
 13. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Pitäisi Audison AP8.9bit kytkeä Audi A6 Allroad -10, tuossa on vakiona vahvistin ja nyt pähkäilen että mitkä kaiutinsignaalit tuohon Audisoniin kannattaa viedä sisään. Etuovissa on nyt 6,5", 3" ja 1" kaiuttimet. Näiltähän olisi loogista kytkeä signaali, mutta nuo 6,5" elementit ajetaan omilla kanavillaan ja ovat järjestelmän "subwooferit". Nuo pienemmät ovat sitten passiivinen erillissarja ja niille tulee yksi kanava puolelleen. Takaovien kajarit ja piuhat jättäisin mielellään alkuperäisen vahvistimen perään, ja käyttäisin niitä sillä jos tarvetta on, eli takamatkustajia on. Takakajarit voisi myös kytkeä Audisoniin, mutta silloin menisi kaksi kanavaa siihen. Ajatuksena on soitella etupäätä täysaktiivisena ja bassoille laittaa vielä sillattuna 2 kanavaa.

  Epäilyttää että riittääkö tuon 3" ja 1" elementtien signaali Audisonille? Siinähän on de-eq ominaisuus, joka tasaa taajuusvasteen, mutta tuossa voi olla melko korkea ylipäästö. Vai kytkisinkö lisäksi noiden "subbareiden" piuhat myös Audisoniin, ja määrittelisin ne takakajareiksi. Sitten määrittäisin että näiltä otetaan sub-outtiin signaali?

  Ei tuossa varmaan mitään hajoa jos kokeilee, pitää vaan nuo kytkennät toteuttaa testin ajaksi siten, että muutokset on helposti tehtävissä ennen toimivat kokoonpanon löytymistä.
   
 14. prantala

  prantala

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2018
  kuuluisikohan tämä elektroniikkapalstalle... mutta mitenkä tämä olisi järkevin helposti korjata? ostin ehjinä tietenkin kaiuttimet mutta rikottuhan tuo oli ja teipillä laitettu kasaan... riittäisköhän se liima pitämään kasassa sen verran ettei suotta auton oven sisällä irtoa ja ala liikkumaan kaiutin.jpg ?
   
 15. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Tuskin mitenkään järkevästi, että tuo kovin paljoa rasitusta kestäisi, esim abikojen liittämisen. Tuleeko tuohon johdot juottamalla vai käytätkö liittimiä? Jos juotos, niin tuon koko liittimen voisi heittää mäkeen ja kolvata piuhat suoraan yhteen. Sitten vetää johto vaikka nippusiteellä runkoon kiinni (eristettynä tottakai) ettei vahingossa repeä tuolta puhekelalta tai muualta irti.
   
 16. prantala

  prantala

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2018
  kyllä auton piuhoissa käsittääkseni liittimet olisi valmiina - täytyy kuitenkin tuota juottamista harkita, kiitos
   
 17. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Yleisesti ottaen VAG soittimeen ei ole mahdollista kytkeä erillistä vahvistinta jos siinä sellainen jo on. Signaali viedään soittimelta vahvistimelle optisella kaapelilla, jonka signaali on ainakin uudemmissa järjestelmissä salattu. Etukaiuttimien signaali on oletettavasti suodatettu, aktiivijaolla tai ilman. Signaalia voi yrittää erottaa takakaiuttimista, mutta sieltäkään ei välttämättä saa kunnollista signaalia ulos. Vagarenalla on onnistuttu asennuksissa ainoastaan silloin, kun alkuperäinen vahvistin koodataan pois ja otetaan signaali suoraan mankan takaa.

  Mutta tuon perusteella voisi onnistua, riippuen siitä mikä audiojärjestelmä Audissa on. Se on vähän erilainen kaveri kuin muut Vaggineet, kannattaa opiskella tuolta ja googlesta loput:

  a6 4f 2009 external amp + subwoofer - AudiWorld Forums
  audi a6 allroad external amplifier - Google-haku
   
 18. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Joo tuo on tiedossa että optinen most-väylä tuossa on, siksi jätänkin oem-vahvistimen paikoilleen ja otan siitä kaiutintasoisena signaalin. Pääseehän tuohon optiseenkin linjaan käsiksi muuntimella, mutta tuppaavat maksamaa yhtä paljon kun dsp-vahvistin, siksi lähdin tätä tietä. Ja luotan että tuo audisonin de-eq hoitaisi hommansa, niin ei tarvitse huolehtia oem-järjestelmän equtuksista.

  Yksi audiharrastaja on tuota audisonin dsp:tä hyödyntäen päivittänyt setuppia, mutta en ole hänestä kuullut mitään kun kyselin vinkkejä foorumilla.

  Melkein on tehtävä niinkuin aiemmin mietin, että lähteä testaamaan kun piuhat on vedetty. Alkuun vaikka kokeilla signaalia pelkästään etupäästä, ja jos se ei riitä, niin tuoda lisää kanavia sisään. Tuota Audisonia käyttöönottaessa käsittääkseni pääsee näkemään sisääntulevien kanavien taajuusvasteet ja myös sen, miltä ne näyttää tuon de-eq-toiminnon jälkeen.

  Kaikki palikat onkin jo hommattu, nyt ei puutu kuin aikaa. Tuo etupään kaiuttimien asennus on varmaan työläin vaihe, kun pitää äänieristys oviin tehdä samalla ja vetää kaksi kaiutinpiuhaa lisää konttiin vahvistimelle.
   
 19. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Juu, mutta OEM-vahvistin voi esim. sulkea kaiutinlähdöt jos takana ei ole sopivaa 4ohm kuormaa. Tehovastuksella tuosta ehkä selviää, mutta se voi jälleen muuttaa taajuusvastetta. de-EQ ei toimi jos vahvistin ei saa sopivaa koko äänialueen signaalia. Kannattaa testata tuo ennen kuin räjäyttää koko auton osiksi.

  Lisäpiuhojen tuonti oveen oli vihreässä Octaviassa ratkaistu poraamalla reiät oveen ja karmiin ja laittamalla uusi haitarikumi.
   
 20. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Mikähän olisi hyvä ja halpa 4-kanavainen vahvistin jotain 70-100W per kanava?
  Etukaiuttimiksi olen hankkinut Rainbow SL 6.2 erkan ja takana hattuhyllylla 7x10" ovaalit "subeina". Ei ne varmaan paljon tehoa tarvi kun toistavat 25hz:stä asti flat-asetuksilla ja alipäästö jossain 60-80hz. Enemmän varmaan nuo Rainbow:it vie tehoa.
   
 21. Dualram

  Dualram

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 22. hede

  hede

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2017
 23. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Näillä näkymin takakajarit jää käyttöön tuon oem-vahvistimen kanssa, laitan vaan faderin eteen niin ei tarvii niillä äänikuvaa sotkea.

  Muualta sain vastauksen että homman pitäisi onnistua viemällä tuon etupään erillissarjan sekä "subbareiden" signaalit Audisoniin sisään. Onneks tuossa nyt ei paljoa tarvitse purkaa kytkentöjä varten; ne kaksi kaiutinpiuhaa vetää edestä taakse sekä subbarin tasonsäätöpalikalle johto. En oo vielä ovia tutkinu tarkemmin, että millaiset läpiviennit tuossa on, toivottavasti olisi tilaa tuolle yhdelle johdolle että ei tarvitsisi reikiä alkaa porailemaan.
   
 24. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Ovissa on moninapaiset liittimet joissa tuskin on tyhjiä pinnejä. Mutta ei signaalia tarvitse ovesta asti kaivaa, A-pilarin alamuovin takaa pääsee käsiksi oven liittimelle menemään johtonippuun ja siitä ryöstää signaalin vahvistimelle. Värit näkee ovikaiuttimien liittimistä (olettaen että jatkuvat samana liittimen jälkeen), tai sitten sähkökuvista. Erwinista saa haettua runkonumerolla auton materiaalin, sähkökuvat ja muut huolto-ohjeet.
   
 25. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Juu, tuo on totta. Signaalia en tuolta ovesta olisikaan ottanut, ylimääräinen piuha tulee siksi, että saan 3-tie-etupään ajettua täysin aktiivisena. Nythän sinne käsittääkseni menee vain kaksi johtoparia, yksi tuolle erillissarjalle ja toinen subwooferille.

  Tuon signaalin otan suoraan oem-vahvistimelta, tuolta kontin kyljestä. Siihen löysinkin jo pinnikaavion ja tuo audison tulee samaan paikkaan, joten pitkiä vetoja sitä varten ei tarvitse tehdä.
   
 26. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Ilmeisesti noiden D-luokan vahvistimien laatu yltää jo AB:n tasolle kun niitä täällä suositellaan.?
  Varsinkin tuo @Dualram :n suosittelema on kyllä aika kallis. Kun laittaisin sen takakonttiin ei tarvisi välttämättä olla erityisen pienikokoinen.

  Tällä hetkellä suosikki olisi tuollainen perus-pertin Ground Zero GZIA 4115HPX-II, jonka saisi 139 Euroon.
   
 27. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Parikymppiä lisää ja saat tämän.
  Rainbow DREAM 4AB - Fanatic Audio
   
 28. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Tällä hetkellä on harkinnassa Ground Zero GZTA 4125X-II kun siinä on subsonic, ja takakaiuttimien resonassitaajuus näyttää olevan jo 25Hz.
  Mutta en tiedä olisiko sillä paljoakaan merkitystä. Kuitenkin vaste ei subsonicilla ehdi paljon laskea jollei säädä sitä alkamaan jo liiankin ylhäältä.

  Voiko todella kuulemalla kuulla tässä paremman äänenlaadun kuin esim. GZTA 4125X-II :ssa?
   
 29. Sir

  Sir

  Viestejä:
  265
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  2 DIN soitin hakusessa. Hyviä kiinalaisia tullut vastaan? Android ja mapsi +
   
 30. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  848
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 31. prantala

  prantala

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2018
  itsellä Dasaita PX5-pohjainen Android 8 2DIN-soitin (olikohan aliexpressin kautta Dasaitan Saksan varastosta laite ja siihen kamerat eteen ja taakse jne.) ja ymmärtääkseni yksi parhaimpina pidetyistä valmistajista ehkä siksikin että päivityksiä tulee kohtuullisen hyvin saataville tänne
  Dasaita - Latest MCU and Updates for Rockchip PX5 Octa-Core 2G RAM 32GB

  Tällä sivustolla lienee keskustelua noista eri valmistajien laitteista jos lontoon murre sujuu:
  Android Head Units

  laitteen mukana oli muistaakseni Go-niminen navigointisofta mutta itse asensin Here:n käyttöön koska toimii nopeammin/paremmin...
   
  baggio ja Kidov tykkäävät tästä.
 32. prantala

  prantala

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2018
  niin, ja nykyään löytyy jo uudempia PX6-pohjaisia 2din unitteja android9:llä... Dasaitan mallinimi taitaa olla Max6... itse en noista tiedä mutta tässä jotain keskustelua:
  px5 or px6 at this point? What would you buy?
   
  baggio tykkää tästä.
 33. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Mittailin soittimen yhden kanavan kaiutinjohdosta jännitettä, kun CD-levy antoi 50hz pistetaajuutta. (ei vahvistinta välissä).

  Pioneerissa max volumi on pykälä 62. Vasta jossain volumi kohdassa 44 jännite oli 2 volttia, joka vastaa 1 W tehoa 4 ohmin impedanssilla.

  Volumi pykälässä 50 antoi 4 W vastaavaa tehoa, (ja sillä volumilla soittaminen on aika mekkala). Volumit täysillä antoi 10.8 V, eli 29W teho.

  Kai se on uskottava että vahvistin parantaisi äänenlaatua kun kaikki niin sanoo, mutta en ymmärrä miten ennen kuin volumet ihan kaakossa, kun teho riittää noinkin hyvin aiemmin.


  edit. korjattu lukuja kun en eka mittauksessa huomannut että equn säädöt oli päällä vaimentamassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2019 klo 09:21
 34. MarkusV

  MarkusV

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Millaiset noissa android soittimissa on rca ulos että antaako laadukkaasti äänet ulos vai onko heikko laatuinen? Kun kun ei raaskisi ostaa 2din alpinen soitinta :btooth:
   
 35. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  848
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016