Asunnon ostaminen ja asuntolaina

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kuka_kusi_muroihini, 19.10.2016.

 1. Mustang243

  Mustang243

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tuota en tiennytkään, että voi pitää tuon lisäksi vielä lyhennysvapaata. Oletin vain jotenkin että tämä on Nordean tarjoama versio tuosta ja sillä selvä, ei muita vaihtoehtoja. Onko näillä kahdella jotain käytännöneroa? Ensiasuntoa tässä siis ollaan ostamassa ja kaikki on niin uutta ja ihmeellistä :)

  Ai noinkos se menikin? Sain sellaisen käsityksen virkailijan puheista, että lattia 0,25 tulee marginaalin päälle ja katto on se mitä maksimissaan joudutaan maksamaan, jos korot nousee yli sen. Ymmärsin sitten varmaan väärin ja loogisemmalta tuo 2,45% kuulostaakin.

  Mutta ilmeisesti edelleen sama mantra, ettei rahoiteta niitä liituraitapukujen Porscheja vai miten se menikään? :rolleyes:
   
 2. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 616
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lyhennysvapaa on eri asia kuin lyhennysjousto. Lyhennysvapaa on aina sopimuksen muutos ja se maksaa. Siksi se kannattaa ottaa heti lainan alkuun jolloin sen saa yleensä ilmaiseksi (koska kirjataan lainasopimukseen). Lyhennysjousto taas on asiakkaan itsensä määrittelemä ja saa "joustaa" kuukausisummassa tietyn verran.

  Lyhennysvapaassa pankki tekee pelkkää voittoa koska korkotuloja tulee mutta pääoma ei pienene. Asiakkaan kannaltahana tää on "miinusta" koska pääoma ei lyhene mutta toisaalta lainan alkuvaiheessa sillä ei ole mitään merkitystä pääoman kannalta. Voit sitten laskeskella paljonko makasat "turhaa" korkoa tuon vuoden ajalta joka on teoriassa sun itse "maksama" summa korkokatosta. Sitten voit laskeskella kauanko sillä vuoden aikana säästyneellä summalla maksat nousevia korkoja. Voisin veikata että tulee helvetisti halvemmaksi kuin ostaa noita korkoputkia/kattoja..
  Lyhennysvapaaseen pankki varmasti suostuu.
   
  Mustang243 tykkää tästä.
 3. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Pikaisella päässälaskulla esim. 20 vuoden tasalyhenteisellä lainalla vuoden lyhennysvapaan nimellishinta on ~yhden vuoden korko sille lainapääomalle joka on jäljellä lyhennysvapaan alussa, ja korkoprosentti on koko laina-ajan - tässä 20v - korkojen keskiarvo.

  Ja samalla 20 vuoden tasalyhenteisellä lainalla ja pankin stressitesti-5% korkotasolla laskettuna yhden vuoden lyhennysvapaalla makselisi aina vähän reilun vuoden nousseita korkoja (huom. verotuksessa on vielä pieni korkovähennys). Tosin luonnollisesti: pienempi korkotaso -> puskuri riittää pidemmälle, jo lyhentynyt lainaoma -> puskuri riittää pidemmälle, korkovähennys poistunut -> puskuri riittää lyhyemmälle.

  Meniköhän nyt aamuisessa unenpöpperössä oikein? Intuitioni on että koska lyhennysvapaa pidentää laina-aikaa eikä kasvata kuukausierää, kustannuksia kertyy koko laina-ajan ajalta. Siis jos laina lyhenisi tasaiset 5% vuodessa, tuosta ekana vuotena lyhentämättömästä 5%:sta maksetaan korkoja 20 vuoden ajalta ennen kuin sitä aletaan maksamaan pois.

  Annuiteetti- tai tasaerälainoja ei lyhennetä tasaista tahtia, joten puskurin koko olisi hieman pienempi kuin tasalyhenteisessä. Mutta tuollaisia "pyöreitä tasanumeroita" on kivempi pyöritellä päässä suihkussa tai hampaita harjatessa :)
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
 4. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 485
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sulla on kummallinen käsitys ”voitosta”. Kirjanpidon perusteet eivät selkeästikään ole alkuunkaan hanskassa.

  Lainan lyhentäminen ei ole voittoa tai tappiota, vaan taseen kannalta neutraali asia. Se vähentää toki velkaa kotitalouden kirjanpidossa, mutta likvidit kassavat vähenevät tasan samalla summalla. Omaisuuden määrä ei kasva senttiäkään, eikä täten muodostu voittoakaan.

  Nyt kun korot aina vaan painuvat enemmän ja enemmän miinukselle, niin takaisin maksun järkevyys vähentyy jatkuvasti.

  Lainan lyhentämisen sijaan (jos se lyhentämättä jättäminen on vaihtoehto), kannattaa miettiä jotain paremmin tuottavia investointeja. Sähkölämmitteiseen taloon ilmalämpöpumppu, maalämpö tai LTO ovat todennäköisesti paljon enemmän tuottavia investointeja kuin lainapääoman takaisinmaksu samalla summalla.

  Jos vähennät vuositasolla vaikka 6000€/lainaa, niin se säästää 30€/v vuositasolla loppulainan ajan jos korkotaso on 0.5%

  Melkein mikä vaan kuviteltavissa oleva investointi on kannattavampaa käyttöä sille kuudelle tonnille. Jopa auton vaihto vähemmän bensaa kuluttavaan malliin säästää melkein varmasti enemmän vuositasolla...
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  ViKiV, arsee, Trotor ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 5. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 616
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta kysymys olikin siitä että kerää itselleen puskuria JOS korot nousee eikä joudu heti kuseen siitä että kuukausilyhennys nousee.
  Minä piut paut siitä tuottaako toi puskuriin varattu summa mitään, pääasia on että on pätäkkää jos korot nousevat.
   
  muronsyöjä ja Taneli- tykkäävät tästä.
 6. Mustang243

  Mustang243

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mitenkäs sitten viitekorko? Alustavat lainalupaukset on tehty 12kk euriborilla, mutta onko sillä tarkasteluvälillä tässä taloustilanteessa mitään väliä, kun miinuksella ollaan joka tapauksessa? Että antaako mennä tuolla 12kk ja murehtii sitä joskus? Vai kannattaisko 3kk tai 6kk? Ja nouseeko marginaali aina jos viitekorko on 3kk 12kk:n sijaan? Vai onko noissa neuvotteluvaraa?
   
 7. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 616
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmaan tapauskohtaista mutta kovin moni pankki ei taida juuri muita antaa kuin 12kk euriboria.
   
  Mustang243 tykkää tästä.
 8. edup

  edup

  Viestejä:
  2 041
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tosiaan taida saada mitään muuta kuin 12kk euriboria nykyään. Mutta jos valita saa, niin lyhyemmät taitaa historian keskiarvoa katsoen olla (merkityksettömän vähän?) edullisempia.
   
  Mustang243 tykkää tästä.
 9. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  974
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Olen katsellut asuntoja PK-seudulta, ja löytyy ennestään yli 30% omarahoitusosuus. Vaikka asuntoja valmistuu ennätysvauhtia, ei tahdo löytyä sopivaa luukkua markkinoilta. Saatan olla toki vaativa ostaja asunnolle asettamien kriteerien puolesta.
  - Asunnon ja taloyhtiön on oltava kunnossa, ei mitään remonttipommeja.
  - Ei vuokratonttia tai muita tonttiin kohdistuvia rasitteita.
  - Mahdollisimman vähän vuokra-asuntoja ja suuria asuntosijoittajia taloyhtiössä.
  - Asuntoa ei myydä valmiiksi vuokrattuna.
  - Uudisasuntojen skandinaavisen selkeä suomi-design ei nappaa yhtään.

  Muutama kiinnostava kohde on tullut katsastettua. Ensimmäinen kohde vaikutti kaikin puolin huonokuntoiselta julkisivua lukuunottamtta (rempattu viimeksi -91) ja isompi kylppäriremontti tulossa, näitä puutteita ei mainittu esitteessä ja asuntoa markkinoitiin hyväkuntoisena. Toinen asunto oli ihan miellyttävä sisältä, mutta naapurustossa asustaa useampi naapurikyylä ja 12 asunnon rivitalosta oli useampi asunto myynnissä samaan aikaan, vieläpä ALE-hintaan.
   
 10. Tekila

  Tekila

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Oletko ihan aloittanut niin, että kartoitat katuja / alueita, mitkä ovat kriteereihin sopivia. Ja odottelet että niistä tulee myyntiin. Tai sitten ihan käy laittamassa alakerran ilmoitustaululle / postilootiin viestiä kiinnostuksesta ostaa yhtiöstä asunto.

  Aika pitkälti samanlaiset kriteerit oli itselläni ja löysin omani alueen omasta Facebook ryhmästä. Ilmoitin sinne kadut ja kriteerit millä etsin ja sain aika montakin potentiaalista tarjousta. Sieltä se oma sitten löytyi.
   
 11. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  974
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Olen selaillut asuntoja lähinnä Etuovi.com kautta sopivilla postinumeroalueilla ja kriteereillä. Tällä hetkellä ei ole mikään akuutti tarve löytää uutta asuntoa, joten pystyy kartuttamaan omaa varallisuutta. Nykyiset asuinkustannukset ovat myös toistaiseksi hyvin maltilliset.

  Mitäköhän nuo Tarjouskauppana myytyvät asunnot tarkoittavat käytännössä? Jos kukaan ei tee parempaa tarjousta, myyjä on velvoitettu myymään lähtöhinnalla?
   
 12. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 616
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole velvoitettu. Myyjä voi silti myydä kenelle tahansa millä tahansa hinnalla.
  Terveisin Tarjouskaupan hävinny vaikka oli 15 000e korkeampi tarjous kuin voittaneella.
   
 13. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Tämä sama koettu tarjouskaupassa... Tosi miellyttävää tehdä kauppaa sokkona, siis tämä Kiinteistömaailman tarjouskauppa missä näkee muiden tarjoamat summat - mutta myyjä ei voi tehdä vastatarjouksia. Meillä oli mielestäni hyvät ehdot kaiken suhteen, kun oltiin valmiita joustamaan. Ei silti auttanut edes korkein tarjous. Hieman kyllä syö tuo prosessi, ja siitä oppineena jätän kyllä väliin nuo KM-tarjouskaupat suoraan.
   
 14. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  974
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Mitä helvetin ideaa on sellaisessa tarjouskaupassa, jos lähtöhinnalla ei ole mitään merkitystä? Nuo tarjouskaupan hintatiedot näyttävät olevan vähän mitä sattuu - välillä on tarjontaa reilusti alle markkinahinnan ja samaan aikaan vastaavasta kämpästä samassa korttelissa pyydetään posketonta ylihintaa.
   
 15. edup

  edup

  Viestejä:
  2 041
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Myyjä yrittää pumpata viimeiseen senttiin ja parhailla mahdollisilla ehdoilla kaiken irti. Siitähän tuossa on kyse. Riippuu ihan haluamansa alueen muusta tarjonnasta että pitääkö alistua tuollaiseen vai ei.
   
 16. tarzam

  tarzam

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainahan kauppa on tarjouskauppa ?
   
 17. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 616
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo mä kanssa skippasin jatkossa noi kokonaan. Meni tosiaan maku koko pelleilyyn.
   
 18. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  974
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Aika monesta Tarjouskauppa-kohteesta löytyy myös maininta: "Ei sovittuja esittelyitä, ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä"

  Kiinteistömaailman kohdalla niin sanottu "avoimuus" näyttäisi olevan pelkkää sanahelinää. Kuinka moni näistä Tarjouskauppa-kohteista on edes oikeasti myynnissä, jos myyjä pyrkii vain ja ainoastaan haarukoimaan asuntonsa markkina-arvoa.
   
 19. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 000
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitetaanpa muille vertailukohdaksi oma tuore laina. 0,4% marginaali pikkasen yli 200 tuhatta lainaa. Akavalaisena ei kuluja ja pankkina Danske. Tarjoukset oli myös Aktiasta ja Op:sta, mutta oli vähän huonompia. Laiskuus iski ja jäi muut pankit kysymättä. Niin ja pääkaupunkiseudulla rivari.
   
 20. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
  Omassa vanhassa lainassa marginaali 0,8%, mutta negatiivinen eurobori pudottaa sen johonkin 0,56% paikkeille eli ihan ok. Taitaa olla niin että uusissa lainoissa negatiivinen euribor ei enää lainanottajaa auta, vaan korot on aina vähintään sen marginaalin verran. Täytynee kuitenkin kysellä josko tuota saisi (taas) alemmas, sillä jossain vaiheessahan ne euriboritkin nousee...
   
 21. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itseä rupee kans pks okt hinnat
  Kyrsii niissä ei ole mitään järkee
  Vanhukset haluu saman hinnan kuin uudesta.
  Vaikka talon kunto ihan pommi
  Hintalaskurit antaa 60000e pienempää hintaa mitä omistaja ja välitäjä haluaa
  Sit ruvetaan kiukutelemaan kun tarjotaan alta pyynnin kun talo ihan pommi

  Itseä kiinnostaa noi vanhat vaan sen takii kun niissä autoille hyvin tilaa mut en nyt sen takia mitä älytöntä hintaa rupee maksaa

  Niin itsellä oplta 380000e lainalupaus ja marginaali 0.6
  Muistat paljon huonommat tarjoukset
   
 22. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Kuinka paljon sait nordeasta lainaa ja millä tuloilla? Jos saa kysyy
   
 23. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Millä tuloilla ja takauksilla? Ilman tuota ei oikeen anna ketjuun mitään lisää, kuitenkin noista se riippuu pitkälti miten sitä lainaa myönnetään ja millä ehdoilla.
   
 24. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Noin 4400e netto tulot
  5% omaa rahaa lopput pankin ja valtion takaus

  Lisäksi niin se varmasti vaikutti että saatiin noin paljon.
  Se että mulla sekä vaimolla tulot kyllä melko varmasti nousee pikku hiljaa

  Tarkoitus ei ole niin paljon käytää lainaa
  Tarkoitus olisi että olisi noin 300000e asunto
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  mopnex tykkää tästä.
 25. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Moro
  Tämä voi poistaa jos ei ole tarvetta tai ketään ei kiinnosta

  Mut itseä ruvennut suoraan sanottuna ottamaan panuun se että välitäjät -omistajat yli hinnoitelee pahasti vanhojen okt tai paritalo asuntojen hinnat

  Kunnot asunoissa tosi huonot
  Renmontia pitäisi tehdä yleensä useilla 10000e euroilla salaojat yms

  Vaikka remmontia on tosi paljon silti halutaan väkisin lähes uuden hinta.
  Niin ja mistä tiedän että ovat ylihintaisia ensinnäkin siitä että ne ei menne kauppaksi samat pyörii kuukaudesta toiseen hinnat ja välitäjät vaihtuu mutta silti ovat myynissä edelleen ja hinta silti kovasti yli hintainen
  Niin hinta varsinkin silloin reilusti yli hintainen jos kyseessä on vanhusten asunto

  Tämä koskee okt ja muita pientaloja kerrostaloissa en ole huomannut samaa ilmiöö

  Onko muut huomannut samaa ongelmaa
   
 26. elmo

  elmo

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oisko niin, että nuo sun mainitsemat remontit ei ole pakollisia niin sen takia se ei näy hinnassa. Se, että torppaan olisi hyvä tehdä uudet salaojat sun haarukoinnilla ja lasket sen lisäksi hinnan päälle niin todellisuudessa se ketä sen ostaa asuu siinä tyytyväisenä eikä uusi niitä. Toki jos tulee ongelmia niin sitten on ongelmia... Aika harvassa kuitenkin on ihmiset jotka ennakoi asioita.

  Kyllä pks:llä kysyntä ja tarjonta määrää ne hinnat parhaiten koko maasta. Ja jos niillä vanhuksilla ei ole pakko myydä niin mikäs siinä antaa roikkua listoilla.
   
 27. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 070
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No jos budjetti on tuossa 300-400ke välillä, niin ymmärrän hyvin jos turhauttaa. Fakta on että tuo hintaluokka on pk-seudulla se ihan alin viidennes, jonne ei oikeastaan muita mahdu kuin niitä pommeja. Ja silloin jo alueestakin joutuu tinkimään - tietyillä alueilla edes sitä pommia ei saa alle 400ke.

  Toisaalta et sinä uuttakaan rakenna 300ke pintaan tontteineen ilman jäätävää määrää omaa työtä. Tai miksi sitten katselette vanhoja, jos niiden hinta on kerta sama kuin uusilla?
   
 28. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 132
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Meillä aika sama tilanne, mutta Nordea tarjosi 0,38% ja myös ilman kuluja, kun kuuli Dansken tarjouksesta. En tiedä, olisiko päästy vielä parempaan, jos olisi kysytty Danskesta uudestaan, mutta ei jaksanut. Juuri eilen oli uutisissa, että Nordea kilpailee nyt asuntolainoista aggressiivisemmin kuin ennen saadakseen suurempaa markkinaosuutta.
   
  eba tykkää tästä.
 29. valexi

  valexi

  Viestejä:
  759
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Yllättävän pienillä tuloilla hyvän kokoinen laina. :tup:
   
 30. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No ei minusta joku päälle 7 tonnin kuukausipalkka mitenkään hirveän pieni tulo ole :)
   
 31. tomih

  tomih

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Riippuu onko kyse henkilön vai talouden tuloista. Näissä yleensä katsotaan talouden tuloja.
   
 32. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aina voi olettaa suuntaan tai toiseen :vihellys:
   
 33. Mustang243

  Mustang243

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Varsinaista lainaa ei vielä ole otettu. Lainalupaus oli 200k e, talouden yhteenlasketut tulot 4800-4900e. Tämä siis täällä maalla missä talojen hinnat ja palkkataso on pääkaupunki seutua alhaisempi.
   
 34. tomih

  tomih

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Toki taloudessakin voi olla 1 tai n+1 henkilöä tuomassa tuloa.
   
 35. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ei muuten pitä paikkaan uudet lähtee siitä kohtuu uude lähtee siitä 35000e ja kohta varmaan sellainen pitää ostaa

  Koska vanhukset haluu saman hintaa
  Vaikka remmontiin menee 50000e katto vuotaa yms

  Miksi katson vanhoja no sen takii jos löytyisi joku oikeasti järkevää hintaan ja toiseksen sen takii että vanhoissa paremmin autopaikkoja. Itsellä kun autoja tahtoo pihaan kertyy useita
   
 36. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Juu niin saatiin mut tohon vaikutaa se että molempien palkat nousussa pikku hiljaa
  Eikä varmastikaan palkka huippu ole saavutettu.
  Niin 4400 on yhteis netto tulot
   
 37. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 070
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No joo, jotain löytyy, mutta koosta (talo ja piha) joutuu aika paljon tinkimään.
  Myytävät asunnot | Oikotie

  Vanhoja taloja kun katsoo, niin aina kannattaa miettiä mikä sen tontin arvo on ja sitten laskea siitä kuinka paljon itse talolle jää lopulta hintaa. Usein sitä huomaa, että tontti on yli puolet kokonaisuuden hinnasta. Parhaat tontit kun alkaa olla jo hyvin pitkälti rakennettu.
   
 38. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Sun mielestä vikoja ei tarvii korjaa eikä huomioida hinnoissa outo ajatus maailma. Enkä sun tapaiset ihmiset nostaa vanhojen asuntojen hintoja.

  Esim yhden kohteen vikalista
  Ilman vaihtokone ei toimi virtaus tosi huono vaikka laitaa täysille
  Talon reunaan kiinni päästetty kasvamaan kasveja.
  Kylpyhuoneessa puuttuu laattoja ja tiputaa vettä käyttö ikä tullut täyteen.
  Näytää muutenkin rummalta että huh huh
  wc tiloissa samaa vikaa

  Takaoven lukko ja kahva paskana

  Ikkunatiivisteet pitää vähintään vaihtaa suurin osa ikkunoista ihan huurussa

  Lattia pitää hioo tai vaihtaa naarmuja täynnä

  Seinä tapetit irtoilee

  Lisäksi osassa tiloja patterit ja lattialämmitys rikki nämäkin alkuperäiset

  Niin ja hinta arvio laskureihin kun kohteen laitaa tulee hinnan 280-300 omistaja ja välitäjä haluaa 340
  Niin lisäksi välitäjä luokitellut kohteen hyvä
  Sanoisin että tyydytävä jo rupee olee likaa

  Ainut melkein mitä talossa on korjattu
  On katto sekin melko varmasti on vakuutus yhtiö maksannut
  Koska katto pääsi jo vuotaman pahasti vettä tästä jälkiä katossa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2019
 39. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Juu tottakai mut eipä siitä tontista niin kauheasti ole hyötyy jos siihen ei toista taloo mahdu rakentaa tai edes rakennus oikeus ei siihen riittä
  Tässäkin kohteessa tontin arvo max 120 alueelta on paljon myynissä tonteja mitkä samaa kokoo tohon hintaan.
  Niin kyl noissa uudis kohteissa on ainakin osassa tinkki varaa.
  Just yhdestä koitetaan kauppoihin päästä
  Voi muutenkin niistä tietenkin maksaa enemmän koska lämmitys muoto on lähes aina parempi ja talon pohja myös parempi
  Eikä tarvii heti koko taloo rakentaa uudestaan
   
 40. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Niin vanhusten mun puolesta ihan turha itkee kun ei pääse muutamaan kerrostaloon kun ei saa taloo kaupaksi.
  Koska eihän se menne kauppaksi jos pyytää yli hintaa!!
  Pari kohdetta on ainakin ollut jo kaksi vuotta
  myynissä molemmissa omistajat haluu muutaa kerrostaloon.
   
 41. edup

  edup

  Viestejä:
  2 041
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos et oo kahdessa vuodessa saanut okt:ta ostettua, niin olisko mitenkään mahdollista että olet nyt vaan itse valmis maksamaan aivan liian vähän suhteessa oikeaan hintatasoon?
   
 42. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  kaksi vuotta sitten aloitetiin noita seuramaan silloin ei ollut vielä omaa rahaa tarpeeksi kasassa ja vaimolla ei ollut vielä vakio työ. niin lainan kanssa oli vaikeaa
  Nyt aloitettu kesällä noista vääntää kunnolla kauppaa
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2019
 43. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Millon luulette että korot nousee ja jos nousee niin mihin lukemaan?
   
 44. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 665
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanon samaa kuin viimevuonna. Ei tämän vuoden aikana ainakaan (plussan puolelle) mahdollisesti aikaisintaan ensivuoden aikana. Silloinkin maltillisesti. Neuvoisin että kannattaa katsoa muita EU:n maita, miten niillä menee. Selviäisikö esim. Italia, Kreikka jne. siitä jos negatiiviset korot nousisivat edes 1% plussanpuolelle ylöspäin?

  Kun vastaus tuohon joskus tulee olemaan "kyllä" ne korot voivat alkaa nousemaan. Tällä hetkellä ei, en usko että ihan heti korot nousevat ellei jotain "outoa" tapahdu. Se ei taida riittää "oudoksi" tapahtumaksi jos esim. Englanti eroaa EU:sta, kieltäytyy maksamasta mitään ja aloitamme kauppasaarron...
   
 45. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Korkojen nousun sijasta pitäisin muutaman seuraavan vuoden aikana todennäköisempänä, että lainamarginaalit voi nousta aika laillakin, joko siitä syystä että esim. Suomessa tai Ruotsissa alkaa tulla isompia ongelmia asuntojen hintojen kanssa - tai sitten siitä syystä, että maailmantalous elpyykin, ja tällainen turvasatamana pidetty pohjoismainen asuntomarkkina ei enää houkutakaan samalla lailla. Tai sitten molemmat, jolloin voitaisiin ehkä puhua jo 2%+ marginaaleista jonkin aikaa.
   
 46. OD.

  OD.

  Viestejä:
  634
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  2025, 3%. Varma tieto.
   
  Marius tykkää tästä.
 47. jarmojs

  jarmojs

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2018
  Kehä III:n sisällä ainakin tontin hinnan voi suurin piirtein laske rakennusoikeuden perusteella niin, että rakennusoikeusneliömetri maksaa tonnin. Eli jos 1000 neliön tontin kaavan mukainen tehokkuusluku on 0,2 niin tontista saa pulittaa suurin piirtein 200 tuhatta. Toki paljon enemmänkin, jos tontti nyt sattuu olemaan vaikkapa Westendissä. Talo sitten tähän päälle plussaa ellei ole purkukuntoinen. Ja siinäkin tapauksessa sähkö-, vesi- ja viemäriliittymällä on jokin arvo.
   
 48. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Mihin varma tieto perustuu?
   
 49. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tähän en ei oikein usko Espanjassa missä on ollut korkeat marginaalit niin ne on alaspäin

  Lisäksi jos laina jo otettu tästä ei ole haitaa
   
 50. Paolo Pastarino

  Paolo Pastarino

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hölmöön kysymykseen arvoisensa vastaus.
   
  plati tykkää tästä.