Siis paikassa, jossa ei ole Ethernetiä (mökillä).
Ok, sitten HUE:n kanssa mainitut on ne vaihtoehdot.
3rd partyillä onnistuu sitten langattomasti, mutta säätöä on tiedossa, että saa systeemit pystyyn.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Siis paikassa, jossa ei ole Ethernetiä (mökillä).
Kahdella shellylla onnistuu, eli eka on lukemassa vain kytkimen tilaa ja toinen on älyttömän lampun päässä katkomassa sähköjä siltä osalta. Noin minäkin ohjaan yhtä lamppua.
Kiitos vahvistuksesta, kyllä se zigbee on siis oma valinta. Toki siksikin lienee järkevin kun haaveena jossain vaiheessa laittaa nuo osaksi Home Assistentia.Lamput toimii reitittimenä, kuten muutkin verkkovirtavehkeet. Patterilaitteet ei toimi. Mulla kantaa terassilampun (Ikea) kautta autotalliin 10m päähän ihan hyvin Zigbee.
Juuri näin. Älyvaloista on tosi vaikea luopua sen jälkeen kun sellaiset on hankkinut ja säätänyt kuntoon. Tarkoitan nyt sellaista kunnollista kokonaisuutta liiketunnistimien, pitkälle mietittyjen automaatioiden ja kytkimien kanssa, enkä suinkaan mitään "säädä vain kännykällä" -ratkaisua. Tämä on juuri sitä tulevaisuutta mistä lapsena unelmoi. Valot syttyvät tilanteeseen sopivaan värilämpötilaan ilman erillistä pyyntöä ja valoja voi halutessaan ohjata puheella.Siihen ne hyödyt sitten jääkin.
Ei enää koskaan "älyttömiä" lamppuja. Saa laittaa kytkimiä ja liiketunnistimia juur sinne minne haluaa eikä tarvii välittää sähköistä ja virallisista kytkimistä ja saa ajastaa ja säätää eikä tarvii yölläkään könytä pimeessä lähimmälle kytkimelle runkkaamaan napista valoja päälle.
Kerrotko vielä lisää, että mitkä shellyt sulla om tuossa käytössä ja miten ne on kytketty?
Philips Hue aloituspakkaus 3 x lampulla, bridgellä ja kauko-ohjaimella on aika näppärä tapa päästä alkuun. Kannattaa valita sellainen paketti, jossa lamppujen värilämpötilaa voi vaihtaa. On myös väriä vaihtavia lamppuja, mutta sellaisille en ole keksinyt käyttöä. Näiden pakettien lamput taitavat olla aina zigbee-sirulla, jolloin kukin lamppu laajentaa myös verkkoa, mutta kannattaa varmistaa pakkauksesta kuitenkin. En ole varma ovatko jo kaikki nykyiset Huet zigbeellä, aikaisemmin oli kai sellaisiakin, jotka eivät olleet.Kiitos kaikille vastauksista. Taitaa olla parempi kun hankin vain philipsin hue laitteita, taitaa olla ongelmia ja säätöä lisätä lidlin lamppuja HomeKittiin. Tai ostan yhden liiterin lampun lisäksi ja testaan sitten kun on hermot kunnossa...
Helpoimmalla tosiaan pääset Huen kanssa. Kannattaa huomioida, että Applesta johtuen et saa homekitissä Hue sillan kautta ohjattua kuin Huen omia laitteita. Niitä liiterin tai Ikean lamppuja et saa siis näkymään homekitin puolella, Huen softalla toki toimivat valot suht. Normaalisti, mutta muiden laitteiden, esim. Sensorien kanssa tuo ei useimmiten toimi.Kiitos kaikille vastauksista. Taitaa olla parempi kun hankin vain philipsin hue laitteita, taitaa olla ongelmia ja säätöä lisätä lidlin lamppuja HomeKittiin. Tai ostan yhden liiterin lampun lisäksi ja testaan sitten kun on hermot kunnossa...
Hyvä vinkki. Kannattaa myös pohtia noita hintaeroja. Joskus niitä värillisiä saa lähes samaan hintaan kuin White Ambience - lamppuja. Meillä suurin osa valoista on noita värillisiä ja on niissä omat hyötynsä. Esimerkiksi yövaloina toimii sellainen tosi himmeä punainen sävy ja tietenkin niillä voi jatkaa television ambilight efektiä tai synkata vaikka tietokoneen kanssa. Toimivat tietenkin paremmin tunnelman luojina. Kannattaa siis pohtia kyseisen huoneen käyttötarkoitusta ja minkälaisia värisävyjä siellä haluaisi käyttää eri tilanteissa.Philips Hue aloituspakkaus 3 x lampulla, bridgellä ja kauko-ohjaimella on aika näppärä tapa päästä alkuun. Kannattaa valita sellainen paketti, jossa lamppujen värilämpötilaa voi vaihtaa. On myös väriä vaihtavia lamppuja, mutta sellaisille en ole keksinyt käyttöä. Näiden pakettien lamput taitavat olla aina zigbee-sirulla, jolloin kukin lamppu laajentaa myös verkkoa, mutta kannattaa varmistaa pakkauksesta kuitenkin. En ole varma ovatko jo kaikki nykyiset Huet zigbeellä, aikaisemmin oli kai sellaisiakin, jotka eivät olleet.
Oletko viimeaikoina löytänyt lähes samaan hintaan värillisiä kuin ambiance-lamppuja? Näin oli aikoinaan, mutta nyt ei ole ainakaan omaan silmään osunut pitkään aikaan. Värilliset ovat karkeasti noin tuplaten ambiance-lampun hinta.Hyvä vinkki. Kannattaa myös pohtia noita hintaeroja. Joskus niitä värillisiä saa lähes samaan hintaan kuin White Ambience - lamppuja. Meillä suurin osa valoista on noita värillisiä ja on niissä omat hyötynsä. Esimerkiksi yövaloina toimii sellainen tosi himmeä punainen sävy ja tietenkin niillä voi jatkaa television ambilight efektiä tai synkata vaikka tietokoneen kanssa. Toimivat tietenkin paremmin tunnelman luojina. Kannattaa siis pohtia kyseisen huoneen käyttötarkoitusta ja minkälaisia värisävyjä siellä haluaisi käyttää eri tilanteissa.
Itselläni on niin että päälaitteena on Philips Hue jossa suurin osa kämpän sisävaloista kiinni siinä. Muutama Ikean lamppu löytyy omalla kytkimellään (kuten pöytälamppu ja keittiön "aamuvalo". Sitten rinnakkaisena järjestelmänä on Tuyan järjestelmä joka ei tarvitse hubia. Tähän rinnakkaiseen oon liittäny kaikkia ns. haista paska-valoja kuten ulkovalot, terassin valot ja pari pistoketta. Tää Tuya on rinnakkain lähinnä siks että moni "brändi" tuote toimii sillä ohjelmalla kuten Bilteman lamput ja Deltaco merkit. Noi Tuyan laitteet on siitä hyvä että ne on puoli-ilmaisia. Esim kaikkien ulkovalojen n. 10kpl hinnalla sais varmaan kaks Huen omaa lamppua. Noi ulkolamput ei ole toki ulkokäyttöön, mutta ei ole suuri sijoitus jos saattuu talvella poksahtamaan. Tuyan huono puoli taas on että esim perus patterikäyttöisä kaukosäätimiä ei talhdo löytyä mistään..Vääntäisikö joku rautalangasta älyvalo-neitsyelle, mitä kannattaa hankkia?
Kodin tietotekniikka on pelkkää applea eli pitäisi toimia applen homekitin kanssa.
Philipsin Huella ilmeisesti toimisi, mutta miten esim lidlissä myytävät zigbee jutut? Pystyykö niitä käyttämään, paketista vilkuillessani löysin vain maininnan googlen homesta. Pystyykö noita jotenkin käyttämään yhdistämään toisiinsa? Esim hue bridge ja siihen lisätä lidlin romuja?
Ajatuksena siis testimielessä budjetilla testata olisiko älyvalot itselle sopivia.
Ja pystyykö mitään järjestelmää ohjaamaan sekä iphonella ja androidilla samaan aikaan, jos tulee tarve?
edit: olen googlettanut asiaa, mutta jotenkin saanut vaan pääni enemmin sekaisin...
Tuossa keväällä ostin Gigantista - 20% alennuskampanjasta ison liudan GU10 White Ambience -lamppuja ja silloin kappalehinta oli noin 30€. Pari päivää tilauksen jälkeen Proshopissa alkoi jokin älyvalokampanja ja värillisiä sai kappalehintaan 27,33 €. Niitä tosin piti ostaa kerralla useampia.Oletko viimeaikoina löytänyt lähes samaan hintaan värillisiä kuin ambiance-lamppuja? Näin oli aikoinaan, mutta nyt ei ole ainakaan omaan silmään osunut pitkään aikaan. Värilliset ovat karkeasti noin tuplaten ambiance-lampun hinta.
Sen verran vielä kysyn, tuo vaihtoehto b, onko oikeasti olemassa hubia/bridgeä mikä osaa keskustella applen homekitin ja esim zigbee 3.0 välillä? Tarkoitan siis sitä kun philipsin bridgeen saa liiterin lamput kiinni ja toimii huen apilla mutta applen homekit ei suostu niitä ohjaamaan. Tämä on minulle no-go ratkaisu. Onnistuuko siis jollain valmiilla laitteella? Sellainen kiinnostaisi, rasberry linjalle en ole valmis lähtemään, liikaa säätöä...Jos on pakko yhdistellä ekosysteemejä, niin laittaisin joko:
a) tein itse ja en säästänyt ainakaan aikaani ZigBee radio + Raspberry Pi systeemin, millä kaikkien osasten firmwaren päivitykset yms. onnistuu ja voi koodata systeemit pilkulleen sellaisiksi kuin haluaa
b) Cozify, SmartThings tms. hubin, joka osaa jutella eri ekosysteemien laitteiden kanssa ja on niiden mainostettu ominaisuus
Mulla oli n. 2 vuotta Philips Hue siltana ja sen perässä pääosin Philips Hue laitteita, mutta myös muutamia IKEA laitteita. Kyllä noista IKEA:n vehkeistä oli aika paljon harmia, ja se nyt kuitenkin lienee Huen jälkeen toisiksi suosituin valmistaja.
Dimmer ei sinänsä ole laiteriippuvainen, vaan sen saa asetuksista sammuttamaan vaikka kaikki johonkin huoneeseen kytketyt Hue-laitteet riippumatta siitä mitä ne ovat. Olen käyttänyt tuota mm. Hue-pistorasian operoimiseen. Smart button toiminee samalla tavalla, mutta itse ostaisin himmenninpalikan koska on se kätevämpi, että on himmennysnapit erikseen ja sitä paitsi dimmereitä saa joka kioskilta, mutta smart buttonit harvinaisia kaupoissa.Pikku kyssäri, kun en ole niin perillä näistä Philipsin jutuista...
Minulla on Philipsin led värinauha ( taitaa siis olla tämä: Lightstrip ) ja olen kyllästynyt säätämään sitä pelkästään luurilla ja Philipsin ohjelmalla.
Jos hommaan Bridgen, niin voinko ohjata tuota kyseistä ledinarua Dimmerillä TAI Smart buttonilla ?
Saisi nopeammin valot päälle / pois, ettei tartte aina pelkän luurin sovelluksen kanssa pelleillä. Kyseinen lednauha valaisee valkeaa seinää vasten ihan riittävästi tässä olohuoneessa. Vai käykö nuo Dimmerit ja älynapit pelkästään noiden normilamppujen operoimisiin?
Homebridge väliin niin taitaa melkein kaikki Hubit osata. Hubitat, SmartThings jneSen verran vielä kysyn, tuo vaihtoehto b, onko oikeasti olemassa hubia/bridgeä mikä osaa keskustella applen homekitin ja esim zigbee 3.0 välillä? Tarkoitan siis sitä kun philipsin bridgeen saa liiterin lamput kiinni ja toimii huen apilla mutta applen homekit ei suostu niitä ohjaamaan. Tämä on minulle no-go ratkaisu. Onnistuuko siis jollain valmiilla laitteella? Sellainen kiinnostaisi, rasberry linjalle en ole valmis lähtemään, liikaa säätöä...
Kojerasiaan menevistä en osaa sanoa, mutta jos haluaa olemassaolevia valaisimia saada älyohjaukseen, niin yksi vaihtoehto voisi olla kenties (?) vaihtaa valokatkaisimet tämän tyyppisiin Homekitillä ohjattaviin malleihin. Tarvinnee Apple TV:n hubiksi. Kalliita ovat nämä Even laitteet, hinta yli satasen tällä mallilla:Tätä vielä kyselen uudelleen.
Onko olemassa jotain kojerasiaan tulevaa kytkintä jossa olisi riittävä äly? Jenkkimarkkinoilta löysin jonkun 110 V laitteen mutta 230 V puolella on vähän hiljaista.
Juu, ei onnistu. Tuossa ko. Ledvancessa käytetään wifiä ohjaukseen, Huessa käytetään Zigbeetä.Oliko nyt niin, että Ledvancen Smart+ wifi technology -smartplugeja ei pysty parittamaan Philips Hue -siltaan? Sain pari tämmöistä, toimivat kyllä tuon Ledvancen oman appin kautta erinomaisesti, mutta lähtevät varmaan sitten samoin tein eteenpäin jos ei pysty tuon sillan kautta hallitsemaan...
Eipä saa Wi-Fi laitteita paritettu Hue siltaan. Kaksi eri protokollaa, kun on kyseessä.Oliko nyt niin, että Ledvancen Smart+ wifi technology -smartplugeja ei pysty parittamaan Philips Hue -siltaan? Sain pari tämmöistä, toimivat kyllä tuon Ledvancen oman appin kautta erinomaisesti, mutta lähtevät varmaan sitten samoin tein eteenpäin jos ei pysty tuon sillan kautta hallitsemaan...
@mmst1On myös Zigbee- ja Homekit-yhteensopivia palikoita valokytkimen taakse laitettavaksi jolloin saisi valot älyohjaukseen.
Näitä saa Suomestakin, jos oikein ymmärsin niin vaatii esim. Hue Bridgen lisäksi.
Nordtronic Box dimmer zigbee - himmennin | Varastossa | Edullinen
44,90 € Tällä himmentimellä voit kirkastaa ja himmentää himmennettäviä valolähteitäsi ja käyttää niitä Hue-sovelluksesi kautta. Se on tarkoitettu sisäänrakennettavaksi kattopistorasioihin / kojerasioihin. Zigbee Dimmer on yhteensopiva yleisten Zigbee-yhdyskäytävien (kuten Philips Hue ja IKEA...www.proshop.fi
Hei, mulla saatais olla muutama kpl noita käyttämättömiå zigbee-versioita kaupan. Yhtä niistä testasin että toimii Huen kanssa ja kolme siis vielä täysin avaamattomia. Jos siis tarvetta niin laita privaa, oon tosin kotosalla vasta ensi viikolla.Selvä, kiitos teille, näin arvelinkin.
Tätä pohdin parhaillaan että kaipaanko väsisävyjä valaistukseen, vai onko tuo sellainen "mukava olla olemassa -mahdollisuus" mitä ei käytännössä tarvitse/tule käytettyä.Hyvä vinkki. Kannattaa myös pohtia noita hintaeroja. Joskus niitä värillisiä saa lähes samaan hintaan kuin White Ambience - lamppuja. Meillä suurin osa valoista on noita värillisiä ja on niissä omat hyötynsä. Esimerkiksi yövaloina toimii sellainen tosi himmeä punainen sävy ja tietenkin niillä voi jatkaa television ambilight efektiä tai synkata vaikka tietokoneen kanssa. Toimivat tietenkin paremmin tunnelman luojina. Kannattaa siis pohtia kyseisen huoneen käyttötarkoitusta ja minkälaisia värisävyjä siellä haluaisi käyttää eri tilanteissa.
Tämä.Itse en ole hirveästi keksinyt käyttöä värivaloille.
Eipä noilla väreillä itsellänikään aluksi ollut mitään käyttöä, emäntä niillä joskus leikkii kun haluaa jotain tietynväristä tunnelmavaloa. Minulla on kyllä yksi värilamppu jota käytän ilmoittamaan erilaisista asioista, esim esimerkiksi vilahtamalla punaisena, vihreänä tai sinisenä kun esimerkiksi tulee joku laitehälytys tai vastaava. Kun normaalisti tuo lamppu säätää kirkkauttaan ja värilämpötilaansa päivän mittaan niin aika hyvin kyllä huomaa kun lamppu vilahtaa sekunnin verran toisen värisenä ja kiinnittää tehokkaasti huomion. Tuo toki vaatii kotiautomaatiojärjestelmän tuohon kaveriksi.Itse en ole hirveästi keksinyt käyttöä värivaloille. Pojan huoneessa on ja satunnaisesti tykkää noita säädellä fiiliksen mukaan. Keittiöön laitan himmeän sinisen valon yöksi, se näyttää ihan hauskalta. Kotiteatterissa ruudun takana on ledinauha, johon joskus laitan hitaasti väristä toiseen liukuvan fiilistelyvalon, mutta sekin kyllä aika turha.
Tämä olisi itsellä kanssa suunnitelmissa, että ledi nauha lattian rajaan ja liiketunnistin kylkeen, niin on mukava käydä tekemässä toimenpiteet illalla/yöllä ilman, että tarvitsee laittaa kirkkaita valoja.Punainen valo voisi olla vessassa hyvä yöllä kusella käydessä. Ei vaikuta virkistävästi eikä vie hämäränäkökykyä.
Tämä olisi itsellä kanssa suunnitelmissa, että ledi nauha lattian rajaan ja liiketunnistin kylkeen, niin on mukava käydä tekemässä toimenpiteet illalla/yöllä ilman, että tarvitsee laittaa kirkkaita valoja.
Eipä noilla väreillä itsellänikään aluksi ollut mitään käyttöä, emäntä niillä joskus leikkii kun haluaa jotain tietynväristä tunnelmavaloa. Minulla on kyllä yksi värilamppu jota käytän ilmoittamaan erilaisista asioista, esim esimerkiksi vilahtamalla punaisena, vihreänä tai sinisenä kun esimerkiksi tulee joku laitehälytys tai vastaava. Kun normaalisti tuo lamppu säätää kirkkauttaan ja värilämpötilaansa päivän mittaan niin aika hyvin kyllä huomaa kun lamppu vilahtaa sekunnin verran toisen värisenä ja kiinnittää tehokkaasti huomion. Tuo toki vaatii kotiautomaatiojärjestelmän tuohon kaveriksi.
Itse vaihdoin nuo runkoineen päivineen Gu10 kantaisiin (+ muuntajat ja himmentimet tietysti pois). Paljon yksinkertaisempaa kun "äly" on polttimoissa itsessään jolloin vaihtoehtoja enemmän tarjolla (valokoima, säädettävyys värit + värilämpötila).Pitäisi päivittää armada GU5.3 35W uppohalogeeneja nykyaikaan. Ajattelin että ledipolttimot tilalle ja zigbee-himmentimet alkuperäisten tilalle älyksi. Onko joku tämmöistä puuhastellut, tuotesuosituksia?
Työmaa on helppo sillä näiden käyttöönotto on aika yksinkertaista ja nopeaa. Eipä siinä tarvitse kuin asentaa silta ja lamppu sekä fyysisesti että Hue-sovellukseen, ja pääset ohjelmoimaan herätysvalon sovelluksen kautta. Herätysaikoja saa ohjelmoitua kalenteriviikoksi kerrallaan ja saman rytmityksen saa toistumaan viikosta toiseen.Gigantissa näyttäisi olevan alotuspaketteja tarjolla -30% alella. 2 x E27-lamppua, himmennin ja silta olisi 84e. Olisiko millainen työmaa tollasesta paketista värkätä herätysvalot?
Philips Hue White and Color Ambiance aloituspakkaus E27 - Gigantti verkkokauppa
Philips Hue White and Color Ambiance -aloituspakkaus sisältää Philips Hue-sillan, himmennyskytkimen ja kaksi lamppua, jotka hohtavwww.gigantti.fi
No tietysti jos niitä nykyisiä ei ole vedetty 230V sopivilla piuhoilla niin sitten vaikeampaa. Yleensä kuitenkin lienee käytetty ihan perus asennuskaapeleita kun se on sähkärille ollut helpointa.Sävysäädettävät älypolttimot oisivat kyllä upeat mutta lamppuja on 50+ ja johdotuskin mietityttää. Älyhimmentimet ehkä nyt vaan aluksi
No tietysti jos niitä nykyisiä ei ole vedetty 230V sopivilla piuhoilla niin sitten vaikeampaa. Yleensä kuitenkin lienee käytetty ihan perus asennuskaapeleita kun se on sähkärille ollut helpointa.
Mutta muutenhan tuossa ei lompakkoon sen suurempaa lovea tule. Joudut joka tapauksessa vaihtamaan kaikki polttimot, muuntajat ja himmentimet. Yksi GU10-runko + älyvalo on alkaen 15 euroa ja mitään muuntajia ja himmentimiä et päälle tarvitse.
Ihan Huen sivuilta etsimällä olisi löytynyt esim. nämä Hue White and Color Ambiance Xamento Hue upotettu kromi 3x5,7 W | Philips Hue
Ajattelin työhuoneen ehostamisen yhteydessä laitella yhden seinän katonrajaan LED-valolistat antamaan epäsuoraa valoa huoneeseen. Seinä on nelisen metriä pitkä ja tarkoitus olisi laittaa lista led-profiilin sisään. Huee löytyy talosta jo valmiiksi, mutta Huen ledilistat aika suolaisen hintaisia eikä löydy sopivan mittaista. Minkäs valmistajan ledilistaa kannattaisi katsella, mikä juttelisi Hue-softan kanssa normaalisti? Muuten ei olisi niin justiinsa, mutta työhuoneen sähköt ja kaikki valot on Huen takana (saa kätevästi katkaisimilla virrat pois ja päälle koko huoneesta) joten en haluaisi laitella eri järjestelmää tuon takia.
Löysitkö tähän koskaan parempaa nauhaa? Itsellä ajatuksena olisi lyödä olohuoneen verholistan taakse tunnelmavaloksi nauha ja hue oli ensimmäisenä ajatuksena. Tosin hintaa tuolle viritykselle tulisi, sikäli mietinkin että olisiko fiksumpaa nauhaa hue systeemiin.
Teoriassa oma sijainti ei välttämättä vaatisi led profiilia mutta kuumottaa yksittäiset hotspotit joita nuo nauhat on kuulemma kovia luomaan ja siksi varmaan se profiili olisi hyvä olla.
Osaako kukaan huudella mikä olisi fiksuin tapa saada eteisestä 4kpl älyttömiä valaisimia ohjauksen taakse, kantana on g24 4-pin ja pikaisells googlauksella noihin ei älyä löydy..
Helpoin tapa asentaa joku zigbee rele valaisinten eteen? Toiveena olisi pitää myös 2kpl vanhoja kytkimiä toiminassa..