Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
En itselleni raneja tee, mitä nyt muutaman maistelen, mutta jokusen kerran lapselle olen pakasteranet laittanut. Tefalin uunimallisessa tulee yläkorissa 200 asteessa todella nopeasti väri pintaan. En ole vielä testannut kuin Mummon-brändin poimutettuja, koska muistaakseni ne olivat ihan jees normiuunissa. Ja ihan hyviä tuli pöhöttimessäkin, mutta jotain jäin kyllä kaipaamaan. On niin erilainen lämmitys vs. normiuuni, että ehkä pitää kokeilla eri merkkejä ja asetuksia, jopa laskea lämpöä tai laittaa keskitasolle. Voisi ehkä vähän roiskauttaa öljyä ja suolaakin etukenossa. Jos on tuotteiden tai valmistustapojen vinkkejä, niin kiinnostaa.
 
Onko Temusta tilatulle puoli vuotta yllättävän kauan?

Hyvää sumutinta olen yrittänyt itsekin etsiä. Nyt on joku lasipullo, jossa muovinen pää ja painike. Ruiskutin se ennemmin on kuin sumutin. Samaa tai samannäköistä laitetta on Amazon pullollaan. Prismassakin niitä. Mieluiten ostaisin eurooppalaista lasia olevan laitteen teräksisillä osilla, tosin jotain muovia mukana tulee aina.
Meinaan tällaisen sumuttimen ostaa, kun seuraavan kerran Saksan Amazonilta tilaan.

 
Onko Temusta tilatulle puoli vuotta yllättävän kauan?

Hyvää sumutinta olen yrittänyt itsekin etsiä. Nyt on joku lasipullo, jossa muovinen pää ja painike. Ruiskutin se ennemmin on kuin sumutin. Samaa tai samannäköistä laitetta on Amazon pullollaan. Prismassakin niitä. Mieluiten ostaisin eurooppalaista lasia olevan laitteen teräksisillä osilla, tosin jotain muovia mukana tulee aina.

Meillä ollu tommonen Maku jokusen vuoden käytössä ja hyvin pelaa edelleen; Maku gastro öljy-/etikkasuihkepullo 100ml
Ei se toki mitään pientä sumua tee, mutta riittävän pientä pisaraa esim. raneille.
 
Meillä ollu tommonen Maku jokusen vuoden käytössä ja hyvin pelaa edelleen; Maku gastro öljy-/etikkasuihkepullo 100ml
Ei se toki mitään pientä sumua tee, mutta riittävän pientä pisaraa esim. raneille.
Meillä on ollut samanlainen pari vuotta ja samanlainen on kokemuskin.
Mekin hankittiin samainen sumutin viikko sitten. Käyttöohjeissa puhutaan että sopii oliiviöljylle, mutta ei mainita muita. Onko noissa öljyissä jotain sellaista eroa, ettei sumutin toimi kaikkien kanssa?
 
Mekin hankittiin samainen sumutin viikko sitten. Käyttöohjeissa puhutaan että sopii oliiviöljylle, mutta ei mainita muita. Onko noissa öljyissä jotain sellaista eroa, ettei sumutin toimi kaikkien kanssa?

On eroja, kaupoista saa halpaa jatkettua oliiviöljyä, ja joistakin verkkokaupoista aitoa puhdasta Kreikkalaista oliiviöljyä.

Sitä en tiedä miten ne käyttäytyy sumutin pulloissa 😁
 
Mekin hankittiin samainen sumutin viikko sitten. Käyttöohjeissa puhutaan että sopii oliiviöljylle, mutta ei mainita muita. Onko noissa öljyissä jotain sellaista eroa, ettei sumutin toimi kaikkien kanssa?
Ihan hyvin meillä pelittäny rypsi-/rapsiöljyn kanssa (käyttöohjettahan en lukenut :D).
 
On eroja, kaupoista saa halpaa jatkettua oliiviöljyä, ja joistakin verkkokaupoista aitoa puhdasta Kreikkalaista oliiviöljyä.

Sitä en tiedä miten ne käyttäytyy sumutin pulloissa 😁
Kyllä ihan ruokakaupoistakin saa huippulaadukasta oliiviöljyä, esim Terra Creta Estate. On myös muita hyväksi todettuja merkkejä mitä lähikaupoista saa.
Mutta ne halvimmat tosiaan kannattaa jättää hyllyyn suosiolla.
Rypsiöljy on paistamisessa hyvä, ei tule sivumakua öljystä paistettavaan tuotteeseen.

 
Suomessa ollut kyllä ihmeellisen huonosti saatavilla noita sumuttimia, tiedä mistä sitten johtuu.
Ymmärtänyt että hyviä sumuttimia öljylle on hankala tehdä. Eli tuo yllättävän vaikea saada oikeasti toimimaan. Ja tämän takia liikeet eivät varmaan enään hanki huonoja jotka voisivat tulla palautuksina takaisin.
 
Mä luovutin noiden parhaiden sumuttimien etsimisen kanssa. Painepullo on ystävä jos tarvii parhana mahdollisen pienen sumun. Sillon kun ei tarvi pienintä mahdollista sumua niin astiaan potut+öljy ja heiluttelua.
 
Mainittu Maku-pullo on mullakin ja imho se on ruiskutin eikä sumutin, mutta välttää. Ja se on vain joku brändäys, tuota samaa on Amazon pullollaan eri merkkisinä. Ostin jonkun oliiviöljyä sisältävän painepullon Cittarista. Sillä tulee sumua, mutta mieluummin käyttäisin ihan rypsiä tai rapsia. Sellaista oli vain sitruunalla tms. maustettuna.

@Lionell, kerropa sitten, miten uusi pullosi toimii. Kovasti on sivulla perusteluja, tuulimyllyjen maassa suunniteltu :D, ja Kiinassa tietenkin tehty.
 
Tuntuu, että kaikki sumuttimet toimii hetken aikaa ja sitten alkaa ruikkimaan tasaista öljyvanaa.

Nykyään heitän esim. ranut, veneperunat tms. pakastuspussiin, öljyä sekä mausteet perään ja sekoittelen siinä.

Tämä vaan sen takia, että säästyn tiskaamasta yhden kulhon ja kaikki sekoittuu vähän tarkemmin keskenään 😅
 
Itse olen nyt kokeillut ranujen valmistuksen aikana ruiskuttaa/sumuttaa vähän tuota öljyä ranujen pintaan samalla kun niitä on käynyt välillä vähän ravistelemassa/sekoittamassa. Pikainen arvio on että kyllä niistä on tullut parempia ja rapeampia sillä tavalla.
 
Itse olen nyt kokeillut ranujen valmistuksen aikana ruiskuttaa/sumuttaa vähän tuota öljyä ranujen pintaan samalla kun niitä on käynyt välillä vähän ravistelemassa/sekoittamassa. Pikainen arvio on että kyllä niistä on tullut parempia ja rapeampia sillä tavalla.
Rypsi- tai mitä öljyä?
 
Rypsiöljyllä on savuamispiste 227°C vs oliiviöljyn 205-215°C eli ei merkittävää eroa minusta.
Neitsytoliiviöljylle löytyy niinkin alhaista savuamispistettä kuin 190C. Tämä alkaa olemaan ongelma air fryerin kanssa. Avocadoöljyä tykännyt käyttää air fryerissa, savuamispiste 270C pinnassa.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on tullut selattua tätä kokemusketjua läpi tuoreen Philips XXL HD9650:n ja lisävarustesettien omistajana, vaimon lepytykseen tuli eilen tehtyä parit pakasteesta vedetyt tortillalätyt fryeriin hiukopalaksi, päälle vuolukanaa, punasipulia, paprikaa ja juustoraastetta, ja sitten semmoinen 3-4 minsaa 170 asteessa, hyvä tuli.

Tuo XXL:n pizzakitti on muuten sellainen että siinä kuuluu käyttää tuota vakiokorin ritilää juustoraasteen ja muiden kevyiden ainesten lentelyn estämiseen, tämä mainitaan parissakin kohtaa tuon lisävarusteen mukana tulleessa ohjevihkosessa.

Tämän mallin valintaan vaikutti myös se, että siihen saa varusteena pizzakorin, jossa on kätevä normikokoisia pakastepizzoja valmistaa. Ainakin aikaisemmin tämä malli oli ainoa, mihin tällaiset pizzat kokonaisina mahtuivat. Pizzoja olen valmistuksen puolivälissä pyöräyttänyt 180 astetta, jolloin ne paistuvat tasaisemmin. Pepperonipizzoja ja vastaavia valmistettaessa täytteet tahtovat lennellä minne sattuu. Silloin olen kuivuritoimintaa varten hankkimani ritilän laittanut pizzan päälle lentelyä estämään. Siihen voi sopivan ritilän jostain muustakin ritilästä muotoilla.

Tuo pizzakori on myös kätevä siihen, että siitä voi suoraan liu'uttaa paistovuoan tms. pöytään tarjolle, kun taas vakiokorista se tulikuuma astia pitäisi nostaa ylös. Sen Snack Master-kitin metallikantta puolestaan neuvotaan käyttämään leivontavuoan kanssa, jos haluaa estää leivän tai leivonnaisen pinnan liiallisen rapeutumisen, sehän blokkaa ilmavirtaa aika paljon tehokkaammin mitä pelkkä ritilä.

 

Statistiikka

Viestiketjuista
290 457
Viestejä
4 968 270
Jäsenet
79 800
Uusin jäsen
kimppa12

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom