Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
En oo oikein vieläkään ymmärtänyt miten tuo pöntön umpinaista pohjaa lämmittävä toinen lämpöelementti poistais sen tarpeen ettei tarvitse käännellä/ravistella sapuskaa ollenkaan ? Kuinka paljon se oikeasti hohkaa sitä lämpöä sieltä lämpeävän pöntön pohjan kautta verrattuna siihen kiertoilmaan, joka on yläelementin ja ilmavirta-puhalluksen pointti...haiskahtaa aika reilusti markkinointipuheilta vaan. En antais ainakaan aivan hirveästi arvoa jos vertailee eri merkkejä ja malleja.
Ei se paljoa hohkaa(pienempi elementti), mutta ainakin cosorin dual blazessa on kyllä ihan merkittävän paljon tasaisempi lopputulos esim. perunoissa versus philipsin xxl. Vanhemmilla xxl, mulla cosori dual blaze. Molempia käyttänyt ns. paljon. Molemmissa ilman pitää päästä kiertämään tai lopputulos ei ole optimaalinen.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: |le
Tai sikapäiviltä tuo kovin kehuttu vehjes alle satkuun, kaksi lämmitin elementtiä, mutta voi aina toisen pistää päältä pois, jos tuntuu että on liioittelua. Itse jos tarvitsisin uutta, tuo lähtisi heti tulemaan. Ilmainen postikoodikin taisi olla jossain jaossa.
1743773518735.png

Kannattaa Philips laittaa ennemmin ja halvemmallakin vielä.
 
Löysin tuon koodinkin (pahoittelut, jos väärään triidiin tämä alekoodi).
lmainen toimitus seuraavaan tilaukseesi koodilla:
SIKA2025H7F
Koodi toimii yli 50€ tilauksiin.
Voimassa 15.4. asti. Ei koske rahtia, kotiinkuljetusta tai VAK-lähetyksiä.
 
Pystyykö Airfryerillä käytännössä korvaamaan mikron ruoan lämmityksessä? Ongelmana tilan puute ja jostakin nykyisestä laitteesta pitäisi päästä ensin eroon, ennen kuin hommaa airfryerin tilalle.
Voi näyttää vähän hassulta mikron paikalla, mutta eipähän aina tarvitsisi laittaa käytön jälkeen takaisin kaappiin.
 
Ongelmana tilan puute ja jostakin nykyisestä laitteesta pitäisi päästä ensin eroon, ennen kuin hommaa airfryerin tilalle.

Airfryer on käytännössä siis kiertoilmauuni, eli teoriassa se korvaa uunin. Käytännössä yleensä (lähes aina) airfryer on kuitenkin pienempi laite missä ei esim. koko perheelle tehdä joulukinkkua tai joulun laatikoita.

JOS haluaa korvata esim. mikron niin mitä mikrossa lämmittää? Koska tuo toimii kiertoilmalla kevyet jutut (esim. juustoraaste / viipaleet leivän päällä) voivat helposti lähteä lentoon ja tuonne EN tunkisi esim. kuppia kahvia lämpenemään tjsp. Tietysti moni toteaa suoraan ettei ikinä tekisi mitään lämpimiä / juusto voileipiä mikrossa saati lämmittäisi kahvia mutta kuitenkin jotain mitä miettiä.

Lisäksi sanoisin että tuolla ei "lämmitetä" vaan pikemminkin "valmistetaan" ruokaa. Eli mikroon en itse tunkisi jotain (raakoja) pihviä, ranskalaisia, kanankoipea/siipiä ja laittaisi 10-20min odottaen että siitä tulisi syötävä tulos.
 
Airfryer on käytännössä siis kiertoilmauuni, eli teoriassa se korvaa uunin. Käytännössä yleensä (lähes aina) airfryer on kuitenkin pienempi laite missä ei esim. koko perheelle tehdä joulukinkkua tai joulun laatikoita.

JOS haluaa korvata esim. mikron niin mitä mikrossa lämmittää? Koska tuo toimii kiertoilmalla kevyet jutut (esim. juustoraaste / viipaleet leivän päällä) voivat helposti lähteä lentoon ja tuonne EN tunkisi esim. kuppia kahvia lämpenemään tjsp. Tietysti moni toteaa suoraan ettei ikinä tekisi mitään lämpimiä / juusto voileipiä mikrossa saati lämmittäisi kahvia mutta kuitenkin jotain mitä miettiä.

Lisäksi sanoisin että tuolla ei "lämmitetä" vaan pikemminkin "valmistetaan" ruokaa. Eli mikroon en itse tunkisi jotain (raakoja) pihviä, ranskalaisia, kanankoipea/siipiä ja laittaisi 10-20min odottaen että siitä tulisi syötävä tulos.
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.
 
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.

Voi tietysti, eli jos tunget mikroon lautasellisen kylmää maksalaatikkoa voit tehdä saman airfyerissa. Tosin en laittaisi ruokalautasta fryeriin. Jos pystyt tekemään jotain (kiertoilma)uunissa pystyt tekemään sen myös airfryerissa. Tyypistä riippuen en silti esim. lautasellista hernekeittoa alkaisi ehkä omassa laitteessani lämmittämään vaan mieluummin tunkisin sen mikroon...
 
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.
Miksi et kiertoilmapöntön sijaan harkitsisi kiertoilmanikroaaltouunia? Ei se paljoa enempää tilaa vie kuin riittävän kokoinen kiertoilmapönttö vie. Tiedän, että ovat kalliimpia mutta ovat huomattavasti monikäyttöisemp kuin 'Air Fryer' tulee koskaan olemaan ja on taloudellisempi kuin normikiertoilmauuni on.
 
Miten tuollainen kiertoilmamikroaaltouuni puhdistetaan? Air fryeristä osat vaan astianpesukoneeseen ja profit. Mikron seinämien ja luukun puhdistaminen joka kerta kanan siipien jälkeen ei niin houkuttelevalta kuulosta.
 
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.
Kestää pitkään air fryer:lla jos yrittää hernekeiton jämän, eineksen, kananrinnan tms. lämmitellä. Mikro on kuningas tuollaiseen. Ainoa eilisen eines mitä tulee lämmitettyä air fryer:ssa on jutut missä mikron tuottama "kostea/pehmeä" lopputulos ei ole omaan mieleen, tyyliin pitsasiivut. Toki jos pilkkoo lihan pieniksi kuutioiksi ja sitten air fryeriin niin lämpeneen nopeammin, toisaalta kuivaa lihan koppuraksi, ei hyvä.
 
Viimeksi muokattu:
Onko tuo ihan pätevä kun meni se verkkokaupan prinsessa ohi.
Edit: ostin kokeiluun.
Itsellä on tämä Tristar (Verkkokaupan 59€-tarjous vajaan vuoden takaa ehkä) ja nappien piippausäänet on kyllä liian kovalla. Mulla on peltorit airfryerin vieressä sitä varten, jos pitää enemmän näpytellä. Heti kun takuu loppuu niin irrotan kyllä sen piipparin tai sabotoin sen jotenkin. Ehkä vähän turhan äänekäs humina muutenkin laitteen sisältä. Ja ilmankierto laitteen sisällä aika kovalla eikä pysty säätämään niin välillä mausteet ja kevyemmät/pienemmät ruuan palaset lentelee ritilältä. Mutta muuten ihan pätevä tuon hintaiseksi. Kätevää kun mukana on sekä ritilät, että paistokori.
 
Miten tuollainen kiertoilmamikroaaltouuni puhdistetaan? Air fryeristä osat vaan astianpesukoneeseen ja profit. Mikron seinämien ja luukun puhdistaminen joka kerta kanan siipien jälkeen ei niin houkuttelevalta kuulosta.
Se on toissijainen ongelma jos haluaa mikron korvikkeeksi hakea pönttöä.
Mutta sen aikaa kun meillä se oli niin ei meillä tuollaista roiskimisongelmaa ollut koskaan, eikä ole tavallisessa kiertoilmauunissakaan.
 
Mikron seinämien ja luukun puhdistaminen joka kerta kanan siipien jälkeen ei niin houkuttelevalta kuulosta.

Investoi jonkun 3€ lisää ja ostaa mikrokuvun? Toki auttaa jos ei räjäytä tyyliin kananmunaa päivittäin siellä mikrossa...
 
Taitaa mennä hiukan ohi sitten tuosta air frierin / kiertoilman ideasta, jos kuvun alla noita pitää. Mutta ei siinä, ei ole meikältä pois.
 
Taitaa mennä hiukan ohi sitten tuosta air frierin / kiertoilman ideasta, jos kuvun alla noita pitää. Mutta ei siinä, ei ole meikältä pois.
:hmm: Mutta sinusta mikron luukun ja seinämien puhdistaminen ei menisi?

Selitetään nyt sitten.. ..mikroaaltouuni EI toimi ollenkaan kiertoilman avustuksella. Mikrokupu ei vaikuta mitenkään mikron toimintaan ja se lämmittää sen ruuan ihan yhtä hyvin oli sinulla se kupu käytössäsi tai ei.

Mikroaaltouunissa sähköenergia muutetaan mikroaalloiksi mitkä ovat siis ionisoimatonta sähkömagneettista energiaa. Ne saavat ruuan vesimolekyylit värähtelemään mistä seuraa ruuan kuumentuminen.
Kiertoilmauunissa taas taka/ylä/ala osassa (tai yhdistelmä näistä) on puhallinmoottori jonka ympärillä on kiertoilmavastus joka syttyy / sammuu halutun lämpötilan mukaisesti. Tuo moottori levittää lämmintä ilmaa ympäri uunia ja se lämpö taas valmistaa ruuan. (Toki kiertoilmauunissa on myös perinteinen tasalämpötoiminto mitä ei airfryerista yleensä löydy)

Olepas hyvä.. nyt toivottavasti tajuat miksi kupu toimii toisessa mutta ei toisessa tapauksessa... Ei kestä kiittää eikä tarvitse kirjoittaa enempää.
 
Itsellä on tämä Tristar (Verkkokaupan 59€-tarjous vajaan vuoden takaa ehkä) ja nappien piippausäänet on kyllä liian kovalla. Mulla on peltorit airfryerin vieressä sitä varten, jos pitää enemmän näpytellä. Heti kun takuu loppuu niin irrotan kyllä sen piipparin tai sabotoin sen jotenkin. Ehkä vähän turhan äänekäs humina muutenkin laitteen sisältä. Ja ilmankierto laitteen sisällä aika kovalla eikä pysty säätämään niin välillä mausteet ja kevyemmät/pienemmät ruuan palaset lentelee ritilältä. Mutta muuten ihan pätevä tuon hintaiseksi. Kätevää kun mukana on sekä ritilät, että paistokori.
Joo, eihän tuo nyt niin hiljainen ole kuin uuni ja ei tuota hurinaa tuntia jaksaisi kuunnella tai sitten juurikin me peltorit päähän. Ihan ok laitos tuohon hintaan.
 
:hmm: Mutta sinusta mikron luukun ja seinämien puhdistaminen ei menisi?

Selitetään nyt sitten.. ..mikroaaltouuni EI toimi ollenkaan kiertoilman avustuksella. Mikrokupu ei vaikuta mitenkään mikron toimintaan ja se lämmittää sen ruuan ihan yhtä hyvin oli sinulla se kupu käytössäsi tai ei.

Mikroaaltouunissa sähköenergia muutetaan mikroaalloiksi mitkä ovat siis ionisoimatonta sähkömagneettista energiaa. Ne saavat ruuan vesimolekyylit värähtelemään mistä seuraa ruuan kuumentuminen.
Kiertoilmauunissa taas taka/ylä/ala osassa (tai yhdistelmä näistä) on puhallinmoottori jonka ympärillä on kiertoilmavastus joka syttyy / sammuu halutun lämpötilan mukaisesti. Tuo moottori levittää lämmintä ilmaa ympäri uunia ja se lämpö taas valmistaa ruuan. (Toki kiertoilmauunissa on myös perinteinen tasalämpötoiminto mitä ei airfryerista yleensä löydy)

Olepas hyvä.. nyt toivottavasti tajuat miksi kupu toimii toisessa mutta ei toisessa tapauksessa... Ei kestä kiittää eikä tarvitse kirjoittaa enempää.
Täällähän puhuttiin kiertoilmamikroaaltouunista, ei sellaisen kanssa voi kupua käyttää (paitsi silloin kun ei käytä sitä kiertoilmauuni-toimintoa). Ja kyllä, tuollaisia näyttää olevan markkinoilla. Ei kovin käytännölliseltä vaikuta juurikin puhtaanapidon takia.

Esim.: Samsung MC28M6065CK/EE mikroaaltouuni - Power.fi
 
Ei kovin käytännölliseltä vaikuta juurikin puhtaanapidon takia.
Mitä ihmettä ihmiset valmistavat kiertoilmauunilla kun ruoka roiskii joka paikkaan? Pöntöllä se on ei asia kun se puhallin on oikeasti kovatehoinen ja ilmatila pieni. Esimerkiksi en ole koskaan joutunut siivoamaan siipien jäljiltä mitään roiskeita, en edes pöhettimessä.

Ja ei, se ei ole käytännöllinen jos on oikea kiertoilmauuni taloudessa halvalla sähkösopparilla mutta jos sellaista ei ole, ja/ tai ei ole tilaa useammalle laitteelle niin se on erittäin kätevä( lisäksi lähes jokaisessa keittiössä on erikseen tehtynä kolo mikrolle. Ja ei, en enää sellaista ole kaivannut vuosiin.
 
Mitä ihmettä ihmiset valmistavat kiertoilmauunilla kun ruoka roiskii joka paikkaan? Pöntöllä se on ei asia kun se puhallin on oikeasti kovatehoinen ja ilmatila pieni. Esimerkiksi en ole koskaan joutunut siivoamaan siipien jäljiltä mitään roiskeita, en edes pöhettimessä.

Ja ei, se ei ole käytännöllinen jos on oikea kiertoilmauuni taloudessa halvalla sähkösopparilla mutta jos sellaista ei ole, ja/ tai ei ole tilaa useammalle laitteelle niin se on erittäin kätevä( lisäksi lähes jokaisessa keittiössä on erikseen tehtynä kolo mikrolle. Ja ei, en enää sellaista ole kaivannut vuosiin.
Niin no sitten jos tuo oli enemmänkin kiertoilmauunin korvike eikä air fryerin.

Miksiköhän täällä edes puhuttiin sitten moisesta.
 
Miksiköhän täällä edes puhuttiin sitten moisesta.

Täällä puhuttiin ihan tavallisesta mikroaaltouunista siksi että alunperin käyttäjä esitti tämän kysymyksen:
Pystyykö Airfryerillä käytännössä korvaamaan mikron ruoan lämmityksessä? Ongelmana tilan puute ja jostakin nykyisestä laitteesta pitäisi päästä ensin eroon, ennen kuin hommaa airfryerin tilalle.
Voi näyttää vähän hassulta mikron paikalla, mutta eipähän aina tarvitsisi laittaa käytön jälkeen takaisin kaappiin.
 
Ruuan lämmitykseen en airfryeriä ostaisi.
En oikeastaan ole edes kokeilut, mutta epäilen sen toimivuutta moiseen. Joidenkin ruokien kanssa ehkä.
Kyllä omassa mielessä mikro hakkaa fryierin 100-0 tuossa.
Itse käytän usein ruuan lämmitykseen sellaista ihmettä, kuin paistinpannu.
Toki se pannu ja lautanen pitää sen jälkeen pestä, mutta ylimääräinen aika on varmaan 10 sekuntia.
Ehkä siihen lämmitykseen menee 1 min. ylimääräistä myös, riippuen toki liedestä ja pannusta.
 
Niin no sitten jos tuo oli enemmänkin kiertoilmauunin korvike eikä air fryerin.

Miksiköhän täällä edes puhuttiin sitten moisesta.
Myös siksi, että se kiertoilmapönttö on nimenomaan sitä. Ainoa merkittävä ero on ilmatilavuus, joka on pieni niin mikroon kuin uuniin verrattaessa. Teoriassa säästää rahaa sähkönkulutuksen osalta, käytännössä ei. Jos ei ole oikeaa kiertoilmauunia kotona, ovat mikroaalto-kiertoilmauuni sekä kiertoilmapönttö vaihtoehtoja.

Ja kiertoilmapöntöllä ei lämmitä ruokaa, vaan, kuten grrr asian ilmaisi, vaikka paistinpannulla. Taas kaikilla ei ole edes liettä( meillä esim vierasmökki) ja siksi se mikroaaltouuni on lähes must.

Itselläni on kaksi kiertoilmapönttöä ja ovat ne näin kahdestaan asuessa silti kätevämpiä kuin ison uunin käyttö, etenkin jos sähkö on kallista, jolloin viiden minuutin esilämmitysaika jää pois laskulta.
 
Miten tuollainen kiertoilmamikroaaltouuni puhdistetaan? Air fryeristä osat vaan astianpesukoneeseen ja profit. Mikron seinämien ja luukun puhdistaminen joka kerta kanan siipien jälkeen ei niin houkuttelevalta kuulosta.

Kiertoilmamikrouunissa on kaksi lämmityksen lähdettä:

1. normaali mikroaaltoihin perustuva säteily, joka lämmittää ainoastaan ruoan vesimolekyylit (netissä fiksummin: Mikroaallot saavat ensisijaisesti ruoan vesimolekyylit liikkeelle. Kun vesimolekyylit liikkuvat toisiaan vasten, kitka synnyttää lämpöä, joka lämmittää ruoan). Säteily aiheuttaa rusinoitten yms poksahteluja ja epäsiisteyttä, tässä mikrokupu hyvä ottamaan roskat vastaan.

2. Grillivastus (samantyyppinen kuin airfryereissa) joka lämmittää ruokaa lämpösäteilyllä, ei aiheuta poksahteluja, mutta sulattaa mikrokuvun.

Joskus testasi tuollaista mikroa, mutta kansi kuumeni aika lailla, vastus kärisi, eikä ruoka juuri kummemmaksi muuttunut. Täytyypä testata uudelleen vielä jospa olikin käyttäjässä vika.
 
Kiertoilmamikrouunissa on kaksi lämmityksen lähdettä:

1. normaali mikroaaltoihin perustuva säteily, joka lämmittää ainoastaan ruoan vesimolekyylit (netissä fiksummin: Mikroaallot saavat ensisijaisesti ruoan vesimolekyylit liikkeelle. Kun vesimolekyylit liikkuvat toisiaan vasten, kitka synnyttää lämpöä, joka lämmittää ruoan). Säteily aiheuttaa rusinoitten yms poksahteluja ja epäsiisteyttä, tässä mikrokupu hyvä ottamaan roskat vastaan.

2. Grillivastus (samantyyppinen kuin airfryereissa) joka lämmittää ruokaa lämpösäteilyllä, ei aiheuta poksahteluja, mutta sulattaa mikrokuvun.

Joskus testasi tuollaista mikroa, mutta kansi kuumeni aika lailla, vastus kärisi, eikä ruoka juuri kummemmaksi muuttunut. Täytyypä testata uudelleen vielä jospa olikin käyttäjässä vika.

Osassa kiertoilmamikroista on kolmas lämmitin eli ihan samanlainen lämpövastus jonka takana tuuletin kuin kiertoilmauunissa. Tämä siis grillivastuksen lisäksi.
 
Osassa kiertoilmamikroista on kolmas lämmitin eli ihan samanlainen lämpövastus jonka takana tuuletin kuin kiertoilmauunissa. Tämä siis grillivastuksen lisäksi.
Tuon grillivastuksen unohdin kokonaan, on meillä ollut sellainen grillimikroaaltouunikin ilman kiertoilmatoimintoa( aivan turhake loppujen lopuksi).
 
Joo, eihän tuo nyt niin hiljainen ole kuin uuni ja ei tuota hurinaa tuntia jaksaisi kuunnella tai sitten juurikin me peltorit päähän. Ihan ok laitos tuohon hintaan.
Joo tuon minun "Ehkä vähän turhan äänekäs humina muutenkin laitteen sisältä" -vertauskohtana ei ollut uuni vaan vanhempi perinteisen mallinen Motonetin halpis-air fryer, jonka annoin broidille tämän Tristarin hommattuani. Eli air fryeriksikin hieman äänekäs hurina tässä, mutta tuohon 59€-hintaan ei voi valittaa. Jos etsii hiljaista laitetta niin kannattaa välttää tätä.
 
Miten teet paahtoleivät? Oma paahdin hajosi, ajattelin jos pärjäisi ilman, mutta pari ensimmäistä airfryer-kokeilua ei ole tuottanut mieleistä tulosta.

180c ja 5-6 minuuttia? Jos päälle meinaa laittaa jotain, niin täytyy tehdä kerrosvoileipä tyylillä, muuten ne päälliset karkaa.
 
Miten teet paahtoleivät? Oma paahdin hajosi, ajattelin jos pärjäisi ilman, mutta pari ensimmäistä airfryer-kokeilua ei ole tuottanut mieleistä tulosta.

Meidän leivänpaahdin meni rikki ja sen jälkeen on tullut tehtyä paahtoleivät fryerissa. 230 astetta (eli maksimit) ja 3-4 minuuttia. Ajatuksena, että mahdollisimman kova lämpö ja vähän aikaa, että pinta paahtuu, mutta että ilmavirta ei ehdi kuivattaa läpikotaisin. Ihan hyviä tulee noin.
 
180c ja 5-6 minuuttia? Jos päälle meinaa laittaa jotain, niin täytyy tehdä kerrosvoileipä tyylillä, muuten ne päälliset karkaa.
Jollain tuollaisella on kokeiltu, mutta ei tule väriä eikä lopputulos paahdetun rapea vaan ennemminkin kuivattu. Kenties laitteissa on vaan eroja... Perinteisemmät lämpimät voileivät onnistuu siinä missä tavallisessa uunissa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
273 832
Viestejä
4 719 985
Jäsenet
77 102
Uusin jäsen
oto

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom