Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Oli tämä Amazonin alennuksista ostettu Philipsin XL airfryer aika iso pettymys kun sen nyt otin ulos lootastaan. Philipsin pitäisi olla 6.2L vetoinen kun vanha Princess airfryer on 5.2L vetoinen, mutta eihän tähän rääpäleeseen saa edes yhtä Rainbow pakastepizzaa mahtumaan vaikka sellainen humpsahtaa Princessin sisään mukisematta.
Alunperin oli tarkoitus heittää Princess mökille mutta taitaa tämä Philips lähteä sinne sen sijaan.

Huomattavasti hiljaisempi tämä Philips tosin on kuin Princess.
 
Viimeksi muokattu:
Onko kukaan kokeillut tuollaista valmista paninia lämmittää? Tosin sen joutuisi ensin puolittamaan kahdeksi pätkäksi.
 
Onko kukaan kokeillut tuollaista valmista paninia lämmittää? Tosin sen joutuisi ensin puolittamaan kahdeksi pätkäksi.

Jos siinä on lämmitysohjeet, niin niitä soveltaen, aikaa ja asteita inasen pienemmäksi. Ei se heti räjähdä. Kokeile vaikka 180C ja 5 minsaa.
 
Eli kun tekee kahta eri satseissa uunitettavaa ruokaa, niin kahdella kulholla ninja dual tyyppinen olisi parempi kuin philipsin xxl?
 
Toinen yritys kasslerin kanssa sinappikermakastikkeessa.

Koittakaa kestää, vaikka kuvat on väärässä järjestyksessä.

PORSAAN KASSLERIA SINAPPIKERMAKASTIKKEESSA

Ainekset:

• 450g porsaan kassleria
• 2 dl ruokakermaa
• ½ dl vettä
• Ruokaöljyä
• 1-2 rkl sinappia
• 1 pieni sipuli
• Tuoretta persiljaa

Maustaminen:
• Viiden pippurin maustetta
• Suolaa

Valmistaminen:
1. Leikkaa kasslerista kuutioita.
2. Laita lihat sekä pieneksi pilkottu sipuli sekä persilja kulhoon, lorauta päälle reilusti ruokaöljyä ja sekoita.
3. Kypsennä lihoja 175°C asteessa noin 20 minuuttia (sekoittele välillä, että lihat ja sipulit kypsyvät tasaisesti).
4. Kaada kypsien lihojen päälle loput ainekset sekä mausteet ja sekoittele.
5. Kypsennä vielä 175°C asteessa noin 15-17 minuuttia.

Kypsennysajat vaihtelevat jonkin verran käytettyjen raaka-aineiden määrien, paksuuden ja erilaisten kulhojen ominaisuuksien mukaan.

Princess 182065 (1500W)

#kassler #porsaanliha #kerma #sinappi #persilja #princess

DSC06308.JPG DSC06302.JPG DSC06299.JPG
 
Toinen yritys kasslerin kanssa sinappikermakastikkeessa.

Koittakaa kestää, vaikka kuvat on väärässä järjestyksessä.

PORSAAN KASSLERIA SINAPPIKERMAKASTIKKEESSA

Ainekset:

• 450g porsaan kassleria
• 2 dl ruokakermaa
• ½ dl vettä
• Ruokaöljyä
• 1-2 rkl sinappia
• 1 pieni sipuli
• Tuoretta persiljaa

Maustaminen:
• Viiden pippurin maustetta
• Suolaa

Valmistaminen:
1. Leikkaa kasslerista kuutioita.
2. Laita lihat sekä pieneksi pilkottu sipuli sekä persilja kulhoon, lorauta päälle reilusti ruokaöljyä ja sekoita.
3. Kypsennä lihoja 175°C asteessa noin 20 minuuttia (sekoittele välillä, että lihat ja sipulit kypsyvät tasaisesti).
4. Kaada kypsien lihojen päälle loput ainekset sekä mausteet ja sekoittele.
5. Kypsennä vielä 175°C asteessa noin 15-17 minuuttia.

Kypsennysajat vaihtelevat jonkin verran käytettyjen raaka-aineiden määrien, paksuuden ja erilaisten kulhojen ominaisuuksien mukaan.

Princess 182065 (1500W)

#kassler #porsaanliha #kerma #sinappi #persilja #princess

DSC06308.JPG DSC06302.JPG DSC06299.JPG
Hyvän näköistä settiä. Mistä olet silikonisen kulhon ostanut?
 
Pitääkö olla pienempi kuin kori vai tiukasti naftiutuva? Ja varmaan tehdään pyöreän lisäksi neliömäisiä?
 
Reunoille on aina hyvä jäädä vähän tyhjää tilaa, että lämmin ilma pääsee paremmin kiertämään laitteen sisällä.
 
Tuli hankittua Philipsin XXL uuni ja nyt pitäisi lisävarusteita hankkia..

Ainakin pizzaa ja vuokaruokia pitäisi pystyä valmistamaan.
Lisäksi joku ritilä tuonne on saatava että voi myös kahdessa tasossa valmistaa ruokaa.

Ovatko Amazonin myymät paketit mistään kotoisin vai pitääkö suoraan hankkia aitoa ja alkuperäistä?
Esim. tämä https://www.amazon.de/-/en/Accessor...df-9035-ed219807266f&pd_rd_i=B09Y5K3LHZ&psc=1

Tietty jos hankkisi tämän pizzakitin: Philips Airfryer Pizza Master sarja HD9953/00 - Gigantti verkkokauppa niin pystyisi tekemään vähän isompia lättyjä kuin tuolla amazonin vuoalla, ja sen kanssa voisi käyttää myös isompia uunivuokia kuin mitä nyt koriin mahtuu?

Mitä mietteitä?
 
Ite hankin xxl:ään noita virallisia lisäosia. Niitä kannattaa kyttäillä kun ovat harva se päivä -50% alessa
 
Oman XXLn ritilä on aika huonossa hapessa, mutta 60e uudesta on aika hapokas hinta joten koitan pärjäillä vanhalla..
 
Eikös tässä hinta ja laatu kohtaisi aika hyvin?
Kyseisellä tuotekoodilla Saksan amazon ( on tosin koko musta ) esimerkiksi ilmoittaa kyseiselle mallille tilavuudeksi 3.5L ja tehoksi 1350W. Prisman kuvien mukaan näyttää liian pieneltä ollakseen 5.5L.
 
Tuuttasin raakaa jauhelihaa lidlin margareta lätyn päälle. Plus mausteet yms. Hienosti naudanpaistijauheliha kypsyi ja oli maukasta settiä.
 

Liitteet

  • IMG20230729135723.jpg
    IMG20230729135723.jpg
    208,5 KB · Luettu: 287
  • IMG20230729142131.jpg
    IMG20230729142131.jpg
    229,8 KB · Luettu: 287
  • Tykkää
Reactions: Six
Kyseisellä tuotekoodilla Saksan amazon ( on tosin koko musta ) esimerkiksi ilmoittaa kyseiselle mallille tilavuudeksi 3.5L ja tehoksi 1350W. Prisman kuvien mukaan näyttää liian pieneltä ollakseen 5.5L.
No jopas! Kävin aikaisemmin prismassa jo katsomassa laitetta ja muistaakseni siellä kyltissä oli samat teho ja kokotiedot kun linkissäni. Vaikka avasin luukun niin en kyllä osaa arvioida oliko koko 5.5l
 
Kippo haettu testiin, aika hyvin oli pino madaltunut prismassa, 2 jäi jäljelle. Tiedot pitävät paikkansa, juuri varmistin laarinkin koon vedellä
 
  • Tykkää
Reactions: MI7
Tuli ostettua Helsinki Outletista pönttömallinen OBH airfryer (OBH) Princessan uunimallisen tilalle, molemmat samanhintaisia alennuksesta (120€) ja tämä OBH tuntuu kyllä laadukkaammalta kaikinpuolin (paljon hiljaisempi piippaus, ulkonäkö/rakenne) ja täytyy sanoa että tämä pönttömallinen on paljon parempi ainakin omaan käyttöön, saa tehtyä kunnon kokoisia annoksia ja helpompi pitää puhtaana. Vasta maanantaina hain postista mutta tuntuu jo nyt että tulee tätä käytettyä paljon enemmän kuin Princessan uunimallista.
 
Kahvipannua menin etsimään Electroluxin sivuille ja tämmöiseen törmäsin, tiiä sit onko mistään kotoisin?
Screenshot_20230809-104140~2.png
 
Munattomia lihapullia persiljalla, Päijänteen muikkuja ja rapeapintaista broiskunkoipea.

Ruis- ja korppujauhissa leivitetyistä muikuista tuli oikein rapeita sekä maukkaita ja ei tarvinnut käryttää rasvapannulla koko kämppää kalanhajuiseksi.

DSC06329.JPG DSC06346.JPG DSC06353.JPG
 
Kyllä mun mielestä tommosen muikun "se" juttu on, että ne on paistettu voissa. Toki pöhöttimessäkin varmasti hyvää, söisin.
 
Kyllä mun mielestä tommosen muikun "se" juttu on, että ne on paistettu voissa. Toki pöhöttimessäkin varmasti hyvää, söisin.
Sulatin 25g voita airfryerin pellille muikkujen alle, ennen niiden paistamista.

Sokkotestissä ei olisi ollut helppo sanoa oliko paistettu pannulla vai airfryerissa.
 
Ensimmäisen kerran tuoretta merilohta airfryerilla.

Annoin kalojen olla vartin verran 10% suolavedessä ennen valmistamista.

DSC06434.JPG

No, onnistuiko? Verrattuna esim. paistinpannulla öljy/voiseoksessa? Broilerin fileitä on tullut tehtyä usein airfryerilla ja tulos selkeästi parempi kuin pannulla.
 
No, onnistuiko? Verrattuna esim. paistinpannulla öljy/voiseoksessa? Broilerin fileitä on tullut tehtyä usein airfryerilla ja tulos selkeästi parempi kuin pannulla.
En ole vielä syönyt yhtä maukasta itse valmistettua lohta mitä nyt tuli.

Tasaisen suolan saa kalaan, kun lilluttaa ensin suolaliemessä ja se vaikuttaa myös makuun.

Tämmöisen reseptin naputtelin samalla notepadiin jos joku haluaa testata.
TUORE MERILOHI

Suolaaminen:
1. Kiehauta kattilassa 9 dl vettä ja 1 dl hienoa merisuolaa ja anna liemen jäähtyä.
2. Upota lohifileestä leikatut annospalat suolaliemeen 15 minuutiksi.

Valmistaminen:
1. Leikkaa lohifileestä sopivan kokoisia annospaloja.
2. Keitä kattilassa 10% suolaliemi, anna liemen jäähtyä ja upota kalat siihen 15 minuutin ajaksi.
3. Kuivaa tai valuta kaloista ylimääräiset vedet pois ja mausta ne sitruunapippurilla sekä tuoreella pieneksi pilkotulla tillillä.
4. Laita kalat nahkapuoli alaspäin pellille ja kypsennä 160°C asteessa 10 minuuttia ja sitten vielä 200°C asteessa 6 minuuttia.
 
Toivottavasti en ostanut kasaa paskaa

ostin tämmöisen parin minuutin mietinnällä


Aika kallis mutta varmaan ihan ok, vaikka varmaan ihan yhtä hyviä tuloksia saisi halvemmillakin vehkeillä

Eka airfryerini. KOhta pääsee kokeilemaan
 
Toivottavasti en ostanut kasaa paskaa

ostin tämmöisen parin minuutin mietinnällä


Aika kallis mutta varmaan ihan ok, vaikka varmaan ihan yhtä hyviä tuloksia saisi halvemmillakin vehkeillä

Eka airfryerini. KOhta pääsee kokeilemaan
Oman kokemuksen mukaan halvemmilla ei saa yhtä hyvää tulosta. Itse käytin pari kolme vuotta 60 euron laitetta ja kun se hajosi, niin ostin Philipsin XXL mallin ja onhan se aivan eri luokan laite. Tehokkaampi ja nopeampi. Ruoasta tulee rapeaa, toisin kuin sillä 60 euron laitteella.
 
Oman kokemuksen mukaan halvemmilla ei saa yhtä hyvää tulosta. Itse käytin pari kolme vuotta 60 euron laitetta ja kun se hajosi, niin ostin Philipsin XXL mallin ja onhan se aivan eri luokan laite. Tehokkaampi ja nopeampi. Ruoasta tulee rapeaa, toisin kuin sillä 60 euron laitteella.
Jep, halvalla hinnalla on hintansa. Yleensä noi halpikset on huomattavan alitehoisia ja ei saa hyvää ruokaa millään.
 
Kolme vuotta ollut tämä laitos ja en vaihtaisi pois :thumbsup:

 
Hienoa duunia LD:ltä kyllä tässä topiikissa jo pitkään aikaa!
Sen verran selvennän tuota ohjetta, että suolaamista ei tehdä kahteen kertaan, vaan ihan alussa on ohje suolaamiseen ja valmistamisessa step by step ohjeet etenemisestä oikeassa järjestyksessä.
 
Kolme vuotta ollut tämä laitos ja en vaihtaisi pois :thumbsup:

Itsellä Deluxe versio tuosta ollut muutaman viikon ja normaali hella ollut päällä noin 3 kertaa prinsessan saapumisen jälkeen.
 
Itsellä Deluxe versio tuosta ollut muutaman viikon ja normaali hella ollut päällä noin 3 kertaa prinsessan saapumisen jälkeen.
Mitä olet tykännyt vs ne kemialliset vessanpöntöt missä pitää ottaa kori ulos että näet miten kypsyy?
 
Mitä olet tykännyt vs ne kemialliset vessanpöntöt missä pitää ottaa kori ulos että näet miten kypsyy?
Hyvin huomaa fanaattisuuden uunimalliseen laitteeseen näistä sinun viesteistäsi. Ei se minua haittaa siis, mielipiteitä saa ja pitää olla.

Miksi sitä pitäisi edes kesken kypsennyksen tietää miltä se näyttää? Juuri eilen tein 3 kanan reisikoipea. 180 astetta ja 40 minuuttia. Ei ollut tarvetta katsoa miltä se kesken kaiken näyttää, kana oli 40 minuutin jälkeen 75 asteista ja pinta rapea.

Ja jos sitä kypsyyttä nyt pitäisikin välillä seurata, vaikka uusien ruokien kohdalla, niin ottaahan se noin 0,5 sekunttia aikaa, kun sen korin kiskaisee ulos. Sama aika menee kun laittaa korin takaisin.
 
No kanaa on helppo valmistaa ja varsinkin uunimallisessa kanavartaassa pyörimässä 180 astetta ja 70 minuuttia, mutta tulee paljon tehtyä uusia kokeiluja ja ilman näkemättä on vaikea saada esim. lohesta hyvää ettei mene kuivaksi.

Tänään pitäisi tehdä kanan sisäfileestä nugetteja ja ei niidenkään kanssa voi olla 100% varma kypsennysajasta, eli se uunimallisen ikkuna ja sisävalo taas auttaa asiaa.

Mutta jokainen tyylillään.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 447
Viestejä
4 551 438
Jäsenet
74 986
Uusin jäsen
jujo15

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom