Asunnon ostaminen ja asuntolaina

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kuka_kusi_muroihini, 19.10.2016.

 1. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  561
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Sanokaas viisaat: Kohde ollut on-off tyylisesti myynnissä n. vuoden, ja hintaa on pudotettu nyt 199k --> 196k.
  Neliöhinta on nyt aika tasantarkkaan kaupungin keskiarvossa.

  Kehtaako tarjota 190k ilman että myyjää alkaa heti v-käyrä nousemaan? Tiedämme että myyjällä olisi jo seuraava kohde valmiina kunhan vanhan saisi myytyä..
   
 2. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Mikä ongelma mobiilisovelluksessa on? Itse OP:n asiakkaana ja hoidan pankki sekä vakuutusasiani 99% OP-mobiililla. Huomattavasti verkkopankkia helpompi ja nopeampi käyttää.
   
 3. edup

  edup

  Viestejä:
  2 227
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksei kehtaisi, etenkin kun ero nyt on vain sen kolmisen prosenttia pyynnin ja tarjouksen välissä? Parempihan se sille myyjälle on että edes joku tarjous on pöydällä, suostuu sitten jos suostuu. Jos ei niin entäs sitten vaikka kasvattaisikin tatin myyjän otsaan?
   
  testeri, eba ja JaySon tykkäävät tästä.
 4. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  561
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Juu, no lähinnä sitä tässä hain että onko tuo semmoinen asiallinen tarjous vielä... kai se sitä on, kun se omastakin mielestä sellainen olisi, jos myyjänä olisin..
   
 5. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lähtisin vielä alempaa kerrotut faktat huomioiden. Jostain 185k tienoolta.
   
  sromppanen, demas, Namemma ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 6. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  561
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Lisätään vielä se että meidän tarjous olisi ehdollinen, koska nykyinen on vielä myymättä. Välittäjän arvio 2-4kk menee...
   
 7. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 966
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rootattu luuri.
   
 8. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 966
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rootattu luuri niin ei paljon kinostele käyttää mobiilipankkia. Muuten ei ole mitään sitä vastaan. Toki jos sen vaan asentais ja antais olla ja käyttäis tunnuslukulaitetta niinkuin tähänkin asti niin välttyiskö tolta maksulta?
   
 9. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 375
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Myyjälle tuo voisi olla ihan ok diili, koska aina voi ottaa parempia suoria tarjouksia vastaan. Mielestäni 190k on varsin asiallinen tarjous, ja tosiaan alempaakin voi lähteä, koska myyjältä tulee kuitenkin jokin vastatarjous.
   
  eba ja JaySon tykkäävät tästä.
 10. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 334
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ihan hatusta veikkaisin, että 190 voi olla jopa heidän tavoitehinta, joten ei muuta kuin tarjoamaan vaan.
   
  JaySon tykkää tästä.
 11. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  561
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Välittäjä oli kyllä vähän nihkeänä, kuulemma sitä 2 -alkavaa on lähdetty hakemaan, mutta katotaan mitä vastaavat... tarjosimme tuon 185k.
   
  JaySon tykkää tästä.
 12. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Kuulin että näistäkin yhdellä on huono reittaus juuri nyt eli ei maksa laskujaan ajallaan.
   
 13. OD.

  OD.

  Viestejä:
  746
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Miten voi hakea 2 alkavaa, jos pyynti on 199? Vuoden myytävänä olleesta tarjoaisin reippaasti alle pyynnin. Toi 185 on ihan hyvä tarjous. Missäs päin maailmaa asunto sijaitsee? Jos ei ole pk-seutu, Tampere tai Turku niin sitä vähemmän tarjoaisin.
   
  JaySon tykkää tästä.
 14. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Tämä menee nyt vähän ketjun aiheesta sivuun - mutta onko joku löytänyt Nordean verkko- tai mobiilipankista kohtaa josta näkisi mitä kuukausimaksuja tarkalleen menee nykyään? Löytyy vain diipadaapaa hinnastoista tyyliin "Hinnat ennen 1.9.2019 myönnetyille korteille"(näyttävät pikaisesti katsoen olevan korkeammat kuin uusille korteille!) - jossa sitten sivulauseessa on myös "MobiiliPlus ja Peruspaketteihin liitetyt kortit ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia", mutta mistään en vielä löytänyt tietoa onko ne oikeasti liitetty - tai onko minulla edes virallisesti "MobiiliPlus" käytössä vaikka mobiilisovellusta käytänkin ja asuntolainaa on tähän mennessä ollut Nordeassa ihan riittävästi erilaisiin bonuspaketteihin sun muihin...

  Nykyään en luota sokeasti siihen että "juu, kyllä se pankki minua oikein palveluihini nähden laskuttaa senkin jälkeen, järjestelmämuutoksissa ei ole virhemahdollisuuksia"... kyllä kai joku palvelusopimuskuvaus nyt edes on pakko löytyä jostakin? Vai pitääkö se käydä konttorissa tarkistamassa?
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2019
 15. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tililtä veloitettavissa palvelumaksuissa on aina kuitti mukana, josta näkee erittelyn.
  Mutta totta tuo, että vähän typerää ettei tuolla ole mitään henkilökohtaista hinnastoa, josta näkisi suoraan mistä maksat ja mitä.
   
 16. eba

  eba Tukijäsen

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2018
  Mielestäni ensimmäinen tarjous kannattaa jopa olla 10% alle pyyntihinnasta, ellei nyt aivan varmasti halua kyseistä asuntoa ja heti. Sen jälkeen yleensä näkee miten myyjä reagoi tarjoukseen, ja siitä on hyvä lähteä hieromaan kauppoja pikkuhiljaa.
   
 17. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Periaatteessa samaa mieltä eban kanssa mutta esim pk-seudulla tuota käyttämällä menee moni oikeasti fiksu kauppa silmänräpäyksessä ohi. Mutta kohteessa joka ollut kauan myynnissä eikä ole ns halutuimmasta päästä, tuo on vielä täysin validi tarjous josta lähdetään keskustelemaan.
   
 18. tohtori-no

  tohtori-no

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on kyllä ihan käsittämätöntä välittäjiltä, itsellä kävi niin että välittäjä suuttui ja ei suostunut viemään edes tarjousta myyjälle kun tein tarjouksen 2 vuotta myynnissä olleesta talosta ja tarjous ei edes ollut kuin vähän yli 10% pyynnistä ja hyvin perusteltuna, oli niin paljon rempattavaa. Toinen firman välittäjä vei lopulta tarjouksen eteenpäin mutta vastatarjous oli niin naurettava että jäi ostamatta ja talo taisi sen jälkeen vielä roikkua myynnissä vuoden päivät... Otti välittäjän egon päälle kun tarjosin oman perustellun tarjouksen että hänen myyntihintansa olisi sitten niin pahasti pieleen..
   
 19. vipe

  vipe

  Viestejä:
  487
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toki näinkin. Mutta jos joku ostaa pyynnillä suoraan ja ei itse näe asuntoa sen hintaiseksi niin aivan samahan se sitten on.

  Minusta ei sinällään ole mitään kiveen hakattua prosenttia millä ensimmäinen tarjous tulisi tehdä. Kaikki aspektit huomioiden, myös sen että haluaako juuri sen asunnon vai onko muitakin vastaavia kiikarissa, voi tarjouksen tehdä. Toki jos on useampia ja tarjouksen kohde ei ole niistä paras voi hyvin heittää "kepillä keväistä"-tyylisen -15%, -20% tms.

  Ja jos on useampia niin rajaa tarjouksen voimassaoloa 24h (tai alle) niin homma etenee. Ekan kämpän tapauksessa aikoinaan sai turhaan odotella kun toisessa päässä "mietittiin". Toki asunto oli kaikin puolin hyvä mutta samalla oli tarjolle muitakin ihan potentiaalisia ilmestynyt.
   
  eba tykkää tästä.
 20. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo tarjouksen rajallisuus on muuten hyvä ottaa pitkästä aikaa esille. Sillä voi joko vaikeuttaa tai helpottaa havittelemiansa kauppoja. Sanoisin että ihan max tarjouksen voimassaoloaika voisi olla sen pari-kolme päivää. Jotkut tuppaavat antamaan ihan liikaa aikaa jolloin myyjäosapuolella on vapaat kädet yrittää löytää parempia tarjouksia ja itse olet sidottu tuohon tarjoukseesi.

  Itse ostin nykyisen ensiasuntoni tosi tiukalla aikataululla myyjäpuolelta ja toimin samoin ostajana kun annoin lopulliselle tarjoukselleni vain muistaakseni nelisen tuntia voimassaoloaikaa. Kämppä jäi käteen ja sain tingattua juuri aiemman tarjouksen yläpuolelle eli hutia ei tullut mutta alkuperäisestä pyynnistä pääsin alaspäin joitain tuhatlappusia. :)
   
 21. jyppi

  jyppi Team Linux

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  06.05.2018
  En tiedä meneekö ohi aiheen, mutta itsekin nyt kämppiä käynyt katsomassa ja parissa paikkaa missä ollut parkettilattia niin tullut vastaan kovaa narinaa ja paukkumista. Toki selitys ainakin välittäjän kautta asialle on ollut se, kun kämppä jo pitkään ollut tyhjillään ja syksyn myötä kun lämpötilat ja kosteus vähän eri luokkaa kesään verrattuna (puu elää). Pitäisi kuulemma poistua nuo ongelmat kun kämppä päätyy taas normaaliin asumiseen tyhjillään seisomisen sijaan. Onko tässä nyt jotain selittelyn makua ja mahdollisia ongelmia tiedossa vai onko nuo kuvatut asiat normaalia parketille joka on asennettu oikein tässä tilanteessa?

  Edit:
  Kerrostaloista ja niiden huoneistosta kyse, jos se mitään vaikuttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2019
 22. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 966
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä onko mitään tekemistä asian kanssa, mutta meillä parketit nirisi ja naris ja oli kierot kun muutettiin. Sinällään homma ei haitannu koska meinattiinkin että lattiat menee laminaatiks ku rempataan. MUTTA kun huoneista lattioita purettiin niin huomattiin että parketin alla oli pahvia ja hiekkaa oikomassa valun epätasaisuuksia. Sinällään toimiva viritys mutta mietin että voisko lattian epätasaisuudet aiheuttaa ajan myötä parketin/laminaatin kieroutumista ja paukkumista ja venymistä. Ja jos näin on niin kannattaa varautua siihen että joutuu valua oikomaan jos uuden lattian laittaa. Ja se ei ole kivaa hommaa se.
   
 23. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 057
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Heitetäänpä muuten vinkki, että Akavan jäsenet saa Danskesta etuja:
  • Pienempi marginaali
  • Ei toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota
  • Lyhennysvapaat ilman kuluja
  • Portaistettu maksuohjelma
  • Edullisemmat päivittäispalvelut
  En sitten tiedä saako noista jotain tingattua ilman jäsenyyttäkin. Mutta ihan hyviä etuja kyllä.
   
 24. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 334
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Aikalailla kaikissa mun asuttamissani kämpissä on jossain kohtaa vuotta kuulunut jonkinlaista narinaa jostain kohtaa parketeista tai laminaatista. Kokemusta löytyy kerros-, rivi- ja ok-talosta. Mitä paksumpi vaimennusmateriaali alla, sen kovempi narina. Ainoa paikka missä en ole narinoita huomannut on mun vanhempien entinen 80-luvun rivarikämppä jossa oli oikein perinteiset kasarityyliset massiivipuuparketit jotka ei kyllä myödänny ei millin osaakaan mihinkään suuntaan.
   
 25. glhf

  glhf

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2018
  Melkein aina nuo kelluvat narisee jonkin verran, vaikka pohjat olisivat kuinka tasaiset Yllätyin ihan, että uudessa 2000-luvun puolella valmistetussa betonielementtitalossakin paikoittain hieman narisevat.. Eniten toki vanhoissa taloissa, joissa saattaa olla epätasainen pohja (lattialankut+eristematto/muovimatto, muovimatto, tms..). Kyllähän nuo ajan myötä siinä hieman joustavat alla ja reunat tulla näkyviin.
   
 26. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä!

  Onneksi asun tällä hetkellä aso-kämpässä velattomana, uusi paritalo, voin muuttaa koska vain pois ja saan rahani takaisin ja kuukausikustannus sama kuin siinä omassa neukkukuutiossa yhtiövastike + lainanlyhennys. Toki en saa sijoitukselle tuottoa ellei indeksikorotusta oteta mukaan, mutta tähän elämäntilanteeseen se parhain vaihtoehto ja se +50k€ on tallessa koko ajan.
   
  Räbätäti tykkää tästä.
 27. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Lattiat nyt on aika pieni "murhe tai ongelma" asuntoa ostettaessa. Lattia harvoin on uudenveroinen ellei sitä ole juuri asennettu ennen myyntiä ja pientä ääntä noista voi aina lähteä elämisen takia. Meilläkin on juuri laitettu uusi laminaatti ja pohja on varmasti suora, mutta asennettava pinta-ala on aika iso ja yhdestä kohtaa lattia aina vähän pitää ääntä kun siihen astuu.

  Rempatessa on kyllä oppinut, että uusia yllätyksiä tulee aina vastaan. Vaikka kuinka kuvittelisi homman olevan suoraviivaista, niin aina jossain kohtaa joutuu tyytymään kompromisseihin tai käyttämään tuplamäärän aikaa ja vaivaa. Rakennuttaja kun rakentaa halvalla ja nopeasti ja itse tekemällä taas tekee itselle. Siinä on iso ero.
   
 28. Iså

  Iså

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  80-luvun liimattu paksu mosaiikkiparketti voi olla myös irti alustastaan koska siihen aikaan ei betoniliimaa hiottu pois ja osa palikoista ei ole kunnolla kiinni. Itsellä onttoja palikoita on n. puolet 40 m²alueesta. En vaihtaisi kuitenkaan mihinkään laminaattiin vaikka narina ja kitinä vähenisivät. Tuota ei pysty myöskään hiomaan koska palikat irtoisivat kokonaan eli öljyäminen on ainoa (ja halpa) vaihtoehto. Nykyään tuommoisen asennus ja materiaali maksaisivat varmaan 80e neliö.
   
 29. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  507
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kai siellä listojen alla on reunassa raot? Että se lattia pääsee elää siellä. Muuten taitaa olla aika normaalia ainakin toi nariseminen.

  --

  Kolmelta pankilta tullut tarjous:

  S-pankki marginaali 0,6%
  Aktia marginaali 0,66%
  Handelsbanken marginaali 0,55%

  Tällä hetkellä Handelsbankilta kyllä muutenkin asiakaspalvelun suhteen tullut parasta settiä. Vielä odotellaan muilta.
   
 30. Räbätäti

  Räbätäti

  Viestejä:
  401
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Kärsiikö kertoa missä päin ja mikä firma?
   
 31. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  561
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Välittäjän vastaus 185k€ tarjoukseemme: "koska tarjous on tässä vaiheessa ehdollinen niin haluavat
  Symbolisena eleenä tulla vastaan 194.000 euroon".

  Ovat siis laskeneet nykyistä (jo laskettua) pyyntihintaansa huikeat 2000 euroa. :)
   
 32. Paolo Pastarino

  Paolo Pastarino

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos et enempää haluaa tarjota, niin sitten vain ilmoitat sen ja pallo on takaisin myyjällä.
   
  JaySon tykkää tästä.
 33. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  561
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  No 190k€ on mun mielestä semmonen ok hinta tuosta. Mutustellaan pari päivää ja vastaillaan... :)
   
 34. Siffo

  Siffo

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voi olla realistista päästä siihen, itse ajattelen että jos jonkun vastatarjouksen saa niin homma on neuvoteltavissa puoleen väliin. Eli tässä tapauksessa 189,5k€ :)
  Harvemmin kummaltakaan osapuolelta ensimmäinen tarjous on suoraan se viimeinen, ellei kohde ole sellainen joka menee todella äkkiä.
   
  JaySon tykkää tästä.
 35. Brainsome

  Brainsome BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  263
  Rekisteröitynyt:
  30.08.2019
  Laskepa, että paljonko on Akavan jäsenmaksu vuodessa ja vertaa noihin.
   
 36. edup

  edup

  Viestejä:
  2 227
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Esim. TEKin jäsenmaksu on 351e vuodessa. Siitä on 75e työttömyyskassan jäsenmaksua, minkä voi myös jättää halutessaan pois. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen, eli siitä jää noin puolet henkilön itsensä maksettavaksi, eli siis noin 138e per vuosi.

  Eli jos nyt ajateltaisiin että jäsenmaksulla ei mitään muuta etua saa (mikä on aika kaukana todellisuudesta), niin esim. 0,1 prosenttiyksikköä pois marginaalista 138k lainalla riittää kuittaamaan tuon. Tuota jäsenyyttä tuskin laitetaan miksikään lainaehdoksi tai sitä tuskin tarkistellaan jälkikäteen, joten aika vaikea tuosta on tappiolle jäädä. Oma mututuntuma on myös että Akavalaisiin liittoihin kuuluvilla aika harvalla se lainasumma myöskään ihan jää tuonne 130k kieppeille...

  Olennaisempi kysymys onkin että onko Danske muuten kilpailukykyinen pankki. Omat kokemukset on ollut aikalailla yksikantaan negatiivisia niin verkkopalveluiden toimivuuden kuin asiakaspalvelunkin osalta.
   
 37. Pondee

  Pondee

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  14.06.2017
  Tulipahan tällänen mieleen kun noista akavan eduista. Miten tuo OP etujäsenyys vai mikä se nyt olikaan millä kerrytetään bonuksia? Onko joku laskeskellut onko siintä bonusmaksusta hyötyä? Itse tuli tehtyä pari kk sit asunto-osto OP lainalla ja samalla hyvin vaihtu OP vakuutukseen autovakuutus kun oli halvin siellä. Otin samalla sitten sen etujäsenyyden millä niitä bonuksia saa ni en oo ainakaan vielä mitään hyötyjuttuja kokenu.

  Muilla OP juttuja?
   
 38. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Lue viestiketjua vähän taakse päin niin siellä on vaikka kuinka juttua.
   
 39. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Danske olisi omassa tapauksessa päässyt 0.02% parempaan marginaaliin TEK:n edun jälkeen kuin OP. OP:n bonuksien jälkeen oli aika no brainer jäädä OP:n asiakkaaksi kun bonuksia kertyy se reilu 80 euroa kuukaudessa.
   
 40. edup

  edup

  Viestejä:
  2 227
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep. Näinhän se menee että sen pitää olla kokonaisuutena aina kullekin edullisin (tai muulla tavoin paras) mikä sitten valitaan. Periaatteessahan tuo Akava-etuus nyt tulee pohdintaan vasta siinä kohtaa jos Danske jo ilman jäsenyyttäkin on paras, tai edes lähellä parasta vaihtoehtoa. Sitten täräyttää sinne sen jäsenyystiedon sisään niin pitäisi saada tuosta halvin.
   
 41. lmu2002

  lmu2002

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Asunnonmyynnin yhteydessä, jossa rahat jäi pankkiin saatiin Nordealta salaatinottimet. Kokonaisuus (min. 45m puhelinjono + yleinen jäykkyys) huomioonottaen katselemme tässä uutta pankkia.
   
 42. Nikoza

  Nikoza

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suosittelen liittymään Premium asiakkaaksi, niin jonot lyhenevät noin minuuttiin, mikäli soitat tunnistautuneena (esim. mobiilipankin kautta).
   
 43. J45U

  J45U

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Nyt olis taas kohde kiikarissa, kun on tuore lainalupauskin takataskussa 160 k / 0,65 / HB.

  Myyjä vain yrittää kovasti tehdä tiliä, vaikka huoneisto ei ole kokenut mitään remontteja ja on vieläpä vuokratontilla siis kulunut ja kallistunut.
  Ovat selvästi nostaneet pyyntiä siihen nähden, että mitä itse maksoivat siitä vain pari vuotta sitten (thank you google).

  Tilastojen valossa hintataso on yleisesti laskemassa ja myyntiajat nousussa, jolloin tuolla hinnalla saavat odottaa kauppaa 3 kk (tilastollisesti).
  Tai jos sitoutuvat johonkin "odota, että myyn ensin omani", niin siinä voi sitten mennä vielä kauemmin.

  Tarjouksiakin ovat hylänneet, vaikka ne on ollut sitä hintatasoa, mitä siitä voisi maksaa (maksimissaan).
  Se hintataso olisi heille jopa etu, kun eivät käytä välittäjää eli säästävät siinä pari-viisi tonnia.
  Ja jos myöhemmin ottavat välittäjän, niin se syö hintaa heti, jos ei uutena pyyntinä, niin viimeistään kaupanteossa.

  Eli kelpais hyvät neuvotteluvinkit? Tiedän, että myyjä on nyt hieman puun ja kuoren välissä eli kiire myydä (vaikka muuta yrittääkin väittää).
   
 44. edup

  edup

  Viestejä:
  2 227
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No tuota tuota. Yleisesti ottaen sillä, millä hinnalla jotakin on joskus hankittu, ei ole väliä arvon määrityksessä nyt, vaan hinnan pitäisi määräytyä yleisen hintatason mukaan. Itse vetoaisin vastaavien kohteiden toteutuneisiin kauppoihin, jos kerta kyseisellä alueella hinnat jo on laskussa.

  Ja voithan sä aina tarjouksen jättää. Jos myyjällä tosissaan on kiire myydä niin kyllä se siihen tarttuu jossei parempiakaan ole.
   
 45. J45U

  J45U

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Ei se tartu, kun on jo hylännyt vastaavia tarjouksia.

  Ja miten niin aiemmalla hinnalla ei väliä? Jos on samasta tai toisesta samanlaisesta huoneistosta samassa yhtiössä, niin kyllä ne kuvaa taatusti paremmin kohteen hintaa kuin esim postinumero- saati kaupunkitason data?

  Kumpikaan ei yllä (pyynnit) tähän nykyiseen ja kauppojen määrä on laskussa ja myyntiajat pitkittyneen, niin myyjä arvostaa huoneistoa jonkin muun kuin markkinoiden mukaan. IMHO

  Toteutunutta hintaahan en koskaan saa selville, mutta lähtökohtaisesti max. pyynti tai siitä tingitty x %.

  Edit. E"vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat 11,05 prosenttia"
   
 46. edup

  edup

  Viestejä:
  2 227
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitin että sillä juuri kyseisen myynnissä olevan asunnon ostohinnalla ei ole väliä sen arvon määrityksessä nyt. Tämä siksi kun siitä ostohinnasta jostain syystä viestissäsi puhuit, ja meinasit että myyjä yrittää tehdä tiliä. Sen sijaan nimenomaan niillä vastaavien kohteiden nyt lähiaikoina toteutuneilla kaupoilla on väliä, kuten viestissäni sanoin. Samoin on niiden nyt sen kanssa samaan aikaan myynnissä olevien kohteiden pyyntihinnoilla, koska asunto kilpailee suoraan muiden vastaavien kohteiden kanssa ostajista.

  Mutta siis juuri niihin vastaavien kohteiden kauppoihin minä lähtisin vetoamaan, ei millään muulla oikein ole mitään väliä. Jos myyjä ei sitä ymmärrä että alueen hintataso on tullut alas, niin vaikea siinä on kauppaa saada aikaiseksi.

  Toisaalta, jos ei se myyjä tartu (kohtuullisiin) tarjouksiin vaikka kohde on ollut pidempäänkin myynnissä, niin tokkopa sillä nyt sitten oikeasti mikään kiirekään on sen myynnin kanssa. Ja jos taas sitten on ollut lyhyen aikaa myynnissä, mutta ehtinyt silti hylkäämään useita tarjouksia, niin kai se oma tarjous sinne kannattaa joukkoon heittää jos se kiire nyt sitten alkaisi realisoitumaan jollakin aikajänteellä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2019
 47. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 682
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Parhaiten nämä löytyy op:n sivuilta. Saat siis kaikesta asioinnista 0,25% bonusta joka sitten menee vakuutuksiin ja kk maksuihin. Eli jos on joku 200 000€ lainaa niin bonusta saa n 42€/kk. Itse saan lähes kaikki vakuutukset noilla maksettua.
   
 48. Mysteeri

  Mysteeri

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Kuitenkin on hyvä muistaa, että bonuskertymä alenee sitä mukaa kun lainaa hoidetaan ja lainapääoma hupenee. Lisäksi erinäiset säilytys - ja palvelumaksut eivät ole ainakaan olleet alenemaan päin viime vuosina ja vakuutusten kilpailuttaminen vaikeentuu kun tilillä on bonuksia joita ei enää rahana saa ulos nostettua vanhaan malliin. 0,1% marginaalivaikutuksen voisi OP -bonuksille laskea kun lainoja vertailee.

  Esimerkkinä tulee mieleen metsävakuutus, joka on verovähennyskelpoinen metsäverotuksessa. OP:n bonariautomaatti kun sen käy maksamassa ei se enää kelpaa verottajalle.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2019
 49. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 375
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Työttömyyskassan jäsen kannattaa kyllä olla, vaikka ei kuuluisi edes liittoon.

  Nuo Dansken tarjoukset akavalaisille tuntuvat kyllä olevan hyvä kirittäjä lainaneuvotteluissa. Me saimme Nordeasta lopulta paremman tarjouksen, mutta lähtötaso olisi varmaan ollut korkeammalla, jos ei olisi ollut Dansken hyvä tarjous alla.
   
 50. edup

  edup

  Viestejä:
  2 227
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu tietenkin kannattaa. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä tuon laskelman kanssa että kannattaako kuulua liittoon jos vain haluaa saada asuntolainaan jotain lisäetuja Danskelta.