Autohifi

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja petepas, 18.10.2016.

 1. aaqee

  aaqee

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Millä soittimen tasolla */* mielestäsi alkaa särö. Sellaista soitinta ei ole millä voisi täysiä soitella. Mitä tarkoittaa bassot sen verran pienellä? Pitäisi eq olla ihan flat ja mahdollinen subwoofer level täysillä.

  Pienen sulakkeen laittaminen subbarin tehonkeston mukaan on väärä temppu.

  Gainin säätöön löytyy ohjeita netistä ja voi jopa säätää yleismittarilla subbarin johdoista. Se ei ole volume säätö joka laitetaan niin että potkii
   
 2. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 221
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tuossa soittimessa on semmoinen erikoinen juttu, että ainakaan Focalin erillissarjaa ei pelkällä volumella saa särölle. Kännykästä äänet täysillä, aux input level 2/3 ja soittimen volumet 30/30 ja vaikka musiikki oli ihan helvetin kovalla, niin jostain syystä ei särkenyt sitten yhtään. Kaverin kanssa ihmeteltiin tuota. Jos bassoja ruuvasi liikaa, niin sitten soittimen teho loppui ja alkoi leikkaamaan ja särkemään. Tasaisella EQ:lla tuota ei tapahtunut. Subwooferia ei soittimesta voi erikseen säätää, kun RCA-ulostulo uupuu.

  Täytyy vielä tuo gainin säätö tutkia ja hakea yleismittari. Kuitenkaan, jos ei täysilläkään luukuttaessa olla lähellä subbarin rajoja, niin tuskin tuolla rikki saa mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
 3. helppo92

  helppo92

  Viestejä:
  308
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tähän settiin päivitetty nyt lisäksi Audisonin penkinalusbassot. Päälle pari tuntia vasta soitettu, joten ei ehkä lopullista mielipidettä osaa noista sanoa tässä vaiheessa. Audiokitin Kimmo mainitsi jopa 2kk sisäänajon tarpeesta.

  Vakiobassojen ikäviä korostumia hävisi nyt pois. Nyt ei mikään tietty tajuus korostu ainakaan häiritsevän voimakkaasti. Aluksi tuntui basso vaimentuneen selvästi, mutta nyt jo parin tunnin jälkeen voimakkuus tuntuu olevan suunnilleen samalla tasolla. Matalat äänet eivät enää tunnu laahavan perässä ja integroituvat aika mukavasti kokonaisuuteen. Napakkuutta tuli selvästi lisää kun vanhat kuullostivat jotenkin hirmu "löysän" tuntuisilta.

  Elementtien vaihdon lisäksi vuorasin koteloiden ulkopuolen butyylimatolla, koska tuota tunnuttiin suosittelevan. Päälle parin tunnin homma näin ensikertalaiselle ja olisi selvästi nopeammin hoitunut pelkkien elementtien vaihdolla.

  Näiden päivitysten jälkeen suurin äänenlaadun pilaaja on enää ajomelu. F20 bemari ei ole todellakaan meluisimmasta päästä hiljaisilla ei RFT-renkailla, mutta uusista isoista premiumautoista jäädän vielä kauaksi taakse. Ei oikein tätä meluisampaan autoon kannata kummosia summia audioon panostaa, jos haluaa myös kuulon säilyttää.
   
 4. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Löytyykös täältä kokemuksia 3-tie sarjoista täysaktiivisena? Tuosta Audi A6 4F:stä kun löytyisi ovesta paikat 6,5", 3", ja 1" setille. Helpoin tie olisi tietysti ostaa joku valmis sarja ja jättää jakosuodin hyödyntämättä, mutta esim Hertziä taitaa saada yksittäinkin ostettua. Hifitalolla näkyi myös heidän kasaama setti Peerlessin erilliselementeistä. Jos lähtee itse kasaamaan settiä, niin mihin kaikkeen pitää kiinnittää huomiota? Tietysti se että elementit kattaa koko taajuuskaistan, mutta entäs muuta? Jos tulee hyvin sekalainen setti eri valmistajien elementtejä, niin kai senkin voi saada soimaan hyvin?
   
 5. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Melkein helpoin tosiaan katsoa joku hyväksi tiedetty 3 tie setti. Tuossa edullinen mutta silti hyvän kuuloinen setti.
  Rainbow SL-C6.3 - Fanatic Audio
   
  MarkusV tykkää tästä.
 6. Gigza

  Gigza

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Olis tarkotus alkaa parantaan muijan auton äänetoistoa ja äänieristystä ja päätin alottaa soittimen vaihdolla jotta sais BT, spotify ja lisää laajennusvaraa tulevaisuutta varten.
  Tässä nyt selaillu kaikenlaisia ja miettinyt mitä kaikkea tarvin nyt ja ehkä tulevaisuudessakin seuraavat kriteerit on tullut tähän mennessä.

  - Valmius käyttää autojen omia kaukosäätimiä.
  - 3RCA lähdöt. (Tarkoitus laittaa ainaki etupää ja subbari ihan vahvistimilla.)
  - DSP.
  - Hinta alle 250€

  Näitä soittimia olen nyt arponut.

  Pioneer MVH-S510BT - Fanatic Audio
  Alpine UTE-92BT - Fanatic Audio
  Pioneer FH-X730BT - Fanatic Audio
  Pioneer MVH-A210BT - Fanatic Audio

  Suurin pähkäilyn ja selvittelyn aihe on tällä hetkellä, että onnistuuko seuraava tilanne millään näistä soittimista.

  Puhelimesta spotifyn kautta musiikki joka BT yhdistetty soittimeen ja auton omalla rattikaukosäätimellä voin vaihtaa kappaletta soittolistasta? Etenkin tuo Alpine vaikuttas muuten ihanteelista jos tämä asia toimii.
   
 7. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Vaihtoehtona kannattaa miettiä myös bluetooth-kikaretta cd-boksin liitäntään ja dsp-vahvistinta joka liitetään alkuperäissoittimen kajarilähtöihin. Tällöin voi soitella luurista spotifyä, vaihtaa biisejä soittimesta / rattinapeista ja myös äänen säädöt onnistuu yleensä laajemmin kuin mitä jälkiasennussoittimilla.
   
 8. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 349
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Normijuttu, toimii.
   
 9. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Itellä on nuo kaksi ylimmäistä, ja valitsisin tuon alpinen sen parempien jakosuotimien takia.
   
 10. Gigza

  Gigza

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tämä vaihtoehto ei käyny etes pienessä mielessä ja vaikka toimivalta vaikuttaa jätän tällä kertaa välistä.

  Kehitystä tapahtunut näemmä näissä halvoissa soittimissa sitten viime räpellyksien. (Varmaan jotain reilut 10vuotta sitten.)

  Alpine itselläkin tällä hetkellä 1. sijalla, koska vaikuttaa hinta/laatu suhteelta pätevimmältä.

  Menenkös kauheasti metsään nykyisellä suunnitelmalla jossa keräilen rahaa ja rakentelen pikkuhiljaa ajan ja rahojen puitteissa.

  1. Soittimen vaihto + tarvittavat asennus tarvikkeet kehikkoa johtoa rattiadapteria jne...
  2. Äänieristää ainakin ovet ja peräkontti ensi alkuun.
  3. Eteen erillissarja ja vahvistin (Tässä samalla ehkäpä lisää eristystä esim lattia samalla ku vetää johdot konttiin yms.)
  4. jos tuntuu tarvivan niin taakse kaijuttimet kans ja tietenkin vahvistimen päähän.
  5. Konttiin rakennella subbarikotelo ja sille vahvistin.
  6. hoksata että koko projekti on karannut käsistä kun muija valittaa ku konttiin ei mahu akkujen, vahvareitten ja subbareitten lisäksi mitään ja sisälläkin pitää olla varovasti ettei potki niitä 5 kappaletta midbassoja Avensiksen ovesta vahingossa rikki.
   
 11. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Vaikuttaa erittäin pätevältä suunnitelmalta!
  Itellä on aika lailla samanlainen toteutus menossa.
  Ute-92 soittimeksi
  Orion hcca diskantit+jakosuodin
  Seasin 5,25 midit(nämä vielä kaupassa)
  Dragster da604 vahvari(2*60w etupäälle ja 210w subille)
  Subiksi hattuhyllyn alle n.60l suljettuun 12" mtx t7000
  Tuollaisen soitin, 2tie erkkasarja, 4 kanavainen vahvari ja subi koteloineen kasaa n.700€
   
  Gigza tykkää tästä.
 12. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Täälläkin vaihdettu aiemmin jälkiasennussoitin uudehkoon autoon ja muutoin oikeastaan kaikki toimi ihan jees, mutta soittimen ulkonäkö kojelaudassa ja käytettävyys mm. pienen ja valoisassa huonosti näkyvän näytön suhteen sai pitäytymään seuraavalla kerralla vakiosoittimessa. Jälkiasennussoitinta asentaessa mm. adapterijohtojen kanssa sai tapella aikansa että rattinapit ja parkkitutkan äänet toimi kuten pitää, joten ei ole helppo tie tuo monessakaan mielessä.

  Aiemmin jälkiasennussoittimelle oli enemmänkin perusteita, mutta nykyiset dsp-vahvistimet ja puhelimen käyttö pääasiallisena äänilähteenä puoltavat aikalailla vakiosoitinta bluetooth-adapterilla. Toki äänenlaatu olisi absoluuttisesti parempi jos vakiosoittimen vaihtaa jälkiasennusmalliin, mutta vaakakupissa painaa aikalailla myös käytettävyys joka nyt vaan on vakiorammarilla parempi.
   
 13. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Monesti se vakiosoittimen vaihtaminen ei edes onnistu, kuten esim. emännän -06 accordissa, jossa soitin on yhtä puuta ilmastointi paneelin kanssa. Siihen laitan etupäälle 2 kanavaisen ja subille mono lankun, tuolla olisi tarkoitus sit ohjata niitä.
  iSimple MusicStream - Fanatic Audio
  Kaveriksi vielä rattikake.
  iSimple BLU Click - Fanatic Audio
   
 14. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Onko Accord muka jotenkin vaativampi jos meinaa vaihtaa soittimen? Itsellä 2009 vuoden Civic ja siihen tilasin ainakin ns. vaihtokauluksen vakion tilalle. Eikä ollut edes hinnan kiroissa..
  https://www.amazon.de/dp/B012BYDEMI/ref=cm_sw_r_wa_apa_i_sVhgDbC7SVETS
   
 15. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
 16. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Tai sitten tuo jolloin ohjaus onnistuu auton soittimesta / rattinapeista: US $74.1 23% OFF|Yatour Bluetooth Car Adapter Digital Music CD Changer (2.4 Switch Cable Connector) For Honda Accord Civic FR V Legend Jazz Acura-in Bluetooth Car Kit from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
   
 17. Tumsu

  Tumsu

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  17.08.2018
  Hei, asensin viikonloppuna erillissarjan autoon subbarin lisäksi ja vaihtoon meni vahvistin, jonka tilalle asensin GZ:n 5125X:n. Miten kytken rca johdot, sekä säädän input switchin? Vahvistimeen tulee soittimelta siis vain front rca:t ja subwoofer rca:t.

  Asennuksen jälkeen soittimen balance säädöllä ei ollut vaikutusta, joten vahvistimen päästä ei kaikki säädöt/kytkennät ole kohillaan.
   
 18. Gigza

  Gigza

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ei näin puhelimella jaksa googletella kauheesti vahvistimen ohjekirjaa tai muuta, mutta ite lähtisin kokeileen seuraavasti.

  Erillissarjan rca:t kanaviin 1 ja 2
  Subwooferin rca:t kanaviin 5 ja 6
   
 19. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Onko match vahvareiden asentaneita? On tulossa pp62dsp ja tarkoituksena olisi vetää sille samantien ulkoiset virrat. Minkä kokoista kaapeli ja miten kiinnitys tuohon iso johtosarjaan?
   
 20. salamoi

  salamoi

  Viestejä:
  520
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Itse asentelin PP86DSP:n juuri itselleni keväällä. Siinä oli ulkoiselle virransyötölle suoraan ruuviterminnalit, joihin kytkin 20AWG virtajohdot suoraan akulta. Tuon pienemmän mallin kohdalla valmistajan ohje taitaa olla ottaa virta kylmästi auton omalta soittimelta. Jos sitä ei halua tehdä, niin siinä ISO johtosarjassa on abikot virtajohdoissa joten niihin saa melko helposti askarreltua omat virrat. Siinä ne virtakaapelit ei ole mahdottoman paksut, mutta jos pitää vetää sähköt pitkältä, niin kai tuohon suht paksua kaapelia kannattaa käyttää.
   
 21. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Perään on tosiaan tulossa myös pp 7s-d subi, joten erillisen virtapiuhan vetäminen lienee asiallista. Matkaa edestä konttiin tulee kuitenkin jonkin verran. Tuossa ei tosiaan ole erillisiä liitäntöjä virroille vaan abikot samaan johtosarjaan. Ehkä vetelen 8-10m2 kaapelia tuolle suoraan akulta ja askartelen abikoihin jotenkin kiinni. Noin isoja abikoja ei vain valmiiksi ole, mutta eiköhän juottamalla viimeistään onnistu.
   
 22. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Manuskassa sanotaan min 2,5mm2 joka on kyllä melko ohutta narua. 8mm2 käytin M5DSP kanssa kontista kojelautaan -välille. Tossa pikkupurkissa tosin on erillinen high power -moodi joka noista vanhemmista malleista näyttää uupuvan, ja sen kanssa on ehdottomasti käytettävä erillistä virtajohtoa eikä saa ottaa virtaa mankan johdoista.
   
 23. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Tajusin myös juuri että kun autossa on tuo start-stop niin kontissa on myös tuo pikkuakku. Sille tulee myös edestä, laturilta tai akulta, isompi kaapeli joten voikohan tuolta pikkuakulta napata virrat vahvariin? Tuosta ei olisi kuin metrin verran matkaa.
   
 24. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  486
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 25. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Eiköhän tuo liene ihan ok. Mutta miksi ihmeessä sijoitat tuollaisen pikkuvahvarin konttiin, eikö toi menis jo heittämällä soittimen taakse kojelaudan sisään, taitais olla johdotuskin paljon helpompi?
   
 26. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
 27. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Kontissa on kyljessä hyvä tila tuolle ja johtosarjassa pituutta 5m. Eiköhän se ole aivan sama veteleekö tuon johtosarjan soittimelta johtokourussa taakse vai vetääkö subin piuhat tuolta edestä sitten taakse. Joka tapauksessa ei siis ole kovin vaikea johdottaa ja hyvin yksinkertaisella purkamisella pärjää.
   
 28. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  OK. M5DSP vakiojohtosarja onkin lyhyt. Jotenkin tuntuu vaan hullulta vetää 2x5m 4x kajarijohtoa eestaas vaikka se johtosarja valmis onkin.

  Täällä siis kovin takaperoinen asennus kun akku kontissa ja vahvari kojelaudassa. Toistaiseksi ei tarvinnut kuin virtajohto vetää takaa kojelautaan, jatkossa ehkä subbarille kajaripiuha konttiin jos innostuu moista asentelemaan.
   
 29. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Vahvistin tuli asenneltua ja johdot vedettyä alkuperäiseen kaapelikouruun auton oikealle reunalle. Vahvistimelle paikka kontin pohjalta pikkuakun vierestä. Tuon adapterijohtosarjan saaminen soittimen taakse oli melkoinen työmaa. Siinä sai useamman kertaa sovittaa, että sai kaikki mahtumaan. Alkuperäisen soittimen takana sellainen 3-4cm tilaa ja soittimen alla muutama sentti. Sain kun sainkin kuitenkin lopulta tuon sinne siististi. Erillinen virta jäi vielä kytkemättä kun ei ollut oikeanlaisia liittimiä. Mikähän tuo match vahvistimen liitin mahtaa edes olla kun ei perus pyörö abiko ainakaan ole. Tuollainen pyöreä hieman päästä kapeneva abikon tyylinen. Millä nimellä tuollaiset etsisi?
   
 30. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Jotain molex-liittimiähän noi on samaan tapaan mitä esimerkiksi tietokoneen emolevyllä.
   
 31. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Joo siis vahvariin menevät on toki molex liitin, mutta nyt on kyse tuosta johtojen välissä olevasta pyöröliittimestä johon voidaan kytkeä ulkoinen jännitelähde jos ei haluta käyttää soittimelta tulevaa jännitettä.
   
 32. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  845
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eikö muka ole pyörö abiko? Sen päälle menisi siis isompi vastaava pyörylä.
   
 33. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Ei ole perus pyörö abiko. Niitä on hyllyssä ja ne ovat isompia ja muutenkin eri mallisia. Nuo kapenevat kärkeä kohden aavistuksen. Hyvin saman tyylinen siis mutta eri kokoinen ja hieman eri mallinen. Ei tunnu mistään suomesta ainakaan löytyvän kun kaikki sivut tarjoaa sitä perus pyörö abikoa.
   
 34. Gigza

  Gigza

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ajattelinpa, että pääsen soittimen asennuksessa helpolla, kun tilaan oikeat piuhat ja kahtelen varmuuden vuoksi Youtubesta videon miten Avensikseen vaihetaan soitin. (Ei paljo japsit näemmä ruuveja käytä kojelaudassa.) No kyllähän soitin meni oikeenkin kivuttomasti ja toimii, mutta perhanan rattikaukosäädin tuottaa nyt ongelmaa ja alkaa pikkuhiljaa v*tuttaa.

  seuraavanlainen setti löytys.

  soittimena Alpine UTE-92BT - Fanatic Audio
  Rattiadapteri Rattiadapteri 42STY001 - Fanatic Audio + Alpine soittimeen sopiva johto.
  Autona Toyota Avensins vm04 t25

  Kaikki liittimet menee paikalleen ja koitan opettaa soitinta tunnistaan rattikaukoa niin ei sano mitään vaikka miten tekis. Liittimet on tarkistettu ja käytetty irti useamman kerran. Alkuperäisellä soittimella toimii kyllä heti. Soitin myös päivitetty.

  Tässä linkki soittimen ohjekirjaan. https://support.alpine-europe.com/manuals//2015/CDE-193BT_UTE-92BT/OM_CDE-193BT_UTE-92BT_EN.pdf Sivulta 28 löytyy ohjeet soittimen opettamiseen ja sivulta 48 kytkentäkaavio mikä lie..

  Laitetaas vielä pari kuvaa mitä ihmetelly ja miettinyt tässä asennuksessa.

  Nämä kolme johtoa on jotain kaukoon liittyviä? (kaaviossa kohdat 1-3.) Ei ole kyllä mitään paikkaa mihin ne laittaa. Keskellä oleva musta johto on joka tulee adapterilta. (kohta 8)
  soittimen perse.jpg

  Soittimelta adapterille tulevan liittimen päässä on tämmöset "hyppylangat" miksi?
  Rattiadapteri.jpg

  Perhana ku kerrankin ajatteli tehä kaiken selvistäpäin ja täysin ohjeitten mukaan ettei tarvis tapella ja räpeltää nii kumminkin sitä jotain on toheltanu. Anteeksi sekavasta tekstistä ja huonosta äidinkielestä, mutta parempaan en pysty vaikka käyttäsin toisenkin tunnin tän viestin kirjottamiseen.
   
 35. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Tuota olenkin katsellut, taitaa halvimmillaan saada n. 210€ hintaan, mikä on kyllä erittäin houkutteleva hinta. Toinen mitä olen katsellut, on Hertz: Hertz MPK163.3 3-tie erillissarja | AutoStudio - Hifi.fi

  Ovh:n perusteella painii jo eri luokassa tuon Rainbown kanssa, tosin taisi tuo Rainbown 2-tie versio silloin aikoinaan voittaa kalliimmatkin sarjat vertailussa.

  Sitten löytyi vielä Gladen Gladen RS 165.3 3-tie erillissarja - Hifitalo ja Focal Focal ACCESS 165AS3 6,5" 3-tie erillissarja - Hifitalo
   
 36. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Tuossa gigzan kuvassa on muuten juuri sellaiset liittimet mitä itsekin etsin. Mitkä nuo ovat siis nimeltään?
   
 37. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  926
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Kyllä nuo ihan abikoliittimiä on. Motonetin hyllyiltä katselemaan.
   
 38. puolinudisti

  puolinudisti

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  11.06.2017
  onhan tuo rattinappi adapteri varmasti oikeaa mallia tuolle soittimelle?
  muutama vuosi sitten asentelin toiseen japanilaismerkkiin vanhemman alpine soittimen ja siihen kun tuota adapteria kattelin niin oli mainittuna joku "juttu" millä varustettuihin soittimiin on sopiva,olikohan että volyme nappi piti olla tietyn tyyppinen niin oli sopivan mallinen,en tarkemmin muista.
  asentamassani adapterissa piti erikseen kytkeä maadoitusjohto,tuossa ei taida sellaista ollakkaan.

  toinen mikä tulee mieleen,onko sen mallin avensiksissa olemassa eri soittimia eri varustelutasoissa?
  joissakin autoissa pitää olla eri adapteri jos alkuperäinen soitin on merkiltään/malliltaan x tai y,vaikka ratin napit näyttääkin samalle.
   
 39. jjs

  jjs

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Jotenki tuntuu, että tuo adapteri ei ole oikea, vaan tuohon tulisi tämän tyyppinen, joka tökätään auton johtosarjaan ja nuo radion bullet-connetorit tähän kiinni:

  [​IMG]
   
 40. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Ei löydy motonetin valikoimista eikä bilteman valikoimista.
   
 41. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  926
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
 42. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Pioneerin soitin on siitä metka että sen voi asettaa näkemään takakaiuttimet Subwooferina, ja sitten se tarjoaa säädettävät suotimet siihen.
  Omassa autossa hattuhyllyllä Groud Zeron 7x10" möhköt, eikä vahvistinta.

  Basso katoaa kyllä ajaessa moottorin/renkaiden äänen alle, vähän v-mäinen paineenvaihtelukin kuuluu bassossa korviin.
  Testi- CD:llä kuuntelin niin se paineenvaihtelu kuului jotain 20-25 hz alueelta.

  Kannattaisiko laittaa joku ylipäästösuodatin 25 hz, ja parantaisiko vahvistin äänenvoimaa? Pioneerissa luvataan 22w RMS kanavaa kohden tehoa. Luulisi sen riittävän edes että basso kuuluisi ajaessa.
   
 43. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
 44. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Miksi tehdä asiasta liian vaikeaa, piuha poikki liittimen juuresta ja käyt hakemassa vaikka Mätänetistä yhteensopivat liittimet tai kolvaat päät suoraan yhteen?
   
  Stanley H. Tweedle tykkää tästä.
 45. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  943
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Mitäs vaikeaa tässä nyt oli? Etsin oikeanlaiset liittimet ja tilasin. Mielestäni helpompaa kuin kontissa jännitteellisten johtojen kolvailut yms. Motonetistä näitä ei tosiaan saanut ja kaikenlisäksi ei tarvi alkuperäistä johtosarjaa silpoa vaan voi palauttaa ennalleen helposti jos haluaa. Liittimen malli oli aluksi hukassa, ei sen kummempaa.
   
 46. Bronson

  Bronson

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep, ehdottomasti helpoin katkaista piuha ja vaihtaa siihen ihan yleisessä käytössä oleva liitin...
   
 47. Gigza

  Gigza

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En ainakaan äkkiseltään löydä mitään infoa tämmösestä mahdollisuudesta. Joillain automerkeillä kyllä on ollut tätä ongelmaa olikohan Fordilla?

  Kyllä jokapaikka myy mun autoon tuollaista joka jo on. Tosin erimerkkisiä löytyy.

  Kävinpä tuossa tympääntyneenä paikallisessa hifi liikkeessä kyselemässä ja kattelemassa erään myyjän kans joka harrastaa vähä näitä autohifi hommia. Ei keksinyt muuta kuin että kyseinen adapteri on rikki. Harmi kun ei hyllyssä ollut vastaavaa että olisi voinut kokeilla. Nyt laitellu kuvia ja kyselyä Fanaticaudiolle. Saa nähä miten käy.

  Päivitystä.

  Tämä oma ongelma ratkesi ihan vain sillä, että maahantuoja lähetti uuden erimerkkisen adapterin jolla kaikki toimi heti niinkuin pitikin.
  Toimimaton adapteri oli siis ACV merkkinen joka on kuulema ihan laadukas ja uusi sitten Incartech.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019
 48. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Joskus vastaavan adapterin kanssa säätäneenä (olisko ollut InCarTec) ei nämä hommat ole ihan yksinkertaisia. Se toimi kyllä osittain oikein, mutta piti käydä oikein valmistajalla Englannissa uudelleenohjelmoitavana ennenkuin toimi kuten pitää. Jos ei myyjäliikkeen kanssa selviä niin kannattaa olla yhteydessä myös adapterin valmistajan tukeen.

  Nuohan on ymmärtääkseni universaalivehkeitä joihin tulee soitinkohtainen johto ja softa luulisi toimivan minkä tahansa luvatun soitinmerkin kanssa kun vaan soitinkohtainen johto on oikea. Nuo hyppyjohdot on ihan normijuttu näissä, niitä ei kannata ihmetellä, paitsi tietty siten että ovatko johtimet varmasti kunnolla kiinni siinä moninapaliittimessä, koska jos on joku irti niin sittenpä se boksi ei välttämättä tajua minkämerkkisen soittimen ohjaussignaalia pitäisi ulostaa.
   
 49. Gigza

  Gigza

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Joo myyjä tuossa ilmoitteli, että joskus jossain Toyotassa oli sama ongelma ja oli korjaantunut vaihtamalla erimerkkiseen adapteriin. Jospa tämä tästä selviäis.
   
 50. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Kukaan muu revi tweeteristä suojaverkkoa pois? Itse hankin Bilteman:cigar2: (ilmeisesti SPL dynamics) erillissarjan. Diskantin asennuksen jälkeen alkoi soimaan paskasti, joten kampesin sen verkon pois, ja ääni parani huomattavasti, eikä se ole läheskään niin suuntausorjallinen: ääni säilyy samanlaisena suunnasta huolimatta.