Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Pitkästä aikaa munia 130°C astetta ja 13 minuuttia.

DSC09677.JPG
Keskitasolla vai alimmalla? Ja käytätkö ihan noita Prinsessan "uuniritilöitä" vai vuokaa? Uunimunakasta on kyllä tullut tehtyä useampaan kertaan, mutta keitettyjä munia ei ole vielä tullut testattua.
 
Oli pakko testata itsekin "keitettyä" kananmunaa Philipsin Airfryerissa. Sen verran kypsältä näytti tuo edellisen kirjoittajan kananmuna omaan makuun, että otin minuutin pois keittoajasta. Liian kypsäksi meni mielestäni edelleen, joten kokeillaan 11min (ja 130C) huomenna.

Niin, ja käytin siis jääkaappikylmää munaa tuossa. Huoneenlämpöinen kypsynee nopeammin.
 
Viimeksi muokattu:
Keskitasolla vai alimmalla? Ja käytätkö ihan noita Prinsessan "uuniritilöitä" vai vuokaa? Uunimunakasta on kyllä tullut tehtyä useampaan kertaan, mutta keitettyjä munia ei ole vielä tullut testattua.
Keskitasolla ja todella harvoin tulee muita tasoja käytettyä + säilytän aina kananmunia huoneenlämmössä.
 
Keskitasolla ja todella harvoin tulee muita tasoja käytettyä + säilytän aina kananmunia huoneenlämmössä.
Pitääkös muuten tuota Prisman NDK Swiss uunivuokaa jotenkin väännellä, että sen saa istumaan tuohon keskitasolle? Itsellä se ei sovi keskitasolle, kun nuo pyörivän korin raudat tulee tielle. Olen sitten vaan kiertänyt ongelman laittamalla vuoan noiden rautojen päälle enkä tuohon varsinaiseen uraan.
 
Pitääkös muuten tuota Prisman NDK Swiss uunivuokaa jotenkin väännellä, että sen saa istumaan tuohon keskitasolle? Itsellä se ei sovi keskitasolle, kun nuo pyörivän korin raudat tulee tielle. Olen sitten vaan kiertänyt ongelman laittamalla vuoan noiden rautojen päälle enkä tuohon varsinaiseen uraan.
Olen joutunut taivuttamaan jokaisesta neljästä ostamastani vuoasta reunoja alas että mahtuu prinsessaan sisälle ja siihen uralle ei mahdu vaan uran yläpuolelle.

Taivuttaminen onnistuu ilman työkaluja vaikka käsin vääntämällä. Pihtejä ei kannata käyttää ilman välissä olevaa suojaa, koska ne repivät pinnoitteeseen rumia skraiduja.

Niitä vuokia ei sitten pestä astianpesukoneessa tai muuten niistä on muutaman kerran jälkeen pinnoitteet lähteneet ja ruosteessa.
 
Näyttäisi olevan Princess jälleen verkkokaupassa alessa, mutta onko tosiaan nyt niin ettei tähän 12l malliin ole lisävarusteita (varras ja kori) saatavana? Verkkiksen mukaan lisätarvikepaketti sopii ainoastaan pienempään 10l malliin ja en tähän mistään varusteita löytänyt.
Tämä alessa siis Princess 183032 Aerofryer Oven -airfryer 79,00

Ja tämä lisätarvikepaketti loppu jo pitkään verkkiksestä, mutta kysymyksiä sivulla mainitaan ettei sovellu 183032 malliin vaikka perusosat näyttää ihan samalta.
Tuotteen Princess uunimallin 182065 -tarvikesetti kysymykset ja vastaukset
Se mitä ei aliexpressistä löydy, sitä ei tarvi 😁 .

Ite tilasin sieltä omaan vehkeeseen pyörivän korin, kun koneen mukana tuli vain pelkkä varras.

Kyseessä siis tämä laite:

F&B 12l XXL​

 
Gigantista bongattu Cosori-varustepaketti, joka sopii varmasti aika moneen Airfryeriin, alennuksessa 9,90€ ja mukana tulee:
  • Kakkupannu
  • Pizzapannu
  • Metallinen pidike
  • Varrasteline viidellä vartaalla
  • Silikoninen matto
  • Munamuotti kannella
Muuta:
  • Yli 4,7-litraisille malleille
  • BPA-vapaa, FDA-hyväksytty materiaali
  • Helppo puhdistaa
Tuolta: Gigantti - Cosori lisävarusteet kiertilmakypsentimelle

Vastaavanlaisen setin (tämän) ostin joskus OBH Nordicalta, niin ostetaan varastoon tuo Cosori, kun lähi-Gigsusta tuon helposti vieläpä saa noudolla.
 
Gigantista bongattu Cosori-varustepaketti, joka sopii varmasti aika moneen Airfryeriin, alennuksessa 9,90€ ja mukana tulee:
  • Kakkupannu
  • Pizzapannu
  • Metallinen pidike
  • Varrasteline viidellä vartaalla
  • Silikoninen matto
  • Munamuotti kannella
Muuta:
  • Yli 4,7-litraisille malleille
  • BPA-vapaa, FDA-hyväksytty materiaali
  • Helppo puhdistaa
Tuolta: Gigantti - Cosori lisävarusteet kiertilmakypsentimelle

Vastaavanlaisen setin (tämän) ostin joskus OBH Nordicalta, niin ostetaan varastoon tuo Cosori, kun lähi-Gigsusta tuon helposti vieläpä saa noudolla.
Kiitos tästä! Käynpä ostamassa
 
Onkos Electroluxin EAF-mallisarjasta kokemuksia? Tuleeko rapsakkaa?

Vaikuttaa aika vastaavalta kuin Philipsin Essential-sarja, jonka olen aika hyväksi todennut. Electroluxin 5 litranen vastaa ulkomitoiltaa Philipsin "6,2" litrasta XL-mallia, mutta Philipsihän huijaa tilavuudessa aikalailla. Eli kori näissä ehkä samaa luokkaa. Teho kuitenkin Electroluxissa vain 1500W, kun Philipsissä 2000W. Pienemmässä L-koon Philipsissä joka itseltäkin löytyy on 1400W. Isommalle Electroluxille ilmoitetaan 1800W.

Screenshot_20250502_155143_Chrome.jpg
 
Eipä noilla tehoilla ole paljon merkitystä muuten kuin, että tehokkaampi lämpenee nopeammin tavoitelämpötilaan ja pitää lämpötilan tasaisempana suuria määriä samaan aikaan kypsennettäessä. Se on enemmänkin valmistajien markkinointikikka.

Viiden litran tilavuus on kyllä ainakin omaan käyttöön liian pieni ja varmaan aika monen muunkin.

Kyllähän sitä täytyy saada edes kokonainen broileri paistumaan ja muutenkin suuremmasta tilavuudesta on hyötyä jos meinaa saada jonkinlaisia vuokia mahtumaan sisälle.
 
Eipä noilla tehoilla ole paljon merkitystä muuten kuin, että tehokkaampi lämpenee nopeammin tavoitelämpötilaan ja pitää lämpötilan tasaisempana suuria määriä samaan aikaan kypsennettäessä. Se on enemmänkin valmistajien markkinointikikka.

Viiden litran tilavuus on kyllä ainakin omaan käyttöön liian pieni ja varmaan aika monen muunkin.

Kyllähän sitä täytyy saada edes kokonainen broileri paistumaan ja muutenkin suuremmasta tilavuudesta on hyötyä jos meinaa saada jonkinlaisia vuokia mahtumaan sisälle.
Kyllä sillä teholla on paljonkin vaikutusta jos meinaa käyttää sitä siihen mihin se on alunperin tarkoitettu, eli friteerauksen korvikkeena ja se vaatii kovaa lämpöä että saa rapeaa nopeasti ennenkuin kuivuu liikaa.
 
Kyllä sillä teholla on paljonkin vaikutusta jos meinaa käyttää sitä siihen mihin se on alunperin tarkoitettu, eli friteerauksen korvikkeena ja se vaatii kovaa lämpöä että saa rapeaa nopeasti ennenkuin kuivuu liikaa.
Termostaatti pitää lämpötilan aina siinä mihin sen säädät. Watit ei siihen vaikuta. Ainoastaan laite lämpenee nopeammin.

Miten mielestäsi 1500W tai 2000W tehoilla on eroa ruoan valmistuksessa, muuten kuin mitä tuossa aiemmin mainitsin.

Jossain pölynimurissa ymmärrän suuremman wattimäärän hyödylliseksi, jotta saa paremman imutehon.
 
Termostaatti pitää lämpötilan aina siinä mihin sen säädät. Watit ei siihen vaikuta. Ainoastaan laite lämpenee nopeammin.

Miten mielestäsi 1500W tai 2000W tehoilla on eroa ruoan valmistuksessa, muuten kuin mitä tuossa aiemmin mainitsin.

Jossain pölynimurissa ymmärrän suuremman wattimäärän hyödylliseksi, jotta saa paremman imutehon.
Friteerauksessa sillä on suurin ero, se ei ole hauduttamista. Jos ei ole tarpeeksi tehoa (=lämpöä) niin ei saa hyvää aikaiseksi. Ranut ei voi hauduttaa.
Ja itse asiassa jos tarkkoja ollaan niin nimenomaan pölynimureissa tehoilla ei ole hittojakaan väliä koska se on imuteho mikä ratkaisee.
Mutta kun kyseessä on lämpövastus, kuten airfryerissä niin tehot on suorassa suhteessa lämpöön. Jos sulla on alitehoine AF niin ruoka kypsyy hitaamiin ja muuttuu enemmän hauduttamiseksi kuin varsinaiseksi friteeaamiseksi. Toisin sanoen heikkotehoinen laite ei jaksa pitää yllä sitä lämpötilaa mikä asetetaan kun tehdään vaikka juuri suoraan pakkasesta jotain.
 
Suuremmista tehoista on ainoastaan hyötyä siinä kohtaa kun laitteen tilavuus kasvaa.

Mietitään vaikka saunaa. 10m² saunaan tarvitset pienempitehoisen kiukaan kuin suurempaan.

Suuremmassakin saunassa pienempitehoinen lämmittää saunan samaan lämpötilaan, mutta hitaammin kuin tehokkaampi kiuas.
 
Suuremmista tehoista on ainoastaan hyötyä siinä kohtaa kun laitteen tilavuus kasvaa.

Mietitään vaikka saunaa. 10m² saunaan tarvitset pienempitehoisen kiukaan kuin suurempaan.

Suuremmassakin saunassa pienempitehoinen lämmittää saunan samaan lämpötilaan, mutta hitaammin kuin tehokkaampi kiuas.
Tämäkin on vähän huono vertaus koska ei sitä saunaa lämmitetä, vaan kiuasta ja kiviä :D
Mutta käsittääkseni tuossa AF jutussa oli nimenomaan kyse isommasta laitteesta ja silloin isompi teho on parempi. Isommasta saa aina lämpöä pois, mutta alitehoisella et saa kun pahan mielen.
 
Oli miten oli. Itse menen nyt saunaan 😅
Mulla vasta lämpiämässä :sori:

Mutta jokatapauksessa suosittelen mahdollisimman tehokasta vehjettä koska tehoja saa aina pois, mutta lisää on hankala saada. Mulla on ihan tarpeeks kokemuksia alitehoisista vehkeistä ja ne ei aiheuta kuin vitutusta.
 
Mulla vasta lämpiämässä :sori:

Mutta jokatapauksessa suosittelen mahdollisimman tehokasta vehjettä koska tehoja saa aina pois, mutta lisää on hankala saada. Mulla on ihan tarpeeks kokemuksia alitehoisista vehkeistä ja ne ei aiheuta kuin vitutusta.
Kyllä, mahdollisimman tehokas, ja pyörivällä korilla 👍👍👍
 
Eipä noilla tehoilla ole paljon merkitystä muuten kuin, että tehokkaampi lämpenee nopeammin tavoitelämpötilaan ja pitää lämpötilan tasaisempana suuria määriä samaan aikaan kypsennettäessä. Se on enemmänkin valmistajien markkinointikikka.

Viiden litran tilavuus on kyllä ainakin omaan käyttöön liian pieni ja varmaan aika monen muunkin.

Kyllähän sitä täytyy saada edes kokonainen broileri paistumaan ja muutenkin suuremmasta tilavuudesta on hyötyä jos meinaa saada jonkinlaisia vuokia mahtumaan sisälle.
Eikös näissä ole aika oleellista juurikin nopea tavoitelämpötilaan pääsy ja kyky pitää tavoitelämpötila kun tuuletin pöhöttää ruokaa. Kai tuohon tehon riittävyyteen vaikuttaa monikin asia kuten ilmavirtauksen voimakkuus ja lämpöeristys yms. Voihan tuo Electroluxin 1500W riittää hyvinkin, siksi kaipaisi kokemuksia kyseisestä laitteesta.

Niin ja kyllähän tuohon pienen broilerin pitäisi mahtua. Korin mitat "5 litran" Electroluxissa lienee vähintään 20x20cm luokkaa. Itse laite on 32cm leveä. Harmillisesti mikään valmistaja ei tunnu ilmoittavan korin mittoja.

Tuossa minun "4,1 litran" Philipsissä on tosiaan 1400W tehoa ja se riittää hyvin, mutta korin todellinen koko on vain 18,5 x 17 x 8,5 eli ~2,5 litraa. Tuo on se oikea tilavuus mikä näille pitäisi ilmoittaa. Valmistajien ilmoittamilla litramäärillä voi siis heittää vesilintua ja todellisen kapasiteetin joutuu arvioimaan laitteen ulkoisten mittojen sekä tehon perusteella. Tuskin tuossa Elektroluksissakaan on 5 litran koria, mutta laitteen ulkomittojen perusteella saattaa olla ainakin huomattavasti lähempänä todellisuutta kuin Philipseissä.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös näissä ole aika oleellista juurikin nopea tavoitelämpötilaan pääsy ja kyky pitää tavoitelämpötila kun tuuletin pöhöttää ruokaa. Kai tuohon tehon riittävyyteen vaikuttaa monikin asia kuten ilmavirtauksen voimakkuus ja lämpöeristys yms. Voihan tuo Electroluxin 1500W riittää hyvinkin, siksi kaipaisi kokemuksia kyseisestä laitteesta.

Niin ja kyllähän tuohon pienen broilerin pitäisi mahtua. Korin mitat "5 litran" Electroluxissa lienee vähintään 20x20cm luokkaa. Itse laite on 32cm leveä. Harmillisesti mikään valmistaja ei tunnu ilmoittavan korin mittoja.
Broileri nyt ei mitään ihmeellistä vaadikkaan koska se kypsennetään suhteellisen matalla ja tasaisella lämmöllä niin riittää vähempikin, mutta siinä tilanne punnitaan kun laitat korin täyteen ranskalaisia tai vaikka mozzarellatikkuja tai paneroituja kalapaloja (pakaste). Siinä alitehoinen laite ei saa muuta aikaan kun mössöä ja/tai kuivaa kamaa.
 
Broileri nyt ei mitään ihmeellistä vaadikkaan koska se kypsennetään suhteellisen matalla ja tasaisella lämmöllä niin riittää vähempikin, mutta siinä tilanne punnitaan kun laitat korin täyteen ranskalaisia tai vaikka mozzarellatikkuja tai paneroituja kalapaloja (pakaste). Siinä alitehoinen laite ei saa muuta aikaan kun mössöä ja/tai kuivaa kamaa.
Kyllä, juuri näin. Tuolla tuotesivuilla Electrolux väittää tuon 5 litrasen mallin pystyvän tekemään 1,4 kg ranskalaisia. Sen tiedän kokemuksesta Philipsin kanssa, että tuon saa puolittaa jos haluaa valmista alle puolessa tunnissa.
 
Käytetään nykyään enemmän ja enemmän pähkinöitä ja siemeniä ruuanlaitossa. Uunimallisen airfryerin ranskalaiskori toimii hyvin isompien pähkinöiden ja mantelien paahtamiseen (160 astetta, 6 minuuttia). Olisi kiva pystyä paahtamaan myös pienempää tavaraa kuten vaikka seesaminsiemeniä. Onkohan joku jo ratkaissut tämän tai tuleeko mieleen jotain fiksumpaa ratkaisua kuin laittaa seesaminsiemenet maustepalloon/-putkeen? Vähän epäilyttää, pysyykö tuollainen kiinni. Oletettavasti se kuitenkin pyörii ja pomppii korissa enemmän kuin teemukissa. Toisaalta taas olisi kiva saada maksimimäärä tilavuutta, jolloin onnistuisi esimerkiksi auringonkukan ja kurpitsan siemenet.
Mikroon paahtumaan jonkin mikronkestävään astiaan jos on käytössä ja tarpeeksi pienet määrät
 
Ohhoh :) Millaisella lämpö/aika setillä vetäisit?
10min 190c nurinperin, 10min 190c oikein päin ja lämmönlasku 145c ja 20min ja valmis.

E: ja valmiiks marinoituja oli, mutta laitoin vielä hunajaa pintaan ja erinäisiä mausteita ja Poppamiehen Rib & Burger -rubia.
 
Viimeksi muokattu:
10min 190c nurinperin, 10min 190c oikein päin ja lämmönlasku 145c ja 20min ja valmis.

E: ja valmiiks marinoituja oli, mutta laitoin vielä hunajaa pintaan ja erinäisiä mausteita ja Poppamiehen Rib & Burger -rubia.
Oliko liha esikypsennettyä vai raakaa? En väitä että sun ribsit oli raakoja mutta itse en ole millään metodilla saanut luista irtoavaa lihaa alle kahden tunnin. Keittäen nopeampaa kuin uunissa, ja grillissä pinnat lopussa.
 
En ole ikinä ennen syönyt tacoja, enkä valmistanut, mutta ei jää viimeiseksi kerraksi
😋


Kuvasta puuttuu Crème fraîche ranskankerma, jota laitoin veneiden pohjalle ennen niiden täyttämistä.

Noista tuli helvetin rumia ja mietin pari kertaa kehtaanko laittaa edes kuvaa tänne.

DSC09806.JPG DSC09804.JPG
 
En ole ikinä ennen syönyt tacoja, enkä valmistanut, mutta ei jää viimeiseksi kerraksi
😋


Kuvasta puuttuu Crème fraîche ranskankerma, jota laitoin veneiden pohjalle ennen niiden täyttämistä.

Noista tuli helvetin rumia ja mietin pari kertaa kehtaanko laittaa edes kuvaa tänne.

DSC09806.JPG DSC09804.JPG

Tuliko oikeaan ketjuun vai miten tacot liittyvät airfryeriin?
 
Jauheliha siis kypsennetty tuon veneen sisällä? Kätevää, jos tuo onnistuu ilman, että itse vene kärähtää.
Ensin täytteiden paistaminen vuoassa, sitten täytteet veneeseen ja lopuksi vielä 3-4 minuutin lämmitys ja lopuksi päälle soosit.

Tein ensimmäistä kertaa tacoja, joten tähän löytyy varmaan parempiakin tapoja valmistaa.
 
Ensin täytteiden paistaminen vuoassa, sitten täytteet veneeseen ja lopuksi vielä 3-4 minuutin lämmitys ja lopuksi päälle soosit.

Tein ensimmäistä kertaa tacoja, joten tähän löytyy varmaan parempiakin tapoja valmistaa.
Okei. No sitten pysyttelen edelleen paistinpannussa, kun jauhelihaa paistelee. Eihän tuo AirFryer tuo tässä tapauksessa mitään etua pannuun verrattuna.
 
Okei. No sitten pysyttelen edelleen paistinpannussa, kun jauhelihaa paistelee. Eihän tuo AirFryer tuo tässä tapauksessa mitään etua pannuun verrattuna.
Kannattaa kokeilla jauhelihojen paistamista airfryerissa.

Pääsee helpommalla, kun ei tarvitse tiskata paistinpannua (vuoka on helpompi pestä) ja pyyhkiä rasvatahroja liedeltä.

180°C asteessa noin 10-12 minuuttia välillä sekoittaen on riittänyt ja kastikkeen tekeminen onnistuu myös vuoassa.

Meillä on vähentynyt lieden tai normaalin kiertoilmauunin käyttö 1-3 kertaan kuukaudessa, kun kaiken saa tehtyä airfryerissa, paitsi isommat määrät ruokaa tai pizzat.

Tosiaan käytössä prinsessan uunimallinen ja käytän lähes aina Prismasta ostettua isoa vuokaa, johon saa kerralla tehtyä noin 1,2 kilon setin esim. makaronilaatikkoa, kiusauksia yms.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Kannattaa kokeilla jauhelihojen paistamista airfryerissa.

Pääsee helpommalla, kun ei tarvitse tiskata paistinpannua (vuoka on helpompi pestä) ja pyyhkiä rasvatahroja liedeltä.

180°C asteessa noin 10-12 minuuttia välillä sekoittaen on riittänyt ja kastikkeen tekeminen onnistuu myös vuoassa.

Meillä on vähentynyt lieden tai normaalin kiertoilmauunin käyttö 1-3 kertaan kuukaudessa, kun kaiken saa tehtyä airfryerissa, paitsi isommat määrät ruokaa tai pizzat.

Tosiaan käytössä prinsessan uunimallinen ja käytän lähes aina Prismasta ostettua isoa vuokaa, johon saa kerralla tehtyä noin 1,2 kilon setin esim. makaronilaatikkoa, kiusauksia yms.
Nopeammin sen jauhelihan pannussa paistaa ja nopeammin pannun tiskaa kun tuon vuoan. Lieden joutuu toki pyyhkimään, mutta kokonaisaika jäänee silti pienemmäksi.

Sen verran iso vuoka on makaronilaatikolla ja kiusauksille itsellä, että ei ole tullut vastaan niin isoa AirFryeria, että vastaava onnistuisi. Enkä tuossa käytössä kyllä fryerissa näe mitään etua, kun kesto kuitenkin niin pitkä ja miinuksena fryerin hurinan pitkän ruoan laiton aikana. Fryeria tulee siis käytettyä useammin kuin uunia, mutta on monia asioista mihin paistinpannu tai uuni soveltuu paremmin, vaikka fryeriakin voisi käyttää.
 
Jahas, kaksi viikkoa vanha ja melkeinpä täysin käyttämätön Philips HD9285/93 meni ilmeisesti sitten rikki kesken ohjelman. Virrat menee päälle ja kosketusnäyttö, ajastin jne kaikki toimii kuten kuuluukin mutta itse pöhötys ei ala. Laitteesta kuuluu outo pitkä piippaus kun yritän käynnistää ohjelman, mutta mitään ei tapahdu tuon piipin jälkeen.

Testasin käynnistää laitetta ilman koria ja ihan samanlainen piippaus kuuluu myös tällöin. Voisiko olla joku tunnistin rikki mikä testaa onko kori paikoillaan? Minkäänlaista mekaanista vauriota laitteeseen ei ole tullut, eikä kori ole esimerkiksi tipahtanut lattialle.

Kokeiltu asetuksien resetointia, mutta ei auta.

Huoltokeikka vai onko jollain vielä joku vinkkivitonen mitä voisi kokeilla?

PS. aivan umpikusiset nuo kosketusnäppäimet, pistää oikein vihaksi. Miksi kaikkialle pitää tunkea niitä ja rampauttaa käytettävyys?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
280 966
Viestejä
4 829 717
Jäsenet
78 187
Uusin jäsen
Hankkis

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom